nutrition.health.wellness

nutrition.health.wellness

Sănătate cu stil!
¬ diete personalizate
¬ planuri alimentare
¬ detox
¬ protocol alimentar

09/04/2021

Morning!

14/03/2021

Energie de dimineață!

Diete personalizate la un mesaj distanta 😉

30/01/2021

Energie înainte de sală!
1 grepfrut, 1 🥝 , o bucățică de ghimbir, 1 lingura semințe crude de dovleac, 1 lingura de polen crud, 150g apă purificată.
Enjoy!

05/12/2020

Plan alimentar de curățare a colonului!

20/10/2020

Beneficiile nucilor

Trebuie mentionat faptul ca nucile pot preveni boala Alzheimer. Cei predispusi la aceasta boala pot intarzia simptomele si instalarea acesteia prin consumul zilnic de nuci. Cantitatea mare de acizi grasi Omega-3 din nuci este cea care mentine sistemul nervos sanatos si imbunatateste memoria.

E bine de stiut faptul ca nucile sunt si o sursa naturala de calciu, si, astfel, ajuta la mentinerea oaselor sanatoase. Femeile care sunt la menopauza sunt predispuse la osteoporoza din cauza schimbarilor hormonale. Asa ca persoanele in varsta, dar in special femeile, ar trebui sa consume nuci, deoarece le ofera calciu de calitate.

Cantitatea mare de acizi grasi Omega-3 din nuci face din acestea un aliat de pret si pentru pacientii care sufera de afectiuni precum artrita, astmul sau eczema, care au la baza un proces inflamator.

Nucile contin melatonina, care este asociat cu somnul profund. De aceea, consumul de nuci e recomandat persoanelor care sufera de insomnii. Omega-3 din nuci mentin tensiunea arteriala redusa, combatand stresul si efectele acestuia asupra organismului.

Se recomanda nucile in meniul zilnic, insa nu trebuie sa abuzam de ele, deoarece au multe calorii. Un pumn de nuci pe zi este suficient. Acestea se pot consuma pe post de gustare intre mesele principale. Datorita continutului lor ridicat de fibre, se instaleaza foarte rapid senzatia de satietate astfel, incat pot fi de mare ajutor si atunci cand sunteti la dieta. Indiferent de cm decideti sa consumati nuci, pe post de gustare sau de lapte vegetal, important este sa le introduceti in dieta.

12/10/2020

Pătrunjelul este nelipsit din prepararea multor feluri de mâncare, fiind un aliment sănătos. Bogat în vitamina C, chiar mai mult decât lămâia, poate fi un întăritor natural al sistemului imunitar, bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun regenerator capilar.

7 beneficii ale pătrunjelului

1. Pătrunjelul este bogat în vitamina C.
2. Îmbunătăţeşte digestia, prevenind astfel balonările şi indigestia. Ajută funcţia hepatică.
3. Ajută la buna funcţionare a rinichilor, prin dizolvarea calculilor renali.
4. Îmbunătăţeşte nivelul de estrogen şi reface circulaţia sangvină a tractului ge***al feminin.
5. Stimulează sistemul imunitar datorită conţinutului extrem de bogat în vitamina C, betacaroten, vitamina B12 şi clorofilă.
6. Pătrunjelul poate combate icterul, este eficace în blocajele care pot apărea la nivelul funcţiei hepatice, al plǎmânilor şi rinichilor.
7. Frunzele pot vindeca tǎieturile adânci, vânǎtǎile şi pot fi folosite în alimentaţia pacientului oncologic.

07/10/2020

Beneficiile demonstrate ale consumului de ghimbir

¬ Stimuleaza functia digestiva
¬ Rol in preventia infectiilor orale
¬ Antioxidant si energizant
¬ Remediu contra racelii si gripei
¬ Ajuta la scaderea colesterolului
¬ Calmeaza greata
¬ Contribuie la reducerea inflamatiilor

05/10/2020

Senzația de oboseală, energia scăzută și nevoia de odihnă constantă sunt simptome firești atunci când suntem supuși stresului constant. Locul de muncă, școala sau activitățile de zi cu zi ne epuizează de energie, organismul nostru fiind nevoit să consume tot mai multe substanțe benefice pentru a se menține în stare de funcționare optimă și pentru a recupera acea energie.

