Hamraz.online

Hamraz.online

فراگیر شدن بهداشت روان - تسهیل دسترسی به درمان‌های حوز?

Photos from Hamraz.online's post 10/12/2018

.

سمیرا می‌خواهد با پسرش شروین که شش ماه دیگر سه‌ساله می‌شود، بیرون برود و عجله دارد. اما امروز که مادر عجله دارد، شروین اصرار می‌کند لباسش را خودش بپوشد درحالی‌که روزهای دیگر که عجله‌ای در کار نبود، انتظار داشت که لباس و کفشش را مادر و پدر بپوشانند. (در اسلایدها مطالعه نمایید)

شما چه تجربه‌هایی از این رفتارهای متناقض یا خودخواهی‌های کودکانه دارید؟
لطفا در قالب کامنت تجربه‌های خود را بازگو کنید.

پرسش‌های خود را از طریق کامنت یا دایرکت با ما در میان بگذارید تا پاسخ خود را از مشاوران و روانشناسان همراز دریافت نمایید. همچنین برای اخذ نوبت مشاوره تلفنی یا کسب اطلاعات بیشتر در این باره از طریق اینستاگرام یا وب‌سایت همراز (https://hamraz.online) با ما در ارتباط باشید (لینک در بیو).

متن برگرفته از کتاب «راه‌های درمان بی‌خوابی نوزادان و کودکان نوپا به زبان آدمیزاد»، نوشته آرتور لوین، ترجمه عطیه‌سادات میرخانی، انتشارات هیرمند، چاپ سوم

#کودک #نوباوه #نوپا #فرزند #تربیت #خواب #فرزندپروری #والدین #پدر #مادر #رشد #سلامت #مشاوره #همراز

Timeline photos 19/10/2018

.
در دو پست قبلی در مورد دو مرحله اول از نظریه رشد روانی-اجتماعی اریکسون را معرفی کردیم. سومین مرحله، بحران ابتكار در برابر احساس گناه است. در این مرحله از رشد كه به گفته اریکسون سن بازی است و حدود 3 تا 5 سالگی روی می‌دهد، توانایی‌های حركتی و ذهنی تحول و گسترش بیشتری پیدا می‌كنند و كودكان می‌توانند دست به انجام فعالیت‌های تازه و ابتكاری بزنند. اگر والدین مانع بروز ابتكار و خیال‌پردازی شوند، كودكان احساس می‌كنند كه چنین فعالیت‌هایی ناخوشایند و غیرمجاز است. چنین امری ممكن است منجر به احساس گناه شود و باعث بازداری فعالیت‌های خودانگیخته و اكتشافی كودك گردد.
☘️☘️☘️
تجربیات مناسب در این مرحله، منجر به ایجاد حس توانمندی و قابلیت رهبری می‌شود و در مقابل در صورت عدم موفقیت، حس گناه، شک به خود و کمبود ابتکار در کودک ایجاد می‌شود. هر فردی به یقین هر دو این وضعیت‌ها را تجربه خواهد کرد اما اگر تعادل ایده‌آلی بین انجام کارها به تنهایی در برخی مواقع و دریافت کمک از دیگران در برخی موارد دیگر به وجود آید، یا به عبارتی دیگر بین ابتکار شخصی و تمایل به کار با دیگران در فرد تعادل ایجاد شود، ویژگی شخصیتی‌ای به نام هدفمندی در فرد شکل می‌گیرد.
☘️☘️☘️
#کودک #فرزند #تربیت #توصیه #رشد #همراز #مشاوره #سلامت #والدین #پدر #مادر #بحران #هویت #بچه

