Bilim Sanat Sınavı Hazırlık Merkezi

Bilim Sanat Sınavı Hazırlık Merkezi

Bilsem diğer adıyla Bilim Sanat Sınavı zeki öğrencilerin ilkokulda iken girmiş oldukları bir

30/12/2021

Ve takvim açıklandı. 4. Sınıflarda giriyor bu yıl sınava

19/12/2021

Rusya’da en yüksek not 5 iken, bir çocuğun boş kağıt verse bile alabileceği en düşük not 2 imiş. Bu uygulamadan yeni haberdar olan birisi şaşkınlıkla Moskova Üniversitesi’nden Dr. Theoder Medraev’e sormuş;

”Boş kağıt veren bir öğrenciye neden 0 yerine 2 veriyoruz, niye öğrencilere adil davranmıyoruz” diye.

Medraev bu soruyu,

“Her sabah 7′ de, soğuk havalarda bile kalkıp okula gelen, tüm dersleri takip eden, toplu taşıma ile sınava saatinde yetişen ve soruları cevaplayamasa bile en azından sınava giren ve başka bir hayat yaşayabilecekken okumayı seçen birine nasıl 0 verebiliriz. Biz, sadece sınavdaki sorunun cevabını bilmiyor diye hiçbir öğrenciye 0 veremeyiz. En azından insan olduğu ve denediği için o öğrencilere de saygı göstermeliyiz.” diyerek cevaplamış.

Düşündüm de; doğduğumuz andan beri küçüklü, büyüklü ne kadar çok farklı farklı sınavlarla karşı karşıya kaldığımızı, zaman zaman aldığımız 0 lar nedeniyle nelerden vazgeçtiğimizi ve bu vazgeçişler nedeniyle asla keşfedilmeyen potansiyelleri…!!!

Düşününce paylaşmak istedim, yıkmanın en kolay iş olduğunu, asıl zor olanın yapıcı yaklaşarak, ilmek ilmek yol almak olduğunu. Hakkınız yense de, 0 alsanız da hayatın önünüze getirdiği sınavlarınızda bilin ki asıl hakkettiğiniz notunuzun en az 2 olduğunu.

Bir sınavda başarısız da olsanız, deniyor olmak bile bir başarı değil midir.?

12/05/2021
15/03/2021

Takvim yayınlandı

02/02/2021

Pes etmek yok

25/01/2021

Bir öğretmen okula balonlar getirmiş ve çoçuklara isimlerini yazıp şişirmelerini söylemiş.

Sonra koridora balonları karışık atmış ve çoçuklara 5 dakika vermiş kendi isimlerini bulmaları için...

Vakit bitmiş ama kimse kendi balonunu bulamamış.

Sonra en yakın balonu alıp sahibini bulmalarını söylemiş, 2 dakika bile sürmemiş ve herkesin balonu elinde.

Sonra öğretmen demiş ki:
Balonlar mutluluk gibidir, sadece kendin için ararsan bulamazsın ama herkes birbirinin mutluluğu için uğraşırsa kendi mutluluğunu da bulur.

22/01/2021

BU DEVİRDE HERKESİN ÇOCUĞU ÇOK KIYMETLİ.🤔🤔🤔🤔🤔🤔

İstanbul Lisesi’nin onuncu sınıf öğretmeni Salih Hoca ile öğrenciler arasında garip bir olay gerçekleşir…

İstanbul Lisesinin onuncu sınıfı öğretmen sandalyesine bir iğne yerleştiren öğrenciler, pusuya yatıp Salih Hoca’nın iğnenin üstüne oturmasını izleyeceklerini düşünürler…

Öğretmen zili çalınca o sınıfta dersi bulunan Arabi öğretmeni (Salih Hoca) sınıfa giriyor. Sandalyeye oturacağı zaman cübbesini iki eliyle düzeltirken eli bir iğneye değen Salih Hoca ise oturduğu yere bir iğnenin yerleştirildiğini hisseder, sandalyeye oturmaz ve deftere imzasını attıktan sonra;
“Ben bu muameleye layık değildim, sizlere çok teessüf ederim” diyerek dershaneyi terk eder.
Meseleyi Müdür Besim beye bildiriyor ve istifasını veriyor.

