PNL Zorleni-Vaslui
Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from PNL Zorleni-Vaslui, Political Party, .
"Investițiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul, în alcătuirea bugetului de stat și în creșterea economiei. Potrivit indicatorilor de profil, în trimestrul al treilea al anului trecut, investițiile au contribuit cu 3,8% în creșterea PIB, iar consumul – cu 2,5%. Dincolo de aceste cifre, situația se poate observa mergând prin țară și privind cm construcțiile industriale, comerciale ori rezidențiale au devenit un domeniu foarte vizibil, generator de locuri de muncă. La aceste investiții private se adaugă cele guvernamentale și fondurile europene, care aduc constant îmbunătățiri infrastructurii publice din aproape orice domeniu, de la autostrăzi și căi ferate, până la spitale și școli.
A venit momentul ca România să se comporte ca o țară care își merită locul în organizații ale statelor cu economii avansate, precum UE sau OECD. Acum, investițiile devin locomotiva creșterii economice, iar asta arată că România a devenit interesantă pentru investitorii internaționali, care ne văd ca pe o piață performantă, profitabilă și stabilă. Trecerea de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiții este una dintre cele mai importante realizări ale guvernului pe care îl conduc.", premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.
În ceea ce privește rezoluția parlamentului olandez de ieri, e necesar să lămurim o serie de aspecte:
1. Nu trebuie să ne îngrijoreze rezoluția parlamentului olandez, pentru că țara noastră a făcut tot ceea ce era necesar astfel încât să îndeplinească toate cerințele tehnice pentru accederea în spațiul Schengen.
2. Premierul olandez a relatat o discuție cu președintele Klaus Iohannis, în care a făcut evident faptul că, dacă nu există probleme în ceea ce privește MCV și celelalte condiții tehnice pe care știm că România le îndeplinește, atunci Țările de Jos nu vor sta în calea aderării României la Schengen. Nu există nimic, în principiu, împotriva aderării Bulgariei sau României. Problema este că, pentru ambele, avem nevoie de o nouă actualizare a Mecanismului de Cooperare și Verificare. Acest lucru se face acum pentru România, dar nu și pentru Bulgaria.
3. Evident că în momentul de față, crima organizată sau corupția nu sunt subiecte care să prezinte îngrijorări în România. De altfel, toate aceste lucruri sunt evidențiate în analizele europene. Cel mai probabil, și următorul raport MCV va evidenția progresele evidente pe această zonă a reformei în justiție și va spune foarte clar că România îndeplinește toate rigorile și standardele necesare.
4. În perioada 9-12 octombrie s-a derulat în România exercițiul voluntar de evaluare a implementării acquis-ului Schengen sub coordonarea Comisiei Europene. Echipa de evaluare a avut experți din diferite state membre și experți ai Frontex, Europol, respectiv ai Agenției UE pentru Drepturi Fundamentale. Exercițiul a fost deosebit de complex și a decurs fără probleme pentru România. Concluziile evaluării vor fi prezentate de către Comisia Europeană în 26.10 și avem toate motivele să ne așteptăm la un raport pozitiv.
Ne-am manifestat disponibilitatea de a pune la dispoziția Olandei toate informațiile și documentele de care au nevoie pentru documentare și analiză și, evident, le vom înmâna și raportul și concluziile Comisiei Europene care urmează să apară. România a transmis deja o scrisoare formală către ministrul afacerilor interne din Țările de Jos, pentru a veni în România să discute toate aspectele care sunt de clarificat în acest sens.
Am fost tot timpul partener onest, ne-am securizat frontierele și ne-am îndeplinit cu succes toate obligațiile. O vom face și de acum înainte pentru o Europă mai unită.
Premierul Nicolae Ionel Ciucă: „România este în grafic cu îndeplinirea țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR. Continuă contractările și avem, astăzi, confirmarea că există interes și că se fac toate eforturile pentru ca ceea ce România și-a propus prin Planul Național de Redresare și Reziliență să se concretizeze în beneficiul cetățenilor.
Aceste proiecte care vizează elaborarea/actualizarea documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în formatul adaptat pentru Sistemul Informațional Geografic sunt contractate la o lună de la deschiderea platformei de depunere a proiectelor”.
↗️ Șase primării au semnat luni primele contracte finanțate din Componenta 10 – „Fondul local” a PNRR. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 7,2 milioane de lei.
ℹ Pe 7 iunie, guvernul condus de liberalul Nicolae Ionel Ciucă a semnat și primele 7 contracte, finanțate prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul National de Redresare și Reziliență, în valoare de peste 92 milioane de lei, care vizează renovarea integrată a clădirilor.
⚠️Creșterea vârstei de pensionare până la 70 de ani este un fake-news‼️
👉 Informațiile ce au circulat în spațiul public despre majorarea vârstei de pensionare nu sunt reale, ci doar manipulări fără nici o bază legislativă!
✅ Potrivit proiectului de lege - inițiat de Guvernul PNL în iunie 2021 - persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare își pot continua activitatea, , până la împlinirea vârstei de 70 de ani.
✅ Este vorba de o a celor care vor să activeze după vârsta de pensionare, de o oportunitate dată celor care doresc să activeze după vârsta de pensionare. Cine nu vrea să continue să lucreze după vârsta de pensionare, iese la pensie ca și până acum.
✅ În PNRR se prevede, de asemenea, creșterea a vârstei standard de pensionare până la 70 de ani. - NU e prevăzută obligativitatea.
Dr. Nelu Tataru