Ψηφιακό Μουσείο Comics

Ψηφιακό Μουσείο Comics

'Ενας χώρος έμπνευσης, δημιουργίας και εξερεύνησης της

Photos from Ψηφιακό Μουσείο Comics's post 18/05/2023

Σήμερα Πέμπτη 18/5, γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, και παράλληλα τα 2α γενέθλια του Ψηφιακού Μουσείου Comics, με δύο νέες εκθέσεις:

Κλασσικά Εικονογραφημένα - Οι Αθάνατες Ελληνικές Δημιουργίες Μία αναδρομή του Περικλή Κουλιφέτη Periklis Koulifetis στην ιστορική και επιδραστική σειρά «Από τη Μυθολογία και την Ιστορία της Ελλάδος», γραμμένη και σχεδιασμένη αποκλειστικά από Έλληνες δημιουργούς.
https://comicsmuseum.gr/greek-classics-illustrated/

10 Χρόνια «σχεδία» - Οι Εικονογραφήσεις
Γιορτάζουμε την επέτειο των 10 χρόνων της «σχεδίας» Shedia, παρουσιάζοντας μια επιλογή από τα καλύτερα έργα τεσσάρων μόνιμων συνεργατών της, των δημιουργών Soloup, Τάσου Αναστασίου, Μιχάλη Κουντούρη και Βαγγέλη Χερουβείμ.
https://comicsmuseum.gr/shedia-10-years-illustrations/

Home - ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ 19/09/2022

Ο Κόμβος ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ, Διάχυση της Έρευνας για την Τέχνη σε μια Τεχνο-Λογική Κοινωνία έχει ως στόχο την διάχυση του παραγόμενου ερευνητικού έργου πάνω στην πολυσύνθετη σχέση τέχνης και τεχνολογίας. Μια ωραία πρωτοβουλία της Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, την οποία στηρίζουμε με μεγάλη χαρά.

Home - ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ Κόμβος ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ Διάχυση της Έρευνας για την Τέχνη σε μια Τεχνολογική Κοινωνία Κόμβος Δράσεις-Αποθετήριο Άνθρωποι Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ Κόμβος Διάχυσης της Έρευν...

Ένας Χρόνος Ψηφιακό Μουσείο Comics, με Εκθέσεις Γιάννη Οικονομίδη και Σπύρου Δερβενιώτη 27/05/2022

Ευχαριστούμε Popaganda!

Ένας Χρόνος Ψηφιακό Μουσείο Comics, με Εκθέσεις Γιάννη Οικονομίδη και Σπύρου Δερβενιώτη H πλατφόρμα έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα 15 ψηφιακές εκθέσεις με περισσότερα από 800 έργα, συνεχίζοντας παράλληλα να συγκεντρώνει, να αναδεικνύει και να παρουσιάζει...

Ένας Χρόνος Ψηφιακό Μουσείο Comics - Γιάννης Οικονομίδης και Σπύρος Δερβενιώτης 26/05/2022

Ευχαριστούμε Το Κουτί της Πανδώρας!

Ένας Χρόνος Ψηφιακό Μουσείο Comics - Γιάννης Οικονομίδης και Σπύρος Δερβενιώτης Με δύο νέες εκθέσεις, μία αφιερωμένη στα comics και τις εικονογραφήσεις που έχουν πλαισιώσει τη φιλμογραφία του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη και μία στην πολυποίκιλη ....

Ένας χρόνος Ψηφιακό Μουσείο Comics, με αφιερώματα στους Γιάννη Οικονομίδη και Σπύρο Δερβενιώτη 25/05/2022

Ευχαριστούμε ERT News!

Ένας χρόνος Ψηφιακό Μουσείο Comics, με αφιερώματα στους Γιάννη Οικονομίδη και Σπύρο Δερβενιώτη Με δύο νέες εκθέσεις, μία αφιερωμένη στα comics και τις εικονογραφήσεις που έχουν πλαισιώσει τη φιλμογραφία του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη και μία στην

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics τιμά τον Γιάννη Οικονομίδη 25/05/2022

Ευχαριστούμε Αθηνόραμα!

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics τιμά τον Γιάννη Οικονομίδη Εκθεσιακό αφιέρωμα για τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη αλλά και άλλους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από τον κόσμο της ένατης τέχνης ετοιμάζει το ψηφιακό μουσείο.

