Maternitatea Bucur

Maternitatea Bucur

Educatie prenatala

Acasa - Baby Boom Show 17/05/2022

Si taticii merg la curs 😊

Acasa - Baby Boom Show Branduri prezente Anterioară Următoare PROGRAM 26 – 28 mai: 10:00 – 19:0029 mai: 10:00 – 18:00 Târgul începe în: Zile Ore Minute Secunde Oferte speciale pachete de naştere şi recoltare celule stem Cele mai mari maternităţi şi bănci de celule stem prezente la târg Urmează să naşt...

02/11/2021

Daca te pregatesti de venirea micutului tau, nu uita sa te vaccinezi!!!

15/10/2021

Sau o moasa pe masura 🙈

12/10/2021

In Pavilionul B al Maternitatii Bucur se pot efectua consultatii medicale cu bilet de trimitere sau servicii medicale cu plata pentru paciente non-covid.
Nasterile si interventiile chirurgicale de urgenta sunt posibile doar pentru pacientele covid pozitive.
Nu uita sa te vaccinezi!

07/08/2021

Spor la alaptat!

Săptămâna mondială a alăptării

Ca în fiecare an, între 1 şi 7 august celebrăm ”Săptămâna mondială a alăptării”. Perioada a fost aleasă în anul 1990, cu ocazia semnării de către decidenţi guvernamentali, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), UNICEF şi alte organizaţii, a Declaraţiei Innocenti privind Protecţia, Promovarea şi Susţinerea Alăptării.
Tema din acesta an, propusă de OMS, este: "Protejaţi alăptarea: O responsabilitate comună".
Pe glob se nasc anual 136.7 milioane de copii, dintre care doar 32.6% sunt hrăniti exclusiv prin alăptare.
Conform unui studiu desfășurat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și UNICEF, în România, rata de 12.6% este printre cele mai mici din Europa.
Bebeluşii hrăniţi cu lapte matern în prima oră de viaţă au mult mai multe şanse să supravieţuiască. Chiar şi o întârziere de câteva ore după naştere ar putea avea consecinţe grave. Contactul piele pe piele împreună cu suptul stimulează lactaţia, inclusiv producerea colostrului, denumit şi "primul vaccin" al bebeluşului, extrem de bogat în nutrienţi şi anticorpi, evidenţiază documentul.
Totodată, lactaţia şi alăptarea reduc riscul de cancer la sân, cancer ovarian, diabet de tip 2 şi afecţiuni vasculare. Conform estimărilor, o creştere a ratei de alăptare ar putea evita anual 20.000 de decese provocate de cancerul de sân. OMS recomandă alăptarea exclusivă începând din prima oră după naştere şi până la şase luni. Hrana complementară ar trebui să fie introdusă în paralel cu alăptarea, care este indicat să continue până la vârsta de doi ani şi după, arată www.who.int .

12/07/2021

Serviciile medicale pentru pacientele non-covid au fost reluate.
Cursurile de educatie prenatala se vor sustine doar on line.

05/05/2021

La mulți ani!

Dacă fiecare naștere ar fi asistată de o moașă, 8000 de nou născuți și 800 de mame ar putea fi salvate ZILNIC!

E ziua lor în lume astăzi. La mulți ani!

Photos from Spitalul Virtual pentru Copii's post 28/04/2021

De retinut

17/04/2021

🤗

17 aprilie 2021 - Ziua Internațională a Hemofiliei

Tema evenimentului din acest an este „Adaptarea la schimbare: susținerea îngrijirii într-o lume nouă”. Acesta se referă la mobilizarea comunităților medicale în condițiile speciale ale pandemiei COVID-19 pentru susținerea persoanelor care au nevoie de ajutor pentru a face față acestei condiții medicale.

Hemofilia este, de obicei, o tulburare moștenită în care sângele nu se coagulează corespunzător.

În cazuri rare, o persoană poate dezvolta hemofilie mai târziu în viață. Majoritatea cazurilor implică persoane de vârstă mijlocie sau vârstnice sau femei tinere care au născut recent sau se află în stadiile avansate ale sarcinii. Adesea, această afecțiune se rezolvă cu un tratament adecvat.

Hemofilia poate duce la sângerări spontane, precum și la sângerări după leziuni sau intervenții chirurgicale.

