Your Nutritional Journey

Your Nutritional Journey

Georgia Anagnostou
Dietitian-Nutritionist Bsc

17/11/2023

Βρίσκοντας την ισορροπία μεταξύ όμορφων στιγμών και διατροφής! ✨

It's Friday then it's Saturday, Sunday (what!) και είναι ευκαιρία να κάνεις κάτι για σένα. Το φαγητό με φίλους είναι ένα ευχάριστο και απαραίτητο, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Η προσπάθεια βελτίωσης των καθημερινών σου συνηθειών, στο κομμάτι της διατροφής αλλά και του τρόπου ζωής δεν είναι κάτι που θα "χαλάσει" από μία έξοδο — δηλαδή ενός μεμονωμένου γευματικού επεισοδίου. Μπορείς και πρέπει να απολαμβάνεις και αυτές τις στιγμές, χωρίς ενοχές!

Αν όμως σε απασχολεί το πώς θα διαχειριστείς μια έξοδο σου, τότε υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις και πάντα πρέπει να αξιολογήσεις τα δικά σου θέλω στην εκάστοτε περίσταση.

1. Αξιοποίησε τη δύναμη των επιλογών - επέλεξε ένα πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους σου, αλλά ταυτόχρονα θα σε ικανοποιήσει γευστικά. Ευτυχώς, σχεδόν πάντα, υπάρχουν πολλές νόστιμες και θρεπτικές επιλογές για ολοκληρωμένα γεύματα.

2. Η ισορροπία συνεχίζει να είναι το κλειδί - Απόλαυσε το αγαπημένο σου πιάτο και συνόδευσε το με δροσερή σαλάτα ή πολύχρωμα ψητά λαχανικά για καλύτερο κορεσμό και ενίσχυση της θρεπτικής αξίας του γεύματος σου. Δοκίμασε νέα πιάτα!!

3. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση - Ω ναι! Το νερό παραμένει ο καλύτερος φίλος σου και σε ένα δείπνο εκτός σπιτιού! Μείνε ενυδατωμένος/η για να υποστηρίξεις την πέψη και να κάνεις καλύτερες επιλογές καθόλη τη διάρκεια της εξόδου σου.

4. Άκου το σώμα σου - Φάε αργά, απολαμβάνοντας την γεύση σε κάθε μπουκιά. Θα σε βοηθήσει, επίσης, να αντιληφθείς τα σήματα πείνας και κορεσμού.

5. Δεν υπάρχει Food-Shaming Zone: Απόλαυσε χωρίς ενοχές το γεύμα σου και μην το συγκρίνεις με τις επιλογές των φίλων σου. Θυμήσου, το θέμα είναι να απολαύσεις την καλή παρέα καθώς ό,τι κι αν κάνετε, φτιάχνετε νέες αναμνήσεις! Κοιτώντας πίσω δε θα θυμάσαι αν έφαγες παραπάνω, αλλά τις ωραίες στιγμές που μοιράστηκες!!

Όπως κι αν εσύ επιλέξεις να διαχειριστείς, λοιπόν, μια έξοδο σου, θυμήσου ότι το σημαντικότερο είναι να απολαύσεις τις στιγμές - μέρος των οποίων είναι και το φαγητό. Μοιράσου το γέλιο, τις ιστορίες και την καλή σου διάθεση. Να σέβεσαι τις ανάγκες του σώματός σου και να μην ξεχνάς ό,τι κάνεις, να το κάνεις με αγάπη προς το σώμα σου.

🥂 Στις φιλίες λοιπόν, τις ωραίες στιγμές, το καλό φαγητό και την υγιή σχέση μας με αυτό! ‏‏‎ ‎

#διαιτολόγος #διατροφολόγος #υγεία #αυτοφροντίδα

15/11/2023

Small steps, big wins ✨

Καλησπέρα 👩🏼‍💻 σήμερα θα σας μιλήσουμε για τη μαγεία των μικρών βημάτων. Η μακροπρόθεσμη αλλαγή ΔΕΝ προέρχεται από μεγάλα άλματα, αλλά από εκείνα τα μικρά, συνεπή και προσεκτικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Αυτές οι φαινομενικά μικρές αλλαγές δημιουργούν μια αλυσιδωτή πορεία (ripple effect), ανοίγοντας σου τον δρόμο για μια πιο υγιή και ευτυχισμένη εκδοχή του εαυτού σου.✨

Μην ξεχνάς να ευχαριστιέσαι κάθε μικρή σου “νίκη” και παρατήρησε πώς με την πάροδο του χρόνου αυτές οι μικρές τροποποιήσεις θα διαμορφώνουν, τελικά, σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου.