Photos from Ψηφιακό Μουσείο Comics's post 20/05/2022

Γιάννης Οικονομίδης - Αναδρομική Έκθεση στο Ψηφιακό Μουσείο Comics | https://comicsmuseum.gr/yannis-economides/

Εκθέσεις comics και εικονογράφησης συνοδεύουν την έξοδο των ταινιών του Γιάννης Οικονομίδης - Yannis Economides στις κινηματογραφικές αίθουσες, αυτόνομα comics και πορτρέτα χαρακτήρων, καρικατούρες και εικαστικά κατά τη προεργασία γυρισμάτων, επίσημες αφίσες εικονογραφημένες από εγχώριους δημιουργούς…
Ο Οικονομίδης δεν είναι μόνο ένας εκ των πλέον σημαντικών Eλλήνων κινηματογραφιστών της τελευταίας 20ετίας, αλλά και ίσως ο μοναδικός εγχώριος σκηνοθέτης που με κάθε νέα δουλειά του επιδιώκει, και ενισχύει έμπρακτα τη συνομιλία μεταξύ της 7ης και της 9ης Τέχνης. Η παρούσα Αναδρομική Έκθεση, συγκεντρώνει τα έργα που δημιουργήθηκαν για τις πέντε μεγάλου μήκους ταινίες του (ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ, Η ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ, ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ, Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ) αλλά και εκείνα που δημιουργήθηκαν για το - μέχρι σήμερα- μοναδικό θεατρικό του έργο ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ, από καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Γούσης, ο Πέτρος Ζερβός, ο Παναγιώτης Μητσομπόνος, και πολλοί άλλοι.

Photos from Ψηφιακό Μουσείο Comics's post 19/05/2022

Με δύο νέες εκθέσεις, μία αφιερωμένη στα comics και τις εικονογραφήσεις που έχουν πλαισιώσει τη φιλμογραφία του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη και μία στην πολυποίκιλη καριέρα του δημιουργού comics, Σπύρου Δερβενιώτη, γιορτάζει τον έναν χρόνο λειτουργίας του, το Ψηφιακό Μουσείο Comics - comicsmuseum.gr. H πλατφόρμα έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα 15 ψηφιακές εκθέσεις με περισσότερα από 800 έργα, συνεχίζοντας παράλληλα να συγκεντρώνει, να αναδεικνύει και να παρουσιάζει την πλούσια Ιστορία της ελληνικής σκηνής comics, καθώς και το έργο των Ελλήνων δημιουργών.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
➡️Γιάννης Οικονομίδης - Αναδρομική Έκθεση
Εκθέσεις comics και εικονογράφησης συνοδεύουν την έξοδο των ταινιών του στις κινηματογραφικές αίθουσες, αυτόνομα comics και πορτρέτα χαρακτήρων, καρικατούρες και εικαστικά κατά τη προεργασία γυρισμάτων, επίσημες αφίσες εικονογραφημένες από εγχώριους δημιουργούς… Ο Γιάννης Οικονομίδης - Yannis Economides δεν είναι μόνο ένας εκ των πλέον σημαντικών Eλλήνων κινηματογραφιστών της τελευταίας 20ετίας, αλλά και ίσως ο μοναδικός εγχώριος σκηνοθέτης που με κάθε νέα δουλειά του επιδιώκει, και ενισχύει έμπρακτα τη συνομιλία μεταξύ της 7ης και της 9ης Τέχνης. Η παρούσα Αναδρομική Έκθεση, συγκεντρώνει τα έργα που δημιουργήθηκαν για τις πέντε μεγάλου μήκους ταινίες του (ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ, Η ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ, ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ, Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ) αλλά και εκείνα που δημιουργήθηκαν για το - μέχρι σήμερα- μοναδικό θεατρικό του έργο ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ, από καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Γούσης, ο Πέτρος Ζερβός, ο Παναγιώτης Μητσομπόνος, και πολλοί άλλοι.
https://comicsmuseum.gr/yannis-economides/

➡️Σπύρος Δερβενιώτης - Αναδρομική Έκθεση
Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που μετράει περισσότερα από 35 χρόνια δημιουργικής πορείας, ο δημιουργός comics και γελοιογράφος, Σπύρος Δερβενιώτης Spiros Derveniotis, έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην εγχώρια σκηνή. Από τις σποραδικές δημοσιεύσεις γελοιογραφιών του (όντας μαθητής Λυκείου), και τις συμμετοχές του σε έντυπα, ιστοσελίδες και φεστιβάλ, μέχρι πασίγνωστα έργα του όπως τα ΜΑΝΑ ΡΕΪΒΕΡ, ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΑΠΛΑΣ, ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗ, YESTERNOW, SHARK NATION και το πρόσφατο, ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, η παρούσα αναδρομική έκθεση καταγράφει τη συναρπαστική και πολυποίκιλη διαδρομή του καλλιτέχνη, τόσο σε επίπεδο θεματικών, όσο και τεχνοτροπιών.
https://comicsmuseum.gr/spiros-derveniotis

14/04/2022

Ψηφιακό Μουσείο Comics @ Comicdom CON Athens 2022: Μια Μέρα με τον Καλύτερό μου Φίλο - Παιδική Έκθεση

https://comicsmuseum.gr/mia-mera-me-ton-kalitero-mou-filo/

Με αφορμή τη σειρά comics ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΕΠΟΥ της best-selling συγγραφέα παιδικών βιβλίων Beth Ferry, και του πολλά υποσχόµενου εικονογράφου Gergely Dudás, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio, η Athens Comics Library και το Ψηφιακό Μουσείο Comics διοργάνωσαν στα τέλη του 2021, πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό comics για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με θέμα «Μια Mέρα με τον Kαλύτερό μου Φίλο». Σήμερα, παρουσιάζουμε τα έργα που διακρίθηκαν από την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από την εικονογράφο και δημιουργό comics Στέλλα Στεργίου, την επιμελήτρια εκδόσεων στο Μεταίχμιο και μεταφράστρια των βιβλίων της σειράς «Κουνέλι & Αλεπού» Μάρω Ταυρή, την εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Athens Comics Library, Βασιλεία Βαξεβάνη, και τον εικονογράφο Δημήτρη Κάσδαγλη.

