חגית אמסטר יועצת הנקה
אחות במחלקת ילודים בביה''ח בנהריה. יועצת הנקה מוסמכת מש?
אוהבת אדם באשר הוא....... סקרנית. אוהבת ללמוד, לחוות, להתנסות. אוהבת אמנות, ולהתנסות באמנות החיים.... ביוני 2015 חזרתי מהרפתקה מכוננת - מסע של 3 חדשים ,לבד, בנפאל והודו. עם חזרתי החלטתי להתמקד באהבתי לקשר הראשוני בין אמהות לתינוקיהן, כדי לעשות את העולם הזה לטוב ואוהב יותר... והינה אני לשירותכם כיועצת הנקה פרטית !
הנקה וקורונה
Coronavirus and Breastfeeding Evidence-Based Statements - www.isrhml.com Human milk researchers around the world are developing plans to improve our knowledge of how the novel coronavirus (SARS-CoV-2) and the disease it causes (COVID-19) affect human milk and breastfeeding. In one small study from China, milk from 6 women infected in late pregnancy was tested for SARS-Co...
עוד דוגמא נפלאה של יתרון חלבה אם. טיפת חלב אם במרכז הצו
לוחית יוצרת סביבה הגנה מפני חיידקים פתוגנים עי מקרופגים שבולעים אותם ויוצרים טבעת הגנה סביב המקום בו נוכח חלב האם
A photo showing droplets of breast milk fending off armies of harmful bacteria in Petri dishes is going viral on Facebook.
The photo, posted by a biology student in England, features nine Petri dishes completely colonized with the bacteria M. Luteus, except in the center, where tiny puddles of breast milk have created what looks like “moats” of protection around themselves.
The student, Vicky Green, said she had similar results with Petri dishes full of e.Coli and the dreaded anti-biotic resistant “super bug” MRSA.
“The white spots in the middle are discs soaked in two samples of breastmilk,” Green wrote in the caption of her post. “See the clear bit around the discs ― that’s where the proteins in the milk have inhibited the bacteria!”
An article from YourPediatrician.com explains how this is possible:
“About 80 percent of the cells in breast milk are macrophages, cells that kill bacteria, fungi and viruses. Breast-fed babies are protected, in varying degrees, from a number of illnesses, including pneumonia, botulism, bronchitis, staphylococcal infections, influenza, ear infections, and German measles. Furthermore, mothers produce antibodies to whatever disease is present in their environment, making their milk custom-designed to fight the diseases their babies are exposed to as well.”
What’s even more impressive is that the samples of milk in the photos came from the mother of a 15-month-old and a 3-year-old, providing further evidence that breast milk continues to protect against illness long beyond infancy.
לשון קשורה הסבר עם תרגום כתוביות בעברית
אחיזת טובה של תינוק על השד
מתוך מאמר חדש חדש (2017) אוקסיטוצין שניתן במהלך הלידה יכול להשפיע לרעה על ההנקה. מחקרים מצאו שיכול לגרום להתחלה מאוחרת של ההנקה, ולסיכון מוגבר של מתן בקבוקים. אמהות שקיבלו אוקציטוצין לוריד היו בסיכון של 45% להאכלה בבקבוק ו129% להפסקת הנקה עד גיל 3 חדשים. עיקר ההשפעה היתה על נשים עד גיל 27. הירידה בהנקה נראת קשורה להתנהגות התינוק, ולא כהשפעה ישירה על יצור חלב. נמצאו שינויים במציצת התינוק כגורם אפשרי, וכן נמצאו עיכובים ברפלקסים אצל התינוק, הקשורים בהנקה.
מוזמנות להפיץ ולתרום למהפכת הבריאות הבאה בקרב הנשים !!!! מחקר מ2010 על 704 נשים בדק אותן לאחר 20 שנה ומצא שנשים שהניקו לפחות 9 חדשים היו ב56% פחות סיכון לפתח תסמונת מטבולית (המבשרת על סכרת 2 ובעיות לבביות). מספר מחקרים הראו כי הנקה מורידה לחץ הן אצל האמהות והן אצל התינוקות. יתכן וכאן טמון הסוד. הירידה בתגובה ללחץ לאחר הנקה אצל הנשים הצעירות היא המפתח המוריד את הסיכון הכללי לחייהן של אותן נשים בשנות ה-60 ו ה-70 לחייהן. נתון מדהים.
