За Covid-19 Коронавирус със Смесени чувства

За Covid-19 Коронавирус със Смесени чувства

Събрана колекция от публикации за коронавирус

04/03/2023

Една история за Ковид-19

Личната ми история за изкаран ковид-19 през август 2022 г.

Ковид-19 (причинява се от коронавируса SARS-CoV-2) не е като обикновения грип. От ковид в България са починали до момента* 38130 души. Сред тях са не само мои близки приятели, но и майка ми...

Аз самият го преболедувах в началото на август 2022 г. Симптомите бяха напълно очаквани за човек на моите години в сравнително добра физическа форма, който е ваксиниран и с два бустера: лека кашлица и зачервено гърло.

Това, което не беше очаквано, се случи ден след края на карантината.

На 8-ми август внезапно ме проряза болка в корема – толкова силна, че загубих съзнание. 


Нямаше да пиша тези редове, ако не се бяха случили две чудеса:

Първото беше, че не бях сам, та когато припаднах имаше кой да повика линейката. Когато тя дойде, се разбра, че кръвното ми налягане е 80/40, а пулсът - 50.
Второто чудо се установи впоследствие - в болницата, където се изясни, че имам вътрешен кръвоизлив и ми бе поставена диагноза остър панкреатит. Чудото беше, че кръвоизливът се бе получил между няколко органа, които успяха да “натиснат” обратно кръвта и да преустановят изтичането ѝ. Както казаха лекарите, ако беше няколко сантиметра по-нагоре или по-надолу, нищо нямаше да спре кръвоизлива.

***
Това, което не знаех тогава, беше, че диагнозата е била... неправилна.

Разбрах го по трудния начин - чрез друго плашещо премеждие, когато десетина дни по-късно храносмилателната ми система просто отказа да работи. След цяла нощ непрекъснато повръщане, се озовах отново в спешното отделение на същата болница. Докато докторите се суетяха около мен, стана ясно, че не знаят какво ми е и, съответно, нямат план за лечение. Та, в безпомощно състояние, захранван интравенозно и с тръба, пъхната през носа и гърлото в хранопровода, която цяла нощ изпомпваше остатъците от храната, се чудех дали ще оцелея и дали ще съм в състояние да функционирам изобщо. За щастие ме пое главният хирург на цялата болница, който каза, че съм бил неправилно диагностициран и че кръвоизливът е създал огромен съсирек в тялото ми, който е натиснал дванадесетопръстника, в резултат на което храната не е можела да преминава и това е довело до повръщането. След направената компютърна томография с ангиография се оказа, че на две места имам аневризми, а отделно от това в кръвта ми са се появили съсиреци, които биха могли да доведат до сериозни проблеми. Тутакси започнаха да ме наливат с антикоагуланти през иглата в едната ми ръка, продължавайки интравенозното хранене през иглата в другата.

Наскоро преброих резултатите от различните тестове, които ми бяха правени за тези няколко дни в болницата: 93. 
Лекуващият ми лекар каза, че спокойно мога да отбелязвам 8-ми август като нов рожден ден.


Интересен момент - български лекари, с които се консултирах след първия престой в болницата, бяха озадачени от диагнозата "остър панкреатит", защото кръвната картина противоречеше на диагнозата!

Ковидът доведе и други проблеми, с решението на които продължавам да се занимавам и в момента - с помощта на личния ми лекар и съответните специалисти.

Уважаеми хора,
Ако някой ви каже, че ковид е като обикновения сезонен грип, не му вярвайте. Не ви съветвам да го разберете от собствения си опит.

Три месеца след тези преживявания, следвайки съветите на щатския Център за контрол и превенция на заболяванията, си поставих поливалетната ваксина на Пфайзер.

Споделям всичко това (и ще продължа да го правя периодично), за да стигне до повече хора, които да се ваксинират и да подходят сериозно към заболяването, ако се окажат вирусоносители. Ако ви заболи нещо *след* като сте прекарали ковид, не мислете, че това е нещо обикновено, нормално и т.н., а се консултирайте с лекар.

