Stichting All-in
All-in draagt bij aan een inclusieve maatschappij
Gisteren mochten we in het huis van de sport in zwolle, tijdens het Symposium LHBTI+ acceptatie in de sport, vertellen over ons programma: scoren met sportplezier. Een programma waarbij de hele club actief met inclusie aan de slag gaat!
Dit programma draaien we inmiddels al een jaar voor de KNHB. Uit de evaluatie blijkt dat coaches en trainers zeer enthousiast zijn over de effecten van het programma!
Wil jij ook scoren met sportplezier? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan voor jouw club 💥
In onze nieuwste blogpost, beschrijven we kort het belang van de persoonlijke voornaamwoorden. Waarom het zo belangrijk is dat je voornaamwoorden aansluiten bij je genderidentiteit én hoe kun jij als coach of trainer hier ruimte voor kunt maken in je klas of team?
Binnenkort zijn we te vinden in Gelderland, waar we samen met Rosa praten over inclusie binnen de sport.
Aanmelden kan hier 👇
Hoe zet je inclusie in de basis | LHBTI+ Acceptatie in sport?
🗣️ namens de GSF geeft Rosa Holtslag-Roelvink op 2/11 tijdens de Regenboog Conferentie een workshop. Meer weten? https://regenboogconferentie.nl/sport/
👐 Stichting All-in
Wij zijn er trots op hoe geweldig het magazine "De trainer ziet het verschil" is opgepikt door alle sportbonden, zoals blijkt uit een kleine Google search. Als jullie feedback hebben over de publicatie horen we dat dan ook graag!
Het was een mooie dag afgelopen november: tijdens de dag van Q***r en Sport in Amsterdam werd de eerste editie uitgereikt van het boek: "De trainer ziet het verschil" dat ons bestuurslid Maike Van Oyen samen met Thijs de Greeff en Ward Maakal heeft geschreven in naam van City of Amsterdam.
De bonden zijn er alvast blij mee. Wil je ook dit felbegeerde boek? Vraag jouw gratis e-kopie of een papieren versie aan via de website van Amsterdam, een link vind je hieronder in de comments!
Een kort lesje straattaal van Roué:
In Vietnam krijgen kinderen al vroeg lessen om met compassie en respect in de maatschappij te staan. Hieronder een mooi voorbeeld over hoe dit er in de praktijk uit kan zien:
(Er staat in de titel dat het hier gaat om een les gegeven in Japan. Hoewel Japan ook heel veel mooie levenslessen meeneemt in het onderwijs, komen deze beelden uit Vietnam)
POWERFUL! Courtesy Lesson Taught To Kids In Japan POWERFUL. This is a ‘courtesy lesson’ taught to elementary school children in Japan.
Wij wensen iedereen vredige en liefdevolle dagen toe!
Ons team kijkt terug op een bijzonder jaar waarin we samen met Gemeente Amsterdam en Spinck een boek vol met praktische handvatten uitbrachten over inclusief coachen en trainen, een veiligheidsplan schreven voor sportclubs in Nederland met Pride & Sports, Stichting het Gehandicapte Kind, Stichting Neurodiversiteit, TNN, Corrie van Mansum en Rotterdam SportSupport, een business case schreven over de waarde van inclusie voor sportclubs, verschillende workshops organiseerden over inclusie bij o.a. Pakhuis de Zwijger en legio nieuwe oefeningen en lesplannen mochten ontwikkelen waarmee scholen en sportclubs de inclusieve competentie van sporters en leerlingen ontwikkelen.
Vanaf vandaag gaat iedereen bij ons genieten van een welverdiende vakantie. Op 6 Januari kun je weer bij ons terecht voor al je vragen rondom inclusie, diversiteit en een sociaal veilig klimaat op school of op de sportclub!
Tot in het nieuwe jaar,
Met warme groet,
Het All-in team
Inclusie en waardering voor diversiteit zijn belangrijke waarden die een positieve en gastvrije schoolomgeving creëren voor alle leerlingen. Als tiener kun je een waardevolle rol spelen bij het bevorderen van een positieve houding onder je leeftijdsgenoten en docenten.
Hier zijn een paar manieren waarop je kan helpen:
1. Wees een ally, een bondgenoot: een van de meest impactvolle manieren om inclusiviteit te ondersteunen, is door een bondgenoot te zijn van diegenen die mogelijk worden gemarginaliseerd of benadeeld. Dit kan inhouden dat je voor anderen opkomt wanneer je getuige bent van gevallen van discriminatie of vooroordelen, en dat je actief luistert naar en leert van de ervaringen van anderen.
