Biblioteca Publică Orac, Leova

Biblioteca Publică Orac, Leova

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Biblioteca Publică Orac, Leova, Education, .

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 26/06/2024

Dumitru Matcovschi născut la 20 octombrie 1939, satul Vadul Raşcov, raionul Şoldăneşti – decedat 26 iunie 2013, Chişinău a fost un poet, prozator, academician, publicist şi dramaturg din Republica Moldova, membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei

24/06/2024

În toată R. Moldova, astăzi, este zi de doliu. Îndrăgitul scriitor și prozator, Spiridon Vangheli, este condus pe ultimul drum. Conform programului, la ora 10.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al scriitorului va fi depus la Palatul Național, după ce ieri și pe parcursul nopții s-a aflat la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 19/06/2024

George Călinescu (n. 19 iunie 1899, București — d. 12 martie 1965,Otopeni ) a fost critic, istoric literar, scriitor, publicist, academician român, personalitate enciclopedică a culturii și literaturii române, de orientare, după unii critici, clasicizantă, după alții doar italienizantă sau umanistă. Este considerat drept unul dintre cei mai importanți critici literari români din toate timpurile, alături de Titu Maiorescu sau Eugen Lovinescu. Își semnează întotdeauna articolele ca G. Călinescu, după o modă destul de răspândită în perioada interbelică.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 14/06/2024

Claudia Partole (n. 14 iunie 1955, Cotova, raionul Drochia, RSS Moldovenească , URSS) este o poetă, eseistă, prozatoare, autoare de piese și jurnalistă din Republica Moldova. În 1977 a absolvit secția ziaristică a Facultății de Filologie de la Universitatea de Stat din Moldova.

în prezent este redactor-șef al revistei „Univers muzical”. În anul 1993 devine membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova, iar în anul 2000 – a Uniunii Scriitorilor din România. Este și membră a Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Distincții: Premiul „Cartea pentru copii” în cadrul Salonului Internațional de Carte (ediția a XXII-a, 2013, Chișinău, pentru cartea Copilul din colivie), Medalia „Mihai Eminescu” pentru activitate literară (2010)

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 14/06/2024

Spiridon Vangheli : cântărețul, mesagerul și ocrotitorul copilăriei
iun.
11
Pe 14 iunie îl sărbătorim pe scriitorul Spiridon Vangheli cu o binemeritată faimă mondială. El reprezintă universul fascinant al copilăriei, înconjurat de natura vie, de datini și obiceiuri naționale, de evenimente semnificative din istoria neamului și din istoria omenirii.

În continuare, îi îdemnăm pe cititorii noștri să cunoască câteva titluri de cărți din creația autorului!

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 13/06/2024
13/06/2024

Potrivit credinţei ortodoxe, la 40 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos, românii sărbătoresc ÎNĂLŢAREA DOMNULUI. Se înroşesc ouă, se pregătesc bucate, întocmai ca la masa de Paşte, iar salutul este "Hristos s-a înălţat! – Adevarat s-a înălţat!". Anul acesta, Înălțarea Domnului pică joi, 13 iunie.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 12/06/2024

In incinta bibliotecii citim cu voce tare,desenam si coloram,recitam poezii,navigam pe internet ,vizionam filme si desene animate,diferite jocuri , e vesel si interesant.Nu ratati sansa va asteptam cu drag... Dragi parinti si copilasi va asteptam cu drag in lumea miraculoasa a povestilor. Cartea este cel mai bun prieten.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 03/06/2024

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt cunoscuți drept cei care au eliberat creștinismul și au interzis jertfele sângeroase. Constantin și mama sa au stabilit în perioada Imperiului Roman ca ziua de duminică să fie declarată liberă, fiind cinstiți cu mare fast pe 21 mai. Această sărbătoare mai este numită și Constandinu Puilor sau Constantin Graur deoarece se crede că în această zi, păsările îşi învaţă puii să zboare, fiind o sărbătoare a păsărilor de pădure.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 31/05/2024

Joc și veselie, astăzi e ziua ta! Fie ca fiecare zi să fie o nouă oportunitate de a te juca, de a învăța și de a crește. Ești special și meriți tot ce e mai bun în lume. La mulți ani de Ziua Copilului!