_______
* - Актуални данни към 7-ми януари 2023 г. според специалния портал на М-во на здравеопазването www.coronavirus.bg

17/03/2022

Две години с коронавирус
О, COVID-19!
/или “Опълченците на Била”/
Три дена простите хора
как магазините бранят. Градските кафета
трепетно затварят след Бойко ревът.
Паники ужасни! За пореден път
гъсти орди лазят към местната Била
и пенсионери кашлят, със секрет я заливат.
Овце след овце! Глупак след глупак!
Охраната безумна сочи табелата пак
и вика: “Стойте! По 20 се влиза!”
И тълпата се стряска - ще свърши ориза!
“Давайте навътре!” чу се от вратата,
без да чакат миг се втурнаха стадата.
И с нов дъжд кошници, чанти и колички
готови да се бият, ще се запасяват всички.
Бутат и се блъскат, без сигнал, без ред,
всякой гледа само да бъде напред
И белия си дроб на вирус да изложи,
но още едни макарони в торбата да сложи.
Ченетата тракат. Касиерки реват,
“Взимайте по-малко, стоката е кът!”
Не сещат ни жега, ни жажда, ни страх -
трябва да вземат консервите с грах.
“Не ни плаши вирус!” -
в очите се чете.
“Ако останем без хартия -
да мрем по-добре!”
Няма ни гелове, ни една маска.
На опашката се киха
и всеки се стряска.
Служителка иде, ще нарежда стока
и всички се втурват в тази посока.
“Грабвайте хартия!” - някой се изкряска
и стада безумни хвръкнаха завчаска.
Касиерки тръпнат, друг път не видели
без промоция тъй да пазаруват пенсионери.
Йоще миг ще опразнят и тоз магазин,
после трябва да запасяват с бензин.....................
И днес йощ по новините за вирус говорят,
всички се панират, но какво да сторят?
Как се бори пандемия заразна
със стомаси пълни, ала глава тъй празна..?
*/Всяка прилика с действителни лица и събития е всичко друго, но не и случайна./
Взето от
Nikolay Sibirski - писано 2020 г.

Бившият здравен министър: Ситуацията става опасна! - Болести - Новини Бг 14/08/2021

https://novini.bg/zdrave/bolesti/676544

Бившият здравен министър: Ситуацията става опасна! - Болести - Новини Бг Novini.bg - Актуалните новини - новините от днес и последни новини от България и света. Информация за най-важните събития в сферата на политиката, шоубизнеса, спорта и ...

12/08/2021

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ И СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА СРЕЩУ COVID-19❓

❗️Преди:

✅ В общественото пространство освен достоверна, базирана на научни данни информация за ваксините срещу COVID-19, все по-често се разпространяват неверни твърдения като тези, че ваксините водят до безплодие, че с тях в човешкото тяло се поставя чип, че не са минали клинични изпитвания, че имат опасни странични ефекти и т.н. Основен канал за разпространение на т.нар. „фалшиви новини“ е интернет.

✅ За да направите своя информиран избор, осведомете се от сигурни източници, каквито са Световната здравна организация, Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, УНИЦЕФ, Министерството на здравеопазването, регионалните здравни инспекции и т.н.

✅ Ако се колебаете дали да се ваксинирате, с оглед здравословното Ви състояние, консултирайте се с Вашия личен или лекуващ лекар.

✅ Споделете с медицинския специалист, който ще извърши ваксинацията, ако имате специфични здравословни проблеми.

❗️След:

✅ След ваксинация е препоръчително да останете 15 минути в близост до имунизационния пункт/ кабинета на общопрактикуващия лекар, където е приложена ваксината.

✅ Не се притеснявайте от страничните реакции! Те са нормални и показват, че организмът Ви реагира на ваксината, като изгражда имунитет срещу заболяването.

✅ Най-често проявяваните странични реакции след ваксинация са леки до умерени и отшумяват бързо. Такива са:
➡ болка на мястото на убождане;
➡ лека температура;
➡ умора;
➡ главоболие;
➡ болки в мускулите или ставите.

✅ Счита се, че имате изграден имунитет срещу COVID-19 две седмици след завършването на ваксинационния цикъл.

✅ Гражданите със завършен ваксинационен курс получават цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация.

08/08/2021
Светът между политическия и медицински експеримент 26/07/2021

Светът между политическия и медицински експеримент Светът между политическия и медицински експериментпроф. Нина Дюлгеровадоцент др. Атанас Мангъров БТА 15/7/2021г.

