Homeats Cooks Turkey

Homeats Cooks Turkey

Sizi sağlıklı ve ev yapımı yiyeceklerle, Diyetisyenlerle ve daha fazlasıyla buluşturan mobil uygulama

03/04/2023

🥕👀 Biliyor muydunuz? A Vitaminini her ne kadar göz sağlığı ile ilişkilendirsek de faydaları çok daha fazladır.
Bu temel vitamin, bağışıklık sisteminizi destekleyerek sizi enfeksiyonlardan koruyabilir ve genel sağlığınızı destekleyebilir.
Ayrıca cildinizin parlak ve genç görünmesine yardımcı olabilir.
Hatta, A vitamini aynı zamanda organ fonksiyonlarını düzenlemeye ve gen ifadesini kontrol etmeye yardımcı olmaktadır. Öyleyse havuç, ıspanak, brokoli ve biber gibi sebzeleri tüketerek bu harika vitamini günlük alımınızda desteklemeyi unutmayın.

Daha fazla kanıta dayalı bilgi için bizleri takip etmeye devam edin 💖

01/04/2023

🧡 C vitamini, insan vücudu için temel bir vitamindir ve vücudumuzda sentezlenemez, bu nedenle dışarıdan besinlerle alınması gerekir. Günlük C vitamini ihtiyacı yetişkinler için ortalama 90 mg'dır. Sigara içenlerin ve hamile kadınların ihtiyaçları ise biraz daha fazladır.

🧡 C vitamini özellikle turunçgiller, kırmızı biber, brokoli, kuşburnu, çilek, kivi, ananas ve domates gibi taze meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunur. Ancak, sebzelerin pişirilmesi veya meyvelerin saklanması C vitamini miktarını azaltabilir, bu nedenle taze tüketmek daha iyidir.

🧡 C vitamini takviyeleri de mevcuttur, ancak besinlerden alınan doğal C vitamini daha iyi emilir. Aşırı alımı nadiren zararlıdır, ancak 2.000 mg'nin üzerindeki yüksek dozlar bazı kişilerde mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

👉🏻👉🏻Peki bu besinlerden en çok hangisini seviyorsunuz? Yorumlarda buluşalım 🤗

01/04/2023

🎯Hızlı yemek yemek, vücudun yiyecekleri sindirmesi için gerekli olan süreci engeller. Ayrıca hızlı yemek yeme sırasında, ağızda yiyecekler yeterince çiğnenmez ve sindirime yardımcı olan tükürük salgısı da yeterince salgılanmaz. Bu, sindirim sisteminin daha zorlu bir şekilde çalışmasına neden olabilir ve sindirim problemlerine yol açabilir.

🎯Ayrıca, hızlı yemek yeme sırasında, mideye hızlı bir şekilde yiyecek girişi olur ve bu, mide asidinin artmasına neden olabilir. Bu da mide yanması, hazımsızlık ve diğer sindirim problemlerine neden olabilir.

🎯Bu nedenlerden dolayı, iftar yemeğinde yavaş yemek yemek, yiyeceklerin daha iyi çiğnenmesini sağlar, sindirim sistemi üzerinde daha az baskı oluşturur ve daha rahat bir sindirim sürecine olanak tanır. Ayrıca, yavaş yemek yemenin tokluk hissini arttırdığı da bilinmektedir, bu da aşırı yeme riskini azaltabilir.

Daha fazlası için beğenmeyi ve bizi takip etmeyi unutmayınn 😊

31/03/2023

🤕Migren, tekrarlayan ve genellikle şiddetli baş ağrılarına neden olan bir nörolojik bozukluktur. Migren baş ağrıları, genellikle tek taraflıdır ve şiddetli ağrı, bulantı, kusma ve ışığa veya sese karşı aşırı hassasiyet gibi diğer semptomlarla birlikte olabilir.

💥Migrenin nedenleri tam olarak bilinmese de, genetik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Bu nedenle bazı besinler migren ataklarını tetikleyebilmektedir. Bu besinler:

1. Çikolata
2. Kahve
3. Eskitilmiş kaşar peyniri ve şarap gibi tiramin içeriği yüksek olan besinler
4. Monosodyum glutamat (MSG) içeren paketli gıdalar
5. Tuzlu yiyecekler
6. İşlenmiş etler: sucuk, salam, sosis vb.

✨😌 Bu içeriği beğendiyseniz kaydetmeyi ve beğenmeyi unutmayın.

31/03/2023

Biliyor musunuz ?
Tabağınızı karbonhidratlar, proteinler ve sağlıklı yağlar ile dengelemek, iştahınızı düzenlemenize ve daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir 🤗🍓

30/03/2023

✨✨Kaçıranlar ve Yeniden İzlemek İsteyenler için Form linki: https://forms.gle/Hh354jTTtpN1EtcMA

Homeats Akademi olarak takipçilerimize maksimum fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Birbirinden değerli diyetisyenlerimizin her hafta gerçekleştirdiği ücretsiz sunumların kalıcılaştırılmasını hedefliyoruz 🙋🏻‍♀️ Bu yüzden sunumu kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 1 hafta boyunca sunum tekrarını sizlerle paylaşıyoruz.

