Карта правових реформ для громадянського суспільства

Карта правових реформ — порядок денний створення сприятливого правового середовища для розвитку громадянського суспільства в Україні.

15/04/2024

Сподіваємося, буде корисним. Центр демократії та верховенства права та Мінюст підготували відповіді на запитання громадських та благодійних організацій про визначення ними КБВ. У коментарях можете залишати ваші питання, якщо вони не охоплені цим матеріалом.

Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства

Інтеграція України до ЄС спричинила глобальні зміни до законодавства в частині протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. В 2023 році були переглянуті підходи до визначення кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи (КБВ). Впровадження воєнного стану внесло зміни у вимоги щодо подачі інформації про КБВ, які стосуються і громадського сектору, зокрема громадських об'єднань та благодійних організацій (ГО та БО).

Для забезпечення єдиного підходу до розуміння вищезазначених норм законодавства представниками громадських об'єднань та благодійних організацій Центр демократії та верховенства права у співпраці з Міністерством юстиції України розробили гід, який покликаний відповісти на найбільш розповсюджені питання в сфері визначення КБВ у ГО та БО.

1️⃣ Що таке кінцевий бенефіціарний власник (КБВ) для організації❓
☝️КБВ - це будь-яка фізична особа, яка здійснює вирішальний вплив (контроль) на діяльність організації, яка має статус юридичної особи.

2️⃣Що таке структура власності організації❓
📄 Це документально підтверджена система взаємовідносин фізичних та юридичних осіб, що дає змогу встановити всіх кінцевих бенефіціарних власників, у тому числі відносини контролю між ними, або відсутність кінцевих бенефіціарних власників.

Простіше кажучи, це документ (документи), які відображають всіх фізичних осіб, які мають можливість вирішально впливати на керівництво чи діяльність організації.

3️⃣ Що означає “вирішально впливати”❓
☝️Є два види вирішального впливу - прямий і непрямий.

Прямий вирішальний вплив на організацію - це безпосереднє володіння фізичною особою часткою у розмірі не менше 25% прав голосу юридичної особи (може бути актуальним для засновників/учасників благодійної організації, які нею управляють).

Оскільки ГО та БО не мають статутного капіталу, то прямий вирішальний вплив через володіння не менше 25% статутного капіталу є в даному випадку неможливим.
Непрямий вирішальний вплив на організацію має фізична особа з безпосереднім правом контролю, володіння, користування або розпорядження всіма активами (майном чи коштами) організації чи їх часткою, яка вирішально впливає на формування складу, результати голосування органів управління, а також вчинення правочинів, які дають можливість визначати основні умови діяльності організації, може приймати обов’язкові до виконання рішення, що мають вирішальний вплив на діяльність організації (може бути актуальним як для благодійних організацій, так і громадських об'єднань).

4️⃣ Чи потрібно благодійним організаціям та громадським об'єднанням визначати КБВ❓Чому❓
☝️Всі юридичні особи повинні мати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника або його відсутність та структуру власності відповідно до ст.5-1 Закону України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення”, крім певних виключень.
Громадські об'єднання та благодійні організації не належать до цих виключень, а тому повинні визначати наявність або відсутність у себе КБВ, а також структуру власності.

Це не стосується лише громадських об'єднань, які здійснюють діяльність без статусу юридичної особи.

5️⃣ Чи всі громадські об'єднання і благодійні організації мають КБВ❓
👉 Юридичні особи можуть ❌ не мати КБВ. Відповідно - громадські об'єднання та благодійні організації теж можуть не мати КБВ.

6️⃣ Які ознаки КБВ у громадських об'єднань❓
👉 Відповідно до п.34 Методології визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника, затвердженої Постановою Кабінету міністрів України від 19 вересня 2023 р. № 1011 КБВ, у громадських об'єднаннях може бути фізична особа, яка має і користується правом контролю, користування або розпорядження всіма активами (коштами та майном) організації чи їх часткою, має право вирішального впливу на формування складу, результати голосування органів управління, а також вчинення правочинів, прийняття обов’язкових до виконання рішень, що мають вирішальний вплив на діяльність неприбуткової організації.
КБВ також може бути особа, яка має право представляти організацію без довіреності.