25/03/2021

Сляпо не спазвайте правилата!
⟰⟰⟰⟰
⇛ .me/e/56qZEPl3d
⟰ технически
⟰⟰⟰⟰⟰⟰ #0895260304⟰⟰⟰⟰⟰

Д-р Чавдар Ботев: „Може да се твърди, че 40% от хората по принцип не боледуват от коронавирус“ 08/03/2021

Д-р Чавдар Ботев: „Може да се твърди, че 40% от хората по принцип не боледуват от коронавирус“       Той е на мнение, че ако ваксините се прилагат и в следващите години, добре е да си слагаме различни, а не да повтаряме една и съща.       По думите му ще има държав....

10/02/2021

За да участвате в анкетата идете на профила на https://www.facebook.com/zvezdelina.petrova.35 в публикация от 25 януари 2021 г.
*

Путин се изплю върху фалшивата пандемия: Отваряме всичко, трябва да жи 05/02/2021

Путин връща живота в Русия

В речта си пред останалите световни лидери наскоро Путин обърна специално внимание на образованието. Според него то е в основата на развитието на всяка една нация.
* *

Путин се изплю върху фалшивата пандемия: Отваряме всичко, трябва да жи Владимир Путин е решен да възстанови нормалния живот в Русия! Постепенно Ковид ситуацията в Русия се нормализира. Училищата вече са

Румен Петков с бисер на деня - намалената заболеваемост не е заради мерките, а защото така е казал Мангъров - Информационна агенция ПИК 20/01/2021

Румен Петков с бисер на деня - намалената заболеваемост не е заради мерките, а защото така е казал Мангъров - Информационна агенция ПИК Румен Петков с бисер на деня - намалената заболеваемост не е заради мерките, а защото така е казал Мангъров

Писателят Владимир Зарев: Пандемията е опит да ни обезличи като в книгата на Оруел „1984“ 03/01/2021

Владимир Зарев за пандемията

Писателят Владимир Зарев: Пандемията е опит да ни обезличи като в книгата на Оруел „1984“ COVID-19 упражнява насилие върху човешката психика. Той променя нашето отношение не само към света, но и един спрямо друг. Пандемията отнема възможността да бъдем разл....

Ваксината Спутник V-AstraZeneca ще е с 2 г. имунитет срещу COVID-19 29/12/2020

Ваксината Спутник V-AstraZeneca ще е с 2 г. имунитет срещу COVID-19

Ваксината Спутник V-AstraZeneca ще е с 2 г. имунитет срещу COVID-19 Ръководителят на центъра „Гамалея“ Александър Гинцбург коментира експеримента с комбинирането на ваксините “Спутник V” и AstraZeneca. Той отбеляза, че засега Русия н....

28/12/2020

ЛАФ НА МЕСЕЦА
Излекуваните са повече от заразените.

Цели области у нас купуват „Ивермектин“ и се спасяват от COVID-19 - Vesti.bg 23/12/2020

Цели области у нас купуват „Ивермектин“ и се спасяват от COVID-19 - Vesti.bg Д-р Чавдар Ботев за опита си с "Ивермектин" за профилактика и лечение на КОВИД-19

Мангъров: Две важни опасни неща не се знаят за ваксината – sofia – post 14/12/2020

Мангъров за ваксините

Мангъров: Две важни опасни неща не се знаят за ваксината – sofia – post НОВИНИМангъров: Две важни опасни неща не се знаят за ваксината Posted on декември 11, 2020 Author SofiaP Comment(0)Ръкoвoдитeлят нa СОVID-oтдeлeниeтo в Инфeкциoзнa бoлницa дoц. Aтaнac Мaнгърoв нe ...

Д-р Димитър Ковачев със съвети за тези, които не са преболедували К-вид-19 28/11/2020

Д-р Димитър Ковачев със съвети за тези, които не са преболедували Ковид-19

Д-р Димитър Ковачев със съвети за тези, които не са преболедували К-вид-19 В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си по...