02/10/2020

Beneficiile gutuiului

Te ajuta sa slabesti – gutuile au un continut caloric redus, 100 de grame de gutuie cruda continand numai 57 de calorii. Mai mult decat atat, coaja de gutuie contine cantitati mari de fibre, ceea ce inseamna ca faciliteaza digestia si mentine senzatia de satietate.

Amelioreaza si chiar trateaza problemele gastrointestinale – catechina si epicatechina care se regasesc in fibrele din gutui curata colonul de toxine si protejeaza membrana care captuseste stomacul. Astfel, majoritatea afectiunilor gastrointestinale sunt ameliorate de consumul de gutui, preferabi gatite la cuptor.

Au proprietati antiinflamatoare – gutuile coapte sunt bogate in vitamina C, acoperind chiar un sfert din necesarul zilnic de vitamina C recomandat pentru un adult. Vitamina C nu numai ca intareste sistemul imunitar si are proprietati antiinflamatoare, insa are si proprietati antialergice. Dermatita atopica, dar si cistita, pot fi ameliorate prin consumul de gutui.Si in cazul reumaticilor, cura de gutui pregatite la cuptor amelioreaza durerile reumatismale sezoniere, la intrarea in sezonul rece.

Trateaza greata si varsaturile – gutuile fierte sau coapte au capacitatea de a ameliora greata si varsaturile. Capacitatile diuretice ale gutuilor contribuie, de asemenea, la reducerea senzatiei de greata.

Regleaza tensiunea arteriala – potasiul are un rol esential in mentinerea tesiunii arteriale in parametrii normali, iar gutuile se bucura de un continut bogat in potasiu. Consumand gutui, care regleaza tensiunea arteriala, reduci riscul de ateroscleroza, de afectiuni cardiace si de infarct.

Stimuleaza circulatia sanguina – intrucat au un continut bogat in fier, cupru si zinc, minerale care au un rol important in producerea celulelor rosii, gutuile stimuleaza circulatia sanguina si oxigenarea intregului organism.

Estompeaza stresul si combat anxietatea – gutuile contin antioxidanti care au capacitatea de a reduce stresul si de a oferi o stare de calm mintii, combatand si prevenind totodata anxietatea.

Previn reactiile alergice – gutuile au capacitatea de a preveni declansarea unei reactii alergice. Aplicate sub forma de compresa pe piele, acestea amelioreaza iritațiile.

01/10/2020

Cum iti ajuti sistemul imunitar in sezonul rece

Vrei sa tii departe raceala sau gripa in acest sezon rece?! Pentru ca, in aceasta perioada, sistemul imunitar este mai sensibil, trebuie sa ai grija ce mananci pentru a-l ajuta sa faca fata schimbarilor de temperatura.

Alimentele care ajuta

Legumele verzi. Legumele verzi sunt surse excelente de vitamine, asadar, daca acestea se regasesc in meniul tau zilnic, sistemul tau imunitar va avea de castigat.

Alimente cu un continut ridicat de zinc. Zincul este aliatul perfect care te poate ajuta sa combati raceala, deoarece lupta impotriva virusurilor. Printre cele mai bune surse din care il poti procura se numara semintele de susan si cele de dovleac, lintea, carnea de vita, crapul si fructele de mare.

Ghimbirul. Ghimbirul actioneaza precum un scut impotriva inflamatiilor datorita continutului ridicat de vitamina C, având capacitatea de a preveni si de a combate raceala.

Alimentele care contin probiotice. Acestea au un impact pozitiv asupra organismulului – contribuie la producerea substantelor antibacteriene si intaresc sistemul imunitar, de aceea este bine sa le incluzi in dieta ta zilnica. Le gasesti in kefir, muraturi in saramura, lapte, branza de vaci, soia si ciocolata neagra.

29/09/2020

Detoxifierea colonului a devenit un subiect de interes, având în vedere creşterea impresionantă a numărului de persoane care suferă de balonare, constipaţie, sindromul colonului iritabil.

Sindromul colonului iritabil afectează în special persoanele supuse unor condiţii stresante, suprasolicitante, care urmează anumite regimuri de slăbit, se alimentează excesiv sau îşi privează organismul de unii nutrienţi.  

De asemenea, constipaţia este o problemă frecventă în rândul populaţiei, asociată stilului alimentar modern. Stagnarea materiilor fecale în colon determină o suprapopulare bacteriană, iar trecerea acestora în sânge creşte riscul de infecţii urinare recurente, infecţii în sfera ginecologică, dar duce şi la o scădere a imunităţii.

