Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου

Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου, Community Organization, Πλατεία Τυλληρίας 6, .

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 24/12/2023

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εύχεται σε όλους τους συγχωριανούς-νές καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή νέα χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε την πρωτοχρονιάτικη μας γιορτή στην οποία θα βραβεύσουμε και τους άριστους τελειόφοιτους μαθητές της 3ης Λυκείου για την σχολική χρονιά 2022-23. Φέτος θα βραβεύσουμε την Σώτια Παπαθωμά της οικογένειας Γιαννάκη Παπαθωμά και τον Ραφαήλ Καλλούρη της οικογένειας Μαίρης Παρτασίδη.

Επίσης θα τιμήσουμε τους ακόλουθους που πρώτευσαν στους τομείς τους:

1. Την Δρ. Κατερίνα Γιώργου Παυλίδη

2. Την Ανδριάνα Χ"Κωστή αθλήτρια και προπονήτρια του Ταεκβοντό που πρώτευσε σε πανευρωπαικούς και παγκόσμιους αγώνες, της οικογένειας Πέτρου Πρόδρομου Χατζηκωστή, Πέτρου-Ηλία και της Σπυρουλλας Ελευθερίου Ορθοδόξου.

3. Τον Ιωάννη Κουρούγιαννη της οικογένειας Γιαννάκη και Δέσπως Κουρούγιαννη.

4.Τον Πρόδρομο Χ"Κωστή αθλητή του Ταεκβοντό αδελφό της Ανδριάνας.

Θα τιμηθεί επίσης ο Ανδρέας Αποστόλου για την προσφορά του στο Σωματείο μας.

Η εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 6η Ιανουαρίου 2024 στις 4.00 μμ στο Σωματείο μας Πλατεία Τυλληρίας 6 στην Παλιά Λευκωσια αφιερώνεται στην μνήμη του Νικόλα Μενελάου Σκουρίδη και της Χαραλαμπιάς Καραολή Πέτρου-Ηλία.

Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας και τον αγιασμό θα τελέσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος συμπαραστεκούμενος απο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριο.
Ο Άγιος Βασίλης θα προσφέρει δώρα στα μικρά παιδιά και θα προσφερθούν διάφορα εδέσματα στους παρευρισκόμενους.

Οι παρουσία όλων σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα και είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 28/11/2023

Το Σωματείο μας ανακοινώνει την χριστουγιενιάτικη του γιορτή το Σάββατο 6η Ιανουαρίου 2024 στο οίκημα του σωματείου μας στις 4.00 μμ.

Στην γιορτή θα γίνει και η βράβευση των αρίστων τελειόφοιτων μαθητών της 3ης Λυκείου της χρονιάς 2022-2023, θα προσφερθούν δώρα στα μικρά παιδιά απο τον Άγιο Βασίλη και θα ειναι μια ευκαιρία να συναντήσουμε χωριανούς-νές και να θυμηθούμε το αγαπημένο μας χωριό.Όλοι και όλες είστε ευπρόσδεκτοι.

Καλούνται όσοι μαθητές έχουν αριστεύσει και κατάγονται απο το χωριό μας όπως επικοινωνήσουν με μήνυμα ή τηλεφωνικώς με την Πρόεδρο του Σωματείου μας κα Βάσω Νεοφύτου τηλ. 99-216432.

22/11/2023

Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Χρυστάλλας Γεωργίου Ευθυμίου. Η Χρυστάλλα απέθανε σήμερα Τετάρτη σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 2.30 μμ στην Εκκλησία Αποστολου Λουκά στον συνοικισμό Κόκκινες στον Στρόβολο , η οικογένεια θα δεχτεί συλληπητήρια στις 2.00 μμ. Η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητηριο Στροβόλου στις Χαλεπιανές.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζει τα θερμα του συλληπητήρια στον Υιό της Ανδρέα και την θυγατέρα της Ειρήνη καθώς και στα Εγγόνια και όλους τους συγγενείς.

