עולם הבריאות

עולם הבריאות

מידע וסיורים בנושא צמחי מרפא, מזונות מיוחדים ועוד.

הבהרה: התכנים המופעים בדף זה אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי וכל מטרתם לספק מידע ובשום מקרה אינם בגדר המלצה או עצה רפואית ו/או חוות דעת רפואית מקצועית. התכנים המופעים באתר נועדו להרחבת הידע האישי של המשתמשים ואין לראות בהם תחליף להתייעצות עם רופא מומחה. בכל מקרה יש לפנות לקבלת חוות דעת של רופא מוסמך לפני קבלת טיפול ו/או שימוש בתכשיר רפואי כלשהו.

Photos from ‎עולם הבריאות‎'s post 18/05/2024

פורצ'יני. אין ספק, היא שייכת לליגה הראשונה של פטריות המאכל - לא רחוק מהכמהין המסתורית שזכתה לתהילה נצחית. הארומה שלהן ייחודית מאוד - שילוב של אדמה, עצים, בשר ועוד. פטריות הפורצ'יני, הנחשבות למעדן (בצדק), גדלות ברחבי אירופה מתחת לעצי ערמונים ואורן. הן עשירות מאוד בסיבים תזונתיים (ולכן עשויות לשפר את תהליך העיכול), חלבון (אופציה טובה מאוד לטבעונים וצמחונים), מינרלים וויטמינים מקבוצת B. לרוב, הפטריות נמכרות בצורתן המיובשת ובמקרה כזה - שוטפים אותן במים קרים ואז משרים אותן כ-30 דקות לפחות במים בטמפרטורת החדר ואז מבשלים אותן (מומלץ מאוד השתמשו גם במי ההשריה בעלי הארומה המשכרת אף הם...🤗). בתיאבון!

בתמונות למטה:
1. פטריות פורצ'יני מיובשות בצורתן הגולמית
2. מוכנות במטבח הביתי עם שמן זית כתית מעולה, בצל מאודה ותערובת תבלינים מזרחית מיוחדת (עובד נהדר על בטטה בתנור🤩)

18/05/2024

גוג'י (Goji berry)
פרי יער, צמח מרפא עתיק-יומין ומזון-על.
10 דברים שאולי לא ידעתם עליו...

1. עשוי לשפר את חדות הראייה ולעצור הידרדרות במצב של לקות ראייה (בין השאר, הודות להשפעה מיטיבה על נימי העין).
2. משפיע לטובה על תפקוד הכבד.
3. עשוי לסייע בהפחתת רמות הסוכר והכולסטרול בדם.
4. תורם להעלאת רמות האנרגיה והמרץ.
5. משפר את מצב הרוח.
6. נחשב כ"מזון תאווה", המעלה את רמות החשק והתפקוד המיני.
7. בעל השפעה מיטיבה על תפקוד המפרקים, הגידים והשרירים.
8. מאופיין בכמות גבוהה במיוחד של נוגדי חמצון, התורמים לעיכוב תהליכי ההזדקנות.
9. מכיל תרכובות ייחודיות, התורמות להמרצת מערכת החיסון.
10. עשוי לשפר את מידת הפוריות הגברית באמצעות העלאת ספירת הזרע ומידת התנועתיות.

18/05/2024

סירפד. אחד מצמחי המרפא הטובים ביותר שיש🤗
10 דברים שאולי לא ידעתם עליו...

1. נחשב כאחד הצמחים המובילים לניקוי הגוף מרעלים.
2. מהווה את אחד מצמחי הבחירה לטיפול בדלקות פרקים.
3. מגביר תפוקת חלב-אם בנשים מניקות.
4. עשיר במינרל הברזל ולכן, עשוי לסייע לסובלים מאנמיה.
5. מכיל כמויות גבוהות של מינרל הסיליקה, הנחשב כ"מינרל היופי", המסייע לשיפור מראה העור, השיער והציפורניים.
6. עשוי לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול ושיפור תפקוד כלי הדם.
7. הסירפד מעולה לחיזוק מערכת הנשימה (גם בקרב ילדים).
8. ממריץ את פעילות הכליות ומערכת השתן ומסייע בהוצאת נוזלים עודפים.
9. משמש לטיפול במגוון רחב של בעיות עור וזאת, בשל פעילותו המטהרת (העור נחשב כ"מראה" של מצבנו הפנימי).
10. מהווה מרכיב בפורמולות צמחיות רבות להפחתת רמות הסוכר בדם.

