Кельменецька селищна рада

Кельменецька селищна рада

Чернівецька обл., Дністровський р-н,
с-ще Кельменці, пл. Центральна, 4.

Photos from Кельменецька дитяча бібліотека's post 24/07/2024
Photos from Кельменецька центральна бібліотека's post 23/07/2024

23/07/2024


Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?» — ініціатива першої леді Олени Зеленської, спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров'я.
На даний час є достатньо онлайн ресурсів щодо підтримки ментального здоров’я, зокрема:
1. Сайт “Ти як?” https://www.howareu.com/
2. Сторінка “Ти як?” у Фейсбуці -https://www.facebook.com/howareu.program
3. Сайт ЦГЗ https://phc.org.ua/
4. Сайт МОЗ https://moz.gov.ua/
5. Психічне здоровʼя для України https://www.mh4u.in.ua/about/
6. Психологічна допомога. База пошуку психологів України https://psyhelp.com.ua/
7. Координаційний центр з психічного здоровʼя КМУhttps://mentalhealthua.org/ecosystem/treninhy-ta-navchannia
8. Психологічна підтримка «Розкажи мені» https://tellme.com.ua/
9. Сайт «Розмова» https://www.rozmova.me/
10. Платформа онлайн-психотерапії «Тритфілд» https://www.treatfield.com/

Photos from Кельменецька селищна рада's post 19/07/2024

🪧Пробаційні програми. Суть, особливості, переваги для правопорушника та громади.
Деталі на сайті селищної ради📥
https://gromada.org.ua/gromada/kelmenecka/news/1721382307/

19/07/2024

🏆💙💛Вітаємо Лесю Харченко, завідувача Комарівського філіалу КУ «Кельменецька публічна бібліотека», яка взяла участь в обласному онлайн-конкурсі з фахової майстерності на кращий рекламний продукт з промоції творчості української письменниці Олени Пчілки серед читачів-дітей та отримала ІІ почесне місце у номінації «Флаєр».
Бажаємо творчих професійних успіхів.

✅Організатори: Чернівецька обласна бібліотека для дітей
✅Партнери: ТОВ ДрукАРТ, ГО "Об'єднання митців Буковини",
✅За сприяння: Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації.

19/07/2024

🏆💙💛Вітаємо Ірину Дерев’янко, завідувача Мошанецького філіалу КУ «Кельменецька публічна бібліотека», яка взяла участь в обласному онлайн-конкурсі з фахової майстерності на кращий рекламний продукт з промоції творчості української письменниці Олени Пчілки серед читачів-дітей та отримала ІІ почесне місце у номінації «Інформаційна закладка».
Бажаємо творчих професійних успіхів.
✅Організатори: Чернівецька обласна бібліотека для дітей
✅Партнери: ТОВ ДрукАРТ, ГО "Об'єднання митців Буковини",
✅За сприяння: Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації.

Photos from Кельменецька дитяча бібліотека's post 19/07/2024

17/07/2024

📢Управління соціального захисту населення
Дністровської районної державної адміністрації повідомляє:
‼️З метою поетапного повернення військовослужбовців до цивільного життя, підтримки сімейних стосунків та попередження їх психоемоційного вигорання, додаткової соціальної підтримки дітей загиблих/померлих Захисників і Захисниць України, розпорядженням Чернівецької обласної державної адміністрації (обласної військової адміністрації) від 28.06.2024 № 599-р внесено зміни до Порядку надання грошової допомоги Захисникам і Захисницям України, військовим капеланам, постраждалим учасникам Революції Гідності та членам їх сімей, а також членам сімей загиблих/померлих волонтерів, Захисників і Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності у 2024 році.
➡️Зокрема, відповідно до змін, передбачено проведення заходів із соціальної адаптації військовослужбовців та звільнених з військової служби і членів їх сімей шляхом:
✔️надання грошової допомоги для компенсації частини вартості путівки за самостійне санаторно-курортне лікування Захисникам та Захисницям І-ІІІ групи інвалідності та членам їх сімей;
✔️надання грошової допомоги для компенсації частини вартості послуг з відпочинку дітям загиблих/померлих Захисників та Захисниць України у відпочинкових закладах Чернівецької області.
☝️Так, у розділі ІІ Порядку передбачені умови і порядок надання зазначених грошових допомог, а саме наведений чіткий перелік документів, механізм отримання та їх розміри.
❗Звертаємо увагу, що заяву довільної форми із зазначенням міжнародного номера банківського рахунка, на який будуть перераховані кошти, згоду на обробку та використання персональних даних, відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», які необхідні для призначення цих допомог, і відповідний пакет документів заявники подають до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій (районних військових адміністрацій) та виконавчих органів місцевого самоврядування Чернівецької області.
👇За детальною інформацією звертатись за телефоном (03732)20470