14/04/2022

Ψηφιακό Μουσείο Comics @ Comicdom CON Athens 2022: Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης - Αναδρομική Έκθεση

https://comicsmuseum.gr/konstantinos-sklavenitis/

Ο τιμώμενος καλλιτέχνης του Comicdom CON Athens 2022, Konstantinos Sklavenitis φιλοτεχνεί τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ, και επιλέγει τις καλύτερες δουλειές του, από έναν πλούσιο κατάλογο που περιλαμβάνει comics, εικονογραφήσεις και εξώφυλλα. Σκιτσογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ από το 2010, όπου δημοσιεύει καθημερινά, ο δημιουργός έχει συνεργαστεί, επίσης, με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, τα περιοδικά ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και BOOKS’ JOURNAL, και το socomic.gr, κάνοντας comics και εικονογραφήσεις. Η συγκεντρωτική έκδοση της τριλογίας του, ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ: ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο φετινό Comicdom CON Athens.

14/04/2022

Ψηφιακό Μουσείο Comics @ Comicdom CON Athens 2022: Οι Εκθέσεις του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κόμικς

https://comicsmuseum.gr/panellinio-festival-comics-oi-ektheseis/

Τον Ιανουάριο του 1994 και τον Ιούλιο του 2012, πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα το Α’ και το Β’ Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς, σε διοργάνωση του περιοδικού τέχνης Νέο Επίπεδο. Σήμερα το Ψηφιακό Μουσείο Comics παρουσιάζει για πρώτη φορά, συγκεντρωμένα, τα σχεδόν 120 έργα των δύο εκθέσεων του Φεστιβάλ, όπως αυτά τυπώθηκαν στους
δυσεύρετους, στις μέρες μας, καταλόγους του. Η Έκθεση «Νύχτα» του 1994 φιλοξενεί έργα 65 δημιουργών, ανάμεσά τους από τους Αρκά, Αρχέλαο, ΚΥΡ, Μιχάλη Μιχαήλ, Μποστ και Γιώργο Μπότσο, ενώ η Έκθεση «Μόνο τα Νεκρά Ψάρια Πάνε με το Ρεύμα» φιλοξενεί 53 έργα από δημιουργούς όπως η Δήμητρα Αδαμοπούλου, ο Σπύρος Δερβενιώτης, η Αλέξια Οθωναίου, ο Θανάσης Πέτρου, ο Φώτης Πεχλιβανίδης, ο Κωστής Τζωρτζακάκης, ο Γιάννης Ρουμπούλιας και ο Soloup, μαζί με τα έργα που επιλέχθηκαν από τον ομώνυμο πανελλαδικό διαγωνισμό σκίτσου για νέους κάτω των 30 ετών.

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Στεφανάκις, Μαργαρίτα Βασιλάκου.

Colleen Doran - Ομιλία - Comics Museum 09/03/2022

Ο Μάρτιος είναι αφιερωμένος στις γυναίκες και στις υπερδυνάμεις τους. Από το αρχείο του Μουσείου μας η ομιλία της Colleen Doran από την εκδήλωση που διοργάνωσαν πέρσι η Athens Comics Library και η U.S. EMBASSY ATHENS.

Colleen Doran - Ομιλία - Comics Museum Η Athens Comics Library και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα διοργάνωσαν μια ψηφιακή διάλεξη με τη δημιουργό comics Colleen Doran. Η Doran μοιράστηκε πληροφορίες για τη δουλειά της, τη δημι...

23/12/2021

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics σας εύχεται χαρούμενες γιορτές και ευτυχισμένο το 2022, με μια εικονογράφηση του Dimitrios Kasdaglis και μια αφήγηση της Vasileia Vaxevani.

shorturl.at/bvBR1

Photos from Ψηφιακό Μουσείο Comics's post 06/12/2021

Δεκέμβριος στο Ψηφιακό Μουσείο Comics, με δύο νέες εκθέσεις, εγκαίνια τομέων με βιντεοσκοπημένα σεμινάρια, ομιλίες και panels, και update του αρχείου με τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες.