Photos from ‎עולם הבריאות‎'s post 03/12/2022

תודה רבה לכל המשתתפים בסיור צמחי המרפא שנערך היום ביער אשתאול🙏🌺. נהנינו ממזג אוויר נהדר, למדנו אודות מגוון נרחב של צמחי מרפא המצויים בסביבת היער ולבסוף התענגנו ממגוון מאכלים בריאותיים תוצרת בית!😇🥗. שבוע נפלא לכולם ולהתראות בסיורים הבאים🤗🌹

15/10/2022
05/08/2022

קוצני. מתוק. וגם מועיל לבריאות...
5 עובדות מעניינות על סגולות הסברס -->>

1. הוא מהווה מקור טוב לוויטמין C, המסייע בין השאר לחיזוק המערכת החיסונית, קליטת ברזל ממקור צמחי ושיפור מראה העור והציפורניים.

2. הסברס מכיל סיבים תזונתיים, המסייעים בהגברת תחושת השובע, המרצת פעילות מערכת העיכול וניקוי רעלים.

3. הוא מכיל רק כ - 40 קלוריות ל - 100 גרם פרי ולכן, עשוי לסייע לשמירה על משקל תקין (וירידה במשקל) במסגרת תפריט מתאים.

4. הסברס מכיל כמות יפה של מינרל המגנזיום, העשוי לסייע בהפחתת לחץ הדם, תפקוד כלי הדם, חיזוק העצמות ושמירה על רמות סוכר תקינות.

5. פרחי הצבר משמשים ברפואה הטבעית לטיפול בהגדלה שפירה של בלוטת הפרוסטטה.

Photos from ‎עולם הבריאות‎'s post 29/07/2022

יופי של צמחי מרפא!😇😍
5 צמחים שיכולים להוסיף אור, רעננות ויופי לעור שלכם...
הקליקו על כל תמונה בכדי לקרוא את תכונות הצמח הרלוונטי.

Photos from ‎עולם הבריאות‎'s post 29/07/2022

טופו. לא לטבעונים בלבד.
10 עובדות שאולי לא ידעתם עליו...

1. מהווה מקור צמחי עשיר לאומגה-3.
2. מכיל כמות גבוהה של סידן זמין.
3. מאופיין בחלבון מאיכות גבוהה ביותר.
4. מהווה את תחליף הבשר של המזרח הרחוק ובניגוד לו - אינו מכיל כולסטרול.
5. ואם כבר כולסטרול - הטופו מסוגל לסייע בהפחתת רמתו בדם.
6. אחד המקורות העשירים לויטמין E - "ויטמין הפוריות והנעורים".
7. הוא טוב לדיאטה שלכם: משביע מאוד ומכיל רק כ-70 קלוריות ל-100 גרם.
8. עשיר בתרכובות מסוג Isoflavones (איזופלבונים), להן מיוחסת השפעות מגוונות, כגון: הפחתת לחץ הדם, הורדת הסיכון לשבץ והורדת הסיכון הכולל למחלות לב וכלי דם.
9.מומלץ תמיד לצרוך טופו אורגני שמקורו בפולי סויה שאינם מהונדסים גנטית.
10. אחרון חביב... הוא יספוג לתוכו בצורה מושלמת את טעמיו של כל תבשיל

28/07/2022

ריג'לה אורגנית וטרייה מהשדה על שולחן הניתוחים..😉. בדרך לסלט שכולו אורגני עם בזיל, פטרוזיליה, מלפפון עגבניה בתיבול מיץ ליים מרענן, שמן זית טהור, זעתר וסומק "בלאדי" ומלח😄👏

Photos from ‎עולם הבריאות‎'s post 28/07/2022

ארטישוק. אגדה של צמח...
10 דברים שאולי לא ידעתם עליו 

1. שמו המדעי של הארטישוק הוא Cynara Scolymus. ע"פ האגדה, התאהב אי-אז זאוס, מלך האלים, בנערה יפהפייה ושמה Cynara. מוקסם לחלוטין מיופייה, הציע לה זאוס לנטוש את החיים הארציים לטובת תענוגות גן העדן השמיימי – שכן רצה בקרבתה הנצחית לצידו, כאלה. סינרה הסכימה בחפץ לב אך, לאחר זמן לא רב, עינו אותה הגעגועים לבני משפחתה אותם השאירה מאחור. וכך, "התגנבה" וירדה לה סינרה יום אחד מן השמיים, באין רואים, לביקור משפחתי קצר. כאשר נודע הדבר לזאוס הקנאי, ציווה הוא בזעמו להחזירה לחיים הארציים והקשים והפעם – כצמח הארטישוק ולא כאדם. סינרה, בפרחיה הסגולים, נותרה לגורלה הנצחי אך, אלמלא גורל זה, ייתכן שלא היינו זוכים באחד מצמחי המרפא החשובים ביותר שבנמצא...

