Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ

Geen one-fits-all oplossing, maar onderbouwd advies en coaching op jouw maat op vlak van voeding, gez RIZIV 5-64825-06-601
BE 0837 736 936

Individuele coaching naar een gezond, energiek en zelfzeker leven met een duurzaam resultaat. Wetenschappelijk onderbouwd advies waarbij de recentste inzichten toegepast worden. Nieuwe gewoontes worden geïnstalleerd waardoor gezond eten een tweede natuur wordt. Dit door een Precision Nutrition gecertificeerde coach, gediplomeerd diëtist, gespecialiseerd in sportvoeding.

04/07/2024

"Zonder toegevoegde suiker"
"Zonder suikers"
"Suikervrij"..
Het zijn de claims die op de voorzijde van zogenaamd gezonde producten ziet staan.

Maar hoe suikervrij zijn deze producten eigenlijk? Er werden inderdaad geen suikers aan toegevoegd, maar ze bevatten wel maltitol.

Maltitol of E965 is een suikeralcohol dat als zoetstof toegevoegd wordt om snoepgoed, kauwgom, gebak, confituur en desserts te zoeten zonder suiker te hoeven gebruiken. Het kan voorkomen in de vorm van poeder of als siroop.

Omdat maltitol tot de groep van de polyolen behoort, zal je het in de voedingswaardentabel van een product niet terugvinden onder de "suikers", maar onder "polyolen".

Toch bevat maltitol wel nog steeds 2,4g kcal/100g en omdat het verwerkt wordt door het lichaam net zoals glucose doet het de bloedsuiker stijgen. Weliswaar minder dan bij gewone suiker. Deze producten blijven ultrabewerkt, hebben weinig voedingswaarde en komen je gezondheid niet ten goede.

Bovendien kan overmatig gebruik van maltitol een laxerend effect hebben en je houdt je drang naar zoet in stand.

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 03/07/2024

Als je drang voelt om te gaan snoepen of snacken, bvb na een drukke of stressvolle dag, gaan velen iets "gezond" nemen in de plaats. Meestal is dat geen duurzame oplossing. Je verlegt namelijk het probleem. Je geeft je lichaam dan wel iets voedzamer, maar de link tussen stress (of een ander vervelend gevoel) blijft het knabbelen. Vroeg of laat wordt dat gezonde alternatief terug ingewisseld voor de meer suiker- en vetrijk opties. Of je neemt de gezonde optie om nadien alsnog de ongezonde te verorberen.

Het is dus belangrijk om die link tussen stress en eten door te knippen. Swipe om te weten wat jou kan helpen om dit te doen ➡️➡️

07/06/2024

Bij Gezondheidspraktijk Jij weten we dat eten over zoveel meer gaat dan enkel eten. We combineren voedingsadvies met gedrags- en mindsetcoaching omdat we weten dat eetgedrag door zoveel factoren bepaald wordt en de psychologische component hier nooit los van kan worden gezien 🧠 💟

Soms botsen we tijdens onze begeleiding echter op dieperliggende problemen die verandering in eetgedrag in de weg staan. Een intensievere begeleiding dringt zich op, gespecialiseerde begeleiding met kennis en expertise 🤓 in haperend eetgedrag. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat zich in kwam vestigen 🏣 Een sterk team van psychologen en coaches die kinderen en volwassen laten groeien 👥📈 En wie kan groeien, kan veranderen...

Ik kondig dan ook graag aan dat Gezondheidspraktijk Jij en de handen in elkaar slaan en de expertises bundelen 🤝💪🤩 om jullie samen nog beter te kunnen begeleiden op weg naar gezonde eetgewoontes.

19/05/2024

Maandag, 3 juni 2024, om 19u30 een interessant webinar rond HSP en de rol van voeding.

Meer info en inschrijven kan via deze link: https://www.gezondheidspraktijk-jij.be/infosessies-workshops

Een replay zal beschikbaar zijn.

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 03/01/2024

Ontbijt jij zoet of hartig?

31/12/2023

Misschien is het wel jouw goede voornemen voor het nieuwe jaar: minderen met alcohol. Dat is het in ieder geval bij mij. Tijdens ons eigen kerstfeestje en ook vanavond bij het inzetten van het nieuwe jaar ga ik voor een non-alcoholische schuimwijn. 🥂

De non-alcoholische schuilwijnen die ik in het verleden proefde vond ik echt niet lekker. Dat is al een aantal jaren geleden. Ondertussen is het aanbod veel uitgebreider dus ik dacht dat er nu wel een smaakvolle variant tussen zitten. Dus ik ging aan het experimenteren.

