Wonderful Food Art

Wonderful Food Art

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Wonderful Food Art, Kitchen/Cooking, .

01/06/2023

La multi ani suflete de copii! :*

12/03/2023

🥧Placinta cu mere. 🥧
Istoric : Rețeta olandeză pentru plăcintă cu mere datează din Evul Mediu . O carte de bucate olandeză veche din 1514, Een notabel boecxken van cokeryen („O carte de bucate cunoscută”).

10/03/2023

14/02/2023

ALIMENTE care întineresc celulele corpului și încetinesc fenomenul ÎMBĂTRÂNIRII - prof. Ovidiu Bojor 20/01/2023

https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/101423/alimente-care-incetinesc-fenomenul-imbatranirii-organismului/?fbclid=IwAR3o1zoe0FvGsT8jJVNRdmUZ5wS2oXAXCrgJbRokROcdJllBcxRIwbk4LW4

ALIMENTE care întineresc celulele corpului și încetinesc fenomenul ÎMBĂTRÂNIRII - prof. Ovidiu Bojor Cel mai bun regim de viață lungă este regimul lacto-vegetarian. Convinși fiind că sufletul nostru, prin însăși originea lui, este veșnic, nu vom muri niciodată. Abia atunci vom înțelege sensul tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte…”

06/01/2023

07/11/2022

26/10/2022

Pandispanul meu e pe post de incercat alte ciocolate pentru ornat. Spre bucuria lui ciocolata este dementiala

06/08/2022
13/07/2022

Micul dejun te ajuta sa ai energie in prima parte a zilei, momentul in care organismul este odihnit d**a somnul de noapte si ai cele mai mari sanse sa dai randament ridicat la…orice ti-ai propune.

Timeline photos 10/07/2022

💇‍♂️💇‍♀️ Dalla Club Art va invita la startul inscrierilor la Cursul de AutoCoafat.💇‍♀️💇‍♂️

💇‍♀️ Dedicat tuturor persoanolor pasionate de aranjara parului si doresc sa se initieze pe anumite tehnici cm ar fi :
⭐Uscarea corecta a parului /lejer cu feonul/coafarea cu Feonul si peria.
⭐Indreptarea parului cu placa
⭐Realizarea buclelor cu ondulatorul
⭐Realizarea cozii Ponytail
⭐Coafuri lejere si coafuri cu parul prins.

💎 Bonus - 2 ore 💎
⭐ Morfologia fetei si corpului în funcție de coafura.
⭐Tipul de par.
⭐Alegerea produselor potrivite tipului de par.
⭐Armonizarea culorilor în funcție de prototipul pielii si culoarea ochilor.- Noțiuni de colometrie.

‼Materialele vor fi puse la dispozitia dumneavoastra de catre noi.
deasemeni cursanti ce doresc sa se alature impreuna cu trusa lor vor fi incurajati cu drag.‼

⭐ Vom realiza două grupe:
👫 Grupa pentru copii - vârste

📞 Detalii/Inscrieri :+40744230338 📞

👩‍👧‍👦 Dalla Club Art 👩‍👧‍👦

Photos from Wonderful Food Art's post 12/12/2020

Gogisi in diferite forme



Istoria gogosilor
Exista datari ale gogosilor inca din vremurile romanilor, cand acestea erau cunoscute sub denumirea de globulii. In Evul Mediu, gogosile erau considerate sacre si erau pregatite de catre calugari in manastiri pentru a fi oferite ca jertfa lui Dumnezeu.
In anii 1400, gogosile au inceput sa fie populare si in Anglia, Olanda si Germania. In Germania, gogosile erau umplute indeosebi cu carne sau ciuperci. Responsabili de raspandirea retetei de gogosi in America sunt colonistii olandezi. In zilele noastre, in America exista chiar si o zi nationala a gogosilor ce este sarbatorita pe data de 3 iunie.
La inceput, gogosile nu erau nimic altceva decat niste bilute facute din aluat de dulce prajite in grasime de porc pana cand deveneau aurii. Ulterior, vazand ca mijlocul gogosii nu se prajeste la fel de repede ca partea exterioara, acestea au fost umplute cu diverse compozitii care nu necesitau prajire. Capitanul american Hansen Gregory a avut insa o alta solutie pentru aceasta problema: gaurirea centrului gogosilor, astfel incat acestea sa se prajeasca mult mai bine.
Nu exista, totusi, un inventator precis al acestor delicii. Una dintre cele mai documentate povesti este cea a unei daneze, Elizabeth Gregory, care ar fi inventat gogosile (pe atunci, se numeau olykoeks) pentru fiul sau, Hanson. In traducere libera, olykoeks inseamna prajitura uleioasa.
In ceea ce priveste numele acestora, se spune ca se trage de la reteta originala a doamnei Elizabeth, din aluat si alune ( "doughnut"). Aceasta denumire s-a simplificat intre timp in America, devenind "donut"", insa ambele variante sunt folosite in limbajul curent.
Nimeni nu ne poate spune exact cm si de catre cine au fost inventate gogosile. Tot ce putem face este sa le savuram cu mare pofta si sa fim recunoscatori celui care le-a creat.