--- DaNi - Αναδρομική Έκθεση
Μια αξιοζήλευτη διεθνής καριέρα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δουλειές για κορυφαίες εταιρείες όπως η DC, η Image και η Boom! Studios, καταγγράφεται στην παρούσα έκθεση με περισσότερες από 120 σελίδες, εξώφυλλα και commissions της δημοφιλούς δημιουργού.
https://comicsmuseum.gr/dani-exhibition/

--- Ένα Βήμα Μπροστά - Παιδική Ομαδική Έκθεση
Με έμπνευση τη μικρή Αμάλ, παιδιά και έφηβοι από σχολεία και δομές ανά την Επικράτεια, δημιούργησαν comics με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση της δημιουργικής σκέψης και την καταπολέμηση των διακρίσεων.
https://comicsmuseum.gr/amal-exhibition

--- Αρχείο: Σεμινάρια, Ομιλίες & Panels
Δύο νέοι τομείς εγκαινιάζονται στο Ψηφιακό Μουσείο Comics, παρέχοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης βιντεοσκοπημένων workshops, ομιλιών και panels από διεθνείς και εγχώριους επαγγελματίες του χώρου.
https://comicsmuseum.gr/workshops-seminars/
https://comicsmuseum.gr/talks-panels/

--- Αρχείο: Φεστιβάλ & Εκδηλώσεις
Εμπλουτίσαμε το αρχείο μας, με τα νέα φεστιβάλ που προστέθηκαν τους τελευταίους μήνες στον εγχώριο φεστιβαλικό "χάρτη".
https://comicsmuseum.gr/festivals-events-exhibitions/

DaNi The Walk

«ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ» 13/11/2021

Μεγάλος διαγωνισμός για επίδοξους κομίστες με αφορμή τη σειρά κόμικς «Κουνέλι & Αλεπού»

«ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ»

Με αφορμή τη σειρά κόμικς «Κουνέλι & Αλεπού» της μπεστσελερίστα συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μπεθ Φέρι και του πολλά υποσχόµενου εικονογράφου Γκέργκεϊ Ντούντας, μαζί με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio, και την Athens Comics Library διοργανώνουμε ένα πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό κόμικς για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με θέμα «Μια μέρα με τον καλύτερό μου φίλο».

Πάρε μέρος και κέρδισε μοναδικά δώρα!

«ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ» Με αφορμή τη σειρά κόμικς «Κουνέλι & Αλεπού» της μπεστσελερίστα συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μπεθ Φέρι και του πολλά υποσχόµενου εικονογράφου Γκέργκεϊ Ντούντας, ο...

Photos from Ψηφιακό Μουσείο Comics's post 13/09/2021

Μπορεί το Comicdom CON Athens 2021 να τελείωσε, οι ψηφιακές εκθέσεις του όμως, θα συνεχίσουν να υποδέχονται τους επισκέπτες στις ψηφιακές γκαλερί του!

----- Στην Αναδρομική Ομαδική Έκθεση 15 ΧΡΟΝΙΑ COMICDOM CON ATHENS, έργα φιλοτεχνημένα αποκλειστικά για το Φεστιβάλ, στη διάρκεια των 15 χρόνων της επιδραστικής παρουσίας του, αλλά και ήδη δημοσιευμένα, παραχωρημένα από τους δημιουργούς τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένα. 15 Χρόνια Comicdom CON Athens, με τις εμπνεύσεις διεθνών αστέρων της 9ης Τέχνης όπως ο Milo Manara, o David Lloyd και ο John Romita Jr, να «συναντούν» εκείνες καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Ηλίας Κυριαζής, ο Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi, σε μία έκθεση προορισμένη να ξυπνήσει μνήμες στους παλαιότερους και να «ταξιδέψει» τους νεότερους επισκέπτες στην Ιστορία του μακροβιότερου διεθνούς φεστιβάλ comics της Αθήνας.
https://comicsmuseum.gr/15-years-comicdom-con-athens/

----- Στην Αναδρομική Έκθεση του Βασίλη Λώλου, περισσότερα από 50 έργα του φετινού τιμώμενου καλλιτέχνη του Comicdom CON Athens 2021 περιμένουν τον επισκέπτη. Ο Βασίλης Λώλος, ο οποίος και φιλοτέχνησε τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ, είναι ο πρώτος δημιουργός comics της νέας γενιάς που πέρασε τα σύνορα και έκανε μια αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες του εξωτερικού, όπως οι Marvel, DC, Vertigo, Image, Dark Horse, Fox, Oni Press, IDW, Heavy Metal, Vice US, Warner Bros, Universal Pictures και άλλες, ενώ έχει κατακτήσει και τα ανώτατα βραβεία comics, Eisner Award και Harvey Award.
https://comicsmuseum.gr/vasilis-lolos/

