Ergobaby Nederland

Officiële fanpagina van Ergobaby Nederland

29/06/2024

‼️ DRAAG CHECK ‼️

Doe de stretchercheck en verbeter de positie van je stretcher met 5 eenvoudige trucs. laat je zien hoe! 🧡. Onthoud dat het doel altijd is dat je baby kusjes kan geven en dat de luchtwegen zichtbaar zijn.

Draagconsulenten zoals Lysanne zijn geweldig om verschillende draagzakken uit te proberen, te kijken welke het beste bij je past en om meer te leren over babydragen!

1. HEUPRIEM
De naam verraadt het al: de "heupgordel" moet op taillehoogte zitten (altijd afhankelijk van je lengte en de grootte van je kind). Zorg ervoor dat de riem helemaal recht zit, nergens knelt en dat de lendensteun gecentreerd is.

2. VAN KNIE TOT KNIE
Ongeacht de positie waarin je je kind draagt, zorg ervoor dat je drager je kind van knie tot knie ondersteunt. Dit biedt optimale ondersteuning en zorgt voor de gewenste hurkhouding. Als je kind al kan lopen, hoeft de stof niet meer helemaal tot de knie te reiken, maar moet hij minstens halverwege het bovenbeen zitten.

3. ARMEN EN HOOFD
Plaats de armen van je baby naast het hoofd. Dit bevordert het evenwicht en is comfortabel voor het kind. Als je kind later zijn armen beweegt en ze liever ergens anders legt, is dat natuurlijk geen probleem. Het enige belangrijke is dat de armpjes niet bekneld raken als de baby wordt neergelegd. Zorg er ook voor dat het hoofdje op een leeftijdsgeschikte manier wordt ondersteund.

4. SCHOUDERBANDJES
Tijdens het draagconsult wordt vaak opgemerkt dat de schouderbandjes te los zitten. Controleer dit daarom altijd. De bandjes moeten strak genoeg zitten zodat ze niet meer dan ongeveer 1 cm van het lichaam af bewegen als je naar voren buigt. Kortere riemen verplaatsen je gewicht naar je romp en niet naar je schouders.

5. DE VERBINDINGSGORDEL
Waarschijnlijk de meest onderschatte riemafstelling. Je ziet vaak dat deze riem veel te hoog zit of dat de riem te los zit. Beide leiden tot minder comfort en misschien zelfs tot nek- en rugpijn. Trek daarom de verbindingsriem goed aan en plaats deze in het midden van de schouderbladen, zodat de riemen eruit zien als een grote "H" op de rug.

We hopen dat deze tips van Lysanne je zullen helpen.

Baby op heup dragen: hoe pijnvrij de baby- en peuterjaren doorkomen - Ergobaby 27/06/2024

Baby op heup dragen: hoe pijnvrij de baby- en peuterjaren doorkomen

Mama en baby gebruiken het Lift heupzitje

Omhoog en weer naar beneden. Omhoog en weer naar beneden… Als je ouders bent van een oudere baby die kruipt of een peuter, dan komt dit patroon je vast bekend voor. Precies, het gaat om het oppakken van je aanhankelijke maar toch zeer actieve kleintje. Het ene moment willen ze absoluut op je arm, en slechts seconden later komt de bewegingsdrang of nieuwsgierigheid alweer naar boven, waardoor ze bijna op de grond willen. In momenten zoals deze loont het zich meestal niet om een comfortabele draagzak om te doen, want kort daarna kun je deze alweer uitdoen. En daarom: Be**en opzij schuiven en baby op de heup dragen. Soms kort, soms lang. Klopt toch?

Het gevolg: Opeens worden je armen zwaar, je heup en onderrug laten zich voelen, beginnen te trekken of zelfs pijn te doen. De reden kan inderdaad liggen in dit herhaalde “even snel op de heup zetten”. Want bij deze beweging gaat er veel mis in je lichaam. Letterlijk. En ook je kleintje heeft er niet zoveel baat bij. Beter: Je gebruikt een heupzit zoals de Ergobaby Lift of de Ergobaby Alta. Wat daarmee zowel voor jou als je kind verandert en waarom je je baby zo op de heup mag dragen – en wel eenvoudig en ergonomisch – dat vertellen we je vandaag met behulp van onze verloskundige en draagexpert Katrin Ritter.

Baby op de heup dragen: Wat gebeurt er zonder draaghulp bij ouders en kind?

Je baby op de heup dragen. Het is zo snel, zo eenvoudig en zo ontzettend praktisch: Je heup en je arm ondersteunen je baby of peuter en je hebt nog steeds een hand vrij om verder te gaan met wat je aan het doen was voordat je kleintje om aandacht vroeg. Onze draagexpert Katrin weet dat. Maar ze weet ook dat deze vorm van kortstondig of zelfs langdurig dragen kan leiden tot rugpijn en spanningen.