28/11/2020

Поредната версия за коронавируса
Холандецът Робин де Руйтер: Коронавирусът е изкуствен, целта е да изтребят 4 млрд. излишни гърла, другите ще са роби (ФРАПИРАЩИ РАЗКРИТИЯ)
Писателят Робин де Руйтер публикува от 80-те години на ХХ век. Това е най-превежданият холандски автор, придобил международна известност заради изключителната си способност да тълкува геополитическите събития. Размерът на влиянието му в глобален мащаб и използването на седем езика му дават достъп до много и различни източниците на информация, провери Narod.bg.

Написани на испански, неговите книги, оценени в цял свят, са плод на ясна визия. Де Руйтер е роден в Енсхеде (Холандия) на 6 март 1951 г., където прекарва по-голямата част от юношеството си. След това заминава с родителите си в Испания, където през 70-те години учи теология, история и испански. В момента води уединен живот в Еквадор.
пълният текст на статията: https://narod.bg/2020/11/27/%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%86%D1%8A%D1%82-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D0%B5-%D1%80%D1%83%D0%B9%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80/?fbclid=IwAR1Y8meFwscWzIcse8gFxgu7ze6fTeg_pSdZRqNHkPrbSGPt1stfg-jdnWM

26/11/2020

Коронавирусът има много дълбоки корени. Той не е подвластен на човека.

БИЗНЕС ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ. :: Защо хората оздравяват за 2 седмици и без лекарства? 21/11/2020

ВИРУСОЛОГЪТ Е СИГУРЕН ЧЕ ЗАРАЗАТА ИЗЧЕЗВА

Към днешна дата от изследвани 36 души у нас - осем са с двойна инфекция - грип А и COVID-19. Организмът образува антитела и срещу двата вируса. Това заяви пред Нова тв вирусологът проф. Радка Аргирова.

Тя прогнозира също така, че след средата на декември ще има спад на заболеваемостта. "В момента има много хора, които са носители. Към средата на декември те вече ще са изкарали вируса и така ще се намали броят на разпространителите. Това е логичен ход на болестта", обясни тя.

БИЗНЕС ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ. :: Защо хората оздравяват за 2 седмици и без лекарства? БИЗНЕС ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ. :: Защо хората оздравяват за 2 седмици и без лекарства?

17/11/2020

Влизам с престилка, маска и си мия ръцете. Дори не нося ръкавици. Човешката кожа е непроницаема за вирусите. Всички тези мерки, които станаха актуални са като за особено опасна инфекция, а COVID не е. Това си е една нова остра респираторна вироза“, добавя доц. Мангъров

Д-р Хичев: Не съм видял доказателства, че COVID-19 е изкуствено създаден 17/11/2020

https://m.24chasa.bg/novini/article/9191312

Д-р Хичев: Не съм видял доказателства, че COVID-19 е изкуствено създаден „Мерките в САЩ се отпускат или затягат в отделните щати в зависимост от решенията на съответните здравни власти. Федералното правителство не се намесва особено ак...

Унгария купува руската ваксина „Спутник V“ до десет дни. Отказва европейската! - Истината - Новинарският портал 13/11/2020

За ваксината

Унгария купува руската ваксина „Спутник V“ до десет дни. Отказва европейската! - Истината - Новинарският портал Унгария ще получи екземпляри от руската ваксина срещу коронавируса до 10 дни, пише белградският ежедневник „Политика“. Предварителните резултати показват, че вак....

Доктор от Париж: Замълчете с глупостите за вируса, в България още нищо не сте видели - e-vestnik.bg 10/11/2020

Доктор от Париж: Замълчете с глупостите за вируса, в България още нищо не сте видели

Доктор от Париж: Замълчете с глупостите за вируса, в България още нищо не сте видели - e-vestnik.bg Бел. ред.: авторката д-р Елена Радева работи от 20 години във Франция. Завършила е медицина в България и е работила тук, после е специализирала и в

06/11/2020

Короната вдъхновява за поезия

29/10/2020

Съревнованието ни държи нащрек

28/10/2020

За всичко има изход.

25/10/2020

Убедете се!