----- Η Τσεχία ήταν φέτος η Τιμώμενη Χώρα του Φεστιβάλ, και με αυτή την αφορμή παρουσιάζουμε σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνα / Czech Centre Athens, τη Διεθνή Ομαδική Έκθεση COMICS VS CORONA. Η Έκθεση παρουσιάζει μια 6σέλιδη ιστορία comics με θέμα τον κορονοϊό, την οποία δημιούργησε ο αναγνωρισμένος Τσέχος καλλιτέχνης Václav Šlajch, και την οποία συνέχισαν τρεις καλλιτέχνες, ο καθένας με το δικό του, μοναδικό τρόπο: ο Βέλγος Steven Dhondt, η Γιαπωνέζα Miki Yamamoto και ο Έλληνας Αποστόλης Ιωάννου.
https://comicsmuseum.gr/comics-vs-corona

03/09/2021

Οι νέες εκθέσεις του Ψηφιακού Μουσείου Comics για αυτόν τον μήνα, είναι αφιερωμένες στο Comicdom CON Athens 2021

Με την Τσεχία να είναι φέτος η Τιμώμενη Χώρα του Φεστιβάλ, παρουσιάζουμε σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνα / Czech Centre Athens, τη Διεθνή Ομαδική Έκθεση COMICS VS CORONA.

Η Έκθεση παρουσιάζει μια 6σέλιδη ιστορία comics με θέμα τον κορονοϊό, την οποία δημιούργησε ο αναγνωρισμένος Τσέχος καλλιτέχνης Václav Šlajch, και την οποία συνέχισαν τρεις καλλιτέχνες, ο καθένας με το δικό του, μοναδικό τρόπο: ο Βέλγος Steven Dhondt, η Γιαπωνέζα Miki Yamamoto και ο Έλληνας Αποστόλης Ιωάννου.

https://comicsmuseum.gr/comics-vs-corona

ILLUSTRADAYS x COMICDOM CON ATHENS 03/09/2021

Ξεκινάει σήμερα το illustradays 2021, το νέο φεστιβάλ εικονογράφησης, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Comicdom CON Athens 2021 συνεργάζεται με το νέο πολύχρωμο αδελφάκι του, και σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε το πρόγραμμα του, και φυσικά τις δράσεις για τις οποίες συνεργάζονται τα δύο Φεστιβάλ.

- Την Τρίτη 7/9, το illustradays υποδέχεται την Athens Comics Library, όπου για μία ολόκληρη ημέρα, η δανειστική βιβλιοθήκη comics θα βρίσκεται στο Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζοντας επιλεγμένους τίτλους από την πλούσια συλλογή της, αλλά και για ενημέρωση σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την κοινωνική δράση της.

- Την ίδια μέρα στις 18:30, ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, συν-διοργανωτής του Comicdom Con Athens, και μέλος της επιτροπής που επέλεξε τα φετινά έργα του illustradays, θα βρίσκεται εκεί για μία κουβέντα σχετικά με τις προκλήσεις που κρύβει η συμμετοχή ενός καλλιτέχνη σε ένα φεστιβάλ και πώς αυτές μπορούν να ξεπεραστούν με στόχο μια αξέχαστη φεστιβαλική εμπειρία!

- Το Σάββατο 11/9 , η εικονογράφος Φωτεινή Τίκου από το illustradays, και ο δημιουργός comics Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης από το Comicdom CON Athens επιλέγουν εικόνες που σχεδίασαν τις προηγούμενες illustradays καλλιτέχνες και κοινό, σχεδιάζοντας ο καθένας από μία ιστορία σε ένα live event καλλιτεχνικής δημιουργίας!

- Την Κυριακή 12/9 στις 18:00, στις το illustradays έρχεται στην Hellenic American Union, με καλλιτέχνες και από τα δύο φεστιβάλ, να σχεδιάζουν τις δικές τους εκδοχές στα λατρεμένα -μικρών και μεγάλων- Στρουμφάκια σε ένα sketch event που θα σημάνει τη λήξη των δύο φεστιβάλ!

ILLUSTRADAYS x COMICDOM CON ATHENS illustradays

02/09/2021

Οι νέες εκθέσεις του Ψηφιακού Μουσείου Comics για αυτόν τον μήνα, είναι αφιερωμένες στο Comicdom CON Athens 2021.

Στην Αναδρομική Έκθεση του Βασίλη Λώλου, περισσότερα από 50 έργα του φετινού τιμώμενου καλλιτέχνη του Comicdom CON Athens 2021 περιμένουν τον επισκέπτη. Ο Βασίλης Λώλος, ο οποίος και φιλοτέχνησε τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ, είναι ο πρώτος δημιουργός comics της νέας γενιάς που πέρασε τα σύνορα και έκανε μια αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες του εξωτερικού, όπως οι Marvel, DC, Vertigo, Image, Dark Horse, Fox, Oni Press, IDW, Heavy Metal, Vice US, Warner Bros, Universal Pictures και άλλες, ενώ έχει κατακτήσει και τα ανώτατα βραβεία comics, Eisner Award και Harvey Award.

https://comicsmuseum.gr/vasilis-lolos/

01/09/2021

Οι νέες εκθέσεις του Ψηφιακού Μουσείου Comics για αυτόν τον μήνα, είναι αφιερωμένες στο Comicdom CON Athens 2021.