😌 Güvenilir kaynaklardan edinilen her bilgi altın değerindedir,
Hepimiz sağlığımızın anahtarı olan sağlıklı beslenme için doğru kaynaklardan en güvenilir bilgilere erişmeyi hak ediyoruz.

Sunum tekrarına erişmek için formu doldurmanız yeterli 🤗🍀

30/03/2023

🏃 Fiziksel aktivite sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Düzenli egzersiz yapmak, yaşam süresini uzatır ve yaşlanma sürecini yavaşlatır. Ayrıca, zihinsel sağlığı geliştirerek stresi azaltabilir ve ruh halini iyileştirebilir.

✅Doğru bir fiziksel aktivite ile 9 ciddi sağlık problemini ciddi oranda önleyebilirsiniz! Bunlar:
-bilişsel gerileme
-tip 2 diyabet
-depresyon
-kolorektal kanser
-koroner kalp hastalıkları
-meme kanseri
-kemik kırılmalarıdır
Ayrıca fiziksel aktivitenin tüm nedenlere bağlı ölüm oranını %30 azalttığı bulunmuştur.
Sağlığınızı geliştirmek ve daha mutlu hissetmek için günlük yaşamınızda egzersize öncelik verdiğinizden emin olun.

⭐️Daha fazla bu tarz içerik için beğenip kaydetmeyi unutmayın.

29/03/2023

✨️YARIN ✨️ KATILIM ÜCRETSİZ

⚠️ Uzman Diyetisyen Yeşim Nemutlu 'nun YARIN Homeats Akademi sponsorluğunda gerçekleştireceği ücretsiz eğitime katılmayı unutmayın, konumuz: Diyet Hakkında Çok Şey 💐

🍒BONUS: Ayrıca katılımcılara sunum ile ilgili bilgi dolu el kitapçıkları sunulacaktır, bilgilerin somut bir şekilde sizde kalmalarını önemsiyoruz

📍Katılım tamamen ücretsizdir.
📍Sunum 45 dakikadır ve 15 dakika soru cevap içermektedir.

💐Katılım linki: https://meet.google.com/gxn-vaas-yzw

⚠️Ayrıca tek tıkla ulaşmanız için hikayede de paylaşılmaktadır.

28/03/2023

✍🏼Anksiyete bir diğer adıyla kaygı bozukluğudur. Günlük hayatımızda ara sıra anksiyete yaşamak olağandır. Çünkü zaman içerisinde karşı karşıya kaldığımız olaylardan ötürü endişelenebilir ya da gelecek ile ilgili maddi-manevi anlamda kaygılar duyabiliriz.

Bu tarz bir durumla karşılaştığımızda bize yardımcı olacak bitkilerden 3 tanesi; ✨✨küstüm otu, karayılan otu, sarı kantaron otudur.

❗️Bu bitkileri gebelik, emzirme dönemlerinde ve antidepresan kullanıyorsanız tüketmemelisiniz.❗️

😌 Bu bilgileri beğendiyseniz görmesini istediğiniz kişilere yollamayı unutmayın!

28/03/2023

Kilonuz sabah farklı akşam farklı mı çıkıyor ?
Hangisini baz almam gerekir?
🚫Akşam ölçümleri en yanlış ölçümdür. Gün içerisinde yediğiniz içtiğiniz hareket edip ödem tuttuğunuz stres yapıp şişkinlik hissettiğiniz her şey ölçümü etkiler.
En basitinden bakliyat yemeği ile sebze yemeği sonrası ölçümleri bile farklı çıkar.
En doğru ölçümü merak ediyorsanız, gönderi de yer alan maddeleri dikkate alın derim 😊

💞 Peki bir başka şey sorayım sizlere ..
Akşamları daha büyük porsiyonlar mı tüketiyor ya da canınız sürekli tatlı mı istiyor ?
Özellikle akşam yemeğinde daha fazla hamur işine, pilava ve makarnaya düşkün oluyorsanız bir şeyler eksik gidiyor olabilir.

Yemeğe oturduğunuzda ilk tercih ettiğiniz, kaşığınızın ilk gittiği yemekler karbonhidrat ağırlıklı besinler oluyorsa vücut size bir şey söylüyor olabilir?🧐

🟣Gün içerisinde almamız gereken belirli bir enerji miktarı vardır.
🔻Ancak biz vücuduna bu enerji miktarını hatta gerekli karbonhidratı veremediğimiz taktirde, kan şekerimiz düşmeye başlar.
🔻Açlık süresinin uzaması halinde vücuduna gerekli olanı vermediğimiz için bazı sinyaller bile gönderilir.
🤔Kan şekeriniz düşmüş, vücudun da ihtiyacı olan belli karbonhidrat ve enerji miktarı var.
🤨Peki siz bunu vücuduna vermezseniz, ne olur?
- 🧠Beyin çok zeki bir organizma. Direkt akşamları sizi daha fazla porsiyon tüketimine, daha fazla özellikle basit karbonhidrattan zengin besinlerin tüketimine yönlendirir.