28/09/2020

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman, îndeplinește peste 500 de funcții și este capabil de regenerare. Principalul său rol este filtrarea și sortarea substanțelor toxice, prin urmare detoxifierea sa devine obligatorie, cu atât mai mult cu cât suntem expuși zilnic la poluare, iar alimentația zilelor noastre lasă mult de dorit.

22/09/2020

4 pasi esentiali pentru a ne pregati organismul de iarna

In perioada de tranzitie, sezonul de toamna, pregatirea corecta a corpului pentru lunile reci este absolut necesara. Pentru a face acest lucru cat mai eficient, specialistii in nutritie si sport ne dau cateva sfaturi care pot fi aplicate de oricine, iar asta intr-un mod cat mai simplu.

De ce corpul are nevoie de protectie odata cu sezonul rece
Diminetile si serile reci, zilele calde si diminuarea zilei, sunt factori care vrem, nu vrem, ne pregatesc pentru tranzitia de la vara la iarna.
Pentru a evita ca acest lucru sa se intample brusc si cu consecinte asupra sanatatii fizice si psihice, specialistii ne sfatuiesc sa urmam cativa pasi simpli, care ar putea sa ne aduca un plus de confort.

Faceti sport!
Daca toata vara am facut sport pentru a ne mentine greutatea si a arata bine mai ales la plaja, ei bine, odata cu apropierea sezonului rece, nu trebuie sa renuntam la acest obicei. Antrenorii de sport ne spun ca acum, poate si mai mult, corpul nostru are nevoie de un bun tonus muscular. In plus de asta, evitam acumularea de kilograme in plus, o tendinta in lunile de iarna.

Urmati o alimentatie sanatoasa!
Cand frigul se apropie, suntem tentati sa consumam mai multe produse traditionale, mai ales ca toamna si iarna  sunt bogate in astfel de resurse si preparate. Mancarurile considerate grele  sunt adesea bogate in colesterol, grasimi saturate și calorii. Lipsa de nutrienti, inclusiv proteine, zinc, seleniu, cupru, fier și vitamine (A, C, E, D și vitaminele B), va avea un impact asupra imunitatii. Astfel ca cel mai bun mod de a ne proteja este sa consumam o varietate larga de  fructe și legume viu colorate cm ar fi ardei rosu, morcovi, dovleac, nuci, struguri sau gutui, care sunt  sunt bogate in antioxidanti, ce pot stimula sistemul imunitar. Asadar, daca avem pofta de ceva dulce, nutritionistii ne recomanda sa optam pentru fructe, fie crude, fie uscate.

Hidratati-va!

De asemenea,  in lunile mai reci este dovedit faptul ca nu bem suficienta apa, astfel ca riscul de a fi deshidratat este mai mare, iar asta fara a ne da seama.

Dormiti suficient!

09/09/2020

Alege cel mai bun protocol de detoxifiere pentru tine!
Indiferent de varsta pe care o ai, de ocupatia si stilul de viata, este foarte important sa ai grija de nevoile tale, in mod special cand este vorba de sanatatea ta, fizica si psihica. Acorda-ti mai multa atentie si rezerva-ti timp pentru ritualuri de ingrijire, cure de detoxifiere si momente de liniste in care sa iti revizuiesti planurile, telurile si dorintele, dar si modalitatile de a obtine toate aceste lucruri.

Timeline photos 28/08/2020

Ce inseamna stil de viata sanatos

Multi dintre noi asociem stilul de viata sanatos cu slabitul si dietele. Cu siguranta, te va ajuta sa slabesti, insa o viata sanatoasa si echilibrata implica mult mai multe.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) defineste sanatatea ca fiind o “stare de bunastare fizica, mentala si sociala completa si nu doar absenta bolii”.

Un stil de viata sanatos este un cumul de aspecte, de la sanatatea corpului fizic, la cea psihica, emotionala, spirituala, relationala si financiara. Printre cele mai “vizibile” beneficii ale unui stil de viata sanatos, se numara faptul ca te simti nemaipomenit, ai mai multa energie, te poti concentra mai bine si te imbolnavesti mai rar – sau, de ce nu, deloc.

