Songul Guler Psychological Therapy

Songul Guler Psychological Therapy

Master-level psychotherapist specialising in Family Therapy, EMDR, Hypnotherapy, and professional supervision. EMDR-Trauma Therapy

I provide tailored, compassionate support, helping you navigate personal challenges, trauma, and family dynamics for a more balanced life.

20/08/2024

We warmly welcome new parents to our holistic therapy sessions, designed to create a calm, replenishing, and relaxing state of mind. Please call us at 07886027917 and leave your details.
SGT

10/08/2024

Parents need rebalancing to be able to care. Recharge and Rebalance with SGT Psychological Therapy—designed for parents of children diagnosed with Autism, ADHD, or those with behavioral challenges. We offer convenient, remote sessions that fit your schedule, including evening options at 8 PM or 9 PM when your children are asleep. Our tailored meditative and hypnotic relaxation sessions help you reduce stress, restore energy, and find calm—all from the comfort of your home. Invest in your well-being today. Flexible session times available.

SGT Psychological Therapy
Recharging Parents. Supporting Families. Empowering Lives.
Contact:07886027917

01/01/2023

Saglikli ve Mutlu bir yil gecirmeniz dilegiyle.

04/10/2022
04/10/2022

ADHD awareness week.

03/10/2022

Practice these tips for good mental health:
🏋️‍♂️ Exercise regularly
🍲 Eat healthy
😴 Get adequate sleep
🍺 Limit your alcohol intake
🗣 Talk about your feelings

11/07/2021

www.songulguler.com

20/06/2021

Children Mental well-being Matter !

06/06/2021

Looking after your mental health is as important as looking after your physical health . If you are not feeling well : emotionally , psychologically and mentally your physical health doesn’t get better .
Therapy is a helpful process. If you like to look good , do better and act in the way you wanted you need to Feel Better Inside.
SG

15/04/2021

Your current life can be overpowered by how you feel right now however you can make a change for yourself if you wish to feel different tomorrow !

19/03/2021

Saglik Kaygisi/Anxiyetesi

Herkesin farkli oldugunu ve olaylara verdigi tepkilerinde degisiklik gosterdigini tekrarlarken, saglikla ilgili endiselerinde kisiden kisiye farkliliklar
gosterdigini tahmin etmek zor degildir diye dusunuyorum.
Agri, sizi yada halsizlik yasadigimizda fiziksel bir sorunumuz olabilirmi diye dusunebilmek normaldir. Fakat bu endiseler icinden cikilmaz bir hale gelip, doktorlarin hicbir sorununuz yok demesine ragmen asiri semptomlardan muzdarip ve rahatsizsak ; Kalp krizi geciriyorum, kalbim durucak yada agrilarim durmuyor kansermiyim diye dusunup gunluk yasamimizda mutsuz, endiseli ve ne yapacagimizi bilmiyorsak anxiyete icin profesyonel yardim almak artik mutlak bir hale gelmistir.

Asagidaki hisler bir kac haftadan fazla kendini gosteriyorsa :

Semptom yasamamaniza ragmen hasta oldugunuzu dusunuyorsaniz,
Yaptiginiz tum medikal testler hic bir sorununuzun
olmadigini gostermesine ragmen kendinizi korkuyor ve buyuk bir sorunum var diye endiseli goruyorsaniz. Doktor bilememis olabilirmi diye dusunuyorsaniz,

Her kucuk bir semptomda internette acaba hastaligim nedir deyip kendinize tani koymaya calisiyorsaniz,

Semptomlariniza denk gelen bir hastalik buldugunuzda bu bende var diye inanmaya basladiysaniz,

Sagliginizla ilgili endiseleriniz kendinizle, ailenizle ve arkadaslarinizla olan iliskilerinizde sorunlar yaratiyor ve normal yasaminiza devam edemiyorsaniz ,

Sevdiginiz tum aktivetelerden uzaklasip , kendinizi izole ve durgun hissediyorsaniz saglik anxiyetesi ile ilgili bilgi ve tedavileri icin arastirma yapmanizi oneririm.
SG