Zet je je baby namelijk op de heup, dan komt je hele lichaam uit balans, zoals je indrukwekkend kunt zien op de foto. Omdat je je heup naar buiten duwt, is je wervelkolom scheef (wijkt naar de zijkant af) en daarmee ook je hoofd, schouders, schouderbladen en be**en. Deze houding zorgt ervoor dat je de schouderbladen naar voren trekt en dat alle spieren in je schouders, arm, buik en rug gespannen zijn om het gewicht van de baby op de heup te compenseren. Ook de be**enbodem wordt in deze houding flink belast. Plaats je beide voeten op twee weegschalen, dan kun je duidelijk zien dat het gewicht van je kleintje eenzijdig en niet gelijkmatig over je lichaam wordt verdeeld. Bij onze test bij een chiropractor werd het been, waarop het kind werd gedragen, met meer dan het dubbele gewicht belast.

Mama draagt baby zonder heupstoeltje

Dragen zonder heupzitje

Mogelijke gevolgen: Spanningen in nek, schouders en rug, blokkades in wervelkolom en be**en, hoofdpijn en mogelijk zelfs slijtage, chronische pijn en artrose. Klinkt niet zo prettig, toch?

Helaas heeft het dragen op de heup zonder draaghulp niet alleen nadelen voor jou, maar ook voor je kind. Onze kinderen zijn weliswaar dragers en hebben allerlei anatomische eigenschappen om gedragen te worden, maar wij hebben gewoon geen vacht waaraan ze zich goed kunnen vasthouden. Daarom is het aanhaken aan je lichaam zonder draaghulp voor je kind zwaar werk en eindigt vaak in een niet zo ergonomische positie. Vaak zit je baby dan niet in de juiste hurk-spreid-houding op je heup, maar hangt een of beide benen naar beneden, het zakt weg, de romp is scheef en je kleintje probeert met spanning in het hele lichaam de balans te houden. Pfoe…best vermoeiend, toch? Bovendien probeer je natuurlijk je baby goed vast te houden en druk je het met zijn of haar intieme gebied tegen je aan. Begrijpelijk, maar comfortabel en bevorderlijk voor de ontwikkeling is dat niet. Bovendien brengt deze strakke en moeizame houding jullie beiden ook flink aan het zweten.

Baby op de heup dragen: Wat verandert er met een draaghulp?

Had je dat gedacht? Dat het zo praktische dragen op de heup zulke onaangename gevolgen kan hebben? Geen zorgen, we hebben vandaag goed nieuws voor je. Je kunt er namelijk iets aan veranderen. En wel met behulp van een heupzit. Want, zoals je op de volgende foto kunt zien, is met het gebruik van de heupzit Lift alles weer in balans – letterlijk.

Links : Dragen zonder heupzitje

Rechts : Dragen met heupzitje.

De wervelkolom is recht uitgelijnd en daarmee ook hoofd, schouders en be**en. De spieren in de onderrug, buik en be**enbodem zijn slechts licht gespannen en de armen zijn ontspannen, omdat je je kleintje alleen maar een beetje in positie hoeft te houden, maar niet hoeft te dragen. Staat de drager nu met beide voeten op twee weegschalen, dan kun je meteen zien dat het gewicht gelijkmatig over beide voeten is verdeeld.

Je ziet dus, de heupzit, die met zijn brede heupgordel en goed gevoerde zit echt comfortabel en stevig om je be**en zit, neemt je het hele gewicht van je kleintje af. En voor hem of haar is het tegelijkertijd ook veel comfortabeler, veiliger en ergonomischer. Want de Keep Baby Close™-hoek en het antislipoppervlak van de zit bij de Alta en Lift heupzit houden je kind ontspannen op de plek waar het hoort. Zonder dat je het tegen je aan hoeft te drukken. Hierdoor kan het zich ook veel vrijer bewegen en de benen bevinden zich in de correcte hurk-spreid-houding. Vooral op warme dagen is een bijkomend voordeel dat jullie beiden minder zweten in deze strakke houding.

Een lofzang op het heupdragen

In principe moet nog gezegd worden dat het super gezond is om je baby op de heup te dragen. Evolutionair gezien is het namelijk de oerdraagpositie. De heup heeft de kleinste omtrek, waardoor kinderen hier het beste kunnen aanhaken (een ergonomische positie innemen). Daarbij wordt de gehele ontwikkeling en motoriek van het kind bevorderd: de spierspanning en spieren van het kind worden getraind evenals zijn hoofdcontrole. De natuurlijke en ergonomische hurk-spreid-houding op de heup wordt ondersteund, zodat de heupkop van je kleintje diep en midden in de heupkom zit. Bovendien wordt de draaibeweging in de wervelkolom geactiveerd en heeft je kindje een gezonde voetpositie, waarmee het zich perfect tegen het ouderlijk lichaam kan afzetten. Het is dus een volledig ergonomische draagpositie. Daarom is het niet alleen mogelijk met onze nieuwe baby’s Alta en Lift, maar ook met onze comfortabele dragers Omni, Adapt, Aerloom en Away, evenals met onze draagdoek Aura. Overigens: Hoe vaker je de draagwijze wisselt (buik-, rug-, heup- en frontdragen), hoe beter voor de ontwikkeling van het kind.