Αιωνία να είναι η μνήμη της.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 24/10/2023

Το προσφυγικό Σωματειο Λάρνακας της Λαπήθου διοργανώνει εκδρομή την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Η εκδρομή θα γίνει στην μνήμη της Χαραλαμπίας Ηλία-Καραολή και του Νικόλα Σκουριδη.

Η εκδρομή θα αναχωρήσει απο το ΜΕΤΡΟ στην Λακατάμια στις 7.00 στις 7.15 απο το Οκτάγωνο στον Στρόβολο και στις 7.30 απο το Πλατύ Αγκαντζιάς. Θα αναχωρήσουμε για την Λάρνακα, θα περάσουμε απο τις Φοινικούδες και το μεσαιωνικό κάστρο και μέσω αεροδρομίου θα κατευθυνθούμε στο Κίτι όπου θα προσκυνήσουμε στην Παναγία την Αγγελόκτιστη.

Ακολούθως θα μεταβούμε στο Ζύγι για καφέ και σνάκ και μετά θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά στον Κάτω Δρύ.

Στις 1.00 θα γευματίσουμε στην Βαβατσινιά στο εστιατόριο της Μαρίας και ακολούθως θα αναχωρήσουμε για τα Λεύκαρα για περιήγηση και ψώνισμα παραδοσιακών προιόντων. Γύρω στις 5.00 θα επιστρέψουμε στην Λευκωσία.

Η εκδρομή θα στοιχίσει 30 ευρώ και περιλαμβάνει το Λεωφορείο, τον καφέ και τα σνάκς και το γεύμα.

Λόγω περιορισμένου αριθμού παρακαλείσθε όπως δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλ.Επικοινωνίας: Βάσω Νεοφύτου 99-216432, Κυριάκος Γρηγορίου 99-486003, Στέλιος Ελευθερίου 99-486720.

28/07/2023

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της συγχωριανής μας Χρυστάλλας Ζαβρού που απεβίωσε χθές Πέμπτη σε ηλικία 91 ετών. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 16.45 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον συνοικισμό Ανθούπολις.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια της τεθνεούσας. Αιωνία της η μνημη.

26/06/2023

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της συγχωριανής μας Χαραλαμπίας Ανδρέα Καραολή το γένος Πέτρου και Ανδριανής Ηλία. Η Χαραλαμπία απεβίωσε χθές σε ηλικία 68 ετών και εγκαταλειπει τον σύζυγο της Ανδρέα τις θυγατέρες της Στέλλα και Μαρία καθώς και τις δύο αγαπημένες της εγγονές καθώς και τις αδελφές της Θεογνωσία Κυριακή και Θεοδώρα.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 στις 4.00 μμ στην Εκλησία του Αποστόλου Λουκά στον Συνοικισμό Κόκκινες στον Στρόβολο. Η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου στις Χαλεπιανές.

Εισφορές θα γίνονται για το ταμείο Ευημερίας του προσφυγικού Σωματείου Λάρνακα της Λαπήθου και θα δωθούν και στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στον σύζυγο της Ανδρέα στις θυγατέρες της Στέλλα και Μαρία και στις 2 εγγονες της και στους λοιπούς συγγένεις. Αιωνία της Μνήμη.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 18/06/2023

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η εκδρομή-προσκύνημα στον Απόστολο Βαρνάβα , στην αρχαία Σαλαμίνα και στο πολιτιστικό κέντρο Αμμοχώστου στην Δερύνεια. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με γεύμα στο Κέντρο Λαξιά στον Πρωταρά.Ευχαριστούμε όλους και όλες για την συμμετοχή τους, η εκδρομή έγινε στην μνήμη του συγχωριανού μας και ιδρυτικού μέλους του σωματείου μας Νικόλα Σκουρίδη.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 11/06/2023

Υπενθύμιση για την εκδρομή της επόμενης Κυριακής 18ης Ιουνίου.