💡Το μυστικό βρίσκεται στην συνέπεια, και όχι στην τελειότητα!

Είσαι έτοιμος/η να κάνεις το πρώτο βήμα; Ας ξεκινήσουμε μαζί αυτό το ταξίδι! 🫐

#διαιτολογος #διατροφολόγος

Photos from Your Nutritional Journey's post 09/11/2023

💬Ένα από τα θέματα που μου ζητήσατε να αναλύσουμε

Πως λοιπόν επηρεάζει το στρες τις διατροφικές μας συνήθειες ;

Πριν εμβαθύνουμε ας ξεκαθαρίσουμε κάτι που ίσως έχετε αναρωτηθεί. Αν και συχνά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, το στρες και το άγχος δεν είναι το ίδιο πράγμα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση (APA):
•Το στρες είναι μια εξωτερική επιρροή που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά σωματικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων.
•Το άγχος είναι ένα από αυτά τα συμπτώματα, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια επιμονή κατάσταση φόβου και ανησυχίας ελλείψει συγκεκριμένου στρεσογόνου παράγοντα.

🍟Όταν το στρες και το άγχος γίνονται χρονιές καταστάσεις, οι άνθρωποι συχνά συμμετέχουν σε συναισθηματική διατροφή, όπου βλέπουμε αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων και συνήθως χαμηλής διατροφικής αξίας.

❓Γιατί συμβαίνει αυτό ; Η κατανάλωση τροφών παρηγοριάς (comfort food) πυροδοτεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης - της ορμόνης που παρέχει αυτό το ευφορικό αίσθημα ευτυχίας και ευεξίας που αναζητά το άτομο.

😮‍💨 Ωστόσο δεν τρώνε όλοι συναισθηματικά ως απάντηση στο στρες και το άγχος.

❌Το συνεχές άγχος συνδέεται και με απώλεια όρεξης. Στην πραγματικότητα τα άτομα αυτά νιώθουν πείνα όμως δεν το αντιλαμβάνονται λόγω των επιπέδων άγχους που τους τοποθετεί σε fight or flight λειτουργία.

👩🏼‍💻
Έχεις παρατηρήσει αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν είσαι στρεσαρισμενος/η;

Γράψε μου στα σχόλια.

#διαιτολογος #διατροφολόγος #υγεία #άγχος

Photos from Your Nutritional Journey's post 07/11/2023

Δεν έχει τόση σημασία η ταχύτητα, όσο η κατεύθυνση. Keep going 🩶

#διαιτολογος #διατροφολόγος

Photos from Your Nutritional Journey's post 03/11/2023

Πάμε να δούμε μερικά tips για ποιοτικό ύπνο;

Εκτός της χρονικής επάρκειας σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα του ύπνου σου .

☕️ Τα επίπεδα καφεΐνης στον οργανισμό κάνουν peak 1h μετά την κατανάλωση καφέ και παραμένουν σε αυτό το επίπεδο για 5h. Σε 6h, περίπου η μισή ποσότητα καφεΐνης εξακολουθεί να βρίσκεται στο σώμα ενώ χρειάζονται 10h για να μην εντοπίζεται πλέον.

Να θυμάσαι ότι καφεΐνη εκτός του καφέ, υπάρχει και σε αθλητικά ποτά, σε ορισμένα αναψυκτικά αλλά και σε ορισμένα τρόφιμα.

🍴 Η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ διαταράσσει τους κιρκάδιους ρυθμού, καθώς η πέψη & ο μεταβολισμός της τροφής συνεχίζει ενώ θα έπρεπε να έχουν σταματήσει, ώστε το σώμα να προετοιμάζεται για ξεκούραση - εμποδίζοντας έτσι στο να εισέλθει ο οργανισμός στο στάδιο βαθύ ύπνου.