‼️Anlayacağınız beyin, O ENERJİ BU VÜCUDA BİR ŞEKİLDE GİRECEK Mantığı ile hareket ediyor.‼️

♻️Bu nedenle vücuda gerekli olan yapıtaşlarını gün içerisinde dengeli bir şekilde vermeye başladığınızda artık porsiyon kontrolünü sağlamakta zorlanmadığınızı fark edeceksiniz.

💯GEREKEN ENERJİYİ ALDIĞINIZDAN, VÜCUDUNUZA İHTİYACINIZ OLANI VERDİĞİNİZDEN EMİN OLMALIYIZ.

Diyet hakkında çok şey eğitiminde

Tartılırken nelere dikkat etmeli, diyetisyen tartı cihazları bizlere ne söyler, dengeli beslenmek ne demek, kilo vermek mi sağlıklı kilo vermek mi?, doğru bilinen yanlışlar, diyete dair merak edeceğiniz soruları biraz olsun gidermeye yardımcı olacak ☺️ Katılmayı unutmayın!

27/03/2023

🍒Sağlıklı bir beyin, kalp, cilt, bağırsak, kemikler, ve eklemler genel iyilik halimizi birebir etkilemektedir. Bununla birlikte çok kolay adımlar ile büyük ölçüde sağlıkları korunabilmektedir.

🍒Eğer kendinize ve geleceğinize yatırım yapmak istiyorsanız sağlığınızı iyileştirecek bu temel adımları uygulayabilir ve değişikliği hissetmeye en kısa sürede başlayabilirsiniz.

😌İpuçlarını unutmamak için kaydetmeyi ve daha fazla bilgi için bizleri takip etmeyi unutmayın.

25/03/2023

✨Sahur öğününü atlamak açlık ve susuzluk süresini uzatacağı için gün içerisinde göz kararması, el/ayak titremeleri, halsizlik, baygınlık hissine; aynı zamanda ihtiyacınız olan su, enerji ve makrobesinleri tam olarak karşılayamamanıza sebep olabilir. Öğün atlamamayı nasıl önermiyorsak, sahuru atlamayı da önermiyoruz.😊

✨Su tüketimini sürece yaymak yerine tek seferde toplu şekilde tüketmek hem farkında olmadan su ihtiyacınızı yeterince karşılayamamanıza (tek seferde tüketebileceğiniz sıvı miktarı kısıtlı olduğu için) hem de mide bulantı& kramplarına sebep olabilir. İftardan sonra sahur bitimine kadar yudum yudum tüketimi öneriyoruz🙋🏽‍♀️

✨Ramazan orucunun temel prensibi öğün saatlerimizi değiştirmektir, gereksinimlerimiz hala aynıdır. Normalden fazla yememizi gerektirecek bir durum söz konusu değil😊 Bunun yerine daha besleyici ve doyurucu seçimler yapabilirsiniz. Basit şeker ve işlenmiş gıdalar yerine dengeli öğünler tercih etmek gibi.☀️

✨Vücudumuzda tokluk hormonu yemeğe başladıktan ortalama 10-15 dakika sonra salgılanmaya başlar ve 20-25. dakikada p*k noktasına ulaşır. Bu süreden hızlı tüketim yaparsak tokluğu farketmeden fazla yeme eğilimi gösterebilir, aynı zamanda hazımsızlığa yol açabiliriz.

✨Düzensiz ara öğünler ihtiyaç duyduğumuzdan fazla kalori alımına ve kan şekeri dengesizliğine yol açabilir.

Siz bu maddelerden kaçını yapıyordunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!❤️🙋🏽‍♀️

25/03/2023

🍀Kadınların kalp sağlığı hakkında bilgi sahibi olmaları ve önlem almaları hayati önem taşıyor. Her saat ülkemizde bir kadın kalp hastalığından kaybediliyor ve bu sayı ne yazık ki her geçen gün artıyor. Kadınların %90'ında kalp hastalığı gelişimi için bir veya daha fazla risk faktörü var ve bu risk faktörleri arasında yetersiz beslenme, fiziksel hareketsizlik, sigara kullanımı, yüksek tansiyon ve yüksek LDL kolesterol gibi faktörler bulunmaktadır.

