Esericemal

Esericemal

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Esericemal, College & University, .

28/01/2024
28/01/2024
28/01/2024
Çobançantası ocak ayından aralık ayına kadar çiçek açar ve tohum döker. Kış ayları sert geçmeyen bölge topraklarında yetişen çobançantası dört mevsim sürekli çiçek açar ve tohum döker. Çiçekleri, hermafrodit olduğundan hem erkek hem de dişi organlarını bulundurduğu için kendi kendini döller.
Kuşlar tohumlarına büyük ilgi duyarlar. Oldukça besleyicidir. Çobançantasının tohumları durgun sulara atıldığında sivrisinekleri cezbederler, yapışkan olduklarından sinek yapışıp kalır ve yaşamı son bulur. Toprak üzerindeki tohumları ise, sinek larvaları için toksik etkilidir. Proteaz enzimi içerdiklerinden larvaların protein yapısını bozarak yok edilmelerini sağlar. Yarım kilo çobançantası tohumu 10 milyon sivrisinek larvasını yok edebilmektedir. Bu özelliğinden dolayı ona etobur diyenlerde var.
Çiçek açmazdan önce taze yaprakları salatada tere veya lahana yerine kullanılır. C-vitamini eksikliğinin neden olduğu skorbüt rahatsızlığına karşı kullanılır. 100 gram çobançantasının yeşil taze yaprakları 300 mg’ın üzerinde C-vitamini içerir. Çiçekleri ve tohumları çiğ veya pişirilerek tüketilir. Tohumlarının hafif baharatımsı tadından dolayı çorbalarda veya et yemeklerinde kullanılır. Tohumlarının %35 i yağdır. Ekstrakte edilerek yenilebilir yağ elde edilir. Kökleri ise taze veya kurutulmuş olarak zencefil yerine kullanılır. Çok yönlü kullanılabilen çobançantasının tohumdan yemeklik yağ veya baharat elde edilirken kökleri, yaprakları ve çiçekleri de tüketilebilmektedir.
Çobançantası aynı zamanda demir, kalsiyum, fosfor ve potasyum deposudur. B grubu vitaminleri de yeterli düzeyde içerir.
mg /100 g çobançantasında;
* Demir 41
* Fosfor 729
* Potasyum 3 939
* Kalsiyum 1 763
* Vit-B1 (tiamin) 2,12
* Niacin 3,4
* Vit-B2 (riboflavin) 1,44
 		Skorbüt rahatsızlığına karşı kullanılır.
C-vitamini içerir
Demir, Kalsiyum, Fosfor ve Potasyum açısından oldukça zengindir.
Kanamayı durduran en önemli etken maddedir.
Adonitol, diğer adıyla rubitol hücre membranının stabilitesinde çok güçlüdür.
Periferik-nöropati ağrılarına karşı da iyi bir çözümdür.
Hemeroid şikâyetlerine karşı etkili olan en önemli bitkidir.
.
@topraginhuzuru #yenilebiliryabaniotlar #şifalıotlar 28/01/2024

Çobançantası ocak ayından aralık ayına kadar çiçek açar ve tohum döker. Kış ayları sert geçmeyen bölge topraklarında yetişen çobançantası dört mevsim sürekli çiçek açar ve tohum döker. Çiçekleri, hermafrodit olduğundan hem erkek hem de dişi organlarını bulundurduğu için kendi kendini döller. Kuşlar tohumlarına büyük ilgi duyarlar. Oldukça besleyicidir. Çobançantasının tohumları durgun sulara atıldığında sivrisinekleri cezbederler, yapışkan olduklarından sinek yapışıp kalır ve yaşamı son bulur. Toprak üzerindeki tohumları ise, sinek larvaları için toksik etkilidir. Proteaz enzimi içerdiklerinden larvaların protein yapısını bozarak yok edilmelerini sağlar. Yarım kilo çobançantası tohumu 10 milyon sivrisinek larvasını yok edebilmektedir. Bu özelliğinden dolayı ona etobur diyenlerde var. Çiçek açmazdan önce taze yaprakları salatada tere veya lahana yerine kullanılır. C-vitamini eksikliğinin neden olduğu skorbüt rahatsızlığına karşı kullanılır. 100 gram çobançantasının yeşil taze yaprakları 300 mg’ın üzerinde C-vitamini içerir. Çiçekleri ve tohumları çiğ veya pişirilerek tüketilir. Tohumlarının hafif baharatımsı tadından dolayı çorbalarda veya et yemeklerinde kullanılır. Tohumlarının %35 i yağdır. Ekstrakte edilerek yenilebilir yağ elde edilir. Kökleri ise taze veya kurutulmuş olarak zencefil yerine kullanılır. Çok yönlü kullanılabilen çobançantasının tohumdan yemeklik yağ veya baharat elde edilirken kökleri, yaprakları ve çiçekleri de tüketilebilmektedir. Çobançantası aynı zamanda demir, kalsiyum, fosfor ve potasyum deposudur. B grubu vitaminleri de yeterli düzeyde içerir. mg /100 g çobançantasında; * Demir 41 * Fosfor 729 * Potasyum 3 939 * Kalsiyum 1 763 * Vit-B1 (tiamin) 2,12 * Niacin 3,4 * Vit-B2 (riboflavin) 1,44   Skorbüt rahatsızlığına karşı kullanılır. C-vitamini içerir Demir, Kalsiyum, Fosfor ve Potasyum açısından oldukça zengindir. Kanamayı durduran en önemli etken maddedir. Adonitol, diğer adıyla rubitol hücre membranının stabilitesinde çok güçlüdür. Periferik-nöropati ağrılarına karşı da iyi bir çözümdür. Hemeroid şikâyetlerine karşı etkili olan en önemli bitkidir. . @topraginhuzuru #yenilebiliryabaniotlar #şifalıotlar