В будь-якому випадку для визначення наявності або відсутності КБВ, слід вивчити установчі документи, в першу чергу статут та витяг з Єдиного державного реєстра юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР).

До прикладу, якщо організація при складанні установчих або внутрішніх документів визначила, що керівник самостійно виступає розпорядником коштів та майна організації, має право без довіреності представляти організацію, видає внутрішні нормативні документи та розпорядження організації тощо, то в такому випадку як КБВ слід визначити керівника.

Маємо зазначити, що органи управління, як-то Загальні збори або Правління, не можуть визначатись як КБВ, оскільки КБВ можуть бути лише фізичні особи.

7️⃣ Які ознаки КБВ у благодійних організацій❓
📑 Як і у випадку громадських об'єднань, для визначення наявності або відсутності КБВ, слід вивчити установчі документи організації, в першу чергу статут та витяг з ЄДР.

Так само буде діяти правило щодо особи, яка має і користується правом контролю, користування або розпорядження всіма активами (коштами та майном) організації чи їх часткою, має право вирішального впливу на формування складу, результати голосування органів управління, а також вчинення правочинів, прийняття обов’язкових до виконання рішень, що мають вирішальний вплив на діяльність неприбуткової організації.
КБВ також може бути особа, яка має право представляти організацію без довіреності.

Разом з тим існує також практика розповсюджувати правило визначення прямого вирішального впливу на засновників/учасників благодійної організації, якщо вони здійснюють управління організацією та мають не менше 25% голосів кожний.

8️⃣ Як можна визначити, що КБВ у громадських об'єднань і благодійних організацій відсутній❓
👉 Якщо в організації вирішальне право контролю, користування або розпорядження всім майном та коштами чи їх часткою, права вирішального впливу на формування складу, результати голосування органів управління, а також вчинення правочинів, прийняття обов’язкових до виконання рішень, що мають вирішальний вплив на діяльність неприбуткової організації належить лише органам управління, а не окремим фізичним особам, то можна зробити висновок про відсутність КБВ.

Разом з тим, варто дослідити повноваження осіб, які займають керівні посади чи мають право представляти організацію без довіреності.

9️⃣ Чи треба подавати відомості про КБВ та структуру власності, якщо КБВ відсутній❓
👉Так, громадські об'єднання і благодійні організації зобов'язані повідомити державного реєстратора про відсутність КБВ і обгрунтувати, чому його немає.

🔟 Коли потрібно подати державному реєстратору відомості про КБВ та структуру власності❓

✅ Під час подання документів для державної реєстрації новоствореної організації
✅ Протягом 30 робочих днів з дня виникнення змін у відомостях про КБВ та/або в структурі власності
✅ Протягом 3 робочих днів у разі виявлення юридичною особою неповноти, неточностей чи помилок у раніше поданих державному реєстратору відомостях про КБВ та/або структуру власності
✅ Протягом 6 місяців після набрання чинності положення про форму та зміст структури власності і методології визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника у разі виявлення неповноти, неточностей чи помилок у раніше поданій державному реєстратору інформації про КБВ та структуру власності
✅ Протягом 6 місяців після набрання чинності положення про форму та зміст структури власності і методології визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника, але не раніше 90 днів з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Перебіг строку обраховується з урахуванням роз’яснень, наданих Листом Міністерства юстиції України від 27 грудня 2023 року № 173167/8.4.3/32-23.

1️⃣1️⃣ Чи можна не подавати інформацію про КБВ і структуру власності під час воєнного стану❓
👉 У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, підпунктом 1 пункту 1 Закону України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» (далі – Закон № 2115) встановлено, що фізичні особи, фізичні особи – підприємці, юридичні особи, крім тих, які наділені бюджетними повноваженнями згідно із законодавством, подають облікові, фінансові, бухгалтерські, розрахункові, аудиторські звіти та будь-які інші документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або в електронній формі, протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов’язку подати документи.
Тобто організація може не подавати відомості про КБВ і структуру власності протягом дії воєнного стану, але буде зобов'язана подати протягом 3 місяців з дня його припинення або скасування.