Onze extra tips voor gezond babydragen

Of je nu op de heup, voor de buik of op de rug draagt – zelfs als je altijd een draaghulp gebruikt, laat de tijd met een baby of peuter zich lichamelijk altijd op een gegeven moment voelen. We nemen gewoon te vaak posities en houdingen aan die niet goed voor ons zijn. Daarom hebben we nog een paar tips voor je, die je kunnen helpen misschien zelfs helemaal zonder rugpijn door de baby- en peutertijd te komen.

Draag je kleintje altijd met de ondersteuning van ergonomische draaghulpen. Voor langere draagperiodes en vanaf de geboorte met Omni, Adapt, Aerloom, Embrace en Co., voor kortere draagmomenten met de heupzitdrager Alta of de heupzit Lift.

Stel de betreffende draaghulp altijd correct in op jou of de drager en het kind. Alleen dan is het dragen met draaghulp ergonomisch.

Maak gebruik van het volledige scala aan draagposities – altijd afhankelijk van de leeftijd en ontwikkelingsfase van je baby. Dit bevordert de ontwikkeling en motoriek van het kind het allermeest.

Voor alle nieuwe mama’s daarbuiten: Neem het rustig aan. Laat het dragen liever meer aan papa of partner over en bouw het dan langzaam op. Je lichaam heeft rust nodig, je core moet eerst weer stabiliseren en de spieren moeten weer in vorm komen.

Postnatale oefeningen voor de regeneratie van alle structuren zijn een absolute must en beschermen je tegen langdurige gevolgen en pijn.

Dagelijkse oefeningen om de rug te trainen zijn niet altijd gemakkelijk in te passen in zo’n druk dagelijks leven met een baby. Maar al een paar minuten per dag kunnen voldoende zijn. Je zult er geen spijt van krijgen. Natuurlijk geldt dit ook voor papa of partner.

Ergonomisch, veilig en comfortabel je baby op de heup dragen

Onze heupzitjes Ergobaby Alta en Ergobaby Lift, maar ook onze overige babydragers die bijna allemaal de heupdraagwijze mogelijk maken, laten duidelijk zien: Wij zijn fans van het dragen van een baby of peuter op de heup. Dus doe het alsjeblieft! Maar gebruik ook in de korte en spontane draagmomenten, zoals hierboven beschreven, een draaghulp die je lichaam ondersteunt. Want daar zal je lichaam je uiteindelijk dankbaar voor zijn.

Baby op heup dragen: hoe pijnvrij de baby- en peuterjaren doorkomen - Ergobaby Er zijn zo veel momenten waarop je je baby even op je heup moet dragen. Met vervelende gevolgen. Wij weten hoe heup dragen beter kan.

25/06/2024

Dit is je teken om een kopje thee te zetten, even te gaan zitten en je Omni Breeze draagzak in Natural Beige te bestellen, want hij is OFFICIEEL TERUG OP VOORRAAD! 🎉

🎥:

Shop hier: https://ergobaby.nl/omni-breeze-draagzak-natural-beige?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=dhfacebook&utm_content=app.dashhudson.com%2Fergobaby-nederland%2Flibrary%2Fmedia%2F423552345

20/06/2024

Hij is er! De NIEUWE Omni Dream Linen draagzak - de nieuwste toevoeging aan ons Omni assortiment.

De Omni Dream Linen is natuurlijk verkoelend en zacht voor de gevoelige babyhuid dankzij de zachte, hypoallergene linnen stof - perfect om jou en je baby koel te houden bij warmer weer!

En natuurlijk heeft het alle kenmerken die onze Omni draagzakken tot vaste favorieten maken! Geschikt vanaf de geboorte tot 20 kg, alle vier draagposities, comfortabele vulling, handig opbergen en nog veel meer.

20/06/2024

Linnen is een superstof!

👕 Zacht - linnen is zacht voor de babyhuid en wordt zachter naarmate je het gebruikt
👕 Hypoallergeen & antibacterieel - linnen is bestand tegen bacteriën, schimmels, huisstofmijt en andere allergenen
👕 Thermoregulerend - linnen voert vocht af van de huid van jou en je baby
👕 Sneldrogend - Dankzij de grote luchtstroom is het snel droog
👕 Biologisch afbreekbaar - Linnen is een natuurlijke vezel, dus biologisch afbreekbaar en recyclebaar
👕 Duurzaam en gaat lang mee - linnen is de sterkste natuurlijke vezel ter wereld, drie keer zo sterk als katoen!
👕 Duurzaam - linnen wordt gemaakt van vlas, een hernieuwbare grondstof die minder water en pesticiden nodig heeft dan andere gewassen.

19/06/2024

Hoe kleed je je baby aan om te gaan slapen in de zomer?

Onze handige TOG-tabel helpt je te bepalen hoe je je baby aankleedt om te gaan slapen en welke TOG-slaapzak je kiest, afhankelijk van de temperatuur van hun/jouw kamer.