13/03/2021

Intihari dusunen insanlari ayiplamadan dinlemek ilk yardimdir. Intihar fikrini tasiyan herkes bu duyguyu konusabilmeli. Intihar duygusuyla yuzlesen birileriniz varsa lutfen yargilamadan ve kendi korkularinizi da katmadan dinlemeye ve anlamaya calisin.
SG

07/03/2021

Bugun ‘psikoloji today’ sayisi erkeklerde depresyona yer vermis. Depresyonda olan bireylerde ortak davranislar suregelmekle birlikte kadin ve erkeklerde farkli deger ve sekilleri de ortaya cikmaktadir. Klinik tecrubeler kadinlarin bu semptomlardan bazilarini gosterdiginde depresyonda oldugunu daha erken sekilde dusundugunu gosterirken ; erkekler icin bunu farketmenin yada kabul etmenin zaman aldigini ve bazende hic farkedilmeden uzun sureler kisinin bireysel, aile ici ve sosyal hayatinda sorunlar yasamasina sebep oldugunu gostermistir.
Psikoloji today erkeklerdeki depresyon semptomlarinin bazilarini asagidaki gibi siralamis. Bu semptomlardan sadece bir kac tanesi sureklilik gosteriyorsa deprasyon da olabilirmiyim deyip cozumler aramak saglikli bir secim olabilir.
• Daraldigini hissetmek
• Cok uyumak yada hemen hemen hic uyuyamamak
• Cok az yada ck asiri yemek yemeye baslama ve saglik degeri dusuk gidalara yonelme
• Utanma, sucluluk ve degersiz olduguna dair fikirler yada oyle oldugunu dile getirmek.
• Ani ofke, kizginlik, agite olma ve cevresine karsi cabuk huzursuz olup tepki gosterme hali. .
• Olan her olumsuz olay ve durumda baskasini suclama ve icten ice anlasilmayan bir haksizliga ugrama duygusu
• Aciklanmayan fiziksel semptomlar , agrilar ve huzursuzluklar.
• Kendini baskalarinin hayatinda sorun/yuk olarak gorme
• Alkol, uyusturucu veya sagliksiz davranislarda cogalma
• Ani, asiri duygu degisimi. Duygusal durumlarda dakikadan dakikaya yada gunden gune hizli degisim
• Umutsuz ve olumsuz gorunen bir davranis hali
• Eskiden sevip ilgilendigi hobilerden ve aktivetelerden hosnut olmama, sevmeme.
• Duygusal ve sosyal olarak yalniz ve izole olmak.
Olmek isteme duygusu yada intihari dusunme.

Bu duygulari degistirmek yardimla mumkun, bu yardim aile uyeleri ile konusmak veya bir arkadasla konusmakla baslayabilir. Fakat bu her zaman ck rahat bir secim yada cozumcu bir secim olmayabilir diye dusunuyorsaniz; profesyonel destek alabilirisiniz. Bazen 6 saatlik bir terapi , sizi oldugunuzdan ck daha iyi hissetmenizi saglayabilir.
SG

05/03/2021

Yillardir seni uzen, yoran ve mutsuz edip fiziksel hastaliklar yasamana sebep olan dusunce ve duygularini sadece 6 yada 20 saatte
daha islevsel ve sana yardimci
Olacak dusuncelere degistirmen kolay ve mumkun!
SG

19/02/2021

Aile yada Es Terapisi
Aile terapisi de Psikoterapinin bir alanidir ve aile bireyleri arasinda suregelen celiskili ve yipratici iletisime cozumler bulmaya calisan bir yontemdir. Aile terapisi hic bir bireyi problem olarak gormeden sorunun kisiden ote kisiler arasindaki iliski dinamiginde ki farkliliklardan suregeldigini dusunur. Aile bireyleri terapistin tarafsiz bir sekilde sordugu sorulari cevaplayarak; sorunlari cozumlemeye calisir. Therapist tum aile bireylerini yada bazi aile bireylerini sorunun ilerleyisine gore seanslara dahil ederek ailenin kultur ve yasam sekline uygun stratejileri aileyle paylasip yeni stratejilerin uygulamasi icin aileye sure verir. Ailenin geri bildirimleri ile yeni saglikli davranislar aileye denenmesi icin verilir.

