Kayral Arıcılık Ekipmanları

Kayral Arıcılık Ekipmanları

Arıcılık Hakkında Herşey
www.gunerkayral.com

01/10/2024

Ekim Ayında Arıcılık

Kovanlar kışlama alanlarına taşınırlar.Çeşitli arı hastalık ve zararlıları ile mücadele yapılır.Bal hasadı tamamen bitirilir.Boş petekler büyük mum güvesine karşı önlem alınarak saklanır.

Kovan mevcudunun genç ve kalabalık olması kovanın rahat bir kış geçirmesini sağlayacaktır. Kışa girmeden teşvik şuruplaması ile ana arının yumurtlamasını teşvik ediniz.

Kovanların sonbahar bakımlarında kovanlardaki boş çerçeveler alınarak arı sıkıştırılmalı ve uçuş delikleri daraltılmalıdır.

Kovanlarınızı kışa hazırlamak için bütün kovanlarda ana arı, işçi arı, yavru ve kışlık bal stoku kontrollerini yapınız.

Kovan kontrollerinde ana arısı olmayan kolonileri analı kolonilerle birleştiriniz.

8-10 çerçevesi arıyla kaplı bir kovana 12-15 kg. kış yiyeceği olarak bal bırakmak yeterli olacaktır.

Kışa hazırlanan kovanlarda hastalık ve zararlılara karşı mücadelede etkili sonuç almak için ruhsatlı ilaçlar kullanılmalıdır.

Arıların yavru yetiştirmeye başlayabilmeleri için kış yiyeceği olarak bırakılan çerçevelerde polen olmasına dikkat ediniz.

VARROA İLACI TAVSİYEMİZ https://www.kayralariciftligi.com/urun/varroa-ilaci
ARI GELİŞİMİ-NOSEMA-AVRUPA YAVRU ÇÜRÜKLÜĞÜ-KİREÇ HASTALIĞI İLACI TAVSİYEMİZ
https://www.kayralariciftligi.com/urun/ari-vitamini-ari-gelisimi/ari-vitamini-ari-gelisimi

05/09/2024

EYLÜL AYINDA ARICILIK

Soğuk bölgelerde kovan uçuş delikleri azar azar daraltılmaya başlanır. Bal hasadı biten kovanlarda arı hastalık ve zararlıları ile mücadele edilir. Kovanlarda kışlık yem durumları kontrol edilerek varsa eksikler tamamlanır.

Sonbaharda kapalı yavrunun sona erdiği, son bal hasadından sonraki dönem varroa mücadelesinde ilaç uygulamak için uygun bir zamandır.

Arılarınızdan çam balı almak için kovanlarınızı çam balı üretim bölgelerine götürebilirsiniz.

Kovanların sonbahar beslenmesi için hazırlanan şurup 2 ölçek şeker-1 ölçek su olacak şekilde hazırlanmalıdır.

Teşvik şuruplaması ile ana arının yumurta atmasını sağlayıp kovanın kışa güçlü bir mevcutla girmesini sağlayınız.

01/08/2024

AĞUSTOS AYINDA ARICILIK

Bal hasadına devam edilir. Kovanlar çiçeği bol yerlere nakledilir.

Balı süzülmüş peteklerde kalan balın temizlenmesi için tekrar kovana verilmesi işini akşamüzeri geç saatlerde yaparak yağmacılığı önleyebilirsiniz.

Balı süzülmüş petekleri 10 oC nin altında soğuk hava depolarında muhafaza ederek güvelenmelerini önleyebilirsiniz.

Arı mevcudu dikkate alınmadan yapılan aşırı bal hasadı, arıların geç sonbahar ve kışın beslenme yetersizliğinden dolayı ölümlerine sebep olacaktır.

Süzülen ballarda HMF oranının yükselmemesi için; balları gölge ve serin bir yerde muhafaza ediniz.

30/07/2024

🐝Arıların iki midesi vardır:
🦩Bir mide yemek için, diğer özel mide ise çiçekten veya sudan toplanan nektarı kovanlarına geri götürebilmek için depolamak içindir. Nektar arıların topladığı tatlı sulu bir maddedir.

17/07/2024

Marmaris Arıcılık Müzesinden

01/07/2024

TEMMUZ AYINDA ARI BAKIMI

Bal hasadına devam edilir. Kovanlar çiçeği bol yerlere nakledilir.