🍀Ancak, kadınlar için kalp sağlığını korumak adına yapılacak küçük ama etkili girişimler bulunmaktadır. Kan basıncını, kolesterolü, diyabeti ve kiloyu kontrol etmek, sağlıklı beslenmek, sigarayı bırakmak, stresi azaltmak, yeterli uyku uyumak ve haftada en az 3 kez egzersiz yapmak, kalp sağlığı için atılabilecek adımlardan sadece birkaçı.

🍀Tehlikenin farkında olmak bunu önlemenin büyük bir adımıdır. Bu nedenle kalbinize iyi baktığınızdan emin olun. Neler yapabileceğinizi unutmamak için postumuzu kaydetmeyi ve daha fazla içerik için bizleri takip etmeyi unutmayın.

24/03/2023

✏️Günümüzde, her 3 kişiden biri hipertansiyon tanısı alsa da hastaların 1 yıl içinde neredeyse yarısı tedaviyi bırakmaktadır. Peki neden?

Tedavi sürelerinin uzun olması bunu etkiler
Tedaviye başlayınca bir süre semptom görmemek de ilacı bırakmayı destekler
Hastaların bir kısmı yine yan etkiler yüzünden ilacı bırakırken
Tabi ki motivasyon eksikliği, inançlar gibi türli etmenler ilaç bırakma davranışını destekler

✨Peki uyumu arttırmak için ne yapmalısın?
▫️Dozların basitleştirilmesi
▫️Hasta eğitimi
▫️Diğer sağlık personelinde hasta odaklı bakım içine dahil edilmesi
▫️Hasta görüşlerini dikkate alınması
▫️Kendi kendine kan basıncı izlemi
▫️Kendi kendine tedavi yönetimi
▫️Hatırlatıcı ambalajlar
▫️Sosyal destek ve ev ziyaretleri ile izlem
▫️Eczacıya yönelik girişimler

🌸Sorularınız için yorumlarda buluşalım, daha fazla içerik için bizleri takip etmeyi unutmayın

24/03/2023

🤍 Tükettiğimiz yiyecekler vücudumuzun düzgün çalışması için gerekli besinleri ve enerjiyi sağlar. Her organın, optimal sağlığı korumak için karşılanması gereken özel beslenme gereksinimleri vardır.

🤍 Örneğin beynin omega-3 yağ asitlerine, B6 ve B12 vitaminlerine ve balık, ceviz, kabuklu yemişler, tohumlar ve koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi besinlerde bulunabilen antioksidanlara ihtiyacı vardır.

🤍 Kalp, meyvelerde, domates gibi sebzelerde, kepekli tahıllarda ve baklagillerde bulunan lif, potasyum ve magnezyum gibi besinlere ihtiyaç duyar. Ayrıca zeytinyağı, avokado ve yağlı balık gibi sağlıklı yağlar içeren yiyecekler kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olduğu gibi uterus için de önemli olabilmektedir.

🤍 Metabolizma ve detoksifikasyonda çok önemli bir rol oynayan karaciğer, havuç, tatlı patates, yapraklı yeşillikler, fındık ve çilek gibi gıdalarda bulunan A vitamini, B vitaminleri ve antioksidanlar gibi besinlere ihtiyaç duyar.

🤍 Böbrekler yeterli hidrasyona ve meyvelerde, sebzelerde, fasulye gibi baklagillerde ve tam tahıllarda bulunabilen potasyum, magnezyum ve fosfor gibi besinlere ihtiyaç duyar.

🤍 Mide ve bağırsaklar da dahil olmak üzere sindirim sistemi, meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, zencefil ve baklagiller gibi lif oranı yüksek gıdalardan yararlanır. Yoğurt ve fermente sebzeler gibi probiyotik açısından zengin besinler de bağırsak sağlığını geliştirebilir.

🤍 Özetle, farklı organlar en iyi şekilde işlev görmek için belirli besin maddelerine ihtiyaç duyar ve tam, besin açısından yoğun besinler açısından zengin, dengeli ve çeşitli bir diyet vücudumuzdaki birden fazla organın sağlığını destekleyebilir.

💁🏻‍♀️ Siz bu listede en çok hangi besinleri tüketmeyi seviyorsunuz? Yorumlarda buluşalımm

23/03/2023

👉🏻Form linki: https://forms.gle/Hh354jTTtpN1EtcMA

🙋🏻‍♀️Homeats Akademi olarak takipçilerimize maksimum fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Birbirinden değerli diyetisyenlerimizin her hafta gerçekleştirdiği ücretsiz sunumların kalıcılaştırılmasını hedefliyoruz. Bu yüzden konu ile ilgili diyetisyenlerimizin sizler için hazırladığı, her hafta farklı konuları ele alan kitapçıklarımızı sizlere ücretsiz dağıtıyoruz.

✨Güvenilir kaynaklardan edinilen her bilgi altın değerindedir,
Hepimiz sağlığımızın anahtarı olan sağlıklı beslenme için doğru kaynaklardan en güvenilir bilgilere erişmeyi hak ediyoruz.