1️⃣2️⃣ Які є порушення у сфері визначення КБВ❓
❌ Подання завідомо неправдивих відомостей, неподання або несвоєчасне подання інформації про кінцевого бенефіціара юридичної особи або про його відсутність є порушеннями.

1️⃣3️⃣ Чи можна притягти до відповідальності (накласти штраф) за порушення порядку подання відомостей про КБВ та структуру власності державному реєстратору❓
👉 Так, можна відповідно до ч.4 ст.35 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань”.

Подання державному реєстратору завідомо неправдивих відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність тягнуть за собою накладення штрафу на таку юридичну особу у розмірі від однієї тисячі до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Неподання або несвоєчасне подання особами, уповноваженими діяти від імені юридичної особи, державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність тягне за собою накладення штрафу на таку юридичну особу в розмірі від однієї тисячі до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (відповідно до Порядку притягнення до відповідальності та порядку визначення розмірів штрафів за порушення у сфері державної реєстрації юридичних осіб (Наказ Мін’юсту від 13.09.2023 № 3258/5)) та накладення штрафу на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (відповідно до статті 166-11 КУпАП).

1️⃣4️⃣ Чи можуть накласти штраф за порушення в сфері визначення КБВ під час воєнного стану❓
👉За порушення зобов’язань щодо оновлення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (тобто за несвоєчасну подачу відомостей про кінцевого бенефіціарного власника) санкції під час воєнного стану застосовуватись не будуть.

Разом з тим за подання державному реєстратору завідомо неправдивих відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридична особа буде притягуватись до відповідальності.

ℹ️🛄 Цей гід підготовлений ЦЕДЕМ у партнерстві з Міністерством юстицї України в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) Ukrainian Center for Independent Political Research та Центр демократії та верховенства права(ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Ілюстрований гід за посиланням: https://bit.ly/3xMfKjy

02/11/2023

Увага, важлива інформація- консультація для ОГС. Методологія визначення КБВ була оновлена, тож розповідаємо, що це означатиме для сектору💥

☑️ У жовтні вступила в силу нова Методологія визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника (КБВ). Що це змінює для організацій громадянського суспільства (ОГС)?

Якщо в 2021 році велика частина ОГС вносила відомості про відсутність КБВ, нова Методологія враховує рекомендації FATF щодо КБВ для ОГС пропонує інший підхід до визначення КБВ у неприбуткових організацій і рекомендує визначати їх за ознакою прямого або непрямого (через пов’язаних фізичних чи юридичних осіб) вирішального впливу фізичної особи на діяльність такої організації.

Чому ОГС варто врахувати рекомендації Методології? Як визначати КБВ для громадських об'єднань та благодійних організацій? Чому з 1 грудня можливі блокування банківських рахунків ОГС, як це пов'язано з Методологію і як цього уникнути?

➡️ Відповіді шукайте у консультації ЦЕДЕМ: https://bit.ly/3FGWXXH

Матеріал створено в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, який реалізується Isar Ednannia у партнерстві з Ukrainian Center for Independent Political Research та Центр демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна.

01/09/2023

Сектор, прекрасна можливість розказати про свою роботу всій Україні: Міністерство культури та інформаційної політики України готується до Тижня громадянського суспільства.
Тиждень проводитиметься в межах реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.
Цього року він буде проходити вперше – в період з 11 вересня до 17 вересня 2023 року.
Партнерами МКІП у проведенні Тижня є Секретаріат Кабінету Міністрів України, центральні органи виконавчої влади, обласні військові адміністрації,
Центр демократії та верховенства права, Ukrainian Center for Independent Political Research, Isar Ednannia, Програма розвитку ООН в Україні.

Водночас запрошуються й інші заінтересовані організації (органи місцевого
самоврядування, інститути громадянського суспільства, міжнародні організації)
долучитися до проведення Тижня, запланувавши відповідні публічні заходи.
Якщо ваша організація планує провести подію в рамках Тижня громадянського
суспільства - заповніть форму за посиланням:
https://forms.gle/qB7ZfQjUJ3FVHrbQ8.