Ik testte zeven verschillende schuimwijnen uit 🍾
Dit is mijn top pick alcoholvrije schuimwijnen.
De twee die ik niet te drinken vond zijn Vintense en Mionetto.

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 09/11/2023

Heb jij je eetgewoonten aangepast of volg jij een bepaald dieet?
Zou je dit nog doen moest je weten dat je er niet mee afvalt?

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 07/11/2023

Wil je snel gewicht verliezen?

Misschien is dat toch niet het beste idee 🤔

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 02/11/2023

Als je mij zou vragen wat het beste advies is dat ik kan geven als het over voeding gaat, dan is dat wel deze... Swipe en kom te weten wat mijn ultieme tip is ➡➡➡

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 29/10/2023

Wat is het ongezondste?
Ongezonde voedingskeuzes maken of stressen over ongezonde voedingskeuzes maken?

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 27/10/2023

Avond snacken is een veel voorkomend fenomeen. Heb jij daar ook last van? En wil je daar eigenlijk van af? Swipe om te weten te komen hoe ➡➡➡

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 03/09/2023

Het nieuwe schooljaar is begonnen en jij hebt je misschien voorgenomen om vanaf nu gezonder te gaan eten, meer te bewegen of om gewicht te verliezen.
Lees dan zeker deze post!

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 30/08/2023

Binnenkort terug naar school!
Hoe voorzie je je kind van eenvoudige en voedzame tussendoortjes? Swipe om meer te lezen. ➡️➡️➡️

Wat geeft jij je kind mee naar school?

06/08/2023

"Het lukt me niet om gezonde voedingskeuzes te maken want ik heb niet genoeg wilskracht." Is dat werkelijk het probleem❓

We denken dat wilskracht hetgeen is dat we nodig hebben. Let me tell you something, het gaat niet over wilskracht! We denken controle te hebben over elke keuze die we maken, maar dat is niet zo. Heel veel van ons gedrag gebeurt automatisch, 8️⃣0️⃣% van ons gedrag wordt aangestuurd door het onbewuste deel van ons brein. Als je weet dat we zo’n 2️⃣0️⃣0️⃣ eetbeslissingen maken per dag dan kan je je inbeelden dat je wel al snel een koekje 🍪🍬🍫🍦 of chips hebt weggeknabbel voor je het goed en wel beseft. Enkel bij hetgeen we bewust doen kan je wilskracht gebruiken, en dan nog is dat niet het enige dat je doet kiezen voor de gezonde optie.

Er zijn veel andere factoren die samen ons eetgedrag bepalen die we kunnen samenvatten in 3️⃣ soorten determinanten.
1️⃣ Onze kennis en vaardigheden
2️⃣ Onze drijfveren
3️⃣ Onze omgeving

Ze hebben elk apart een invloed, maar beïnvloeden ook elkaar. Je omgeving is een niet te onderschatten factor, het bepaalt voor 5️⃣0️⃣% jouw eetgedrag.

In onze omgeving is bijna altijd en overal voedsel te krijgen. We worden continu verleid tot eten en drinken. En het feit dat de neiging om te eten als we eten zien in ons als mens ingebakken zit, maakt het er niet gemakkelijker op. Ook de toegankelijkheid van voedsel bepaalt je keuze. Je zal sneller kiezen voor voedsel dat op ooghoogte staat, voor fruit dat al gesneden is, aantrekkelijk gepresenteerde voeding, … Ook de mensen in je omgeving bepalen mee je voedselkeuzes, je huisgenoten en sociale groepen waarin je je beweegt hebben een grotere invloed op je keuzes dan je zou denken.

Heb je genoeg kennis, beschik je over de juiste vaardigheden en ben je gemotiveerd om gezond te eten, maar lukt het je niet? Ga dan eens je omgeving naderbij bekijken en ga na hoe je ervoor kan zorgen dat voedzame keuzes meer voor de hand liggend kunnen worden en hoe je de drempel voor minder voedzame keuzes kan verhogen.