🤗Ücretsiz kitapçığınıza erişmek için formu doldurmayı unutmayın.

23/03/2023

Uzun zamandır her ramazan ayında paylaştığımız bir post vardır, mimarı ise sevgili Diyetisyen Beste Duygulu 🥰 kaydet butonlarınız hazırsa şimdiden bırakıyoruz efendim🤎

🤎•İFTAR•🤎
İftar bütün gün oluşan açlıktan sonra midemizin karşılaştığı ilk öğün
Bu yüzden bu öğünde belli bir denge kurulmalı ve hem günlük besin ögesi ihtiyaçlarımız karşılanmalı hem de aşırı tüketimin önüne geçilmelidir.🍽
-
Peki neler yapalım?
🌸Oruç mutlaka su ile açılmalı💧
🌸Orucu açtıktan sonra tüm günü boş geçiren midemizi birden yormamak için az yağlı / kremasız çorbaları tercih edilmeli 🍵
🌸Bol yeşillik ve süt ürünleriyle tüketime devam edilmeli🥗🥛
🌸Ana yemeğe geçmeden önce 15-20 dakika oyalanmak tokluk sinyallerinin oluşmasını sağlayacağı için aşırı tüketimin önüne geçecek ve hazımsızlık sorununu ortadan kaldıracaktır.⏰
🌸Daha sonra sebze yemeği, et veya kurubaklagil yemekleri ve tahıl ürünleriyle öğün tamamlanmalı. Böylece tüm besin gruplarına öğünde yer vermiş olacaksınız (Miktarlar kişinin ihtiyacına göre değişecektir.)🍀
🌸Öğün sonunda tatlı tüketmek yerine 1-2 saat sonra taze meyve içeren bir ara öğün yapmak daha sağlıklı olacaktır.🍓
🌸Ev yapımı meyveli dondurmalar, meyveli-sütlü tatlılar, meyveli yoğurtlar ara sıra hoşaf ve güllaç tercih edilebilecek tatlı seçenekleridir. 🍨
🌸İftardan sonra yürüyüş gibi hafif fiziksel aktiviteler yapmaya çalışılmalı🚶🏼‍♀️
🌸Su tüketimini tek seferde bol miktarda değil, iftar-sahur arasına yayacak şekilde yapılmalı. Bu şekilde organlarımız suyu daha verimli kullanacaktır.💧

22/03/2023

✨️YARIN ✨️ KATILIM ÜCRETSİZ

⚠️ Diyetisyen Beyza Demir 'in YARIN Homeats Akademi sponsorluğunda gerçekleştireceği ücretsiz eğitime katılmayı unutmayın, konumuz: Ramazan'da Beslenme 💐

🍒BONUS: Ayrıca katılımcılara sunum ile ilgili bilgi dolu el kitapçıkları sunulacaktır, bilgilerin somut bir şekilde sizde kalmalarını önemsiyoruz

📍Katılım tamamen ücretsizdir.
📍Sunum 45 dakikadır ve 15 dakika soru cevap içermektedir.

💐Katılım linki: https://meet.google.com/gxn-vaas-yzw

⚠️Ayrıca tek tıkla ulaşmanız için hikayede de paylaşılmaktadır.

22/03/2023

💧İnsan vücudunda en bol bulunan bileşen sudur ve toplam vücut ağırlığımızın yaklaşık %60'ını oluşturur. Önemine rağmen, birçok insan günlük olarak yeterince su içmenin önemini hafife alıyor. Suyu tüketmek günün her saati önemli olsa da bazı zamanlamalar gerçekten esansiyel olabilmektedir.

Örneğin:
🌀Uyandıktan sonra 2 bardak su içmek iç organlarımızı harekete geçirir
🌀Yemekten 10 dakika önce 1 bardak su içmek doymayı ve sindirimi kolaylaştırır
🌀Banyoya girmeden önce 1 bardak su içmek kan şekerini dengeler 🌀Uyumadan önce 1 bardak su içmek kalp krizi ve felç riskini azaltır
🌀Çay ve kahve tüketmeden önce 1 bardak su içmek ise vücudun asit seviyesini azaltır
Günlük içmeniz gereken su miktarınızı kilonuzu 35 ml ile çarparak hesaplayabilirsiniz.

✨Unutmamak için bu postu kaydetmeyi ve bizleri takip etmeyi unutmayın.

