DᴧviD

DᴧviD

Aim for inclusiveness and sustainability through art. Membru al AAA- Asociației Arhitecților Acuareliști

01/03/2024

Primăvara a sosit!
🌤️🌷☀️🌷🌤️

Photos from Artown Festival's post 06/02/2024

My collaboration with Artown Festival:
🪡
“How many people does it take to sew a dream? Well, as many as it takes for the urban change. Not long ago we sat with Cosmina David side-by-side, learning how to paint wool in shades that only nature can provide, as we stitched thread by thread to discover the old urban style of Romania. Age is but a number in art, so come see how beautifully we collaborated to thread the past into the present. “

Mobile uploads 19/07/2023

Curând la Artown Festival!
Prima dată în Ploiești într-un festival așa divers de artă murală. O încântare! 🏛 🧑‍🦽.........................................
performance | workshop
Cosmina David este arhitect de interior și îmbină poezia cu arhitectura într-un atelier de 90 de minute destinat copiilor, numit “Arhitectură incluzivă prin poezie”. Her creation station mixează diferite domenii, poezia și cele 5 simțuri sub forma unui puzzle, în care al șaselea simț devine unul spiritual.

Photos from DᴧviD's post 21/06/2023

Joi, 15 iunie, și tu ai auzit cm a sunat clopoțelul de sfârșit de an, așa-i?
🛎 Pentru mine, 15 iunie 2010, a fost ultimul clopoțel pe care l-am auzit în orașul meu natal, Slobozia, înainte să plec la București.
Iată-mă, după 13 ani, am avut bucuria să mă reîntorc și să sărbătoresc împreună cu Asociatia Familia SMA un atelier de educație profesională non-formală pentru copiii cu amiotrofie spinală, dizabilități neuromotorii, etnii minoritare și aparținătorii lor.

Atelierul POVAȚĂ e gândit ca o aniversare într-o familie extinsă. Invitații sunt copiii cu diferite nevoi, se cunosc și învață unii de la alții printr-un context de educație cu valori creștine, ce le activează cele 5 simțuri: văz, auz, tactil, miros, gust. Practic au parcurs drumul lânii, au vopsit-o natural și au creat personaje 3D, din povestea lecturată, prin tehnica împâslirii cu lână. La final am gustat personajele dulci din tortul conceput special pentru noi și copiii s-au bucurat de darurile oferite de Gabriela - mămica asociației Familia SMA.

Cel mai frumos ce mi se poate întâmpla în călătoria POVAȚĂ este că mi se mărește, lărgește, adâncește inima și-mi încape acolo din ce în ce mai mulți și diverși copii, iar ei îmi devin atât, dar atââât de dragi.
Te invit să ni te alături fie ca voluntar, sponsor, like, share, o donație sau cu un gând bun. Cum simți tu mai bine ajută-ne să sărbătorim educația cu cât mai mulți copii cu cerințe educaționale speciale!

📷 Ciprian Sofineti Photographe de Mariage
Sponsori: Evergreen events Amara , Cofetaria Flavours, Mémorable - Atelier design floral
🙏 Gabriela Radu, Raluca Peicea, Carmen Negiba, Cristina Alistar, Ciprian Sofineti, Tania David, Aleksandra și Adrian Ionescu, Cosmin Oncescu, Nicușor și Maricica Manolache, Fundatia Leaders

12/06/2023

Ai un ghem de dăruit? 🧶
Urzeala Vremurilor colectează gheme din lână naturală pentru mini țesătoria lor. Vara această organizează ateliere de țesătorie și dantelărie pentru copii, iar ghemele cu poveste se țes mai frumos la război.
Dacă aveți de donat, dați-le un semn în privat.

