Een Beter Nederland 2
456
Meldpunt gestegen kosten Doe een melding bij het meldpunt Kosten Omlaag!
SP on Twitter “Oorlogen in het Midden-Oosten zonder einde en niet minder maar meer terrorisme. Dat is het resultaat van 20 jaar oorlogspolitiek. Daar moeten we mee stoppen. 🍅 Beeld: https://t.co/Zk71fa7mgW”
SP opent meldpunt voor misstanden in de UWV en bijstand - Kassa - BNNVARA De SP lanceert een online meldpunt voor mensen met een uitkering die in de problemen zijn gekomen door de gemeente of het UWV, bijvoorbeeld omdat ze grote bedragen moeten terugbetalen. Dit naar aanleiding van de commotie die ontstond toen een vrouw uit de . gemeente Wijdemeren 7000 euro moest ter...
Een week vol successen 🍅 SP-JOURNAAL WEEK 4 Deze week: Het referendum is een stap dichterbij gekomen. Onze zorgverleners krijgen meer dan applaus. En: is er Nederlands geld naar Syrische Jihadisten geg...
Het bühnepaard staat nog niet op stal of het werkelijke gereedschap komt te voorschijn. Boomwortels beschadigd door zwaar materieel. Wat een triestigheid die wethouder duurzaamheid GroenLinks Kappelijne Bühnekamp.
De kap van Park Klarenbeek is in volle gang. Was het nou zo moeilijk om even te wachten op ons rapport? Je kunt een boom maar eenmaal omhakken. 😭🌳
Kamerleden ontzet: Mahmoud (42) krijgt geen huurtoeslag meer omdat zijn baby’tje volgens Belastingdienst illegaal is
Opnieuw ligt de Belastingdienst onder vuur, nu de dienst bij een Syrisch gezin uit Maartensdijk zonder pardon de huurtoeslag heeft stopgezet. De reden: de geboorte van een kind dat niet meteen een legale status had.
Kamerleden ontzet: Mahmoud (42) krijgt geen huurtoeslag meer omdat zijn baby’tje volgens Belastingdienst illegaal is Opnieuw ligt de Belastingdienst onder vuur, nu de dienst bij een Syrisch gezin uit Maartensdijk zonder pardon de huurtoeslag heeft stopgezet. De reden: de geboorte van een kind dat niet meteen een legale status had.
Ollongren weet conflict met senaat over Omgevingswet te sussen De Eerste Kamer en Ollongren lagen op ramkoers over de Omgevingswet, maar de minister heeft woensdagavond de rust teruggebracht - voorlopig dan.
👇
Bijstandsaffaire dreigt nieuwe toeslagenaffaire te worden - De Nieuws BV Voor je dagelijkse dosis nieuws, achtergronden en vertier bij BNNVARA. Niet te missen, vanaf 12:00 uur, elke maandag tot en met donderdag met Natasja Gibbs en op de vrijdag staat Patrick Lodiers aan het roer.
Bente Becker VVD doet een PVV tje schandalig ,Pushback vluchtelingen op zee
Erik Marquardt on Twitter “Die griechischen Behörden haben den gestrigen Weihnachtsabend offenbar genutzt, um Geflüchtete auf einer manövrierunfähigen Plastikinsel auf dem Meer auszusetzen. https://t.co/bKZM9YDdFT”
Vorige week een brief ingezonden aan het AD over een artikel van Klaas Knot van de DNB, helaas niet geplaatst door het AD, jammer omdat er vele briefschrijvers zijn.
Echter heden weer een artikel over DNB, diezelfde Knot organisatie, die het heeft over huiseigenaren te beknotten, terwijl de financiële pijn bij de huurders van woningen ligt, door huisjesmelkers opgejaagd waardoor huurders veel te veel huur moeten betalen dan dat zij feitelijk kunnen.
Weer een gemiste kans Knotje.
Hieronder mijn eerder ingezonden brief:
Geachte redactie Brieven AD,
Met verbazing heb ik het artikel Welkom 2021 gelezen waarin de president van DNB zegt "Het lentezonnetje zal straks weer doorbreken voor de economie" en "Ik zie licht aan het einde van de tunnel. Het vaccin biedt perspectief op economisch herstel" etc.
Knot zegt, "Werk gaat nu boven loon".