21/03/2023

🪄Dengeli bir iftar menüsünün 5 anahtarı

1. Orucu mutlaka su ile açın.
2. Uzun süren açlıktan sonra midenizi birden yormamak için az yağlı kremasız çorbaları tercih edin.
3. Ana yemeğe geçmeden önce 15-20 dakika oyalanmak tokluk sinyallerinin oluşmasını sağlayacağı için aşırı tüketimin önüne geçecek ve hazımsızlık sorununu ortadan kaldıracaktır. Zor gelebilir ama çok fark edeceğine emin olabilirsiniz.
4. Tabağınızın yarısına sebze veya salata alın, et ve kurubaklagil yemekleri veya tahıl ürünleriyle menünüzü tamamlayın.
5. Öğün sonunda tatlı tüketmek yerine 1-2 saat sonra taze meyve içeren bir ara öğün yapmak daha sağlıklı olacaktır.
Ev yapımı meyveli dondurmalar, meyveli-sütlü tatlılar, meyveli yoğurtlar ara sıra hoşaf ve güllaç tercih edilebilecek tatlı seçenekleridir.

🤗Unutmayın, küçük değişiklikler sağlıklı bir diyete ulaşmada büyük fark yaratabilir! İçeriklerimizi beğeniyorsanız bizleri takip etmeyi unutmayın!

20/03/2023

💛Biz Homeats Akademi'de her perşembe çeşitli konular ve çeşitli diyetisyenlerle buluşmaya devam ediyoruz

🎯Katılımlarımız tamamen ücretsiz olmak ile beraber soru cevap kısmını da içermektedir

🎯Sunum sonrasında o haftanın konusu ile ilgili ücretsiz kitapçıklarımıza erişebilirsiniz

💛Hatta eğer diyetisyenseniz ekibimize dahil olabilirsiniz

✅Biz burada hem çok eğleniyor, hem çok bilgileniyoruz. Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız✨

20/03/2023

Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz?

Sahura mutlaka kalkmalısınız. Sahursuz oruç tutmak, metabolizmamızın daha da yavaşlamasına sebep olur!

İftar sahur arası mutlaka yeterlı su tüketmeliyiz. Susuz kalmak, tansiyonumuzun yükselmesine ve sindirim problemlerine sebep olur.

Orucumuzu su ve çorba ile açıp, mutlaka en az 5 dk beklemeliyiz. Midemizin ağrımasını engeller ve sindirimi rahatlatır.

İftardan en az 1-2 saat sonra meyve ile ara öğün yapabilirsiniz.

Kilonuzu korumak veya kilo vermek istiyorsanız, şerbetli ağır tatlılar yerine haftada 1-2 defa sütlü tatlı tüketebilirsiniz.

Ramazanda aç kalmama rağmen kilo alıyorum diyorsanız mutlaka bu önerilere dikkat etmelisiniz💖
Ramazanda metabolizmamız yavaşladığı için vücudumuz insülinden kaynaklı yağ depolamaya meyilli oluyor.
Bu sebeple dengeli beslenme diğer günlerimize kıyasla bu dönemde çok daha önemli💖

18/03/2023

Toplumun beslenme alışkanlıklarımız ve bedenimiz üzerinde çocukluğumuzdan itibaren kurduğu baskı; artık bize "gerçekten" neyi istediğimizi, neyi beğendiğimizi ve neyi doğru bulduğumuzu unutturuyor. Zamanla toplumun o anki talepleri doğrultusunda beslenme düzenimizi şekillendirmeye ve bedenimizi dönüştürmeye itiliyoruz. Burada bahsettiğimiz "toplum" bizden çok uzakta değil üstelik. Ailemiz, arkadaşlarımız, akrabalarımız, komşularımız...

Bir noktada bu baskıya "hayır" demek, güncel akıma göre sürekli şekillenen standartlara karşı koymak ve kendimizi dinlemek zinciri kırmanın ilk adımı. Her insan biricik ve özeldir; kendinize en uygun beslenme düzeninizi kendiniz oluşturabilir, zorlanıyorsanız bir beslenme uzmanından destek alabilirsiniz. Size en iyi hissettiren vücut şekline sahip olabilirsiniz. Lütfen unutmayın, kendiniz olduğunuz her an güzelsiniz🤍

18/03/2023

Bir beslenme 'uzmanı' olmak, 2-3 konuyu farklı formatlarda çevreye sunmaktan çok daha fazlasıdır. "Bu göbek nasıl gidecek?" "Var mı yağ yakıcı detoxlar?" gibi sorularla bağdaştırılmamalıdır.

📚Her diyetisyenin sunduğu minik bilgilerin bile arkasında çok ciddi bir anatomi, fizyoloji, farmakoloji, biyokimya ve tıbbi beslenme tedavileri bilgisi bulunmaktadır, bulunmalıdır.