Nu se poate spune ca unul este mai important ca altul, dar desigur, fara o alimentatie sanatoasa, sport si suficiente ore de somn nu poti face nimic.

Astfel, stilul de viata sanatos trebuie vazut holistic. Concret, gandeste-te sa faci schimbari pe mai multe paliere, nu doar sa mananci mai cu grija si sa gandesti pozitiv – care sunt, de altfel, cele mai comune sfaturi cand vine vorba despre o viata echilibrata.

Timeline photos 27/08/2020

Planuri alimentare personalizate pentru un stil de viata sanatos si sfaturi despre nutritie

Odată luată decizia de a lucra împreună, trecem la treabă și îți creez un program nutrițional personalizat, de aplicat în următoarea lună. Personalizarea se face în funcție de rata metabolică pe care o ai, nivelul zilnic de intensitate fizică și preferințele tale alimentare.

Facem constant evaluări, astfel încât ajustăm de la lună la lună acest program în funcție de evoluția ta și de cm te simți.

Despre planul personalizat
Îl stabilim în funcție de următoarele detalii:

Nivelul de intensitate al activității tale fizice
Obiectivele tale
Preferințele tale alimentare
Planificarea meselor în funcție de necesitățile pe care le ai

Timeline photos 26/08/2020

Daca faci antrenamente in mod constant ai vrea sa beneficiezi la maxim de pe urma lor? Un beneficiu important al antrenamentelor este cresterea in masa musculara si in forta. Antrenamentele iti fac viata de zi cu zi mai buna si te ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti.

Trei obiective principale trebuie îndeplinite pentru maximizarea cresterii in masa musculara: un consum mai mare de calorii raportat la caloriile pe care le arzi, un consum mai mare de proteina, raportat la proteina, ce se utilizeaza in organism in timpul proceselor organismului dar și un program de antrenament, care sa iti solicite musculatura.
Chiar daca indeplinesti toate aceste criterii, fără a iti administra suplimente alimentare, trebuie sa stii ca, anumite suplimente te pot ajuta să iti atingi mai usor obiectivele.

Suplimentele te pot ajuta să câștigi mai multă masa musculară, cu ajutorul programului tau de antrenamente.

Timeline photos 25/08/2020

Îngrășarea se transformă în masa musculară!

Deși majoritatea dintre noi ne dorim să slăbim, există și persoane care vor să se îngrașe și nu reușesc.

Evaluează kilogramele pe care vrei să le câștigi.

Vezi, mai întâi dacă chiar e necesar să te îngrași. Sunt persoane care par slabe și cred că au nevoie de câteva kilograme în plus, deși greutatea lor este perfectă.

Vrei să te îngrași sănătos? Consultă un specialist
Acesta îți va spune dacă e nevoie să e îngrași cu orice preț, greutatea ta ideală, și modalitatea abordată. Specialistul te va orienta spre o luare în greutate cât mai sănătoasă. Sunt situații când specialistul va putea prescrie anumite medicamente ajutătoare, injecții, vitamine sau complemente alimentare.

Un nutriționist te poate ajuta alegând meniul potrivit pentru tine pe perioada unei zile, astfel învât să te îngrași sănătos.

Timeline photos 24/08/2020

Sport și nutriție corectă. De câte ori nu am auzit aceste două cuvinte, sport și nutriție, împreună? Sunt două concepte atât de strâns legate între ele încât orice discuție care are ca subiect sănătatea, atât la un nivel personal, cât și la unul general, le înglobează, de obicei, pe amândouă. O dietă echilibrată este unul dintre cele mai importante lucruri pe care o persoană le poate face pentru starea sa de bine. Să nu uităm însă și de sport. Dacă privim atent, ne dăm seama că ele sunt, pur și simplu, interdependente.

Timeline photos 21/08/2020

Mănâncă sanatos la birou!

O alimentatie sanatoasa este obiectivul multora dintre noi, insa a manca sanatos la birou este uneori foarte dificil: mult de lucru, orar prelungit, situatii neasteptate, intalniri interminabile.

Iata doar cateva exemple de motive care pot favoriza alegerea unor alimente nesanatoase drept sursa de energie la birou. Si atunci pentru a putea fi consecventi in ceea ce priveste alimentatia echilibrata trebuie sa planificam din timp ceea ce vom consuma la serviciu si, mai ales, gustarile pe care le vom lua in cazul in care situatia iese de sub control si nu ajungem sa mancam clasica salata de ton sau de pui.