Στην Αναδρομική Ομαδική Έκθεση 15 ΧΡΟΝΙΑ COMICDOM CON ATHENS, έργα φιλοτεχνημένα αποκλειστικά για το Φεστιβάλ, στη διάρκεια των 15 χρόνων της επιδραστικής παρουσίας του, αλλά και ήδη δημοσιευμένα, παραχωρημένα από τους δημιουργούς τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένα. 15 Χρόνια Comicdom CON Athens, με τις εμπνεύσεις διεθνών αστέρων της 9ης Τέχνης όπως ο Milo Manara, o David Lloyd και ο John Romita Jr, να «συναντούν» εκείνες καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Ηλίας Κυριαζής, ο Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi, σε μία έκθεση προορισμένη να ξυπνήσει μνήμες στους παλαιότερους και να «ταξιδέψει» τους νεότερους επισκέπτες στην Ιστορία του μακροβιότερου διεθνούς φεστιβάλ comics της Αθήνας.

https://comicsmuseum.gr/15-years-comicdom-con-athens/

Στην καυτή Αθήνα των κόμικς 12/07/2021

Οι νέες εκθέσεις μας βρίσκονται ανάμεσα στις ειδήσεις που επέλεξε Η Εφημερίδα των Συντακτών για τις σημαντικότερες "κομιξικές" δράσεις της περιόδου. Yannis Koukoulas, ευχαριστούμε θερμά!

Στην καυτή Αθήνα των κόμικς Ψηφιακές και φυσικές εκθέσεις, νέες εκδόσεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων

07/07/2021

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ Μόνιμη Παιδική Έκθεση

Αφού παρακολούθησαν μια παρουσίαση για το Ολοκαύτωμα και τις συνέπειές του στην Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης, 16 μαθητές της 6ης Δημοτικού από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο δημιουργίας μονοσελίδων comics. Τα έργα που προέκυψαν, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ψηφιακή μορφή τους, σε αυτή τη μικρή και άκρως συγκινητική έκθεση.

Μία συνεργασία του 18ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά με την Athens Comics Library, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος TOLI - The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights.

Aναλυτικά η έκθεση στο σύνδεσμο https://comicsmuseum.gr/oi-mnimes-tou-parelthontos/

06/07/2021

Φτάσαμε τους 1000 followers στο Facebook και σας ευχαριστούμε πολύ! 🙂

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον λογαριασμό του Ψηφιακού Μουσείου Comics και την ομάδα του στο Instagram https://www.instagram.com/comicsmuseum.gr/ και σας περιμένουμε και στην ιστοσελίδα μας https://comicsmuseum.gr/ με τις νέες μας εκθέσεις.

05/07/2021

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ COMICS
Περιοδική Ομαδική Έκθεση
https://comicsmuseum.gr/200-comics/
Η έκθεσή μας διατρέχει γραμμικά την Ιστορία της Ελλάδας, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, μέχρι σήμερα, όπως αυτή αποτυπώνεται στην εγχώρια παραγωγή, παρακολουθώντας βιογραφίες επιφανών Ελλήνων, ιστορικά γεγονότα-σταθμούς, αλλά και απλές, καθημερινές στιγμές των κατοίκων της χώρας μας, μέσα στον χρόνο και τον χώρο.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής Greece 2021 «21 - 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»
Περιλαμβάνει έργα των Τάσου Αποστολίδη Tasos Apostolidis & Μαρίας - Ηλέκτρας Ζογλοπίτου, Δημήτρη Βανέλλη Δημήτρης Βανέλλης & Θανάση Πέτρου Pomakos Pomme, Γιώργου Γούση Giorgos Gousis & Γιάννη Ράγκου, Τάσου Ζαφειριάδη Tasos Zaf & Πέτρου Χριστούλια Petros Christoulias, Αποστόλη Ιωάννου, Γιάννη Καλαϊτζή, Δημήτρη Καμένου Dimitris Kamenos & Γιώργου Γούση, Θανάση Καραμπάλιου Thanasis Karampalios, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου Elias Katirtzigianoglou & Aldo Shabani, Δημήτρη Κερασίδη Dimitris Kerasidis & Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Δημήτρη Μαστώρου & Αγγελικής Δαρλάση Angeliki Darlasi, Παναγιώτη Πανταζή Panayiotis Pantazis & Γιάννη Ράγκου, Θεόδωρου Παπαδόπουλου & Φώτη Παπαστεφάνου, Θανάση Πέτρου, Βασίλη Ρώτα & Κώστα Γραμματόπουλου, Δημήτρη Σαββαϊδης Dimitris Savvaidis & Σταύρου Κιουτσιούκη Stavros Kioutsioukis, Γιώργου Τσιαμάντα Γιώργος Τσιαμάντας & Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, Bασίλη Χειλά Vassilis Chilas & Παναγιώτη Τσαούση Panagiotis Tsaousis, Πέτρου Χριστούλια, Soloup Αντωνιος Νικολοπουλος και Nicolas Wouters & Δημήτρη Μαστώρου, από τις εκδοτικές: Ατλαντίς, Εκδόσεις "Ένατη Διάσταση" , Εκδόσεις Ίκαρος - Ikaros Publishing, Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers, Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio, Εκδόσεις Μικρός Ήρως - Mikros Iros Publications, Εκδόσεις Πατάκη-Patakis Publishers, Topos books / Εκδόσεις Τόπος, Εκδόσεις Χαραμάδα / Haramada Publications, ADDART, Comicdom Press, Jemma Press - Jemma Books & Comics, Phase Productions και Polaris Ekdoseis.

