Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk

Vroedvrouwenpraktijk

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 15/08/2022

Voor wie zicht afvraagt wat er vlak na de geboorte met zijn/haar kindje gebeurt, wel, meestal het volgende 👶🏼 👉🏼

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 11/08/2022

Let’s talk about breasts, baby!

Benieuwd hoe je borsten veranderen tijdens de zwangerschap en na de geboorte? Swipen maaaar! 👉🏼

20/07/2022

Ontdek een verrassend weetje over borstvoeding in deze post! 👉🏻

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 13/07/2022

Wat is clustervoeden en hoe kan je je best voorbereiden? Ontdek het in deze post! 👉🏻

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 29/06/2022

Er is ab-so-luut niks mis met professionele hulp inschakelen 💛 Zeker niet wanneer je je in één van volgende situaties bevindt 👉🏻

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 22/06/2022

De eerste duizend dagen van het leven van een kindje zijn cruciaal voor hun ontwikkeling. In deze periode ontwikkelen ze vitale levensfuncties, leggen ze de basis voor een veilige hechting en maken de hersenen continu verbindingen.

Wij geven jullie graag enkele tips mee om deze eerste 1000 dagen zo goed mogelijk aan te pakken 💛

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 15/06/2022

Je pasgeboren baby is nog niet gewend aan het dag- en nachtritme. De constante voeding die de placenta gaf hield de baby tevreden in de baarmoeder, maar nu moet hij leren dat hij op regelmatige basis wordt gevoed.

Voeding is echter niet de enige reden waarom je baby wakker wordt en huilt. Hieronder kan je alvast de meest voorkomende gedragingen van pasgeborenen lezen 👇🏼

🧡 Jouw baby voelt zich veilig, rustig en tevreden door hem/haar in slaap te wiegen. Dit helpt de emotionele gezondheid en is perfect voor de ontwikkelende hersenen.

🧡 Baby’s verlangen naar warmte, comfort en knus vastgehouden worden. Het herinnert hen aan de tijd in de baarmoeder.

🧡 Sommige baby’s huilen meer dan anderen met als meest voorkomende redenen: honger, hun luier moet verschoond worden, vermoeidheid, nood aan affectie, winderigheid, temperatuur of gewoonweg uit verveling.

🧡 De longcapaciteit van jouw baby blijft nog ontwikkelen, dus het is niet ongewoon als je geluiden hoort wanneer hij/zij ademt. Pasgeborenen kunnen lange pauzes nemen tussen de ademhalingen of juist snel ademen. Maak jij jou toch zorgen? Bel dan jouw vroedvrouw!

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 09/06/2022

Wanneer ben je een goede mama? 🧡

Spoiler alert: er zijn héél veel manieren om een goede mama te zijn. Ontdek ze door te swipen 👉🏻

03/06/2022

Tijdens de zwangerschap draait alles om de moeder. Heeft ze genoeg gegeten? Ligt ze comfortabel? Heeft ze voldoende kunnen slapen? En vanaf het moment dat ze bevallen is, schuift alle aandacht en zorgen naar de baby. Is de baby al gevoed? Waarom huilt de baby? Slaapt de baby niet voldoende?

MAAR we vergeten een belangrijk onderdeel, namelijk dat de moeder ook zorg nodig heeft om te genezen en te herstellen van haar bevalling. Wij helpen graag door de baby vast te houden, te troosten en te verzorgen, maar uiteindelijk heeft de baby vooral zijn/haar moeder nodig.

Dus, laten we vooral ook zorg dragen en steun bieden aan alle fantastische mama's, zodat zij in de eerste plaats goed voor hun baby kunnen zorgen 🧡

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 27/05/2022

Angst zou geen reden mogen zijn voor het nemen van bepaalde beslissingen tijdens de bevalling.

Wat we hiermee bedoelen en wat je hieraan kan doen? Swipen maar! 👉🏻

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 18/05/2022

Endorfine is de natuurlijke pijnstiller van jouw lichaam en hoe meer natuurlijke oxytocine (=knuffelhormoon) je aanmaakt tijdens de bevalling, hoe meer endorfine! Win-win 💛

11/05/2022

Respectvol voeden 🍼

Ook bij het geven van een flesje (gevuld met moedermelk of kunstvoeding) kan je je baby op een respectvolle manier voeden door de fysiologie zoveel mogelijk te proberen benaderen. Dit heet ‘therapeutisch voeden’ of ‘paced bottle feeding’. Dit is een ideale techniek voor baby’s die ook nog van de borst drinken of baby’s die onverzadigd lijken. Bij deze manier van voeden, zal je kindje de fles zelf ‘nemen’ in de plaats van ‘krijgen’ en wordt de zwaartekracht uitgeschakeld omdat ze niet liggend gevoed worden. Je kindje bepaalt zo zelf het ritme en de hoeveelheid melk die hij binnen krijgt.