Makkelijk gezegd nu er zovele mensen werkloos zijn geworden en er nog meer zullen volgen, hijzelf zal daar geen last van hebben denk ik zomaar. De werkgevers schreeuwen moord en brand en gaan niet verder dan de nullijn in hun CAO onderhandelingen.
Knot zegt, "We moeten de trend keren dat een steeds groter deel van de belastinginkomsten uit de inkomstenbelasting komt"
Echter de werkelijkheid is anders:
De 1ste schijf voor de inkomstenbelasting daalt van 37,35% (2020) naar 37,10% (2021) = - 0,25%
De 2de schijf blijft op 49,5% het zelfde.
Terwijl de pensioenpremie stijgt met 0,4% van het volledige salaris. Dus inkomsten zullen 0,15% dalen. En salarissen zullen nauwelijks verhoogd worden, terwijl de accijnzen op vele producten zullen stijgen. Waardoor de burger, ook de minder bedeelden in de maatschappij, keihard worden getroffen in hun besteedbaar inkomen en in hun koopkracht. Hoezo economische groei mijnheer Knot? U bent de bedenker om de rekenrente op onze pensioenen zo laag mogelijke te houden (nu ca. 0,2%) terwijl de rendementen op beleggingen vele procenten hoger zijn, v.a. 7% b.v.b.
Waardoor al 13 jaar de Pensionado’s ca. 25% inkomsten misgelopen zijn t.o.v. heden.
Beste Klaas, de economie gaat pas groeien wanneer alle inkomensgroepen/inwoners meer te besteden hebben om de doorzet in goederen te laten stijgen.
Uw naamgenoot Sinterklaas heeft gelukkig veel meer nobele ideeën dan u. Die laat de MKB bedrijven jaarlijks floreren, zodat ze kunnen blijven bestaan, evenals de Kerstman.
Door uw inzichten leven we helaas niet in een sprookjeswereld maar in een keiharde afreken maatschappij, waarin de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter wordt. De burgers zijn de dupe.
Bron: Willem Heijdacker
Blijkbaar het nieuwe normaal...
Beste anonieme buur,
Ik hoop dat je genoten hebt van je ware heldendaad om de politie te bellen toen een 15-tal klasgenootjes (8 a 9 jaar) onze buurjongen Vinz kwamen verwelkomen bij zijn thuiskomst na zijn strijd het afgelopen jaar tegen kanker.
Wat boezemde je precies angst in?
De klasbubbel die blij stond te wachten op hun vriend? Hun ouders die aan de andere kant van de straat met autolengte tussen en mét mondmasker hun kroost gadesloegen. Waren het je buren die (ook met mondmasker) enkele slingers hadden opgehangen buiten?
Ik hoop dat je genoten om de thuiskomst te verstoren van een dappere jongen die 1 jaar lang gevochten heeft tegen kanker, meer dan 10 chemokuren had , midden in coronatijd.
Ik hoop dat je vol trots vanavond fijn en met een gerust hart zal slapen, maar als dit het nieuwe normaal is, pas ik daar met veel plezier voor.
Cees (87) sprong van negen hoog: ‘Liever dood dan weer de eenzaamheid van een lockdown’
Nabestaanden van de 87-jarige Cees hebben vanwege zijn zelfmoord vragen neergelegd bij ouderencentrum de Mantel in Voorburg vanwege een rigide bezoekverbod in de eerste lockdown, eenzame opsluiting, geestelijke verwaarlozing en onzorgvuldige communicatie van corona-maatregelen.
Cees zei tijdens de lockdown dat hij wegkwijnde en hij vond dat hij tijdens de coronacrisis maandenlang in een gevangenis zat. ,,Ik zie niemand meer.” Uit angst voor een nieuwe quarantaine of tweede lockdown koos hij zelf voor de dood. Op 13 september sprong Cees van zijn balkon, negen hoog. Getuigen zeggen dat er een enorm kabaal was. Daarna was er stilte.
De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd onderzoekt het incident. Zorgcentrum De Mantel leeft mee met de nabestaanden en zegt zich beslist niet te herkennen in de verwijten van de familie.
Nu is Cees toch dood. En niet door corona, maar uit angst voor een nieuwe lockdown.