De ce se întâmplă acest lucru? Sângele conține mai multe proteine numite factori de coagulare care pot ajuta la oprirea sângerării.

Hemofilia este cauzată de o mutație într-una dintre gene, care oferă instrucțiuni pentru producerea factorului de coagulare necesar formării cheagurilor de sânge. Această modificare poate împiedica proteina de coagulare să funcționeze corect sau ea poate să lipsească cu totul. Bărbații pot avea hemofilie dacă moștenesc un cromozom X afectat care are o mutație în gena factorului VIII sau factorul IX. Femeile pot avea și ele hemofilie, dar acest lucru este mult mai rar.

Severitatea hemofiliei pe care o are o persoană este determinată de cantitatea acestor proteine care sprijină coagularea din sânge. Cu cât aceasta este mai mică, cu atât este mai probabil să apară sângerări care pot duce la probleme grave de sănătate.

Cel mai bun mod de a trata hemofilia este prin înlocuirea factorul de coagulare lipsă, astfel încât sângele să poată coagula în mod corespunzător. Acest lucru se face prin infuzarea (administrarea printr-o venă) a concentratelor de astfel de factori de coagulare. Persoanele cu hemofilie pot învăța cm să efectueze aceste perfuzii singure, astfel încât să poată opri episoadele de sângerare și, efectuând perfuziile în mod regulat (numită profilaxie), pot chiar preveni majoritatea episoadelor de sângerare. Asistența medicală de bună calitate asigurată de medici și asistenți medicali care știu mai multe despre tulburare poate ajuta la prevenirea unor probleme grave.

Astfel, persoanele cu hemofilie se pot bucura de majoritatea activităților pe care le fac ceilalți oameni, cu condiția să învețe ce trebuie să facă și unde să se adreseze pentru sprijin, pentru a se simți cât mai bine și mai sănătoase cu putință.

03/04/2021

Pentru parinti si bunici 🐣

Cum administrez medicamente copilului meu?

Am intalnit situatii cand mama sau bunica au inghitit supozitoarele sau ovulele vaginale, intrebandu-ma daca nu exista comprimate mai mici, deoarece cele care le-au fost recomandate sunt greu de inghitit. 🙈

In cazul copiilor, administrarea medicamentelor reprezinta o mare responsabilitate si presupune multa atentie, atat din partea medicului care a prescris medicamentul, cat si din partea celor care le administreaza (asistenti medicali, moase, parinti, bunici, etc).
Administrarea medicamentelor presupune masuri de precautie suplimentare deoarece unele medicamente pot fi letale (ex: insulina, heparina, sedative, etc). Inaintea administrarii oricarui medicatii trebuie verificat termenul de expirare, medicatia prescrisa, doza, calea si timpul (ora) de administrare.
De multe ori am fost intrebata de mame cm se administreaza un medicament recomandat de medic. Nu de putine ori, copii au ajuns la spital d**a ce au primit alte preparate farmaceutice decat cele recomandate sau doze mai mari decât le-au fost prescrise (in loc de 0,5 ml de sirop au administrat 5 ml, adica o doza de 10 ori mai mare decat era necesar).
Parintii si bunicii trebuie sa invete care sunt reactiile adverse, reactiile toxice sau alergiile medicamentoase. Reactiile alergice pot fi de la urticarie la soc anafilactic. Chiar daca copilul nu este alergic la nimic nu excludem posibilitatea aparitiei reactiei alergice in prezent sau viitor. In cazul unei reactii adverse ce pare a fi severa sunati imediat la ambulanta sau va indreptati catre cel mai apropiat cabinet medical / camera de garda.

Caile de administrare a medicamentelor la copii sunt:

