Învață pentru viață

Învață pentru viață

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Învață pentru viață, Education Website, .

29/07/2022

DE LA O ȘCOALĂ DIN ZONA RURALĂ, LA FACULTATEA DE DREPT DIN BUCUREȘTI🙌
Citiți povestea Cristianei de mai jos, pentru a afla cm ambiția și perseverența au condus-o la excelență🤩

Îmi amintesc perioada gimnaziului ca fiind una plină de temeri și emoții în fața necunoscutului vieții de liceu, despre care auzeam tot felul de zvonuri de la colegi mai mari, rude sau de la cunoscuți.

Toți știam că singura variantă de a ne continua studiile pentru cei din zona rurală era admiterea la un liceu în oraș, astfel că nu era o noutate pentru noi că trebuie să ne adaptăm mediului școlar urban.
În ceea ce mă privește, am înțeles de mică, la început sub atenta supraveghere și îndrumare a părinților, faptul că îmi doresc să urmez instituții de învățământ cât mai bune, considerând eu, că acestea îmi vor oferi oportunitatea să fiu un adult responsabil, un om specializat într-un domeniu în care e atâta nevoie de profesioniști și care impune respect și prin puterea discursului și a comportamentului.
Cu aceste intenții, m-am pregătit încă din timp pentru viața de liceu, tratând cu seriozitate mai întâi toate modalitățile de examinare din timpul gimnaziului și, în final, evaluarea națională.

Prin sintagma "a mă pregăti din timp" fac referire la ideea că am învățat mereu în timpul școlii, la toate materiile (chiar dacă unele nu m-au ajutat în pondere mare) în ideea că orice informație o să-mi fie de folos cândva, fără a lăsa greutatea studiului doar pe ultimul an de gimnaziu și fără a mă încărca cu meditații în particular, lucru ce m-a ajutat să trec mult mai ușor peste stresul și presiunea examenului final.
Astfel, obținând o medie destul de bună la evaluare, am fost admisă la prima mea opțiune, și anume, la Colegiul Național "Ion C. Brătianu", la profil Umanist, Științe sociale, dorind să beneficiez de o educație cât mai bună, la cel mai de prestigiu liceu din oraș.
Pe aceeași idee, am susținut apoi examen de admitere la Facultatea de Drept a Universității din București, unde mi-am continuat studiile în următorii patru ani.

Pentru cei din zona rurală dificultățile sunt destule, însă, în ceea ce mă privește, pe lângă nesiguranțele legate de capacitatea mea de a face față și de a mă adapta noului mediu, cred că una dintre cele mai mari dificultăți a fost naveta și, implicit, timpul pe care îl aveam pentru studiu individual, dar și pentru eventuale activități extrașcolare atât de importante pentru dezvoltarea unui om. Pe lângă cele 6 sau chiar 7 ore petrecute la școală, mai pierdeam cel puțin 3 ore pe drum, dus-întors, fapt ce îmi limita timpul de pregătire a lecțiilor, dar și timpul de odihnă.

Deși nu am avut conflicte majore, având parte de un colectiv relativ în regulă, m-am confruntat cu anumite prejudecăți din partea colegilor.
În perioada aceea, la calculul mediei de admitere la liceu, componenta reprezentată de media anilor de gimnaziu valora 50% din media de admitere, apărând astfel păreri conform cărora copiii din mediul rural sunt ajutați de media anilor de gimnaziu datorită notelor mari pe care le primesc de la profesorii indulgenți de la țară. Sper totuși că s-a dovedit a fi neadevărat acest lucru, cel puțin în ceea ce privește școala în care am învățat eu, prin faptul că am reușit să obțin cea mai mare medie din clasă în fiecare din cei 4 ani, și la final, cea mai mare medie din liceu pentru promoția respectivă, dar și o medie foarte bună la bacalaureat.