Ondan sonra hızlıca araştırmaya geçen disiplin kurulu işin failini bir türlü bulamaz. O sınıfın dersleri durdurulur ve araştırmalar devam eder. Fakat hiçbir öğrenci itirafta bulunmaz.
Sonrasında 1925 yılının öğretmenler toplantısı düzenlendiği gün öğretmenler odasında çaylar içilirken odaya birden Müdür ile lisenin güvenliği içeri girer ve müjdeyi verir… “Muhterem hocamız Salih Efendiye iğneyi koyan iğneci sınıfın tamamen ihracına karar verdik. Çünkü failini ele vermiyorlar…”
Sonrasında ise sınıftaki 41 öğrenci İstanbul Erkek Lisesi ’nden Bursa Lisesi’ne sürgüne gönderilir…

Olaydan seneler sonra ise Salih Hoca'ya iğneyi koyan kişinin başka sınıftan olduğu anlaşılır. Ama İğneciler olarak adlandırılan ve Bursa’ya sürgüne gönderilen sınıf ise çoktan mezun olmuştur bile…
1925 yılının 10. sınıfı, yani “iğneciler” arasından kimler çıktı:

228 Sait Efendi : Arkadaşları arasındaki lakabıyla H2O, yani sulu Sait. Ünlü hikâyeci Sait Faik Abasıyanık.

697 Rahmi Efendi : Ünlü hekim, politikacı, şair ve akıl hastalıkları uzmanı Dr. Rahmi Duman.

748 Saffet Efendi : Ünlü hukukçu Saffet Nezihi Bölükbaşı.

725 Feridun Efendi : Ünlü gazeteci ve yazar Hikmet Feridun Es.

Sabri Efendi : Türk politika ve diplomasi hayatının unutulmaz isimlerinden, eski Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil.

Sıtkı Efendi : Demokrat parti döneminin ünlü bakanlarından Sıtkı Yırcalı.

Hikmet Feridun ES’in şu sözü çok meşhurdur. “Biz 43 iğneci idik. Fakat sonradan o kadar çok kişi iğneci sınıftan olduğunu iftiharla iddia etti ki, hayret etmemek mümkün değil …”

"Koca sınıf Bursa’ya sürülüyor, veliler müdürün odasını basıp tehdit etmiyor. Disiplin kurulundaki hocalar tehdit edilmiyor. Kalitenin tesadüf olmadığı, ahlâklı olmanın kişiye ve topluma ne kadar büyük bir etkisi olduğunu tekrardan anlamış olduk. "

22/10/2020

2020 BİLSEM Sınavına Siirt Mehmetçik İlkokulu Damga Vurdu | Siirt Haberleri - Güncel ve Son Dakika Siirt Haber Sitesi | Artı Siirt

http://artisiirt.com/2020-bilsem-sinavina-siirt-mehmetcik-ilkokulu-damga-vurdu-46644.html

artisiirt.com Mehmetçik İlkokulu 2-E Sınıfı öğrencileri, Bilim sanat sınavında üstün başarı göstererek, 21 öğrenci ile yazılı sınavı kazanarak ilk aşamayı geçmeyi başardı. Daha önceki yıllarda kazandırdığı öğrenciler ile edindiği deneyim ile birlikte sınava yönelik kitap hazır...

15/10/2020

İtirazların nasıl yapılacağı 2019-2020 Tanılama Klavuzu’da (https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_11/15173608_TanYlama_KYlavuzu__YeYitek_Ekli_2.pdf ) yazmaktadır. İtirazlar online olarak” http://esinav.meb.gov.tr “ adresi üzerinden yapılabilecektir. 5 iş günü içinde yazıyor ama sonuçların açıklandığı gün dahil mi buna bilemiyorum. O yüzden riske atmamak için haftaya salı mesai bitimine kadar itirazlarınızı tamamlamanızı tavsiye ederim. Fakat az önce baktığımda itiraz işlemi yapılacak web sitesinde BİLSEM için itiraz bölümü henüz gözükmüyor, umarım bu durum düzelir.

orgm.meb.gov.tr

14/10/2020

2019-2020 YILI BİLSEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2019-2020 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilen 1.,2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulaması sonuçları açıklanmıştır.

Bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz...
https://www.bilsemonline.com/blog/2019-2020-yili-bilsem-sinav-sonuclari-aciklandi

Hızlı erişim için link hikayemizde

bilsemonline.com 2019 - 2020 BİLSEM GRUP TARAMA UYGULAMA SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!Milli Eğitim Bakanlığı'nca...

30/09/2020

Neden Oğluma Asla Zeki Olduğunu Söylemeyeceğim?
5 yaşındaki oğlum okumayı yeni öğrendi. Her gece, beraber yatağına yatıyoruz ve o bana kısa bir kitap okuyor. Her akşam kaçınılmaz bir şekilde, problem yaşadığı bir kelimeye takılıp kalıyor. Dün geceki kelime “minnetle” idi. Oldukça eziyetli geçen bir dakikanın sonunda kelimenin anlamını buldu. Sonra bana dönüp: “Baba, bu kelimeyle nasıl mücadele ettiğimi gördüğün için memnun değil misin? Sanırım beynimin büyüdüğünü hissedebiliyorum.” Gülümsedim: Oğlum şu anda “büyüyen bir zihni” ortaya çıkaran en temel belirtileri kelimelere döküyordu. Ama bunun farkında bile değildi.