💻 Είτε πρόκειται για πνευματική είτε για σωματική εργασία, το σώμα και ο εγκέφαλός σου χρειάζονται χρόνο για να «προετοιμαστούν» για τον βραδινό ύπνο. Η δημιουργία ενός ενδιάμεσου χρόνου μεταξύ της εργασίας και του ύπνου επιτρέπει μια καλύτερη διαχείριση του στρες.
Προσπάθησε να ασχοληθείς με δραστηριότητες που σηματοδοτούν στον εγκέφαλό σου ότι είναι ώρα για ύπνο. Μπορείς να κάνεις ένα ζεστό ντους ή να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Αν οι σκέψεις για τη δουλειά σε κρατούν ξύπνιο/α, βοηθάει να κρατήσεις ένα ημερολόγιο καταγραφής.

📱 Το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, η οποία ελέγχει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης διαταράσσοντας τον βραδινό ύπνο αλλά την αφύπνιση το επόμενο πρωί.
Το μπλε φως μειώνει τον χρόνο διάρκειας της ταχείας κίνησης των ματιών (REM), ο οποίος είναι απαραίτητος για τη γνωσιακή λειτουργία.

⏰ Αν έχεις την τάση να πατάς snooze και να ξαναπέφτεις για ύπνο, ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσεις. Ο ύπνος λίγο πριν ξυπνήσουμε ανήκει συνήθως στο στάδιο REM (στάδιο ονείρων). Η συνεχής αναβολή του ξυπνητηριού διαταράσσει αυτό το στάδιο του ύπνου, και ειδικά αν έχεις παρατηρήσει να έχεις ταχυκαρδία, αυτό είναι χαρακτηριστίκο γνώρισμα fight or flight, κάτι που το σώμα σου σίγουρα δεν χρειάζεται τόσο νωρίς το πρωί.

Αντί να θες αυτά τα 5-10 λεπτά περισσότερου ύπνου το πρωί, δοκίμασε να πηγαίνεις για ύπνο λίγο νωρίτερα.

#διαιτολογος

30/10/2023

Breakfast served
_______________

Προβληματιζεσαι σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να τρως πρωινό;

💡Η κατανάλωση πρωινού βοηθάει εσένα αλλά και - με εσένα ως παράδειγμα- τους μικρούς μας φίλους, ώστε να διαμορφώσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες

🔍 Η παράλειψη πρωινού σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ασθένειας – παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και συνολικά χαμηλότερη ποιότητα διατροφής.

🔍επίσης, ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που παραλείπουν το πρωινό γεύμα φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικές παθήσεις — όπως σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, μη φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης και αυξημένη εναπόθεση σπλαχνικού λίπους/αυξημένη περιφέρεια μεσης.

Όποτε don't skip, adjust 🫐👩🏼‍💻

#διαιτολογος #διατροφολόγος #διατροφή

Photos from Your Nutritional Journey's post 16/10/2023

Ενόψει του webinar που θα κάνουμε μαζί με την .mentzelou το Σάββατο 21/10 για το συναισθηματικό φαγητό, πάμε λίγο να δούμε τις διάφορες μεταξύ συναισθηματικής και βιολογικής πείνας ;

🍴
Συναισθηματικό φαγητό ορίζεται η ροπή για κατανάλωση φαγητού ως απάντηση σε θετικά ή/και αρνητικά συναισθήματα.

Ένα πρώτο βήμα για να θέσεις σε έλεγχο τον φαύλο κύκλο της συναισθηματικής κατανάλωσης φαγητού είναι να εντοπίσεις τους παράγοντες που την πυροδοτούν.

💭Ποιες καταστάσεις, μέρη, συναισθήματα σε κάνουν να αναζητάς την ανακούφιση μέσα από το φαγητό ;

💡Συνήθως η συναισθηματική κατανάλωση φαγητού συνδέεται με δυσάρεστα συναισθήματα — όπως άγχος, στεναχώρια, στρες, απογοήτευση, όμως μπορεί να πυροδοτηθεί και από θετικά συναισθήματα — όπως π.χ. η επιβράβευση του εαυτού σου για την επίτευξη ενός προσωπικού στόχου.