Het doel van therapeutisch voeden is dat je kindje een zuig/slik/adempatroon krijgt zoals een baby dat ook zou doen aan de borst. Baby's weten zelf wanneer ze vol zitten, dus wanneer je ze helpt te vertrouwen op hun instinctieve zelfregulatie, creëer je gezondere eetgewoonten voor de toekomst.

De hersenen hebben ook tijd nodig om het verzadigingsgevoel te verwerken. Door deze manier van voeden kun je je kindje niet onder- of overvoeden. Een voedingsmoment duurt gemiddeld 10-30min.

Hoe je deze techniek precies toepast kan je hier lezen: www.borstvoeding.com/artikelen/kindjeaandeborst/al-even-bezig/flesvoeden/ 💛

05/05/2022

Jammer genoeg is een knip een veelvoorkomende interventie waar vrouwen veel last van ondervinden. Het nut ervan is ook slechts nauwelijks bewezen.

House of Mothers sloeg nagels met koppen, vandaar deze repost 👉🏻

27/04/2022

In tegenstelling tot klassieke opvattingen over de ontwikkeling van baby's, leren kinderen zichzelf niet te reguleren door alleen gelaten te worden, worden ze niet ‘te afhankelijk’ van onze aanwezigheid en ondersteuning, maar is het net die warme aanwezigheid en ondersteuning die hen in staat stelt om tot zelfregulatie te komen.

maakte er een interessante post over en wij reposten deze graag! 👉🏻

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 13/04/2022

We geven jullie vandaag graag wat meer informatie over het verwachten van een 'te grote baby' 👉🏻

Disclaimer: Dit is algemene info gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Elke situatie is uiteraard anders. Waar we vooral de nadruk op willen leggen, zoals steeds, is dat het belangrijk is om correct geïnformeerd te zijn over wat er zich afspeelt tijdens JOUW zwangerschap en JOUW bevalling. Zo kan je bijvoorbeeld de risico’s van een voorgestelde inleiding afwegen tegenover de risico’s van een te groot geschatte baby 💛

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 06/04/2022

Vandaag willen het met jullie hebben over gezwollen of ontstoken borstjes bij baby's en zogenaamde 'heksenmelk'. Benieuwd? Swipen maar! 👉🏻

Heb je hier ervaring mee? Deel ze gerust in de comments! 💛

Bron:

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 30/03/2022

Je ziet wel vaker dat vlak na de geboorte de baby een mutsje krijgt. Maar is dit wel zo slim? Wij vertellen je graag waarom niet! 👉🏻

Bron: Vroedvrouw Margot

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 23/03/2022

Ben je overtijd? Dat is alles behalve abnormaal! Lees in deze post waarom 👉🏻

*Bij de tweede afbeelding moet het 41 weken zijn in plaats van 42

18/03/2022

Af en toe is het noodzakelijk om in te grijpen bij een bevalling, maar wanneer we dit standaard doen, creëren we problemen waarvan we wél weten wat de gevolgen zijn.

Het is helemaal oké dat een geboorte onvoorspelbaar is, zo heeft de natuur het bedoeld.

Door je goed te laten informeren weet je wat normaal is en wat niet, zodat je zelf mee kan beslissen wanneer ingrijpen noodzakelijk is.

Contacteer ons voor meer info 💛

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 10/03/2022

Verwachten jullie een kindje? 🤰 Dit brengt ongetwijfeld heel wat teweeg in een relatie. Jullie krijgen een nieuwe rol, als mama/papa/…, een rol waarin jullie elkaar nog niet kennen. Zowel lichamelijke als emotionele veranderingen zullen een plaats krijgen. Wij geven jullie graag enkele belangrijke tips mee over hoe jullie samen, als koppel, hier sterk in leren staan.