2. Ga een open en respectvolle dialoog aan: Moedig een open en respectvolle dialoog aan met je klasgenoten en docenten over diversiteit en inclusiviteit. Dit kan inhouden dat je vragen stelt en probeert verschillende perspectieven te begrijpen, maar ook dat je je eigen gedachten en ervaringen deelt. Hieronder vind je meer over de benodigde communicatieve vaardigheden.
3. Gebruik inclusieve taal: de woorden die we gebruiken kunnen een grote invloed hebben op hoe mensen over zichzelf denken en hoe ze door anderen worden gezien. Inclusieve taal is taal die respectvol en attent is voor iedereen, ongeacht hun ras, geslacht, religie, seksuele geaardheid, bekwaamheid of enig ander aspect van hun identiteit. Het is taal die geen enkele groep mensen uitsluit, discrimineert of stereotypeert en dat helpt om een meer gastvrije en inclusieve omgeving voor iedereen te creëren.
4. Beoefen actief luisteren: we tonen onze inclusieve houding en laten zien dat we echt aanwezig zijn en betrokken zijn bij gesprekken met anderen wanneer we aandacht besteden aan wat de ander zegt, zowel verbaal als non-verbaal, en wanneer we begrip en empathie uiten. Zo laten we zien dat we de perspectieven en ervaringen van anderen waarderen. Het is belangrijk om te onthouden dat actief luisteren oefening vereist om steeds aanwezig en aandachtig te zijn. Door een bewuste poging te doen om actief te luisteren, bouwen we sterkere relaties op met de mensen om ons heen.
5. Neem deel aan op diversiteit gerichte evenementen en initiatieven: zoek naar mogelijkheden om deel te nemen aan evenementen en initiatieven die diversiteit vieren en promoten, zoals culturele activiteiten of workshops over inclusie. Deze activiteiten kunnen helpen om het bewustzijn en begrip over verschillende culturen en ervaringen te vergroten. Juist als je zelf een 7-vinker bent!
6. Moedig anderen aan om inclusief en respectvol te zijn voor anderen en modelleer dit gedrag zelf. Dit kan inhouden dat anderen eraan worden herinnerd om inclusieve taal te gebruiken en open te staan voor het leren over verschillende culturen en ervaringen. Wees niet bang om in te grijpen, ook als de tegenreactie niet positief is, laat je wel weten waar je voor staat en dat maakt altijd indruk.
7. Ondersteun leraren die inclusiviteit bevorderen: toon waardering voor leraren die actief inclusiviteit en diversiteit in de klas promoten. Je kan dit doen door hen een keer te bedanken voor hun inspanningen of te pleiten voor meer inclusieve onderwerpen en onderwijs.
Door deze stappen te nemen, kan je zelf helpen een meer inclusieve en gastvrije schoolomgeving voor alle leerlingen te creëren. Het opbouwen van een meer inclusieve en diverse schoolgemeenschap kost tijd en moeite, maar de voordelen zijn groot voor iedereen en dragen bij aan meer zelfvertrouwen en een betere toekomst voor iedereen. Lees meer op onze website: all-in.foundation
Wij zijn op zoek naar leden voor ons All-star projectteam:
Maike Van Oyen en Thijs de Greeff, zijn in volle voorbereiding om deel te kunnen nemen aan de festiviteiten van Pride Utrecht 2023. Help jij hen (en ons) -als vrijwilliger- met het organiseren van een aantal epische evenementen tijdens de Pride Utrecht voor LHBTQI+ jongeren?
Neem deel aan onze missie om jongeren een platform te geven tijdens deze Pride. Of je nou solo vliegt of deze ervaring wil delen met je gehele ERG, samen vieren we de regenboog families en LHBTIQ+ jeugd in Nederland! Met elkaar laten we de jongere generaties straks zien en voelen dat we ze zien, in al hun kleuren, en trots zijn op hun unieke zelf!
Hoe kun je ons helpen? Wij zoeken de volgende helden:
💙 Als fundraiser/ specialist op het gebied van financiën, zorg jij ervoor dat wij de nodige fondsen binnenhalen en vervolgens binnen budget blijven
💚 Ben jij onze vormgever? Dan breng jij onze creatieve concepten tot leven met de tofste materialen
💛 Drie fashionistas; jij kunt toveren met naald en draad en daarbij barst je van de creativiteit. Daardoor zorg jij ervoor dat iedere jongere bij ons op de boot straks kan shinen met een door henzelf gemaakte outfit!
💜 Als social media manager, breng jij onze boodschap online krachtig over. Laten we ervoor zorgen dat niemand deze Pride nog vergeet!