Timeline photos 16/10/2018

.
در ادامه تشریح نظریه رشد روانی-اجتماعی اریکسون، در این پست دومین بحرانی را که انسان در زندگی خود با آن مواجه می‌شود مطرح می‌کنیم.این بحران در سال دوم آغاز می‌شود و بحران خودمختاری در برابر شرم و تردید است.
در این دوره، اظهارات مشهوری مانند «نه!، خودم آن را انجام می‌دهم» نشان می‌دهد که کودکان وارد دوره نوشکفته خودمختاری شده‌اند. کودکان نوپا می‌خواهند در مورد موقعیت‌های مختلفی به ویژه توالت رفتن، خودشان تصمیم بگیرند. تعارض مهم این دوره خودمختاری در برابر شرم و تردید، در صورتی به شکل مطلوب حل می‌شود که والدین رهنمود و انتخاب‌های معقولی را برای کودکان فراهم کنند. یک کودک دوساله متکی به خود و خاطرجمع، نه تنها به استفاده از توالت، بلکه به غذاخوردن با قاشق و کمک کردن به جمع‌کردن اسباب‌بازی‌هایش نیز ترغیب می‌شود. وقتی که او نمی‌تواند این مهارت‌های تازه را درست انجام دهد، پدر و مادرش از او انتقاد نمی‌کنند یا به او حمله‌ور نمی‌شوند. آن‌ها با شکیبایی و تفاهم با دفاع از استقلال او برخورد می‌کنندو برای مثال قبل از این که به بیرون از خانه بروند، پنج دقیقه وقت اضافی به اون می‌دهند تا بازی خود را تمام کند و صبورانه منتظر می‌مانند تا او خودش زیپ ژاکتش را ببندد.
☘️☘️☘️
طبق نظریه اریکسون، والدی که در آموزش استفاده از توالت، بیش‌کنترل‌کننده یا کم‌کنترل‌کننده است، احتمالا در سایر جنبه‌های زندگی نیز به همین شکل با کودک رفتار می‌کند. نتیجه آن، کودکی است که احساس شرمندگی می‌کند و نسبت به توانایی‌های خود در کنترل‌کردن تکانه‌هایش و عمل کردن ماهرانه، دچار تردید می‌شود.
☘️☘️☘️
برگرفته از #کتاب
نوشته لورا برک
ترجمه یحیی سیدمحمدی
نشر #ارسباران
☘️☘️☘️
#کودک #فرزند #تربیت #توصیه #رشد #همراز #مشاوره #سلامت #والدین #پدر #مادر #بحران #هویت

Photos from Hamraz.online's post 07/10/2018

.
در دوران #نوجوانی تغییرات زیادی در انسان به وجود می‌آید. برخی از این تغییرات بر ارتباط نوجوان با دیگران تاثیرگذار است.

یک تغییر بزرگ در این سنین این است که فرزند شما دوست دارد وقت بیشتری را با دوستان و آشنایان خودش بگذارند و در مقابل وقت کمتری را به خانواده اختصاص می‌دهد.

همزمان به نظر می‌رسد که شما و فرزندتان بیشتر از گذشته مشاجره می‌کنید. این موضوع هم طبیعی است چرا که فرزند شما به دنبال استقلال بیشتری برای خودش است. دلیل دیگر این موضوع این است که در دوره نوجوانی افراد بیشتر از گذشته فکر می‌کنند و تلاش می‌کنند دیدگاه‌های مختلف را بررسی و تحلیل کنند. علاوه بر این‌ها، فرزند شما ممکن است در طی صحبت با دیگران، بدون این که قصد داشته باشد، آن‌ها را ناراحت کند چرا که ممکن است همیشه متوجه تاثیر گفتار یا رفتار خود بر دیگران نباشد.

معمولا این مشاجره‌ها و تناقضات در ابتدای نوجوانی بیشترین میزان خود را دارد و این تغییرات نشان می‌دهد که کودک شما در فرآیند بلوغ ذهنی قرار دارد. نگران خدشه‌دار شدن روابط با فرزندتان در بلندمدت نباشید، حتی اگر فکر می‌کنید که مشاجره‌های شما با فرزندتان زیاد است. البته حفظ حریم‌ها و احترام متقابل در حین مشاجره، بسیار کمک‌کننده و موثر است. همچنین اگر بتوانید روش‌ها و قوانینی برای حل مساله به کار بگیرید، احتمالا مشاجرات تاثیر کمتری بر روابط شما خواهد گذاشت و قابلیت‌های فرزند شما برای بحث موثر را افزایش می‌دهد.

