Джамия с. Бенковски-Killi Merkez Camiî

Джамия с. Бенковски-Killi Merkez Camiî

Dini Kuruluş

13/11/2023
Photos from Джамия с. Бенковски-Killi Merkez Camiî's post 23/08/2023

Yıllardır gelenek haline gelmiş olan, sosyal medyanın kaygan zemininde sevapları heba etmeden, sadeliği ve vitrine oynamamayı amaç edinerek yüzlerce evladımızın Kur’an öğrenmesine ve hatmetmesine, bir o kadarının da temel dini bilgilere hakim olmasına, tek amaç olarak Ümmet Şuuru kazandırmaya çalıştığımız Killi Merkez Camiî 2023 Yaz Kur’an Kursumuzun da sonuna geldik.

İki ay boyunca yüz yirmi kusur evladımızın ziyaret ettiği Kursumuzun istikrarlı devam etmesinde baş etken olan Kur’an Kursu hocalarımıza, anne-babalara, kitap ve kırtasiye tedarik eden hayırseverlere, servis şoföründen, ismini zikretmediğimiz her hafta dondurma ısmarlayan kardeşlerimize, her hafta döner ikram eden abimize, çocukların iz bıraktığı camimizin tertibi için hergün çaba sarfeden görevlimize, evlatlarımıza sabreden cami cemaatimize ve yaz tatilini en iyi şekilde değerlendiren siz talebelerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz!

Bu verimli dönemi Bölgesel Temel Dini Bilgiler yarışmasına katılarak tamamlamak nasip oldu. Birincilikle bizleri onure eden Furkan Ferhat evladımızı da tebrik ediyor, Milli Yarışmada kendisine ve tüm evlatlarımıza başarılar diliyoruz!

Photos from Джамия с. Бенковски-Killi Merkez Camiî's post 10/08/2023

2023 Killi Merkez Cami Yaz Kur’an Kursu pikniğimizden hatırlar.

25/07/2023

2023 Yaz Kur’an Kursu, sabahçı grubu talebelerimizle.
Kur’an Kursumuzu ziyaret ederek bizleri onurlandıran Kırcaali İl Müftüsü Sn Basri Eminefendi, İl Müftü Vekili Sn Suray Mustafa ve Müftülük Sekreteri Sn Mumun Mustafa’ya şükranlarımızı sunarız.

Photos from Джамия с. Бенковски-Killi Merkez Camiî's post 17/07/2023

2023 Yaz Kur’an Kursu, öğlenci grubu talebelerimizle.

14/02/2023

Katılmak isteyenler iletişime geçebilir. Otobüs temin edilecektir.
Hayırlara vesile olsun!

07/02/2023

Съобщение! УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ във връзка със земетресението в съседна Турция, джамийското настоятелството и кметство Бенковски организират кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошително земетресение. Който желая да дари средства/пари може да го направи във по-големите магазини ще има поставени кутии,джамията и в кметството. Всички събрани средства ще бъдат изпратени до пострадалите чрез БЧК или Джамийското настоятелството . Срок до 12.02.2023г/неделя/.

Photos from Джамия с. Бенковски-Killi Merkez Camiî's post 25/08/2022

Kıraali Bölge Müftülüğü’nce düzenlenen Temel Dini Bilgiler yarışması 4 seyede düzenlendi. Her seviyeden katılım sağladık ve Kur’an Kursu talebelerimizden 3. seviyenin 1. olan Yunus Cemil evladımızı ve 4. seviye ikincisi olan Bilal Kaşmer talebemizi en içten sevgilerimizle tebrik ediyor, İslamîyeti ilimden amele dönüştürerek iki cihan saadeti nasip etmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz.

Photos from Джамия с. Бенковски-Killi Merkez Camiî's post 25/08/2022

2022 Yaz Kur’an Kursları arasında düzenlenen Temel Dini Bilgiler yarışmasında biz de varız 🙂
Sonu hayr olsun!

Photos from Джамия с. Бенковски-Killi Merkez Camiî's post 18/08/2022

Killi Merkez Camiî Yaz Kur’an Kursu talebelerinden 70 civarı arkadaşımızla Podkovo’dan Mestanlıya trenle düzenlenmiş olduğumuz geziden hatıra resimleri.

01/07/2022

Nüvvab Medresesi’nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle, Nüvvab Medresesi’nin âli kısmından mezun olan Yakub Efendi’yi camimizde rahmetle yâd ettik. Bizlere bıraktığı mirası, hizmetlerini anarak hayatından ibretler aldık. Bu vesileyle Killi’mize teşrif eden Yüksek İslam Şura Başkanı Sn Vedat Ahmed’e, Başmüftü Yardımcısı Sn Ahmed Hasan’a, Kırcaali İl Müftüsü Sn Basri Eminefendi’ye ve kıymetli cemaatimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, Yakub Efendiye ve bölgemize hizmeti dokunmuş tüm geçmişlerimizi rahmetle anıyoruz!

06/01/2022

Erkeği toklukta,
Kadını yoklukta,
Evladı yaşlılıkta,
Kardeşi mirasta,
Arkadaşı yolculukta,
Dostluğu zor günde tanırsın

demiş atalarımız!

22/12/2021

D U Y U R U

Kırcaali Bölge Müftülüğü cuma günü, akşam namazından sonra, Kırcaali Yeni Cami’de Mekke’nin Fethinin 1391. yıldönümü dolayısı ile bir program düzenleyecek.

Bursa Ulu Cami İmamı, Hüdavendigar Cami İmamı, Ulu Cami Müezzini ve İsmail Hakkı Tekkesi Hafız yetiştirme kursu hocalarının da katılacağı programa kadın erkek tüm halkımız davetlidir.

Website