Aile terapisi ailelerin yasadiklari sorunlardan dolayi unuttuklari iyi yonlerini farketmelerine yardimci olur baska bir deyimle bardaga dolu tarafindan bakmaniza yardimci olmaya calisir.

Ailelerin genelde benimle gorustugu alanlar :

• Eslerin farkliliklarindan dolayi yasadiklari sorunlar yada eslerin birbirlerine karsi olan guven sorunlariCocuklarla ilgili davranis, duygusal yada okulla ilgili sorunlar
• Ailelerin yasadiklari buyuk travmalar ; ani kayiplar yada bosanma , aile ici iliskilere maruz kalan cocuklar ve aileler
• Beklenmeyen ani hastaliklar ve olumlerin yarattigi kaygi ve dapresyon sorunlari
• Bosanmis ailerin yeniden aile kurmasi
•Aile ici siddet
• Bosanma
• Ebeveyin catismasi

Aile Terapisinin kanitlanmis pozitiv sonuclari
Dogru Aile terapisi
• Ailelerin saglikli baglari kurmasina
•Aile bireyler arasinda saygi ve sevgiye dayali komunikasyonun cogalmasi
• Ailelerin karsilastiklari sorunlara yapici ve saglikli cozumler bulmasi
• Karsilikli saygi ve empatinin artmasi
• Aile bireyleri arasindaki catismalarin azalmasi yada yok olmasi
Bazende bosanmis ailelerin couckarla ilgili yasadigi sorunlara cozum bulunabilir

Ailen icin bir adim atman gerekebilir ve bunu yapmak icin hic bir zaman gec kalmis degilsin.
SG

18/02/2021

Depresyonun belirleyici semptomlari

Depresyon dusunce , duygu ve hareketlerini olumsuz etkileyen bir durumdur.
Depresyon uzuntu, halsizlik ve enerji dusuklugune sebep olurken eskiden severek yaptigin hicbirseyden zevk almamana sebep olur. Her birey farkliligindan dolayi farkli fiziksel ve duygusal semptomlar gosterir.

Depresyon semptomlari dusuk duzeyli ve endise verici semptomlar arasinda farklilasir.

Genel olarak hissedilen duygular
• Uzgun, mutsuz ve stresli olmak
• Eskiden zevk aldigin hic bir seyden zevk almamak
• Istah duzensizligi ; bazen ck yemek bazen hic yememek
• Uykuya dalamamak yada ck fazla uyumak ve yataktan cikmak istememek
• Yorgun , halsiz ve enerjisiz hissetmek
• Amacsiz hareketlerin cogalmasi ellerin terlemesi, ayak ve bacaklarin surekli istem disi titremesi
• Kendini degersiz ve ise yaramayan biri olarak hissetmek
• Dusunme guclugu , konsantrasyon sorunu ve kararsizlik sorunu yasamak
•Yasama istegini kaybetme ve , olme istegi

Depresyon icin kullanilan terapi yontemleri ise ilac tedavisi yada farkli konusma terapi yontemleridir. Davranis terapisi, tumsel terapi, hipnoterapi ve EMDR kullanilan yontemlerdir. Gecmiste kalan hersey gibi depresyon da geride birakilabilir . Ic dunyanda iyi hisset!
SG

Photos from Songul Guler Psychological Therapy's post 15/02/2021

4-16 yasindaki cocuk ve ergin aileleri
Cocuklarinizin davranis ve duygu durumu ile ilgili soru isaretleri ve endiseleriniz varsa asagidaki degerlendirme sorulari durumu acikliga kavusturmak icin size yardimci olabilir.
Iyi haftalar

11/02/2021

Kendi ortaminda asagidaki sorulara cevap vermek istermisin?
6 sorudan fazlasina ‘evet’ cevabini verirsen kendin icin birseyler yapman onerilebilir. Fakat 8 ve daha fazla soruya ‘evet’ cevabini verirsen bir terapistle gorusmen gerkebilir. Belkide sorun yoktur fakat sen oyle hissediyorsundur.
Terapi su anda hayati nasil yasadigini anlayip sonrada nasil yasamak istedigin konusunda sana yardimci olur.