#διαιτολογος #διατροφολόγος

15/10/2023

Sundays 🫐

Photos from Your Nutritional Journey's post 14/10/2023

📩 «βγήκα εκτός προγράμματος» «δεν ακολούθησα 100% όσα είχαμε συμφωνήσει» «έφαγα έξω με φίλους» Αυτες είναι μερικές από τις φράσεις που ακούμε, ή έχουμε πει οι ίδιοι, δυνατά ή από μέσα μας. Μπορεί να συνοδεύονται με αισθήματα ενοχής, αποτυχίας, απογοήτευσης κλπ.
Αν έχεις «πιάσει» τον εαυτό σου να σκέφτεσαι συχνά έτσι, αξίζει να αφιερώσεις χρόνο ώστε να αξιολογήσεις την όλη σου στάση γύρω από το θέμα φαγητό.

🍔🥗
Το φαγητό έχει και πρέπει να έχει πολλούς ρόλους στη ζωή μας. Δεν πρόκειται για μονοδιάστατο θέμα και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Τρώμε
•για να έχουμε μέγιστη απόδοση ενέργειας στην καθημερινότητα μας
•για την ανάπτυξη και την λειτουργία του οργανισμού μας
•για πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών
•για να παραμένουμε υγιείς και να έχουμε ευρωστία
•σε κοινωνικές περιστάσεις, για απόλαυση κλπ

😓
Όταν το φαγητό μέσω του οποίου τρεφόμαστε (μας θρέφει) καταλήγει να «μας τρώει» εσωτερικά, ψυχικά όσο υγιεινό κι αν είναι, αυτή η κατάσταση από μόνη της δεν είναι υγεία.

👥
Το να βρεις την δίκη σου ισορροπία και υγιή σχέση με το φαγητό, είναι μια προσωπική επένδυση που θα σε ακολουθεί όλη σου τη ζωή, και αξίζει να το κάνεις.

Ως ένα πρώτο βήμα, παρατήρησε την σχέση σου με το φαγητό.

👩🏼‍💻
#διαιτολογος #διατροφολόγος

25/09/2023

It's time to put a face behind the name — για όσους/ες δεν με γνωρίζουν.

Ονομάζομαι Γεωργία Αναγνώστου (.anag ) και είμαι Διαιτολόγος - διατροφολόγος, απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

είναι το όνομα της σελίδας μου, το οποίο διαμορφώθηκε σαν ιδέα κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας UiB, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Η διατροφή στα μάτια μου μοιάζει με ταξίδι, γιατί έχει σημασία όλη η διάρκεια και η πορεία, και όχι μόνο ο προορισμός (στόχος).

Εν έτει 2023 η πρόσβαση στην πληροφόρηση γύρω απο θέματα διατροφης είναι δεδομένη - για τους περισσότερους, όμως, η ποιότητα και η εγκυρότητα αυτής, δεν είναι κάτι εξίσου δεδομένο. Σκοπός μου, λοιπόν, μεσα απο αυτή τη σελίδα ειναι να ανεβαίνουν ενημερωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικές με την επιστήμη, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση της διατροφής για την υποστήριξη της υγείας, σε κάθε ηλικία.

Καλώς ήρθες στη σελίδα μου λοιπόν 🤍

23/09/2023

Όσο περνάνε τα χρόνια ζούμε, παθαίνουμε και μαθαίνουμε -ιδανικά-, αλλάζουμε, ωριμάζουμε & βελτιωνόμαστε.

Εκεί που έχω καταλήξει ως Γεωργία, είναι ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την προσωπική εξέλιξη — και λέγοντας προσωπική, δεν ταυτίζω την έννοια με την επαγγελματική εξελιξη. Μέρος της προσωπικής εξέλιξης, αναπόφευκτα είναι και το επαγγελματικό κομμάτι, αλλά αν με ρωτάς, ο βασικότερος άξονας στον οποίο όλα τελικά στηρίζονται σε κάποιο βαθμό, είναι η σχέση μας με τον εαυτό μας.

Γι αυτό, στην λίστα με τα πράγματα πάνω στα οποία έχεις "να δουλέψεις", τσέκαρε συχνά-πυκνά που βρίσκεται η σχέση σου με τον εαυτό σου.

Είναι η μόνη επένδυση που θα σε ακολουθεί μια ζωή! ✨️

Photos from Your Nutritional Journey's post 18/09/2023

Καλή εβδομάδα 👩🏼‍💻

Πάμε να δούμε ένα "εργαλειο" ανίχνευσης κινδύνου για την υγεία σου;

Θα χρειαστείς μια μεζούρα. Διάβασε για να μάθεις πώς γίνεται η λήψη της περιφέρειας μέσης (cm). Αν δεν έχεις μεζούρα, αποθήκευσε την δημοσίευση για να σε βοηθήσει όταν την χρειαστείς.