17/07/2024

❗️Дністровський РВ ГУ ДСНС інформує
66 осіб, серед них 10 дітей, загинули на водоймах України минулими вихідними😱
🌊Найбільше жертв у Київській, Черкаській та Дніпропетровській областях!
На щастя, 11 осіб, зокрема 4 дітей, вдалося врятувати.
Загалом з початку 2024 року на водних об’єктах України загинули 6️⃣7️⃣2️⃣ громадяни, з них – 76 дітей.
Шановні громадяни! Вкотре закликаємо бути обережними під час відпочинку біля води: оцінюйте свої фізичні можливості, обирайте лише пристосовані для купання місця, не запливайте надто далеко, особливо у незнайомих водоймах, пильнуйте дітей!
І не забувайте - вода не лише освіжає у спеку, але і забирає життя ‼️

15/07/2024

🕯Сьогодні Сергій ПРИСАКАР назавжди повернувся на Кельменеччину.
❗️Завтра, 16 липня, орієнтовно о 8-й годині, відбудеться прощання з Героєм в селищі Кельменці вул. Нова, 25 біля будинку дядька Сергія Володимира БУРДЕЙНОГО.
Процесія вирушить до Свято-Михайлівської церкви, де відспівають Героя. Далі - до Нового кладовища.
Щирі співчуття рідним і близьким!🕯
Вічна і світла пам’ять!🕯

15/07/2024

УВАГА!
Траурний кортеж із тілом Героя Сергія ПРИСАКАРЯ проїхав Чотири корчми!

15/07/2024

🇺🇦
🇺🇦КЕЛЬМЕНЧАНИ, СТВОРЮЄМО ЖИВИЙ КОРИДОР❗️
Сьогодні, 15 липня, орієнтовно 14:00 - 14:10 год. зустрічаємо Героя Сергія ПРИСАКАРЯ.
Траурний кортеж рухатиметься з м. Чернівців вздовж вул. Хотинської - вул. Каденюка (колишня - Гагаріна) до ЗДО №1 - вул. Нова (від залізного моста) до будинку Героя.
Вічна і світла пам'ять Захиснику!