- Calea de administrare orala (medicamentul este oferit pe gura) – la copii este de preferat sa alegem acesta cale doarece sunt cele mai lipsite de risc si mai convenabile ca mod de administrare.
Majoritatea medicamentelor pot fi dizolvate sau administrate cu preparate lichide. La copii mici se prefera medicamentele sub forma de siropuri, suspensii, uleiuri sau picaturi. Cele solide nu sunt recomandate deoarece exista riscul aspiratiei, mai ales daca copilul plange sau opune rezistenta.
Cand administram medicamente trebuie sa obtinem cooperarea copilului, eventual prin joaca. Copiilor mai mari le explicam ca le administram medicamente, nu bomboane. Asiguram o pozitie corespunzatoare in raport cu starea copilului. Daca nu exista nici o contraindicatie putem administra medicamentul cu alte lichide (suc sau ceai). Medicamentul se administreaza de preferat in doza unica.
Picaturile se administreaza direct in gura copilului, daca acesta nu le accepta le puteti administra cu lingurita, de preferat d**a ce o umpleti cu un lichid (apa, ceai, suc) peste care adaugam picaturile.
Nu puneti medicamentele sub forma de picaturi in lichidele administrate cu biberonul sau cani, daca sunt uleioase pot adera la peretii recipientului.
Nu se recomanda administrarea medicamentului in graba. Se asteapta pana cand inghite medicamentul si se supravegheaza aproximativ o ora pentru a putea observa eventualele reactii adverse.

- Calea de administrare cutanata sau la nivelul mucoaselor (transdermala, orofaringeala, ocular, nazala, auriculara, rectala) Ex: unguente, supozitoare, picaturi nazale, ocular, auriculare, spray-uri nazale, etc. .
In cazul administrarii medicamentelor pe cale rectala (supozitoare, unguente, clisme) efectele pot fi locale sau sistemice. De cele mai multe ori, se alege acesta cale cand medicamentul este inactivat de sucul gastric, este iritant sau copilul prezinta tulburari gastro-intestinale (ex: varsaturi) sau cand copilul refuza medicamentele pe cale orala.
Pozitia copilului trebuie sa fie in decubit lateral stang (culcat pe partea stanga) cu membrul inferior (stang) intins si membrul superior (drept) flectat. Se poate administra si in decubit dorsal (intins pe spate) cu picioarele flectate (in cazul copiilor mici), dar exista riscul sa elimine supozitorul sau lichidul administrat.
Se scoate supozitorul din ambalaj, se lubrifiaza varful si se introduce prin a**s cu varful conic, se impinge pana cand trece de sfincterul a**l intern aproximativ 1 – 2 cm. Este de preferat sa se foloseasca o ma**sa.

Calea de administrare parenterala (injectii sau perfuzii) - acesta cale este de preferat sa se utilizeze doar sub supraveghere medicala. In cazul in care medicamentele injectabile sunt administrate de catre parinti este recomandat ca acestia sa fie bine instruiti (ex: insulina, adrenalina in stilouri preumplute (pen), etc.).

Calea de administrare epidurala, endotraheala, intrapleurala, intracardiaca se efectueaza doar in centre medicale de catre cadre medicale competente.

Precautii si atentionari!!!
- Cititi intodeauna prospectul medicamentului, mai ales daca acesta necesita preparare (ex: suspensii),
- Pastrati supozitoarele la frigider pana in momentul administrarii, deoarece ele se inmoaie la temperatura camerei si vor fi greu de introdus;
- Medicamentele pe cale orala nu se administraza daca copilul este somnolent, inconstient sau care prezinta varsaturi;
- Nu administrati medicamente pe cale orala impreuna cu alimente preferate, deoarece copilul le-ar putea refuza mai tarziu;
- Nu administrati medicamente pe cale rectala daca copilul prezinta rectoragii (sangerare pe cale rectala);
- Daca ati uitat o doza, nu oferiti doua doze odata la urmatoarea administrare;
- Nu lasati niciodata medicamentele la indemana copilului.

Nu dezinfectati medicamentele!!!!
Zilele trecute am primit un apel telefonic de la o doamna, parea draguta si interesata de evolutia SARS COV 2 in lume. M-a intrebat daca avem in spital dezinfectanti cu gust placut, deoarece substanta utilizata de ea pentru decontaminarea medicamentelor miroase urat si uneori ii dizolva comprimatele. I-am raspuns ca nu obisnuiesc sa gust dezinfectantii, dar poate incerca palinca de Bihor 🙊

04/01/2021

Si noi ne vaccinam 🐣

Povestea gemenilor Ela și Vlad născuți prematur în plină pandemie la maternitatea Bucur - Cea mai curajoasă fetiță din întreaga galaxie și cel mai curajos aventurier - Clubul Bebelusilor 17/12/2020

Cat de putin ne trebuie sa fim fericiti... 🤗

Povestea gemenilor Ela și Vlad născuți prematur în plină pandemie la maternitatea Bucur - Cea mai curajoasă fetiță din întreaga galaxie și cel mai curajos aventurier - Clubul Bebelusilor Am ajuns la Maternitatea Bucur. Un loc pe care l-am privit întotdeauna cu groază. Unul dintre asistenții din ambulanță, care mă ținuse tot drumul de mână, mi-a spus că o să fie bine și că o să mă ducă tot pe targă înăuntru, să nu îmi fac griji.