Căutăm "Călăuză" pentru ghemul ăsta de lână cu poveste, care ar trebui să ajungă în micul nostru atelier de țesut. Ghemul e la București și ar trebui să ajungă la noi în sat, la Mândra, în Țara Făgărașului. (Știm, am putea folosi o firmă de curierat, dar firele noastre leagă și oamenii între ei:)

-----

POVESTEA GHEMULUI

"Felicitări pentru inițiativa ghemelor! 💙 M-aș bucura mult să vă donez ghemul rămas de la atelierele de educație pentru copiii cu dizabilități, pe care l-am susținut în cadrul proiectului POVAȚĂ. Așa se închide armonios cercul - a pornit de la o inițiativă de educație pentru copii prin care au croșetat o rățușcă și ajunge tot la copii. Oare ce va ieși din el? Bucurie și îmbrățișări!" Cosmina David

---------------

CONTEXT:

👉Colectăm gheme pentru mini țesătoria noastră și atelierele de dantelărit. Avem nevoie de fire de lână și macrame. NU avem ce face cu rolanul...
👉Colectăm gheme cu poveste. Astfel încât mini-țesăturile și dantelele pe care le vom face la atelierele cu copiii, de vara asta, să aibă o super putere.

Dacă aveți de donat, dați un semn în privat❣️ ‼️Atenție, verificați de molii înainte să le trimiteți. Sunt principalul nostru inamic.

-------------------

Urzeala Vremurilor este un proiect de dezvoltare comunitară, care are ca misiune punerea în valoare a potențialului și energiei unui loc special: Țara Făgărașului. Prin recuperarea unor meșteșuguri tradiționale, aproape pierdute (exemplu: țesutul și dantelăritul), redarea lor comunității și reintroducerea acestora în rutina creativă a vieții rurale, ca aport la dezvoltarea locală. Punem bazele unui ecosistem creativ, cu focus pe patrimoniul textil, care să redea comunităților forța de odinioară. Comunitățile, credm noi, pot să vindece: cultural, emoțional, social, spiritual, etc

Urzeala Vremurilor este un proiect colaborativ Muzeul de Pânze şi Poveşti & Mândra Chic

01/06/2023

Avem rezultatele tombolei de după donarea tabloului de artă "ÎMBRĂȚIȘARE" din cadrul proiectului POVAȚĂ!
🏆 Câștigătorul numărului 12, extras prin random.org, este Robert Țopârlea. Felicitări! Zilele acestea revenim la tine ca să stabilim toate detaliile de livrare.

Mulțumim din suflet tuturor celor care sprijiniți prin donații realizarea atelierelor de educație profesională pentru copiii cu dizabilități. La mulți ani bucuroși tuturor copiilor și ținem aproape pentru următoarele tombole, licitații! Acesta este doar începutul. Îmbrățișări!

Photos from DᴧviD's post 29/05/2023

🐥 Sâmbătă, 27 mai 2023, am ținut un nou atelier POVAȚĂ în comunitatea AVA din Râmnicu Vâlcea.
Acesta a fost posibil datorită ție donatorule, Asociatia AVA Autenticitate, Varietate, Acceptare, Fundatia Leaders și dăruitorilor din echipă precum Carmen Negiba, Raluca Peicea, Beatrice Alexandrescu, Alina Dina-Tănasie, Dorina Opran, Roxana Cociorva, Florin Lazăr, Ana Cocîrlea, Tania David, Cosmin Oncescu, Denis David, plus oameni cu dorința de a rămâne anonimi.

Mulțumiri tuturor pentru bucuria creată copiilor și mamelor, iar dacă în aceste fotografii găsești dorința de a contribui la creșterea proiectului fie printr-un share, donație, story, like, comentariu, te rog, nu te abține. Ne ajută mult!
Mai sunt doar 3 zile prin care poți câștiga tabloul unicat ÎMBRĂȚIȘARE prin tragere la sorți, donând 25 lei sau mai mult, pe Galantom. Pe 1 iunie, de ziua Copilului, anunțăm câștigătorul. Succes! 😊

Cosmina David: Îmi donez ARTA pentru educația copiilor cu dizabilități! 22/05/2023