Στέλιος Ανεμοδουράς - Comics Museum 05/07/2021

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ - Μόνιμη Αναδρομική Έκθεση

Στα σχεδόν 55 χρόνια παρουσίας του στις εκδόσεις, o Στέλιος Ανεμοδουράς «έχτισε» μια μικρή αυτοκρατορία, που κυριάρχησε στον χώρο του παιδικού λαϊκού εντύπου, με περισσότερους από 100 τίτλους περιοδικών. Από τον ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ και τον ΜΠΛΕΚ, μέχρι την ΚΑΤΕΡΙΝΑ και το ΖΑΓΚΟΡ, η έκθεσή μας καταγράφει αυτή την τεράστια κληρονομιά, με αγαπημένους ήρωες και χιλιάδες σελίδες που θα φέρνουν πάντα στη μνήμη μας τις όμορφες περασμένες δεκαετίες.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως - Mikros Iros Publications

Στέλιος Ανεμοδουράς - Comics Museum Αναδρομική Έκθεση Επιμέλεια: Γιώργος Βλάχος, Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, Γιώργος Πολ. Παπαδάκης, Λεωκράτης Ανεμοδουράς Ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917-2000) κατάλαβε από πολύ νω....

Photos from Ψηφιακό Μουσείο Comics's post 01/07/2021

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics παρουσιάζει τις τρεις νέες εκθέσεις του, τα εγκαίνια των οποίων θα γίνουν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στο comicsmuseum.gr

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ
Μόνιμη Αναδρομική Έκθεση
Στα σχεδόν 55 χρόνια παρουσίας του στις εκδόσεις, o Στέλιος Ανεμοδουράς «έχτισε» μια μικρή αυτοκρατορία, που κυριάρχησε στον χώρο του παιδικού λαϊκού εντύπου, με περισσότερους από 100 τίτλους περιοδικών. Από τον ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ και τον ΜΠΛΕΚ, μέχρι την ΚΑΤΕΡΙΝΑ και το ΖΑΓΚΟΡ, η έκθεσή μας καταγράφει αυτή την τεράστια κληρονομιά, με αγαπημένους ήρωες και χιλιάδες σελίδες που θα φέρνουν πάντα στη μνήμη μας τις όμορφες περασμένες δεκαετίες.

Εγκαίνια: Δευτέρα 5 Ιουλίου | Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως - Mikros Iros Publications

--------------------

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ COMICS
Περιοδική Ομαδική Έκθεση
Η έκθεσή μας διατρέχει γραμμικά την Ιστορία της Ελλάδας, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, μέχρι σήμερα, όπως αυτή αποτυπώνεται στην εγχώρια παραγωγή, παρακολουθώντας βιογραφίες επιφανών Ελλήνων, ιστορικά γεγονότα-σταθμούς, αλλά και απλές, καθημερινές στιγμές των κατοίκων της χώρας μας, μέσα στον χρόνο και τον χώρο.

Εγκαίνια: Δευτέρα 5 Ιουλίου | Διάρκεια Έκθεσης: 5/7-31/12/2021 | Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής Greece 2021 «21 - 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» | Συμμετέχουσες εκδοτικές: Ατλαντίς, Εκδόσεις "Ένατη Διάσταση" , Εκδόσεις Ίκαρος - Ikaros Publishing, Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers, Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio, Εκδόσεις Μικρός Ήρως - Mikros Iros Publications, Εκδόσεις Πατάκη-Patakis Publishers, Topos books / Εκδόσεις Τόπος, Εκδόσεις Χαραμάδα / Haramada Publications, ADDART, Comicdom Press, Jemma Press - Jemma Books & Comics, Phase Productions και Polaris Ekdoseis.

--------------------

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Μόνιμη Παιδική Έκθεση
Αφού παρακολούθησαν μια παρουσίαση για το Ολοκαύτωμα και τις συνέπειές του στην Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης, 16 μαθητές της 6ης Δημοτικού από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο δημιουργίας μονοσελίδων comics. Τα έργα που προέκυψαν, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ψηφιακή μορφή τους, σε αυτή τη μικρή και άκρως συγκινητική έκθεση.
Εγκαίνια: Δευτέρα 5 Ιουλίου | Μία συνεργασία του 18ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά με την Athens Comics Library, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος TOLI - The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights.