🖤 Als pr-specialist weet jij als geen ander hoe je ervoor kunt zorgen dat deze jongeren gezien, gehoord en gevierd worden in de pers!
❤ Project leads voor de drie evenementen. Jij zorg ervoor dat alles voor jouw event tot in de puntjes geregeld is en vlekkeloos verloopt op de dag zelf! Met je creatieve ideeën breng je onze plannen tot een nog hoger niveau!
💗 Een video/fotograaf. Jouw mega goede oog en skills zorgen ervoor dat de pr-specialist genoeg beeldmateriaal heeft om iedereen van te laten watertanden! En dat niemand ook maar iets hoeft te missen van onze events!
Wie willen we in een later stadium nog toevoegen aan ons team:
✨ Een aantal begeleiders voor op onze boot, die ervoor zullen zorgen dat de boot gevuld is met trotste jongeren die zich allemaal veilig en welkom blijven voelen gedurende de Pride
✨ Een DJ die ervoor zorgt dat het feest van de jongeren én voor de jongeren op de boot staat als een huis
✨ Een aantal Make-up artists die jonge Q***rs zullen helpen bij het naar voren brengen van hun unieke stijl!
Stuur Thijs of Maike een DM, een mailtje of bel Maike voor meer informatie via +31646286151. Ben je enthousiast maar nog net niet helemaal verkocht? Laat je dan overtuigen door onze enige echte persoonlijke Pitch!
Met warme en sportieve groet,
All-in publiceert integraal veiligheidsplan voor sportclubs in Nederland!
In samenwerking met verschillende expertisecentra, die zich inzetten voor een veilig , heeft All-in een integraal ontwikkeld voor in Nederland. Het integraal veiligheidsplan, dat door alle participerende organisaties belangeloos beschikbaar wordt gesteld, besteedt aandacht aan zowel de fysieke als de sociale veiligheid op en rondom de en is daarmee breed inzetbaar.
Sportactiviteiten hebben een gunstige invloed op zowel de fysieke als de mentale van kinderen en volwassenen. Het bieden van een veilige is hierbij cruciaal. Veiligheid staat niet alleen voor het nemen van , het vermijden van risico’s of het aanbieden van voorzieningen die het veilig sporten mogelijk maken in fysieke zin, ook het sociale aspect van veiligheid is een belangrijk onderdeel van de .
Daarom besloot All-in om samen met Pride and Sports, Stichting Neurodiversiteit, Stichting het Gehandicapte Kind, Rotterdam Sportsupport, veiligheidsspecialist Corrie van Mansum en Transgender Netwerk Nederland een veiligheidsplan te ontwikkelen met een intersectionele aanpak. Een veiligheidsplan met oog voor de vigerende regelgeving en gericht op zowel de sociale als de fysieke veiligheid van alle sporters in Nederland.
Met behulp van het integraal veiligheidsplan, wordt alle sportclubs in Nederland de mogelijkheid geboden om iedereen een veilige(re) sportomgeving te bieden.
Je vindt het veiligheidsplan op onze website: https://all-in.foundation
Een belangrijke ontwikkeling naar een gelijkwaardigere sportomgeving is dat van gelijke beloning, wat onlosmakelijk verbonden is aan inclusie.
De KNVB geeft een voorzet, hoe ze dat doen? Lees het hier:
Oranje Leeuwinnen krijgen voortaan dezelfde beloning als mannen De Nederlandse voetbalsters van de nationale ploeg krijgen voortaan dezelfde financiële beloning als de mannen van het Nederlands elftal.
voor heel veel jongeren de eerste keer bij de parade! De Pride is niet alleen een evenement voor volwassenen, ook kinderen vierden hun regenboog gezin, hun vrienden, hun klasgenootjes, hun docenten en zichzelf met trots. Utrecht, wat was je mooi vandaag!
With coming up, this is worth having a conversation over. What is pride to you?
Dit jaar vallen Ramadan en Pasen in dezelfde periode, hoe breng je deze feesten samen in de klas of op de club? Eén van de opties is om een iftar te organiseren na zonsondergang met zowel typische paas- als iftar hapjes. Voor de kleineren onder ons kun je natuurlijk ook terugvallen op spelletjes waarbij eten geen rol speelt of hen laten zoeken naar zoetigheid die later kan worden opgepeuzeld.
Veel plezier!
Frances Clalin Clayton is één van de honderden vrouwen die zich zich als man voordeed om tijdens de Amerikaanse burgeroorlog in het leger te kunnen vechten. Hij/zij diende in de artillerie- en cavaleriekorpsen van Missouri.