29/05/2024
22/05/2024

Creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ierarh Nicolae. Sărbătoarea Sfântului Nicolae se ține de 2 ori pe an, pe 19 decembrie și pe 22 mai. Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut în localitatea Patara din Asia Mică, în a doua jumătate a secolului al III-lea

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 15/05/2024

Moldova sărbătorește Ziua Familiei la 15 mai. O sărbătoare similară, Ziua Internațională a Familiei, va fi celebrată în aceeași zi la nivel mondial. Ce este această sărbătoare, de ce a fost inventată, când și cm a început să fie sărbătorită această zi în Moldova, precum și date interesante despre familie în materialul nostru.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 15/05/2024

Ziua Internațională a Familiei a fost instituită de Adunarea Generală a ONU și sărbătorită pentru prima dată în 1994. De atunci, a fost sărbătorită anual la 15 mai.

Sărbătoarea este menită să atragă atenția publicului asupra importanței familiei și a rolului acesteia în dezvoltarea socială. Ea servește drept prilej pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă familiile din întreaga lume, cm ar fi sărăcia, violența, discriminarea și lipsa accesului la educație și asistență medicală.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 08/05/2024

Ziua Victoriei rămâne o zi de profund respect pentru cei care și-au dat viața pentru libertate și pace. Este un moment în care națiunile se reunesc pentru a onora memoria unei mari fapte și pentru a aduce un omagiu generației victorioase. Sărbătorirea acestei zile servește ca o reamintire a costului teribil al războiului și a importanței menținerii păcii.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 07/05/2024

Hramul satului este un prilej de mare veselie ,de reintilnire cu cei dragi si de aduce in lumina cele mai frumoase obiceiuri . Ansamblul ,,Oracencile'' cu un program artistic la sarbatoare.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 26/04/2024

27 aprilie, onorăm Drapelul de Stat al Republicii Moldova. Onorăm Tricolorul sub faldurile căruia s-au desfășurat toate marile evenimente care au marcat existența țării noastre, inclusiv în lupta pentru revenire la grafia latină în 1989 și în cadrul mișcării de emancipare națională la 27 august 1991.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 26/04/2024

În tradiția populară, ouăle de Paște sînt considerate un simbol al regenerării și al purificării. Incondeierea ouălor de Paște, este o tradiție străveche, de origine precreștină, practicată în Europa centrală și estică. Ouăle incondeiate simbolizează sosirea primăverii și renașterea naturii. Bunicuta cu nepoteii.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 24/04/2024

Odata cu parfumul primaverii aprilie ne aduce sarbatoarea profesionala -ZIUA BIBLIOTECARULUI. Cele mai frumoase felicitari de primavara au fost adresate tuturor bibliotecarilor.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 22/04/2024

Anual, pe data de 22 aprilie, este marcată Ziua Pământului, un evenimentul sărbătorit la nivel internațional, având scopul de a atenționa omenirea privind protecția mediului înconjurător. Ziua Pământului a fost aniversată pentru prima dată în 1970, inițiată de senatorul american Ga***rd Nelson și celebrată, în premieră, doar pe teritoriul SUA.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 18/04/2024

Pe 17 04 24 biblioteca Orac a participat la trainigul teoretic practic in domeniul Cunoasterii Drepturilor Copiilor prin jocuri interesante pentru copii. Formatori: 1.Tamara Croitoru, Maria Horea.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 10/04/2024

Pe 10 aprilie, în diferite ţări ale lumii este marcată o sărbătoare de familie – Ziua fraţilor şi a surorilor. Această sărbătoare are menirea să continue tradiţia de celebrare a legăturilor de familie şi de rudenie şi să consolideze relaţiile dintre persoanele apropiate, aşa cm sunt relaţiile dintre fraţi şi surori

09/04/2024

Ne pare rau ca nu este astazi printre noi. Dumnezeu s-o ierte.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 05/04/2024

Copiii stiu sa petreaca timpul liber in zilele de 1-7 aprilie ,ei se pot intalni cu eroii indrajiti ,sa lectureze si chiar sa se joace.

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 29/03/2024

1-7 aprilie Săptămâna Lecturii și a Cărții pentru Copii

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 27/03/2024

Primavara ,bine-ai venit!!!

Photos from Biblioteca Publică Orac, Leova's post 25/03/2024

Ana Blandiana, pe numele real de Otilia Valeria Rusan, este poet, romancier, publicist și eseist. S-a născut în anul 1942, în Timișoara, și este o cunoscută scriitoare din România, publicând 14 volume de poezie, 2 volume de proză fantastică, 7 cărți de eseuri și un roman. Opera sa a fost tradusă în 24 de limbi și grupată în 69 de cărți de poezie și proză. La muti ani Ana Blandiana!

Videos (show all)

Secvente de 8 martie.
Traditii si obicei  la sarbatoare.

Website