20/07/2023

Deze salade behoort tot mijn persoonlijke top 3! Enige nadeel is dat het niet zo snel klaar is. Ik maak dus altijd een dubbele portie en dat loont echt de moeite 😋

🗒 125 g Puy-linzen (te vinden bij Delhaize)
🗒 1/2 butternut pompoen
🗒 1 venkel
🗒 250 g kerstomaatjes
🗒 1 gele paprika
🗒 1 rode paprika
🗒 1 courgette
🗒 1 ajuin
🗒 4 tenen knoflook
🗒 1 el venkelzaad
🗒 olijfolie
🗒 4 el balsamicoazijn
🗒 1 tl honing
🗒 1 klein blikje tomatenpuree (70g)
🗒 1 avocado
🗒 100g babyspinazie
🗒 handje bladpeterselie
🗒 peper en zout

Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm de oven voor om 180°C

Schil de butternut pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Meng in een kom met wat olijfolie, peper en zout. Schep op een bakplaat en bak 30 min in de voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen de venkel in partje van 1 cm dik,
halveer de tomaten,
snijd de paprika's in reepjes,
en de paprika in plakjes.

Meng de groenten in een kom met wat olijfolie. Verdeel de groenten over een bakplaat en zet 15 minuten in de oven.

Pel de ajuin en knoflook en hak fijn. Bak in een beetje olijfolie in de pan samen met het venkelzaad, balsamicoazijn, honing en tomatenpuree. Bak gedurende 5 minuten en roer regelmatig om. Schep er de gare linzen door.

Snijd de avocado in reepjes.
Hak de spinazie en peterselie grof.

Meng de butternut, groenten, linzen, spinazie en linzen door elkaar en serveer.

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 13/07/2023

Swipe om te weten te komen waarom het geen goed idee is om je goede voornemens uit te stellen ➡➡➡

Welke actie ga jij ondernemen om vandaag te starten?

27/06/2023

Als je op zoek bent naar een voedzamere versie van chocopasta, here it is!

Gebaseerd op een recept van mijn moeder en het is
✅ Laag in verzadigd vet
✅ Laag in suiker
✅ Geen onnatuurlijke toevoegingen
✅ Bron van goede vetten
✅ En ook lekker

Dit is wat je nodig hebt voor een pot
🗒 100g tahin
🗒 50g honing
🗒 3 el rauwe cacao
🗒 2 el carobe
🗒 1 kl kaneel
🗒 1,5 kl speculaaskruiden
🗒 1 kl gember
🗒 volgens vastheid/vloeibaarheid: sesam- of lijnzaadolie

Doe alles bij elkaar en meng goed. Kijk naar de consistentie en proef. Vind je het niet zoet genoeg, voeg er nog wat honing aan toe. Is de consistentie te hard, voeg er wat olie aan toe. Is het te vloeibaar, voeg er nog wat cacao en carobe aan toe. Doe dit met kleine beetjes en proef telkens.

21/06/2023

Eet jij soms omdat je je verdrietig, bang, gefrustreerd of boos voelt? En draait dat uit op een eetbui?

Dan is de kans groot dat jij eten o.w.v. emoties niet Ok vindt. Of dat je de dingen die je op die momenten eet als verboden beschouwt.

Eten o.w.v. emoties is een copingmechanisme zoals een ander, zoals gaan sporten, je afleiden met een serie, meer werken, een huishoudelijke taak doen, … Dat betekent niet dat dat altijd de beste optie is. Als dat regelmatig gebeurt kom je misschien bij of gaat je gezondheid eronder lijden. Bovendien is het goed om verschillende manieren te hebben om met die emoties om te gaan.

Stel dat we het Ok zouden vinden om eens een koekje of twee of zelfs drie te nemen als we ons minder goed voelen, dan zouden we misschien ook wel stoppen na dat ene of die drie koekjes.

Het is het idee dat het niet Ok is om dat te doen dat ons meer doet eten, vanuit een schuldgevoel of omdat we denken “foert, het is toch al verpest".

De volgende keer als je gaat eten o.w.v. emoties, kijk naar jezelf met begrip. Zal iets eten jou die ontlading, opluchting of troost kunnen bieden én zal je je nadien niet schuldig voelen? Als het antwoord “ja” is, dan is dat mogelijks hetgeen je op dat moment moet doen. Weten dat het Ok is zal er dan waarschijnlijk voor zorgen dat je niet het volledige pak opeet.

01/06/2023

Nu het eindelijk warmer wordt, kan gazpacho een goed alternatief zijn voor warme soep om extra groenten binnen te krijgen. Dit is een recept zonder onnuttige toevoegingen en super gemakkelijk om te maken.