🥰

07/12/2020

Particip la concursul foto "Fotoract" 📸📷
Si am mare nevoie de ajutorul vostru daca va place poza.
Va rog sa intrati pe link si sa imi dati like 🙏🔝
Va multumesc din suflet ! 🥰

https://www.facebook.com/.../gm.../4769324763142122/

www.facebook.com

30/10/2020

Foietaj cu prune 👩‍🍳🍽

30/10/2020

Foietaj cu prune 👩‍🍳🍽

08/10/2020

Tarta cu nectarine si struguri 🍑 🍇




TikTok

Wonderful Food 07/06/2020

Placinta cu branza
Istoria placintelor
Preparată cu fructe de pădure, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi stafide sau cu carne, plăcinta are în spate o istorie de mii de ani. Primele menţiuni ale existenţei acestui fel de mâncare au apărut în jurul anului 9.500 î.Hr., în perioada neolitică sau în noua eră a pietrei, când egiptenii au gătit prima crustă de plăcintă. Ei începuseră să folosească unelte din piatră, domesticiseră animale şi practicau meserii precum ţesutul şi olăritul. Plăcintele egiptene erau cunoscute sub denumirea „galettes“ şi erau umplute cu orz, ovăz, secară şi unse cu miere.
Despre aceste forme incipiente de desert există informaţii pe pereţii mormântului din Valea Regilor al Faraonului Ramses al II-lea, care a domnit între anii 1304-1237 î.Hr. Istoricii sunt însă de părere că originea plăcintei este atribuită grecilor, care preparau o pastă din făină cu apă, la care se adăuga grăsime, pastă pe care o înfăşurau apoi în jurul unei bucăţi de carne. Aceasta servea pentru a găti carnea sau pentru a nu lăsa să iasă sucurile, oferind un suport uşor în călătoriile lungi pe mare.
În anul 160 î.Hr., omul politic roman Marcus Porcius Cato a scris în De Agri Cultura despre cea mai populară plăcintă, denumită „Placenta“. „Libum“, cm îi mai spuneau romanii, era asemănătoare cu prăjitura cu brânză şi era oferită ca jertfă zeilor. O dată cu dezvoltarea Imperiului Roman, reţeta preparării plăcintei a ajuns în întreaga Europă. Oxford English Dictionary notează:„În mod evident, plăcinta a fost un cuvânt binecunoscut în 1362, în Anglia“. Plăcintele timpurii au fost cu carne şi erau servite ca fel principal de mâncare.
Plăcintele cu fructe sau tartele („produse de patiserie“) au fost, probabil, preparate în anul1500. Istoria o aminteşte pe Regina Elisabeta I a Angliei (în imagine) care a gătit prima plăcintă cu cireşe. În vremea Tudorilor, plăcintele englezeşti erau făcute cu pere, gutui şi mere. Plăcintele au ajuns în America o dată cu primii colonişti de limbă engleză. În scurt timp, plăcintele au devenit o parte importantă din viaţa americanilor.
Plăcintele cu carne, cu umpluturi din rinichi sau cu carne tocată de vită, pui şi ciuperci sunt populare în Regatul Unit, Australia şi Noua Zeelandă. Sunt servite adeseori cu cartofi prăjiţi. În America de Nord, plăcintele cu fructe sunt savurate cu îngheţată. Felul tradiţional al americanilor este plăcinta cu mere, devenită faimoasă din 1890. Reţetele variază de la o ţară la alta, de la un bucătar la altul, însă ingredientele de bază rămân aceleaşi:făină, apă şi grăsime, iar umplutura, fie cu şuncă şi ou, cu brânză, cu sardine, cu fructe de pădure, cu lămâie, cu dovleac sau cu rubarbă, fac din plăcintă să fie un fel de mâncare deosebit.