Alături de Fundatia Leaders, adică oameni care mi-au insuflat încredere, curaj și bucurie, am dat viață proiectului POVAȚĂ.
💙 Mulțumesc din suflet lor, donatorilor și ție celui care donezi!
Până pe 31 mai (ora 20:00) poți fi câștigătorul prin tragere la sorți al tabloului "ÎMBRĂȚIȘARE" cu o donație de minim 25 lei. Toți banii donați vor merge către susținerea proiectului ⬇️

Cosmina David: Îmi donez ARTA pentru educația copiilor cu dizabilități! ÎMBRĂȚIȘARE La muzeu, în București,/ Pe-o vreme rece ca-n povești/ Venea duios ținându-și taina,/ Un băiețel bun din Ucraina./ Dar într-o zi plânsu-l...

Photos from DᴧviD's post 04/05/2023

Îmi donez ARTA pentru educația copiilor cu dizabilități!
⚜️ Poate știi că am început primele ateliere educaționale gratuite pentru copiii cu dizabilități prin proiectul POVAȚĂ. Acum, văzând impactul valoros de la finalul fiecăruia, îmi doresc să pot susține 147 de ore de cursuri personalizate pentru 392 de copii cu cerințe educaționale speciale (nanism, nevăzători, deficiență de auz și vorbire, autism, sindrom Down, SMA, etnii minoritare, locomor) și pentru părinții lor.

Dacă mă ajuți să realizez atelierele educaționale pentru ei, vreau să te bucur și eu prin tabloul meu "Îmbrățișare", ce poate fi pe peretele tău! Fă o donație de 25 lei sau mai mult, în perioada 4 mai (ora 09:00) - 31 mai (ora 20:00) și poți fi tu câștigătorul printr-o extragere la sorț.
Mă ajută fiecare share și vorbă împărtășită printre prieteni! Îți mulțumesc!

https://leaders.galantom.ro/fundraising_pages/donations?id=31789

Photos from DᴧviD's post 01/03/2023

Vine, vine primăvara,
Se așterne-n toată țara.
Oițe pe câmpii,
Hai să le brodăm, copii! 🪡

Sâmbătă, 25 februarie, am brodat cu emoție mărțișoare alături de copiii cu dizabilități și aparținătorii lor, la atelierul "Mărțișor Brodat Ușor" susținut la Centrul Fundației Soul to Soul din Râmnicu Vâlcea.
A fost un eveniment cu tematica oiței și a mărțișorului ce m-a provocat să intru în lumea lor prin toate cele 6 simțuri:

🐑 Văzul le-a fost antrenat prin diversitatea formelor de oițe de la lumânări, mărțișoare, tort, ilustrații ale poveștii.
🐑 Tactil - am atins materiale naturale, precum lână vopsită cu plante, iuta, papura, hârtia, lemnul, oțelul și sticla, pentru a diversifica stimulii tactili într-un mod sănătos.
🐑 Miros - lâna naturală cu care am brodat și ne-am jucat avea un miros pregnant de oaie.
🐑 Gust - la final am mâncat tortul artistic în formă de oiță, sărbătorind astfel copiii, mamele și ziua mea.
🐑 Spiritual - tema poveștii a evidențiat valori creștine prin Cuvânt, morală și prin ilustrațiile în acuarelă.
🐑 Auz - lecturarea cu voce tare a poveștii, în versuri, a așternut o liniște deplină în sală. Copiii au absorbit fiecare cuvânt. Mi-aș fi dorit și muzică live de pian pe fundal, pentru a completa starea spirituală a evenimentului. Acesta este un lucru pe care mi-l doresc pe viitor.

Inițial am făcut publice 8 locuri disponibile pentru copiii cu dizabilități, dar în final am avut 12 participanți, făcând astfel atelierul incluziv și stimulându-i să țină pasul prin ajutorul fraților și prietenilor lor tipici.
O surpriză plăcută a fost George, un băiețel ucrainean foarte isteț, care a adus o nevoie suplimentară de comunicare în limba engleză. Acesta a adăugat o valoare în plus pentru toți participanții!