למה לדעתכם לא מפיצים אותו שירותי הבריאות לנשים הצעירות , ומי אתן חושבות שולט בשוק הבריאות...
Why Breastfeeding Lowers Women’s Risk of Cardiovascular and Metabolic Diseases Why might breastfeeding lower women’s risk of heart disease?
שינוי אמיתי בתרבות ההנקה בארץ יהיה כאשר הדור הצעיר יחשף להנקה כברירת מחדל טבעית, ובכל מקום. הם יחקו זאת במשחקם. לא עוד מכירת בובות שצמוד אליהן בקבוק, אלא הנקת הבובה או האח הקטן.
תמשכנה להניק לאחר 12 חדשים לשיפור בריאותכן!
עוד מחקר המוכיח חשיבותה של ההנקה בשנה השניה לחיי התינוק. מחקר שנעשה על 4700 נשים ומצא קשר בין הנקה בשנה השניה וסיכון מופחת לפתח תסמונת מטבולית בהמשך החיים. (תסמונת הכוללת עליה בלחץ דם,בסוכר,ובטריגליצרידים, אשר מעלה סיכון להתקף לב,שבץ מוחי,סכרת)
Breastfeeding may reduce risk of metabolic syndrome: Study A study of more than 4,700 Korean women has found a link between longer duration of breastfeeding and a lower risk of metabolic syndrome.
מידע עשיר סביב השאלה - האם להשהות את חיתוך חבל הטבור בלידה ?
לחתוך או לא לחתוך, זו השאלה.
את חבל הטבור כמובן. האם זה באמת "טרנד" ואיך זה עלול לשנות את בריאות ילדכן >>
במשך יותר מעשור הנושא של השהיית חיתוך חבל הטבור נחקר בעולם, ובזמן הזה הולכות ונאספות ההוכחות לכדאיות שבהשהייה, כך שהדבר הפך לנורמה רפואית המומלצת ע"י רוב ארגוני הבריאות בעולם. למשל, ממש בימים אלו, ארגון הרופאים האמריקאיים וארגון הרופאים הגניקלוגיים האמריקאיים הוציאו הצהרות עם המלצה להשהיית חבל הטבור לכל התינוקות.
ואצלנו... בארצנו הקטנטונת, המתקדמת כל כך טכנולוגית ורפואית, דווקא אצלנו קיימים עדיין הרבה בתי חולים בהם אם האם לא תבקש מראש, ואף תזכור לדרוש זאת ברגע האמת ממש, חבל הטבור ייחסם מיד לאחר הלידה.
נציין, שלשמחתנו אנו שומעות בשנה האחרונה יותר ויותר עדויות על מיילדות שמציעות ומיישמות השהיית חיתוך חבל הטבור, מבלי שההורים יצטרכו להגיע עם ידע מוקדם ולבקש.
*אז לחתוך או לא לחתוך?*
כשהתינוק נולד כשליש מהדם שלו נמצא עדיין בתוך השיליה, אם ממתינים עם חיתוך חבל הטבור הדם הזה זורם מהשיליה חזרה אליו. ההשפעה המיידית בימים הראשונים לאחר הלידה, היא עלייה ברמות ההמוגלובין (ברזל) של התינוק, אך ההשפעה החשובה ביותר היא הפחתת הסיכון לאנמיה בחצי שנה הראשונה לחיים, עד לשלב שבו התינוק מתחיל לאכול גם מוצקים ולקבל ברזל גם מהם, ואפילו עד לגיל שנה. הפחתה זו נצפתה גם עבור תינוקות לאמהות אנמיות וגם באזורים מועדים לאנמיה.