Bewaar deze voor later en deel hem met een vriendin die hem moet zien!

16/06/2024

We hopen dat je een geweldige Vaderdag hebt gehad, of je nu een vader bent door bloed of keuze, een stiefvader, oom, grootvader, aanstaande vader, coach, leraar, gids, adoptievader, beschermengel of welke rol je ook speelt in iemands leven!

Jouw liefde en begeleiding geven vorm aan de toekomst.
Bedankt voor alles wat je doet.

🎥 :

14/06/2024

Hoe gemakkelijk is het in- en uitvouwen van onze Metro+ kinderwagen met één hand - echt?

Ontwikkeling Baby 6 Maanden - met Ergobaby door het eerste Levensjaar - Ergobaby 13/06/2024

Gefeliciteerd! Jullie kleine sc***je viert zijn halfjaarlijkse verjaardag! Ongelofelijk hoe de tijd vliegt… En is het niet prachtig om te zien hoeveel vooruitgang je baby al heeft geboekt in zijn ontwikkeling? In de zesde aflevering van onze blogserie “Baby Ontwikkeling: Met Ergobaby door het eerste Levensjaar” willen we samen met onze verloskundige en baby-expert Katrin Ritter kijken wat je kleintje aan het einde van zijn zesde levensmaand waarschijnlijk allemaal kan. “Waarschijnlijk,” omdat elk van onze baby’s natuurlijk zijn eigen ontwikkelingstempo heeft en je je niet moet laten stressen als het iets langer duurt voordat je sc***je de verschillende ontwikkelingsstappen doorloopt. Mocht je echter een grote achterstand in de ontwikkeling van je baby op 6 maanden opmerken, neem dan contact op met je verloskundige of kinderarts.

Ontwikkeling Baby 6 Maanden – de Mijlpalen

De grote mijlpaal aan het einde van de zesde levensmaand is de rijpe symmetrische handsteun. Je baby kan zich nu helemaal stabiel naar een hoger niveau tillen. Bovendien neemt de hersenmassa toe doordat de hersenhelften steeds beter met elkaar verbonden raken. Zo kan hij zijn lichaamshelften steeds beter coördineren. Hij herkent nu ook duidelijk zijn ouders, begrijpt de eerste woorden, glimlacht bewust en toont bewust emoties. Zijn emotionele intelligentie ontwikkelt zich steeds verder. Hierdoor kan hij langzaam maar zeker de gevolgen van zijn handelingen begrijpen. Hij ontwikkelt “zijn eigen willetje” en daagt jullie vaak uit. Dit doet hij niet uit boosheid, maar omdat hij richting van jullie nodig heeft. Hij wil ouders hebben die weten hoe het moet, op wie hij kan vertrouwen en die hij onvoorwaardelijk kan vertrouwen. Jullie blijven dus nodig om je baby richting te geven.. Liefdevol, maar consequent.

Poeh, nu wordt het serieus, hè? Maar geen zorgen, jullie kunnen dit aan. En we staan nog aan het begin. Laten we nu eens goed kijken wat de “Ontwikkeling Baby 6 Maanden” – vooral op fysiek niveau – in detail te bieden heeft. Laten we beginnen.

Ontwikkeling Baby 6 Maanden – deze Voortgangen kun je nu Observeren:

Spelen met de Voeten in Rugligging

Buikspieren, baby! Ja, die traint je kleine sc***je ijverig. En omdat ze steeds sterker worden, kan hij of zij nu de benen zo ver optillen dat de voeten het gezicht (bijna) raken. Daarbij verlaat zelfs het onderste deel van zijn be**en de ondergrond. Verder pakt hij met zijn handen de onderbenen en voetjes vast en houdt zich intensief ermee bezig.

Omdraaien van de Rug naar de Buik lukt

Yes! Het omdraaien van de rug naar de buik gaat steeds gecoördineerder en bewuster. Terwijl dat vorige maand vaak nog toevallig en plompverloren gebeurde, weet je baby nu dat hij zich door het grijpen over het midden, met gebogen romp en gebogen benen, op de zij en uiteindelijk in de buikligging kan draaien. Heel handig. Zo kan hij bijvoorbeeld een speelgoedje dat buiten zijn bereik ligt, pakken of in ieder geval beter bekijken.

Ontwikkeling Baby 6 Maanden

Symmetrische rijpe handsteun in Buikligging

Je baby is nieuwsgierig. En hoe. Daarom tilt hij zich steeds weer op naar een hoger niveau. Tot nu toe deed hij dat met behulp van de onvolgroeide symmetrische handsteun, dat wil zeggen dat de vingers – behalve de duim – nog ingeklapt waren. Aan het einde van de zesde maand is de hand echter volledig open, in de rijpe symmetrische handsteun. Om tegen de zwaartekracht in te gaan, heeft je schat daarvoor voldoende evenwichtsreacties en actieve buik- en rugspieren nodig. Niet slecht, toch? De volgende stap is dan de kruiphouding…

Hoofd kan langere tijd worden vastgehouden

Ook de nekspieren traint je baby ijverig in de handsteun. Zijn nieuwsgierigheid helpt hem daarbij en verlengt stukje bij beetje de tijdspanne waarin hij zijn hoofdje omhoog kan houden.