Ouderencentrum de Mantel in Voorburg waar de 87-jarige Cees tijdens de lockdown steeds bozer werd om zijn opsluiting om corona.
Cees (87) sprong van negen hoog: ‘Liever dood dan weer de eenzaamheid van een
De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd onderzoekt het incident. Zorgcentrum De Mantel leeft mee met de nabestaanden en zegt zich beslist niet te herkennen in de verwijten van de familie.
Zoon van Cees
Wanhoopsdaad
Drie maanden na zijn overlijden, vertelt Cees’ zoon eenmalig over de wanhoopsdaad van zijn vader. Het is een verhaal wat volgens hem verteld moet worden aan Nederland. Opdat de geschiedenis zich niet zal herhalen. In de kantine van een volkstuincomplex doet de zoon zijn relaas. Thee staat op tafel. Buiten is het donker en regent het.
Cees was liever dood, dan nog een keer de eenzaamheid van een lockdown mee te maken, zegt zijn zoon die waarschuwt dat meer mensen door de coronacrisis wegkwijnen en depressief worden. ,,Er is onvoldoende oog voor het welbevinden van mensen.”
,,Mijn vader was een sociale, behulpzame en actieve man. Hij was niet bang voor corona, maar wel voor de eenzaamheid en het isolement. Hij ervaarde de lockdown in maart én het bezoek dat hij kreeg achter glas als gevangenschap. ‘Ik zit in detentie’, zei hij steeds vaker, als we hem vanachter een raam opzochten en zijn wekelijkse boodschappen ten behoeve van ontbijt en lunch kwamen brengen. We zagen dat hij steeds bozer werd.”
Restaurant
De Mantel is een woonzorgcentrum waar senioren met dementie wonen op gesloten afdelingen. De mensen die alleen lichamelijke klachten hebben wonen zelfstandig in tweekamerappartementen op open afdelingen. Ze krijgen in de flat de zorg die ze nodig hebben aan huis en in normale tijden zijn er in de gemeenschappelijke ruimte veel activiteiten, zoals een kapper, een winkel, restaurant en een bibliotheek. In maart ging alles op slot. Alle bewoners van het zorgcentrum moesten in hun eigen appartement blijven en de mensen mochten niet naar buiten om hen te behoeden voor corona.
Cees ging onder die regels kapot van eenzaamheid. Dagenlang zat hij alleen in zijn flat, geen raad wetend met de tijd en de stilte.
,,Met terugwerkende kracht denk ik: het was een te streng regime. Mijn vader woonde eigenlijk zelfstandig en hij had veel activiteiten buitenshuis, maar zijn zelfbeschikkingsrecht was volledig afgenomen.”
Andere Nederlanders konden in de lockdown gewoon naar buiten. Maar in de Mantel ging de deur maandenlang op slot. Cees moest in zijn appartement blijven.
Restaurant
De Mantel is een woonzorgcentrum waar senioren met dementie wonen op gesloten afdelingen. De mensen die alleen lichamelijke klachten hebben wonen zelfstandig in tweekamerappartementen op open afdelingen. Ze krijgen in de flat de zorg die ze nodig hebben aan huis en in normale tijden zijn er in de gemeenschappelijke ruimte veel activiteiten, zoals een kapper, een winkel, restaurant en een bibliotheek. In maart ging alles op slot. Alle bewoners van het zorgcentrum moesten in hun eigen appartement blijven en de mensen mochten niet naar buiten om hen te behoeden voor corona.
Cees ging onder die regels kapot van eenzaamheid. Dagenlang zat hij alleen in zijn flat, geen raad wetend met de tijd en de stilte.
,,Met terugwerkende kracht denk ik: het was een te strenge maatregel
Bajes
Neef Joost is bij het interview en schudt af en toe zijn hoofd als hij hoort over de vrijheidsbeperking van zijn oom die niet naar buiten mocht. ,,Dit is toch idioot. Dit is nog erger dan de bajes”, zegt hij. ,,Voor gevangenen zijn er tenminste nog activiteiten en ze hebben recht om te luchten.‘’
Het absolute isolement dat op verzoek van de minister vanaf maart in de Mantel gecreëerd werd, werd door de 87-jarige als terreur ervaren. Zijn laatste tijd werd in zijn ogen gestolen en het centrum deed volgens hem onvoldoende om de bewoners tijdens hun isolement geestelijk te steunen en de spirit hoog te houden.