דבר נוסף וחשוב, שנמצא בדם שבשיליה הם תאי הגזע הידועים, אותם תאים שמשמרים בבנקים לשימור דם טבורי, לריפוי מחלת הסרטן, לא פחות. בשנים האחרונות נעשים כל הזמן עוד ועוד מחקרים על יכולות הריפוי של תאים אלו עבור עוד מחלות פרט לסרטן בהצלחה. כל אותם תאי גזע אמורים לעבור מלכתחילה לתינוק עצמו, הם שייכים לו, והם ישפרו את המערכת החיסונית שלו, ויש מחקר שאף טוען שישפיעו על האופן שבו אותו תינוק יזדקן.
*לכמה זמן ממליצים להשהות?*
אין הסכמה בין ארגוני הבריאות העולמיים השונים, וההמלצות נעות בין 30 שניות לפחות להמתנה של עד 5 דקות או עד שחבל הטבור מפסיק לפעום. הרחבה על הנושא תוכלו למצוא כאן - http://bit.ly/2gWNUFw
צריך גם לחשוב רגע מה היה כאן לפני עידן הרפואה? לפני שהרופאים נכנסו לחדרי הלידה? כשאמא ילדה תינוק, מישהו מיהר לחתוך את חבל הטבור? לפעמים אף לפני שהתינוק נשם את נשימתו הראשונה? הרי עד לחיתוך הוא מקבל חמצן גם מחבל הטבור וגם מהאוויר. ובואו נחשוב רגע על כל היונקים האחרים בטבע, האם אצל מישהו מהם חבל הטבור נחסם או נחתך מיד לאחר הלידה?
*אז למה חתכו בעבר ולמה בישראל חותכים עד היום?*
במשך שנים רבות הפרקטיקה של החיתוך נבעה מתוך אמונה שההשהיה גורמת לבעיות שונות כגון – דימום מוגבר לאמא, עודף כדוריות דם אדומות (פוליציטמיה), נשימה מהירה מידי וצהבת ברמה של טיפול באור.
כל זאת נוסף לגישה הכללית של עשייה בלידה וייעול וזירוז הלידה והיולדת – שצריך ליילד את היולדת, וצריך ליילד את השיליה, צריך להתערב ולבצע ולא להמתין ולתת לתהליך הטבעי להתרחש.
עד היום, כל המחקרים שללו את הסיכון לבעיות השונות שהוזכרו, חוץ מנושא הצהבת – אף שבמספר מחקרים קטנים כל אחד על כמה עשרות תינוקות לא נמצא קשר בין השהיית חבל טבור לטיפול באור, בסקירת מחקרים גדולה על אלפי תינוקות כן נמצא קשר כזה, ובכל זאת ההמלצה הרווחת היא כן להשהות את חיתוך חבל הטבור הן משום שמשקלם של היתרונות שבכך גובר על הסיכון לצהבת והן משום שכיום בצהבת ניתן לטפל ואין לה השלכות עתידיות. ההמלצה להשהייה היא אם התינוק בריא כמובן.
התינוקות שהכי מרוויחים מהשהיית חיתוך חבל הטבור הם פגים, מכיוון שמעצם היוולדם מוקדם ,הם חשופים לסיכונים מסוימים בתחילת דרכם בעולם כגון דימום תוך מוחי, דלקת המעי (NEC הידוע לשמצה) ומוות חלילה. נמצא כי השהיית חיתוך חבל הטבור עבורם מפחיתה את הסיכון לגורמי הסיכון הללו וכן כי הם נדרשים לפחות עירויי דם ונהנים מהתייצבות מוקדמת של לחץ הדם, המוגלובין יותר גבוה ומתן יותר שתן.
מכיוון שפגים רבים נולדים בניתוח קיסרי, ובניתוח קיסרי רוב בתי החולים בעולם לא מאפשרים השהייה של חבל הטבור מעבר ל30-40 שניות, חקרו את הנושא של חליבת חבל הטבור, ונמצא כי אותה חליבה מעלה את המדדים ומפחיתה סיכונים וניתן להשתמש בה במקרים בהם לא ניתן להשהות את החיתוך ולהמתין מס' דקות, ההמלצה הזו תופסת כמובן גם לתינוקות במשקל רגיל שנולדו בניתוח. בנוהל של הAAP שיצא בסוף 2016 נרשום שנדרש עוד מחקר בנושא החליבה.
