Sharon Yair Architect

Sharon Yair Architect

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Sharon Yair Architect, Interior design studio, .

Photos from Sharon Yair Architect's post 07/06/2020

ספריה, קורונה, רוח והשראה...
ספרים וספריה תמיד נוסחים בי שלווה, אולי זו תזכורת לספריות בפריז בהן שהיתי במהלך לימודי האדריכלות, החללים הללו תמיד נעמו לי, שם חלמתי על התכנון הבא, שם הרגשתי את העבר ושם עיינתי בספרים שעוררו בי השראה.
תקופה זו של שהייה ממושכת בבית בעקבות הקורונה, זימנה את המפגש המחודש עם הספרים כי לנסוע למחוזות חדשים היה מורכב יותר.. 🙂 וכך צללתי לספרים ולסיפורים והפלגתי לעולמות חדשים...
על אהבה זו לעתים קרובות אני מדברת עם לקוחותיי, אמנם היום חלק נרחב מהספרים נמצא במדיה הדיגיטלית אך הספרייה הביתית עדיין משקפת את האנשים החיים בה. הספרים והפריטים שנבחרו לעטר אותה כגון פסל שהילד עשה, פריט שנרכש באחד הטיולים המשפחתיים וכמובן אלבומי התמונות כמו הופכים ל"ספר משפחתי פתוח".
אם בעבר הספרייה ניצבה בחלל העבודה בבית וסיפרה את סיפורו הספציפי של החדר, כיום לא בכל בית ישנו חלל לעבודה וכתוצאה מכך הספרייה קיבלה מקום של כבוד בחלל המרכזי.
כאדריכלית חשוב לי שלקוחותיי ייהנו וייזכרו ברגעים חשובים ומעוררי השראה מספורם האישי. לרוב מדובר באנשים מאוד עסוקים וחשוב לי שלמרות שהם אינם יושבים וקוראים כל היום, ספרים וחפצים אהובים יהיו לצדם ויהוו תזכורת לרגעי השראה וזיכרונות מתוקים.
מצרפת מספר דוגמאות של ספריות בבתים שתכננתי.
כאשר אני מתכננת עם הלקוחות שלי את הספרייה, אני מדמה כריכה של ספר, תפקידה יהיה לכרוך את הספרים, החפצים האישיים והזיכרונות לכדי סיפור חי הנגלה לכל אחד בצורה שונה.
פעמים רבות מלבד אחסון לספרים, אני משתמשת בספרייה כחלק מרכזי מתכנון החלל, למשל ספריה כיוצרת חיץ בין חללים.
בהזדמנות זו ממליצה על ספר מקסים שנקרא:
"קירות ורוח"- מאת טלי אמיתי- טביב
בספר צילום זה, אמיתי- טביב, מנכיחה באופן נפלא, את דיוקנו של הכותב, משימה שאינה פשוטה כיוון שהוא נפקד מהתמונה. בספר זה מצולמים 103 חדרי עבודה של סופרים ומשוררים, ומקסים לראות עד כמה החללים המצולמים מלמדים על עולמם הרוחני של בעליהם. למרות שלא רואים איזה ספרים יש על המדפים , אופן שילובם עם חפצים נוספים, צבעוניות החלל, העמדת הספרים וכו..כל ספרייה מספרת סיפור ייחודי ומשקפת את אופיו ויצירתו של בעליה.