Πολύ λίγες θέσεις έχουν απομείνει και παρακαλούνται όσοι και όσες ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν το συντομώτερο.

Η εκδρομή περιλαμβάνει προσκύνημα στο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα και επίσκεψη στην Αρχαία Σαλαμίνα, ακολούθως θα επισκεφθούμε το πολιτιστικό κέντρο κατεχόμενης Αμμοχώστου στην Κάτω Δερύνεια. Θα ακολουθήσει γεύμα στο Κέντρο Λαξιά στο Παραλίμνι και γύρω στις 5.00 θα επιστρέψουμε στην Λευκωσία.

Η τιμή καθορίστηκε στα 25 ευρώ και περιλαμβάνει το Λεωφορείο, πρόγευμα με σνάκ και το γεύμα.

Η εκδρομή γίνεται στην μνήμη του ιδρυτικού μέλους του σωματείου μας Νίκου Σκουρίδη που απεβίωσε πρόσφατα.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Βάσω Νεοφύτου 99-216432
Στέλιος Ελευθερίου 99-486720
Βάσος Γεωργίου 99-445685
Χρίστος Σκουρίδης 96-678742
Ανδρέας Αποστόλου 99-657935

05/06/2023

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της συγχωριανής μας Σταυρούλλας Ανδρεα Περικλέους-Ορθοδόξου. Μετά τον πρόσφατο χαμό του συζύγου της Ανδρέα πρίν 50 ημέρες η Σταυρούλλα "αναχώρησε" χθές 4 Ιουνίου σε ηλικία 89 ετών για να συναντήση τον αγαπημένο της Ανδρέα.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Τρίτη 6/6/2023 στις 4.00 στην εκλησία του Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες.

Το ΔΣ του σωματείου μας εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στους Υιούς της Νεόφυτο,Μάριο και Στέλιο και σε όλους τους συγγενείς. Αιωνία της η μνήμη της.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 25/05/2023

Το Σωματείο μας διοργανώνει εκδρομή την Κυριακή 18η Ιουνίου. Η εκδρομή περιλαμβάνει προσκύνημα στο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα και επίσκεψη στην Αρχαία Σαλαμίνα, ακολούθως θα επισκεφθούμε το πολιτιστικό κέντρο κατεχόμενης Αμμοχώστου στην Κάτω Δερύνεια. Θα ακολουθήσει γεύμα στο Κέντρο Λαξιά στο Παραλίμνι και γύρω στις 5.00 θα επιστρέψουμε στην Λευκωσία.

Η τιμή καθορίστηκε στα 25 ευρώ και περιλαμβάνει το Λεωφορείο, πρόγευμα με σνάκ και το γεύμα.

Η εκδρομή γίνεται στην μνήμη του ιδρυτικού μέλους του σωματείου μας Νίκου Σκουρίδη που απεβίωσε πρόσφατα.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Βάσω Νεοφύτου 99-216432
Στέλιος Ελευθερίου 99-486720
Βάσος Γεωργίου 99-445685
Χρίστος Σκουρίδης 96-678742
Ανδρέας Αποστόλου 99-657935

11/04/2023

Με μεγάλη μας θλιψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του συγχωριανού μας Ανδρέα Νεοφύτου Περικλέους.

Ο Ανδρέας απεβίωσε χθές Δευτέρα 10η Απριλίου σε ηλικία 88 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στο χωριό Εργάτες στις 2.00 στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Το ΔΣ του σωματείου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους γυιούς του Νεόφυτο, Μάριο και Στέλιο, στην σύζυγο του Σταυρούλλα και σε όλους τους συγγενείς. Αιωνία του η μνήμη.

13/03/2023

Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ιωάννη Παρίδη απο τα Καλιάνα σύζυγο της συγχωριανής μας Μαρίας Ονουφρίου. Απεβίωσε χθές Κυριακή 12/3/23 σε ηλικια 68 ετών.