YAPIŞKAN OT YOĞURT OTU
Çeşit çeşit, muhteşem bitkilerle dolu doğa, o bitkilerin yararlarını ve doğru kullanmayı bilene de aynı oranda şifalar sunar. 
Tiroidden lenf kanserine, cilt hastalıklarından böbrek problemlerine kadar birçok soruna iyi gelen yoğurt otu da bunlardan biri. FAYDALARI buraya sığmayacak kadar çok
Kan temizleyici özelliğe sahip yoğurt otunun cilt ve kanser hastalıklarında faydalı olduğu söylenir. Cildi gençleştirir ve cilt kırışıklıklarını giderir.
Yoğurt otundan demlenecek çay ile yapılan gargaralar guatr ağrılarını hafifletir, ses tellerine iyi gelir. Ayrıca yoğurt otu çayı ile yapılacak gargaranın aftlara ve boğaz iltihaplarına da iyi geldiği söylenir.
Ciltteki yaraların iyileşmesinde önemli rol oynar.
Safra kesesi taşları ve idrar yolu enfeksiyonlarında fayda sağlar.
Romatizma ağrılarına iyi gelir.
Demir eksikliğine iyi gelir.
Lenf bezi sorunlarına etki sağlar.
Epilepsi hastaları için sakinleştirici etki gösterir.
Şişliklere ve ödeme iyi gelir.
Taze yoğurt otunun kaynatıldığı suyun cilde sürülmesi cildi gerdirir, kırışıklıkları giderir.
Lenf kanseri, troid ve guatr da iyi sonuçlar alınmıştır 
Çayı : bir tutam taze yada kurutulmuş yoğurt otu demleme usulüyle bir bardak sıcak suda bekletilir ve tüketilir cilt için bu sudan kullanabilirsiniz 
Paylaşım bilgi amaçlıdır doktorunuza başvurmadan kullanmayınız
Ayrıntılı anlatım videosu YouTube kanalımda @topraginhuzuru 28/01/2024

YAPIŞKAN OT YOĞURT OTU Çeşit çeşit, muhteşem bitkilerle dolu doğa, o bitkilerin yararlarını ve doğru kullanmayı bilene de aynı oranda şifalar sunar. Tiroidden lenf kanserine, cilt hastalıklarından böbrek problemlerine kadar birçok soruna iyi gelen yoğurt otu da bunlardan biri. FAYDALARI buraya sığmayacak kadar çok Kan temizleyici özelliğe sahip yoğurt otunun cilt ve kanser hastalıklarında faydalı olduğu söylenir. Cildi gençleştirir ve cilt kırışıklıklarını giderir. Yoğurt otundan demlenecek çay ile yapılan gargaralar guatr ağrılarını hafifletir, ses tellerine iyi gelir. Ayrıca yoğurt otu çayı ile yapılacak gargaranın aftlara ve boğaz iltihaplarına da iyi geldiği söylenir. Ciltteki yaraların iyileşmesinde önemli rol oynar. Safra kesesi taşları ve idrar yolu enfeksiyonlarında fayda sağlar. Romatizma ağrılarına iyi gelir. Demir eksikliğine iyi gelir. Lenf bezi sorunlarına etki sağlar. Epilepsi hastaları için sakinleştirici etki gösterir. Şişliklere ve ödeme iyi gelir. Taze yoğurt otunun kaynatıldığı suyun cilde sürülmesi cildi gerdirir, kırışıklıkları giderir. Lenf kanseri, troid ve guatr da iyi sonuçlar alınmıştır Çayı : bir tutam taze yada kurutulmuş yoğurt otu demleme usulüyle bir bardak sıcak suda bekletilir ve tüketilir cilt için bu sudan kullanabilirsiniz Paylaşım bilgi amaçlıdır doktorunuza başvurmadan kullanmayınız Ayrıntılı anlatım videosu YouTube kanalımda @topraginhuzuru

28/01/2024

Videos (show all)

Website