💜 Open praten én luisteren
💜 Goede afspraken maken goede vrienden
💜 Waardeer elkaar, blijf nieuwsgierig
💜 Maak ook tijd voor elkaar zonder kinderen, geniet van elkaar

Onthoud, jullie zijn een team en niet elkaars vijand. Jullie kunnen dit samen aan! 🤩

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 03/03/2022

Naar aanleiding van onze vorige post geven we graag wetenschappelijk onderbouwde info mee over wat te doen als je kindje last heeft van reflux!

Laat ons ook zeker weten wat er werkte voor jullie 💛

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 25/02/2022

Je wordt ermee om de oren geslagen: bijna elk kindje lijkt reflux te hebben. We zetten de belangrijkste feiten even op een rijtje!

In de post van volgende week delen we hoe je hiermee kan omgaan 🧡

Tag een mama of papa (in wording) die dit moet weten en deel in de comments jullie verhaal!

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 16/02/2022

Wist je dat wachten met het afklemmen van de navelstreng enorm veel voordelen heeft voor jouw baby? Wat deze voordelen zijn en hoe lang je nu best precies wacht, lees je in deze post.

Hoe lang hebben jullie gewacht tot het afklemmen van de navelstreng? Laat het ons weten in de comments! 🧡

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 09/02/2022

Babydragen is sinds lange tijd terug van weggeweest en daar zijn wij ontzettend blij mee 🤩 Het levert jou en jouw baby namelijk tal van voordelen op. Ontdek ze in deze post!

Ben jij een fan van babydragen? Laat het ons zeker weten in de comments! Of heb je nog vragen over babydragen? Neem dan zeker een kijkje bij Draagconsulente Jane 🧡

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 26/01/2022

Wist je dat een bevalling echt niet enkel zorgt voor pijn? Ontdek in deze post wat je kan doen om de hormonale balans tijdens arbeid en bevalling te optimaliseren! 🧡

Wat deed jij om je te ontspannen tijdens de weeën? Laat het weten in de reacties en deel deze info met een mama in spé! ✨

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 21/01/2022

Krampjes: een probleem waar bijna elke ouder mee te maken krijgt. Ze zijn enorm lastig om mee om te gaan en je baby kan vaak maar moeilijk getroost worden.

Je voelt je machteloos. Je kindje heeft pijn en het lijkt alsof je niks kan doen om te helpen. Daarnaast kan het huilen met momenten oplopen tot een paar uur, wat niet echt bevorderlijk is voor jullie mentale rust.

We kennen allemaal de klassiekers: wrijf over het buikje met de klok mee, fiets met de beentjes, gebruik warmte, druppeltjes tegen de krampjes,… als je het al hebt meegemaakt weet je dat deze lapmiddeltjes maar een magere troost zijn.

Wat zijn krampjes nu eigenlijk? Nobody knows. In de wetenschap worden krampjes beschreven als overmatig huilen zonder bekende oorzaak. In de praktijk leggen we de oorzaak vaak bij winderigheid, moeilijkheden om stoelgang te maken en buikpijn. Het lijkt ook vaak alsof het een verband heeft, maar dit is dus niet bewezen.

Daarom is het nodig om wat breder te gaan kijken en in te spelen op het huilgedrag van je baby.

Probeer preventief te werk te gaan, volgende zaken zijn bewezen het huilen te doen verminderen:

💛 Draag je baby vaak en lang
💛 Doe aan huid-op-huidcontact vanaf de geboorte en lang daarna
💛 Geef borstvoeding als dit mogelijk is
💛 Reageer op signalen waarbij je baby om je aandacht vraagt
💛 Reageer op huilen

Wat kan je doen in the heat of the moment?

🧡 Nabijheid bieden
🧡 Huid-op-huidcontact
🧡 Neem een bad of do**he samen met je baby
🧡 Geef je borstvoeding? Leg je baby aan! Moedermelk werkt laxerend, pijnstillend en zit boordevol pre- en probiotica (goede darmbacteriën) die de krampjes doen afnemen. Wanneer we een baby met krampjes zien, denken we dat extra voeden het erger zal maken. Dit is dus absoluut niet waar
🧡 Druppeltjes tegen de krampen kunnen een beetje verlichting bieden maar zijn vaak duur en hun werking werd nauwelijks bewezen

Wanneer je het gevoel hebt dat je kindje overmatig huilt en er niets lijkt te werken wat troost kan bieden, is het goed om eens bij te houden hoe vaak je baby huilt per dag. Contacteer ook zeker je vroedvrouw/huisarts/kinderarts, we bekijken samen de mogelijke oplossingen!