Mesleğimizle beslenme gibi herkesin maalesef söz sahibi olduğunu düşündüğü bir alanda elimizden geldiği kadar doğru bilgiyi yaymaya çalışırken, her gün yeni bilgilerin kapısını aralayan tüm meslektaşlarım ve öğrenciler, hepimize başarılar 🫶🏻

17/03/2023

✅Biliyor muydunuz, doğru uygulanmış bitki bazlı bir diyetin, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok sağlık yararına sahip olduğu gösterilmiştir:

💟Kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve belirli kanser türleri gibi kronik hastalık riskinde azalma
💟Geliştirilmiş kilo yönetimi ve azaltılmış obezite riski
💟Düşürülmüş kan basıncı ve kolesterol seviyeleri
💟Geliştirilmiş sindirim ve bağırsak sağlığı
💟Artan enerji ve canlılık
💟Vücutta azaltılmış inflamasyon

✨Peki bitki bazlı bir diyetin temel bileşenleri nelerdir?
- Meyveler, sebzeler, baklagiller, kepekli tahıllar, kabuklu yemişler ve tohumlar gibi çeşitli tam, minimum düzeyde işlenmiş bitkisel gıdalar diyette daha büyük porsiyonlarda tüketilebilir
- Et, süt ürünleri ve yumurta gibi hayvansal ürünler sınırlanır veya tamamen kaçınılır
- Avokado, fındık ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağların tüketimi ön plandadır
- Güçlendirilmiş gıdalar veya takviyeler yoluyla protein, demir, kalsiyum ve B12 vitamini gibi temel besin maddelerinin yeterli alımını sağlanmalıdır

🙋🏻‍♀️Genel olarak, bitki bazlı bir diyet çok çeşitli sağlık yararları sağlayabilir ve yemek yemenin lezzetli ve tatmin edici bir yolu olabilir. Nitekim ihtiyaçların giderilmesi ve besin eksikliklerine yer verilmemesi önemlidir. Bunun için bir diyetisyenle çalışabilir ve bu tarz bilgileri görmeye devam edebilmek için bizi takip edebilirsiniz.

16/03/2023

👉🏻Form linki: https://forms.gle/Hh354jTTtpN1EtcMA

🙋🏻‍♀️Homeats Akademi olarak takipçilerimize maksimum fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Birbirinden değerli diyetisyenlerimizin her hafta gerçekleştirdiği ücretsiz sunumların kalıcılaştırılmasını hedefliyoruz. Bu yüzden konu ile ilgili diyetisyenlerimizin sizler için hazırladığı, her hafta farklı konuları ele alan kitapçıklarımızı sizlere ücretsiz dağıtıyoruz.

✨Güvenilir kaynaklardan edinilen her bilgi altın değerindedir,
Hepimiz sağlığımızın anahtarı olan sağlıklı beslenme için doğru kaynaklardan en güvenilir bilgilere erişmeyi hak ediyoruz.

🤗Ücretsiz kitapçığınıza erişmek için formu doldurmayı unutmayın.

16/03/2023

🚨Yetersiz uykunun kilo almanıza neden olabileceğini biliyor muydunuz? 🚨

Sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak için tüm çabalarına rağmen kilo ile mücadele ediyor olabilirsiniz. Peki ya size kilit faktörlerin uykunuzun miktarı ve kalitesi olabileceğini söylesek?

Araştırmalar, yetersiz uykunun vücudunuzun metabolizmasını ve hormonal dengesini kilo alımını artıracak şekilde etkileyebileceğini göstermiştir. İşte birkaç örnek:

✅Gecede 7-8 saatten az uyumak, açlık hormonu ghrelin düzeylerini artırabilir ve tokluk hormonu leptin düzeylerini azaltabilir, bu da aşırı yemek yemeye ve kilo almaya neden olabilir.

✅Düzensiz saatlerde uyuyarak ya da yeterince uyuyamayarak vücudunuzun sirkadiyen ritmini (iç saatini) bozmak, kilo alma ve obezite riskini artıran metabolik değişikliklere yol açabilir.

✅Gece geç saatlerde atıştırmak veya düzensiz zamanlarda yemek yemek de vücudunuzun metabolik süreçlerini bozabilir ve kilo almanıza katkıda bulunabilir.

Bu nedenle, kilo vermekte zorlanıyorsanız veya yalnızca sağlıklı bir kiloyu korumak istiyorsanız, yeterince uyumaya ve düzenli bir uyku programına bağlı kalmaya öncelik verdiğinizden emin olun. Vücudunuz size teşekkür edecek! 💤🙏

15/03/2023

✨️YARIN ✨️ KATILIM ÜCRETSİZ

⚠️ Diyetisyen Ş. Yaren Hüzeyinzade'nin YARIN Homeats Akademi sponsorluğunda gerçekleştireceği ücretsiz eğitime katılmayı unutmayın, konumuz: Yeme Bozuklukları ve Bilinmeyenleri 💐

🍒BONUS: Ayrıca katılımcılara sunum ile ilgili bilgi dolu el kitapçıkları sunulacaktır, bilgilerin somut bir şekilde sizde kalmalarını önemsiyoruz

📍Katılım tamamen ücretsizdir.
📍Sunum 45 dakikadır ve 15 dakika soru cevap içermektedir.