🔬Η περιφέρεια μέσης είναι ο απλούστερος και πιο συνηθισμένος τρόπος μέτρησης της "κεντρικής παχυσαρκίας" — του πλεονάζοντος λίπους που βρίσκεται γύρω από την μέση και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία 📍ακόμη και ανεξάρτητα από τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Το ήξερες;

💡Στις εξ' αποστασεως διαιτολογικες συνεδρίες —όπου η μέτρηση συστασης σώματος μπορει να μην είναι εφικτή— η μέτρηση περιφερειών μέσης κυρίως, και γλουτών αποτελούν αξιόπιστα εργαλεία μέσω του οποίων παρακολουθούμε την πορεία σου!

_______________________________

Photos from Μαρία Μεντζέλου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος's post 13/09/2023

Συναισθηματική Υπερφαγία - Webinar

Photos from Your Nutritional Journey's post 01/09/2023

Ακολούθησε το profile μου στο instagram 👩🏼‍💻 https://www.instagram.com/your.nutritionaljourney/

•για να μην χάνεις κανένα post/story σχετικό με την διατροφή
•να συζητάμε για απορίες, και
•να ενημερώνεσαι γύρω απο πληθώρα θεμάτων διατροφής.

29/08/2023
Photos from Your Nutritional Journey's post 25/08/2023

Το ΤΙ επιλέγετε να τρώτε, όπως γνωρίζετε, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά την υγεία αλλά και την ψυχολογία σας.
Τι γίνεται όμως με το ΠΟΤΕ επιλέγετε να τρώτε;🍳

🧑‍🔬 Σε μία μελέτη, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, οι ερευνητές σύγκριναν τα αποτελέσματα πρόσληψης του ΙΔΙΟΥ αριθμού θερμίδων αλλά σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ώρες μέσα στην ημέρα, σε άτομα με Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

⬇️ Η πρώτη ομάδα συμμετεχόντων κατανάλωνε ένα θερμιδικά μεγάλο πρωινό (700 kcal), ένα μέτριο μεσημεριανό γεύμα (500 kcal) & ένα μικρό δείπνο (200 kcal).

⬆️ Η δεύτερη ομάδα προσλάμβανε ένα μικρό πρωινό (200 kcal), ένα μέτριο μεσημεριανό (500 kcal) & τέλος ένα μεγάλο δείπνο (700 kcal).

🤔 Το ενδιαφέρον είναι ότι, παρά τις ίδιες θερμίδες, τα άτομα που είχαν το μεγαλύτερο πρωινό είχαν 20% χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

🥡 Το συμπέρασμα: Σε άτομα με διαβήτη ή προδιαβήτη, αυτό μπορεί να αποτελεί ένα από τα ενδεχόμενα που πρέπει να σκεφτεί ο ειδικός πάντα λαμβάνονταςυπόψη την εξατομίκευση.
Ωστόσο, είναι δύσκολο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τον γενικό πληθυσμό.

💬Σίγουρα το να τρώτε αργά το βράδυ μερικές φορές, είναι επακόλουθο εφόσον οι ρυθμοί ζωής είναι γρήγοροι και σε όλα αυτά προστίθεται και ο φόρτος εργασίας. Μέσα απο τις επιστημονικές μελέτες πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε πιο σαφή εικόνα σχετικά με το πόσο κρίσιμο είναι πραγματικά το να καταναλώνουμε το φαγητό μας νωρίτερα μέσα στη μέρα για όσους δεν έχουν προβλήματα με το σάκχαρο αίματος. Προς το παρόν, ίσως μπορείτε να δοκιμάσετε και να δείτε με τι αισθάνεστε καλύτερα για εσάς.

Πώς αισθάνεστε όταν τρώτε μεγαλύτερο πρωινό και μικρότερο βραδινό γεύμα; Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε στα σχόλια! 

👇


🍎

Photos from Your Nutritional Journey's post 08/08/2023

Ξεκινάμε νέα στήλη στην οποία θα δίνονται ιδέες για υγιεινά, ισορροπημένα & εύκολα γεύματα!