Bir süredir, birkaç yıldır okuduğum bir araştırmayı hayata geçirmeye çalışıyorum: Zaten iyi olduğu şeyler konusunda oğlumu övmemeye, sadece zor bulduğu şeyler konusunda azim gösterirse onu övmeye karar verdim. Ona zorluklarla mücadele ettiğinde beyninin büyüdüğünü söyledim. Zihnin öğrenme davranışları alanındaki derin araştırmalar ve oğlumla yaşadığım kişisel deneyimlerim sayesinde, öğrenmeye karşı geliştirilen davranışların, öğrettiğimiz her şeyden çok daha önemli olduğuna hiç olmadığım kadar ikna oldum.

Araştırmacılar uzun bir süredir beynin bir kas gibi çalıştığını biliyor: Ne kadar çok kullanırsan, o kadar çok büyür. Araştırmacılar, nöral bağlantıların en çok, kolay şeyler yaparak sürekli başarı kazandığımızda değil, zor bir şeylerle uğraşırken hata yaptığımızda oluştuğunu ve derinleştiğini söylüyor.

Ancak maalesef herkes bunun farkında değil. Stanford Üniversitesi’nden Dr. Carol Dweck uzun yıllardır öğrenme karşısında insan zihninin davranışlarını araştırıyor. Dweck insanların çoğunun iki zihin davranışını sergilediğini bulduğunu söylüyor: Sabit ya da büyüyen.

Sabit zihin yapıları, yanlış bir şekilde, insanların ya zeki olduğuna ya da zeki olmadığına ve zekanın genlerle sabitlendiğine inanır. Büyüyen zihin yapıları olan insanlar ise, doğru bir şekilde, kapasitenin ve zekanın çaba, mücadele ve hatalarla büyüdüğüne inanır. Dweck’e göre sabit bir zihin yapısı olanlar, başarı olasılığı yüksek olan işler için çaba gösterirken, mücadele etmek zorunda kalabilecekleri işlerden kaçınırlar. Bu da öğrenmelerini kısıtlar. Büyüyen bir zihin yapısı olan insanlar ise, mücadelelere kucak açar ve azim ve çabanın öğrenme sonuçlarını değiştirebileceğini anlarlar. Tahmin edebileceğiniz gibi ikinci grup, kendini aktif bir şekilde daha fazla zorlar ve entelektüel olarak daha çok büyür.

İyi haber ise şu: Zihin davranışları öğretilebilir, çünkü değişebilirler. Esas heyecan verici olan Dweck ve diğerlerinin bu konuda çeşitli teknikler geliştirmiş olmaları. İletişimdeki küçük değişimler ya da görünüşteki zararsız yorumlar bile bir insanın zihin yapısında oldukça uzun süreli etkiler yaratabilir. Örneğin, birinin doğuştan gelen bir özelliğini ya da yeteneğini övmek (“Ne kadar zekisin!”) yerine birinin yaşadığı bir süreci övmek (“Bu problemle mücadele etme şeklin çok hoşuma gitti”), kişide büyüyen bir zihin davranışını güçlendirmenin bir yoludur. Süreci övmek, gösterilen çabayı onaylar; yeteneği övmek, kişinin sabit bir özelliği dolayısıyla başarılı olduğu (ya da olmadığı) fikrini güçlendirir.

Bunu Khan Akademi’de de gördük. Öğrenciler, beynin bir kas gibi olduğunun altını çizen ve azim ve cesaretlerini öven mesajlara maruz kaldıktan sonra Khan Akademi’de öğrenmeye daha fazla zaman ayırıyor.

İnternet büyüyen bir zihin yapısına sahip bir kişi için cennettir. İnternet, zihninizi büyütmenize yardım edecek sonsuz bir içeriğe benzeri görülmemiş bir erişim sunar. Yine de toplum, büyüyen zihin yapıları daha fazla yaygınlaşmadan, bu olanağı sonuna kadar kullanmayacaktır. Peki ya bu durumu tamamen değiştirsek? Zihnimizdeki tüm araçları sevdiğimiz tüm insanlarda büyüyen bir zihin yapısı oluşturmak için kullansak? Bu çok önemli bir bilgi. Bu bilgiyi, çocuklarınızla nasıl iletişim kurduğunuzdan iş yerindeki takımınızı nasıl yönettiğinize, yeni bir dili ya da müzik aletini çalmayı nasıl öğrendiğinize kadar her şeye uygulayabilirsiniz. Eğer toplum bir bütün olarak öğrenme mücadelesini anlasa, bunun global insan potansiyeli açısında ne anlama geleceğini bir düşünün…