14/07/2024

🕯Біда ніколи не приходить одна. Вона тягне за собою гіркий сум, сльози розпачу, безсиля... Невстигли кельменчани оговтатися від сумної звістки, як пекучий біль, через загибель нашого Героя, знову ятрить наші незагоїні рани.
"Кельменчанин Сергій ПРИСАКАР
(1993 р/н), дізнавшись про те, що росія напала на Україну, залишив спокійне і стале життя за кордоном і повернувся в Україну, аби стати на захист Батьківщини, бо саме Україну вважає своєю справжньою домівкою", - так писали про Сергія 6 лютого '24 р. у циклі героїко-патріотичних альманахів
"Україна на лінії вогню:
Герої нашого часу".
🕯За відвагу, добросовісне
виконання бойових завдань, високі показники у бойовій підготовці молодшого сержанта Сергія
ПРИСАКАРЯ тричі нагороджували: Орденом «За мужність» ІІІ ступеня, Почесним нагрудним знаком «Сталевий хрест» та Нагрудним
знаком «Завжди Перші. ДШВ».
🕯Він, пройшовши реабілітацію, повернувся назад до побратимів захищати рідну Країну. Будував плани після перемоги збудувати власну сім'ю. Адже на мирній землі його чекала красуня-наречена. Та невгамовний кат обірвав життя достойної людини.🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
🕯Представники Кельменецької селищної ради висловлюють щирі співчуття рідним та близьким, односельцям та побратимам Героя.
🕯На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати. Адже смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо ваше горе та разом з вами схиляємо голову в глибокій скорботі.
🕯Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях.🇺🇦
🕯Вічна пам’ять і слава Українському Воїну!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

14/07/2024

🇺🇦
🇺🇦Об 11:30 траурний кортеж рухатиметься з м. Чернівців до будинку Загиблого Героя вулицями с-ща Кельменці: Хотинська, Бесарабська (вздовж кільця та пожежної), вул. О. Довженка (повороти від кінотеатру "Дон" вверх до зупинки навпроти Казначейства та вздовж магазинів МСтиль/Лілія), поворот догори вздовж Аптеки Ілаш,
вул. Бесарабська (вздовж адміністрації селищної ради),
вул. Грушевського (поворот вздовж колишніх аптеки та котельні), вул. Українська, Колгоспна, Мардар'єва.

13/07/2024

🇺🇦
🕯Сумна звістка сколихнула пекучим болем наше селище. Від тяжких поранень у госпіталі помер кельменчанин Рудий В’ячеслав Вікторович, 1973 р/н.🇺🇦
🕯В цей гіркий час представники Кельменецької селищної ради висловлюють щирі співчуття родині з приводу передчасної смерті нашого Земляка-Героя.🇺🇦
🕯У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшанов/уючи пам’ять вірного Сина України!
🕯Нехай земля В’ячеславу буде пухом!🇺🇦
🕯Вічна пам’ять Захиснику!🇺🇦

12/07/2024

Особам, які мають право на отримання кількох посвідчень видається одне – за їх вибором

#ВідповідіФонду

❓ Я – учасник бойових дій та маю інвалідність внаслідок війни. Чи буде при виплаті до Дня Незалежності України враховано обидва ці статуси та підсумовано виплати?

🇺🇦 Разова грошова виплата до Дня Незалежності України надається відповідно до того статусу, який ветеран має станом на 24 серпня поточного року.

🪪 Належність до категорії (учасник бойових дій та особа з інвалідністю внаслідок війни) визначається відповідним посвідченням.

⚖️ Особам, які мають право на отримання кількох посвідчень згідно із Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", видається одне – за їх вибором. Під час вручення нового посвідчення, видане раніше вилучається для подальшого зберігання органом, який прийняв рішення про встановлення іншого статусу та видачу нового посвідчення (постанова Кабінету Міністрів України від 12.05.1994 № 302 “Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни”).

🪙 Тобто діючий статус, який дає право на виплату, один. Відповідно до нього й надається разова грошова виплата. Якщо ви надавали територіальному управлінню Пенсійного фонду України посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, то виплату буде проведено в розмірі, встановленому для такої категорії ветеранів війни.

12/07/2024

Субсидії на оренду житла для ВПО

💬 Новий проєкт щодо надання субсидій на оренду житла для ВПО – амбітний, проте реальний виклик для Пенсійного фонду України

Про це сьогодні під час публічного обговорення запропонованого Урядом нового виду допомоги, спрямованої на підтримку внутрішньо переміщених осіб ( #ВПО), які орендують житло, розповів Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус.

