ΠΜΣ Αρχιτεκτονική Σχολή Πολυτεχνείου Κρήτης post grad

ΠΜΣ Αρχιτεκτονική Σχολή Πολυτεχνείου Κρήτης post grad

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from ΠΜΣ Αρχιτεκτονική Σχολή Πολυτεχνείου Κρήτης post grad, Education Website, .

29/11/2022

Σήμερα Τρίτη 29.11 ώρα 18.00 η διάλεξη του καθηγητή ΕΚΠΑ Γιώργου Μέργου πάνω στη σχέση πολιτιστικής κληρονομιάς, τουρισμού και Ανάπτυξης.
Αναμένεται με ενδιαφέρον γιατί τα όρια μεταξύ τους, είναι εξόχως λεπτά. Και η εμπειρία του καθηγητή τεράστια και διεθνής.

Παναγιώτης Τουρνικιώτης. Η προστασία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής | Archetype 08/11/2020

Παναγιώτης Τουρνικιώτης. Η προστασία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής | Archetype Παναγιώτης Τουρνικιώτης. Η προστασία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, On line : Βρείτε σχετικές πληροφορίες μέσα από το archetype.gr, και οργανώστε την επίσκεψή σας

Photos from ΠΜΣ Αρχιτεκτονική Σχολή Πολυτεχνείου Κρήτης post grad's post 27/08/2020

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης συνεχώς εμπλουτιζει το περιεχόμενο του για την επόμενη ακαδημαϊκή χρόνια! Διαλεξεις διακεκριμένων διεθνώς ομητών, εμπλουτισμός των μαθημάτων με προσκεκλημένους, εκπαιδευτικές επισκέψεις κλπ. Και βέβαια εξ αποστάσεως μαθήματα και κάθε 15 μέρες Παρασκευή και Σάββατο εργαστήρια με φυσική παρουσία. Υποβολή αιτήσεων μέχρι 18 Σεπτεμβρίου.

29/07/2020

τηλεκπαίδευση καιο εντατικα εργαστηρια καθε 15 μερες θα δωσουν τη δυνατοτητα σε περισσότερους/ες ενδιαφερομενους να παρακολουθησουν το προγραμμα μεταπτυχιακων σπουδων μας!

Photos from ΠΜΣ Αρχιτεκτονική Σχολή Πολυτεχνείου Κρήτης post grad's post 29/07/2020

¨Εξευρωπαϊσμός και Παράδοση σε ένα Αστικό Μέγαρο επί Κρητικής Πολιτείας στα Χανιά: Χωρική Απόδοση της αστικής καθημερινής ζωής". Άλλη μια διπλωματική εργασία του ΠΜΣ ολοκληρώθηκε . Η Ματένια Κουρουπάκη παρουσίασε την διπλωματική της εργασία. Επιβλέπουσα η αναπλ. καθηγήτρια Αμαλία Κωτσάκη.
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στην επανάχρηση ενός διατηρητέου νεοκλασικού κτίσματος στα Χανιά και τη μετατροπή του σε Μουσείο. Συγκεκριμένα, επιλέχθηκε η Βίλα του βουλευτή Μανούσου Κούνδουρου στη Χαλέπα Χανίων, κτισμένη το 1909 επί Κρητικής Πολιτείας.
Στόχοςτης εργασίας είναι η αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου και η δημιουργία ενός Μουσείου με την ονομασία «Μουσείο – Αστικό Μέγαρο Μανούσου Κούνδουρου», ένα μουσείο «του εαυτού του» όπου θα αναδεικνύεται ο αστικός πολιτισμός των Χανιών επί Κρητικής Πολιτείας και ο κοσμοπολιτισμός που τον διακρίνει ως αποτέλεσμα της διοίκησης της νήσου από τις Ξένες Δυνάμεις.Παρότι ο πολιτισμός της υπαίθρου της Κρήτης (λαογραφικά θέματα κλπ) έχει αναδειχθεί επαρκώς μέσω σημαντικού αριθμού ιστορικών – λαογραφικών μουσείων στο νησί, δεν συμβαίνει το ανάλογο για τον αστικό πολιτισμό όπως αυτός αναπτύσσεται ειδικά στην περίοδο της Κρητικής Πολιτείας αποδίδοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον νεότερο πολιτισμό της νήσου.
Στα πλαίσια της εργασίας, πραγματοποιείται η σχεδιαστική αναπαράσταση της προτεινόμενης διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων του αστικού μεγάρου, η οποία αποσκοπεί στην αναβίωση της καθημερινότητας μιας αστικής οικογένειας της εποχής αυτής. Η πρόταση καλεί τους επισκέπτες, μέσα από το ταξίδι τους στο χώρο και στο χρόνο, πρωτίστως να δράσουν στο χώρο και να βιώσουν την ατμόσφαιρα του αστικού μεγάρου αυτής της χαρακτηριστικής για την Κρήτη περιόδου μέσω μιας μόνιμης έκθεσης που θα στεγάζεται στο κτίριο και θα περιλαμβάνει αντικείμενα που θα αναδεικνύουν τις πτυχές του ιδιωτικού βίου, ηχητικές και ψηφιακές εφαρμογές καθώς και πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο της εποχής. Παράλληλα, η μετατροπή του νεοκλασικού κτιρίου σε μουσείοστοχεύει στη δημιουργία ενός πολιτιστικού και τουριστικού πόλου, στη διεύρυνση της αντίληψης των πολιτών για το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου καθώς και την ευαισθητοποίηση σε θέματα νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς.

