Tuin en landschappelijke natuur fotografie

Tuin en landschappelijke natuur fotografie

Beste facebook vrienden. deze pagina komen bloggen te staan over alles en nog wat over de natuur of

Photos from Tuin en landschappelijke natuur fotografie's post 28/08/2019

deel 2 de honingbij en de overwintering.

Honingbijen hebben door de lente en zomer maanden ongeveer 60 000 bijen in een korf zitten of nest. Voordat de winter komt worden de darren en mannetjes uit het nest of korf verstoten, om zo met minder bij oftewel de werksters te overleven, in de winter blijven er ongeveer 10.000 bijen over. Ze overwinteren in de winter in een kleine kolonie om de koningin te beschermen tegen de kou.
Hoe doen ze dat? Dat doen ze bv door met hun vleugeltjes te klapperen en met 10 000 om elkaar te gaan zitten, de koningin in het midden, hoe kouder hoe dichter op elkaar. Van de buiten kant naar de binnen wisselen ze om zo elkaar ook warm te houden. Binnen in de korf is altijd rond de 20 graden de hele winter, ook is het buiten -14 graden..
Ze door het warm blijft binnen in, kunnen ze zo ook de nectar stroperig houden om de koningin te voeden, door koninginnen brij te maken met veel eiwitten voor de koningin te voeden, om in het voorjaar weer eitjes te leggen....

in het volgende blogje ga ik iets schrijven over honingbij voorjaar zomer maanden en herfst. de honing bij deel 3

mvg, John Smit

Photos from Tuin en landschappelijke natuur fotografie's post 18/08/2019

De Honingbij.

De honingbij is een belangrijk insect als betuivers van bloemen.
Vroeg in het voorjaar zie de bij al, als de temperatuur boven de 10 graden is zie je ze al, om de eerste nectar weer te zoeken. Daarom hebben fruittelers vaak kassen rond om de fruitbomen staan, om vroeg in het voorjaar de bloemen te bestuiven,bevruchten van bloemen, zo goede appels of peren te krijgen, en de bomen groeien er beter door. Bij zijn bloem vast van de zelfde soort, halen eerst de nectar uit de ene bloem weg, dan vliegen ze pas de andere bloem. Vaste planten accepteren vaak alleen hun stuifmeel van hun eigen soort. Zie mijn foto`s van Helenium ' Waldtraud' maar bijen bezoeken meerdere nectar planten.

DIt is deel 1 over de honing bij, mijn volgende blog gaat over hoe overleeft de honing bij de winter. tot de volgende keer John Smit

Photos from Tuin en landschappelijke natuur fotografie's post 10/08/2019

De Distelvlinder (Vannessa cardui)
jaarlijks trekken de vlinders van zuid europa naar noord europa. Te zien vanaf april. In de zomer brengen ze hier dan nieuwe generatie voort. In het najaar trekt een gedeelte van de vlinders terug naar het zuiden, de rest wat hier blijft sterft.
Zitten graag op nectar planten bv akker distel, koninginnenkruid of te wel de vlinder struik.
de rups heeft graag de brandnetel als voedsel of distels.

Website