Traim in mare viteza si suntem din ce in ce mai pretentiosi cu alimentele pe care le alegem. De aceea, gustarea trebuie sa fie cat mai naturala, sa nu coste mult si sa nu necesite preparare indelungata. In acest fel organismul hranit cu substante nutritive de calitate va raspunde mai bine la stres si va avea mai multa energie pe intreaga durata a zilei. Asadar primul punct important intr-o dieta sanatoasa este micul dejun. Aceasta masa este esentiala pentru ca furnizeaza nutrientii necesari pentru primele ore ale zile (care sunt de obicei si cele mai solicitante) si ajuta la controlul si mentinerea greutatii corporale (datorita prevenirii hipoglicemiei si a alimentatiei emotionale implicate de aceasta).

Nu sari peste pranz!

De asemenea pentru o dieta sanatoasa, pranzul este o masa foarte importanta, care devine de cele mai multe ori lipsit de prioritate atunci cand suntem la servici. De obicei aceasta masa se amana foarte mult si de cele mai multe ori se instaleaza senzatia de foame foarte puternica. Si cand ne este foarte foame, tendinta este de a face alegeri culinare nesanatoase: fast food, dulciuri, cipsuri, produse rafinate de panificatie. Si astfel se explica si de ce cantarul indica din ce in ce mai mult, si de ce nu ne simtim grozav (balonare, constipatie, nervozitate).

Timeline photos 20/08/2020

Senzatia de oboseala

Oboseala te poate afecta in mai multe feluri. Poti sa nu mai ai energie pentru a face miscare, poti avea dificultati la concentrare sau in a te mentine alert ori a-ti aminti anumite lucruri. Sau te poti energa mai usor si te poti izola social.
Daca oboseala se instaleaza brusc sau devine mai frecventa, ar putea fi asociata cu o serie de afectiuni sau cu schimbari in stilul de viata. Mergi la medic pentru a descoperi daca ai una dintre urmatoarele probleme.

Anemie. Se produce cand sangele are prea putine celule rosii (eritrocite) sau acele celule au prea putina hemoglobina, o proteina care transporta oxigenul in fluxul sanguin. Rezultatul este o scadere a nivelului energiei.

Boli cardiovasculare. Acestea determina inima sa pompeze sangele mai putin eficient si provoaca acumularea de lichid la nivelul plamanilor, care duce la dificultati in respiratie si reduce alimentarea cu oxigen catre inima si plamani, avand ca rezultat oboseala pe care o resimti.

Hipothiroidism. O tiroida hipoactiva poate determina oboseala, pe langa alte simptome ca cresterea in greutate, slabiciunea, pielea uscata, senzatia de frig si constipatia.

Probleme de somn. Apneea de somn este caracterizata de pauze in respiratie care pot dura pana la cateva secunde sau respiratie superficiala in timpul somnului. Este o problema frecventa in randul varstnicilor si a persoanelor supraponderale. Alte probleme asociate cu omnul sunt vezica urinara hiperactiva sau prostata marita (hiperplazia benigna de prostata), care te trimit frecvent la baie in timpul noptii. Toate aceste probleme iti pot deranja somnul suficient cat sa te simti obosit a doua zi.

Medicamente. Anumite medicamente determina senzatia de oboseala – antihipertensivele, antidepresivele, anxioliticele si antihistaminicele.
Cere sfatul medicului daca ai adaugat un nou medicament in schema de tratament sau daca ai crescut recent doza. “Uneori ajuta ca anumite medicamente care provoaca oboseala sa fie administrate seara, nu in timpul zilei,” explica medicul.

Depresie sau anxietate. Problemele mentale te secatuiesc de energie. S-ar putea sa suferi de depresie sau anxietate si sa nu știi.

Timeline photos 19/08/2020

Legume si fructe de sezon, de care sa te bucuri in august

Alimentele proaspete, de sezon, sunt accesibile si multe dintre ele contin vitamine, minerale si nutrienti esentiali organismului tau – totul la un pret mic! In ultima luna de vara, mizeaza pe fructe si legume foarte sanatoase, pe care le poti consuma ca atare sau in combinatii culinare simple, care le mentin maximum de vitamine.