29/09/2020

Multumesc, Mozaic Media pentru suportul tehnic 🤗

Te pregătești să devii mamă? Află cm să ai o sarcină fără griji și o naștere ușoară – de la Anca Bălășoiu, moașă, coordonator al programului Scoala Mamei (Anca Balasoiu - Educatie pre- si postnatala), de la Maternitatea Bucur. Urmărește primul episod din seria de conferințe BabyCare, marți, 29 septembrie, pe pagina de facebook Pagina de Psihologie.

Proiect susținut de Quixx Baby și Mustela Romania.

25/09/2020

🤗

-Mama, cm se face laptele de mamă?
-Pentru a face laptele de mamă este nevoie de multe ingrediente...
*Prima dată este nevoie de o gură deschisa care să cuprindă sânul
*De o canapea unde mama poate sta comod
*De un pat cu multe perne pentru nopțile lungi
*De apă când mamei îi este sete
*De un tată sau o bunică care sa ajute în casă
*De zâmbete, cuvinte frumoase și susținere : "Haide mămico că vei reuși"
*E nevoie de puțină ambiție
*Dar mai presus de orice este nevoie de un copil care sa sugă ori de câte ori este nevoie
-Mamă, dar la ce este necesar laptele de mamă?
-Este necesar pentru a hrăni copilul atunci când ii este foame și ai da de băut atunci când îi este sete.
*Pentru a-l adormi atunci când îi este somn
*Pentru a-l consola când plânge sau îi este frică
*Pentru a-l ajuta să se facă bine când este bolnav și să simtă că mama e lângă el când se simte singur
-Mama, dar nu se termină niciodată laptele de mamă?
-Până când copilul sau mama doresc poate să nu se termine niciodată
Dar atunci când copilul crește nu îl mai vrea sau poate că mama nu îl mai poate da, și atunci se întâmplă o magie...
Laptele se transformă în mulți pupici, multe îmbrățișări și în: "puiule sunt chiar aici lângă tine"
Dar este ceva ce nu se va termina niciodată...
-Ce este?
-Iubirea infinită a mamei pentru copilul ei

Photos from Anca Balasoiu - Educatie prenatala's post 19/08/2020

Sunt multe de spus...

04/08/2020

Astazi despre scutecele 😁😁...

Cautand astazi prin telefon mi-am dat seama ca am sute de poze cu scutece de diverse culori 😀. Scutece cu scaun negricios, verde, galben, cu mucus, cu aspect pastos, cremos sau spumos. Pentru exemplificare am atasat si poze 😜.
Stiu, este amuzant pentru cei care nu au copii sau care au trecut de acesta perioada. Uneori este amuzant si pentru mine, mai ales cand cineva ajunge din greseala in dosarul cu poze din telefonul meu 😅😅.

Pentru unii ar fi plicticos sau enervant sa asculte mamele cm povestesc ce ,,surpriza" au gasit in scutecul copilului, dar eu stiu ca orice detaliu legat de copil este important pentru ele.

In primele 2 - 3 saptamani de viata copilul are 4 si 8 scaune zi, d**a acesta perioada, copilul alaptat poate avea un scaun/zi sau unul la 4 – 7 zile, fara a se considera ca sufera de constipatie. Culoarea si consistenta scaunului poate fi diferita in functie de alimentatie si varsta copilului.
In primele zile d**a nastere scaunul copilului are un aspect meconial (scaun de culoare inchisa cu aspect de gelatinos). DIn a treia zi isi schimba consistenta si culoarea (poate avea nuante de verde), treptat devine galben auriu cu aspect lichid ce are in continut lapte nedigerat (poate semana cu mustarul 😁). Alteori poate contine mucus.
Foarte rar copilul poate prezenta scaune, explozive, acide, cu aspect spumos în timpul alimentaţie, eritemul fesier fiind prezent frecvent. In aceasta situatie este important sa ne asiguram ca bebelusul nu are o diaree postprandiala. Acesta reprezinta un deficit functional de lactaza, nu se evita alaptarea dar se recomanda mamei sa evite consumul de alimente ce contin lactoza. In cazul in care medicul a stabilit ca bebelusul are intoleranta la lactoza se contraindica administrarea calciului carbonic!