Photos from Sharon Yair Architect's post 01/03/2020

תכנון הכולבו החדש של קיבוץ רבדים- שימור ושיפוץ מבנה קיים.
בעיניי, כלבו רבדים הוא בראש ובראשונה מפגש של חברי קיבוץ רבדים, בין הירקות ללחמים משלימים שיחות, לכל אדם ,לכל בקשה ולכל גחמה יש תמיד מקום, ומשמח לראות כעת שעבודת התכנון והביצוע תאמו לגמרי את אופיו של המקום.
כאשר הגעתי לראשונה למטבח חדר האוכל המקורי, בו עתיד להיות הכולבו החדש, נכנסתי להלם קל.. המטבח אשר סיפק במשך דורות ארוחות לחברי הקיבוץ עבר כל כך הרבה ידיים ושינויים ולא נותר זכר ממנו. לאחר הסיור הראשוני התבהר לי כי העבודה המשמעותית המוטלת עלי הנה חשיפת המבנה ההיסטורי והחזרת הכבוד הראוי לו. חדר האוכל של קיבוץ רבדים תוכנן על ידי אדריכל שמואל מסצ'קין מאדריכלי הבאוהוס של מדינת ישראל, אשר בנה רבות בתנועה הקיבוצית. את המבנה הוא תכנן עם קשתות להעצמת החלל ולאפשרות הכנסת אור מהחלק העליון, לצערי תכנון מרהיב זה הוסתר במשך שנים רבות בתקרה אקוסטית.
אחד הצעדים הראשונים שעשינו היה לחשוף את הקשתות הללו ולהוסיף חלונות בחלק העליון, ובכך להחזיר את המבנה לגדולתו.
בניסוח הפרוגרמה והתכנון עמדו לנגד עיננו מספר נקודות מרכזיות:
• הכולבו תוכנן לקיבולת מקסימלית הצפויה בקיבוץ והיא 1200 איש.
• החלל עומד בתקני בטיחות, נגישות וכיבוי אש.
• המבנה המקורי נותן מענה טבעי ,טוב ובטוח לכניסות הולכי רגל, וספקים מן העבר השני.
• חשיפה ושימור המבנה ההיסטורי.
• גרפיקה להתמצאות נוחה בחלל בשילוב סיפור רבדים דרך תמונות ארכיון המראות את הוואי הקיבוץ.
אל הפן היצירתי חברו אליי גלעד רייך וירון לובטון, כשהחזון היה להראות שזהו הכולבו של קיבוץ רבדים!.
גלעד הביא את הכישרון, העדינות והיצירתיות שלו, נתן כוח להתחיל בפרויקט והפיח חיים בפרוגרמה המתהווה. עם ירון נתתי דרור לחלומות ובעזרת הרגישות, היצירתיות וההומור שאין לו סוף... (ובשיתוף אנשי הכולבו) הצליח לתרגם את הוואי הקיבוץ לכדי גרפיקה ייחודית, ומלאת הומור.
בפרויקט זה זכיתי לעבוד עם שני עזריה הנפלאה, אשר ליוותה אותי לכל הסיורים, למדנו יחד בעזרתם של אנשי מקצוע מנוסים כיצד לתכנן את החלל. לצד המקצועיות והמסירות לפרויקט, שני הייתה לי פרטנרית נפלאה המביאה המון הקשבה, אנרגיות בלתי נדלות ושמחה בעשייה.
העבודה על פרויקט זה היה אתגר וכייף גדול ואני שמחה ומודה על ההזדמנות שניתנה לי להיות חלק מזה.
כלבו רבדים
Shani Mor Azaria