Bronnen zijn het erover eens dat ze de naam Jack Williams aannam en dat ze in de herfst van 1861 met haar man Elmer, met wie ze drie kinderen had, dienst nam in het leger van de Unie. Op 13 februari 1862 vocht Clayton in de Slag bij Fort Donelson (Tennessee), waar de Unie uiteindelijk zegevierde na een driedaagse strijd. Het is duidelijk dat ze naast de Slag bij Fort Donelson in zeventien veldslagen heeft gevochten, dat ze drie keer gewond is geraakt en één keer gevangen is genomen. Velen zijn het erover eens dat, hoewel haar man werd gedood tijdens de Slag bij Stones River op 31 december 1862, Clayton bleef vechten nadat zij haar man aan haar voeten had zien sterven. Het schijnt dat ze een uitstekend paardrijder was en handig met een zwaard. Ze was goed opgeleid en Clayton werd ook gerespecteerd om haar houding. Hoe Clayton als vrouw werd ontdekt, is onzeker.
Nadat ze was ontslagen, besloot ze terug te gaan naar Minnesota, om de premie te innen die haar overleden echtgenoot en haarzelf verschuldigd was.
Hij/zij is één van de velen op wiens schouders de acceptatie van gender fluïditeit is gebouwd. Vandaag is een mooie dag om ons dergelijke dappere levens te herinneren.
It's Purple Friday today! “Paarse Vrijdag” or Purple Friday aims to create awareness and unconditional inclusion of our LGBTIA+ family, friends, colleagues, team mates, fellow citizens. So wear your purple clothes, paint your face, or attend one of the today! See for announced events or share this to spread awareness.
Als een klein meisje haar gevoelens beter weet uit te drukken dan menig volwassene ❤
Danielle Braun dr. on LinkedIn: #weektegenhetpesten | 593 comments ❤️ 'Ik heb mijn hart verschrompeld.' ... 593 comments on LinkedIn
De nieuwe wet voor burgerschapsonderwijs gaat per 1 augustus 2021 in. De wet verplicht alle scholen hun leerlingen kennis en respect bij te brengen over de basiswaarden van de zogeheten democratische rechtsstaat.
Scholen zijn sinds 2006 al wettelijk verplicht om burgerschapsonderwijs te verzorgen, maar tot op heden ontbrak het bij veel scholen aan een heldere visie en planmatige, opbrengstgerichte aanpak, aldus de VO-raad.
Lees hier hoe scholen kunnen voldoen aan deze vernieuwde wetgeving:
Wet burgerschapsonderwijs gaat op 1 augustus in! Wet burgerschapsonderwijs gaat op 1 augustus in! De All-in programma’s voldoen aan de inspanningen voor het stimuleren van een sociaal veilig klimaat op school.
Ons bestuurslid Maike Van Oyen ging vandaag terug naar school om de allereerste All-in les uit ons nieuwe lesprogramma voor basisscholen te geven.
Samen met de kinderen uit groep 6, ging ze aan de slag met de SALR- oefening, een oefening die hen helpt bij het oplossen van onenigheid en kinderen leert hoe ze naar zichzelf en een ander kunnen luisteren.
Benieuwd naar de oefening? Alle gratis basisschoolmaterialen kun je hier vinden: https://all-in.foundation/all-in-school/all-in-schoolmateriaal-po/
We vinden het belangrijk om even aandacht te besteden aan de mediastorm rondom Naomi Osaka:
Deze fenomenale tennisster, schreef in een mail dat zij tijdens een belangrijk toernooi geen persmomenten zou opnemen in haar schema. De reden hiervoor was dat al die persmomenten, haar extra druk en spanning opleveren tijdens momenten waarop ze maximaal moet en ook wil kunnen presteren. Er werd schade en schande over gesproken.....uiteindelijk trok ze zich terug uit het toernooi.
Maar je geestelijke gezondheid verdient het om je prioriteit te zijn! Hiermee vinden wij dat ze zich juist heeft bewezen als rolmodel, ze leert jonge spelers dat ze zichzelf altijd trouw moeten blijven en dat ze zeker hun mentale gezondheid niet moeten schaden in het belang van een ander.
Er is maar één jij, en daar mag je heel goed voor zorgen!
Osaka trekt zich met excuses terug uit Roland Garros: ‘Ik heb een serieus probleem met depressies’ Met de terugtrekking uit Roland Garros komt er een einde aan Osaka-gate in Parijs. Het toernooi dreigde haar te diskwalificeren als ze haar mediaboycot niet zou beëindigen. Naomi Osaka (23) wil dat de focus in Parijs weer op tennis komt te liggen en verlaat vrijwillig het toernooi. De Japanse biedt...