Bal hasadında kovanın balı tamamen alınmamalı kovanın gücüne göre yetecek miktarda bal arıya bırakılmalıdır. Balı tamamen alınan kovanın gelişimi durur ve kovan zayıflar.

Bal toplama döneminde kovanın önünü kapatan yabani otları temizleyerek arıların kovana rahat bir şekilde giriş-çıkış yapmasını sağlayınız.

Balda ilaç kalıntısı olmaması için bal üretim dönemlerinde kovanlarda ilaç kullanmayınız.

Arılıkta gözlemci kovan belirlenmesi bal akımının takibi açısından kolaylık sağlayacaktır.

30/05/2024

Haziran Ayında Bal Arısı Bakımı

Bazı bölgelerde bal hasadı yapılır. Kovanlar çiçeği bol yerlere nakledilir.

Bal hasadında petek gözlerinin en az üçte ikisi sırlanmış olan çerçeveleri alınız. Daha az sırlanmış olan çerçevelerdeki ballar olgunlaşmamış olduğundan kalitesiz olur ve kısa zamanda ekşirler.

Arı nakillerinde kovanın yeterli miktarda havalandırmasının olduğundan emin olunuz. Yeterli havalanma olmayan kovanlar taşıma sırasında kovan kayıplarına neden olurlar.

Kovanlarda yağmacılığı önlemek için bal hasat işlemi sabahın erken saatlerinde veya akşam saatlerinde yapılmalıdır.

Kovanlar arasında yağma başlarsa yağmalanan kovanın uçuş deliğini iyice daraltınız.

Bal hasadında arı mevcudu dikkate alınmadan yapılan aşırı hasat, kolonilerin hastalık ve zararlılara karşı dirençsiz kalıp gelecek bal sezonuna güçsüz bir şekilde girmelerine neden olacaktır.

05/04/2024

Köy Enstitüsü ders kitapları.

03/04/2024

Nisan Ayında Arıcılık

Kovanların bakım ve kontrol işlerine devam edilir. Ana arısı olmayan kovanlara ana arı verilir, zayıf kovanlara besleme amacıyla şerbet verilir. Hastalık ve zararlılarına karşı mücadele yapılır.

Havaların ısınması ve arı faaliyetinin başlaması nedeniyle, kovan uçuş delikleri bir seferde tamamen açılmayıp, birkaç günde bir olacak şekilde azar azar genişletilmelidir.

Kovan aktarma işleminde çerçevelerin sırasının değiştirilmemesi kovan düzeninin bozulmamasını sağlar. Kovan düzeni bozulmayan kovanın gelişimi daha hızlı olmaktadır.

Kuvvetli kovanların oğula giderek zayıflamasını önlemek için kovana kat atılmalı ya da bölme yapılmalıdır.

Polenin yetersiz olduğu durumlarda koloninin yavru geliştirmesi mümkün olmayacağından kovana yeterli polen getirilmesini sağlamak için arıların bulunduğu yörede polen kaynağının olmasına özen gösterilmelidir.

Çerçeve ihtiyacı olan kovanlara kabartılmış çerçeve verilmesi arıların mum örmekle zaman ve besin harcamalarını önleyeceğinden kovanlar daha hızlı gelişirler.

Kovanda koloni düzeninin sağlanması için kovana temel petek ilavesi birer tane olacak şekilde yapılmalıdır.

Kovana verilecek yeni temel petek kovanda yavru üretim sahasının bölünmemesi için en son iki çerçeve arasına koyulmalıdır.

15/02/2024

ANA ARI ÜRETİM SETİ (NICOT)

2750 TL.+NAKLİYE

Nicot Orjinal Ürün

201 Parça

50 adet ana arı yüksüğü

50 adet ana arı yüksük gövdesi

50 adet ana arı yüksük gövde desteği

50 adet yüksük koruyucu

1 adet ana arı yumurtlama kutusu

15/02/2024

KOVAN TABANI - F TİPİ ÖLÇÜSÜ 42.5 x 50.0 - Apimaye Kovan Tabanları - Kovan Tabanları - Plastik Kovan Taban ve Kapakları - Güner Kayral 07/02/2023

KOVAN TABANI - F TİPİ ÖLÇÜSÜ 42.5 x 50.0 - Apimaye Kovan Tabanları - Kovan Tabanları - Plastik Kovan Taban ve Kapakları - Güner Kayral KOVAN TABANI - F TİPİ ÖLÇÜSÜ 42.5 x 50.0 , Apimaye Kovan Tabanları, Kovan Tabanları, kovan tabanları, taban, kapak, kovan kapakları, apimaye taban, happyBess taban, simecs taban, duru taban, atlas taban, beestech taban, apimaye kapak, happybess kapak, simecs kapak, arıcılık malzemesi, a...