🗒 600 g tomaten, goed rijp
🗒 1 komkommer
🗒 1 rode ajuin
🗒 1 snee bruin brood
🗒 1 geroosterde paprika
🗒 50 ml olijfolie extra vergine
🗒 2 tenen look
🗒 1 el tomatenpuree
🗒 4 el balsamicoazijn
🗒 peper en zout
🗒 verse peterselie, om te garneren
🗒 (500 ml tomatensap)

Snijd alle groenten in grove stukken. Doe alles (behalve de peterselie) in de blender of gebruik een mixer en mix tot een gladde soep. Giet door een zeef of een passe-vite.

Gebruik peterselie om te garneren.

Zet in de koelkast en serveer koud.

Tip: Als je zeeft heb je pulp over. Als je niet wil verspillen, haal je de gemixte soep niet door een zeef en voeg je 500 ml tomatensap toe.

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 30/05/2023

Iedereen weet dat frisdrank geen nuttige voedingsstoffen aanlevert, maar wat als je wel eens frisdrank wil drinken. Kies je dan best voor light of gewone frisdrank?

Light frisdranken bevatten dan wel geen suiker, maar betekent dat dat ze een betere keuze zijn dan gewone frisdrank?

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 04/05/2023

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 14/04/2023

We zijn allemaal geneigd om te eten als we eten zien! Maar hoe ga je daarmee om?

Swipe om het te weten te komen! ➡️➡️➡️

27/03/2023

Ik wil het nu niet hebben over het feit dat zout best beperkt wordt (max. 5g zout/dag), maar over microplastics in zout.

🧂 Microplastics zijn deeltjes tot 5mm groot die in onze oceanen terug te vinden zijn als gevolg van verontreiniging door menselijke activiteit. We weten dat die deeltjes giftige stoffen bevatten, maar we weten nog niet wat dat betekent voor onze gezondheid. Zo bestaan er ook nog geen normen rond de inname ervan.

🧂 In bijna alle zout zit microplastics, maar ☝ de concentratie kan heel sterk verschillen. Zout dat uit de 🌊 zee komt bevat veel meer microplastiek.
Grof zeezout is sterker verontreinigd dan fijn zout. Dit komt omdat fijn zout meermaals gewassen wordt en bewerkt is waardoor het minder plastiekdeeltjes overblijven. Anderzijds bevat fijn zout wel weer antiklontermiddel.

🧂 De concentratie verschilt ook sterk naargelang de geografische locatie. Zouten uit de middellandse zee bevatten de hoogste concentratie aangezien deze zee sterk verontreinigd is door plastiek. Ook in Azië blijkt het probleem groter te zijn dan in Europa.

🧂 Keukenzout of tafelzout wordt gewonnen uit ondergrondse zoutlagen. Toch bevat 90% van het keukenzout ook microplastics. Weliswaar in lagere concentraties dan in zeezout owv de locatie van ontginning én de bewerkingsgraad.

🧂 Zout uit zoutmijnen (zoals himalayazout) bevat 80% minder microplastics dan zeezout.

👌 De beste keuze is dus himalayazout.

Zout is trouwens niet het enige waar microplastics in terug te vinden is. Ook
🍺 bier,
🫗 water (water uit plastic flessen meer dan leidingwater),
🐟 vis,
🦐🦞🦀 schaal- en schelpdieren en andere zeeorganismen.

💶 Nog een leuk weetje ivm zout ...het woord salaris komt van het woord zout? Romeinse soldaten werden vroeger uitbetaald in zout.

18/03/2023

Als ik geen tijd hebt om aan tafel te ontbijten 's morgen, ontbijt ik maar niet.
Als ik geen havermout kan eten 's morgen, ontbijt ik maar niet.
Als ik een koekje eet, kan ik even goed het hele pak op eten.
Als ik op restaurant ga neem ik maar ineens een gerecht met frieten en saus.

Vaak gebeurt het onbewust, maar doordat we het idee hebben dat we het niet perfect kunnen doen, doen we het maar niet. Waardoor je in het andere uiterste valt.

Vergeet niet dat er ook altijd een weg tussen perfectie en alles compleet overboord is. Trouwens het is een illusie van te denken dat je alles ten tijde perfect kan doen. We zijn maar mensen, we zijn niet perfect en hoeven dat ook niet te zijn.