Photos from Sharon Yair Architect's post 14/02/2020

על האהבה, השראה, ארכיטקטורה וצורפות....
הוולנטיין וט"ו בשבט ממש בפתחנו וזו הזדמנות נפלאה עבורי לשלב בפוסט אחד מספר אהבות – אדריכלות, טבע וצורפות.
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים".
את המשפט הזה אמר אחד מגדולי האדריכלים של המאה ה-20 - לודוויג מיס ון דר רוהה.
ון דר רוהה מפליא לבטא בפשטות מעוררת קנאה כיצד מתוך הפרטים הקטנים נוצרים הדברים הגדולים באמת..
עבורי, הארכיטקטורה היא תולדה של דיאלוג בין האדם, הסביבה/טבע והחלל/ הנפח והאתגר עבורי הוא לקיים את כל אלו ולתת תשומת לב לכל פרט ופרט על מנת ליצור יצירה אדריכלית שלמה.
גם בצורפות כמו באדריכלות אני רואה קשר חזק בין האדם, מקורות ההשראה וביטויים של הפרטים הקטנים בנפח התכשיט.
בארכיטקטורה החלל/נפח יכיל אותנו כאנשים, בעוד שבצורפות אנחנו נכיל את התכשיט/נפח. ההצלחה תהיה כאשר האדם ירגיש נח בשני המקרים, גם כשהוא עטוף ע"י ביתו וגם כשהוא עוטף/עוטה את התכשיט.
אז אם באהבה עסקינן...
ענבר אלזרקי, חברה יקרה, צורפת מוכשרת מעין כמותה, שעדינותה ניכרת בכל תכשיט שהיא עושה מבינה היטב בפרטים הקטנים..
תכשיטיה של ענבר מאופיינים בקישוטיות עדינה, אשר יוצרת תחושה אוורירית ומראה של תחרה, שימת דגש לפרטים ניכרת ומאפיינת את טביעת ידה.
ענבר מפליאה לתאר את תהליך עבודתה :
"ההשראה לתכשיט ניזונה מהמשיכה לחומר עצמו ובדיקת היכולת כאמן ואומן, בעבודתי אני שואבת השראה ממקורות התכשיט וממוטיבים עתיקים, אשר פותחים בפני צוהר לעולם שבו המיומנות והשליטה בחומר הם אבני היסוד".
מצרפת מספר תמונות של יצירותיה של ענבר בהשראת הטבע
ענבר אלזרקי, Inbar Alezraki Jewelry Design

Photos from Sharon Yair Architect's post 11/02/2020

קירות מדברים ומספרים
עוד משחר ההיסטוריה ניתן למצוא עדויות לציורי קיר על גבי קירות של מערות. כבר אז היוו הציורים דרך לספר ולתעד את חיי היום- יום.
הרעיון של העברת מסר כלשהו על גבי קירות וחומות המשיך ואף הפך לכלי משמעותי באומנות הרחוב, גם לאחר המצאת הדפוס הקיר המשיך להיות "דף" נצחי שאינו נתלש ברוח..
ציור גרפיטי נגזר מהמילה הלטינית "גראפין״ ומשמעותה -"לכתוב".
כיום ניתן לראות ציורים על גבי קירות בכל רחבי העולם וכמובן גם בארץ, כאשר המוטיב המרכזי הנו העברת מסר, חלק ניכר מעבירים מסר וביקורת חברתית ואחרים מעוניינים להעביר מסר אישי כזה או אחר. גם האומנות היותר ממוסדת מכירה כיום בחשיבותה ובעוצמתה של אומנות הגרפיטי וחלק מאמני הרחוב, הנם אמנים מוערכים מאוד בעולם.
בעיניי זהו כלי ביטוי מעורר ומסקרן ותמיד בהולכי בין רחובותיה של עיר זו אחרת, אני נעצרת ליד ציורי גרפיטי ותוהה מה אותן קירות מספרים..