Simpel en bijzonder tegelijk: Deze kanjer krijgt een warm welkom na maanden knokken voor zijn gezondheid. En dat mag best gevierd worden toch?
Six year old welcomed back to school with a standing ovation after beating leukemia. Posted in r/BeAmazed by u/Thryloz • 47,880 points and 397 comments
Eid Mubarak!
Vanavond staan we samen stil bij een ieder die het leven vroegtijdig heeft verlaten door oorlog en geweld.
Wie herdenk jij?
Fijne Koningsdag iedereen! Vandaag, al doen we het net iets anders dan anders, vieren we elkaar!
Wil jij samen met je leerlingen kijken hoe het er aan toe gaat bij organisaties die een inclusieve en sociaal veilige omgeving scheppen voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Dit zijn 10 organisaties die bewijzen dat je met deze aanpak zeer succesvol kunt zijn:
Dit artikel gaat over het belang van leren om te luisteren, leren om je open te stellen en te ontdekken en bovenal het belang om te leren vanuit verschillende invalshoeken naar één onderwerp te kijken. Wij plaatsen het zelf in een breder kader dan deze schrijfster maar ondersteunen haar pleidooi van harte!
Opinie: Leer kinderen dat het stellen van een vraag belangrijker is dan het poneren van een stellige uitkomst Juist omdat in het onderwijs de nadruk zo ligt op prestaties, kan het filosofisch gesprek in de klas een oase zijn. Dat gaat niet om goed of fout, ...
Hoe sociaal veilig is een school daadwerkelijk als je keuzevrijheid je ontnomen wordt?
Een schoolvoorbeeld van hoe het in ieder geval niet moet:
School duwt kinderen ongevraagd uit de kast Homoseksualiteit: Op de Gomarus in Gorinchem wordt homoseksualiteit gezien als „zonde tegen de natuur”. NRC sprak acht oud-leerlingen over hoe het is om homoseksueel te zijn op de reformatorische school.
Aankomende week staat in het teken van gelijkheid en inclusie. Van 15 tot 21 Maart maakt heel Europa een vuist tegen racisme en discriminatie. Verschillende instanties organiseren gratis workshops, panel discussies en hackathons over inclusie (neem bijvoorbeeld een kijkje bij Pakhuis de Zwijger).
Wil jij in actie komen? Help non-profits die zich inzetten voor inclusie een handje, ga in gesprek met je omgeving of creëer je eigen actie! Zoals de vrijwilligers uit het onderstaande filmpje bijvoorbeeld, die zich samen uitspraken tegen labels die hen werden opgelegd:
Het is vandaag nationale vrouwendag! Wie zet jij in het zonnetje vandaag?
Stichting All-in is op zoek naar kwartiermakers!
Heb jij je altijd al in willen zetten voor een goed doel dat zich bezighoudt met inclusie? Of ken jij iemand die -net als wij- veel waarde hecht aan de vrijheid om jezelf te kunnen zijn én een halve dag per week bereid is om zich in te zetten voor jongere generaties?
Dan moet je de onderstaande functies echt even checken:
Een echt inclusieve generatie
In het voortgezet onderwijs krijgen jongeren in een veel hogere frequentie dan op basisscholen te maken met intolerant gedrag en vooroordelen. Groepsvorming en sociale druk spelen een grotere rol dan op de basisschool. Als jongeren buitengesloten worden, verliezen ze hun motivatie en nemen de leerprestaties af.
All-in helpt scholen bij het realiseren van een duurzaam sociaal klimaat en helpt jongeren met het vergroten van hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dit zijn essentiële kwaliteiten voor een evenwichtige ontwikkeling. Ons interactieve programma zorgt ervoor dat jongeren vanuit een inclusieve mindset, met een groter aanpassingsvermogen en sterke sociale vaardigheden later de arbeidsmarkt betreden.
Op basis van beproefde leermethodes voor leerlingen van tussen de 12 en 14 jaar en wetenschappelijk onderzoek naar competentie ontwikkeling heeft All-in 27 ervaringslessen met bijbehorend lesmateriaal ontwikkeld. De lessen zijn zodanig opgezet dat het programma volledig opgenomen kan worden in het bestaande curriculum van scholen. Hierdoor vergt het programma geen extra lesuren van docent of leerling.
Schoolevenementen, projecten, game-based learning en huiswerkopdrachten zijn ontwikkeld ter versteving van het lesprogramma en kunnen naar gelang de wensen van de school en leerlingen additioneel worden ingezet.