«Презентований сьогодні механізм компенсації оренди житла для внутрішньо переміщених осіб є доволі наближеним до діючого механізму житлових субсидій та пільг. Він є максимально спрощеним з погляду доступності, адже всю необхідну інформацію про заявників і членів домогосподарств буде отримано в межах інформаційних обмінів», – зазначив очільник Фонду.

За його словами, понад півтора року тому Пенсійний фонд України отримав повноваження з призначення та виплати житлових субсидій та пільг, і за цей час Фонд провів низку заходів для забезпечення виконання цих функцій.

«Уже створено певні передумови для реалізації цього експериментального проєкту, зокрема, у ході виконання функцій з призначення та виплати житлових субсидій та пільг. Головне – ми змінили філософію взаємодії в бік людини, яка наразі має надавати лише мінімум інформації, решта отримується внаслідок інформаційного обміну з державними реєстрами», – сказав Євгеній Капінус.

Також він зауважив, що додатковою перевагою є можливість звернутися за наданням необхідних послуг через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду або через мобільний застосунок «Пенсійний фонд».

ℹ️ Довідково
10 липня 2024 року Міністерство соціальної політики України спільно з Офісом Ради Європи в Україні провело публічне обговорення проєкту постанови Уряду “Про реалізацію експериментального проекту щодо надання субсидії на оренду житла як компенсації орендодавцю вартості (частини вартості) оренди житлового приміщення зданого в найм внутрішньо переміщеним особам”. До обговорення долучились народні депутати України, представники органів влади, міжнародних організацій та громадськості.

12/07/2024

Облік та надання пільг дружинам військовослужбовців

#ВідповідіФонду

❓ Чи може дружина учасника бойових дій подати заяву на включення до Реєстру пільговиків та оформлення пільги?

🗳️ За потреби подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його родини. До них належать, зокрема, чоловік, дружина, непрацездатні батьки, неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства II групи, особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за нею, за умови, що особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває у шлюбі (постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1395 “Про реалізацію експериментального проекту з удосконалення порядку взяття на облік ветеранів війни і надання їм пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу”).

📄 Замість двох окремих заяв, за експериментальним проєктом, можна подати одну спрощену – про взяття на облік та про надання пільг.

✅ Подати заяву та необхідні документи можна в один зі способів:

🗂️ особисто – через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг;

📬 поштою – на адресу органу Пенсійного фонду України;

🌐 онлайн – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний застосунок “Пенсійний фонд” або, за наявності технічної можливості, через портал “Дія”.

Photos from Кельменецька селищна рада's post 10/07/2024

Запам'ятайте алгоритм дій, якщо внаслідок обстрілу ви опинилися під завалом разом з дитиною
Представники Дністровського РВ ГУДСНС інформують!

Photos from Кельменецька селищна рада's post 09/07/2024

⚠️Отримати консультацію юриста можуть діти будь-якого віку самостійно.
https://gromada.org.ua/gromada/kelmenecka/news/1720514553/

09/07/2024

Ярмарок вакансій з підбору працівників відбудеться
12 липня о 10:00 год у Чернівецькій філії Чернівецького обласного центру зайнятості, за адресою: м.Чернівці, вул. Воробкевича 37.