Cees was volgens zijn zoon, een liefdevolle man. Hij miste zijn vrijheid. Hij had wat lichamelijke klachten, maar was nog bij zijn volle verstand. ,,Hij puzzelde normaal gesproken, las kranten, ging voor de coronacrisis uitbrak naar de fysiotherapie, liep nog trappen op en af en deed aan gewichtstraining om in conditie te blijven.” Hij was een groot Feyenoord-fan. En een nieuwe vriendschap kleurde zijn leven. ,,Samen deden ze voor maart boodschappen en maakten lange wandelingen.” Omdat zijn vriendin een broze gezondheid had, kon Cees haar helpen. ,,Ze leunde op hem en hij op haar
Ouderencentrum de Mantel in Voorburg waar de 87-jarige Cees tijdens de lockdown steeds bozer werd om zijn opsluiting om corona.
PREMIUM
Ouderencentrum de Mantel in Voorburg waar de 87-jarige Cees tijdens de lockdown steeds bozer werd om zijn opsluiting om corona. © Daniella van Bergen
Cees (87) sprong van negen hoog: ‘Liever dood dan weer de eenzaamheid van een lockdown’
Nabestaanden van de 87-jarige Cees hebben vanwege zijn zelfmoord vragen neergelegd bij ouderencentrum de Mantel in Voorburg vanwege een rigide bezoekverbod in de eerste lockdown, eenzame opsluiting, geestelijke verwaarlozing en onzorgvuldige communicatie van corona-maatregelen.
Cees zei tijdens de lockdown dat hij wegkwijnde en hij vond dat hij tijdens de coronacrisis maandenlang in een gevangenis zat. ,,Ik zie niemand meer.” Uit angst voor een nieuwe quarantaine of tweede lockdown koos hij zelf voor de dood. Op 13 september sprong Cees van zijn balkon, negen hoog. Getuigen zeggen dat er een enorm kabaal was. Daarna was er stilte.
De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd onderzoekt het incident. Zorgcentrum De Mantel leeft mee met de nabestaanden en zegt zich beslist niet te herkennen in de verwijten van de familie.
Nu is Cees toch dood. En niet door corona, maar uit angst voor een nieuwe lockdown.
Hij was niet bang voor corona, maar wel voor de eenzaamheid en het isolement
Zoon van Cees
Wanhoopsdaad
Drie maanden na zijn overlijden, vertelt Cees’ zoon eenmalig over de wanhoopsdaad van zijn vader. Het is een verhaal wat volgens hem verteld moet worden aan Nederland. Opdat de geschiedenis zich niet zal herhalen. In de kantine van een volkstuincomplex doet de zoon zijn relaas. Thee staat op tafel. Buiten is het donker en regent het.
Cees was liever dood, dan nog een keer de eenzaamheid van een lockdown mee te maken, zegt zijn zoon die waarschuwt dat meer mensen door de coronacrisis wegkwijnen en depressief worden. ,,Er is onvoldoende oog voor het welbevinden van mensen.”
,,Mijn vader was een sociale, behulpzame en actieve man. Hij was niet bang voor corona, maar wel voor de eenzaamheid en het isolement. Hij ervaarde de lockdown in maart én het bezoek dat hij kreeg achter glas als gevangenschap. ‘Ik zit in detentie’, zei hij steeds vaker, als we hem vanachter een raam opzochten en zijn wekelijkse boodschappen ten behoeve van ontbijt en lunch kwamen brengen. We zagen dat hij steeds bozer werd.”
Met terugwerkende kracht denk ik: het was een te streng regime
Zoon van Cees
Restaurant
De Mantel is een woonzorgcentrum waar senioren met dementie wonen op gesloten afdelingen. De mensen die alleen lichamelijke klachten hebben wonen zelfstandig in tweekamerappartementen op open afdelingen. Ze krijgen in de flat de zorg die ze nodig hebben aan huis en in normale tijden zijn er in de gemeenschappelijke ruimte veel activiteiten, zoals een kapper, een winkel, restaurant en een bibliotheek. In maart ging alles op slot. Alle bewoners van het zorgcentrum moesten in hun eigen appartement blijven en de mensen mochten niet naar buiten om hen te behoeden voor corona.