Η κηδέια θα γίνει αύριο Τρίτη 14/3/23 στις 15.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη, η οικογένεια θα δέχεται συλληπητήρια απο τις 14.30. Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές για την εκκλησία.

Το ΔΣ του σωματείου εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στους οικίους του. Αιωνία του η μνήμη.

06/02/2023

Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του συγχωριανού μας Γιώργου Παπαθωμά. Ο Γιώργος απεβίωσε στις 3.2.2023 σε ηλικία 71 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 7.2.2023 στις 1.30 μμ στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην Λεμεσό.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας εκφράζει τα θερμα του συλληπητήρια σε όλουςτους οικίους του. Αιωνια η μνήμη του.

02/02/2023

Εκφράζουμε την βαθειά μας λύπη για τον χαμό της Μαρούλλας Λουκά (Μίτα) απο το Κάτω Δίκωμο σύζυγο του συγχωριανού μας Κωστάκη Λουκά που απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 78 ετών.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή 3.2.23 στις 11.30 στον Ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά. Η οικογένεια θα δέχεται συλληπητήρια απο τις 11.00.

Το Δ.Σ. του σωματείου εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στου οικίους της.

01/02/2023

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκε τον θάνατο του συγχωριανό μας Κώστα Χριστοφή που απεβίωσε σε ηλικία 82 χρονών. Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 2 Φεβρουαριου στίς 2.00 μμ στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας στο Ακάκι. Η οικογένεια θα δέχεται συλληπητήρια απο τις 1.30.

Το Δ.Σ. του σωματείου εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στους οικίους του. Αιωνία του η μνήμη.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 16/01/2023

Με μεγάλη μας θλίψη και οδύνη ανακοινώνουμε τον θάνατο του συγχωριανού μας Νίκου Σκουρίδη που απεβίωσε το απόγευμα της Κυριακής 15/1/23. Ο Νίκος υπήρξε εξέχων πρόσωπο τόσο της κοινότητας μας όσο και ολόκληρης της Επαρχίας Κερύνειας. Αγωνιστής της ΕΟΚΑ απο τα 17 του χρόνια εντάχθηκε στον αγώνα και εκτέλεσε δύσκολες αποστολές της οργάνωσης κατά των Άγγλων, συνελήφθηκε και υπέστη φρικτά βασανιστήρια, ακολούθως υπηρέτησε στις μάχες του πενταδακτύλου το 63-64 και το 67. Υπερασπιστής της Δημοκρατίας συνελήφθει και φυλακίστηκε απο τους πραξικοπηματίες, με την απελευθέρωση του μπήκε στην πρώτη γραμμή κατα των Τούρκων εισβολέων στην Κερύνεια και τον πενταδάκτυλο, στην δεύτερη εισβολή κατά την υποχώρηση και εκκένωση των χωριού μας και του Αγριδακίου στις 15 Αυγούστου βοήθησε να αποχωρήσουν με ασφάλεια απο την περιοχή εκατατοντάδες στρατιώτες και αποχώρησε τελευταίος απο το χωριό μας.

Ο Νίκος υπήρξε ιδρυτής του σωματείου μας το 2000 και συμμετείχε σε όλα τα διοικητικά συμβούλια μέχρι τον θάνατο του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο τρίτη 17/1/2023 στις 12.00 στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο. Εισφορές θα γίνονται για το ταμείο ευημερίας του σωματείου.

Το ΔΣ του σωματείο εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην σύζυγο του Μαρία στα παιδιά του Μελίνο, Πανίκο και Χρίστο καθώς και σε όλους τους συγγενείς. Αιωνία η μνήμη του.

09/01/2023

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Ανδρούλλας Αντωνίου Δρουσιώτου. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 11.1.2023 στις 1.30 στον ιερό ναό Κοσμά Αιτωλού στη Σφαλαγγιώτισσα στην Λεμεσό.