Якщо ви зацікавлені взяти участь як учасник та отримати Дайджест Тижня з
анонсами подій – просимо вас заповнити наступну форму:
https://forms.gle/z4DihTG4FWN41K3c6.
прийом відповідей продовжено - до 7 вересня 2023 року.

Photos from Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства's post 26/04/2023

Стежимо далі за розвитком і зміцненням співпраці громсектора і держорганів України і Німеччини для захисту неприбуткових організацій від ризику використання в злочинних цілях. Важливі зустрічі і дискусії позаду, попереду робота над втіленням напрацювань!

Photos from Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства's post 20/04/2023

Що тут додати, крім того, що такі зустрічі мега-важливі для втілення адаокаційних кампаній проекту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства. Зустрітися дружньо поговорити про співпрацю ОГС та держави в зменшенні ризиків використання неприбуткових організацій в цілях відмивання коштів та фінансування тероризму? Done разом з МВС Німеччини!

12/04/2023

Ви можете долучатися до цієї та інших вдвокаційних кампаній Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства!

Продовжуємо нашу серію постів про те, та розказуємо про наступну адвокаційну кампанію.

Це – адвокаційна кампанія зі спрощення фінансового моніторингу й банківського обслуговування неприбуткових організацій

До цієї адвокаційної кампанії залучені Марія Полоз (Maria Poloz), Наталія Повтарь, Ihor Koblikov, Olesia Kholopik, Volodymyr Sheyhus, Mariya Heletiy, Maksym Latsyba, Anna Isichko, Дмитро Мазурок.

📌Мета кампанії – знизити рівень ризикованості громадських та благодійних організацій в очах банків. Це потрібно для того, щоб доброчесні ГО та БО не мали витрачати купу часу й ресурсів на численні перевірки з боку банків та повсякчас доводити банкам свою доброчесність.

Чому так стається? Банки змушені більш прискіпливо перевіряти неприбуткові організації, бо орієнтуються на те, що Державна служба фінансового моніторингу України оцінює їх як високоризикові. Щоб спростити, а часом і розблокувати роботу доброчесних організацій ми й проводимо цю адвокаційну кампанію.

💵Поза тим, у межах кампанії ми допомагаємо ОГС краще дізнатись про можливі проблеми з банківським обслуговуванням та про те, як їх можна розв’язати. Також розробляємо методологію самооцінки неприбуткових організацій, налагоджуємо діалог між представниками банків, держорганів і неприбуткових організацій (https://bit.ly/3n1krRa) та проводимо тренінги для представників ОГС: наприклад, про те, як перевірити своїх контрагентів.

Нашими партнерами по цій адвокаційній кампанії є Таблеточки, Caritas Ukraine , Твоя опора та інші організації.

Читайте в наступних постах про інші напрямки діяльності нашого Проєкту.
-------
Цей матеріал створено у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через USAID Ukraine - USAID Україна

30/01/2023

Коли це - перемога кожного з нас! Дякуємо активним учасникам-адвокатам Карти правових реформ для ОГС!

Дякуємо партнерам та колегам-друзям, які долучаються до ініціатив, що адвокатуємо!

Цього разу сектор підтримав законопроєкт 7283 «Про народовладдя в громадах» в рамках нашого проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства

За допомогою спільної проактивної позиції, ВРУ вже ухвалила його за основу в першому читанні.

Наступними етапами в роботі над 7283 буде:

1. Напрацювання пропозицій до другого читання ВРУ;
2. Створення робочої групи на рівні профільного комітету ВРУ;
3. Проведення низки круглих столів та обговорень;
4. Формування остаточної редакції і винесення в зал ВРУ для голосування в цілому.

Не зупиняємося,продовжуємо працювати разом, командно, до ухвалення законопроекту в цілому.