Ως #1 δεν θα μπορουσε να ειναι άλλο από το προσωπικά αγαπημένο 🤤🥑

Φυσικά, μπορείτε να το συνοδεύσετε με σαλάτα επιλογής.

07/07/2023

Τρως ισορροπημένα γεύματα;

Δες το βίντεο, και αξιολογησε στο επόμενο γεύμα σου πόσα απο τα 4 βήματα ακολούθησες.

06/07/2023

Όταν λαμβάνεται το διατροφικό ιστορικό, μια από τις πιο βασικές ερωτήσεις που γίνονται αφορά τις συνήθειες για κατανάλωση ροφημάτων.

Ο καφές αποτελεί από τα πιο αγαπημένα ροφήματα των περισσότερων.
Έχει σημασία πώς πίνεις τον καφέ σου;

☕️ Ποια είναι τα πιο συχνά είδη καφέ;
☕️ Πόσες θερμίδες έχει το κάθε ενα;
☕️ Μέχρι πόσους καφέδες μπορείς να πίνεις μέσα στη μέρα σου;

YNJ🫐
__________________________________

05/07/2023

×

Photos from Your Nutritional Journey's post 30/06/2023

Work smarter, not harder 🍏

Photos from Your Nutritional Journey's post 29/06/2023

Γάλα πλήρες, light ή 0% 🥛

Έχεις υπάρξει ποτέ σ'αυτό το δίλημμα;

Τι διαφορά έχουν μεταξύ τους, ποιο θα επέλεγες τελικά και γιατί;
Γράψε μου στα σχόλια.

______________________________
🍎

Photos from Your Nutritional Journey's post 24/11/2022

Τι αξιολογείται, μεταξυ άλλων, απο τον/την διαιτολόγο πέρα απο τις διατροφικές συνήθειες ενός ατόμου; 🥑

Photos from Your Nutritional Journey's post 22/11/2022

Γιατί πρεπει η διατροφή σου να είναι εξατομικευμένη;

Η επιλογή του τύπου διατροφής είναι ένας πολύπλοκος τομέας, κι αυτό, διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή των τροφίμων, τόσο πληθυσμιακά όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Αδρά, αναφέρονται:

—Βιολογικοί καθοριστικοί παράγοντες, όπως η πείνα, η όρεξη και οι γευστικές προτιμήσεις.
—Οικονομικοί, όπως το κόστος διατροφής και το εισόδημα.
—Φυσικοί, όπως η πρόσβαση σε δομές, η εκπαίδευση, οι δεξιότητες και ο ελεύθερος χρόνος.
—Κοινωνικοί, όπως η κοινωνική τάξη, η κουλτούρα και το κοινωνικό πλαίσιο.
—Ψυχολογικοί, όπως η διάθεση, το άγχος κλπ.
—Οι στάσεις, οι πεποιθήσεις και οι γνώσεις ενός ανθρώπου σχετικά με τα τρόφιμα.

Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ότι οι συνήθειες διατροφής είναι -και θα έπρεπε να ειναι- τόσο εξατομικευμένες, όσο ξεχωριστός είναι και ο καθένας απο έμας.

__________________________________________

Why should your diet be personalised?


Choosing a type of diet is a complex area, and this is because there are many factors that influence food choice, both at a population and individual level.
Roughly, some determinants are listed below:

—Biological determinants, such as hunger, appetite and taste preferences.
—Economic, such as food costs and income.
—Physical, such as access to facilities, education, skills and leisure time.
—Social, such as social class, culture and social context.
—Psychological, such as mood, stress, etc.
—A person's attitudes, beliefs and knowledge about food.

Therefore, it is clear that eating habits are -and should be - as individual, as each of us is.

24/06/2022

Oatmeal: super creamy, perfectly sweet, and totally customizable with absolutely no added sugars! Easy to make and kid-friendly! There’s no better way to start your day!

20/06/2022

Sunday's breakfast 🥭

13/04/2022

Begin YOUR nutritional journey.

Early juice introduction found to establish a pattern of sugary beverage intake in children 18/11/2021

Early juice introduction found to establish a pattern of sugary beverage intake in children A study in The Journal of Nutrition has found that early introduction of juice into infants’ diets prior to 12 Read More

Website