Το Δ.Σ. του σωματείου εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στον σύζυγο της Γιαννάκη Δρουσιώτη και στα παιδιά της Κυριάκο και Θάλεια και σε όλους τους συγγενείς. Αιωνία της η μνήμη.

01/01/2023

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της συγχωριανής μας Σοφίας Δημητρίου.Η κηδεία της θα γίνει την τρίτη 3/1/23 στις 11.00 στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο.

Το Δ.Σ. του σωματείου εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στους υιούς της Μανώλη και Δώρο στην κόρη της Άννα και σε όλους τους συγγενείς , αιωνία να είναι η μνήμη της.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 26/12/2022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτερα 26η Δεκεμβρίου 2022 στο οίκημα του σωματείου μας η τελετή βράβευσης των αρίστων μαθητών για τις σχολικές χρονιές 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022. Της εκδήλωσης προέστηκε ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος και παρευρέθηκαν πλήθος συγχωριανών μας.

Η εκδήλωση άρχισε με αγιασμό και χαιρετισμό του Πανιερωτάτου ακολούθησε ομιλία της Προεδρου του Σωματείου μας κας Βάσως Νεοφύτου.

Ακολούθως τιμήθηκαν οι συγχωριανοί μας Νικός Σκουρίδης, Κώστας Μαυρομμάτης, Μενέλαος Αποστόλου, Χρυστάλλα Ξενοφώντος και Μαίρης Παρτασίδη-Καλλούρη για την προσφορά τους στην κοινότητα μας και στο σωματείο.

Ακολούθησε η βράβευση των αρίστων Μαθητών 3ης Λυκείου που κατάγονται απο το χωριό μας, τα βραβεία δόθησαν στην μνήμη του Στέλιου Μαυρομμάτη,Παναγιώτη Πέτρου- Ηλία, Νεόφυτου και Ελένης Αποστόλου, Πέτρου και Μαρίας Νεοφύτου, Μενέλαου, Νεόφυτου και Πολύδωρου Νεοφύτου, Ανδρέα Ορθοδόξου και Γιώργου Παρτασίδη.Εκ μέρους των βραβευθέντων μαθητών μίλησε η Σιμόνη Καδή η οποία και ευχαρίστησε το σωματείο μας

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πανιερωράτος έκοψε την βασιλόπιττα και ο Άγιος Βασίλης πρόσφερε δώρα στα παιδια και ακολούθησε δεξίωση.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 11/12/2022

Το Προσφυγικό Σωματείο καλεί ολους τους συγχωριανούς και συγχωριανές και τα μέλη του Σωματείου μας όπως στις Αρχιεσκοπικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για την υπερψήφιση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κηρυνείας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης μας πληρεί όλα τα προσόντα και όλες τις προυποθέσεις που απαιτούνται για το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου, γιαυτό και καλούμαστε να τον στηρίξουμε με θέρμη.

17/11/2022

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο της Κικής Μιχαήλ Χατζηστυλλή-Παντελίδη.

Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο στις 1.30 στην εκκλησία του Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη. Η οικογένεια θα δεχθεί συλληπητήρια στις 1.00.

Το ΔΣ εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στα παιδιά της Δημήτρη, Χριστόφορο, Στέλιο και Σούλλα και στους λοιπούς συγγενείς.

15/11/2022

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του συγχωριανού μας Παναγιώτη Πέτρου Ηλία. Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στις 12.00 στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Λακατάμια.

το ΔΣ του σωματείου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην σύζυγο, τα παιδιά του, τις αδελφές του και τους λοιπούς συγγενείς.Αιωνία να είναι η μνήμη του.

15/11/2022

Το Προσφυγικό Σωματείο μας ανακοινώνει την βράβευση των αρίστων μαθητών-τριών της περιόδου 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022.

Η βράβευση θα γίνει στην Χριστουγιενιάτικη μας γιορτή στις 26 Δεκεμβρίου 2022 στο οίκημα του Σωματείου μας.