USAID - US Agency for International Development
Isar Ednannia
Ukrainian Center for Independent Political Research
Центр демократії та верховенства права
Реанімаційний Пакет Реформ - РПР
Детектор медіа
ZMINA. Центр прав людини
Media Development Foundation
Samoorg - Асоціація сприяння самоорганізації населення
Institute Respublica/Інститут "Республіка"
Центр політико-правових реформ
Громадські Ініціативи України
ЖАР. Жіночий Антикорупційний Рух
Український Народний Дім у Чернівцях
Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України"
Форум розвитку громадянського суспільства
Чернігівський Центр Прав Людини
Caritas Ukraine
Центр Політичних Студій
Агенція міських ініціатив/АМІ
Лабораторія культури
Фонд «Буковина інноваційна»
Волинський Інститут Права
Громадська Ініціатива Луганщини
Фонд громади Житомира/Zhytomyr Community Fund

11/01/2023

До уваги молодіжних та дитячих громадських організацій!

09/12/2022

Керівники і фінансові директори організацій громсуспільства, а поділіться - чи все у вас добре в спілкуванні з комерційними банками? Якщо є кейси необгрунтованих вимог на подання документів чи блокування коштів на разунках - діліться, будь ласка. Як завжди - використаємо в адвокації змін правового середовища.

🤔Чи стикалася ваша організація із блокуванням банківських рахунків? Чи вимагали від вас додаткові документи у банку?

Розкажіть нам про ваш досвід в опитуванні за посиланням:➡️ https://bit.ly/3Bjym9S

Ваша відповідь допоможе нам в адвокаційній кампанії, яка спрямована на покращення 💳банківського обслуговування ОГС.

Чекаємо ваші відповіді до 23 грудня.

Опитування проводиться в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна.

02/11/2022

Колеги, слухайте новий подкаст Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, створений в партнерстві з The Ukrainians. Такі історії відповідального активізму надихають працювати далі, а ще - легко пояснюють нашим рідним та друзям, що ж то за загадкове громадянське суспільство і чим воно корисне країні.

Багато людей шукають чарівну пігулку, яка вирішить усі проблеми і зробить їхнє життя кращим. А як щодо «пігулки еволюції»?😏

💊«Пігулка еволюції» – це аудіоподкаст, який Центр демократії та верховенства права створив разом із The Ukrainians у межах Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України. Це історії про вагомі суспільні зміни, які розвинули наше суспільство і зробили нас більш людяними. І в цьому подкасті ми хочемо сказати, що громадянин може (і повинен) змінювати свою країну/місто/громаду/оточення на краще.

Перший епізод має назву “Що людина заборгувала природі”. Його ведучий – Дмитро Сімонов, науковий журналіст.

У ньому ми говоримо, чому давня історія острова Пасхи нагадує те, що сьогодні відбувається в цілому світі. Про те, як людина із царя природи обернулася на її боржника. І чому повертати наші борги природі потрібно якомога швидше заради нашого ж блага. А також розповідаємо про тих, хто вже це робить.

🎧Обирайте зручну платформу і слухайте цікаві історії про відповідальних громадян разом із нами: https://li.sten.to/7ktufnav Епізоди виходитимуть щодва тижні, наступний - уже 14 листопада.

Щоб отримувати нові епізоди раніше, спілкуватися з автором і долучатися до створення подкасту, приєднуйтесь до нашої Спільноти https://bit.ly/spilnota_pigulka

Аудіподкаст “Пігулка еволюції” створено в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна, у партнерстві з The Ukrainians.

Менеджер з питань розвитку коаліції організацій громадянського суспільства | Центр демократії та верховенства права 21/10/2022

Підключаємо магію ФБ. Знаєте активного і відповідального професіонала, яка/яка знається на розвитку і посиленні спільнот? Діліться цією вакансією! Багато цікавих завдань гарантуємо!

Менеджер з питань розвитку коаліції організацій громадянського суспільства | Центр демократії та верховенства права Центр демократії та верховенства права оголошує конкурс на менеджера з питань розвитку коаліції організацій громадянського...

20/10/2022

Зверніть увагу, що до 31 жовтня ви ще встигаєте подати заявку. Візьміть той ресурс, якого так потребуєте, бо нам ще зиму стояти і країну відновлювати!

Продовжуємо тримати оборону на усіх можливих фронтах та звертаємо вашу увагу на фінальний відбір заявок на грантовий конкурс "Швидка підтримка спроможностей громадянського суспільства України діяти в надзвичайних обставинах".

🍀 Той самий конкурс, який команда ІСАР Єднання запустила в перший день війни аби посилити спроможності громадського сектору швидко й гнучко реагувати на потреби в надзвичайних умовах.