05/07/2024

Рятувальники нагадують правила безпеки під час використання генераторів
У період щоденного відключення світла більшість громадян використовують генератори: електро-, бензинові чи дизельні. Щоб уникнути надзвичайних ситуацій, пов’язаних з неправильним використанням генераторів, нагадуємо дотримуватись правил безпеки.
Розміщення
• Генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі (бажано під навісом) або в окремому технічному просторому приміщенні з працюючою вентиляцією і можливістю провітрювання.
• Відстань від генератора до суміжних об’єктів (будівель, стін з вікнами, автомобілів тощо) — не менше 6 м. Допускається встановлювати електрогенератор біля суцільних негорючих стін (без вікон) на відстані не менше 1 м.
Підключення
• Під час підключення генератора до споживачів необхідно дотримуватися інструкції з підключення та експлуатації генератора. Підключення повинен здійснювати кваліфікований електрик.
• При підключенні електричних приладів необхідно використовувати подовжувачі й кабелі високої якості, без пошкоджень і порізів. На вилках електроприладів повинен бути заземлюючий контакт.
Експлуатація
• Експлуатацію генератора необхідно здійснювати відповідно до технічної документації та рекомендацій виробника.
• Перед пуском генератора необхідно перевірити стан електропроводки, та споживачів усунути їх пошкодження.
• Генератор не бажано вмикати в умовах підвищеної вологості, під час дощу. Також слід уникати контакту з елементами генератора, які обертаються.
• Під час роботи електрогенератору контролюйте його технічний стан. У разі виявлення підтікань палива, мастила або сторонніх звуків, що свідчать про його несправність негайно вимкніть електрогенератор та знеструмте його.
Забороняється під час використання генераторів:
• розміщувати генератор у замкнутому приміщенні без вентиляції, а також у вибухонебезпечному середовищі, в підвалах та в приміщеннях з можливим перебуванням людей;
• палити та користуватися джерелами відкритого вогню під час заправки та експлуатації генератора;
• здійснювати заправку генератора при працюючому або не охолодженому двигуні;
• перевищувати максимально допустимий струм вихідного роз’єму генератора.
У разі загоряння генератора слід негайно зателефонувати за номером 101

04/07/2024

☝️У Чернівецькій філії Чернівецького обласного центру зайнятості працює центр роботи з мікро- та малим бізнесом «Зроблено в Україні» (м.Чернівці, вул. Воробкевича 37), де підприємці можуть отримати інформацію, консультацію та допомогу в оформленні документів, написанні бізнес-планів, подачі документів на гранти та інші програми підтримки малого і мікробізнесу.👇
https://gromada.org.ua/gromada/kelmenecka/news/1720077905/

04/07/2024

🩺Краще попередити ніж лікувати!💊
💉Вакцинація (щеплення, імунізація) – це створення штучного імунітету в людини до певних інфекційних хвороб, шляхом введення вакцини, анатоксину чи імуноглобуліну.
Детальніше читайте на сайті селищної ради👇
https://gromada.org.ua/gromada/kelmenecka/news/1720077353/

05/01/2024

ПАВЛО ДОВГАНСЬКИЙ

Він став на захист України із самого початку повномасштабного вторгнення. До війська пішли і двоє його братів. Доля сміливого буковинця Павла Довганського склалася трагічно. Він загинув на Херсонщині у вересні 2022 року. Довгий час захисника вважали зниклим безвісти.

Народився Павло Вікторович Довганський 10 січня 1989 року в селі Мошанець Кельменецького (нині Дністровського) району Чернівецької області. Зростав у багатодітній родині, тож, щоб допомогти батькам, після закінчення середньої школи пішов працювати. Строкову службу проходив у Чернігівській області. Пізніше оженився і став батьком двох дітей – донечки Іванки та сина Дмитрика. Постійно проживав і трудився у рідному селі.

Із початком повномасштабного вторгнення пішов до війська, щоб визволити Україну від ворогів. Захисника мобілізували 7 березня 2022 року. Був солдатом, військовослужбовцем ВЧ А-0666, гранатометником.

Захищав батьківщину поблизу населеного пункту Правдиве на Херсонщині. 16 вересня 2022 року зв'язок із Павлом Довганським обірвався. Рік сім’я чекала звістки від нього, сподівалася, що в телефоні пролунає рідний голос. Проте, на жаль, дива не сталося. Упізнати захисника вдалося за зразками ДНК, що їх здали родичі.

Поховали Павла Довганського 11 вересня 2023 року в рідному селі Мошанець. У нього залишились батько Віктор, мати Валентина, дружина Людмила, син, донька, а також два брати, які продовжують боротися з ворогом і захищати Україну від російських загарбників.