24/09/2022

F TABAN 42.5X50

http://www.kovantabani.com/.../12-kovan-tabani-f-tipi...

Kovan tabanları, kovanların göz ardı edilmemesi gereken en önemli parçalarından biridir. Kolay temizlemeye olanak vermeyen ahşap kovan tabanları arı sağlığını ve bal verimliliğini tehdit eden birçok arı zararlısının kovanda barınmasına ve arı hastalığına sebep olur. Çoğu zaman kovan dip temizliği arıların yaptığı temizlik uçuşuyla sınırlı kalır. Kovan dibinde düşen mum kırıntıları, dışarıdan giren pislikler; güve, mantar ve küf oluşumuna sebep olur.
Arı zararlılarının başında gelen varroa sürekli kovan içinde kalarak koloni sağlığını tehdit eder. Ortaya çıkan bu sorunlar karşısında da arıcılar, kolonilerini kaybetmemek için pürmüzleme, kazıma gibi zaman alıcı işlemler yapmak ve kimyevi ilaçlar kullanmak zorunda kalırlar. Bu işlemlerin çoğu bal kalitesini önemli ölçüde olumsuz etkiler.
İşte tüm bu sebeplerden dolayı ahşap kovanlarda yaşanan problemler göz önüne alınarak, arıların ve arıcıların ihtiyaçları doğrultusunda Apimaye tarafından geliştirilen Ergonomik tabanlar, arıcılık sektörüne önemli bir katma değer sağlamaktadır.
Ergonomik Tabanlar, Langstroth ve Dadant standartlarında 10 çerçeveli tüm kovanlarla uyumludur.
Gıda kodeksine uygun hammadde kullanılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üretim izni dahilinde üretimi yapılmaktadır.
Her iklim koşulunda güvenle kullanılır. Izgaralı yapısı çok sıcak havalarda iyi bir havalandırma sağlarken, soğuk havalarda kovan içinde oluşan nemin tahliyesine yardımcı olur. Kovan içi nem oranının dengelenmesi, balın erken olgunlaşmasını ve verimliliğin artmasını sağlar.
Varroa parazitini önleyici ızgara ve çekmeceli bir sisteme sahiptir. Çekmeceye düşen varroalar tekrar kovan içine dönememektedirler. Düzenli yapılan çekmece kontrolü ile varroalar kontrol edilir ve ilaçsız mücadele yapılır.
Tabanlarda yer alan polen tuzağının özel tasarımı sayesinde arılara zarar vermeden polen toplanır. Taban çekmecesinin içerisinde polenlerin hijyenik bir şekilde toplanmasına imkân sağlayan ilave polen tepsisi mevcuttur.
Tabanlarda yer alan hava kanalları nakliye sırasında arı kayıpları ve yanmalarını önler.
Tabanlarda bulunan arı giriş ve çıkış delikleri çok pratik olarak açılıp kapanabilme özelliğine sahiptir. Mevsim durumuna göre arı uçuş delikleri pratik bir şekilde daraltılıp genişletilebilir, nakliye için güvenle kapatılabilir.
Ekonomik ömrü uzun olan tabanlar darbelere karşı dayanıklıdır.
Temizliği çok rahat ve pratiktir.
Ahşap kovanlara montajı kolaydır.

04/08/2022

F TABAN 42.5X50

http://www.kovantabani.com/urun-detay/1-kovan-tabanlari/9-apimaye-kovan-tabanlari/0-alt-kategori/12-kovan-tabani-f-tipi-olcusu-42-5-x-50-0-plastik-kovan-taban-ve-kapaklari-guner-kayral.html