Dincolo de folosirea tuturor materialelor naturale din cadrul atelierului, am reușit să aplicăm principiile economiei circulare prin:
🌿 implicarea comunității vâlcene - la realizarea tortului de către Cofetaria Agrodor, lalelele din partea unui mame vulnerabile,
🌿 cumpărarea produselor locale românești precum: mărțișoarele Lasercraft, lâna Torcatoria Lanii / Coseea Wool, recipientele biodegradabile de la Biodeck. Aspirăm ca toate produsele naturale folosite în cadrul atelierelor să fie românești.

“Mărțișor Brodat Ușor” a fost primul atelier din cadrul proiectului incluziv POVAȚĂ - arta de a educa prin ață, proiect inițiat în cadrul programului Leaders Experience #8. Recunoștința și mulțumirile mele din plin merg către cei dragi care au ajutat la materializarea proiectului: Mariei Vlăsceanu, fundației Soul to Soul, Tudor Drujescu, Raluca Peicea, Beatrice, Magdăi și bineînțeles Maicii Domnului!

🌷🌿🌷

O primăvară gingașă, frumoasă și cu dragoste pentru toți să avem!

Photos from DᴧviD's post 27/02/2023

Azi | 27.02.2023 | 10:00-12:00
OAR - București & UAUIM interior
📮“De ce ai nevoie de dreptul de semnătură? Ce faci cu el ca arhitect de interior?”

Azi dimineață am participat la întâlnirea organizată de Ordinul Arhitecților din România Filiala București cu reprezentanții arhitecților de interior la UAUIM Facultatea de Arhitectura și s-a pus accentul pe clarificarea nevoii noastre reale pentru dreptul de semnătură.

Poate nu toți au nevoie au de el, dar eu mă număr printre aceia care lipsa semnăturii afectează la scară largă misiune socială a incluziunii din România.

Acum 13 ani am ales specializarea pe arhitectură de interior conștientă fiind că este o vocație pentru mine și înțelegând că este o nevoie pe piață pentru calitatea spațiilor de interior.
Astăzi, aceasta se reflectă și în spațiile incluzive, proiectate aparte pentru copiii cu dizabilități și nevoi speciale.

Din experiență spun că am fost nevoită să devin mentor în procesul de educație pentru copiii cu nevoi speciale pentru a le observa nevoile, comportamentele față de mediul lor ca apoi să pot proiecta, în rolul de arhitect de interior, spații incluzive relevante pentru ei, profesori și părinți.

Și cu toate acestea, partea legală mă obligă să obțin semnarea proiectului meu de la un arhitect general, care nu are nici o expertiză în acest domeniu, ci doar pentru că ei au dreptul de semnătură iar noi nu. E un nonsens.

Așadar, ce putem face - eu, tu, arhitecții de interior care vor să contribuie, cu responsabilitate și sustenabilitate, la acest drept?

Pragmatic, următorul pas este să intrăm ca membri în OAR pentru a mișca lucrurile din interior. Altfel nu se poate în afara sistemului.

❤️‍🩹 E o oportunitate pentru noi că filiala actuală, în mandatul 2022-2026, și-a propus să susțină aderarea arhitecților de interior la organizație.
Semnul bun este că nu s-a stat degeaba, iar realitatea este că suntem la stadiul în care lucrurile necesită o accelerare pentru a vedea rezultate palpabile.
În acești 3 ani, avem șansa să batem fierul cât e cald sau să pierdem șansa!

15/02/2023

Mentor în fiecare marți și miercuri la școala Arheia.
☎️ Înscrieri curs la 0752388378.