23/10/2020

Единоките не се допускат.
още: .wordpress.com

ПОСЛЕДНО: Доц. Мангъров пусна доказателства срещу носенето на маски 18/10/2020

Доц Мангъров за Коронавируса

ПОСЛЕДНО: Доц. Мангъров пусна доказателства срещу носенето на маски "70.6 % от заболелите (със симптоми) ВИНАГИ са носили маска"

Проф. Генчо Начев след коронавируса: 9 нощи спах седнал, не можех да легна 12/10/2020

Проф. Генчо Начев преболедувал коронавируса

Проф. Генчо Начев след коронавируса: 9 нощи спах седнал, не можех да легна Бях първият в България, който беше лекуван с ремдесивир, разказа директорът на УМБАЛ "Св. Екатерина" Девет нощи спах седнал, защото просто нямаше как да си легна. Тов....

02/10/2020

Още за короната - слушайте и четете! - 20 минутен монолог на немски д-р
Вярвайте и се съмнявайте!
https://www.facebook.com/okodavidi/videos/2768119403475728

29/09/2020

Коронавирус в Австрия - как изследват

21/09/2020

ЗА ВАКСИНИТЕ ПРОТИВ КОРОНАВИРУС
Ако ваксинираните против Ковид са уверени, че ваксината е качествена и ще им даде имунитет против вируса , тогава защо ще се боят от неваксинираните хора, че те могат да ги заразят?
Неваксинираните вземат греха върху себе си и са съгласни да умрат от коронавируса.
Днес имунитетът на хората е понижен в резултат на стреса и паниката от епидемията, носенето на маски, страхът от заразата. На този фон ваксината ще го понижи още повече.
Днешната система на здравеопазване трябва срочно да се унищожи и да се приеме пак съветската система, както е в момента в Беларус.
Ваксините по принцип са нужни, но те не се правят на болни хора и на хора в стрес.
Днес имунитетът на хората е обнулен и е близък до нулата.
Грипът и коронавируса са врагове. Там, където боледуват масово от грип не се развива коронавирус.
Така антивирусните ваксинации ни докараха коронавирусите.
източник:
http://radostinalassa.blog.bg/hobi/2020/09/20/vyzhititelen-argument-protiv-kovid-vaksinata.1728165
На страницата има и две видео - едното със заглавие:
Что придет на смену Covid-19?

17/09/2020

БЕЗПЛАТЕН ТЕСТ
още: https://wp.me/P5VPJk-7I

09/09/2020

Екипът на UCL (University College London) откри 198 198 мутации в анализираните от коронавирус геноми, но заяви, че никой не изглежда на този етап да е особено притеснителен.
Целият текст на статията: https://news.bg/world/ucheni-otkrivat-opasni-mutatsii-v-koronavirusa-no-vyarvat-che-ne-sa-ustoychivi.html

24/08/2020

Поредните "новини" за короната
СРОЧНО: До малоумния Мутафчийски и целия ЩАБ!
СЗО - ИСКАМЕ ДА СЕ ИЗВИНИМ НА ВСИЧКИ - К- вируса НЕ Е ЗАРАЗЕН както предполагахме! Жестоките мерки на карантина БЯХА грешни и доведоха до срив на всички икономики в света. Единствено Швеция и Беларус не ни послушаха и спечелиха от това! Етипопеца доктор по философия и шеф на СЗО Тедрос Адан Гебреисус ще бъде разследван в САЩ за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу човечеството! ГЕРБ-ери и ЩАБ, кой ще понесе от ВАС вината за ЛИКВИДИРАНАТА ИКОНОМИКА? За тези мързеливите свикнали с източници: След ДВА дена ще го кажат по НОВА и БТВ и БНТ и БНР с половин уста!

Етиопеца, доктор ветеринар, Тедрос Гебрейесус и директор на СЗО, след признанието че НАДЦЕНИЛ К-вируса и световната икономика отиде в колапс, днес заяви: "Русия ТРЯБВА да даде ваксината на СЗО за да бъде разпределена правилно. В интерес на Русия е да раздели ваксината със всички страни. СЗО работи над плановото разпределение на ваксината" - завърши етиопеца. БРАВО! Първо обвиниха Русия в кражба. После в нейната безполезност и накрая във вредност. А вече 27 станаха страните готови да плащат за ваксината. ЕС и България ще бъдат ваксинирани с ДЕМОКРАТИЧНА американска
източник: http://radostinalassa.blog.bg/biznes/2020/08/21/lyjata-za-kovid.1724400

Website