לרשימת המחקרים המלאה בנושא וסיכום כל המחקרים קראו כאן - http://bit.ly/2gWNUFw
אז לחתוך או לא לחתוך? זו השאלה. אבל עכשיו יש לכםן את כל המידע, לקבל החלטה.
שתפו, תייגו הורים והורים לעתיד, שכולם יידעו את הזכות שלהם מיד לאחר הלידה.
ואם רוצים לדעת עוד על אפס הפרדה >> >> http://on.fb.me/1Lx7mQ2
וגם הצטרפו לקבוצת ההורים שלנו -
https://www.facebook.com/groups/zero.seperation
שתפו, תייגו ותעבירו את המסר הלאה.
אפס הפרדה - הזכות שלכם מרגע הלידה
הצילום העדין הוא של המיילדת והצלמת ליהי עמיצור לובל Lihi Amitsur Lubel
סרטון מעולה המסביר ומדגים אחיזה טובה של פה התינוק על השד. זהו הבסיס להצלחה בהעברת חלב יעילה בהנקה, ללא כאבים ופציעות בשד.
Attaching Your Baby at the Breast Good attachment will help a baby get more milk and make breastfeeding more comfortable. This video shows why good attachment is so important to breastfeeding success and what a mother can do to dee…
תמשכנה להניק מעבר לשנה הראשונה, ואל תאמינו אם אמרו לכן שהחלב שלכן הוא ''רק מים''. זה לא נכון! בשנה השנייה להנקה החלב שלכן עשיר יותר בשומן(11%), עשיר יותר בקלוריות. הוא מקור בטוח של מינרלים, ויטמינים,חלבון ושומן. את משקיעה בהנקה ארוכת טווח ומקבלת הגנה בריאותית שאף תרופה לא דומה לה: בהנקה של שנתיים ירידה של 50% בסיכון לדלקת מפרקים. בהנקה של מעל שנה ירידה של 28% לסרטן השחלות והשד, וישנן עוד טובות בריאותיות רבות.....
תזונה טובה - טובה קראוזה - הנקה למרחקים ארוכים - למה להיניק אחרי גיל שנה מיניקה פעוט בן שנה ומעלה? אם אמרו לך ש"החלב לא שווה כלום" טעו ובגדול, כל העדויות המחקריות המבוססות בכתבה הבאה.
ההדמיה של פעולת הלשון ב MRI בזמן הנקה, חשוב לראות ולהפנים, עד כמה אחיזה עמוקה על השד היא היא המפתח להעברת חלב טובה, ומכאן להנקה מוצלחת
Tongue in a MRI machine The tongue is a very important organ but we rarely every get a chance to see it in action. Here's what the human tongue looks like in an MRI machine. Produce...
תנו לאמהות ותינוקות להניק ולינוק בשלווה באשר הם...
אם התמונות העליונות לא פוגעות ומעליבות אותכם, למה שזה יהיה כאשר אם משביעה וחומלת את תינוקה? באו ביחד נשנה את הנורמות .. תינוק יונק זה טבעי ונפלא. בכל מקום שרעב או זקוק לנחמה
Admin lisa🐶
למטפלת בתינוק היונק למטפלת בתינוק היונק מאת ננסי מורבאכר, 2013 תרגמה: עדי יותם ערכה: בשמת אבן-זהר ננסי מורבאכר מרצה בכנס המקצועי השנתי של ליגת לה לצ'ה ישראל שיתקיים בתאריכים 8.9.2016 במרכז הרפואי שערי צדק בירושלים וב…
סרטון המדגים אחיזה טובה על השד, ומה קורה במצב של 'לשון קשורה'
בד.כ. כשמדברים על יתרונות ההנקה מדגישים את היתרונות לתינוק ושוכחים את התועלת לאם המניקה. ישנן הוכחות שהנקה מפחיתה את הסיכון לסרטן שד. סכרת מסוג 2 ומחלות לב
הנקת יותר- את מוגנת יותר!