Photos from Кельменецька селищна рада's post 03/01/2024

Вітання дітей із різдвяно-новорічними святами.
https://kelmenecka-gromada.gov.ua/news/1704271986/

01/01/2024

КЕЛЬМЕНЧАНИ! УТВОРЮЄМО ЖИВИЙ КОРИДОР!
Траурний кортеж уже на Лівинцях!
Прохання утворити живий коридор вулицями Хотинська та Паламаря (у напрямку до села Бабин)!
Дякуємо за розуміння!
Вічна та світла пам'ять Герою!

01/01/2024

Сумна звістка вкотре оповила громаду.
Сьогодні назавжди додому повертається Герой Олександр АНДРУЩАК, житель села Бабин. Без батька залишились двоє синочків, без підтримки - дружина Яна, без поради - сестра Аліна.
Траурний кортеж рухатиметься із м. Чернівці вулицями Хотинська та Паламаря (у напрямку до села Бабин) близько 13:30 - 14:30 год.
Кельменецька селищна рада запрошує і кельменчан долучитись до вшанування світлої пам’яті Захисника, утворивши живий коридор.
Йдуть у засвіти найкращі… Натомість вони стають нашою історією. Героїчною пам’яттю і вічним болем. Щирі співчуття рідним та близьким

Videos (show all)

#Разом_до_Перемоги!#Великодній_кошик_ЗахисникамПротягом тижня нашим Захисника доправлено чергову допомогу.Детальніше чит...
#Бібліотечні_будні🏆Переможці обласного арт-челенджу до 75-річчя від дня народження українського композитора-виконавця, п...
#ТАЛАНОВИТА_КЕЛЬМЕНЕЧЧИНА🎻🎻31.03.2024 у м. Харкові у номінації інструментальне мистецтво на VIII Міжнародному двотуровом...
#ТАЛАНОВИТА_КЕЛЬМЕНЕЧЧИНА«ХВИЛЮЮЧЕ СЛОВО ПРОРОКА» - ХХХІІІ обласний конкурс читців присвячений Т. Г. ШевченкаНОМІНАЦІЯ «...
#ТАЛАНОВИТА_КЕЛЬМЕНЕЧЧИНА«ХВИЛЮЮЧЕ СЛОВО ПРОРОКА» - ХХХІІІ обласний конкурс читців присвячений Т. Г. ШевченкаНОМІНАЦІЯ «...
#ТАЛАНОВИТА_КЕЛЬМЕНЕЧЧИНА«ХВИЛЮЮЧЕ СЛОВО ПРОРОКА» - ХХХІІІ обласний конкурс читців присвячений Т. Г. ШевченкаНОМІНАЦІЯ «...
#ТАЛАНОВИТА_КЕЛЬМЕНЕЧЧИНА«ХВИЛЮЮЧЕ СЛОВО ПРОРОКА» - ХХХІІІ обласний конкурс читців присвячений Т. Г. ШевченкаНОМІНАЦІЯ «...
#ТАЛАНОВИТА_КЕЛЬМЕНЕЧЧИНА«ХВИЛЮЮЧЕ СЛОВО ПРОРОКА» - ХХХІІІ обласний конкурс читців присвячений Т. Г. ШевченкаГрамотою уп...
#Календар_подійЗ нагоди 75-річчя Володимира Івасюка Червону руту виконують учні музшколи.
ДНЗ №1 с-ща Кельменці Флешмоб до 75-річчя з дня народження Володимира Івасюка. Всі учасники освітнього процесу ДНЗ №1 с-...
🌟Щасливого Різдва! Христос народився! Славімо Його!✨"Щедрик" Тріо: Руснак Дмитро, 2 рік навчання, середній (базовий), Лі...
🌟Щасливого Різдва! Христос народився! Славімо Його!✨Колядка ,,Мудреці світу‘‘ Дует піаністів: Недельська Дар’я та Федорю...

Website