P.S. Daca cineva doreste informatii suplimentare legate de aspectul scaunului la copii ofer medidatii cu exemplificare 😄😄
Spor la studiat scutece!

Chestionar 1 24/07/2020

Daca esti insarcinata sau ai nascut te rugam sa participi la studiul nostru:

1. Daca esti insarcinata in trimestrul II sau III poti completa aici:
https://forms.gle/4SuWvHUVmjoU1Zf8A

2. Daca ai nascut poti completa aici:
https://forms.gle/DuxNzjohkt5WDfWs9

Daca doresti sa participi la un curs on line de educatie pre si post natala acceseaza site-ul nostru: www.scoalamamei.com .

Va multumim!

Chestionar 1 Doarece ne dorim sa va oferim cele mai bune informatii privind educatia pre si post natala dar si ingrijirea si alaptarea nou nascutului va invintam sa participati la studiul nostru (Acest chestionar va fi completat de catre femei insarcinate in trimetrul II sau III de sarcina)

Școala Mamei „Anca Bălășoiu“ - Prima pagină - Școala Mamei 25/06/2020

Doarece ne dorim sa va oferim cele mai bune informatii privind educatia pre si post natala dar si ingrijirea si alaptarea nou nascutului va invitam sa participati la studiul nostru:

1. Daca esti insarcinata in trimestrul II sau III poti completa aici:
https://forms.gle/4SuWvHUVmjoU1Zf8A

2. Daca ai nascut poti completa aici:
https://forms.gle/DuxNzjohkt5WDfWs9

Daca doresti sa participi la un curs on line de educatie pre si post natala acceseaza site-ul nostru: www.scoalamamei.com .

Va multumim!

Școala Mamei „Anca Bălășoiu“ - Prima pagină - Școala Mamei În contextul actual, cursururile Școala Mamei de la Maternitatea Bucur se suspendă pe o perioadă nedeterminată! Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și să ne revedem sănătoși în curând!

19/03/2020

In contextul epidemiei cu noul Covid-19 toate cursurile de educatie pre si post natala, sustinute la Maternitatea Bucur, se suspenda pe perioada nedeterminata!
Aveti grija de voi, ca sa nu fiti intubati de specialistii din ginecologie! 🤪

15 lucruri de știut despre HPV, vaccinuri și cancerul de col uterin 05/03/2020

Si noi ne vaccinam 🙂

15 lucruri de știut despre HPV, vaccinuri și cancerul de col uterin Nu foarte mulți oameni știu suficiente date despre virusul papiloma uman (HPV), vaccinurile care pot preveni infecția cu acest virus, precum și evoluția posibilă a infecției cronice către o entitate deosebit de periculoasă, cu mortalitate înaltă, cancerul de col uterin. Este indicat să p...

Evenimente 28/01/2020

Daca in Ianuarie am sarbatorit 10 ani de Scoala Mamei ... in Februarie ne plimbam 😀 pe 16 la Bucuresti, 23 la Pitesti, 27 la Constanta 😊 ... si nu este tot 🙈

Evenimente Pe parcursul celor 9 luni de sarcină, apar foarte multe întrebări cu privire la perioada traversată dar şi la cea care urmează după naştere.

24/01/2020

La cursul de alaptare doar taticii pun intrebari! 😜😀😊

03/01/2020

Anul International al profesiei de asistent medical si moasa

We entered 2⃣0⃣2⃣0⃣ - the year of the nurse and midwife!

The 🌎🌍🌏 needs 9 million more nurses and midwives to deliver health for all by 2030.

WHO stands ready to support nurses and midwives in their training, career-long learning and recognition!

13/10/2019

O idee grozava !

05/05/2019

La multi ani! Astazi este ziua noastra, a moaselor. Va imbratisez cu drag pe toate, oriunde v-ati afla!