2. הארטישוק מהווה את אחד מצמחי המרפא המובילים (והמעולים!) לטיפול בתפקוד כבדי לקוי ,שיקומו של איבר זה והגנה עליו מפני רעלנים שונים.

3. בשיגרה, אנו צורכים את עלי התפרחת אך, ברפואת הצמחים, נהוג להשתמש בעלי הצמח הרגילים ובשורש הצמח. עלים ושורשים אלו מרים עד מאוד – תזכורת לגורלה המר של Cynara – ומסוגלים להמריץ, בזכות טעמם המר, תפקודים שונים בגוף ובפרט: פעילות עיכולית (בדגש על כיס המרה) וכלייתית.

4. השפעתו העיכולית הממריצה הפכה אותו לאחד מצמחי הבחירה בטיפול בעצירות שמקורה בפעילות "עצלה" של מערכת העיכול.

5. בשל יכולתו לעודד סילוק רעלים מהגוף (בין השאר, על רקע שיפור תפקוד הכבד, הפעילות העיכולית ועידוד פעילות מערכת השתן), מומלץ הארטישוק כאמצעי טיפולי משלים במקרים בהם נדרש פינוי מואץ של פסולת מגופנו, כגון: השמנה, דלקת פרקים וגאוט.

6. מעטים יודעים זאת אך, הצמח יכול לשפר באופן מוחשי את מראה העור – ובפרט במקרים בהם סובל הוא מנזקים שמקורם רעלני – וזאת, בזכות פעילותו המטהרת (העור מהווה מעין שיקוף חיצוני של מצב בריאותנו הפנימי).

7. זהו אחד מצמחי המרפא המעטים, יחסית, שנעשה בהם שימוש נרחב להפחתת רמות הכולסטרול. זאת, בשל יכולתו לצמצם ייצור כולסטרול בכבד – כמו גם לזרז את הפרשתו מגופנו.

8. הארטישוק מסוגל גם לסייע בהפחתת רמות הסוכר בדם.

9. הצמח מאופיין בפעילות נוגדת חמצון חזקה, המסייעת בהפחתת תהליכי ההזדקנות.

10. לארטישוק נודעה גם השפעה מיטיבה על מצב הרוח והפחתת מצבי דיכאון מחד והתנהגות תוקפנית מאידך. ייתכן, שהסבר חלקי לכך נעוץ בקשר עתיק היומין – המוזכר במקורות הרפואה הסינית ואף בתורת הקבלה – בין פעילות כבדית לקויה ובין התקפי כעס ודכדוך. והארטישוק, כמו שאתם כבר יודעים עכשיו, יקר מפז לכבד...

26/07/2022

יין אדום. 5 דברים מרתקים שאולי לא ידעתם עליו...

1. נחמה (לא) מתוקה?... בקליפת הענבים האדומים מצוי מרכיב ייחודי בשם Reservatrol, אשר נמצא כמסוגל לסייע בהפחתת רמות הסוכר בדם.

2. לתרכובת הנ"ל מיוחסת גם היכולת להפחית את ייצורו של חלבון הרסני ה"בטא-אמילואיד. להצטברות חלבון זה, מיוחסת השפעה מרכזית בהתפתחות מחלת האלצהיימר. המסקנה? בפעם הבאה שאתם מאמנים את המוח שלכם בפיתרון תשבצי היגיון או סודוקו - שקלו לעשות זאת בליווי כוסית יין אדום 🙂

3. על הפרדוקס הצרפתי שמעתם? מתברר שהצרפתים - חובבים ידועים של גבינות שמנות ועתירות כולסטרול (וגם של יין אדום...) - מגלים חסינות מפתיעה יחסית למחלות לב וכלי דם. ייתכן שהסיבה לכך מצויה ביכולתו של היין האדום לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול ושמירת כלי הדם גמישים ופתוחים - בין השאר על רקע תכולת האנטי-אוקסידנטים הגבוהה שבו.