În rest, mai existau și comentarii legate de felul în care mă comportam, îmbrăcăminte, dar eram judecată mai ales pentru ambiția mea și pentru rezultatele pe care le aveam, considerându-se că făceam totul doar pentru note. Am înțeles că așa părea din afară, dar în același timp știam că notele nu reflectă adevărul, că ambiția extremă nu duce la nimic bun, iar tot ce încercam să fac era să îmi testez limitele, să văd cât de mult pot și cu ce rămân după toate acele lecții și teme, iar asta m-a ajutat să îmi dau seama dacă pot să aspir la Facultatea de Drept a Universității din București, unde se dădea examen de admitere, fără a mai conta notele din liceu.

În acest sens, i-aș sfătui pe tineri să folosească educația ca pe o unealtă pentru a ajunge acolo unde își doresc, iar pe părinți îi îndrum, în ciuda eforturilor, să le ofere copiilor un mediu propice învățării și să-i ghideze mai mult spre formarea unor mentalități sănătoase, decât spre obținerea celor mai bune note.
*
Opiniile exprimate în cadrul acestui eveniment nu reprezintă poziția oficială a US Embassy sau American Councils for International Education.
The views expressed at this event do not represent the official position of the US Embassy or the American Councils for International Education.

Meet 28/07/2022

Ne vedem astazi la ora 18:00! 👇🏻

https://meet.google.com/htd-wkho-dxp

Meet Real-time meetings by Google. Using your browser, share your video, desktop, and presentations with teammates and customers.

26/07/2022

Salutare! Echipa “Învață pentru viață” vă invită JOI, 28 IULIE 2022, ORA 18 la un webinar gratuit, pe platforma online GOOGLE MEET*, unde vom discuta despre abandonul școlar în rândul tinerilor și cm putem evita acest fenomen!
Linkul de conectare: https://meet.google.com/htd-wkho-dxp

Vă așteptam cu drag❤️

26/07/2022

😷ȘCOALA ÎN PANDEMIE PRIN OCHII ELEVILOR
Urmăriți interviul lui ALEXANDRU DRAGHIA, elev eminent dintr-un oraș modest al județului Olt, fost președinte CJE. Acesta ne povestește despre dificultățile pe care elevii din mediile defavorizate le-au întâlnit în timpul școlii online!
*
În cadrul proiectului de follow-up sub egida Camp Kennedy, implementat de American Councils for International Education
Opiniile exprimate în cadrul acestui eveniment nu reprezintă poziția oficială a US Embassy sau American Councils for International Education.
The views expressed at this event do not represent the official position of the US Embassy or the American Councils for International Education.

25/07/2022

🤩AMBIȚIA I-A CĂLĂUZIT DRUMUL CĂTRE AMERICA
Puteți urmări interviul lui DENIS SIMINIUC în video-ul de mai jos, unde povestește drumul său de la o școală modestă din mediul rural, la prestigioasa facultate americană "Massachusetts Institute of Technology"! Un vis împlinit prin perseverentă, un model de urmat!
*
În cadrul proiectului de follow-up sub egida Camp Kennedy, implementat de American Councils for International Education
Opiniile exprimate în cadrul acestui eveniment nu reprezintă poziția oficială a US Embassy sau American Councils for International Education.
The views expressed at this event do not represent the official position of the US Embassy or the American Councils for International Education.

25/07/2022

Salutare! Numele noastre sunt Andrei, Jasmine, Raisa, Bianca și Eduard. Fiind absolvenți ai taberei Kennedy, în care timp de o săptămână am învățat despre angajamentele pe care le avem ca cetățeni ai unei țări democratice, am creat această pagină de Facebook pentru a spori atenția asupra importanței școlii. Prin viitoarele noastre postări vom promova modelele educaționale. Sperăm că vă vom îndemna și pe dvs. să observați gravitatea terminării școlii și beneficiile ei!
*
-In cadrul proiectului de follow-on sub egida Camp Kennedy, implementat de American Councils for International Education-

Videos (show all)

😷ȘCOALA ÎN PANDEMIE PRIN OCHII ELEVILORUrmăriți interviul lui ALEXANDRU DRAGHIA, elev eminent dintr-un oraș modest al ju...
🤩AMBIȚIA I-A CĂLĂUZIT DRUMUL CĂTRE AMERICAPuteți urmări interviul lui DENIS SIMINIUC în video-ul de mai jos, unde povest...

Website