Wat deed jij om met de krampjes van je kindje om te gaan? 👇🏻

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 19/01/2022

Win win win! 💥💥💥

Samen met organiseren we een super leuke giveaway voor alle mommy’s (to be)! 🤩

Wat kan je winnen?

🧡Een zwangerschaps- of postpartummassage door Vroedvrouwen Wonderbaarlijk van 60 minuten (kan tot 1 jaar na de bevalling)
🧡 Een babyspasessie door Babyzen Belsele

Wat moet je doen?

💛Volg ons en
💛Like deze post
💛Tag een mommy (to be) die deze giveaway moet winnen!
💛voor een extra kans op winst deel je deze post in je story en tag je ons

De winnaar wordt bekend gemaakt op 26 januari om 20u!

Heeeeeel veel succes! 🧡💛🤍

Ps: hou er rekening mee dat wij ons in het Waasland bevinden wanneer je deelneemt ☺️

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 12/01/2022

Waarom het eerste uur na de geboorte letterlijk van levensbelang is 👇🏻

Je kindje moet vele aanpassingen doorstaan vanaf hij/zij geboren is, net zoals jullie als nieuw gezin.

Je baby begint te ademen, de kleine bloedsomloop gaat open. Baby’s worden geboren met een lage zuurstofwaarde in het bloed. Er is opeens veel licht, geluiden, aanrakingen. Het effect van de zwaartekracht wordt waargenomen door de baby en hij/zij koelt af. Dit temperatuurverlies moet de baby zelf opvangen.

Alle baby’s ervaren daarnaast ook een vorm van geboortestress. Dit is normaal en heeft ook enkele positieve gevolgen. Afhankelijk van hoe de bevalling verliep en hoe we de baby het eerste uur opvangen, kan deze normale geboortestress soms omslagen naar toxische stress met alle gevolgen die daarbij horen.

Door al deze veranderingen is het dus cruciaal dat je je baby hierin optimaal kan ondersteunen. Hoe je dit kan doen lees je vandaag in onze post!

✨ HUID-OP-HUIDCONTACT gedurende minimaal 1 uur na de geboorte

Voorwaarden:

💛 Ongestoord huid op huid contact
💛 Liefst geen onnodige interventies die pijn/negatieve gevoelens oproepen bij jou
💛 Geen dekens/kledij/doeken tussen jou en de baby
💛 De baby kan gewogen en gemeten worden na het eerste uur, er zit geen haast achter :)

Voordelen:

🧡 Hartslag rustiger en regelmatiger
🧡 Ademritme rustiger en regelmatiger
🧡 Zuurstofwaarde van het bloed hoger
🧡 Lichaamstemperatuur beter
🧡 Glucosewaarde bloed stabieler
🧡 Meer ontspanning, minder stresshormoon cortisol
🧡 Dit is de eerste en meest belangrijke binding; de basis van alle latere
relaties in zijn leven

Soms is het echter niet mogelijk om meteen huid-op-huidcontact te hebben met je kindje na de geboorte. Weet dan dat je dit de eerste dagen dubbel en dik kan inhalen!

Wanneer er toch stressvolle interventies moeten gebeuren bij je baby, kan je steeds vragen of dit kan gebeuren terwijl je baby bij jou op de huid ligt/

Hoe ervaarde jij het eerste uur na de geboorte?
📲 Deel dit bericht met alle mommy’s to be die dit zeker moeten weten!

06/01/2022

Let us explain this quote to you! 💥

Vaak zijn ouders maaaanden op voorhand bezig met het in orde brengen van de babykamer, geboortekaartjes, babyspulletjes,… Maar hebben jullie ook al eens nagedacht over ‘the big moment’: de geboorte? Ondanks dat dit iets lijkt waar je zelf geen vat op hebt, ook hiervoor kunnen jullie zich zeker en vast voorbereiden!

Hoe ziet in jullie hoofd het meest ideale beeld er uit van jullie baby die ter wereld komt? 👶🏼

Hoe of waar je ook zal bevallen, je kan je baby altijd het warme welkom geven die hij of zij verdient. Soooo, let’s prepare for this together! 💪🏼

Enkele tips:
💜 huid- op huidcontact
💜 gedempt licht/donkere ruimte (rood, warm licht doet het altijd goed)
💜 liefde en steun
💜 voeding
💜 rustige, kalme sfeer
💜 bekende geluiden zoals een hartslag, ruis,…

Heb jij al een idee over hoe jij je baby welkom wil heten op de wereld of wil je jouw ervaring delen? Laat het ons weten!