4. אכול ושתה (במידה...) כי מחר תרזה?... מתברר, שהיין האדום מספק לגופנו אלמנטים החיוניים לייצורה של התרכובת Piceatannol, לה מיוחסת השפעה מעכבת על צמיחתם וגדילתם של תאי שומן.

5. יין אדום - עצם העניין?.. הדעות עדיין חלוקות, אך ישנם ממצאים המצביעים על כך שצריכה מתונה של יין אדום עשויה גם לסייע בשימור מסת העצם וצמצום הסיכון לאוסתיאופורוזיס

26/07/2022

סטרס. החדשות שלא מספרים לכם...

האם חשבתם פעם, מדוע אחוז כה גבוה מהחדשות המוצגות בכלי התקשורת הן שליליות? ומדוע המהדורות נפתחות במנגינה דרמטית שכזו? ולמה בכלל יש חדשות בכל (חצי...) שעה? ואת מי זה בכלל משרת - ואת מי לא?...

אז נכון שאיש אינו רוצה להתנתק לגמרי מהאירועים בעולם הסובב אותו - לא כל שכן בארץ - אבל, לפני שאתם ממהרים לשמוע (ולראות...) את מהדורת החדשות הבאה, אשמח אם תקדישו מס' דקות לחדשות הבאות. החדשות שכנראה לא תראו שם...

1. המדיה החדשותית רוצה שתהיו בסטרס מהחדשות. זה משרת אותה. מוחנו מתוכנת כך, שכאשר מוצגות לפניו תמונות/חדשות מאיימות, יהיה לו קשה להתנתק ממוקד הסטרס. וכשאתם נעשים צרכנים מכורים של חדשות - המדיה יוצאת נשכרת מכך, כי היא משיגה באמצעותן את "השילוב הקדוש" של רייטינג משופר ובעקבותיו תשלומים גבוהים מהמפרסמים (כי אתם הרי צמודים למסך...).

2. הקושי להתנתק מצריכת הסטרס החדשותי מתגבר על רקע שילובם של מס' גורמים: הנטייה הביולוגית שלנו להיצמדות למוקד הסטרס (כנזכר לעיל), חוסר מודעות לנזקיו הבריאותיים וחוסר בהבנת התמונה הרחבה יותר, שבה אתם (ובריאותכם) מהווים כלי משחק ציני בידי המדיה, שרק רוצה להגביר את רווחיה, תוך ניצול אותה חולשה ביולוגית קדומה.

3. כשאתם מכורים לחדשות מלחיצות ומאיימות - אתם מכורים לסטרס, אדרנלין, רמות קורטיזול גבוהות באופן כרוני ובעקבות כך לרמות סוכר גבוהות. וגם להזדקנות מוקדמת. קצב לב מהיר. יתר עצבנות. סיכויים גבוהים יותר לכיב קיבה, משקעים טרשתיים בעורקים ומחלות אוטואימוניות (רשימה חלקית בהחלט. וסליחה מראש שאני נאלץ להסביר לכם את חומרת הבעיה, באופן אירוני, גם דרך חדשות רעות...).

4. יותר מזה. כשאתם מכורים לחדשות מלחיצות ומאיימות - אתם נוטים יותר לראות את העולם דרך עדשות של חוסר ישע, דכדוך, אימה, חוסר חמלה ואף איבה, טינה ו"אדם לאדם זאב". האם יש צורך להרחיב מהן ההשפעות הפוטנציאליות ההרסניות של ראיית מציאות שכזו על תפקודכם ברמה האישית, המשפחתית (למשל: כהורים המחנכים את ילדיהם), המקצועית והחברתית?...

5. מה עושים? הפיתרון לא נעוץ דווקא בהתנתקות מהעולם. הוא מתחיל, ראשית, בהבנת התמונה בהקשר הנרחב יותר - כפי שניסיתי לעשות כאן בתימצות. שנית, בוודאי תגידו שאתם צרכני חדשות קבועים כי איכפת לכם. אבל האם תסכימו איתי שאיכפתיות פעילה עדיפה על פני איכפתיות פסיבית? על אחת כמה וכמה כשזו הפסיבית עלולה בהחלט להפוך אתכם ליותר חלשים מבחינה פיזית, מנטלית ורגשית. וכשאתם חלשים יותר, מרוטי עצבים וחשים חסרי ישע - המרחק ביניכם ובין איכפתיות פעילה הולך ומתארך (לא פעם, אגב, בעידן המודרני, השתמשו משטרים שונים - ועדיין משתמשים - בניפוח "איומים" חיצוניים כאלה ואחרים ברמה הלאומית, בכדי להסיח את תודעת הציבור מתחלואי השלטון עצמו ולמקד את תודעת ההמון באותו איום, כביכול). הפיתרון, לפיכך, נעוץ ראשית בגמילה מהתמכרות זו שכן, כמו כל התמכרות - תוצאותיה הרסניות. על פני צריכת חדשות מאיימות כרונית, העדיפו את חיזוק הקשרים המשפחתיים והחברתיים שלכם, טיפוח ההתנדבות והנתינה, פעילות פנאי, למידת תחום חדש, קריאה ועוד. בלי שתרגישו, אתם תגלו שאתם לא רק רגועים יותר ובריאים יותר - אלא גם הרבה יותר פעילים, איכפתיים ומעורבים.

