avocat.oglindacristina

avocat.oglindacristina

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from avocat.oglindacristina, Lawyer & Law Firm, .

14/10/2022

Infinite love ❤️

30/09/2022

Mulțumim mult, dlui Ambasador Aureliu Ciocoi pentru primirea călduroasă la Berlin.

Luînd în considerație numărul mare de cetățeni ai Republicii Moldova, care se află în Germania și strânsa interacțiune pe care o avem în procesele de reprezentare a acestora în fața autorităților țării noastre, în sistemul de justiție, am avut parte de discuții cu adevărat actuale și necesare ce privesc cooperarea bilaterală.

Parcursul integrării europene a țărișoarei noastre a fost un alt subiect important pe agenda noastră!

Mulțumim mult pentru răspunsuri sincere, deschidere și inspirație!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania

Centrul de Leadership pentru Justiție

30/09/2022

Sunt în sala Curții Constituționale a landului Berlin. Un loc cu multe contraste. Este considerat locul, unde a derulat cea mai întunecată perioadă a justiției din Germania.

Anume în această sala începând cu 8 august 1944 s-au început procesele de judecată împotriva celor acuzați de tentativa de asasinare a lui Adolf Hi**er din 20 iulie 1944.

Este sala în care toți inculpații nu aveau dreptul de a face declarații și bineînțeles nici nu putem discuta de respectarea oricăror altor drepturi fundamentale.

Toți erau conștienți că urmează să fie executați.

Istoria ne-a dat un exemplu clar de cm nu trebuie să fie făcută justiția, totuși în timp în pofida, tuturor ororilor și sechelelor lăsate de război, în Germania s-a edificat un stat de drept, democratic, care asigura realizarea actului de justiție la cel mai înalt nivel.

Mă bucur mult, că mi-a reușit să fiu parte acestei experiențe, de a cunoaște sistemul de justiție din Germania, tradițiile și cultura formării acestuia.

Mulțumesc mult, Irina Buzu că ai surprins acest moment 🧡

27/09/2022

Faceți cunoștință Avocata Dr. Veronika Horrer, Director general al Baroului Federal German. Am avut ocazia să discutăm despre rolul avocatului și modul de organziare a profesiei în Germania, să spun că m-a impresionat discuția cu dumneaei este puțin spus.

Am să las câteva gânduri, care merită analizate

Despre DEDICAȚIE

Avocații din Germania nu concurează, ei creează oportunități mai bune de reprezentare, astfel câștigă vizibilitate.

Despre DEMNITATE și RESPECT (las în engleză, să nu pierd sensul)

Lawyers are generally trusted. No one question what a lawyer says. Lawyer never lies, it is punished.

Mi-a plăcut mult să aud astăzi că “avocații în Germania sunt considerați “Independent agents of justice” în traducere agenți independenți ai justiției, tratați exact la fel ca și judecătorii, procurorii. Avocații nu doar prestează servicii juridice, fără avocați nu se poate realiza justiția”.

Îmi doresc mult să simt și în Republica Moldova acest respect, demnitate profesională și apreciere pentru munca și efortul depus de breasla de avocați.

Și chiar nu vreau să critic ce avem acasă în avocatură, ci doar să spun că este loc de mai bine oricând și este doar în puterea noastră să punem umărul și să preluăm bunele practici🙂

12/09/2022

”MAI ESTE ȘI CURTEA DE APEL, DACĂ NU CÂȘTIG ÎN PRIMA INSTANȚĂ…”

Răspunsul nostru, când auzim această frază: Poate DA, mai aveți posibilitate să câștigați procesul și la Curtea de Apel, dar oare veți reuși să vă protejați drepturile și să fiți îndreptățiți la compensații, dacă nu s-a depus tot efortul la reprezentarea dvs în cadrul procesului judiciar în prima instanță?

Răspunsul ar putea fi - NU.

Procesele judiciare se desfășoară cu respectarea unei proceduri stabilite de lege, iar conduita tuturor participanților la proces este respectiv stabilită.

Unul din cele mai importante aspecte de procedură la care atragem atenția clienților este faptul că, probele se prezintă, sub sancţiunea decăderii din acest drept, în termenul stabilit de instanța de judecată, în faza de pregătire a cauzei pentru dezbateri judiciare.
Deci posibilitatea de prezentare a probelor la Curtea de Apel este limitată de lege la câteva situații stricte, de aceea mereu atenționăm clienții - LA FAZA EXAMINĂRII CAUZEI ÎN PRIMA INSTANȚĂ TREBUIE SĂ DEPUNEM UN EFORT MAXIM PENTRU CA DOSARUL SĂ FIE PREGĂTIT CORESPUNZĂTOR PENTRU EXAMINARE.