Cees ging onder die regels kapot van eenzaamheid. Dagenlang zat hij alleen in zijn flat, geen raad wetend met de tijd en de stilte.
,,Met terugwerkende kracht denk ik: het was een te streng regime. Mijn vader woonde eigenlijk zelfstandig en hij had veel activiteiten buitenshuis, maar zijn zelfbeschikkingsrecht was volledig afgenomen.”
Andere Nederlanders konden in de lockdown gewoon naar buiten. Maar in de Mantel ging de deur maandenlang op slot. Cees moest in zijn appartement blijven.
Voor gevangenen zijn er tenminste nog activiteiten en ze hebben recht om te luchten
Neef Joost
Bajes
Neef Joost is bij het interview en schudt af en toe zijn hoofd als hij hoort over de vrijheidsbeperking van zijn oom die niet naar buiten mocht. ,,Dit is toch idioot. Dit is nog erger dan de bajes”, zegt hij. ,,Voor gevangenen zijn er tenminste nog activiteiten en ze hebben recht om te luchten.‘’
Het absolute isolement dat op verzoek van de minister vanaf maart in de Mantel gecreëerd werd, werd door de 87-jarige als terreur ervaren. Zijn laatste tijd werd in zijn ogen gestolen en het centrum deed volgens hem onvoldoende om de bewoners tijdens hun isolement geestelijk te steunen en de spirit hoog te houden.
Cees was volgens zijn zoon, een liefdevolle man. Hij miste zijn vrijheid. Hij had wat lichamelijke klachten, maar was nog bij zijn volle verstand. ,,Hij puzzelde normaal gesproken, las kranten, ging voor de coronacrisis uitbrak naar de fysiotherapie, liep nog trappen op en af en deed aan gewichtstraining om in conditie te blijven.” Hij was een groot Feyenoord-fan. En een nieuwe vriendschap kleurde zijn leven. ,,Samen deden ze voor maart boodschappen en maakten lange wandelingen.” Omdat zijn vriendin een broze gezondheid had, kon Cees haar helpen. ,,Ze leunde op hem en hij op haar.”
Donderslag
De lockdown kwam in maart als een donderslag. Van de ene op de andere dag ging het ouderencentrum op slot. Cees mocht zijn vriendin die elders in de Mantel woonde, niet meer ontmoeten. ,,Ze moesten afgezonderd van de wereld in hun eigen woonruimte blijven.” Ze waren radeloos.
De 87-jarige vertelde dit voorjaar tijdens familiebezoek achter glas en aan de telefoon dat hij de zorgmedewerkers steeds minder zag. Hij was boos omdat ze geen mondmaskers droegen en ze hielden volgens hem geen afstand. Bovendien waren er veel wisselende gezichten. ,,Mijn vader begreep niet dat hij opgesloten zat, terwijl het zorgpersoneel geen beschermende kleding droeg en vrij naar buiten kon lopen.”
Mijn vader werd steeds bozer: ‘Dit is écht detentie’, riep hij steeds
Zoon van Cees
Keet
In de laatste weken van de lockdown werd tot zijn afschuw een keet voor de deur geplaatst, waarin de senioren hun geliefden konden zien. Cees liep dan door een soort sluis en kwam dan in een gezamenlijk kamertje met een glazen wand in het midden. Via een telefoon kon hij gesprekken voeren met zijn kinderen. ,,Net als in de bajes in Amerikaanse films”, gruwelt neef Joost.
,,Mijn vader werd steeds bozer: ‘Dit is écht detentie’, riep hij steeds. ‘Dit is idioot. Dit is een gevangenis.’ Pas later besefte ik hoe boos hij echt was.”
Winkelcentrum
In juli ging het woonzorgcentrum weer open en mocht de hoogbejaarde man weer onbeperkt naar buiten. ,,Hij knapte mentaal weer op.” Met zijn vriendin verheugde hij zich op een bezoekje aan het nieuwe winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam. Maar op 12 september ging het mis. Cees hoorde tot zijn grote afschuw dat de negende etage van de Mantel ook voor onbepaalde tijd in quarantaine moest omdat op een aantal andere afdelingen in het zorgcentrum corona was uitgebroken. ,,Er was geen begeleiding bij het vertellen van het nieuws.”