💐Katılım linki: https://meet.google.com/gxn-vaas-yzw

⚠️Ayrıca tek tıkla ulaşmanız için hikayede de paylaşılmaktadır.

14/03/2023

📌‘’Yeme atakları’’ son dönemin en popüler konusu. Malesef çoğu birey de bu atakları sıklıkla yaşamakta.

👆🏼İlk iş ‘’aşırı yeme’’ ile ‘’yeme ataklarını’’ ayırmaktır. Çünkü her "çok" yemek bir yeme atağı değildir. Doğru tedavi için doğru tespit çok önemlidir.

🤔Eğer yaptığınızın ‘’aşırı yeme’’ olmadığından, bir atak olduğundan eminseniz, bunun sebeplerine bakalım beraber.

🎀Duygusal olarak zor dönemden geçiyor olabilirsiniz, çok kısıtlı ve yasaklı diyetler yapıyor olabilirsiniz, gün içinde yeteri kalori almıyor ve tartı kaygısı duyuyor olabilirsiniz.

😌Ataklarınızı azaltmak için, ilk olarak nedenlerini bilmek lazım değil mi?
Bu nedenleri yok ettiğinizde veya azalltığınızda atakların da yavaş yavaş size misafir olsala da yatıya kalıcı olmadığını göreceksiniz.

🙋🏽‍♀️Bu perşembe "Yeme Bozuklukları ve Bilinmeyenleri" konusu ile sizlerle buluşacağız ve bu konuyu derinlemesine konuşacağız.

🤗Eğer siz de bu durumu yaşadığınızdan şüpheleniyorsanız, eğitime katılmayı unutmayın. Görüşmek üzere!

13/03/2023

Daha iyi bağırsakların 5 olmazsa olmazı 🌸

✨Bağırsaklar, vücudumuzun "ikinci beyni" olarak bilinir ve sağlıklı bir bağırsak sistemi, genel sağlığımızın temelini oluşturur.

✨Vücudumuzda doğal mutluluk hormonu olan serotoninin salgılanmasını sağlayarak mutlu ve zinde hissetmemizde önemli bir rol oynar.

😌Peki sağlıklı bağırsaklara sahip olmak için neler yapmalısınız?

👉🏻Beslenmenizde yeterli miktarda lif, prebiyotik ve probiyotik tüketin. İşlenmiş ve şekerli gıdalardan uzak durun.

👉🏻Bol su içmeye özen gösterin. Günde en az 1.5-2 litreyi hedefleyin.

👉🏻Hareketinizi arttırın. Egzersiz yapmak bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcıdır.

👉🏻Stresten uzak durmaya çalışın.

👉🏻Gereksiz ilaç kullanımından kaçınmak için doktorunuza danışın.

❗️Unutmayın tüm hastalıklar bağırsakta başlar.

Bu tarz daha fazla içeriğe ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın🥰

Videos (show all)

🎯Hızlı yemek yemek, vücudun yiyecekleri sindirmesi için gerekli olan süreci engeller. Ayrıca hızlı yemek yeme sırasında,...
🤕Migren, tekrarlayan ve genellikle şiddetli baş ağrılarına neden olan bir nörolojik bozukluktur. Migren baş ağrıları, ge...
🏃 Fiziksel aktivite sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Düzenli egzersiz yapmak, yaşam süresini uza...
✍🏼Anksiyete bir diğer adıyla kaygı bozukluğudur. Günlük hayatımızda ara sıra anksiyete yaşamak olağandır. Çünkü zaman iç...
✨Sahur öğününü atlamak açlık ve susuzluk süresini uzatacağı için gün içerisinde göz kararması, el/ayak titremeleri, hals...
✏️Günümüzde, her 3 kişiden biri hipertansiyon tanısı alsa da hastaların 1 yıl içinde neredeyse yarısı tedaviyi bırakmakt...
💧İnsan vücudunda en bol bulunan bileşen sudur ve toplam vücut ağırlığımızın yaklaşık %60'ını oluşturur. Önemine rağmen, ...
🪄Dengeli bir iftar menüsünün 5 anahtarı1. Orucu mutlaka su ile açın.2. Uzun süren açlıktan sonra midenizi birden yormama...
💛Biz Homeats Akademi'de her perşembe çeşitli konular ve çeşitli diyetisyenlerle buluşmaya devam ediyoruz🎯Katılımlarımız ...
Toplumun beslenme alışkanlıklarımız ve bedenimiz üzerinde çocukluğumuzdan itibaren kurduğu baskı; artık bize "gerçekten"...
Bir beslenme 'uzmanı' olmak, 2-3 konuyu farklı formatlarda çevreye sunmaktan çok daha fazlasıdır. "Bu göbek nasıl gidece...
🚨Yetersiz uykunun kilo almanıza neden olabileceğini biliyor muydunuz? 🚨Sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak içi...