לקראת שנת ה-70 של קבוץ רבדים, נתבקשו חבריי הקיבוץ לעלות רעיונות להנצחת המקום בדרכים שונות. תקופה ארוכה התהלכתי ברחבי הקיבוץ כאשר לתחושתי סיפור הקיבוץ ועברו אינם נראים מספיק בשבילי המקום. כאשר עלתה הבקשה חשבתי שזו הזדמנות להראות את ספור הקיבוץ בדרך ייחודית, "סיפור הקבוץ על גבי קיר". אל הפרויקט חבר ידידי הטוב והמוכשר, מעצב המוצר, ירון לובטון, אתו חשבנו לשלב את סיפור הקיבוץ בצורת שכבות, כשם הקיבוץ "רבדים". השכבות כוללות את סיפור הישוב מן ההתחלה בגוש עציון ועד ימינו. הרעיון התקבל וכעת היה למצוא את הקיר המתאים ביותר לסיפורו של רבדים. לאחר דיונים הוחלט להציב את קיר הפסיפס הקיבוצי על אחד מקירותיו המרכזיים של חדר האוכל, מבנה נפלא בזכות עצמו, אותו תכנן אדריכל שמואל מסצ'קין.
אספנו תמונות ארכיון, ובכשרון גדול ירון ארג זאת לספור אחד, המנציח חלקים משמעותיים מסיפורו והווייתו של קיבוץ רבדים.. היה חשוב לנו שהיצירה לא תהרס במהרה, ולכן יצרנו אותה על גבי אריחי קרמיקה, פסיפס של סיפור...
את ההשראה לרעיון הקיר קיבלתי בין השאר מסיוריי בדרום תל אביב, נווה צדק...ובעולם בכלל, שם ניתן לראות בצורה ניכרת את ההבעה של האומנים השונים על קירות הבתים.
אז לקראת יום ההולדת, מאחלת עוד הרבה סיפורים ושכבות מעניינות..שנדע לזכור את עברנו ולייצר עתיד נעים.
מצורפות תמונות של ציורי קיר שצילמתי בעת סיוריי בתל אביב, לונדון וברלין, והוו השראה לפרויקט, וציור קיר (ע"ג אריחים) הומאג' לקיבוץ , תכנון ועריכה ירון לובטון, שרון יאיר.

Revadim Archive ארכיון רבדים

Photos from Sharon Yair Architect's post 31/01/2020

הגלריה הלבנה
פרויקט תכנון גלריה לאמנות, שיפוץ ושימור מבנה קיטור והסבתו לגלריה לאמנות,
היה מרגש.
מצרפת את האני מאמין וחזון העתיד של נורית מלמד ( מיוזמות הקמת החלל החדש בשיתוף עם רינה טל).
"הגלריה הלבנה הוקמה על ידי אמני הקיבוץ ובראשם דב אור נר, שרצו ליצור מקום בו יוכל אמן מקומי, להציג את עבודותיו.
גם היום מהווה הרצון הזה של האמנים, שורה ראשונה בסיבות והצדקת קיומה של הגלריה.
היום המבט התרחב ולכינוי מקומי הצטרפו אמנים מהסביבה הקרובה, הפיזית והשיוכית.
אני רואה חשיבות גדולה להקים חלל יאות להצגת אמנות עכשווית הנעשית במקומותינו, כלומר בפריפריה.
חלל כזה צריך להיות מותאם בגדלו ובציוד שלו לאמנות שנוצרת היום, שאינה רק ציורים או פסלים. היא גם וידאו, מייצבים וטכניקות מעורבות.
חלל כזה צריך להיות מקום שהתערוכות שמתקיימות בו מקבלות פרסום ,טקסטים וחשיפה לקהל הרחב. אלה יתקיימו אם החלל יביא להצגתם של יצירות אמנות מיוחדות שיהיו אטרקטיביות לקהלים גדולים. כל אמן חשוב לו להיחשף ולאמן פריפריאלי קשה מאד להגיע לגלריות בתל אביב, אלא אם כן קיבל חשיפה של גלריה ידועה.
בחצור התפתחה במשך השנים, סביבה פתוחה לאמנות הפלסטית ואירועים בגלריה הפכו להיות מרכיב בחיי התרבות של הקיבוץ. הילדים הגדלים כאן סופגים את האווירה דרך ביקוריהם בתערוכות וכך נוסף עוד מרכיב חינוכי חשוב במה שאנחנו פותחים בפני ילדינו.
אני מקווה שעתה, משנתנה האפשרות. נפתח גם את מרכז הקיבוץ ולדברים שקורים כאן תהיה גם נוכחות".
יועץ תאורה Ziv Michal De-porto