De dag erna verkoos hij de dood, boven een nieuwe uitzichtloze periode vol eenzaamheid en benauwende opsluiting. De 87-jarige man kleedde zich op 13 september netjes aan, stak zijn paspoort, een kammetje en foto’s van zijn kinderen in zijn zak. Daarna pakte hij het keukentrapje en dook vanaf de rand van zijn balkon, negen hoog naar beneden. ,,Om 7 uur is hij gesprongen.” Cees was niet meer.
Alles was er op gericht de mensen lichamelijk in leven te houden, maar naar hun geestelijke gezondheid keek niemand om
Zoon van Cees
Onbegrip
Behalve intense schrik en onmetelijk verdriet was er bij zijn zoon aanvankelijk ook boosheid en onbegrip. ,,Ik dacht altijd: mijn vader staat nog midden in het leven. Dan doe je zoiets niet.” Later ging hij beter begrijpen hoe de extreme eenzaamheid en uitzichtloze opsluiting aan hem vrat.
De familie stelde vragen aan de Mantel vanwege vrijheidsbeneming en vanwege de sociaal emotionele armoede die er maandenlang volgens Cees heerste. ,,Alles was er op gericht de mensen lichamelijk in leven te houden, maar naar hun geestelijke gezondheid keek niemand om. Bang voor corona of de dood was mijn vader niet, maar hij vreesde wel dat hij opnieuw zou worden opgesloten. Hij is bewust gesprongen. De toekomst zag hij niet meer zitten.
De pijn achteraf is enorm. De zorg heeft Cees in de steek gelaten, vindt zijn zoon. Wie voelde zich in de Mantel verantwoordelijk voor de geestelijke gezondheid van de mensen die in hun laatste dagen afgezonderd werden van de wereld? ,,In het gesprek met het management van het zorgcentrum werd de verantwoordelijkheid voor de geestelijke verzorging neergelegd bij de huisarts. De huisarts gaf in een gesprek echter aan dat gezien het zorgpakket (Cees viel onder de Wet Langdurige Zorg met indicatie 4, red.) de verantwoordelijkheid bij het zorgcentrum lag.”
In een gesprek met de geestelijk verzorgers van de Mantel werd volgens de familie duidelijk dat zij de opdracht hadden gekregen om de bewoners van de open afdelingen geen geestelijke bijstand te geven. ,,Cees is aan zijn lot overgelaten.” De instelling betwist dat.
De familie heeft de Inspectie Gezondheidszorg gevraagd een onderzoek in te stellen in de Mantel.
De Mantel: Bewoners mogen nu wel naar buiten en bezoek is niet meer achter glas
Volgens Florence, de overkoepelende zorginstelling waaronder de Mantel valt, zijn landelijk lessen geleerd uit de lockdown waarbij zorgcentra voor kwetsbaren op last van het ministerie op slot moesten. Bezoek voor de bejaarde bewoners is niet meer achter glas. ,,Daarvan is geen sprake meer.’’ Iedereen die op bezoek komt, krijgt binnen een mondmasker aangereikt en moet zich aan coronaproof-maatregelen houden.
Florence betreurt het overlijden van Cees en leeft mee met de nabestaanden. ,,Florence herkent zich beslist niet in het beeld dat er onvoldoende aandacht was voor het welzijn van de cliënten van de Mantel. Ook de cliëntenraad herkent niet dat de aandacht voor welzijn niet op orde is. Sinds het begin van de coronacrisis zetten wij alles op alles om, ondanks de lastige situatie en de continue druk, goede zorg aan onze cliënten te geven. Wij zijn trots op onze verzorgenden en verpleegkundigen die sinds maart onder zware omstandigheden onvermoeibaar het beste van zichzelf laten zien. Omdat we in deze lastige situatie zitten, is er juist extra aandacht voor het welzijn en welbevinden van de bewoners.”
Volgens de organisatie waren tijdens de gedwongen sluiting maatschappelijk werkers, zorgmedewerkers, geestelijk verzorgers en welzijnsmedewerkers gewoon aan het werk in het ouderencentrum. ,,Er is door medewerkers op locatie passende ondersteuning aangeboden aan alle bewoners.”