21/03/2019

4dads

Dragii noștri, numa’ mâine nu-i poimâine, iar poimâine, 23 martie, are loc primul eveniment de stand-up parenting din România cu, ei bine, ați ghicit, noi 4.
https://www.facebook.com/events/614460339015711/?ti=ia
Pe de o parte avem emoții cât Carul Mare, pe de altă parte abia așteptăm să ne aflăm acolo în sală ca să facem ce știm mai bine: să povestim. Despre noi, despre experiențele noastre de tați, despre copilăria noastră, despre viață în general.
Ca niște bărbați adevărați și asumați, am invitat alături de noi trei femei minunate care să ne sprijine în acest proiect: Doamnele Anca Bălășoiu, Valeria Herdea și Dana Lupșa vor veni alături de noi pe scenă pentru că, atunci când vine vorba de creșterea unui copil, lucrurile funcționează cel mai bine în tandem, nu?
Sperăm ca mulți dintre voi să ne fiți alături sâmbătă. Să ne cunoaștem, să ne spuneți dacă experiențele noastre vi se par interesante și relevante și să ne împărtășiți crâmpeie din viata voastră. Așa că vă așteptăm cu drag, începând cu 9:30, la Movieplex Cinema. Ceea ce putem să vă promitem este că o să dăm ce avem noi mai bun. Și că o să ne distrăm împreună, asta e sigur!

18/02/2019

În România nu sunt mulți bărbați care recunosc că sunt tați, că sunt dedicați și că le pasă. Am găsit eu 4 care sunt asumați și care ies în public să spună care sunt fricile lor, cm arată relația cu soția și cu lumea și cm au ajuns ei să fie așa cm sunt. Îmi place idee lor.
Sâmbătă de la 09.30, la Movieplex Cinema, în București îi puteți vedea și auzi și eu le voi da o mână de ajutor, mai ales că au ales să fie live timp de aproape 4 ore.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmg7sM_AWX7PhNSPLN0B342nMBFzy1BZZo9dFAaD6Adhd-Yw/viewform?fbclid=IwAR1vHsqN03m49adVUBRfJZQUtRrEyPQrt0-vHNxfcPQPYPZZ6nNEHsIV5cI

05/12/2018

Evenimente

https://www.biogenis.ro/evenimente/

biogenis.ro Pe parcursul celor 9 luni de sarcină, apar foarte multe întrebări cu privire la perioada traversată dar şi la cea care urmează după naştere.

19/11/2018

4dads

Pentru tătici..

4Dads înseamnă poveștile strădaniilor noastre de a fi părinți mai buni, zi de zi. 4Dads este la fel de mult despre noi, cât este și despre voi.

03/08/2018

Igiena zonei intime in timpul sarcinii

27/07/2018

Copiii care cresc cu animale in casa au un risc mai mic de alergii si obezitate | Lumea animalelor e44.ro

Copii iubesc animalele...

e44.ro Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii; . »