Photos from Sharon Yair Architect's post 24/01/2020

הרחבת בית לא פעם מציבה אתגרים מרתקים ותוצאות ייחודיות.
משפחה בקיבוץ שילדיה יצאו זה עתה מן הקן מבקשת לתכנן את חלל חדרי השינה מחדש, אחד הדברים החשובים ביותר עבורם הנו הבאת אור ואוויר טבעי לאזורים השונים כגון: מבואת חדרי השינה, חדרי שינה, מקלחות וכו...
את הפתרון מצאנו בהגבהת התקרה והחדרת אור ואויר בחלונות גבוהים , את התוצאה ניתן לראות כאן. היה תענוג... תמונות מקצועיות בהמשך...
תאורה: טורקיז Turkiz

Photos from Sharon Yair Architect's post 17/01/2020

לוח השראה...
כחלק מתהליך תכנון בית, ולאחר שנפגשתי עם לקוחותיי, אני אוהבת לצור לוח השראה המלווה אותי בתהליך התכנון.
לוח זה הוא שילוב של הקיים והחזון לעתיד, בלוח זה אני משלבת חפצים משמעותיים שקיימים בבית הלקוחות ובהשראתם מוסיפה את הרהיטים, סקיצות ופלטת הגוונים שיצרו את החלל הסופי. במשפחה מופלאה ומיוחדת זו בניתי בין השאר לוח השראה לפינת המשפחה, הלוח נבנה סביב 2 תמונות משמעותיות, האחת פורטרט של בעלת הבית המדהימה שצייר האמן Itay Magen Art , והשנייה לטופוגרפיה של קדישמן, שני ציורים אלו הוו בסיס לפלטת הצבעים ולשאר רהיטי הבית.
צילום : מושי גיטליס - צלם אדריכלות - צלם אדריכלות
נגרות : פופלר מטבחים ונגרות
אקססוריז/תאורה: Turkiz House - טורקיז האוס
בחצר- גלריה לעיצוב הבית , Itamar Hindi
נעמי גלריה לתאורה וריהוט
Liraz Tencer

31/12/2019

סוף שנה...הזדמנות לעצור רגע ולחשוב מה היה ומה אנו מאחלים לעצמנו.
אז מאחלת שהשנה האזרחית החדשה תביא עמה מפגשים מרתקים נעימים ובלתי צפויים ושנצא רגע מאזור הנוחות שלנו.
מצרפת איור שחבר יקר אייר ונמצא בסטודיו שלי, איור זה מזכיר לי את הצורך לצאת מהמוכר, על התמונה נמצא בן גוריון כשרגליו כלפי מעלה... גם הוא תמיד חיפש, למד ובחן מקומות וחשיבות שונות וחדשות...
מאחלת לכולנו את הכח לשנות בעדינות, להיות קשובים לאחר וללמוד מכל הסובבים אותנו
שנה טובה🙏

Photos from Sharon Yair Architect's post 27/12/2019

כמה השראה הטבע מביא עמו...
בימים אלו העצים משירים את העלים בשלל צבעים מרהיבים.
הגוונים החמים והטבעיים תמיד מכניסים חום לחלל וכשקר בחוץ טבעי להביא את החוץ פנימה.
צבע משרה אוירה ייחודית ונותן אנרגיה מסוימת אותה אנו מבקשים להכניס לחלל האישי שלנו. בחירת הצבע מושפעת מתרבויות בהן גדלנו, עונות השנה , האופי של בעלי הבית וכו'.
בטיול שערכתי השבוע סביב אזור המגורים שלי צילמתי את הטבע סביבי, מקסים לראות שגוונים אלו מאפיינים את גווני הפנטון של חורף 2019-2020

