Οίκος των Κυπριακών και Κυπρολογικών Εκδόσεων ΜΑΜ

Οίκος των Κυπριακών και Κυπρολογικών Εκδόσεων ΜΑΜ

You may also like

Boxer-Shop97
Boxer-Shop97

Ο Οίκος ΜΑΜ ιδρύθηκε το 1965. Σκοπός του είναι η προβολή, προώθηση και διάθεση των κυπριακών και κυπρολογικών εκδόσεων σε όλο τον κόσμο.

Photos from Οίκος των Κυπριακών και Κυπρολογικών Εκδόσεων ΜΑΜ's post 28/12/2023

Έφυγε σήμερα ο πατέρας μου Μίκης Μιχαηλίδης
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 30/12/2023 στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στις 11:30

Want your business to be the top-listed Shop in Nicosia?
Click here to claim your Sponsored Listing.

ΕΜΕΙΣ

Ο Οίκος των Κυπριακών & Κυπρολογικών Εκδόσεων ΜΑΜ ιδρύθηκε το 1965 από το βιβλιόφιλο Μίκη Μιχαηλίδη. Σκοπός του ΜΑΜ είναι η προβολή, προώθηση και διάθεση των κυπριακών και κυπρολογικών εκδόσεων στην Κύπρο, τον ευρύτερο ελληνικό χώρο και στο εξωτερικό.

Το 1984 ο ΜΑΜ αποκτά το πρώτο του εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο διάθεσης κυπριακών και κυπρολογικών εκδόσεων στη Λαϊκή Γειτονιά, στη Λευκωσία.

Ένα χρόνο αργότερα νοικιάζει, το εγκαταλελειμμένο από την τουρκική εισβολή του 1974, Μέγαρο της Βιβλιοθήκης Φανερωμένης στη Λευκωσία. Στους χώρους της Βιβλιοθήκης δημιουργείται από το ΜΑΜ η πρώτη εξειδικευμένη συλλογή κυπριακών και κυπρολογικών εκδόσεων. Παράλληλα στο χώρο αυτό βρίσκουν στέγη πολλές κυπριακές πνευματικές οργανώσεις και οργανώνονται ή φιλοξενούνται συχνά διάφορες πνευματικές εκδηλώσεις. Στους ίδιους χώρους λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο και από το 1990 εργαστήριο βιβλιοδεσίας.

Το 1998 με επιχορήγηση του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας ο ΜΑΜ αναλαμβάνει την καταγραφή σε ηλεκτρονική μορφή όλων των κυπριακών και κυπρολογικών εκδόσεων. Ιδρύει για το σκοπό αυτό, την ίδια χρονιά, την Τράπεζα Κυπριακών Βιβλιογραφικών Πληροφοριών η οποία διαθέτει και εμπορεύεται βιβλιογραφικές πληροφορίες. Παράλληλα αρχίζει να οργανώνει την πρώτη κυπριακή και κυπρολογική βιβλιοθήκη η οποία στεγάζεται στους χώρους του Μεγάρου Βιβλιοθήκης Φανερωμένης.

Telephone

Address

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 19
Nicosia
1015

Other Independent Bookstores in Nicosia (show all)
SOLONEION BOOK CENTRE-ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟΥ SOLONEION BOOK CENTRE-ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟΥ
24 Vyzantiou Street, Strovolos
Nicosia, 2064

Bookstore in Nicosia, Cyprus

Moufflon Bookshop Moufflon Bookshop
Mnasiadou 2, Flat 1, 1st Floor, Pantazis Court
Nicosia, 1065

Moufflon Bookshop