01/06/2018

Prima pagină - Școala Mamei

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Incepand cu 25 mai 2018 devine aplicabil Regulamentul European privind Protectia Datelor cu Caracter Personal nr. 679/2018. In consecinta, am implementat toate masurile tehnice si organizatorice astfel incat datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie in siguranta.
Prin urmare, dorim sa va informam ce se intampla cu datele dumneavoastra atunci cand alegeti sa comunicati cu noi prin intermediul web-site-ului, sau cand doriti sa participati la un concurs pe care il organizam:
Ce date prelucram, in ce scop, pentru ce termen, in ce temei?
In toate situatiile, vom incerca sa respectam principiile prelucrarii datelor cu caracter personal: legalitatea, corectitudinea si transparent, limitarea la scopul specific, minimizarea datelor, acuratetea datelor, limitarea stocarii, integritate si confidentialitate, responsabilitate.
(I) Pagina de contact
Daca doriti sa ne transmiteti un mesaj utilizand pagina noastra de contact, va vom solicita informatii precum: nume si prenume, numar de telefon, email, data probabila a nasterii, daca nasteti in Maternitatea Bucur, numele partenerului.
Intrucat pagina de contact va pune la dispozitie un camp prin care ne puteti trimite mesajul dvs., vom prelucra orice alte date cu caracter personal pe care dvs., in mod voluntar le veti introduce acolo.
Datele dvs. personale vor fi folosite pentru a raspunde mesajului transmis de catre dvs. sau pentru a face orice alte demersuri pe care ni le-ati solicitat.
(III) Concursuri
Daca veti dori sa participati la unul dintre concursurile pe care le organizam, vom prelucra date precum: numele si prenumele, telefonul, judetul, data probabila a nasterii, e-mailul.
Datele vor fi prelucrate doar in scopul derularii concursului si desemnarii castigatorilor si doar pe perioada derularii concursului la care v-ati inscris, iar d**a aceasta perioada vor fi stocate atata timp cat va fi necesar pentru exercitarea sau apararea unui drept in instanta sau in scopuri financiar-contabile.
Intrucat comunicarile dintre noi au loc prin intermediul unui web-site, vom putea prelucra si date precum: adresa IP, tip browser folosit sau tip-ul device-ului folosit.
(IV) Telefonic
In masura in care ne veti contacta telefonic, vom prelucra numele si prenumele dumneavoastra si nr. de telefon, iar daca sunteti deja pacienta/pacientul noastru si ne solicitati informatii cu privire la existenta d-stra pe lista participantilor la cursuri, va vom solicita informatii suplimentare de identificare pentru a ne asigura ca nu divulgam astfel de informatii unor terte persoane, ci doar dvs.
Convorbirile telefonice nu sunt inregistrate.
Daca am stabilit o inscriere la curs sau ne-ati solicitat sa va transmitem un mesaj scris ulterior convorbirii telefonice, vom folosi datele dumneavoastra de contact pentru a va raspunde.
Temeiul juridic al prelucrarii
Datele dumneavoastra sunt prelucrate in temeiul consimtamantul dumneavoastra pe care il veti putea retrage oricand. Pentru detalii, va rugam sa cititi sectiunea “Ce drepturi aveti”.
Masuri de securitate
In toate situatiile, va rugam sa limitati la minimum transmiterea de date sensibile.
In masura in care transmiteti date personale apartinand altor persoane, va rugam sa va asigurati ca aveti consimtamantul acelor persoane pentru a ne transmite datele acestora.
Nu vom raspunde pentru incidentele de securitate sau sesizarile care vor aparea ca urmare a nerespectarii de catre dumneavoastra a recomandarilor noastre sau pentru neluarea de catre dumneavoastra a altor masuri de protectie a datelor dumneavoastra.
Va putem asigura doar de faptul ca, odata ajunse la noi, datele dumneavoastra sunt protejate impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, divulgarii sau accesului neautorizat, accidentale sau ilegale, prin asigurarea securitatii sistemelor informatice, asumarea de catre salariati de obligatii de confidentialitate, realizarea de verificari periodice privind modul in care sunt respectate masurile tehnice si organizatorice pe care le-am implementat.
Web-site-ul nostru este securizat prin conditiile de securitate specifice companiei care gazduieste site-ul http://scoalamamei.com.
Destinatarii datelor?
(I) Datele furnizate prin pagina de contact, cariere sau telefonic
La datele pe care ni le veti furniza prin intermediului web-site-ului nostru: http://scoalamamei.com, vor avea acces doar anumiti angajati ce au in fisa postului sarcina de a gestiona date cu caracter personal dar si obligatia inregistrarii, arhivarii si pastrarii confidentialitatii datelor.
Daca va fi necesara transmiterea datelor dumneavoastra catre terte persoane, ne vom asigura in toate cazurile ca aceasta se va face doar in scopuri strict necesare, legitime, si doar cu acordul dumneavoastra.
(II) Datele furnizate pentru concursuri
Datele pe care ni le veti furniza in cazul in care participati la concursuri organizate de catre noi vor putea fi transmise catre alte societati care ofera servicii conexe derularii concursurilor, precum platforme de extragere a castigatorilor, firme de curierat pentru livrarea premiilor, organizatorii parteneri ai concursurilor si care pot actiona, fie in calitate de imputerniciti ai nostri, fie in calitate de operatori de date.
Ce drepturi aveti?
In calitate de persoana ale carei date cu caracter personal sunt prelucrate de catre organizatorii cursurilor ,,Scoala Mamei AB’’, beneficiati de urmatoarele drepturi conferite de legislatia in domeniul protectiei datelor:
(I) art. 15 din GDPR: dreptul de acces la date si care presupune dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram datele ce va apartin, precum si informatii cu privire la: scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, destinatarii acestora, perioada de stocare a acestora, existenta dreptului de a ne solicita rectificarea sau stergerea datelor, restrictionarea prelucrarii sau a dreptului de opozitie, a dreptului de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere, daca exista un proces decizional automatizat, respectiv daca sunt luate decizii doar ca urmare a prelucrarii automate de date, daca datele sunt transferate catre tari terte si ce garantii au fost implementate de catre noi pentru a se asigura securitatea datelor transferate (art. 15 din GDPR).
(II) art. 16 din GDPR: de a ne solicita rectificarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor care nu mai corespund situatiei actuale; vom derula periodic actiuni de actualizare a bazelor de date, situatie in care veti putea primi solicitari in acest sens. Insa, va rugam ca si dumneavoastra sa ne contactati imediat ce datele pe care ni le-ati trimis s-au modificat pentru a face actualizarile necesare.
(III) art. 17 din GDPR: de a va retrage consimtamantul pe care ni l-ati acordat pentru prelucrarea datelor si de a solicita stergerea acestora, cu mentiunea ca retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii efectuata pe baza acestui consimtamant, inainte de retragerea lui de catre dumneavoastra.
(IV) art. 18 si 21 din GDPR: de a va opune prelucrarii si de a solicita restrictionarea prelucrarii pana la efectuarea rectificarii datelor sau, in masura in care va opuneti prelucrarii, pana la momentul solutionarii acestei cereri.
(V) art. 20 din GDPR: dreptul la portabilitatea datelor.
(VI) dreptul de a va adresa cu o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania; [email protected]; Telefon: +40.318.059.211 /+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; http://www.dataprotection.ro/?page=contact
Cum ne gasiti?
Pentru exercitarea drepturilor dumneavoastra, pentru transmiterea de orice mesaje, sesizari, puteti contacta la adresa de email: [email protected] sau la adresa sediului nostru pe care o gasiti in pagina „contact”.
Va vom raspunde in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la primirea mesajului dumneavoastra.
COOKIES
Nu folosim cookies.
Prezenta politica poate suporta modificari daca apar prevederi legale noi sau instructiuni si recomandari oficiale