Lichaam van de wervelkolom tot de hand ontplooid

In het stuk over de rijpe handsteun hebben we het al beschreven: de handen van de baby zijn nu volledig open. De duim kan helemaal afgespreid en de vingers gestrekt worden. Dag aangeboren grijpreflex. Het speelgoed wordt nu steeds gerichter en bewuster met beide handen vastgepakt. Het speelgoed wordt van de ene naar de andere hand overgedragen, gedraaid en gekeerd. Bij het grijpen zelf wordt de duim nu naar binnen in de richting van de pink bewogen. Dit is het begin van de pincet- en tanggreep. En weet je wat? Met elke greep verbinden de hersenhelften zich steeds meer. De mentale ontwikkeling vordert.

Ontwikkeling Baby 6 Maanden

Ontwikkeling van het Kortetermijngeheugen

Apropos mentaal: na het eerste halfjaar ontwikkelt het kortetermijngeheugen zich. Je kunt dit testen door een speeltje onder een doek te verstoppen. Je baby zal er gegarandeerd naar zoeken. Of hij begint naar een speeltje te zoeken dat hij net nog in zijn hand had, maar dat is gevallen. Hij herinnert zich het en zal ernaar zoeken.

De eerste Tandjes komen door

Vaster voedsel, waar ben je? Ja, inderdaad. Aan het einde van de zesde maand laten de eerste twee tandjes in de onderkaak van je baby zich vaak al zien (niet altijd). Misschien maakt je kleintje nu ook al de eerste kauwbewegingen met de onderkaak of heeft hij een enorme speekselvloed en grote interesse in jouw eten?

De individuele ontwikkeling en gereedheid van het kind voor bijvoeding bepalen het exacte tijdstip. Om echter zelf vast voedsel te eten, moet de baby motorisch iets verder zijn dan wanneer het met pap wordt gevoed: hij moet het eten kunnen grijpen en vasthouden, in de mond stoppen, kauwen en slikken.

Daarom begint de introductie van bijvoeding volgens het concept Baby Led Weaning meestal iets later dan bij de normale aanbeveling voor de start van papvoeding (5e-7e maand). Als hij in de komende weken en maanden de typische tekenen van bijvoedingsrijpheid vertoont, is dit een teken dat jullie kunnen proberen de eerste vaste voeding te geven. Dit bevordert namelijk de mondmotoriek en daarmee het leren spreken. Laat je hierover adviseren door je verloskundige of je kinderarts.

Dag Neonaatreflexen, hallo Beschermreflexen

Ja, het is zover: je kind richt zich op en begint zich te bewegen door gecoördineerd te draaien. De mijlpaal “Symmetrische rijpe handsteun” luidt officieel de oprichting in. Een volgende belangrijke stap richting het lopen. Overigens: op dit moment heeft je baby zijn neonaatreflexen, zoals de Moro-reflex, volledig afgelegd. In plaats daarvan zijn er nu reflexen die hem zijn hele leven lang beschermen:

De knipperreflex, die het oog beschermt tegen vreemde voorwerpen.

De akoestico-faciale reflex, die de baby vanaf de 10e dag laat knipperen bij een hard geluid.

De springbereidheid, die een steunmechanisme van de handen is en ons bij valpartijen beschermt.

De vreemde reflexen, die een snelle reactie van het lichaam mogelijk maken voordat de eigenlijke pijn in de hersenen aankomt. Een voorbeeld hiervan is het terugtrekken van de hand van de hete kookplaat.

Ontwikkeling Baby 6 Maanden – met Spel en Plezier je Baby uitdagen en stimuleren

Je ziet, je baby wordt een peuter. Nou ja, hij is halverwege, om precies te zijn. Ondersteun je sc***je in zijn ontwikkeling wanneer je maar kunt. Geef zo min mogelijk, maar zo veel als nodig is, hulp bij het draaien, bijvoorbeeld. Gebruik zijn favoriete speelgoed om hem tot bepaalde bewegingen te motiveren. Leg hem ook wel eens over je dij, zodat hij zich op de grond kan steunen of de grond met geopende handen kan verkennen.

Zelfs een voorzichtige eerste “kruiwagen” (baby steunt met de handen en gestrekte armpjes op de grond en jullie tillen voorzichtig de benen/het be**en op) kan mogelijk zijn als je baby zich al goed op de grond kan steunen. Doe gewoon alles wat jou en je baby plezier geeft en hem of haar zachtjes en voorzichtig in zijn ontwikkeling ondersteunt.