Καλούνται οι αριστεύσαντες να υποβάλουν τα σχετικα δικαιολογητικά και τα ονόματα των γονιών και παππούδων τους μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ηλεκτρονικά στην Ιστοσελίδα μας ή ταχυδρομικώς T.Θ. 22701 1523 Λευκωσία.

Τηλ. επικοινωνίας Βάσω Νεοφύτου 99-216432.

01/11/2022

Το Σωματείο μας καλεί τα μέλη του και όλους τους συγχωριανούς και συγχωριανές να παραστούν στους εορτασμούς του πολυούχου Αγίου του χωριού μας Αγίου Δημητριανού.Ο Εσπερινός του ερχόμενου Σαββάτου και η Λειτουργία της Κυριακής θα γίνει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά, των εορτασμών θα προεστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος.

27/10/2022

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γεώργιου Τσιαννή απο την Τρεμιθούσα σύζυγου της συγχωριανής μας Φωτεινής Μιλτιάδους Αβραάμ. Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή 28η Οκτωβρίου στις 11.00 στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου (μεγάλη εκκλησία) στην Πάνω Λακατάμια.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην σύζυγο του Φωτεινή στον γυιό τους Γιάννη και στους υπόλοιπιυς συγγενείς.

Αιωνία του η μνήμη.

18/10/2022

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της συγχωριανή μας Καλλιόπης Χαραλάμπους-Δρουσιώτη. Η Καλλιόπη ήταν αγαπητή απο όλους τους συγχωριανούς και συγχωριανές της. Ήταν η μεγάλη θυγατέρα της Ευθαλίας και του Κυριάκου Δρουσιώτη και με τον θανατο του πατέρα της σε νεαρή ηλικία ανέλαβε μαζί με την μητέρα της το μεγάλωμα των αδελφιών της και στάθηκε γιαυτά και Μάνα και Πατέρας.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 14.00 στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Λεμεσό.

Το Δ.Σ. του σωματείου συλληπάτε θερμά τα παιδιά, τα εγγόνια, τα αδέλφια της και όλους τους συγγενείς. Άς είναι ελαφρή το χώμα που θα την σκεπάση , Αιωνία της η μνήμη.

16/10/2022

Στην Παναγία των Καθάρων σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 16/10/2022

Απο την εκδρομή μας σήμερα στο αγαπημένο μας χωριό και το προσκύνημα στην Παναγία των Καθάρων.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 13/09/2022

Μετά απο παράκληση πολλών μελών του σωματείου μας το ΔΣ αποφάσισε την διοργάνωση εκδρομής-προσκυνήματος στο αγαπημένο μας χωριό την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή στοιχίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει την μεταφορά με λεωφορείο και την παροχή σνάκ και νερού για πρωινό που θα πάρουμε μαζί μας. Το μεσημεριανό γεύμα εναπόκειται στον καθένα μας να πράξει όπως θέλει, είτε να πάρει μαζί του φαγητό είτε να αγοράσει φαγητό στην Κερύνεια.

Η εκδρομή θα ξεκινήσει απο την Λευκωσία στις 8 και αφού παραλάβει όλους τους συγχωριανούς θα κατευθυνθεί προς το χωριό μας, πρώτος σταθμός θα είναι η Παναγία των Καθάρων, μετά θα πάμε στο χωριό μας όπου θα παραμείνουμε για 1.30 ώρα, ακολούθως θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στην Μύρτου. Θα αναχωρήσουμε για την Κερύνεια μέσω Πανάγρων, Βασίλειας,Λαπήθου και Καραβά.

Θα παραμείνουμε για 1.30 στο Λιμανάκι και το Κάστρο της Κερύνειας και ακολούθως θα επισκεφθούμε το Αββαίο του Πέλλαμπαις. Στην συνέχεια θα αναχωρίσουμε για Λευκωσία όπου αναμένεται να φθάσουμε γύρω στις 5.00.