scoalamamei.com

19/05/2018

Igiena zonei intime

Igiena zonei intime. Recomandat de Scoala Mamei AB

15/05/2018

Miscare cu Diana Stirbu
http://scoalamamei.com

27/04/2018

www.scoalamamei.co

Programul de curs pentru urmatoarea perioada:
a) Seria 99 se va desfasura joi 03 Mai orele 17.30 – 20.00, joi 10 Mai orele 17.30 – 20.00, joi 17 Mai orele 17.30 – 20.00, vineri 25 Mai orele 17.30 – 20.00, cu pauza ,
b) Seria 100 se va desfasura joi 07 Iunie orele 17.30 – 20.00, sambata 16 Iunie orele 11.00 – 13.30, joi 21 Iunie orele 17.30 – 20.00, luni 02 Iulie orele 17.30 – 20.00, cu pauza ,
c) Seria 101 se va desfasura sambata 14 Iulie orele 11.00 – 13.30, sambata 21 Iulie orele 11.00 – 13.30, sambata 28 Iulie orele 11.00 – 13.30, sambata 04 August orele 11.00 – 13.30, cu pauza ,
Conditiile de participare se gasesc pe www.scoalamamei.com

scoalamamei.co

21/04/2018

Dragi burtici, am pornit la drum cu o noua ,,masina de curse''. De data aceasta nu am plecat singuri, avem un ,,copilot'' si acela este partenerul d-stra. Am verificat impreuna ,,nivelul lichidului de frana si servodirectie, uleiul din motor, elementele de directie si de franare'' am luat ,, kitul de alaptare''... ne scuzati, de ,,reparatie in caz de urgenta,, si... asteptam sa ne insotiti in ,,Tara parintilor,,.
,,Check-in-ul'' se poate face online pe www.scoalamamei.com

Viitoare mămici, viitori tătici, am lansat un site care, cu siguranță, vă interesează: https://scoalamamei.com