Uit onderzoek door Florence blijkt volgens de woordvoerder dat een groep bewoners en hun familie het bezoekverbod en het raamcontact tijdens de lockdown als heel veilig hebben ervaren en dit enorm waardeerden. ,,Anderen hebben onder de situatie geleden.” Het is volgens Florence een moeilijk en ingewikkeld vraagstuk geweest om de lichamelijke gezondheid én de kwaliteit van leven van de mensen te beschermen.
Advocaat en ouderenbonden
De tragische zelfmoord van de 87-jarige Cees staat volgens advocaat prof. Liesbeth Zegveld die afgelopen jaar veel hulpvragen kreeg, niet op zichzelf. Ze houdt zich bezig met soortgelijke zaken. ,,Het is topje van de ijsberg, vrees ik.” In Nederland zijn volgens haar in de eerste lockdown de grondrechten van hoogbejaarde mensen ernstig geschonden door een rigide bezoekverbod in zorgcentra en het ontnemen van vrijheid waar geen wettelijke grond voor was.
Ouderenbonden ANBO en KBO/PCOB verklaren dat in de eerste lockdown strenge maatregelen nodig waren om kwetsbare mensen te beschermen tegen de corona. Er waren immers geen beschermende middelen, zoals mondmaskers. Dat heeft volgens de bonden tot pijnlijke en verdrietige situaties geleid. De bonden verzetten zich tegen nieuwe bezoekverboden, raamcontact en eenzame opsluiting. ,,Nooit meer senioren opsluiten. Menselijk contact is essentieel", zeggen zij.
Nu vragen wij ons af!!!!!
Heb je Hugo ooit over ouderen horen praten? nooit... Hij gaat een keer op werkbezoek in een verpleeghuis waar alles goed loopt. Het vaccin zal geen van de kwetsbare ouderen helpen, dat is ook niet de bedoeling. Verpleeghuizen staan nergens op de agenda.
De IC lobby is veel sterker, erger nog, er is geen verpleeghuis lobby, al zit er wel een vertegenwoordiger in het OMT https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/omt
Klinische Geriatrie (NVKG), de Vereniging van de Specialisten Ouderengeneeskunde (Verenso Vereniging van Specialisten Ouderengeneeskunde en Sociaal Geriaters ),
Wat deze clubs bijdragen is uiterst twijfelachtig
https://www.nvkg.nl/ op hun website geen verwijzing naar het virus en wat hun rol is.
Ook in Engeland is het aantal ziekenhuisbedden aanzienlijk teruggebracht, van 240.000 in 2000 naar 160.000 in 2019.
De publieke omroep heeft de ernstige situatie in Engeland naar voren gebracht waarom zijn deze cijfers niet vermeld!
Waar blijft de eerlijke voorlichting!
| RTL Nieuws Een mogelijk aftreden van het kabinet door de toeslagenaffaire zal in deze week zeker door de voltallige ministerraad besproken worden. Morgenavond en vrijdag spreekt het hele kabinet over de kwestie: morgenavond is er een extra vergadering voor gepland. Een ingewijde schat de kans op aftreden van h...
Het bedrag was de optelsom van alle bijstand die de man sinds 1997 had ontvangen. Reden voor de terugvordering: de Enschedeër repareerde af en toe tegen ‘een paar tientjes’ computers van bekenden. Een beetje pielen was goed tegen zijn autisme, had zijn psychiater gezegd. ‘Loonvormende arbeid’, was het onverbiddelijke oordeel van de gemeente, en de rechter ging daarin mee.https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/het-recht-op-bijstand-is-schipperen-tussen-afgunst-en-solidariteit~b366bd0f/?fbclid=IwAR3ANlhzn4Qs-n0DwmgOoYoXE1RZ2oa0ItySu3sq1oFazOwHsBqo9G-R_34&referrer=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F
Het recht op bijstand is schipperen tussen afgunst en solidariteit Het recht op bijstand is al 56 jaar een balanceeract tussen solidariteit en fraudevermoedens. Maatwerk zal hier weinig aan veranderen.