Photos from Sharon Yair Architect's post 21/12/2019

היום החורף מתחיל באופן רשמי...☔️🌧
למרות שבחוץ השמש זורחת הערבים קרים, ואנו מבקשים להתכנס בביתנו ולהתחמם...
חנוכה אשר חל בעוד כמה ימים מזכיר לנו בדיוק את האור והחום שאנו מבקשים.
כשבחוץ קר וחשוך אנו מבקשים את האור שבפנים.
הייתה לי הזכות לעצב את ביתם של אנשים יקרים אשר הקמין והאש הם חלק בלתי נפרד מחייהם, אם בתוך הבית או במדורה, תמיד יודעים לצור סביבם אוירה נעימה, חמה ומחבקת.
המטרה שלי הייתה להעביר את האווירה שהם תמיד משרים סביבם, כל קמין קיבל מקום, והוסיף כל כך ליצירת האינטימיות והחום.
ביום חורפי הקמין הופך למרכז הבית, האש מחממת ומאירה את החלל, התבוננות באש משרה אוירה נינוחה,
חם בבית ועוד יותר חם בלב.
צלם: Micha Loubaton
תאורה: נעמי אברהם (נעמי- גדרה)

Photos from Sharon Yair Architect's post 15/12/2019

יום התה הבינלאומי 🌿
סאן נו- ריקיו נזיר יפני בן המאה ה-16 לקח את טקס התה היפני המסורתי שהיה המוני ותלוי מעמד עד אז ושם במרכזו את האסתטיקה הצנועה, את ההתכנסות פנימה והפשטות ובכך שינה לגמרי את מהות הטקס.
גם עליי ההתכנסות סביב כוס התה משרה רוגע, בין אם זה בסיומה של ארוחה משפחתית או סביב המדורה. מקום אהוב עליי במיוחד לטקס התה הפרטי שלי הוא הפטיו הנמצא במרכז ביתי- המחולל של הבית, הכל סובב סביבו והוא מכיל את הכל ויוצר נקודה של חום, אור ואוויר יחד עם אינטימיות גדולה. הפטיו עבורי הוא קצת כמו חדר התה היפני, חלל המאפשר חיבור אל עצמך ושקט מן החוץ.
Zohar Shaham Ceramic Design
חברה וקדרית מוכשרת ,יוצרת כוסות מרגשות לשתיית תה או כל משקה אחר. כל כלי שזוהר יוצרת מלא בנשמה ויופי.
צלם Micha Loubaton

Photos from Sharon Yair Architect's post 10/12/2019

היום, ה-10 בדצמבר מצוין יום זכויות האדם הבינלאומי.
יום שבא להעלות למודעות שזכויות בסיסיות כמו הזכות לביטחון, חירות וכבוד מופרות מדי יום ברחבי העולם.
ביום חשוב זה רוצה לשתף ולספר על אדריכלית מעוררת השראה בשם: Abeer Seikaly
אישה זו תכננה פרויקט שנבע מהצורך למצוא פתרון לפליטים הרבים מסוריה שנשארו ללא קורת גג : פרויקט של - אריגת בית שיהווה גם מקום לאגירת מים ואנרגיה של חום.
לצד התכנון שמאפשר בנייה מהירה וקלה, סייקאלי הקדישה חשיבה רבה לעיצוב ולאסתטיקה. האוהל עוצב בהשראת רחם על מנת לתת לאותם פליטים הרגשה שהם נכנסים למקום בטוח ומנחם. החיבור הזה בין האדם ליצירה מרגש אותי בכל פעם מחדש.

www.elitereaders.com/abeer-seikaly-invents-portable-tent-collects-rainwater-store-solar-energy
תמונות:Abeer Seikaly

07/12/2019

שביל כניסה לבית...
הרגע הזה טרם הכניסה לבית מהווה חייץ וחיבור בין החוץ לפנים , בין הכלל למשפחה הפרטית.
שביל הכניסה לבית זה מזכיר לי את ההתחלה של מסע משותף ונפלא עם לקוחות. מסע של הקשבה התבוננות למידה ודיאלוג בו יצרנו חלל ייחודי להם.
פותחת היום בהתרגשות את הדלת אל עולם הפייסבוק, החשיפה הזו אינה טבעית לי אך מקווה שאצליח לצור חיבור נעים וכנה.
Micha Loubaton צלם

Telephone

Website