Cosmina David, arhitect de interior și mentor în lumea artelor:

„Le propun elevilor să-și dezvolte toate simțurile, inclusiv gustul, tactilitatea și mirosul pentru a percepe lumea înconjurătoare cât mai variat și cât mai detaliat. Experiența lor perceptivă aproximează astfel viața complexă a adultului. Momentele născute în cadrul orelor de artă culinară, caligrafie, pictură, brodat, upcycling, desen, sculptură oferă cadrul sigur pentru a-și dezvolta creativitatea, abilitățile manuale cât și cele de conlucrare într-o echipă.

Obiectivul meu, indiferent de talentele lor înnăscute, este să ne desfășurăm clipele în armonie și să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Acest lucru se reflectă în prezența, de curând, a elevului cu autism la ora de artă. El a adus valoarea de empatie grupului nostru, iar eu sunt foarte recunoscătoare pentru această experiență. Conștientizarea că toate domeniile de activitate sunt interconectate și că arta este o cale de a comunica gândirea noastră, îmi deschide un nou obiectiv pedagogic, formarea copiilor întru blândețe și bunăvoință.”

Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani. Pentru înscrieri: 0752388378.

09/01/2023

2023 a venit cu aceeași dragoste pentru albastru ✨

18/12/2022

Sunday ⚜️ One week until Christmas

Photos from DᴧviD's post 17/12/2022

2/3 ✨ Și cm au fost cele 6 luni de Leaders Experience #8?
Complexe, o experință mult peste așteptările mele și au venit cu o surpriză după care tânjeam fără să știu: colegi excepționali. Aveam nevoie atât de mare unii de alții. Ne-am cunoscut în iulie, la primul accelerator care a ridicat atât de sus ștacheta încât m-am întrebat dacă o ținem în ritmul acela, în 6 luni o să fim alți oameni. Și tocmai asta s-a întâmplat.

Recunosc, eu am început programul pe un minus de energie deoarece tocmai venisem dintr-o tabără de copii cu autism și m-am mirat cm pot face față la 10 ore/zi de activități în accelerator. A fost valoros, distractiv și intens pentru că informația a fost transformată în jocuri, exerciții tip metafore a.î. fiecare dintre noi să integrăm informația personalizată la lumea noastră.
Ca participant nu poți controla deloc ce oameni te vor însoți în program, iar aici echipa Fundatia Leaders a făcut o treabă excelentă pentru ediția 8. A contat diversitatea, proporția echilibrată de fete-băieți, cât și maturitatea fiecăruia datorită experiențelor și a responsabilităților.

🎁 Cel mai inspirațional a fost să le văd calitățile umane generate de activitățile lor. Aici mi s-a schimbat perspectiva. Înainte mă uitam la rezultatele unei inițiative, iar de data aceasta grupul m-a determinat să observ virtuțile lor din timpul călătoriei. Am rămas uimită și cu o dorință puternică să cultiv și eu frumusețile pe care le-am văzut în ei. Se spune că atunci când vezi ceva frumos în altul, îl ai și tu ascuns în interior. Înțelept este să te bucuri sincer și să dezvolți, nu să-l invidiezi.

Spre final m-am întrebat care e următorul pas pentru că ideal este să crești în ritmul celor 6 luni pe care programul ni l-a setat. Avem oare autonomia necesară să ne creem mediul propice? O voce îmi spune că această comunitate o ținem vie dacă colaborăm la proiectele viitoare și dezvoltăm prietenii.

Dacă ești un tânăr de acțiune familiarizat cu incubatoare, voluntariate, știi că programul Leaders Experience este printre cele mai râvnite. Știai că la ediția 8 au fost 120 de aplicanți și doar 20 am beneficiat de el? Te încurajez să aplici, poate fi un cadou valoros pentru tine!

Photos from DᴧviD's post 15/12/2022

1/3 Vineri seară, pe 9 decembrie, am încheiat programul Leaders Experince 8 cu un discurs personal despre leadership. Am avut bucuria să povestesc o experiență emoționantă despre incluziune, pe care simt nevoia să o las și aici.