👉 Нагадуємо пріоритети цього конкурсу:

🔰 Посилення адаптивних спроможностей ОГС відповідно до потреб своєї цільової аудиторії, громади, спільноти (у тому числі активності орієнтовані на щойно звільнені території)

🔰 Розробка/адаптація послуг, організація просторів для конкретних вразливих груп

🔰 Фінансування ініціатив, що виникають із взаємодії організації з громадою та місцевою владою

🔰 Відновлення/створення громадських просторів у громадах, що зазнали руйнування в умовах бойових дій

🔰 Започаткування/розвиток роботи спільного робочого простору

🔰 Підтримка спільноти (діти, вразливі групи населення, постраждалі внаслідок воєнних дій тощо) за допомогою громади

🔰 Моніторинг ситуації в країні у різних сферах: дотримання прав людини, воєнні злочини, корупційні дії, потреби людей, які постраждали внаслідок воєнних дій тощо

🔰 Інші заходи, спрямовані на те, щоб посилити спроможність громадських організацій та благодійних фондів швидко реагувати та діяти в умовах надзвичайних обставин

☝️ Очікуємо на ваші заявки до 3️⃣1️⃣ жовтня, 17:00.

📌 Більше про конкурс 👉👉 https://cutt.ly/IBZAeRM

Зберігаємо спокій, тримаємо удар, підтримуємо одне одного та наближаємо перемогу разом! 💙💛

Google Forms: Sign-in 20/10/2022

Хороша новина від Міністерство у справах ветеранів України - Запорізький відділ:

Сьогодні, 20 жовтня (четвер) о 14:00 в онлайн форматі
відбудеться воркшоп для учасників “Як заповнити заявку на конкурс "ВАРТО+ГО”.

Запрошуються громадські обʼєднання, які планують подаватися на конкурс “ВАРТО+ГО” на зустріч із командою Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів.

🔰 У воркшопі візьмуть участь команда Фонду на чолі з першою заступницею Виконавчого директора фонду Русланою Величко-Трифонюк. Під час заходу учасникам розкажуть про те, як подати заявку, а також дадуть відповіді на всі запитання, що стосуються конкурсної програми.
🔰 Сума фінансування складає від 500 000 до 1 000 000 грн.
Щоб стати учасником воркшопу — зареєструйтеся, будь ласка, за цим лінком: https://forms.gle/Lvyg7PQuenQqugKs5.
І вам надішлють посилання на zoom.

❗️ Хто може подаватися на конкурс:
громадські об'єднання із статусом юридичної особи (громадські організації або громадські спілки), які зареєстровані відповідно до вимог законодавства не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки та мають статус неприбуткової організації, до статутної діяльності яких належать питання щодо захисту прав і свобод, задоволення суспільних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів ветеранів та членів їх сімей.
❗️Сума фінансування проєктів:
Мінімальна запитувана сума на проєкт – 500 000 грн
Максимальна запитувана сума на проєкт – 1 000 000 грн
Обов'язкові пріоритети програми:
▪️ Надання менторської підтримки та консультування ветеранського підприємництва від старту до розвитку.
▪️ Соціальний супровід ветеранів, членів сімей таких осіб та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.
▪️Соціальний супровід дітей ветеранів та дітей загиблих (померлих) ветеранів війни, дітей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.
❗️ Увага! Проєкт, що претендує на участь у конкурсі, має обов’язково відповідати мінімум одному із зазначених пріоритетів.
Безпосередня реалізація проєкту
реалізація проєкту відповідно до планування проєкту, але не більше одного року з дня укладення договору
Посилання на інформацію та документи:
https://veteranfund.com.ua/contests/varto_go/
І УВФ в пошуках експертів!
Деталі про завдання для експерта та інші вимоги за посиланням: https://bit.ly/expertUVF
Кінцевий термін подачі документів 28 жовтня 2022 року (18:00 год за київським часом).

Google Forms: Sign-in Access Google Forms with a personal Google account or Google Workspace account (for business use).