When we talk about why breastfeeding is good, we tend to concentrate on why it is good for the baby. Too often we forget why breastfeeding is also good for the mother. There is good evidence that breastfeeding helps to protect the mother against certain cancers, type two diabetes and cardiac disease. Breastfeeding will not prevent breast cancer in every woman obviously, but it does reduce the risk. The attached graph shows how the longer a woman breastfeeds, the more her risk of breast cancer decreases. The following paragraph is an abstract of an article by experts published in Cancer Epidemiology in December 2015. Here is a link for the whole article https://www.dropbox.com/s/zxnfgnsxa7oo4tr/Cancer%20Epidemiology%202015%2C%20breast%20cancer%20and%20BF.pdf?dl=0
"Breast cancer is the most frequent cancer in women, and incidence rates have been rising in European Union (EU) countries over recent decades due in part to a sharp decline in breastfeeding practices. Evidence for a protective association between breastfeeding and the risk of breast cancer at all ages is convincing and modest protective relationships between breastfeeding and the risk of endometrial and ovarian cancers have been suggested. The reduction in breast cancer risk is estimated at 2% for an increase of 5 months of lifetime breastfeeding. The longer women breastfeed, the more they are protected against breast cancer. In addition, breastfeeding is associated with several health benefits for both the mother and the breastfed child. Taking all this evidence into account, the 4th edition of the European Code against Cancer recommends: ‘‘Breastfeeding reduces the mother’s cancer risk. If you can, breastfeed your baby’’.
מאמר (...קצת ארוך) אבל שווה על גאוניות חלב אם. הוא דינמי . משתנה בהרכבו בין היום ללילה. בין תחילת הנקה לסופה. מקבל אותות מהתינוק ומשנה הרכבו לפי צרכיו. חלקו עדיין סוד גדול. הוא נחקר במרץ, וכן, גילו שמכיל גם תאי גזע! איך יכול להיות שנוזל גאוני שכזה שעוצב אבולוציונית במשך 300 מליון שנה לתמיכה בהתפתחות מיטבית לגור האדם אינו בשימוש נרחב יותר? מה השתבש בנורמות התרבותיות שלנו?
The More I Learn About Breast Milk, the More Amazed I Am To produce breast milk, mothers melt their own body fat. Are you with me? We literally dissolve parts of ourselves, starting with gluteal-femoral fat, aka our butts, and turn it into liquid to feed our babies. Before and after giving birth to my daughter 10 months ago, I was inundated with urgent di...
החלטתי להתחיל להפסיק להחביא את עצמי, כי אין באמת שום דבר צנוע בהסתרת דיוק העשייה הנכונה בעולם, גם כשזה כנגד הזרם. גם אם דורש מאמץ ומזמין הרמת גבה. אני חושבת שצריך שינוי תודעתי של התפיסה מה היא המשמעות העמוקה של הקשר אמא-תינוק. שכל הפעולות בבי''ח צריכות לתמוך ביחידה הזאת כמקשה אחת כמו שתי ידיים ששייכות לגוף אחד. הדבר לא ישתנה בתוספת כח אדם [ שאכן חסר מאוד! ] יש צורך בשינוי תודעתי., מתן ידע רלוונטי לאחיות, וכן גם לרופאים... אני מצרפת מכתב שקיבלתי מיולדת כמעט אלמונית , שפגשתי למזל שתינו במחלקה, ולולא כתבה אותו לא הייתי יודעת עד כמה המפגש ביננו היה כה משמעותי עבורה. והינה הוא כלשונו :
אישה שהצילה לי את ההנקה,
אני כבר הרבה זמן רוצה לכתוב לך אבל לא מספיקה כמלאכתן של אמהות רבות שעבודתן לא נגמרת, אבל הנה מצאתי זמן לכתוב לך באמצע הלילה בזמן ההנקה 😉
את וודאי לא זוכרת אותי, עוברות לך כלכך הרבה יולדות תחת הידיים... ילדתי לפני קצת יותר מחודשיים, לידה שניה, את הראשונה ילדתי בתל אביב והיו בי פחדים רבים ללדת בנהריה עם כל הסיפורים ששמעתי אבל היה לי חשוב להיות קרובה לבית וגם לידה שנייה... אני כבר לא ילדה מבולבלת...