Kovan tabanları, kovanların göz ardı edilmemesi gereken en önemli parçalarından biridir. Kolay temizlemeye olanak vermeyen ahşap kovan tabanları arı sağlığını ve bal verimliliğini tehdit eden birçok arı zararlısının kovanda barınmasına ve arı hastalığına sebep olur. Çoğu zaman kovan dip temizliği arıların yaptığı temizlik uçuşuyla sınırlı kalır. Kovan dibinde düşen mum kırıntıları, dışarıdan giren pislikler; güve, mantar ve küf oluşumuna sebep olur.
Arı zararlılarının başında gelen varroa sürekli kovan içinde kalarak koloni sağlığını tehdit eder. Ortaya çıkan bu sorunlar karşısında da arıcılar, kolonilerini kaybetmemek için pürmüzleme, kazıma gibi zaman alıcı işlemler yapmak ve kimyevi ilaçlar kullanmak zorunda kalırlar. Bu işlemlerin çoğu bal kalitesini önemli ölçüde olumsuz etkiler.
İşte tüm bu sebeplerden dolayı ahşap kovanlarda yaşanan problemler göz önüne alınarak, arıların ve arıcıların ihtiyaçları doğrultusunda Apimaye tarafından geliştirilen Ergonomik tabanlar, arıcılık sektörüne önemli bir katma değer sağlamaktadır.
Ergonomik Tabanlar, Langstroth ve Dadant standartlarında 10 çerçeveli tüm kovanlarla uyumludur.
Gıda kodeksine uygun hammadde kullanılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üretim izni dahilinde üretimi yapılmaktadır.
Her iklim koşulunda güvenle kullanılır. Izgaralı yapısı çok sıcak havalarda iyi bir havalandırma sağlarken, soğuk havalarda kovan içinde oluşan nemin tahliyesine yardımcı olur. Kovan içi nem oranının dengelenmesi, balın erken olgunlaşmasını ve verimliliğin artmasını sağlar.
Varroa parazitini önleyici ızgara ve çekmeceli bir sisteme sahiptir. Çekmeceye düşen varroalar tekrar kovan içine dönememektedirler. Düzenli yapılan çekmece kontrolü ile varroalar kontrol edilir ve ilaçsız mücadele yapılır.
Tabanlarda yer alan polen tuzağının özel tasarımı sayesinde arılara zarar vermeden polen toplanır. Taban çekmecesinin içerisinde polenlerin hijyenik bir şekilde toplanmasına imkân sağlayan ilave polen tepsisi mevcuttur.
Tabanlarda yer alan hava kanalları nakliye sırasında arı kayıpları ve yanmalarını önler.
Tabanlarda bulunan arı giriş ve çıkış delikleri çok pratik olarak açılıp kapanabilme özelliğine sahiptir. Mevsim durumuna göre arı uçuş delikleri pratik bir şekilde daraltılıp genişletilebilir, nakliye için güvenle kapatılabilir.
Ekonomik ömrü uzun olan tabanlar darbelere karşı dayanıklıdır.
Temizliği çok rahat ve pratiktir.
Ahşap kovanlara montajı kolaydır.

01/07/2022

ANA ARI ÜRETİM SETİ (NİCOT)

401 Parça

100 adet ana arı yüksüğü

100 adet ana arı yüksük gövdesi

100 adet ana arı yüksük gövde desteği

100 adet yüksük koruyucu

1 adet ana arı yumurtlama kutusu

https://www.kayralariciftligi.com/urun/aricilik-malzemeleri/nicot-4-lu-takim

Kayral Arıcılık Ekipmanları

Firma Bilgi:

Kuruluşumuz, 1952 yılında Babam Nizamettin Kayral’ın arı üretimi, arı ürünleri üretimi ve arıcılık eğitmenliğinin yanı sıra; 1973 yılında kurmuş olduğumuz İstanbul Arıcılık Kooperatifi’yle başladı.1978 yılından 2012 yılına kadar Bakırköy İstanbul’da, 2013 yılından itibaren de Ortaca-Muğla’daki dükkanımız da kalite ve uygun fiyat felsefemizi devam ettirerek arıcılık ekipmanları, arı ürünleri ve arıcılık yayınları satışıyla arıcılık sektöründeki yerimizi sağlamlaştırmış bulunmaktayız ve bugün geldiğimiz noktada arıcılarımıza arıcılıkla ilgili her türlü konuda cevap verecek kapasiteye ulaşmış durumdayız.

Ürünler ve Hizmetler

Telephone

Opening Hours

Monday 09:00 - 19:00
Tuesday 09:00 - 19:00
Wednesday 09:00 - 19:00
Thursday 09:00 - 19:00
Friday 09:00 - 19:00
Saturday 09:00 - 18:00