Ontwikkeling Baby 6 Maanden - met Ergobaby door het eerste Levensjaar - Ergobaby “Baby-ontwikkeling 6 maanden” is het zesde deel van onze blogserie “Baby-ontwikkeling: met Ergobaby door het eerste levensjaar

12/06/2024

Totaal niet aan het huilen bij deze 😭

🎥:

10/06/2024

Of je nu houdt van de speenface of er bang voor bent, één ding maakt het leven een stuk makkelijker en dat is een kinderstoel die werkt voor jouw gezin!

Onze Evolve Kinderstoel:

🪑Heeft een ergonomische zitting
🪑Een volledig verstelbare 5-puntsgordel
🪑Verwijderbaar, vaatwasmachinebestendig dienblad
🪑Silicone voedingssets zijn apart verkrijgbaar
🪑Is volledig afveegbaar
🪑Opvouwbaar voor opslag
Groeit mee met baby, van kinderstoel tot peuterstoel tot leertoren!
stoel naar leertoren!

🎥:

08/06/2024

Wat is een GUPPYFRIEND en waarom zou je ervan houden?

We hebben al een tijdje onder de aandacht gebracht, maar als je het nog niet hebt gehoord, lees je hier waarom ze zo geweldig zijn...

Een GUPPYFRIEND waszak helpt bij de verzorging van je draagzak door het afwerpen van vezels te verminderen en helpt bij de zorg voor het milieu door plastic microvezels op te vangen die anders in rivieren en oceanen terecht zouden komen! 🌊

Hoe? We zijn blij dat je dat vraagt...
💧De beschermende zak vermindert pilling en verlengt de levensduur van je draagzak (en andere synthetische stoffen - het is niet alleen voor draagzakken!)
💧Het vangt en voorkomt dat synthetische microvezels via afvalwater in het milieu terechtkomen

Elke tas is ook gemaakt van monofilament stof die zelf geen vezels verliest - slim!

Je kunt ze vinden op onze website!

05/06/2024

Moet je je baby water geven ondanks de borstvoeding?

Water voor warme zomerdagen

Oef, wat een temperaturen! Door de hitte gaan we meer zweten en stijgt onze behoefte aan vocht. Ouders vragen zich vaak af of moedermelk echt genoeg is voor hun baby in het warme seizoen – of dat je af en toe water moet geven in de hitte. Hier is het korte antwoord vooraf voor degenen die haast hebben: Nee. Voor iedereen die het precies wil weten en ook de uitzonderingen wil weten, krijg je alle informatie in deze blog.

Waarom lest moedermelk de dorst van je baby?

Als je alleen melk drinkt, krijg je niet genoeg water binnen – denk je misschien. Dit geldt echter niet voor moedermelk. Moeder Natuur heeft een ingenieus systeem bedacht om ervoor te zorgen dat de kleintjes zo goed mogelijk overleven, zelfs in de hitte. En niet alleen in dit land, als de temperatuur een paar dagen boven de 30 graden is, maar ook op de lange termijn in de tropen en zelfs in de woestijn. Moedermelk bestaat voor 88 procent uit water. Dus als je je baby borstvoeding geeft, krijgt hij genoeg vocht binnen om zijn dorst te lessen. Als je nu in paniek raakt over waar je baby zijn belangrijke voedingsstoffen vandaan haalt, kunnen we je geruststellen. De overige 12 procent bevat alles wat je baby nodig heeft om gezond op te groeien. Maar er is nog een truc… en je baby weet het instinctief. Slim, nietwaar?

Hoe je baby zijn eigen vochtinname regelt?

Regelmatige korte voedingen uit beide borsten geven je baby een vrij waterige melk met een laag vetgehalte. Dit is perfect om de dorst van je baby te lessen. Daarom kan je baby vaker kribbig zijn als het warm is, ongeacht hoe lang het geleden is dat hij voor het laatst gevoed is. Geef hem in dat geval gewoon een paar minuten tussendoor beide borsten en kijk of hij tevredener wordt.

Daarentegen neemt het vetgehalte van één borst na verloop van tijd toe als je uitgebreid voedt. Dus hoe langer je baby zuigt, hoe meer vetrijke melk hij of zij binnenkrijgt, waardoor hij of zij een vol en verzadigd gevoel krijgt – en genoeg aankomt. Het is dus belangrijk dat je je baby vertrouwt en geen borstvoeding geeft volgens de klok. Dan regelt hij zijn vochtinname vanzelf.

Extra water of ongezoete thee is niet nodig. Integendeel, ze kunnen zelfs problemen veroorzaken voor jou en je baby. Thee en water vullen alleen de maag van je baby zonder dat ze essentiële voedingsstoffen en zouten leveren. Als je baby zijn dorst lest met water, drinkt hij misschien minder vaak aan de borst – en dit kan zelfs een negatief effect hebben op de melkproductie.

Waarom extra water zelfs gevaarlijk kan zijn?