• Surekli hem kendi gozunde hemde baskasinin gozunde mukemmelmi gorunmek istiyorsun ? Evet ______Hayir ______
• Aile bireylerine yada arkadaslarina onlarin davranislarina kirildigini soyleyemiyor ve surekli uyumlumu gorunmek istiyorsun? Evet______ Hayir ______
• Geceleri surekli uyanip uykuya dalmadan farkli dusunceleremi dalliyorsun? Evet______ Hayir ______
• Insanlara neyi tolare edip neyi edemeyecegini soylemekte zorlaniyormusun? Evet ______ Hayir ______
• Sonucu seni yipratip yorsada mutlaka elindeki isi bitirmek icin kendi sinirlarini zorluyormusun? Evet ______ Hayir ______
• Baskalarinin onceliklerini kendi onceliklerinin onunde tutup sonrada bundan rahatsiz oluyormusun? Evet ______ Hayir ______
• Uzgunlugun ve duygusal aci cekmenin konusulmadigi ve yok sayildigi bir ailede mi buyudun? Evet ______ Hayir ______
• Hayatinin her hangi bir doneminde duygusal, fiziksel yada cinsel tacize maruz kalip , kimsenin sana inanmasini ve desteklemesini saglayamadin mi? Evet ______ Hayir ______
• Gecmiste ve simdiki hayatinda kendin degilde surekli baskalarinin istedigi bir kisi olmaya mi calisiyorsun? Evet______ Hayir ______
• Surekli kontrolun elinde olmasini mi istiyor sun ? Evet______ Hayir______
• Hayatinda herseyin yonunu kaybettigini ve bir turlu duzelmeyecegini mi dusunuyorsun? Evet ______ Hayir ______
• Eger bir ustteki soru dogruysa carpinti ve panic yasiyormusun? Evet______ Hayir ______
• Aglamak hem ck zor hemde gozardi ettigin bir eylemmi? Evet ______ Hayir ______
• Is yerinde her bireyin surekli guvendigi herseyi herzaman ben yaparim tarzinda oldugunu dusunuyormusun? Evet______ Hayir______
• Kendine zaman harcadiginda bencil mi hissediyorsun? Evet______ Hayir______

• Buyudugun ortamda surekli elestirilip iyi biri olmadigin soylendimi? Evet______ Hayir
• Icinde surekli yetersiz, cirkin, becereksiz ve ise yaramayan biriyim diye mi dusunuyorsun? Evet______ Hayir______
• Genelde mutsuz ve umutsuz hissedip sayili gunlerde mi iyi hissediyorsun? Evet______ Hayir _______
• Cocuk yasta ebeveylerin senin kendinden kucuk kardeslerine bakmani isteyip cocuklugunu yasamana engel oldularmi? Evet_______ Hayir _______
• Alkol kullanan taciz ve mahrumiyetin etkiledigi bir ortamda buyudunmu? Evet _______ Hayir_______

08/02/2021

What is EMDR Trauma Therapy?

Clients comes to me for EMDR therapy to find a way that help their individual circumstances. As a psychotherapist who has trained in systemic and family psychotherapy and Analytical treatment, my approach to EMDR is tailored to clients specific presentation and suited to their individual and family context.
EMDR is best known for treating post-traumatic stress disorder (PTSD) and it can also help with a range of mental health conditions in people of all ages.
When a person is involved in a traumatic event, they may feel overwhelmed, and their brain may be unable to fully process what is going on. The memory of the event seems to become “stuck” so that it remains very intense and vivid. The person can re-experience what they saw, heard and smelt and the full force of the distress they felt whenever the memory comes to mind.
How EMDR works?
EMDR aims to help the brain “unstick” and reprocess the memory properly so that it is no longer so intense. It also helps to desensitise the person to the emotional impact of the memory, so that they can think about the event without experiencing such strong feelings.
It does this by asking the person to recall the traumatic event while they also move their eyes from side-to-side, hear a sound in each ear alternately, or feel a tap on each hand alternately. These side-to-side sensations seem to effectively stimulate the “stuck” processing system in the brain so that it can reprocess the information more like an ordinary memory, reducing its intensity.
The effect may be similar to what occurs naturally during REM (Rapid Eye Movement) sleep, when your eyes move rapidly from side to side as the brain processes the events of the day. Some research suggests that EMDR is effective because concentrating on another task whilst processing a distressing memory gives the brain more work to do*. When the brain is not giving its full attention to processing the memory, it starts to become less vivid. This allows the person to distance themselves from it and begin to remember the event in a more helpful and manageable way.
EMDR is a complex therapeutic process that should always be delivered by properly trained therapists.
Ref:* e.g. Gunter & Bodner, 2008- EMDR Association
How EMDR Help?
When a person’s mental health problems have their roots in a distressing life event, EMDR can be very effective very quickly. Studies have shown that EMDR can significantly decrease PTSD symptoms in just two or three sessions, and that the effect is long lasting (e.g. Ironson, Freund, Strauss, & Williams, 2002; Scheck, Schaeffer, & Gillette, 1998). People who have experienced several traumatic events, neglect or poor treatment as children usually need more sessions than this.
See the research section to read more about the scientific evidence for EMDR therapy. EMDR is endorsed by the World Health Organisation (WHO) and the National Institute for Health and Care Excellence (NICE).
* EMDR Association