אז התופים (וה"ביפים") המאיימים של מהדורות החדשות ימשיכו לנסות ולשעבד את תודעתכם גם בעתיד הנראה לעין, אבל הבחירה היא בידיכם. ואל תסמכו על המדיה שתעזור לכם לראות את העולם בעיניים בהירות ומאוזנות יותר. התפקיד שלה זה להרוויח כסף. גם בדרכים ציניות ומתחוכמות. התפקיד שלכם הוא לשמור על בריאותכם ולסרב להשתעבד לה.

נכתב ונערך ע"י אופיר אדיב,
מטפל מוסמך בצמחי מרפא (Cl.Hr)
מטפל מוסמך בפרחי באך (BFRP)
תזונאי קליני (B.Sc.Nutr)

26/07/2022

מחשבות טורדניות?... אולי זה הפרח שלכם😇
שווה לקרוא!

פרחי באך - אולי זה הפרח שלך?...

- האם אתם סובלים ממחשבות טורדניות, שלא נותנות לכם מנוח?..
- האם המחשבות שולטות עליכם ולא להיפך?..
- האם אתם מתקשים להירדם וזאת, עקב פעילות מנטלית נמרצת מדי?..
- והאם אתם חשים שהמחשבות מתישות אתכם, עד כי אתם חסרי אנרגיה פיזית?..

אם כן, ייתכן מאוד שתמצית פרח ה - White Chestnut תוכל לסייע לכם!
(לבדה או בבקבוק טיפול המשולב בתמציות נוספות המתאימות לכם,
בתלות במקרה האישי).

לקביעת ייעוץ מוזמנים/ות להתקשר לאופיר אדיב (052-4299947),
מטפל מוסמך בפרחי באך (BFRP), מטעם מרכז באך העולמי, אנגליה
(ניתן גם לקיים ייעוץ טלפוני - כולל משלוח בקבוק טיפול עד הבית!!)

25/07/2022

מליסה. צמח השלווה והרוגע.

מליסה. Balm. איזה צמח! בלא ספק – אחד הצמחים האהובים עלי ביותר. המדובר בצמח המאופיין, מצד אחד, בהיותו עדין ומתאים לשימוש ארוך טווח ומצד שני – אותו צמח ממש ניחן בסגולות מגוונות מן השורה הראשונה.

מוקד השפעתה העיקרי של המליסה הינו במערכת העצבים. שם, עשוי הצמח להתאים את עצמו באופן מעורר השתאות הן לאלו הסובלים מפעילות יתר של מערכת זו והשלכותיה השונות (מחשבות טורדניות, חרדות, חוסר שקט, נדודי שינה..) והן לאלו המדוכאים, חסרי שמחת החיים וה"רדומים" משהו – המצויים בצידה השני של הסקאלה.

במשתמע מכך, צמח זה אכן ניחן ביכולת פוטנציאלית להשרות שלווה ורוגע על חסרי המנוחה והמודאגים שבינינו ומצד שני – לעורר ו"להפיח אנרגיית חיים" (בשימוש סדיר) בקרב אלו, שאיבדו משהו משמחת חייהם.
ולא פעם, כאשר אנו מודאגים – או עצובים וכואבים – ליבנו מעורב בכך, בין אם במשל ("ליבי אינו מוצא מנוח".. "ליבי שבור"..) ובין אם הלכה למעשה במציאות הפיזית (ולראיה, אנשים רבים חווים אירועי לב פתאומיים, כתגובה למצב "סטרס" אקוטי). גם כאן, ברובד הפיזי, משחקת המליסה תפקיד ולראיה, נעשה בה שימוש, לא פעם, ברפואה המסורתית לשם חיזוק פעילות הלב, מיתון דפיקות לב ונטייה לקצב לב מואץ (Tachycardia) או בלתי סדיר (Palpitations), כמו גם הפחתת יתר לחץ דם.