17/10/2022

Це відео не тільки максимально корисна інформація, але й доказ важливості співпраці між сектором та державними органами. Дякуємо Міністерство у справах ветеранів України за співпрацю і готовність працювати з нами в формуванні як НПА, так і спільних інформаційних матеріалів. І звичайно, найбільша подяка - волонтерам і волонтеркам!

15/10/2022

Дякуємо Співініціаторам та учасникам Платформи Правових реформ для громадянського суспільства, які долучиличя до процесу розробки і адвокатування прийняття важливих законів 2519 та 2520! В Карті правових реформ ще багато проблем і готових рішень, які Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства продовжує реалізовувати. Роьоти багато, чекайте на запрошення на наступні експертні зустрічі. А краще - не чекайте запрошень. Гортайте Карту правових реформ, обирайте свою проблему, дійте! Ми підкажемо і допоможемо.

💙💛Великим поступом у розвитку волонтерського руху стало ухвалення Верховною Радою законів №2519-ІХ та №2520-ІХ, які вносять зміни до Закону України “Про волонтерську діяльність” та Податкового кодексу України задля підтримки волонтерів та ОГС.

Про це під час “ІІ Форуму правових реформ для організацій громадянського суспільства: нові виклики та досягнення в умовах війни” розповіла Наталія Повтарь, юристка Центр демократії та верховенства права.

▶️Прослухати панель “Нове законодавство для волонтерів: як війна пришвидшила зміни” можна за посиланням https://youtu.be/dpO1eLNG1tY

А нижче короткий конспект виступу Наталії👇

Матеріал створений в рамках проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна.

14/10/2022

Чи ви знаєте, що там з оподаткуванням для волонтерського середовища? Експерти Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства допоможуть зорієнтуватися.

На вересневому форумі, присвяченому другій річниці Карта правових реформ для громадянського суспільства, експертка УНЦПД Юлія Панура не залишила без уваги тему звітування, яка нероздільна з обліком у її професійній стезі.

Під час практичного семінару консультантка з питань оподаткування ОГС та благодійної діяльності зробила акцент на тому, що ОГС повинні неухильно дотримуватись діючих правил звітування. Адже це є запорукою не тільки прозорості та доброчесності, а і убезпечить від штрафів та санкцій з боку контролюючих органів.

Детальніше про подію за посиланням: https://cutt.ly/hVhhi33
Графічний борд тренінгу про звітування тут👇

Подія реалізована в межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через USAID - US Agency for International Development

21/09/2022

Маємо дуже важливий анонс: Ісар Єднання проводить інтерактивну сесію «Навігатор громадянського суспільства: кроки до завершення війни та після».

Будемо створювати візію того, як громсектор може бути максимально ефективним у відновленні країни.

Візіонери, керівники, лідери та лідерки організацій громадянського суспільства - будемо раді вашим заявкам та мотивація взяти участі в цьому заході.

Коли: 30 вересня, 10:00-16:00.

Де: м. Львів (у цілях безпеки, місце проведення події буде повідомлено відібраним учасника\цям додатково).

Реєстрація для участі за посиланням: https://cutt.ly/xCKgyF3

Кількість учасників/учасниць обмежена. Участь у події можлива лише після підтвердження та відбору організаторів заходу.

Анонс події за посиланням
https://ednannia.ua/news/nashi-novini/12405-interaktivna-sesiya-navigator-gromadyanskogo-suspilstva-kroki-do-zavershennya-vijni-ta-pislya

Захід організовується у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», який реалізовується у консорціумі з УНЦПД та ЦЕДЕМ за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку. Захід є частиною конференції «Зі стійкості до відновлення: ключова роль громадянського суспільства України», що організована Міжнародним фондом «Відродження» за підтримки Європейського Союзу та у тісній співпраці з ІСАР Єднання, Програмою сприяння громадській участі «Долучайся!»/АМР США, Антикорупційною ініціативою ЄС (EUACI), Національним фондом демократії, Національним демократичним інститутом, Посольством Швеції в Україні, Програмою IREX UNITY та Німецьким фондом Маршалла.

Інтерактивна сесія "Навігатор громадянського суспільства: кроки до завершення війни та після" — Єднання 24 лютого – день, який об’єднав усіх українців та українок. День, коли ми стали єдиним злагодженим механізмом – встали та побігли рятувати нашу країну, кожен/кожна ....