Modul recomandat de a consuma fructele si legumele este cel crud, fara prea multe artificii: fie ca atare, fie in salate cu cat mai putine ingrediente, cu putin ulei extravirgin de masline si fara dressing-uri sofisticate (si cu multe calorii!).

Timeline photos 18/08/2020

Smochinele sunt fructe dulci, consumate mai des confiate, însă în ultima vreme au început să apară în supermarketuri şi sub formă proaspătă. Pe lângă faptul că au un gust minunat, aceste fructe dispun şi de nutrienţi cu efecte benefice pentru sănătatea şi frumuseţea noastră. Studii recente arată chiar că aceste fructe ar putea ameliora simptomele anumitor afecţiuni, cm ar fi diabetul sau eczemele.

De asemenea, smochinele sunt surse bogate în calciu – mineral care previne instalarea osteoporozei şi a problemelor dentare – şi antioxidanţi care au rolul unui scut protector împotriva acţiunii radicalilor liberi.

Studiile arată că smochinele se numără printre cele mai bune surse vegetale de vitamine şi minerale, precum:
Vitamina A
Vitamina C
Vitamina K
Vitaminele din complexul B
Potasiu
Magneziu
Zinc
Cupru
Mangan
Fier

Reţineţi că smochinele proaspete sunt de preferat în detrimentul celor uscate, deoarece au mai puţine calorii. De exemplu, 100 de grame de smochine uscate au 249 de calorii, 3.3 grame de proteine, 69 de grame de carbohidraţi şi 5.6 grame de fibre. Pe de altă parte, 100 de grame de smochine proaspete conţin 80 de calorii, 1.3 grame de proteine, 20 de grame de carbohidraţi şi 2.2 grame de fibre.

Timeline photos 17/08/2020

Sare de mare, sare roz din Himalaya, sare neagră din Hawaii, sare trandafirie din Bolivia… pe rafturile magazinelor cu produse bio şi chiar în unele supermarketuri au apărut numeroase alternative la sarea de masă cu care suntem obişnuiţi. Sunt aceste cristale colorate de sare mai bune decât sarea normală? Sau campaniile de promovare exagerează proprietăţile acestora?

Sarea de mare şi alte tipuri de sare neprocesată se bucură de mare succes în gastronomie. Mulţi bucătari o folosesc pentru a da savoare deosebită şi culoare unor preparate. Sarea de mare, spre exemplu, este mai complexă decât sarea de masă standard, care este procesată şi sărăcită de minerale, astfel încât să ajungă pe mesele noastre albă, strălucitoare, fără impurităţi, cu textură uniformă, potrivit unui articol din huffingtonpost.com.

Sarea obţinută artizanal nu este doar mai savuroasă decât sarea obişnuită. Mulţi producători susţin că sarea de mare este mai sănătoasă decât sarea de masă pentru că este naturală şi nerafinată. Sarea de mare este o sursă valoroasă de minerale esenţiale, afirmă producătorii.

Avantajele nu se opresc aici. Potrivit unor site-uri, sarea de mare poate elimina toxinele, normalizează aciditatea, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi digestia, furnizează antioxidanţi.

Orice tip de sare creşte tensiunea arterială!

Numai că aceste beneficii nu sunt confirmate din punct de vedere ştiinţific. Producătorii diverselor sortimente de sare, precum şi multe companii din industria alimentară induc consumatorului ideea că „natural înseamnă mai bun pentru tine”, se arată în articol. Dar din punct de vedere al sănătăţii, sarea este sare, iar consumată în cantităţi mari poate duce la creşterea tensiunii arteriale şi la alte probleme de sănătate.

În plus, sarea nu este o bună sursă de minerale precum calciul, magneziul sau potasiul. Cantităţile infime din aceste minerale pe care le poate furniza sarea nu acoperă necesarul organismului. Asocierea sării cu aportul de minerale este ca şi cm am afirma că trebuie să ne îndopăm cu miere pentru a beneficia de magneziu.

Promovarea sării nerafinate creează de asemenea confuzii în privinţa beneficiilor pentru sănătate.

Timeline photos 14/08/2020

Metale pretioase in solutii coloidale

In miliardele de celule continute de tesuturi si organe, energia este obtinuta din anumite metale, printre care fier, iod, mangan si cupru.

Exista aproximativ 32 de minerale in organism, cu urme de cel putin la fel de multe altele.