Ve şimdi size bir sürpriz: Bu makaleyi okuyarak, siz de büyüyen zihin davranışları geliştirme konusunda çok büyük bir adım attınız. Araştırmaya göre araştırmanın kendisine maruz kalmak bile (örneğin, beynin sorulara doğru değil yanlış cevaplar vererek büyüdüğünü bilmek) kişinin zihin davranışlarını değiştirebilir. Yapabileceğiniz bir başka şey ise bu bilgileri başkalarıyla paylaşmak. Bu yüzden öğrenme mücadelesini öven bir video hazırladık.

Oğlum ya da başka birisi bana öğrenme ile ilgili soru sorduğunda, onların sadece tek bir şey bilmelerini istiyorum: Mücadeleye ve hatalara kucak açarsanız, her şeyi öğrenebilirsiniz.

Salman Khan

31/08/2020

Alın size bir kitap.

24/08/2020

Neden bu kadar değiştik....

09/08/2020

Herkese hayırlı pazarlar. Öğrencimizi yanınıza çağırarak 7 farkı bulalım. Beğeni demek teşekkür demek. Herkese teşekkür ediyoruz.

04/08/2020

Sokrates’in yanına bir adam yaklaşır ve heyecanla “Hani senin falanca arkadaşın var yaa. Ne yapmış haberin var mı? Anlatayım da öğren” der. Sokrates adama: “Tamam, seni dinleyeceğim. Ama önce şu 3 soruma cevap ver” der:

1. Anlatacağın şey iyi bir şey mi?
2. Anlatacağın şey kesin doğru mu?
3. Anlatmanın bana bir faydası var mı?

Adam kekeleyerek, anlatacağım şey iyi bir şey değil. Arkadaşın kötü bir şey yapmış onu söyleyecektim. Kesin doğru mu bilemem, ben görmedim, falanca kişiden duydum. Sana faydası sanırım yok, arkadaşınla ilgili bir bilgi sadece, diye cevap verir. Sokrates sorar;

“O halde kesin doğru olduğundan emin olmadığın, kötü ve faydasız bir şeyi bana neden anlatıyorsun?”

Bize anlatılan ve anlatmayı düşündüğümüz her şeye bu gözle bakabilmek duası ile...❣️

04/08/2020

Yorumlarınızı bekliyoruz

27/07/2020

Başarı asla tesadüf değildir

15/05/2020

İllere göre Tübitak proje sıralaması...

09/05/2020

Öğretmen sınıftaki zeki ama aynı zamanda kıskanç öğrenciye sordu:
"Niçin arkadaşlarını çekemiyor, onların yaptıklarını bozup kavga ediyorsun?"
Öğrenci:
"Çünkü, onların beni geçmelerini istemiyorum. En iyi ben olmalıyım!" dedi.
Öğretmen masasından kalkıp, eline bir parça tebeşir aldı ve tahtaya bir çizgi çekti. Öğrencinin yüzüne bakıp bu çizgiyi nasıl kısaltırsın diye sordu.
Hemen atılan öğrenci, "Çizginin bir parçasını silerim!" dedi. Öğretmen bu cevabı kabul etmedi.
Öğrenci biraz daha düşündü ve eliyle çizginin bir bölümünü kapattı. "İşte kısaldı!" dedi. Bu cevap da yanlıştı.
Doğru cevabı alamayacağını bilen öğretmen,tahtaya ilkinden daha uzun çizgi çekti ve "Şimdi birincisi nasıl görünüyor?" diye sordu.
"Daha kısa" dedi öğrenci ve başını eğdi.
"Bilgini ve yeteneklerini arttırarak kendi çizgini uzatman rakibinin çizgisini bölmeye çalışmandan daha iyidir" dedi öğretmen.
Kendinizle yarışın, başkalarıyla değil.

05/05/2020

Değerli veliler yoruma bekliyoruz

20/04/2020

mesajlar geliyor artık paylaşım yapılmıyor. Bizim sayfamız ücretsiz bilgilendirme sayfası. Üyeler arkadaşlarını davet etmez ise yorum beğeni olmazsa sayfa büyümez bizde amacımıza ulaşamayız. Sayfaya destek gelirse eskisi gibi sayfayı günce tutmaya karar vereceğiz. Duyrulur..

Videos (show all)

Peki neden böyleyiz fikirleri alabilir miyim?
Yeni neslin ödevleri.  Öğretmeni ve öğrencisini kutlarım. Ders Hayat Bilgisi Konu Bilinçli Tüketici
Whatsapp ta veli muhabbeti 😂😂😂