Het is echt Ok om eens niet aan tafel te eten of eens niet je havermoutontbijt te nemen. Het is echt ok om een koekje te eten. Het is echt Ok om op restaurant te gaan en niet de meest voedzame optie te kunnen kiezen.

Denk eens na over hoe je i.p.v. foert te zeggen, toch iets klein kan doen, dat misschien niet perfect is, maar toch beter dan de foert. Besef dat er een heel groot verschil is tussen het perfecte en het andere uiterste.

16/02/2023

Is het nu wel of niet goed om sojaproducten te eten? Mannen vrezen dat het een negatieve invloed heeft op hun testosteronspiegels en vrouwen zijn bang dat ze er borstkanker van krijgen.

Sojaproducten, zoals sojamelk, tofu, tempeh sojabonen en edamamebonen, bevatten de meest kwalitatieve eiwitten van alle plantaardige voedingsmiddelen. Het is dus een hoogwaardige vleesvervanger. Dat betekent dat de eiwitten die erin zit ook essentiële aminozuren bevatten en dat ze goed opgenomen worden. Daarnaast is het een goede bron van calcium, ijzer en onverzadigde vetzuren en ze verlagen het risico op hart- en vaatziekten.

Welke beweringen maken mensen dan bang van soja?

1️⃣ Soja heeft een negatieve invloed op de hormoonbalans in ons lichaam

Soja bevat isoflavonen, ook wel fyto-oestrogenen genoemd. Deze lijken erg op het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Van oestrogenen weten we dat ze de kans op borstkanker kunnen verhogen. Fyto-oestrogenen daarentegen kunnen zelfs de schadelijke werking van oestrogenen tegengaan en dus beschermend werken tegen borstkanker. Er is ook geen enkele wetenschappelijke evidentie dat erop wijst dat soja een negatieve impact heeft op mannelijke testosteronconcentraties.

2️⃣ Het kweken van soja is slecht voor het milieu

Eigenlijk is dit waar. Verbouwen van soja is voor een heel groot deel verantwoordelijk voor de ontbossing. Alleen moeten we er wel bij vertellen dat 70% van de sojaproductie gebruikt wordt voor veevoeder. Maar 15% gaat naar humane consumptie.

3️⃣ Soja wordt genetisch gemanipuleerd (GGO)

Ook dit statement is op het eerste zicht correct. Alleen is deze uitspraak voornamelijk van toepassing op sojabonen die in veevoeder gebruikt worden. De meeste fabrikanten, bv Alpro , gebruiken GGO-vrije sojabonen in hun producten.

Het toevoegen van sojaproducten aan ons eetpatroon heeft dus voornamelijk voordelen.

09/02/2023

Als je jezelf graag ziet, vind je jezelf de moeite waard om goed voor te zorgen. Je accepteert jezelf en ziet jezelf zoals je werkelijk bent, met al je tekortkomingen, maar zonder jezelf te veroordelen. Van zodra je jezelf gaat veroordelen, kom je op een plek waar geen ruimte is voor verandering.
En het is niet omdat je jezelf accepteert en graag ziet dat je niet meer wil verbeteren. Dan weet je dat je het verdient om beter te worden, in alles wat je doet.
Al je jezelf graag ziet, wil je jezelf bijstaan om te groeien en te ontwikkelen en zal je in staat zijn om dingen te veranderen.

01/02/2023

Tegenwoordig bestellen we terug Hello Fresh, voor het gemak. Dit pastagerecht viel bij iedereen erg in de smaak. Het originele recept is nutritioneel gezien niet helemaal top. Mits een paar kleine veranderingen slaagde ik er toch in een even lekkere en toch voedzamere variant te maken.

Ingrediënten
- 4 personen -

🗒 250 g volkoren penne
🗒 4 rode puntpaprika's
🗒 2 ajuinen
🗒 4 tenen look
🗒 500 g kippengehakt
🗒 1 tl paprikapoeder
🗒 snufje cayennepeper
🗒 1 tl gedroogde peterselie
🗒 1 tl gedroogde oregano
🗒 1 tl lookpoeder
🗒 Peper en zout
🗒 1 blik tomatenblokjes
🗒 1 blokje rundsbouillon
🗒 100 g light roomkaas
🗒 60 g geraspte pecorino
🗒 handje basilicumblaadjes

Kook de penne gaar.

Snijd de puntpaprika in smalle reepjes. Snipper de ui en knoflook fijn.