Chimia nutritionala coloidala este stiinta care transforma acele elemente in particule, astfel incat acestea sa poata fi utilizate direct de celule si de fluidul intercelular.

In mod ideal, un nutrient trebuie administrat intr-o astfel de forma incat constituentul sau esential sa calatoreasca prin corp pana cand ajunge la partea in care este necesar si, totodata, sa ajunga la acel organ sau tesut intr-o stare care sa permita sa fie folosit la cel mai mare avantaj.

Administrarea unei substante sub forma chimica, deoarece a fost izolata de materia creierului, de exemplu, poate fi o intelegere gresita a modificarilor chimice si fizice care au loc in asimilare si, astfel, furnizarea materialului intr-o forma din care trebuie transformata.

Faptul ca aceasta conversie are loc, arata cat de minunat este un alchimist al organismului uman; dar nu este un motiv pentru administrarea agentilor intr-o forma mai putin decat ideala, mai ales atunci cand fiziologia este slabita.

Tratamentul unei afectiuni prin administrarea diferitilor compusi este mult mai bine inteleasa atunci cand se constientizeaza ca reactiile se ocupa in mare parte de materiale si sisteme coloidale. Tratamentele nutritionale si de remediere devin cele mai eficiente atunci cand se pot baza in intregime pe acest principiu sau il pot include, eliminand sau minimizand alte tulburari ale sistemului.

Timeline photos 13/08/2020

Autofagia (cuvânt care provine din greacă auto - singură, fagein - a mânca) este un proces prin care celula eukariotică își poate recicla o parte a conținutului ei.

Autofagia este un proces fundamental în celule despre care oamenii de ştiinţă cred că ar putea ajuta în lupta împotriva cancerului şi a demenței.

Procesul este crucial pentru a preveni:

tumorile canceroase

apărarea organismului împotriva infecțiilor

prin menținerea unui metabolism sănătos, ajută la protejarea împotriva condițiilor cm ar fi diabetul zaharat.

Prin studierea procesului în celule de drojdie, Yoshinori Ohsumi a identificat principalele gene implicate în autofagie şi a arătat modul în care proteinele pe care le codifică lucrează împreună pentru a construi membrana celulară. Mai târziu, el a arătat că un proces similar de reciclare are loc în celulele umane - şi că celulele noastre nu ar supraviețui fără acesta.

Mulţumită lui Ohsumi, știm acum că autofagia controlează funcții fiziologice importante, în care componentele celulare sunt degradate și reciclate. Autofagia furnizează „combustibilul” și construiește blocurile necesare pentru reînnoirea componentelor celulare. În plus, autofagia este un proces esențial de răspuns celular la înfometare și alte tipuri de stres. În cazul infecțiilor, autofagia poate elimina bacteriile și virusurile care invadează celula. Autofagia contribuie, de asemenea, la dezvoltarea embrionilor și la diferențierea celulelor.

Celulele pot folosi autofagia pentru a elimina proteinele deteriorate, un mecanism de control care este esențial pentru contracararea consecințelor negative ale îmbătrânirii. S-a demonstrat ca există legături cu autofagia şi în boala Parkinson, diabetul de tip 2 și alte boli ale bătrâneții.

Timeline photos 12/08/2020

Raw vegan.
O dieta raw implica, in principal, alimente neprocesate, intregi (integrale), bazate pe vegetale/plante si, de preferabil, ecologice/bio. Trei sferturi din dieta unei persoane ar trebui sa fie alcatuite din alimente care nu au fost preparate termic.

Cei care tin dieta raw cred ca daca mananca o cantitate mare de alimente crude, aceasta ii va ajuta sa fie mai sanatosi. Unii raw-foodisti sunt vegani si acestia nu consuma niciun fel de produs de origine animala. Altii mananca insa carne cruda si produse crude de origine animala.
Scaderea in greutate nu este principalul obiectiv al dietei raw, insa acest lucru este posibil.

Exista cateva tipuri principale de diete raw:

Raw vegetartienii mananca alimente de origine vegetala plus oua si produse lactate;
raw veganii nu mananca deloc produse de origine animala;
raw omnivorii mananca atat alimente de origine vegetala, cat si de origine animala.
Toti acesti oameni mananca, in principal, alimente crude. Un carnivor raw mancanca, insa, carne, dar nu carne gatita, nici procesata termic in vreun fel.