------

تصویر دوم: دکتر دنیل جی سیگل، متولد ۱۹۵۷، روانپزشک و استاد دانشگاه UCLA است. وی کتاب‌های متعددی در زمینه پرورش ذهنی کودکان و نوجوانان نوشته است که برخی از آن‌ها پرفروش بوده و هستند. از جمله کتاب کودک مغزکامل که در پست‌های قبلی #همراز معرفی شد.

------

#فرزند #نوجوان #تربیت #فرزندپروری #ارتباطـباـفرزندان #والدین #پدر #مادر #رشد #سلامت #مشاوره #روانشناسی

Photos from Hamraz.online's post 05/10/2018

.
کودکان باید با دوراهی‌ها و تصمیمات دشواری که آنها را به چالش می‌کشد، روبه‌رو شوند. برای این کار خوب است تصمیم‌گیری را با آنها تمرین کنیم. این تمرین برای بچه‌ها می‌تواند به سادگی پرسیدن چنین سؤالی باشد: «آیا امروز می‌خواهی کفش آبی‌ات را بپوشی یا کفش سفیدت را؟»

دادن پول تو جیبی یکی دیگر از راه‌های بسیار جالب برای قرار دادن فرزندمان در دوراهی‌های دشوار است. با این کار به کودک اجازه می‌دهیم که با تصمیم‌ها دست و پنج نرم کند و با نتایج آن زندگی کند.

به یاد داشته باشید که اگر کودک در مسیر تصمیم‌گیری و اجرای آن دچار اشتباهات جزئی شد یا انتخاب خیلی خوبی نداشت، از حل مسئله برای او خودداری کنید. چون هدف این نیست که بهترین تصمیم و بهترین انتخاب را داشته باشد؛ مقصود ما رشد مهارت تصمیم‌گیری در کودک است.

برگرفته از کتاب کودک کامل مغز

The whole-brain child

نویسنده: دکتر دانیل جی. سیگل و دکتر تینا پین برایسون

Daniel J.Siegel, M.D

Tina Payne Bryson PH.D.

مترجم: دکتر مهرناز شهرآرای

نشر آسیم

#کودک #فرزند #تربیت #توصیه #رشد #همراز #مشاوره #سلامت #والدین #پدر #مادر #چالش #کتاب

Photos from Hamraz.online's post 01/10/2018

.
تازگی‌ها ملیسا دیگر نمی‌خواهد به مدرسه برود. ملیسا ۸ ساله است، اضافه‌وزن دارد و خجالتی است. دیگر دلش نمی‌خواهد به مدرسه برود و برای نرفتن به مدرسه #بهانه‌گیری می‌کند و می‌گوید بچه‌های مدرسه اذیتش می‌کنند، برایش اسم می‌گذارند و سربه‌سرش می‌گذارند.

این وضعیت به وجود آمده چون:

* ملیسا قربانی قلدری و آزاررسانی دیگران شده است. قلدری به معنای آزار رساندن به صورت جسمی یا کلامی است و معمولا در غیاب بزرگسالان در محیط خانه و مدرسه و در مسیر مدرسه صورت می‌گیرد.

* برخی از بچه‌ها هستند که احساس می‌کنند مهم‌تر و قوی‌تر هستند، و سایرین را به خاطر این که ضعیف‌تر یا کوچک‌تر هستند اذیت می‌کنند.

* #قلدری و #آزاررسانی به برخی از بچه‌ها اجازه می‌دهد بر سایرین چیره بشوند و به آن‌ها دستور بدهند.

* ارتباط با سایر بچه‌ها در این سن در ذهن کودکان اهمیت زیادی دارد.

#والدین در این مواقع می‌توانند:

* اگر #بچه شما #قلدر است، با او صحبت کنید تا متوجه شوید با چه هدفی این کار را کرده است. برای تکرار این رفتار، یک سری عواقب تعریف کنید. همچنین می‌توانید با مدرسه صحبت کنید و از آن‌ها کمک بگیرید. اگر فکر می‌کنید این رفتار با دلایل پیچیده‌ای صورت گرفته است، حتما با #مشاور #روانشناس صحبت کنید.

* اگر بچه شما قربانی است، با مهربانی با او در مورد احساساتش در مورد این موقعیت صحبت کنید. به کودکتان یاد بدهید که از والدین و #اولیا #مدرسه کمک بگیرد. کودک را تشویق به دعوا و پس‌زدن نکنید و موضوع را با #معلم یا مسئولین مدرسه مطرح کنید.