25/07/2020

Ο κατάλογος των προσκεκλημένων ομιλητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης έτοιμος! 11 διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από σημαντικά Πανεπιστήμια με εξειδίκευση στην προστασία μνημείων και συνόλων θα μας μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία τους! Από το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τις ΗΠΑ, αλλά και τη μακρινή Ινδία μας καθιστούν κοινωνούς των δικών τους ερευνών στο θέμα! Τα καλά της τηλεκπαίδευσης! Μείνετε συντονισμένοι! σε λίγες μέρες ανακοινώνονται!

25/07/2020

Η έρευνα που παράγεται στη Σχολή Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου συχνά βρίσκεται σε συνάφεια με το περιεχόμενο του ΠΜΣ. Η προστασία και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Ιεράπετρας αποτελεί θέμα άλλης μιας προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, τον Δήμο Ιεράπετρας, την Περιφέρεια Κρήτης και την ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Επιστημονική υπεύθυνη η αναπλ. καθηγήτρια Αμαλια Κωτσάκη. Με τον τρόπο αυτό οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά έργα μεγάλης κλίμακας, αστικής και πολεοδομικής, που αφορούν την προστασία και ανάδειξη ιστορικών κέντρων θέμα που απασχολεί το ΠΜΣ της Σχολής.

Photos from ΠΜΣ Αρχιτεκτονική Σχολή Πολυτεχνείου Κρήτης post grad's post 21/07/2020

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για Αποκατάσταση και επανάχρηση της πρώην Ιερατικής Σχολής στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων μαζί με την αποκατάσταση των παρακείμενων ερειπωμένων κατοικιών αλλά και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Μονής, με Επιστημονική υπεύθυνη την Αμαλία Κωτσάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια και Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών τροφοδοτεί με ενδιαφέροντα τρόπο την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του ΠΜΣ. Πρόκειται για άνα σπάνιας σημασίας μνημείο της κρητικής Αναγέννησης.

21/07/2020

Νέα Διεύθυνση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
Διευθύντρια η Αμαλία Κωτσάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια και Μέλη της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών: ο καθηγητής Νίκος Σκουτέλης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Δέσποινα Διμέλλη και οι επίκουροι καθηγητές Κλήμης Ασλανίδης και Μαρία Σταυρουλάκη. ¨Ολοι και όλες με μακρά εμπειρία στο αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και κυρίως κέφι για δουλειά!

21/07/2020

Η τηλεκπαίδευση αξιοποιείται!
Φέτος το ακαδημαίκό έτος 2020-21 μεγάλος αριθμός σημαντικών ακαδημαίκών από όλο τον κόσμο, ακόμη και απο τη μακρινή Ινδία συμμετέχει με διαλέξεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Διευθυντές διακεκριμένων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων συμβάλουν στην προσπάθειά μας με διαλέξεις!
Σύντομα η ανακοίνωση των ονομάτων!

21/07/2020

Εντατικά εργαστήρια με φυσική παρουσία κάθε 15 μέρες Παρασκευή και Σάββατο!
το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 το ΠΜΣ της Αρχιτεκτονικής Σχολής Χανίων αλλάζει! σε μια προσπάθεια να δώσει την ευκαιρία σε επαγγελματίες να το παρακολουθήσουν.
- η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνδυάζεται με την φυσική παρουσία
- κάθε 15 μέρες εντατικά εργαστήρια Παρασκευή και Σάββατο (σπανιότερα Κυριακή) με φυσική παρουσία
Με αυτό τον τρόπο μπορούν να παρακολουθήσουν επαγγελματίες χωρίς να δεσμεύονται από την εργασία τους.

