Psychologiepraktijk Eas
Psychologiepraktijk Eas is een duopraktijk bestaande uit twee klinisch psychologen, Saartje Kortleven en Tine Wastiels.
Wij bieden individuele, relatie- en gezinstherapie aan, en hebben ook een groepsaanbod. Eas bestaat uit twee vestigingen:
Reitje 9
3590 Diepenbeek
-
Sint-Jorisstraat 40
3630 Maasmechelen
Gezien de huidige corona crisis nemen we ook binnen Eas de nodige maatregelen en blijven we zorgcontinuïteit verzekeren voor onze cliënten. Voor lopende begeleidingen heeft jouw psycholoog reeds contact met je genomen om te kijken hoe de sessies zullen doorgaan: face to face, telefonisch of via videocall. Daarbij volgen we de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en onze beroepsvereniging VVKP. Voor nieuwe aanmeldingen kan steeds contact worden opgenomen en dan maken we samen een inschatting wat aangewezen is.
Kinderen die rouwen vinden niet altijd de woorden om hun intense verdriet te beschrijven. In therapie zoeken we samen met het kind hoe we ruimte kunnen creëren voor gevoelens en verhalen die anders onbespreekbaar blijven. De creativiteit en vindingrijkheid van kinderen in dit proces is prachtig. Dit meisje verloor haar broertje op jonge leeftijd. We maakten samen een mooie gouden herinneringenpot waar alle gevoelens, verhalen en herinneringen een plaatsje mogen krijgen.
Over de impact van trauma... de kinderen die ons het hardste wegduwen, hebben onze nabijheid en zorg het meeste nodig, ook vanuit de maatschappij.
http://www.vvkp.be/sites/default/files/nieuwsbrieven/pamflet.pdf
Divisie zelfstandige praktijkvoering schrijft pamflet om uw cliënten te informeren. | Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen Pamflet om uw cliënten/patiënten goed te informeren
De zelfstandige klinisch psycholoog, de goedkope superman/-vrouw, heeft geen goesting | Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen 1. De zelfstandig psycholoog moet blijkbaar over ‘superkrachten’ beschikken, gezien er op 4 à 8 sessies een angststoornis, depressie of drankverslaving opgelost kan worden. Zowel de klinische realiteit als bijbehorend wetenschappelijk onderzoek leert ons dat dit niet klopt. De communicatie van ...
http://www.dejongepsycholoog.be/opinie/de-klinisch-psycholoog-als-meester-van-de-eigen-expertise/
De klinisch psycholoog als meester van de eigen expertise. Of toch niet? - De Jonge Psycholoog De Belgische GGZ is in beweging. In 2016 werd klinische psychologie erkend als een autonoom gezondheidszorgberoep, een doorbraak waar alle beroepsverenigingen jarenlang voor hebben geijverd. Deze erkenning was een eerste grote stap in de goede richting – terechte vreugde alom, bij zowel zorgverstr...
Misschien zijn jullie het al tegengekomen, maar psychologiepraktijk Eas staat in de Goed Gevoel (april) om een toelichting te geven over de waarheid over leugens (door onze psychologe Tine Wastiels)
Stay Cool 2017
Stretchdag ☺️
Hier een mooie metafoor over de impact van chronische stress, die we graag even met jullie delen.
Eerste trainingsdag in vestiging Diepenbeek, we zijn er klaar voor!
Te Gek!? start met een grote scholencampagne 1 op de 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. In een klas van 20, zijn dat dus 4 jonge mensen. Reden genoeg voor Te Gek!? om met een grootse scholencampagne de strijd aan te gaan tegen het taboe! Selah Sue, meter van de campagne en Saya De Monie, een jonge madam die dapper getuigt over…
De rode neuzen van Eas
Geestelijk Gezond Vlaanderen | Tijd om normaal te doen over psychische problemen Een op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een geestelijk gezondheidsprobleem. Ook jij kent vast iemand die aan een psychische aandoening lijdt. Waarom geestelijke gezondheid ook jou aanbelangt, lees je hieronder!
In november start er weer een assertiviteitstraining voor volwassenen. Wil jij ook assertiever in het leven staan, zowel op professioneel, relationeel als sociaal vlak? Schrijf je dan nu in voor onze volgende groep. Data: 7/11, 21/11, 5/12, 12/12, januari follow-up.
Interessante website rond geestelijke gezondheid voor jongeren!
Ga met je klas aan de slag rond geestelijke gezondheid Kennen jouw leerlingen NokNok al? Dé website voor 12- tot 16-jarigen waar jongeren antwoorden vinden op hun vragen en hun veerkracht zelf kunnen versterken. Klik hier en help als leerkracht mee het taboe rond geestelijke gezondheid te doorprikken!
Samen op weg...samen ervaren en uitproberen! Met humor, samenhorigheid, soms confronterend maar altijd binnen een veilig groepskader. (Actief assertief september 2015)
Morgen vliegen we er weer in met een jongerengroep voor onze training "Actief Assertief". We hebben er zin in om samen met de jongeren hun uitdagingen aan te gaan! Let's go!!!
Op 28 en 30 juli organiseren we onze zomertraining 'actief assertief' voor jongeren. Actief assertief’ is een actieve en ervaringsgerichte tweedaagse, waarbij we zowel in– als outdoor aan de hand van rollenspelen, creatieve methodieken en doe-activiteiten gaan oefenen rond sociale en assertieve vaardigheden.
Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te
treden door ‘real life’ opdrachten en oefeningen
te doen die aansluiten bij je persoonlijke
werkpunten. Deze training is doe -en
ervaringsgericht, want “doen is leren”!
Durf jij de uitdaging aan?
Meer info of inschrijven via [email protected].
Onze psychologe Tine Wastiels in de weekendbijlage van het laatste nieuws over "nee leren zeggen"...Een belangrijk thema tijdens onze assertiviteitstrainingen!
De assertiviteitstraining voor jongeren is al halverwege. Op naar de volgende sessie, de 'stretch dag', waar de jongeren outdoor 🌳 op een ervaringsgerichte manier verder met het thema aan de slag gaan 😊