* اگر کودک شما شاهد ماجرا بوده است، او را تشویق به بیان موضوع به یکی از اولیا مدرسه بکنید. او را تشویق کنید که نسبت به قربانی مهربان باشد. به کودکتان یاد بدهید که هیچ‌وقت رفتار یک قلدر را تائید نکند و نارضایتی خودش را از چنین رفتاری بیان کند.

متن برگرفته از بروشورهای آموزشی برنامه

ACT Raising Safe Kids Program

متعلق به انجمن روانشناسی آمریکا (APA)

#همراز #کودک #فرزند #تربیت #توصیه #مشاوره #سلامت #والدین #پدر #مادر

Photos from Hamraz.online's post 25/09/2018

روانشناسان بر اساس نگرش و رفتار غالب در تربیت فرزندان، تیپ‌های فرزندپروری والدین را دسته‌بندی کرده‌اند. اگرچه در رفتار بیشتر والدین نشانه‌هایی از دو یا حتی چند تیپ دیده می‌شود، نحوه فرزندپروری‌شان به یک مورد نزدیک‌تر است. تیپ‌هایی که در این دسته‌بندی تعریف شده عبارتند از:

تیپ ماشین چمن‌زنی، تیپ ببری، تیپ فیلی، تیپ هلی‌کوپتری، تیپ دلفینی، تیپ پیوستگی و تیپ آزاد

در ادامه با مشخصات هریک از این تیپ‌ها آشنا می‌شویم.

کدام تیپ، توصیف‌کننده بهتری از سبک فرزندپروری شماست؟

#فرزند #نوجوان #کودک #تربیت #فرزندپروری #ارتباطـباـفرزندان #سبکـفرزندپروری #والدین #پدر #مادر #رشد #سلامت #همراز #مشاوره #روانشناسی

Timeline photos 19/09/2018

.
از هر ۸ نوجوان، یک نفر به اختلالات اضطرابی دچار است با این حال در بسیاری از موارد والدین متوجه این موضوع نمی‌شوند. اختلال اضطراب اجتماعی یا جمع‌هراسی، به طور ویژه می‌تواند برای هر شخص، به شکل مختلفی خود را نشان دهد و این موضوع درک و فهمیدن آن را دشوار می‌کند.

بیشتر والدین و بزرگسالان، علائم اضطراب را به عنوان خجالت یا ترس‌ها و تردیدهای نوجوانی در نظر می‌گیرند که در نهایت با رشد نوجوان، برطرف می‌شوند. اما، اختلال اضطرابی اجتماعی یا همان فوبیای اجتماعی در صورتی که به آن رسیدگی نشود، می‌تواند بدتر و بزرگتر شود. عملکرد ضعیف در دروس، از دست دادن فرصت‌ تجربه‌های مهم در اجتماع و مصرف موادمخدر همگی می‌تواند نشانه‌های اضطراب اجتماعی باشد.

تشخیص و رسیدگی به اضطراب اجتماعی در نوجوانان برای رشد و تبدیل شدن به یک بزرگسال سالم، بسیار اهمیت دارد. والدین در صورتی که علائم این اختلال را مشاهده کردند، لازم است از یک روانشناس در این مورد کمک بگیرند. برخی از علائم این اختلال عبارتند از:

-وقتی نوجوان در مرکز توجه قرار می‌گیرد، بسیار خجالت‌زده یا ناراحت می‌شود.

- افت شدید تحصیلی نوجوان

- میل به تنهایی، بدون دوست بودن، مشکل در برقراری ارتباط چشمی یا شروع مکالمه

- کمبود نفس، تپش قلب یا تعریق زیاد در جمع‌های خانوادگی یا اجتماعی

- اعتماد به نفس پائین به شکلی دائما در خود به دنبال نقطه‌ضعف یا ایراد می‌گردد.