Even tekenen Bedankt
NS wil krimpen. De krimpplannen van NS hebben niet alleen grote gevolgen voor de medewerkers die hun baan kwijtraken, maar ook voor de service en veiligheid op de stations. Waar kunnen reizigers terecht met hun vragen als de infomedewerkers verdwijnen? Hoe blijven de stations veilig als er straks geen personeel meer rondloopt? Wie zorgt er voor de reiziger die hulp bij in- en uitstappen nodig heeft? Reizen met de trein moet overal en voor iedereen veilig, betaalbaar en toegankelijk blijven! Stop de krimp en teken de petitie, voor een NS waar de reiziger écht op 1, 2 en 3 staat: www.fnv.nl/cao-sector/spoor/petitie-ns Dank je wel alvast 😊
Opinie: De schandalige bijstandsaffaire komt eraan De participatiewet is geënt op wantrouwen en op het achterhouden van informatie, zodat mensen hun rechten niet kennen, betoogt Trudie Knijn.
Daarna volgde het gewraakte incident. Veldhuizen: “De consulent zei ineens: ‘als het dan niet lukt, kan ze toch naar bewindvoering?’” Een voorstel dat bij hem compleet in het verkeerde keelgat schoot. Bewindvoering kost namelijk al gauw 15.000 euro per jaar. “Ik zit met de wethouder te regelen dat we zoveel mogelijk mensen juist uít die situatie halen. Onze schuldhulpmaatjes begeleiden hen zodat ze niet in beschermingsbewind komen, omdat dat handenvol geld kost.” Saillant: ook deze vrouw had hij juist bij de Stadsbank weggehaald, negen of tien jaar geleden.
Veldhuizen rekent zijn alternatief voor: als een half uur per week administratie voor deze vrouw betaald zou worden, kost dat de gemeente hooguit 1000 euro per jaar. Het voorstel om de vrouw naar – veel duurder - beschermingsbewind te sturen, kon hij niet verkroppen. “Ik zei: ‘Dit ga ik melden bij de wethouder.’ Nou, dat was te veel. Het was natuurlijk ook onprofessioneel, want ik werd echt boos. Ik werd zo verschrikkelijk boos. Ik heb nog nooit zoveel domheid bij elkaar gezien.”
Ook armoedebestrijder Veldhuizen kreeg officiële waarschuwing van gemeente Het laatste nieuws uit Twente vind je op 1twente.nl. Wij zijn maatschappelijk betrokken en staan dichtbij onze inwoners. Lokale omroep van het jaar 2019. ✅
Lilian Marijnissen: De best betaalde directeuren hebben nu al meer verdiend dan veel medewerkers met een minimumloon in een jaar.
Op 11 januari 19.30u organiseren we een online bijeenkomst over eerlijke lonen met o.a. en
Meld je ook aan! 👉 https://doemee.sp.nl/bijeenkomsteerlijkelonen
https://twitter.com/AnnetBelt/status/1347285901811048449
Petitie svp tekenen.
Red de monumentale beuken aan de Sysseltse Laan - Petitie24.nl Binnen een paar maanden worden 64 monumentale beuken aan de Sysseltse Laan (zuidwestelijke ter hoogte van de Didi Rooslaan) gekapt. Ze worden vervangen door jonge beukjes. Over (minder dan) 10 jaar volgen de 125 bomen aan de andere kant van de Sysseltse Laan. Dat is niet nodig, want het zijn levende...
Biomassa centrales zijn slecht voor het klimaat , ze stoten meer CO2 en stikstof uit dan kolencentrales en gas. Bomen worden gekapt en zelfs uit het buitenland geïmporteerd om als houtsnippers verbrand te worden. Dit wordt gesubsidieerd door het ministerie van economische zaken en klimaat. (Wiebes) . Indien de subsidies hiervoor stoppen kunnen we deze gebruiken voor echt schone energie.
We kunnen nog handtekeningen gebruiken.
Teken asjeblieft en deel. Voor een beter Nederland en een schonere leefbare wereld. https://petities.nl/petitions/stop-per-direct-de-subsidie-op-biomassacentrales-in-nederland?locale=nl&fbclid=IwAR1SWD-4QElgT3LfHjMiKL5pdObOuw49VLCJwMmK1MEIEIF-cedCl9ZXONs
Stop - per direct - de subsidie op biomassacentrales in Nederland In Nederland en in het buitenland worden jaarlijks, met overheidssubsidie, miljoenen bomen gekapt en verbrand in biomassacentrales om, zogenaamde duurzame, energie op te wekken. Echter biomassa is niet CO2 neutraal en de verbranding hiervan geeft meer uitstoot van fijnstof dan gas en steenkool tezam...