24/06/2021

Λίγες ημέρες πριν την 1η Ιουλίου, όταν και θα αποκαλύψουμε τις επόμενες εκθέσεις μας, και με αφορμή την Αναδρομική Έκθεση του Τάσου Αποστολίδη Tasos Apostolidis, που είχαμε την τιμή να εγκαινιάσει το ΨΜC, παρουσιάζουμε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, με τον βετεράνο σεναριογράφο comics!

Τόσο η Έκθεση, όσο και η Συνέντευξη, σας περιμένουν στο https://comicsmuseum.gr/tassos-apostolides-exhibition/

Συνέντευξη-παρουσίαση: Θάνος Φιλάνης Thanos Filanis. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φιλάνης.

Photos from Comicdom's post 14/06/2021

Το illustradays 2021, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στην εικονογράφηση και το εικονογραφημένο βιβλίο, προσκαλεί εικονογράφους, με βάση την Ελλάδα να φανταστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους επόμενη μέρα.…

To Ψηφιακό Μουσείο Comics, η Athens Comics Library και το Comicdom CON Athens συνεργάζονται με αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία, και σύντομα θα μάθετε τις συναρπαστικές λεπτομέρειες!

Το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο Comics είναι εδώ! 10/06/2021

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Νικόλας Γιατρομανωλάκης- Nicholas Yatromanolakis αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού και όλη την ομάδα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που πίστεψαν και στήριξαν το όραμα και την πρότασή μας για τη δημιουργία του πρώτου Ψηφιακού Μουσείου Comics στην Ελλάδα.

Το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο Comics είναι εδώ! Το Μουσείο που μόλις έγινε πραγματικότητα, παρουσιάζει όλη την ιστορία της ελληνικής σκηνής της 9ης τέχνης και των δημιουργών της.

10/06/2021

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Νικόλας Γιατρομανωλάκης- Nicholas Yatromanolakis αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού και όλη την ομάδα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που πίστεψαν και στήριξαν το όραμα και την προτασή μας για τη δημιουργία του πρώτου Ψηφιακού Μουσείου Comics στην Ελλάδα.

Το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο Comics είναι εδώ! 04/06/2021

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα-παρουσίαση της Έφης Παπαζαχαρίου Efi Papazachariou για το Popaganda, με τους διευθύνοντες του Μουσείου μας, Lida Tsene και Elias Katirtzigianoglou να μιλούν για το project και τα σχέδια για την καθιέρωση και την επέκτασή του.

Το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο Comics είναι εδώ! Το Μουσείο που μόλις έγινε πραγματικότητα, παρουσιάζει όλη την ιστορία της ελληνικής σκηνής της 9ης τέχνης και των δημιουργών της.

27/05/2021

LIVE NOW

H Lida Tsene, Διεύθυνση - Επιμέλεια Εκθέσεων στο Ψηφιακό Μουσείο Comics ζωντανά στην εκπομπή ΓΕΩΠΟΛΙΣ με τη Μαρία Κονταξή και το Δημήτρη Φαναριώτη στην ΕΡΤ Α.Ε. παρουσιάζει τη δουλειά και την έμπνευση πίσω απο τη δημιουργία του Μουσείου μας.

https://radiostreaming.ert.gr/ert-proto

radiostreaming.ert.gr

27/05/2021

Η Έκθεση comics & εικονογράφησης Εν Αιθρία είναι μια από τις ιστορικότερες του είδους, και σε αυτή, την πρώτη ψηφιακή εκδοχή της, ανθολογούνται 75 από τα πλέον ενδιαφέροντα έργα που φιλοξενήθηκαν μέσα στα χρόνια.
https://comicsmuseum.gr/en-aithria-exhibition/

Αναλυτικά, όλες οι διοργανώσεις και οι συμμετέχοντες δημιουργοί, στη σελίδα της Έκθεσης, στον τομέα Αρχείο: Φεστιβάλ & Εκδηλώσεις
https://comicsmuseum.gr/en-aithria/

Μια μικρή γεύση, στο παρακάτω video:

26/05/2021

Η Aναδρομική Έκθεση του βετεράνου σεναριογράφου comics, Τάσου Αποστολίδη - Tasos Apostolidis, διατρέχει το σύνολο της μέχρι τώρα πορείας του, και σας περιμένει σε μία από τις ψηφιακές γκαλερί μας. https://comicsmuseum.gr/tassos-apostolides-exhibition/

Μια μικρή γεύση, στο παρακάτω video:

Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο της 9ης Τέχνης 26/05/2021

Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο της 9ης Τέχνης

Πολιτισμός στην Athens Voice (official)
https://www.athensvoice.gr/culture/714616_anoixe-tis-pyles-toy-proto-psifiako-moyseio-tis-9is-tehnis»

Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο της 9ης Τέχνης Η ιστορία της ελληνικής σκηνής comics και το έργο των Ελλήνων δημιουργών, στο πρώτο Ψηφιακό Μουσείο της 9ης Τέχνης

Videos (show all)

Website