#کودک #فرزند #تربیت #نوجوان #اضطراب #توصیه #رشد #همراز #مشاوره #سلامت #والدین #پدر #مادر

Photos from Hamraz.online's post 17/09/2018

.
نوجوانی مقطعی بسیار حساس برای فرزندان و مرحله‌ای بسیار دشوار برای والدین است؛ مخاطره‌جویی و ریسک‌ورزی نوجوانان، والدین را با چالش جدی و بزرگی روبه‌رو می‌کند؛ از یک سو، والدین می‌دانند که در این مقطع باید آزادی بیشتری به نوجوان داد و اینکه رشد ذهنی وی تحت تأثیر تجربیات او در این سن است. از سوی دیگر، با توجه به روحیه مخاطره‌جویانه نوجوان، نسبت به عواقب و پیامدهای ناخوشایند ممکنِ چنین تجربیاتی نگران هستند. به طور قطع، آگاه کردن نوجوان از مخاطرات احتمالی و آموزش چگونگی اجتناب از آن مخاطرات می‌تواند بخشی از این نگرانی را کاهش دهد.

به نظر شما والدین چه کارهایی در قبال ماجراجویی‌ها و گاهی مخاطره‌جویی نواجوانان خود می‌توانند انجام دهند؟
........

تصویر آخر: کارل پیک‌هارد، روانشناس و مشاور، متولد ۱۹۳۹، فارغ‌التحصیل دکترا مشاوره روانشناسی از دانشگاه تگزاس..........

#کودک #فرزند #تربیت #مخاطره #ریسک #توانایی #توصیه #رشد #همراز #مشاوره #سلامت #والدین #پدر #مادر #نوجوان
#ماجراجویی

Photos from Hamraz.online's post 13/09/2018

.
کودک بر اثر مواجه شدن با مشکلات می‌آموزد که از بعضی از موقعیت‌ها یا اعمال باید اجتناب کند. وقتی به بخاری یا سماور داغ دست می‌زند، دست خود را می‌کشد و احتمالا گریه می‌کند. معمولا کودکان از موقعیت یا عکس‌العمل‌های یک شی مثل بخاری آزرده شوند، آن ناراحتی را جز ویژگی‌های آن شی به حساب می‌آورد.

حال اگر شخص دیگری وضع آزرده‌کننده را برای کودک ایجاد کند، مثلا کودک را به صورت بدنی تنبیه کند، از نتیجه یادگیری نمی‌توان مطمئن بود، زیرا در غیاب شخص، همان موقعیت ممکن است مجددا برای کودک جلب توجه کند.

به عبارت دیگر اگر خود موقعیت یا وضعیت باعث تنبیه شود، یادگیری صورت می‌گیرد ولی اگر چنین تحمیلی از سمت شخص یا اشخاص دیگری صورت پذیرد به نتیجه نمی‌توان اعتماد داشت. به ویژه اگر تنبیهات سخت به کار گرفته شود، مضرات دیگری اعم از ترس و در هم شکسته شدن شخصیت نیز محتمل است که منجر به حالات عصبی و ناراحتی‌های عاطفی خواهد شد.

تنبیه صحیح به این صورت است که به کودک برای کمک شود که بصیرت و قضاوت خودش، نامطلوب بودن آن رفتار را تائید کند. اگر مشکل بالاتر از سطح ادراک کودک باشد، رابطه میان رفتار نامطلوب و موقعیت درک نمی‌شود و تنبیه به تنهایی بی‌اثر مانده است.

به نظر شما در مورد رفتارهای نامطلوب کودکان چه عکس‌العملی باید نشان داد؟ لطفا تجربیات و نظرات خودتان را با ما در کامنت‌ها در میان بگذارید.
………
تصویر دوم: هایم گینت، متولد ۱۹۲۲، روانشناس کودکان و فارغ‌التحصیل از دانشگاه کلمبیا آمریکا، در تالیف تکنیک‌های برقراری ارتباط با کودکان مشارکت عمده‌ داشت. این تکنیک‌ها همچنان بعد از مرگ وی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
……
#کودک #فرزند #تربیت #تنبیه #همراز #مشاوره #سلامت #والدین #پدر #مادر #رشد