21/07/2020

Eργασία της Θεοδώρας Μόσχου στο ΠΜΣ στο μάθημα 'Ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε ιστορικό δομημένο περιβάλλον" με επιβλέποντα τον καθηγητή Νίκο Σκουτέλη - Αποκατάσταση των Νεωρίων στα Χανιά

15/07/2020

Η χρονική διάρκεια για την απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) ορίζεται σε τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα, εκ των οποίων τα δύο τελευταία εξάμηνα διατίθενται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής εργασίας.
Από την φετινή χρονιά 2020-21η εκπαιδευτική διαδικασία θα περιλάβει:
Α. παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο μέσω online διαλέξεων (χωρίς αυτά να ξεπερνούν το 35% του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του Π.Μ.Σ.),
Β. συμμετοχή σε εντατικά τριήμερα ή τετραήμερα εργαστήρια των οποίων οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα
Για κάθε διδακτικό εξάμηνο θα καταβάλλεται τέλος εγγραφής500 ευρώ. Από τα ίδια έσοδα του Π.Μ.Σ. θα χορηγείται αριθμός υποτροφιών σε φοιτητές του προγράμματος που δε θα ξεπερνά το 30% του συνολικού αριθμού των φοιτητών που θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ.
Η έναρξη των μαθημάτων αναμένεται στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2020.

15/07/2020

Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!
Ισως σας ενδιαφέρει! Υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι 18 Σεπτεμβρίου 2020
Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης των Χανίων αλλά και της Κρήτης ευρύτερα: τον μνημειακό πλούτο, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον αλλά και την έντονη τουριστική ανάπτυξη, ώστε ο τόπος ουσιαστικά να αποτελέσει εργαστήριο έρευνας, συνεχίζει για 6οχρόνο να προσφέρει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο

«Ολοκληρωμένη προστασία ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος με προηγμένες τεχνολογίες και υλικά».

Η πολιτιστική διαχείριση των μνημείων αλλά και του περιβάλλοντος, η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών (νέα, έξυπνα συστήματα, ψηφιακές τεχνολογίες και υλικά) όσον αφορά τόσο στην αρχιτεκτονική τεχνολογία όσο και στη διαχείριση του δομημένου περιβάλλοντος, η θεώρηση του πολιτιστικού τοπίου καθώς και του ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος όχι μόνον ως πολιτιστικών αγαθών αλλά και ως σημαντικών παραγόντων οικονομικής ανάπτυξης αποτελούν τα ενδιαφέροντα του μεταπτυχιακού προγράμματος.
Στόχος του Προγράμματος είναι να εισάγει τους φοιτητές όχι μόνο σε θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα για την προστασία και ανάδειξη του μνημειακού πλούτου αλλά επίσης σε ζητήματα κατασκευαστικά που αφορούν τεχνολογίες και υλικά τα οποία σήμερα εφαρμόζονται διεθνώς σε σχετικά έργα σε απόλυτη συμβατότητα με τις Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία των μνημείων.
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών που προσφέρει η Σχολή Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι σχεδιασμένο με προσανατολισμό ερευνητικό αλλά και επαγγελματικό βασισμένο στην διεπιστημονικότητα παρέχοντας στους αποφοίτους του πέραν της ευρύτερης παιδείας και ένα εξειδικευμένο γνωστικό υπόβαθρο για να ανταποκριθούν στα μείζονα επαγγελματικά ζητήματα αυτή την εποχή στη χώρα μας αλλά και ευρύτερα.
Οι σπουδές είναι διετείς και περιλαμβάνουν διαλέξεις, εργαστήρια, workshops, επιστημονικές επισκέψεις, καθώς και ομιλίες διακεκριμένων προσκεκλημένων ομιλητών.
Την φετινή χρονιά 2020-21 η εκπαιδευτική διαδικασία θα περιλάβει:
Α. εξ αποστάσεως παρακολούθηση θεωρητικών μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο online
Β. δια ζώσης εντατικά τριήμερα/τετραήμερα σεμινάρια σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα

Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα συμβάλλουν με ομιλίες και συμμετοχή στα εργαστήρια διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ελληνικό και διεθνή χώρο.
Oι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με το περιεχόμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ιστοσελίδα η οποία θα εμπλουτίζεται συνεχώς.
Η

15/07/2020

Σας καλωσορίζουμε στην σελίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης 2020-2021 με τίτλο "Ολοκληρωμένη προστασία ιστορικού δομημένου περιβάλλοντος με προηγμένες τεχνολογίες και υλικά"
Στη σελίδα θα βρίσκεται τα νέα του προγράμματος και θα ενημερώνεστε για τις δράσεις του.

Website