💌 Așadar, într-o zi de miercuri pe când făceam cumpărăturile pentru ora de artă culinară, la școala unde predau, m-am întâlnit cu 2 frățiori în fața raftului. Se pare că toți trei căutam același lucru: ciocolată. Băiețelul cel mare a găsit primul ce căuta reprezentând astfel clientul ideal pentru orice antreprenor, eu citeam etichetele - fiind consumatorul conștient, iar surioara cea mică încă pipăia ambalajele.
De ce le pipăia?
Pentru că e unul dintre cei 3.300 de copii cu deficiență de vedere din România, ce se confruntă zilnic cu ambalaje neadaptate pentru nevăzători. Atunci mi-am dat seama că este un consumator exclus, privat de la un drept uman.

Ca arhitect de interior și educator, din păcate am văzut mult prea multe produse și servicii ce nu pot fi folosite și de persoanele cu dizabilități. De asemenea, am descoperit în LEX8 lideri minunați cu valoarea inclusivității fără să-și dea seama că oamenii cu dizabilități sunt excluși din contextul lor.

Imaginați-vă că cei doi frați de la începutul poveștii mele sunt cei doi ochi ai mei: unul care vă privește și al doilea care nu vă vede. Cred că fiecare dintre noi ne-am născut cu darul văzului ca să-i vedem și să-i ajutăm pe cei care nu-l au.
Eu îmi propun, ca în următorii 10 ani, să fiu un creator de contexte pentru produse și servicii sustenabile astfel încât copiii cu dizabilități locomotorii și cognitive, să beneficieze de o viață firească. Și mai cred că doar împreună putem crea soluții la contextul atât de complex în care ne aflăm. 🤝

Photos from DᴧviD's post 25/11/2022

Arta de a Dona la Timp 🩸
Bucuroasă pentru cei 46 de donatori care astăzi au putut picura altruism pentru cei care au nevoie urgentă de sânge.

DonezSalvez&Repet este proiectul pe care l-am ales cu inima din cadrul Leaders Experience 8 deoarece fac parte din categoria oamenilor care nu pot dona. Nevoia de sânge e mare și reală, conștientizarea a crescut, oamenii vor să doneze, iar centrul de transfuzie abia face față solicitărilor. Au nevoie de un sistem mai simplu, iar tu îi poți ajuta luând inițiativa să organizezi în compania ta campanii de donare de sânge mobile. Dacă nu știi cum, dă-ne un semn și te ajutăm!

Încă un mulțumesc dragii mele echipe, felicitări pentru deschidere, mobilizare și inimoasei echipe de la pentru desfășurare și mai ales pentru încurajare! Strop cu strop facem inimi mai puternice. Împreună :)

Photos from DᴧviD's post 22/09/2022

Prima oară când am auzit de activități culinare la școală, a fost în clasa a-5-a de la elevii veniți de la step-by-step. Mi s-a părut fascinant și m-am mirat de ce în învățământul tradițional lipsesc.

🍜 Acum am luxul de a educa prin tactilitate, gust, miros și văz deprinderile copiilor la școala Arheia. Orice activitatea poate fi dusă la rang de artă dacă există bucurie și ghidare profesionistă.

Anul acesta, ne mărim echipa cu preșcolari și avem nevoie de educatori dedicați trup și suflet. Tu știi unul? Sau poate ești chiar tu.:)
Ne poți scrie, atât mie cât și & . Suntem nerăbdători să ne cunoaștem!

20/07/2022

⭐️ Un astfel de mesaj, primit de la o mămică, încurajează procesul de a ajunge la cât mai mulți copii cu nevoie de educație holistică. Mulțumim!

Photos from DᴧviD's post 11/07/2022

Azi am țesut amintiri valoroase 🦋

Oficial s-a ținut primul atelier senzorial pentru copii cu autism și sindrom Down la centrul comunitar ZideBINE. A fost o bucurie!
Am identificat cu copii materialele naturale prin miros, tactilitate, gust și văz, am experimentat procesul natural de vopsire al firelor de lână și poate cel mai important, copii au fost captați timp de 50 de minute. Mare lucru! Din experiența cu cei mici, știu că se plictisesc repede și e o provocare să-i ții focusați și stimulați într-o activitate statică, precum arta textilă.