Te veel water in het eerste levensjaar kan leiden tot levensbedreigende watervergiftiging. Daarom wordt het geven van extra water aan baby’s jonger dan zes maanden zelfs uitdrukkelijk afgeraden. Te veel water verstoort de elektrolytenbalans en het natriumgehalte van je kind daalt. Omdat de nieren van de baby nog niet volledig ontwikkeld zijn, kan de onbalans niet gereguleerd worden door overmatige uitscheiding van water. Hierdoor kunnen de cellen het water absorberen, wat kan leiden tot levensbedreigend hersenoedeem met symptomen als hoofdpijn, misselijkheid, trillen, bewustzijnsverlies en epileptische aanvallen.

Zogenaamde watervergiftigingen zijn na koorts de meest voorkomende oorzaak van aanvallen bij baby’s en kunnen je kind zelfs het leven kosten. Voeg daarom geen extra water toe aan de voormelk (flesvoeding) van je baby als het warm is. Wat goed bedoeld is, kan slecht aflopen.

Wanneer je baby extra water nodig heeft?

Hoewel je baby geen extra water nodig heeft als je begint met de introductie van voeding, kun je beginnen met het introduceren van slokjes water, maar vergeet niet dat moedermelk of flesvoeding de belangrijkste vloeistoffen moeten zijn in het eerste jaar.

Vanaf de leeftijd van één jaar moet bij elke maaltijd water worden aangeboden. Het Research Institute of Child Nutrition adviseert een totaal van 600 ml water per dag voor peuters vanaf één jaar, verdeeld over 6 kleine glazen, als onderdeel van de geoptimaliseerde gemengde voeding.

Let op: Bij koorts of aanhoudende diarree en braken kan een eerdere en ook hogere vochtinname nodig zijn. Dit geldt echter alleen voor baby’s die geen borstvoeding krijgen. Baby’s die borstvoeding krijgen, voorzien in hun behoeften via de moedermelk. Overleg echter met je kinderarts of verloskundige in hoeverre je de vochtinname zonder problemen kunt verhogen.

O ja, en vergeet als moeders niet te drinken tijdens de borstvoeding. De richtlijn hierbij is 1 glas bij elke borstvoeding en wanneer je dorst hebt.

Bron:

Hebben baby’s die borstvoeding geven extra water nodig in de zomer, Regine Gresens, IBCLC, 2014.

Op welk moment hebben baby’s extra vocht nodig?, www.gesund-ins-leben.de?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=dhfacebook&utm_content=app.dashhudson.com%2Fergobaby-nederland%2Flibrary%2Fmedia%2F415796256, 2018

03/06/2024

Beschrijf je zwangerschap met een gif in de comments 🫣

02/06/2024

Hoera, het avontuur begint! Maar waarheen, met al die dingen die je nodig hebt voor een vakantie met een kind? Er moet zoveel in de koffer. Het is handig als je ergens ruimte kunt besparen. Of je nu op een korte autotrip gaat of met het vliegtuig naar je droombestemming reist, we hebben de must-haves voor reizen met baby’s, die niet alleen licht en compact zijn, maar ook de vakantie met een kind veel gemakkelijker maken.

Ergobaby AWAY en Metro+: Het perfecte duo voor jullie vakantie met Baby

Of je nu een dagtocht maakt, een stedentrip onderneemt of met het vliegtuig reist, het is altijd handig om een compacte en wendbare kinderwagen bij je te hebben waarin je je baby veilig en comfortabel kunt vervoeren.

Onze Metro+ kinderwagens bieden naast hun compacte opvouwmaat en lichte gewicht nog enkele andere functies, zoals de extra dikke bekleding en de in hoogte verstelbare duwstang. Wat nog beter is: dankzij de opbergmand past alles erin en voor een dutje kan de rugleuning bijna volledig horizontaal worden geklapt, zodat je baby een comfortabele slaappositie heeft.

Onze compacte Metro+ kinderwagen is zo handzaam dat hij zelfs in het bagagevak van de meeste vliegtuigen en in kleine kofferbakken past. En dankzij de mogelijkheid om de kinderwagen met een paar eenvoudige handelingen in een wieg voor pasgeborenen te veranderen, is de compacte kinderwagen zelfs geschikt voor pasgeborenen.

Als alternatief is de Metro+ ook compatibel met verschillende autostoeltjes en wordt hij dankzij de draagzak een handige reisgenoot. De perfecte aanvulling op de Metro+ is onze ultralichte Ergobaby AWAY draagzak. Ontdek nu waarom je ook een compacte draagzak op reis absoluut moet meenemen:

Metro Deluxe AWAY draagzak moeders in park en reizen

Reizen met Baby: 5 redenen waarom de Ergobaby AWAY in je bagage moet zitten

#1 Compact en licht:

Waar je ook naartoe gaat, dankzij zijn compacte formaat (opgevouwen afmetingen 27 x 15 x 10 cm) en zijn lichte gewicht (609 g) neemt hij nauwelijks ruimte in beslag en kan hij niet alleen in je handtas of buggy worden meegenomen, maar ook als heuptas of over je schouder worden gedragen. Als de ruimte echt beperkt is, kan hij zelfs met de lus van de opbergtas aan je bagage worden bevestigd.

