Dulea Vasile Stomatolog

Dulea Vasile Stomatolog

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Dulea Vasile Stomatolog, Dentist & Dental Office, .

18/12/2019

📌Igiena orală - sfaturi de îngrijire pentru o dantură perfectă!

📌Pasta de dinţi
De fiecare dată când trebuie să cumperi pasta de dinţi, te afli în faţa unei decizii difícile: să alegi o pastă de dinţi care să îţi protejeze dantura împotriva plăcii bacteriene sau o pastă pentru dinţi albi şi strălucitori, să alegi respiraţia proaspătă sau să lupţi împotriva cariilor?

Sunt atât de multe opţiuni, atât de multe paste care îţi promit dantura perfectă fără prea mult efort, încât devine foarte dificil să alegi pasta potrivită pentru a combate cât mai multe probleme.
Cea mai eficientă pastă de dinţi este cea cu un complex de substanţe care să protejeze şi structura, să menţină şi curăţenia şi să lupte şi împotriva bacteriilor.
Aceasta te protejează de cele mai frecvente afecţiuni ale cavităţii bucale. În prezent, există formule inovatoare bazate pe combinaţii de fluor, poli-fosfaţi şi staniu, ce protejează dinţii împotriva problemelor viitoare, nu doar îi curăţă.

📌Periuţa de dinţi
Dinţii nu au suprafaţă dreaptă, sunt mai degrabă ca un relief complicat. De aceea, trebuie să te asiguri că periuţa de dinţi se mulează perfect pe suprafaţa dinţilor, ca să cureţe eficient şi să înlăture tartrul chiar şi de la baza lor.

Un periaj corespunzător care să asigure o igienă orală corectă se face în două minute dacă ai periuţă electrică şi în 5-6 minute dacă foloseşti o periuţă manuală, dar trebuie să te asiguri că tehnica de periaj pe care o foloseşti este însuşită corect şi efectuată complet.

📌Periajul dentar
Cu toţii ştim că, pentru a avea dinţi sănătoşi şi frumoşi, trebuie să începem şi să încheiem ziua cu periaj dentar. Specialiştii în igienă orală ne sfătuiesc să nu neglijăm sub nicio formă spălatul pe dinţi seara, după ultima masă, înainte de culcare.

Acesta este esenţial deoarece placa microbiană şi resturile alimentare rămase în cavitatea bucală peste noapte, în condiţii constante de temperatură şi umiditate, favorizează dezvoltarea florei microbiene şi potenţează acţiunea dăunatoare a microbilor asupra dintelui.

Deşi dimineaţa simţi o nevoie mai mare de a fugi la baie şi a te spăla pe dinţi, periajul de seară este la fel de important ca şi cel de dimineaţă. Pe lângă o igienizare evidentă a întregii gurii, periajul de dimineaţă funcţioneaza şi ca un masaj al gingiei, ce stimulează tonusul şi circulaţia vaselor de sânge din gingie.

📌Aţa dentară
Deşi poate părea un procedeu mai complicat, fără rezultate imediat vizibile, folosirea aţei dentare este un pas important pentru o cavitate bucală sănătoasă. A te spăla pe dinţi fără să foloseşti şi aţa dentară este ca şi cm ţi-ai spăla doar 65% din corp, restul de 35% rămânând murdar.


📌Apa de gură
Un ultim pas pentru o igienă corectă şi completă este folosirea apei de gură. Pe lângă curăţarea mecanică realizată prin periaj, folosirea apei de gură completează îngrijirea prin înlăturarea bacteriilor care se află pe mucoase şi care prin periaj nu sunt îndepărtate - suprafeţele cervicale (din vecinătătea gingiei) şi proximale (obrajii şi limba).

Ca şi în cazul aţei dentare, apa de gură este completarea pastei de dinţi, pentru că ajunge în acele zone în care periajul este mai dificil. Folosirea apei de gură din aceeaşi gamă ca şi pasta de dinţi, potenţează efectul celei din urmă, oferindu-ţi o protecţie completă împotriva celor mai frecvente probleme dentare.

Pentru a avea totul sub control, fără să ai dubii asupra respiraţiei tale, poţi suplimenta curăţarea gurii prin clătiri energice cu apă de gură după fiecare masă şi prin îndepărtarea resturilor alimentare interdentare cu aţa dentară. Dacă nu ai aţa dentară la îndemână, poţi folosi şi scobitori din lemn moale, dar foloseşte-le blând, pentru a nu răni gingia.

📌Şi nu uita de vizita la dentist!

Mergi constant la medicul stomatolog! Trebuie să îţi intre în obişnuită să mergi la un control cel puţin o dată la 3 luni. Dacă respecţi această rutină, zâmbetul tău va fi în orice moment impecabil!

11/10/2019

Care sunt problemele de sanatate orala care trebuie raportate medicului stomatolog?

Apeleaza imediat la sfatul medicului daca sesizezi vreunul dintre simptomele de mai jos, care pot sugera existenta unei probleme de sanatate orala:

- Gingii rosii, sensibile, moi sau umflate.
- Gingii care sangereaza la un periaj normal sau la utilizarea regulata a atei dentare.
- Gingiile care se "retrag" si care fac ca dintii sa para mai lungi decat sunt.
- Puroi in jurul dintilor sau in zona gingiilor, sesizabil atunci cand aplici o presiune medie pe aceste zone.
- Un gust ciudat in gura.
- O respiratie urat mirositoare in permanenta.
- Dinti care se clatina.
- Modificari in ceea ce priveste suprafata de contact a dintilor - daca au aparut schimbari in felul in care dintii de pe maxilarul superior "calca" pe cei aflati pe maxilarul inferior.
- Modificari legate de felul in care iti simti dintii.
- Sensibilitate la rece si/sau la cald.

De asemenea, este important sa ai o dieta echilibrata si sa eviti gustarile in exces intre mese, in special dulciurile.


Vizitele regulate la dentist, pentru controalele de rutina si pentru detartraj, te vor scuti de probleme ulterioare mult mai grave. Nu uita faptul ca medicul stomatolog are experienta necesara si poate sesiza probleme sau afectiuni ascunse, pe care tu nu le poti constata.

Telephone

Website