⚜️ Acest atelier l-am făcut și cu copii tipici, iar prima diferență am observat-o la modul de raportare al copiilor. Copii tipici sunt încântați de rezultatul final (șervetul țesut), să termine mai repede și să-l ia acasă, iar copii cu dizabilități sunt stimulați de proces - orice rând țesut e o victorie pentru ei și abia așteaptă să repete procesul. Aproape ca noi adulții: unii ne bucurăm de călătorie, alții de obiectivul atins, bifat.

Obiectivul meu este a le oferi educație prin artă și cultură, prin care să-și dezvolte abilitățile necesare de integrare în societate. Conștient le ofer doar materiale locale și naturale în cadrul atelierului, pentru ca mai târziu să le pot vorbi ușor despre reciclare, dezvoltare durabilă, economie circulară - subiecte atât de vorbite astăzi. Copii sunt generația consumatorului responsabil și e cea mai bună investiție de a le comunica lor valorile sustenabilității.

Iar acum ce urmează?
Cum începe școala, mergem la Râmnicu Vâlcea să ținem un atelier senzorial incluziv și pentru comunitatea Asociatia AVA Autenticitate, Varietate, Acceptare. Abia aștept! Până atunci avem o vară la dispoziție și lăsăm spațiu să se așeze oportunitățile. Pas cu pas dezvoltăm o generație incluzivă și responsabilă!

Photos from DᴧviD's post 06/07/2022

În iulie, mulți abia așteaptă să plece din București în concediu, dar o parte rămân și caută evenimente educative incluzive. Iar aceștia sunt părinții copiilor cu dizabilități care-și doresc să petreacă timp de calitate, în societate, cu ei.

🧶 Așadar, am pregătit pe 11 iulie, la centrul comunitar Asociatia ZI de BINE, două ateliere senzoriale de textile pentru copii, cu vârste între 6 și 8 ani, cu sindrom Down și autism.
Alături de noi vor veni prietenii asociației Asociatia AVA Autenticitate, Varietate, Acceptare, copiii putând beneficia, astfel, de asistența unui psihoterapeut și a unui asistent social.

Împreună vom crea un șervet textil pentru masă prin vopsirea naturală a firului de lână cu turmeric și foi de ceapă, dezvoltând, astfel, simțuri precum văzul, tactil, gustativ și mirosul. Ulterior vor țese firele la gherghef, exercițiu ce oferă dezvoltarea motricității dreapta-stânga, atenția, răbdarea și concentrarea. Copiii vor experimenta întreg procesul de creare a unui produs folosit de ei și-și vor dezvolta unele abilități necesare integrării lor în societate.

Mai multe detaliile le găsiți aici Atelier de artă senzorială pentru copii cu dizabilități.
Atelier 1 | 11:00-12:00, capacitate 4 copii cu 4 aparținători.
Atelier 2 | 12:00-13:00, capacitate 4 copii cu 4 aparținători.

Vă așteptăm cu nerăbdare! 🌱

P.S. Dacă sunt adolescenți doritori scrieți-ne. Urmărim să creăm o grupă și pentru voi. :)

Videos (show all)

ÎMBRĂȚIȘARE
Albastru 2023
Palatul Cantacuzino - Muzeul George Enescu
Pictură realistă în acuarelă
Golden Age
Ultimele  4 originale
Joc Neoromânesc
Think about the box - ediția I
Arhitectura oamenilor creativi

Website

Opening Hours

Monday 09:00 - 18:00
Tuesday 09:00 - 18:00
Wednesday 09:00 - 18:00
Thursday 09:00 - 18:00
Friday 09:00 - 18:00