05/02/2021

Acaba Depresyondamiyim yada Anxiyete sorunum mu var?

Eline bir kalem ve kagit al cevaplarini topla.

Asagidaki sorulari cevaplayarak su andaki duygu ve dusunce durumunu degerlendirebilirsin.

Kaygi sorularina verdigin cevap toplami 10 ve daha fazlaysa profesyonel yardim alman gerekebilir:

Duygu durumu sorularina toplam 15 yada daha fazla skor verdiysen profesyonel destek alman gekebilir :

Duygu Durumu Degerlendirme sorulari

Gecen 2 hafta icinde asagidakilerden hangileri sana uygun duygu ve kaygi durumlari dir?

Cevap Anahtari
0 Kesinlikle bu ben degilim 1 Bir kac gun boyle hissediyorum 2 Yarim gunden daha fazla oyle hissediyorum 3 Hemen hemen hergun oyle hissediyorum

Depresyon yada duygu Problemleri sorulari

1 Gun icerisinde hic bir seye ilgim yok ve hic bir seyden zevk almiyorum 0 1 2 3
2 Umutsuz, depresyonda ve kendimi ck duskun hissediyorum 0 1 2 3
3 Uyumakta zorlaniyor yada ck fazla uyuyorum 0 1 2 3
4 Yorgun ve enerjisiz hissediyorum 0 1 2 3
5 Istahim ck dusuk yada ck yemek yiyorum
0 1 2 3
6 Kendimle ilgili kotu seyler hissediyorum yada kendimi ve ailemi hayal kirikligina ugratan ve kaybeden biriyim . 0 1 2 3
7 Bir seyi okumada yada izlemede konsantrasyonum yok yada ck az
0 1 2 3
8 Konustugum insanlar beni ck yavas konustugum icin anlamiyor yada normalinden fazla surekli bir hareket halindeyim kimseye dediklerimi anlatamiyorum
0 1 2 3
9
Hayatima son vermek yada kendime zarar vermek gibi fikirlerim oluyor 0 1 2 3
Duygu durumu
Total Skor

Anxiete:Kaygi ve Endise Degerlendirmesi

1 Surekli kaygili , endiseli ve korkulu bir sey olacakmis gibi hissediyorum 0 1 2 3
2 Endise ve kaygilarimi durduramiyorum 0 1 2 3
3 Farkli farkli seylerle ilgili endiseleniyorum 0 1 2 3
4 Beden ve ruhen dinlenemiyorum
0 1 2 3
5 Kendimi hep bir hareket halinde dinginlesemeyecek gibi hissediyorum0 1 2 3
6 Cok cabuk huzursuz ve ofkeli olabiliyorum 0 1 2 3
7 Hep ck kotu bir sey olacak diye korkuyorum 0 1 2 3

– Kaygi durumu
Tum Skor

28/01/2021

Dusuncelerini kontrol eden kim?
Hayata Bakis acin dusuncelerini- Dusuncelerin
duygularini -Duygularin davranislarini yonlendirir.
Hep kotuyum diye inanarak buyuduysen kotu oldugunu dusunursun ve duygularin da karamsar ve negativtir. Dolayisyla genelde davranislarin da dusunce ve duygularinin yonunde olur. Bu dongu sen carkin yonunu degistirene kadar devam eder.