Wonderful Food 29/05/2020

Briose cu capsuni si ciocolata

20/05/2020

Clatite colorate

Wonderful Food 17/05/2020

Clatite Colorate


În limba germană se numește Palatschinke, Pfannkuchen sau Frittaten (Austria, ) în Serbia “palacinka”, în maghiară “palacsinta”, în slovacă “palacinka”
Clătitele sunt o specialitate bretonă, o regiune din nord-vestul Frantei, care a devenit cunoscută și apreciată rapid în toată lumea. Pot fi atât dulci ("crepes"), cât și sărate ("galette"), iar umpluturile variază de la cele mai simple( zahăr, dulceață, miere, ciocolată) până la combinații spectaculoase și incitante.
Original, clătitele se serveau cu cidru (băutura fermentată pe bază de mere), ulterior a apărut cea mai spectaculoasă formă de prezentare a clătitelor "crepes Suzette" (clătite flambate în lichior și suc de portocale).
În Franța chiar există o sărbătoare la care se servesc clătite, în mmod tradițional. Se numește "La Chandeleur" (2 februarie, "Ziua Binecuvântării Fecioarei Maria"). Această zi a devenit cunoscută ca "Ziua clătitelor", deoarece tradiția cere să se ofere clătite. Legenda zice că persoana care reușește în această zi să arunce o clătită în sus și să o prindă în tigaie cu dreapta, în timp ce ține o monedă de aur în stânga, va avea noroc de bogăție și prosperitate tot anul.
Și în Anglia există o sărbătoare a clătitelor: "Shrove Tuesday" sau "Pancake Tuesday".

Wonderful Food 10/05/2020

Shaorma de casa
Șaorma (scris incorect și shaorma) sau shawarma (din arabă شاورما, transliterat: shāwarmā), este o mâncare arăbească din zona Levantului.
Șaorma este o mâncare preparată din felii subțiri, prăjite, de carne (de oaie, pui, curcan, vită) peste care se pun legume proaspete, legume murate și un sos special, întreaga compoziție învelindu-se într-un rulou din clătită sau foaie de pită.

09/05/2020

Macaroane cu branza

Wonderful Food 09/05/2020

Macaroanele cu brânză (în limba engleză: macaroni and cheese sau brânză sau mac 'n' cheese în unele părți din Statele unite, Canada, și Regatul Unit) sunt un ”fel de mâncare”, ale cărui principale ingrediente sunt: macaroane (adesea denumite ”elbow macaroni”, în Statele Unite ale Americii) și sos (cremă) de brânză. În mod tradițional, se folosea cheddar (sau brânză topită asemănătoare cu cheddar-ul), deși pot fi utilizate și alte soiuri de brânză. De asemenea, pot fi utilizate și alte tipuri de paste (in ciuda faptului ca respectivul fel de mâncare își păstrează numele).

Wonderful Food 08/05/2020

Prajitura Negresa
Se sustine ca negresa a fost inventata total intamplator atunci cand un patiser a adaugat, din greseala, ciocolata topita in compozitia pentru biscuiti. Altii, pe de alta parte, cred cu convingere ca o gospodina din Maine, SUA, pregatea un tort de ciocolata insa a uitat sa puna praf de copt si asa a aparut celebra negresa.
Cert este ca negresa a fost mentionata, pentru prima data, intr-o carte de bucate scrisa de F***y Farmer in anul 1896. Totusi, aceasta reteta nu continea ciocolata asa ca era mai mult alba decat neagra. Evolutia negresei a fost de-a dreptul impresionanta, devenind acum una dintre prajiturile preferate ale gospodinelor, dar si a marilor patiseri, care incearca in permanenta sa o perfectioneze, aducandu-i imbunatatiri.

08/05/2020

Crema de ciocolata

04/05/2020

Prajitura Negresa

03/05/2020

Paine de casa cu seminte

Wonderful Food 03/05/2020

Salata de fructe este una foarte diversă și este preferată de copii dar și de adulți. Ingredientele sunt la fel de diverse, deoarece în compoziția salatei se poate adăuga o uriașă varietate de fructe.

.

Wonderful Food 30/04/2020

Fructele sunt bogate în substanțe dulci,hrănitoare și vitamine.
Dieta formată numai din fructe se numește fructarianism, iar adepții ei sunt fructarieni.

Wonderful Food 20/04/2020

Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala (America Centrală), clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Atât fructul cât și arborele sunt comestible iar avocado se referă și la fructul acestui copac. Din fruct se face renumita pastă guacamole.

Wonderful Food 19/04/2020
Ev. 19/04/2020

Paste fericit!

Wonderful Food 18/04/2020

Pasca este preparată în ajunul Învierii. Adevărata pască este aceea care se taie în bucățele mici, se pune în pachețele și se duce la biserică pentru a fi sfințită. Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, crezându-se a avea puterea de a alunga bolile și necazurile.

Wonderful Food 15/04/2020

Paine de casa cu seminte

Videos (show all)

Website