Want your organization to be the top-listed Government Service in Tripoli?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Карта правових реформ для громадянського суспільства

Карта правових реформ для громадянського суспільства – аналітичний, візійний та полісі-документ, що міститиме експертне бачення пріоритетів реформування та покращення правового середовища для діяльності організацій громадянського суспільства України (далі за текстом — ОГС) на період з 2020 до 2025 рр. Саме цей документ наразі розробляється.

Мета створення Карти правових реформ
Очікується, що даний документ зможе систематизувати наявні прогалини у правовому законодавстві для громадського сектору, напрацювати рішення для їх ліквідування, та стати візійним дороговказом для ОГС у рамках їх спільної роботи. Також Карта може стати основою наступної Стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства України на найближчі роки.

На цій сторінці ми будемо інформувати усіх бажаючих учасників про процес розробки документу, роботу у робочих групах, повідомляти про наступні засідання робочих груп, присвячених розробці окремих секцій документу, та надаватимемо іншу важливу інформацію щодо процесу розробки документу, а в подальшому й про адвокатування, зазначених у документі змін.

Створення дорожньої карти реформ забезпечується Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) в рамках проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується ІСАР “Єднання” у консорціумі з Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) та Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД).

Videos (show all)

Фандрейзинг для ГО
Про реформи для громадських організацій за кавою з Володимиром Носковим
Про реформи для громадських організацій за кавою: 3 сезон
Запуск Платформи за правові реформи для ОГС
Про реформи для ОГС за кавою: говоримо з Оксаною Дащаківською

Category

Address

Bogatyrska 6
Tripoli
01001

Other Public Services in Tripoli (show all)
مكتب جنزور لإتمام كافة الاجراءات القانونية وتأسيس الشركات بجميع انواعها مكتب جنزور لإتمام كافة الاجراءات القانونية وتأسيس الشركات بجميع انواعها
Tripoli

محرر عقود وموثق رسمي اتمام كافة العقود و التنازلات والتوكيلات وعقود الشركات بجميع انواعها

Tolen Store Tolen Store
Tripoli

مَكْتٓبْ الّضِيافٓه للٍخٓدمٓاتْ الّعٓقارِيه مَكْتٓبْ الّضِيافٓه للٍخٓدمٓاتْ الّعٓقارِيه
قرجي
Tripoli

مكتب الضيافة للخدمات العقاريه بيع وشراء وإستبدال....أيجار يومي وأسبوعي وشهري

الجديد لخدمات المستثمرين ورجال الأعمال الجديد لخدمات المستثمرين ورجال الأعمال
بن عاشور بجوار سوق المثلث
Tripoli

(مؤسسات.شركات.أفراد)

Reman travel Reman travel
Tripoli

كل شي عنا

Hasib khan Hasib khan
Tripoli

Lolo cosmetics Lolo cosmetics
Tripoli

صفحة خاصة بالمنتجات التجميليه الطبيه � للعناية بالبشره والشعر والجسم �

شركة زهرة البنفسج Zahrat Albanafsaj Co., Ltd شركة زهرة البنفسج Zahrat Albanafsaj Co., Ltd
Tripoli

مرحباً بكم في صفحة الفيس البوك لشركة زهرة البنفسج الحديثة ذ . م . م لإستجلاب العمالة و الخدمات العام

رواق لتجهيز المعارض والديكور رواق لتجهيز المعارض والديكور
معرض طرابلس الدولي/شارع عمر المختار/طرابلس/ليبيا
Tripoli

فكر جديد من التصاميم التي تحاكي الخيال في عالم الديكور

العاصمة للمستلزمات الحيوانيّة-AAs العاصمة للمستلزمات الحيوانيّة-AAs
سوق الجمعة
Tripoli, 00218

مختصون ببيع المنتجات الغذائية للحيوانات الأليفة .

الأسبوع الوطني للجودة 2022 الأسبوع الوطني للجودة 2022
طرابلس
Tripoli

أسبوع علمي مختص بالجودة وعلومها، يتضمن مؤتمراً وورش عمل ومعرض مصاحب