לעיתים, עלולים אנשים מסוימים לחוות דפיקות לב מואצות כחלק מסינדרום המתקרא: "עודף פעילות של בלוטת התריס" (Hyperthyroidism) – סינדרום, המאופיין לרוב בסימפטומים כגון: התקפי חרדה, חוסר שקט עצבי בולט, נטייה לנדודי שינה, דפיקות לב כאמור לעיל, עלייה בלחץ הדם ועוד. המליסה – בהינתן היכולת המיוחסת לה לסייע בטיפול בכל אחד מן התסמינים שנזכרו לעיל – נחשבת לאחד מצמחי הבחירה לטיפול בתסמונת זו.

ומתסמונת אחת – לאחרת: בימינו, סובלים אנשים רבים מסינדרום "מסתורי" למדי, המתקרא "תסמונת המעי הרגיז" ואשר מאופיין בנטייה לחוסר נוחות בטנית מובהקת, צבירת גזים, כאבים עוויתיים באזורים שונים של מערכת העיכול, ריבוי יציאות וכו'. מניסיוני הקליני, תסמונת זו נוטה להופיע, ברובם המכריע של המקרים, בקרב אותם אלו המאופיינים בפעילות יתר עצבית כנזכר לעיל. לתפיסתי, מערכת העיכול, בהיותה מערכת רגישה מאוד מן הבחינה העצבית, פשוט "מחקה" במקרים אלו את דפוס פעולתה הדינמי מדי של מערכת העצבים המרכזית והתוצאה מתבטאת בתסמינים העיכוליים האמורים.

בהקשר זה, המליסה עשויה לסייע בטיפול ב"מעי רגיז" לא רק דרך פעולתה המשקיטה על מערכת העצבים, כי אם גם בזכות מרכיביה הארומטיים – אותם מרכיבים הנותנים למליסה את ריחה הייחודי – הפועלים ישירות על מערכת העיכול, בזכות השפעתם מפיגת הגזים ונוגדת העוויתות והכאב. ואכן, פעמים רבות משולב צמח זה במסגרת פורמולות מורכבות לטיפול בבעיה הנ"ל – בצמוד לצמחים אחרים, כגון: קמומיל ומנטה (יש לציין, כי פעולתה נוגדת העווית ומפיגת הכאב של המליסה מאפשרת לה להוות, בנוסף, אלמנט טיפולי אפשרי בטיפול במכאובים המופיעים במוקדים אחרים בגוף, כגון: מיגרנות וכאבי מחזור).

לצמח ייחודי זה מיוחסת גם פעילות ספציפית כנגד וירוס ההרפס – הן במריחה חיצונית – של השמן הארומטי / קרם / משחה על נגעי ה – Herpes simplex – והן בלקיחה פנימית של מיצוי המליסה, כאלמנט אנטי ויראלי פנימי.

הערה חשובה: הצמח אינו מומלץ לשימוש במצבי תת פעילות של בלוטת התריס, קטרקט ובמקביל ללקיחת תרופות הרגעה/נוגדות חרדה (Sedative).

Photos from ‎עולם הבריאות‎'s post 23/03/2022

תודה למשתתפי הסיור בשבת!היה פשוט מדהים!!מזג אוויר טוב,אחד הנופים היפים בישראל,ביקרנו במנזר וקנינו מרקחות מיוחדות של נזירות וריבות מעניינות והשכלנו בידע חדש על צמחי מרפא מעניינים והתועלות שלהם.
מוזמנים להתעדכן פה בקבוצה על סיורים נוספים😃

Photos from ‎עולם הבריאות‎'s post 21/03/2021

איזה כיף שחזרנו לסיורי הליקוט!תודה לכל משתתפי הסיור בשבת היה מצויין!:)נעדכן על סיורים נוספים בהמשך:)

Our Story

הבהרה - התכנים המופעים בדף זה אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי וכל מטרתם לספק מידע ובשום מקרה אינם בגדר המלצה או עצה רפואית ו/או חוות דעת רפואית מקצועית. התכנים המופעים באתר נועדו להרחבת הידע האישי של המשתמשים ואין לראות בהם תחליף להתייעצות עם רופא מומחה. בכל מקרה יש לפנות לקבלת חוות דעת של רופא מוסמך לפני קבלת טיפול ו/או שימוש בתכשיר רפואי כלשהו.

Videos (show all)

Website