Photos from Hamraz.online's post 13/09/2018

.
با همسرم رفته بودیم که برای سهیل، پسرمون که اون موقع ۴ساله بود، اسباب‌بازی بخریم. با همدیگه قفسه‌ها را می‌دیدیم و یک فروشنده‌ خانم هم با ما همراهی می‌کرد که به سوالات احتمالی ما جواب بده. سهیل خیلی ذوق داشت و بین قفسه‌ها می‌دوید و اسباب‌بازی‌ها رو برمی‌داشت. ما داشتیم با هم صحبت می‌کردیم و برای چند ثانیه حواسمون ازش پرت شد که صدای داد سهیل در آمد:«نه! نکن» و با کمال حیرت دیدیم که خانم فروشنده می‌خواست پسرمون رو بوس کنه و چون سهیل اجازه نداده بود و سرش داد زده بود، احساس خجالت می‌کرد. در اون لحظه از شدت خشم داشتم منفجر می‌شدم که چطور یه غریبه به خودش اجازه می‌ده یه بچه رو بوس کنه و در عین حال خیلی خوشحال شدم که پسرم حریم شخصی خودش رو می‌شناسه و ازش دفاع می‌کنه. چیزی در بچگی و نظام آموزشی دهه‌های ۵۰ و ۶۰، به ما آموزش داده نشد..........
بچه‌ها از کودکی باید در مورد تماس و لمس‌های نامناسب آموزش ببینند. اگر کودک اندام‌های خودش مثل سینه، دستگاه تناسلی و باسن رو بشناسه(همون طور که در مورد بینی یا ابرو آموزش دیده)، #والدین می‌توانند به این اندام، «اندام‌های خصوصی» بگویند. همان‌طور که در مورد نگاه کردن به دو طرف خیابان قبل از عبور به بچه‌ها بارها توصیه و آموزش داده می‌شود، لازم است در مورد مواظبت از خودشان نیز به کودکان آموزش بدهند. تا سن ۴ سالگی کودک باید این موارد را یاد گرفته باشد:
الف)هیچ کس حق ندارد به اندام خصوصی‌ات دست بزند.
ب) هیچ کس حق ندارد شما را وادار به لمس اندام خصوصی‌شان کند.
ج) اگر از شما خواسته شد به اندام خصوصی کسی دست بزنید یا کسی به اندام خصوصی شما دست زد، باید این موضوع را سریع به پدر و مادر بگویی، حتی اگر قول دادی که به کسی نگویی. حتی اگر به شما گفته شد که اگر به کسی بگویی، اتفاق بدی برایت می‌افتد. حتما باید به پدر و مادر بگویی............
متن آموزشی برگرفته از کتاب
and : An integrated approach
نوشته
Karen B. Owens
ناشر
Wadsworth Group..........
#کودک #فرزند #تربیت #بوس #غریبه #توصیه #همراز #مشاوره #سلامت #والدین #پدر #مادر #رشد

Photos from Hamraz.online's post 10/09/2018

بی‌دلیل نیست که از قدیم به پدرها می‌گفتند «ایشالا سایه‌تون همیشه بالای سرمون باشه». پدر مظهر حمایت و پشتیبانی از بچه‌هاست.
ناظم مدرسه پدر احمدرضا را خواست و جلوی پدر، احمدرضا را تهدید به اخراج کرد چون سر بعضی از کلاس‌ها برای کنکور درس می‌خواند. قبلا خیلی طبیعی بود که والدین صحبت‌های ناظم مدرسه را بی‌چون‌وچرا بپذیرند ولی پدر احمدرضا به ناظم گفت «پرونده‌اش رو بدین که ببرمش یه مدرسه دیگه» و عملا به طور کامل پشت پسرش ایستاد و ازش حمایت کرد.
شما چه خاطراتی از حمایت‌های پدرانه دارید؟
تصویر دوم:‌ لیلی رشیدی در آغوش پدرش، زنده‌یاد رشیدی.
تصویر سوم: سحر جعفری و پدرش مسعود جعفری جوزانی
تصویر چهارم: نیکی مظفری و پدرش مجید مظفری
تصویر پنجم: زیگموند فروید، عصب‌شناس و اتریشی و پدر دانش روانکاوی
#حمایت #پشتیبانی #پدر #بابا #همراز #فروید #روانشناسی #روانشناس
#کودک
#نوجوان