Timeline photos 11/08/2020

Insomnia este o tulburare de somn care se manifesta prin dificultati in a adormi, trezire pe timpul noptii sau somn de slaba calitate. Potrivit datelor, mai mult de 50% dintre romani dorm mai putin de 7-8 ore pe noapte si peste 75% sufera de epuizare. Considerata una dintre cele mai raspandite afectiuni moderne, lasata netratata, insomnia poate afecta sistemul cardiovascular, scadea puterea de concentrare si creste riscul de obezitate.
Cauze
Pe de o parte, de cele mai multe ori, stresul reprezinta principala cauza a insomniei. Pe de alta parte, mai multe zile la rand cu un somn insuficient poate creste si mai mult stresul, astfel creandu-se un cerc vicios. Mai jos sunt cele mai raspandite cauze ale insomniei:

Existenta unei afectiuni fizice sau psihice - probleme musculare sau articulare, incontinenta urinara, boala Alzheimer, sindromul picioarelor nelinistite, depresia, tulburarea bipolara, schizofrenia etc. se manifesta si prin insomnie. Daca insomnia apare ca un simptom al unei alte boli, prin tratarea cauzei initiale, vor fi atenuate si problemele de somn;
Unele medicamente - luarea unor medicamente poate contribui la aparitia insomniei. Astfel, unele antidepresive, medicatia pentru epilepsie, medicamentele pentru hipertensiune sau cele folosite in tratamentul ADHD pot cauza insomnie;
Tulburarile hormonale - glanda tiroida supraactiva sau hipertiroidismul pot cauza insomnie;
Consumul de cafeina sau alcool inainte de culcare;
Temperaturile extreme - daca temperatura este prea ridicata sau prea scazuta, poate aparea si insomnia. Expertii recomanda o temperatura de 18-19 grade Celsius pentru dormitor;
Schimbarea ritmului circadian - calatoriile in interes de serviciu, in special in zone cu fusuri orare diferite, poate duce la insomnie. De asemenea, lucratul in ture (alternarea programului de zi cu cel de noapte) poate da peste cap somnul.

Timeline photos 11/08/2020

Medicina alternativă!
Peste tot în lume apar din ce în ce mai multe alternative la medicina clasică, în prezent medicina alternativă fiind la mare căutare peste tot în lume. Boala este o stare de „dezechilibru”, care diminuează bucuria, fericirea, poate distruge familia, evoluând în unele cazuri până la deces. Este important să nu se ajungă la boală iar dacă nu se poate evita, este important ca aceasta să fie „eliminată/evacuată” din organism. Medicina este o ramură a ştiinţelor biologice care are ca scop, pe de o parte, studiul corpului omenesc şi al funcţionării lui şi pe altă parte – pe baza acestor cunoştinţe – conservarea şi restabilirea sănătăţii (termenul provine din latinul ars medicina care, în traducere, înseamnă arta vindecării).

Medicina alternativă, numită şi medicina complementară sau medicina neconvenţională constă în metode de diagnosticare şi tratament care se află în afara medicinii clasice alopate. Organismul uman trebuie tratat ca un întreg; în urma studiilor şi a practicării medicinei, Hipocrate a observat că unii indivizi fac faţă mai uşor bolilor decât alţii. Expresia sa a rămas celebră: “Ceea ce provoacă o boală o poate şi vindeca”. Când medicina clasică nu mai oferă soluţii ori, în completarea metodelor convenţionale, medicina alternativă poate contribui la rezolvarea problemelor. În timp ce medicina clasică este concentrată mai mult pe tratarea efectului bolilor folosind tratamente bazate pe medicamente de sinteză care au şi efecte secundare negative, medicina alternativă urmăreşte tratarea cauzei care a determinat boala, ţinând cont atât de aspectele fizice, cât şi de cele emoţionale şi mentale.

Medicina alopată tratează bolile numai după simptomele fizice, utilizând aceleaşi remedii şi reţete pentru toată lumea. Medicina alternativă caută să trateze şi să înlăture cauzele care au condus la boală, în timp ce medicina clasică tratează efectul şi neglijează cauza (dacă te doare capul, ia o tabletă de…). Fiecare persoană este diferită de cealaltă iar aceeaşi boală se poate manifesta diferit, astfel că şi tratamentul trebuie particularizat. Remediile folosite de medicina alternativă acţionează blând, restabilind forţa vitală.

Telephone

Website