#2 Eenvoudig en snel:

De Ergobaby AWAY is in een oogwenk omgedaan. Hij is zeer eenvoudig aan te passen aan de drager en de baby en kan dus ook probleemloos worden doorgegeven aan andere verzorgers of ouders in nood.

#3 Praktisch:

Heb je je handen nodig in de bus, het vliegtuig, bij het beklimmen van trappen of ergens anders omdat je je bagage, boodschappen of kinderwagen moet dragen? Dan komt de Ergobaby AWAY goed van pas. Hij is altijd binnen handbereik en snel aan te trekken, zodat je je baby dicht bij je hebt en toch alles kunt blijven doen.

AWAY draagzak moeder en baby station

#4 Still-Hulp:

Heeft je baby onderweg dorst en wil je discreet borstvoeding geven? Geen probleem: in de Ergobaby AWAY kun je ook borstvoeding geven en dankzij de privacy kun je en je baby de gewenste privacy geven.

#5 Voor dutjes:

Is je baby moe en huilt hij in de kinderwagen omdat hij jouw nabijheid nodig heeft om in slaap te vallen? Dan kun je hem de Ergobaby AWAY geven en hem daarna voorzichtig terugleggen in de Metro+ kinderwagen.

Reizen met Baby – Minimalistisch reizen is jouw stijl?

Nu weet je dat de lichte en compacte alledaagse hulpmiddelen van Ergobaby je helpen bij een minimalistische vakantie met een kind. De nieuwe Ergobaby AWAY is gecertificeerd door de Aktion Gesunder Rücken e.V. en is de perfecte “draagzak voor alle situaties” wanneer je snel moet handelen tijdens je reis en even wilt dragen. Dankzij zijn compacte opvouwmaat neemt hij geen extra ruimte in beslag in je bagage.

Ook de Metro+ met zijn gewicht van 7,8 kg kan worden opgevouwen tot handbagageformaat en is zo klein, licht en handzaam dat hij perfect past bij de weinige must-haves van je minimalistische reis.

Plan je een trektocht door de bergen, dan zijn noch de Metro+ noch de AWAY ideaal. Kies liever voor een van onze ademende draagzakken, zoals de Omni Breeze.

Hiermee blijf je zelfs op lange afstanden koel en wordt je rug optimaal ondersteund dankzij de dikke bekleding en de lendensteun. Uiteindelijk moet reizen met een baby leuk zijn – met de juiste hulpmiddelen voor elke situatie.

Wollen Sie Ihr Service zum Top-Kleidungsgeschäft in Hamburg machen?
Klicken Sie hier, um Ihren Gesponserten Eintrag zu erhalten.

Telefon

Adresse

Mönckebergstrasse 11
Hamburg
20095

Öffnungszeiten

Montag 10:00 - 14:00
Dienstag 10:00 - 14:00
Mittwoch 10:00 - 14:00
Donnerstag 10:00 - 14:00
Freitag 10:00 - 14:00

Andere Baby-/Kinderartikel in Hamburg (alles anzeigen)
Kleine Leute Kleine Leute
Mansteinstraße 3
Hamburg, 20253

Kidsconceptstore

kleine welt kleine welt
OsterStr. 166
Hamburg, 20255

Hochwertige Kinderbekleidung im Herzen von Eimsbüttel

Glücksmarie Glücksmarie
Barmbeker Straße 13
Hamburg, 22303

Baby & Kindermode, Stoffe & Nähzubehör Winterhude: Barmbeker Straße 13, 22303 HH Mo., Di., Do.,

KLK - Krabbelige lüdde Kinnerslüüd KLK - Krabbelige lüdde Kinnerslüüd
Hamburg, 22143

Ich möchte Euch als Eltern mit Euren Babys in den ersten Lebensjahren begleiten, in Eurer Erziehung

neema.shop neema.shop
Hamburg

Wir sind ein kleines, aber hochmotiviertes Familienunternehmen in Hamburg/Deutschland, das sich auf Wickelrucksäcke spezialisiert hat. Es liegt uns sehr am Herzen, schöne und funkt...

Bindung durch Berührung Hamburg Bindung durch Berührung Hamburg
Bindungshafen Horn, Stengelestrasse 32
Hamburg, 22111

Bindungshafen - Bindung durch Berührung ist eine wunderbare Art mit Eurem Baby in Kontakt zu sein.

KIND DER STADT KIND DER STADT
Neue GröningerStr. 10
Hamburg, 20457

NEEMA NEEMA
Hamburg

Wir sind ein kleines, aber hochmotiviertes Familienunternehmen in Hamburg/Deutschland, das sich auf Wickelrucksäcke spezialisiert hat. Es liegt uns sehr am Herzen, schöne und funkt...

KIND DER STADT KIND DER STADT
Mühlenkamp 48
Hamburg, 22303

lille havn. lille havn.
Hamburg

kids fashion and accessories

tuki.ch tuki.ch
An D. Horeburg 11
Hamburg, 21079

GEA Hamburg GEA Hamburg
Lilienstraße 11
Hamburg, 20095