Pro Implicare Pro Democratie

Pro Implicare Pro Democratie

Democratia functionala este posibila doar acolo unde cetatenii sunt direct implicati in procesul de m

14/06/2024
Photos from Drum Expres Focsani-Braila-Constanta's post 27/08/2023
Photos from Dani Cek's post 19/03/2023
Un sofer din Botosani a invins examinatorul auto in instanta d**a ce a fost picat la proba practica: "Cei care stiu ca nu au gresit trebuie sa se bata pentru drepturile lor" - Aktual24 14/03/2023

Un sofer din Botosani a invins examinatorul auto in instanta d**a ce a fost picat la proba practica: "Cei care stiu ca nu au gresit trebuie sa se bata pentru drepturile lor" - Aktual24 Stelian Orzoi, un botosanean care a fost declarat respins la proba practica pentru obtinerea permisului de conducere a castigat in instanta procesul cu examinatorul auto. Stelian Orzoi, care este posesor al permisului de conducere, a vrut sa obtina si permisul pentru categoria CE pentru a lucra si p...

Photos from Dr. Sidonia Susanu's post 04/02/2023

Să sprijinim oamenii care încearcă, dar în special pe cei care fac performanță!

17/01/2023

🎯Dacă vă puneți des întrebarea, "De ce se mișcă atât de greu treburile prin ?!", cam acesta ar fi răspunsul: Noi suntem vinovații principali!

"Despre Romaia complexa(ta)!
In mod clar a existat o crestere medie a nivelului de prosperitate in ultimii ani. Unii nimic, altii putin si altii mult si foarte mult. Functie de pozitionare si de capacitatea de adaptare la noul sistem! Discrepantele sunt asa de mari datorita coruptiei si preeminentei politice. Cei care n-o simt deloc sunt in majoritate persoane care nu au reusit sa se adapteze societatii de piata sau care nu cred in sistemul unei economii liberale. Si in Romania sunt destui. Insa per medie cresterea economica e substantiala.
De unde banii? Din datorii, din subventiile europene, urmare a investitiilor straine, la care se adauga remitentele trimise de compatriotii nostri din diaspora. Putina creativitate, slabe randamente, minuscula organizare macroeconomica si politica si o viziune politica negativa.
Atunci cand am aderat la UE politicienii au uitat sa spuna ca intram nu doar intr-o alianta politica si economica ci intr-o noua lume, unde sistemul de valori e diferit. De aici suferinta. Cei care nu au reusit sa se adapteze si sa-si asume noile valori au avut o sansa in minus. Conform studiilor sociologice doar 30% dintre romani cred si sustin sistemul de valori european. Pentru restul economia de piata, libertatea, drepturile individuale sunt lucruri pe care nu le inteleg si cu atat mai putin sa le aprecieze. Au ramas tributari controlui economic, a falsei sigurante a subzistentei, a organizarii bazate pe frica etc. Au trait asa o buna parte din viata lor si normalitatea lor aia este!
Considera ca sistemul actual le-a fost impus si-l fenteaza asa cm pot. Traim o ruptura civilizationala care va fi acoperita incet cu convulsii repetate.
Daca maine am scapa de toti hotii politicieni pe care ii vedem la TV si, ca in orice democratie, am organiza alegeri libere, am avea surpriza ca majoritatea sa aleaga altii, nu diferiti de cei pe care ii vedem astazi. Clasa politica actuala e oglinda societatii romanesti. Ne fura, ne talharesc pentru au mandat de la majoritatea votantilor romani sa faca asta. O fac cu fala si deseori fara ascunzis pentru ca stiu ca majoritatea nu va fi capabila sa recunoasca altii altfel.
Ceea ce spun eu acum nu e deloc simpatic insa poate fi o explicatie a incercarilor ratate, a schimbarii neinfaptuite."

De LaurentiuStefanescu

22/12/2022
22/10/2022

DEȘEURI. A fost lansată la licitație construirea primei stații de tratare a deșeurilor biodegradabile și reziduale din . Viitoarea stație de tratare mecano-biologică va produce electrică din deșeuri și îngrășământ ecologic pentru agricultură. Valoarea investiției realizate de Consiliul Județean Galați, cu fonduri europene depășește 150 milioane de euro, fiind cea mai mare investiție din România în ceea ce privește managementul integrat al deșeurilor.

Potrivit caietului de sarcini, valoarea estimată a acestei investiții este de 773.493.596 de lei (fără TVA), din care partea de proiectare și execuție este de 180.657.193 lei (fără TVA).

Restul sumei estimate reprezintă partea de operare, adică valoarea serviciilor realizate de către firma care va gestiona funcționarea acestei stații de tratare a deșeurilor pentru o perioadă de 10 ani. Valoarea finală a serviciilor de operare va depinde foarte mult și de cantitatea de care va fi tratată în această stație, precum și de cantitatea de deșeuri reciclabile colectate separat și valorificate.

“Este pentru prima oară în istoria achizițiilor publice din țara noastră când o autoritate publică face o singură licitație pentru proiectarea, execuția, gestionarea și funcționarea investiției pe o perioadă lungă de timp. Practic, câștigăm ani de zile, astfel că, atunci când lucrările vor fi gata, sistemul va putea fi utilizat imediat. Sunt sisteme de management al deșeurilor în țară care nu pot fi folosite pentru că nu există o firmă specializată care să gestioneze investiția respectivă, iar în alte cazuri au trecut ani de zile de la finalizarea lucrărilor până a fost desemnat un operator. Asta vrem să evităm, motiv pentru care facem o singură procedură. Mai este un avantaj, operatorul nu poate ulterior să reclame diverse deficiențe de construcție, având în vedere că este parte integrantă a acestui proces încă de la începutul procedurii”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Soluția tehnică de tratare a deșeurilor biodegradabile și reziduale care vor ajunge din tot județul în stația de tratare din municipiul Galați este complexă, se bazează pe tehnologie de ultimă generație și va fi implementată pentru prima oară în România.

“Practic, deșeurile vor fi în primă fază sortate cu ajutorul unui sistem automatizat și dotat cu diverși senzori, după care deșeurile biodegradabile vor fi supuse unui proces de fermentare fără oxigen, astfel că la final va rezulta biogaz și o fracție de aproximativ 20% din masa inițială a deșeurilor, un fertilizant steril care poate fi folosit ca îngrășământ.

De asemenea, în cazul deșeurilor reziduale, după operațiunea de tratare și extragere a biogazului, va rezulta un material asemănător unui strat de pământ, care va fi dus la depozitul ecologic de deșeuri de la Valea Mărului. Biogazul va fi transformat în energie electrică cu ajutorul unei turbine, energie care va fi folosită doar pentru funcționarea stației, deoarece atât permit normele în vigoare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sistemul de management integrat al deșeurilor (SMID) din județul Galati este un proiect cu fonduri europene care presupune investiții în municipiul Galați (stație de tratare mecano-biologică), la Valea Mărului (depozit de deșeuri și stație de sortare), la Tecuci (închiderea depozitului neconform de la Rateș și stații de transfer și compostare) și la Târgu Bujor (stație de transfer și retehnologizarea stației de compostare).

Website