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδρομή-προσκύνημα να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

Τηλ. επικοινωνίας:
Βάσω Νεοφύτου 99-216432
Κούλλης Γρηγορίου 99-486003
Στέλιος Ελευθερίου 99-486720

Larnakas Lapithou village - Το χωριό Λάρνακας της Λαπήθου και το Μοναστήρι των Καθάρων - Cyprus 16/08/2022

Αυτές τις μέρες του Αυγούστου η σκέψη μας πάει πίσω στο αγαπημένο μας χωριό.https://m.youtube.com/watch?v=butVlLXZ5GM

Larnakas Lapithou village - Το χωριό Λάρνακας της Λαπήθου και το Μοναστήρι των Καθάρων - Cyprus January 2020Το χωριό Λάρνακας της Λαπήθου είναι ένα κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Κερύνειας, στις νότιες πλαγιές του Πενταδάκτυλου, και απέχει από τη Λευκωσί...

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 14/07/2022

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας με την ευκαιρία των μαύρων επετείων της 15ης και 20ης Ιουλίου εκφράζει την έντονη καταδίκη του για το δίδυμο έγκλημα εναντίον της Κύπρου και του λαού της και καταδικάζει το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και των εδώ συνεργατών τους, τις ΕΟΚΑ Β που οδήγησε στην βάρβαρη Τουρκική εισβολή, στην απώλεια χιλιάδων αθώων ψυχών, στην προσφυγοποίηση και την κατοχή της μισής μας πατρίδας.

Ελπίζουμε η προδοσία του 1974 να μας γίνει μάθημα και να μήν επαναληφθούν τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος . Μαζί ενωμένοι να αγωνιστούμε για την επανένωση-απελευθέρωση της πατρίδας μας .

01/04/2022

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της συγχωριανής μας Ελένης Στυλιανού που απεβίωσε την 31η Μαρτίου 2022 σε ηλικία 89 ετών. Η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα 4η Απριλίου στην Εκκλησία Τιμίου Σταυρού στον Στρόβολο στις 3.00. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο στα Πέρα Ορεινής.
Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια σε όλους τους συγγενείς. Αιωνία της η μνήμη.

25/03/2022

Το ιδρυτικό μέλος του Σωματείου μας Σοφοκλής Κ. Νικολάου παντρεύει την κόρη του Πολίνα επίσης μέλος του σωματείου μας . Να σας ζήσουν Σοφοκλή, ευτυχισμένοι.

26/01/22 ΛΑΡΝΑΞ ΛΑΠΗΘΟΥ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ - ΡΙΚ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΜΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ 27/01/2022

https://m.youtube.com/watch?v=PFBbTsirrPU.

Για όσους δεν παρακολούθησαν την εκπομπή.

26/01/22 ΛΑΡΝΑΞ ΛΑΠΗΘΟΥ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ - ΡΙΚ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΜΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ Η ιστορική ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ ΕΜΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ, τώρα και τηλεοπτικά από το ΡΙΚ1 και ΡΙΚSAT με το Λουκά Χάματσο. Σε αυτή την εκπομπή, Λάρναξ Λαπ...

21/01/2022

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του συγχωριανού μας Νεόφυτου Παφίτη. Το ΔΣ του σωματείου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

03/01/2022

Μια σπάνια πρόσφατη λήψη του χωριού μας δυτικά του μοναστηριού της Παναγίας των Καθάρων ντυμένο στα πράσινα,φωτογραφία του συγχωριανού μας Σπύρου Ζαβρού.

Photos from Προσφυγικό Σωματείο Λάρνακας Λαπήθου's post 02/01/2022

Ας είναι η νέα χρονιά 2022,
χρονιά ευημερίας ,προόδου και ελευθερίας-επανένωσης για τον τόπο μας.

Videos (show all)

Στην Παναγία των Καθάρων σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Address

Πλατεία Τυλληρίας 6
Λευκωσία
1070