Insanlar kotudur diye ogrenmissen insanlardan beklentilerin hep kotu davranislar yapmasidir. Insanlarin iyi davranislarinin arkasinda hep kotu bir niyet dusunursun. Dolayisiyle insanlarin yaptigi hic bir iyi seyi gormeden kucuk bir hata gorsen kendini hakli gorursun. Bu senin sucun degil inanclarinin sonucu ama bu inanc ve dusuncelerini degistirmek senin kontrolunde.
Negativ dusunce kimseye sana zarar verdigi kadar; zarar vermez. Ama positiv dusunce iyi hissetmene, iyi uyumana, iyi yasamana sebep olur. Iyi dusunmek nasil olur yada yillarca ogrenilmis karamsar dusuncelerden nasil vazgecilir? diye soruyor olabilirsin. Sihirle degismez dogru! Ama istersen kendini negativ dusuncelerden ozgurlestirebilir, daha saglikli bir hayat yasayabilirsin.
Pandemi , hastalik ve deprem hic kimsenin kontrolunde degil. sevdiklerini kaybetmek senin kontrolunde degil fakat dusuncelerini yoneten bakis acini degistirmek senin kontrolunde.

27/01/2021

Neden ve ne kadar terapi almaliyim?

Bir ck zaman terapiste yada terapiye neden basvurmuyorsunuz sorusuna asagidaki ve benzeri gibi cevaplari almaktayiz.
Bende bir sorun yok ,
Ben deli degilim ,
Terapist ne yapicak konus konus sonu yok ,
Her hafta ne terapisti ve
Ne zamana kadar terapiste gidicegim gibi.

Aslinda psikoterapistler/terapistler delilerle calismazlar, sorun sende degil fakat hayatina girmis bir sorun seni ve sevdiklerini ck zorluyor olabilir ve bu sorunu hayatindan cikarmak icin terapiste basvurabilirsin.
Terapistler farkli calisirlar ama terapide secim sana aittir.
Terapi uzun sureli olabilecegi gibi,
1 seans terapi alarak seni rahatsiz eden dusunce ve duygulari anlayabilirsin
yada belirli sayida
6-12 seans ile 20 seans alabilirsin.

Tabiki bir ck zaman hayatina mudehale eden sorunlari kendi ortaminda cozmeye calisiyorsun ama bazen sorunu tarafsiz ve elestirmeyen uzman biriyle anlayip cozumlemen hem kendini daha iyi hissetmene, hemde sorunla daha iyi mucadele etmene sebep olacaktir.

Mesela esinle evlilik sorunlari yasiyorsan yakin cevrenin bilmesi tercih ettigin bir sey olmayabilir. Arkadasin duygularini ve ozel bilgileri farkli sekillerde yorumlayip sorunun istemeyerekde olsa buyumesine sebep olabilir. Sorunu sen esinle unutsanda arkadasinin bu bilgiyi tasimasi seni rahatsiz edebilir. Terapist bilgini gizli tutar, tarafsiz bir sekilde cozumler bulmani saglar ve seni kesinlikle elestirmez.