Deci nu vă bazați pe faptul că, scrierea unei cereri este suficientă, iar în cazul în care pierdeți procesul, contestați mai departe. Contestarea s-ar putea să nu fie o soluție salvatoare, dacă nu s-a depus efortul maxim de pregătire a dosarului, elaborarea strategiei, depunerea probelor la examinarea cauzei în prima instanță.

05/09/2022

Avocații citesc altfel
Asta sigur a sunat straniu pentru mulți din voi și vă cred pe bună dreptate, cm avocații citesc altfel?

Aveam în vedere că prin esență, munca de avocat presupune să citim foarte mult. Dosarele de cele mai deseori pot fi pe câteva volume, iar dacă ai preluat spre reprezentare un dosar, care deja a făcut câteva cercuri prin diferite nivele ale instanțelor naționale, lucrurile se complică cu adevărat. M-am gândit azi să vă las câte ceva din bucătăria cititului din profesia de avocat.

Deci pentru a fi eficient și a salva timp, am câteva trucuri și chiar profesia de avocat m-a învățat să citesc altfel. Aleg să răsfoiesc dosarul și să delimitez volumul de înscrisuri pe etapele din cadrul procesului, deci structurarea este cheia cititului, înțeleg rapid unde anumite porțiuni generoase de texte se pot dubla, spre exemplu ce voi găsi în cererea de chemare în judecată, dar și în explicații la faza dezbaterilor judiciare, cel puțin 50% din acest conținut este foarte posibil că îl voi găsi și în pledoariile scrise. De asemenea este deosebit de important pentru avocați să identifice unde se ancorează raportul juridic, care circumstanțe sunt esențiale și care texte de lege sunt relevante cu adevărat situației.

Avocații la fel ca și judecătorii, din păcate au tendința uneori (a se citi deseori) de a scrie lucruri simple în texte foarte lungi și complicate, ochiul meu deja este antrenat pe foaie să găsească cuvintele cheie foarte rapid pentru a înțelege esența textului și a raportului juridic.

Și asta nu înseamnă ”mmm… citit superficial”, ci abilitate de a sesiza lucrurile importante, esențiale care în justiție de multe ori sunt foarte bine ascunse, prin texte greu de digerat.

Mai las alte trucuri și pentru altă postare, nu înainte de a vă spune că avocații citesc foarte mult și despre dezvoltare personală, psihologie, materii care atât de mult aș vrea într-o zi să le văd pe lista cursurilor la facultățile de drept de la noi.

În concluzie nu contează de unde pornim, pentru că tot la educație juridică ajungem!

30/08/2022

Ați știut că, NU ESTE POSIBILĂ ADRESAREA REPETATĂ ÎN INSTANȚA DE JUDECATĂ a aceluiaşi reclamant, cu aceeaşi acţiune, împotriva aceluiaşi pârât, cu acelaşi obiect şi aceleaşi temeiuri. Cu alte cuvinte, dacă anterior v-ați judecat împotriva unei persoane, autorități, etc, cu privire la o anumită problemă, nu mai puteți porni împotriva acelei persoane, autorițăți, un alt proces de judecată pe același subiect, în aceleași circumstanțe.

”Dar am rămas nemulțumit de hotărârea judecătorească, peste ceva timp mai încerc încă o dată să mă adresez în instanță...”

NU este posibil. În această situație, remediul juridic este CONTESTAREA actului judecătoresc.

Bineînțeles contestarea unui act judecătoresc are loc în termeni foarte preciși stabiliți de lege, care odată omiși pot face imposibilă protejarea ulterioară a drepturilor dvs.

Informați-vă și protejați-vă drepturile!

29/08/2022

Noi suntem reflecția deciziilor pe care le luăm!

Și în special ce valoare au aceste cuvinte când ne ciocnim cu anumite probleme juridice.

Să vă dau un mic exemplu.
În cadrul proceselor de judecată mereu avem cel puțin 2 scenarii de derulare a unui proces, iar în unele situații dacă nu 3 sau 4 chiar, generate de deciziile pe care le ia clientul, probele din dosar sau conduita părții adverse etc.

Avocatul este cel care urmează să îndrume clientul și cel mai important să explice, care scenariu este cel mai potrivit pentru procesul de judecată, ce cheltuieli de judecată trebuie să anticipăm și să evităm, când este oportun să acceptăm o tranzacție de împăcare sau să contestăm o hotărâre judecătorească etc.

Avocatul nu ia aceste decizii pentru client, fără a consulta în prealabil părerea clientului. Avocatul este obligat să se consulte cu clientul în privința scopului, modalităţilor consilierii, precum şi în privința soluţiilor tehnice pe care le va urma pentru a realiza asistenţa şi reprezentarea clientului.

Doar astfel de colaborări eficiente acceptăm, când clientul poate lua o decizie asumată fiind informat prealabil și astfel putem mișca problema juridică către o soluție juridică!

Website