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 29/12/2021

Je baby laten huilen: er zijn weinig onderwerpen waarover de meningen zo sterk verdeeld zijn.

“Laat ze maar huilen, dat is goed voor de longetjes” of “als je er steeds op reageert, zal je ze verwennen”. “Let maar op want vanaf 4 maanden kan je ze verwennen”. Deze uitspraken komt bijna elke ouder vroeg of laat tegen.

Maar wat is er nu van waar? NIKS!

De vorige generaties hadden een heel ander beeld over opvoeden en verwennen. Gelukkig heeft de wetenschap ons al meermaals bewezen dat nabijheid bieden, aanrakingen, contact, responsief zijn,... tal van voordelen biedt.

Zo zal je je kindje aanleren dat het veilig is bij jou wanneer je reageert op huilen. Je zorgt voor een veilige hechting, wat cruciaal is voor de normale ontwikkeling van een kindje. Door te reageren op de signalen van je baby krijg je net kinderen met meer zelfvertrouwen, die MINDER AFHANKELIJK zijn. Er is trouwens niets mis met afhankelijk zijn, dit is wederom iets wat ons aangeleerd is door de Westerse cultuur.

Als ouder merk je ook dat je kindje laten huilen helemaal niet goed voelt. Je doet dit omdat je denkt dat dit van jou verwacht wordt. Het is helemaal niet logisch dat we tegen onze instincten ingaan, zo heeft de natuur het niet bedoeld. VOLG JE GEVOEL!

Normaal gezien delen we liever de voordelen van iets, maar deze keer geven we jullie ook de nadelen mee. Waarom? Omdat dit iets is waarvan het belang nog ongelofelijk onderschat wordt. We hopen dat we dit misverstand snel de wereld uit kunnen helpen!

Hebben jullie te maken gekregen met deze struggle? Deel jullie ervaringen in de comments!

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 22/12/2021

Wist jij dat het voordelen heeft om het eerste badje na de geboorte uit te stellen?

Veel ziekenhuizen lijken de behoefte te hebben om pasgeborenen een eerste badje te geven binnen de eerste dag na de geboorte en het maakt zelf deel uit van de checklist voor je naar huis gaat. Je kan als ouder echter zelf beslissen wanneer je baby zijn eerste badje krijgt en wie dat doet. Onderzoek raadt zelf aan om ten minste 48u te wachten!

Check de verschillende voordelen voor het uitstellen van het eerste badje in deze post 👉🏻 Voor meer informatie over vernix verwijzen we jullie ook graag door naar een vorige post!

Wanneer kreeg jouw baby zijn eerste badje? Let us know! 🛁

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 15/12/2021

Liesl behaalde deze week haar certificaat van lactatiekundige IBCLC 🤩 Wat dit allemaal juist inhoudt, lees je in deze post!

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 09/12/2021

We geven jullie nog graag enkele praktische tips mee omtrent onze cosleeping post van gisteren. Swipen maar 👉🏻

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 08/12/2021

“Onze baby slaapt alleen als hij/zij bij ons ligt”, “vanaf we onze baby in het bedje leggen is hij/zij terug wakker!” of “onze baby wordt een ‘pakkekindje’ want kalmeert enkel in onze armen”...

Zelfs de cosleeper die vlak naast je bed staat lijkt vaak te ver weg voor jullie baby 🤔 Is het jullie ook al opgevallen hoe veel rust jullie kindje vindt bij jullie? Hoe gemakkelijk zou het zijn als we nu toch gewoon eens konden toegeven aan wat jullie kindje vraagt? Hoe rustig(er) zouden de nachten verlopen als je je kindje nu toch bij jullie mocht leggen? Maar dan bedenk je je dat je je baby helemaal niet wilt verwennen en al zeker niet aan risico’s wilt blootstellen...

WE ARE HERE TO HELP! 👉🏻

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 01/12/2021

In onze Westerse maatschappij hebben we te maken met een heuse angstcultuur wanneer het gaat over bevallen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit beïnvloed wordt door allerlei factoren, die deze quote heel mooi omschrijft.

Jouw bevalling zou het mooiste, meest krachtige moeten zijn wat je ooit doet. Helaas kijkt een grote meerderheid van de zwangeren hier met negatieve gevoelens en angst naar uit.