26/01/2021

COVID 19 ile Yasam
Hepimiz farkli sekillerde de olsa Covid ‘ in etkilerini yasiyoruz. Toplumsal bir travma gibi bir sekliyle ve umarim toplumsal bir iyilesme donemine de girecegiz. Yada aslinda kendimizi var olan duruma alistirip; en asgaride nasil etkileniriz diye dusunce ve dolayisiyla davranislar uretecegiz.
Coktan alistik pandeminin bir ck surecine ve artik diger hayatimiza donmek belkide zor gelicek bazilarimiz icin.
Birilerimiz ck sevdigimiz kisileri kaybettik .
Digerleri islerini kaybetti yada bazilari her turlu riske ragmen calismak zorunda kaldi. Hepimiz evden cikmamayi ogrendik.
En ck fark ettigimiz sey sanirim sagligimizin herseyden once gelmesiydi. Sagligimizla sinanmak zor gelsede, bircogumuz kendimizi korumaya calisip daha saglikli yasamanin kosullarini aradik. Vitamin destekleri, nefes almayi ogrenmek, hijyen ve dogal ilac yontemleri v.s.
Ama duygusal olarak en ck etkilendigimizin cokta farkinda olmadik cogumuz basta . Yavas yavas psikolojik ve duygusal tepkilerimiz beliginlesmeye basladi. Karamsar, kaygili, motivasyonu dusuk , umutsuz hissetmek en ck duydugum kavramlar oldu son zamanlarda.
Pandemi ile ilgili endise, korgu ve kaygi larini kiminle konusabiliyorsun? Konustugun kisi endiselerini azaltiyormu ? Kendini dusuncende yalniz hissetmemek icin neler yapiyorsun?
Bu sorun kollektif bir sorun o nedenle sorunlarini anlayacak bir arkadas bulman onemli bir adim. Fakat endiselerin ve kaygilarin gunluk hayatini zorluyor ve iyi hisetmiyorsan , ck gec kalmadan , profesyonel destek al. Psikolojik destek pandemi surecinde uzaktanda verilebilen etkili bir tedavi yontemi olarak kabul edilmistir ; bu nedenle virus kaparim endisen olmadan destek alman hem ck kolay hemde ck yakin .

21/01/2021

Pandemi ve Anxiete

Pandemi de sekizinci aydeyken en ck yukselen duygusal rahatsizlik anxiete olmustur. Anxiete yasadigini nasil anlarsin..

Surekli bir endise durumunda her an kotu bir sey olabilecegini dusunuyor, herhangi bir real durum olmadan korkular yasayip kalp carpintisi yasiyorsan,

Kotu bir haber gelicekmis gibi hissediyor ve aklinda hicbirsey tutamayip odaklanmada zorluk cekiyorsan,

Herhangi bir sekilde sakinlesmek icin yapicak birsey bulamiyorsan ,
genel anxiete icin uzman biriyle gorusmen gerekebilir.

Anxiete ck korkutucu ve yorucu bir durum olmasiyla birlikte dogru tedavi yontemiyle kisa zamandada kurtulabilceginiz bir rahatsizliktir.
Anxiete durumunun kroniklesmesini onlemek icin erken terapi ve tedavi saglikli bir secimdir.

20/01/2021

Terapi yardimi almak icin hic bir zaman gec kalmis sayilmasin. Hangi sebeblerden dolayi terapiye basvurmayi erteliyorsan, gozardi ediyorsan yada farkli sebepler buluyorsan ; bir tarafa birak. Yardim almak icin kendine bir sans ver. Oncelikle simdiye kadar terapiye basvurmana engel olan inanclarini ve dusuncelerini listele.

• Bir gun terapiste gidicegim aslinda, su isimi halledeyim, kendime de sira gelicek.
• Ilk gordugum terapist bir sey yapmadi umudum yok
• Benim sorunumda sorunmu sanki once gercekten sorunlari olanlar gitsin terapiye
• Benim sorunum o kadar karisik ki terapi hic bir sey yapamaz
• Terapi demek tum aile iliskilerime bakmam demek Ben tek basima iyiyim v.s

Terapiye basvurmak ne hic bir zaman gec nede oldugun durumdan daha kotuye goturur seni. Dogru therapist ve dogru zamanda daha iyi bir yerde olabilirsin. Endiselerin her zamankinden fazla ise ; kendini yorgun , halsiz ,mutsuz hissediyorsan; insanlarin her dedigine alinip mutsuz oluyorsan, hic kimsenin umrunda olmadigini dusunuyorsan ve Ofke /sinir kontrolunu kaybettigini dusunuyorsan terapistle konusman seni kesinlikle daha iyi hissetirecektir.
Asi hayat kurtarir ;terapi hayati daha iyi yasamayi saglar.

Videos (show all)

Parents of children with Autism and ADHD
www.songulguler.com
www.songulguler.com
Your current life can be overpowered by how you feel right now however you can make a change for yourself if you wish to...

Telephone

Opening Hours

Monday 18:00 - 08:00
Tuesday 18:00 - 20:00
Thursday 18:00 - 20:00
Saturday 09:00 - 17:00
Sunday 09:00 - 17:00