Lonhardt Dental Videos

Videos by Lonhardt Dental. Dedicați excelenței în stomatologie.

În patologia erupției dentare a molarilor de minte, complicațiile inflamatorii severe pot fi date de pericoronarita congestivă sau mai ales cea supurată. Acestea se pot complica cu procese septice severe la nivelul părților moi, oaselor, ganglionilor, sau la distanță.
Cele mai frecvente simptome ale pericoronaritei includ:
- durere cu localizare la nivelul molarului implicat și iradiată în jurul său;
- durere ce se extinde de-a lungul întregii arcade dentare (superioare sau inferioare) și chiar de-a lungul regiunii cervicale în întregime;
- tumefacție locală;
- înroșirea gingiei;
- apariția colecției purulente;
- gust neplăcut datorat prezenței puroiului;
- respirație urât mirositoare;
- adenopatie cervicală dureroasă;
- dificultăți la deschiderea completă a gurii;
- imposibilitate de masticație corectă și completă a alimentelor solide.

În cazul clinic atașat se pot observa pe imaginile tomografiei computerizate efectele procesului infecțios la nivelul osului ce înconjoară molarul. Aceste complicații necesită tratament local și general pentru suprimarea fenomenelor inflamatorii/infecțioase, urmând ca după cedarea acestora să se îndepărteze cauza prin odontectomia sau extracția molarului de minte.

𝑆𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑎𝑜𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑟𝑎𝑑𝑖𝑜𝑔𝑟𝑎𝑓𝑖𝑎 𝑝𝑜𝑠𝑡-𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒 𝑙𝑒 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑡̦𝑖 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑎 𝑖̂𝑛 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑐𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑖𝑢.

Cazuistică: Dr. Lönhardt Izabella - medic specialist chirurgie dento-alveolară.

Click to enable sound

Other Lonhardt Dental videos

În patologia erupției dentare a molarilor de minte, complicațiile inflamatorii severe pot fi date de pericoronarita congestivă sau mai ales cea supurată. Acestea se pot complica cu procese septice severe la nivelul părților moi, oaselor, ganglionilor, sau la distanță. Cele mai frecvente simptome ale pericoronaritei includ: - durere cu localizare la nivelul molarului implicat și iradiată în jurul său; - durere ce se extinde de-a lungul întregii arcade dentare (superioare sau inferioare) și chiar de-a lungul regiunii cervicale în întregime; - tumefacție locală; - înroșirea gingiei; - apariția colecției purulente; - gust neplăcut datorat prezenței puroiului; - respirație urât mirositoare; - adenopatie cervicală dureroasă; - dificultăți la deschiderea completă a gurii; - imposibilitate de masticație corectă și completă a alimentelor solide. În cazul clinic atașat se pot observa pe imaginile tomografiei computerizate efectele procesului infecțios la nivelul osului ce înconjoară molarul. Aceste complicații necesită tratament local și general pentru suprimarea fenomenelor inflamatorii/infecțioase, urmând ca după cedarea acestora să se îndepărteze cauza prin odontectomia sau extracția molarului de minte. 𝑆𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑎𝑜𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑟𝑎𝑑𝑖𝑜𝑔𝑟𝑎𝑓𝑖𝑎 𝑝𝑜𝑠𝑡-𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒 𝑙𝑒 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑡̦𝑖 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑎 𝑖̂𝑛 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑐𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑖𝑢. Cazuistică: Dr. Lönhardt Izabella - medic specialist chirurgie dento-alveolară.