Wij hopen dat, mede door de begeleiding van en de voorbereiding door een vroedvrouw, dit beeld kan veranderd worden. Op deze manier kan jouw bevalling, ongeacht hoe die verloopt, een positieve ervaring worden! Make birth great again! ⚡️

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 24/11/2021

Scheuren tijdens de bevalling klinkt voor veel vrouwen als een horrorscenario. Maar wat als we je vertellen dat dit helemaal niets is om bang voor te zijn?

Het is namelijk zo dat scheuren heel normaal is. De kans is heel groot dat je er helemaal niets van voelt.

Daarnaast geneest een scheurtje veel beter dan een knipje, heb je minder kans op infecties en doet het over het algemeen minder pijn. Een scheurtje hoeft ook niet altijd gehecht te worden.

Waarom wordt er dan geknipt? Wanneer zorgverleners inschatten dat het scheuren meer schade zou opleveren dan te knippen, wordt er een knipje gezet.

In onze Belgische geboortecultuur worden er heel veel knipjes gezet. Meer dan nodig. Dit kan aan bepaalde factoren liggen. Ontdek ze in deze post 👉🏻

Deel jullie ervaringen gerust in de comments ⬇️

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 17/11/2021

Vandaag is het wereld prematuren dag 💜 Graag willen wij even stilstaan bij dit onderwerp, want 1 op de 10 kindjes wordt prematuur geboren. Wij willen de ouders dan ook een hart onder de riem steken!

Uiteraard kunnen jullie bij een prematuur geboren kindje zoals altijd op ons rekenen!

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 10/11/2021

Je hoort wel eens: "Ik kon nooit thuis bevallen, want mijn baby had de navelstreng rond de nek" of "Als ik thuis was bevallen, zou mijn baby gestorven zijn". Niks is minder waar. Onderzoek wijst uit dat we net vertrouwen moeten hebben in hoe de natuur in elkaar zit. We leggen jullie graag uit waarom 👉🏻

Photos from Vroedvrouwenpraktijk Wonderbaarlijk's post 03/11/2021

Ontdek hier 6 dingen die een negatieve invloed kunnen hebben op het verloop van jouw arbeid/bevalling 👉🏻

Heb je nood aan meer informatie na het lezen van deze post? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

Wilt u dat uw praktijk hét hoogst genoteerde Kliniek in Sint-Gillis-Waas wordt?
Klik hier om uitgelicht te worden.

Adres

Sint-Gillis-Waas
9170

Andere Medisch en gezondheid in Sint-Gillis-Waas (alles zien)
Welzijnspraktijk De Weerspiegeling Welzijnspraktijk De Weerspiegeling
Sint-kornelisstraat 5
Sint-Gillis-Waas, 9170

Zowel online als in de praktijk zijn sessies mogelijk.

Raysa's Medical Derma Clinic Raysa's Medical Derma Clinic
Bastionstraat 6 Meerdonk
Sint-Gillis-Waas, 9170

Thuisverpleging & Medisch esthetisch Deskundige

Medisch Centrum Vitae Medisch Centrum Vitae
Sint-Gillis-Waas, 9170

Huisartsenpraktijk van Dr. Schoeters Sint-Niklaasstraat 90A1, Sint-Gillis-Waas

Pedicurepraktijk Sofie De Lille Pedicurepraktijk Sofie De Lille
Tweehagen 21
Sint-Gillis-Waas, 9170

Pedicure praktijk Sofie De Lille

Vroedvrouw Lore Vroedvrouw Lore
Kasteelstraat 9
Sint-Gillis-Waas, 9170

Praktijk Plus. of aan huis @ Sint-Gillis-Waas

Dierenartsenpraktijk Aan De Watergang Dierenartsenpraktijk Aan De Watergang
Kemphoekstraat 47
Sint-Gillis-Waas, 9170

Eau Thermale Avène Eau Thermale Avène
36, KRONENHOEKSTRAAT
Sint-Gillis-Waas, 9170

Herbalifestylecoaches Herbalifestylecoaches
Margrietstraat 80
Sint-Gillis-Waas, 9170

Ergo Support Ergo Support
Sint-Gillis-Waas

Inspirerende ergonomische opleidingen, workshops & advies. Klantgericht voor zowel bedrijven als particulieren. Investeren in gezondheidsbeleid loont!

Eau Thermale Avène Eau Thermale Avène
42, KERKSTRAAT
Sint-Gillis-Waas, 9170