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit er een 2-tal min. de ui en look in.

Meng de kruiden en specerijen en peper en zout door het kippengehakt. Voeg het toe aan de pan en bak 3 min.

Voeg daarna de puntpaprika en de tomatenblokjes toe. Verkruimel er de rundsbouillon over, roer en laat 10 min. afgedekt pruttelen.

Haal de saus van het vuur en meng er de roomkaas door. Meng de penne door de saus.

Schep de pasta in de borden en garneer met pecorino en basilicum.

25/01/2023

Door de intuïtief eten hype kan het lijken alsof we niet de wens mogen hebben om af te vallen. 💭 Het is alsof willen afvallen gelijk staat aan jezelf niet graag zien of jezelf niet accepteren. 💜 En dat is volgens mij niet altijd het geval.

Er is niets mis met die wens. Je kan jezelf graag zien of accepteren en toch streven naar beter. Dat is op elk vlak in ons leven zo. Ik ben blij met mezelf en mijn leven, maar ik wil nog steeds groeien 📈, bijleren📚, dingen in mijn leven verbeteren die minder vlot lopen en eraan werken om zo lang mogelijk gezond blijven.

☝️ Als je gewicht wil verliezen is het wel belangrijk te kijken naar jouw drijfveer en hoe je het aanpakt. Als je gaat focussen op het gewichtsverlies en strenge diëten volgt dan is de kans groot dat je het niet volhoudt en dat je zelfs bijkomt.

✅ Als je jezelf fitter of beter in je vel wil voelen, je mentaal beter wil voelen of je bloedwaarden wil normaliseren, dan kan dat samengaan met gewichtsverlies. In mijn ogen is het dan helemaal prima om die wens te hebben. Zorg er alleen voor dat je je goed laat begeleiden. Zeker als je al verschillende pogingen ondernam.

P.S. Ik vind Intuïtief eten helemaal ok als framework. Er zitten veel goede aspecten in, 👍 weliswaar niets nieuw, want al die zaken worden al jaren toegepast in andere frameworks. Ik ben gewoon geen voorstander van je te baseren op één enkel framework, want er is er geen enkel dat helemaal sluitend is en voor iedereen bruikbaar is. ✌️✌️

19/01/2023

Het is niet altijd nodig om energiegels of energierepen te gebruiken tijdens het sporten. In de meeste gevallen kan je zelfs natuurlijke voedingsmiddelen gebruiken.

✅ Het is goedkoper
✅ Het is lekkerder, meestal 😉
✅ Het bevat nog veel andere goede voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen
✅ Het kan je van energie voorzien voor inspanningen die tussen 1,5 en 2,5-3 uur duren

❌ Het is niet altijd handig om mee te nemen of te eten
❌ Soms kan het maag- of darmklachten veroorzaken
❌ Het kan niet dienen voor inspanningen die langer dan 2,5-3 uur duren

Wat gebruik jij tijdens het sporten?

Photos from Lieselot - Gezondheidspraktijk JIJ's post 12/01/2023

Hoe je denkt over eten is een grote voorspeller voor problemen met overeten.

Ik heb een tip voor jou om je niet te overeten bij je volgende maaltijd.

Swipe, probeer het uit! En laat hieronder weten welk effect het had op jou?

Lieselot’s Visie

Iedereen is in staat zich goed te voelen en de doelen te bereiken die hij of zij voor ogen heeft.

Gezond, fit en zelfzeker in het leven staan doe je niet door het volgen van een dieet of schema. Zowat elk dieet, voedingsadvies of de zoveelste mening werkt om af te vallen. Maar is het gezond? En bereik je ermee wat je wil op langere termijn?

Eetgedrag en mentale status zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom geloof ik in een aanpak die zowel gericht is op voeding als op mindset. Gewoontes die je gedurende jaren opbouwt kan je niet zomaar in een paar weken afleren. Door op zoek te gaan naar jouw intrinsieke drijfveren en deze stap voor stap te vertalen naar een leefstijl die bij jou past.

Om jou op de juiste manier te kunnen begeleiden hecht ik veel belang aan wetenschappelijk onderbouwd advies en pas ik de recentste inzichten toe in mijn praktijk. We installeren samen nieuwe gewoontes waardoor gezond eten een tweede natuur wordt. Zo kan ook jij voorgoed een evenwicht vinden.

Videos (show all)

Telephone

Address


Stokt 48-A
Geel
2440