בערב פסח כמה שעות לאחר כניסת החג צירים... מוצאי החג ברוך השם יש תינוק!
אני כמובן רוצה להניק! את הגדול הנקתי שנה, החיבור היה מיידי אבל התינוק הזה... קטן יותר ומשהו פחות זורם. מבקשת יועצת הנקה שתבוא לצפות בי מניקה ואולי תיתן דגשים (ביקשתי4 פעמים... ) וגם יום למחרת ... לאחר כל הקריאות מגיעה מישהי אבל מאחר והתינוק בדיוק אכל הוא לא שיתף פעולה אז היא נתנה כמה דגשים שכבר ידעתי והמשיכה לדרכה ואני עם אותה תחושה שמשהו פה אחרת.
מגיע יום השחרור כולי מתרגשת ואז אומרים לך התינוק ירד הרבה במשקל הצהבת גברה וכדאי שתתחילי לתת פורמולה אם את רוצה לצאת אבל כרגע אתם לא משתחררים וזו כמו סטירה לפנים להביט בעולל הקטן הזה ולהרגיש שלא מלאת את תפקידתך כאמא (למרות שזה לא נכון ולא קשור אבל בכל זאת אישה אחרי לידה והורמונים...) ואני כעסתי. כעסתי מאוד ביקשתי כלכך הרבה פעמים מישהי שתייעץ! אחות שתעיר אותי בלילה ותוודא שהנקתי אותו ידעו לשלוח לי כל 3 שעות אבל מישהי שתסייע בחיבור הזה שלא תמיד הולך חלק?!?! לא...
בערב בדקו שוב עלה קצת במשקל אבל הצהבת עלתה. לא מספיק בשביל פוטו ולא נמוך בשביל להשתחרר, ומכאן התחילה דרך שהתחלקה בין בדיקת רופא בוקר וערב ודקירות לתינוק שלי כל 6 שעות וכל רופא שפוגש אותי מדבר על לתת פורמולה... ואני... אני עם ניסיון, יודעת שיש לי חלב נהדר, יודעת שאם אתן בקבוק יהיה לו בלבול פטמות, שהוא גם ככה חלש וזה לא יחזק את ההנקה אבל את עייפה ועצובה וכלכך רוצה לצאת משם אז נכנעתי והתחילתי לתת בקבוק. נותנת ובוכה ולא מצליחה להבין איך רופאים בבית חולים אומרים לי שזה מה שהילד שלי צריך יותר מאשר את החלב של אמא שלו!
ואז את הגעת! וברגע מאוד קריטי עודדת אותי והתפעלת מהידע שהפגנתי בנושא. נתת לי בדיוק את זריקת הכוח שהייתי צריכה כדי להתנגד לזה ולא לוותר על ההנקה כמו שחשבתי כבר לעשות. באת ובדקת מספר פעמים איך הולך למרות שזו לא היתה חובתך, באת והנחת ונתת לי הרבה כוח להילחם על מה שנכון לי ולאחר שהשתחררתי נשאתי אותך בליבי בכל פעם שחוויתי קשיים בנושא (והיו עוד המון כאלה).
אין לי ספק שאם לא היינו נפגשות ברגע הקריטי הזה התינוק שלי (ששמו בישראל כורם) לא היה יונק עכשיו!
אז רציתי לומר לך תודה בשמי ובשם כורם על כך שהיית שם בשבילנו בצומת כלכך חשובה ושאת עוד מלווה אותי ברוחך בכל פעם שאני נתקלת בקושי.
תודה ומי ייתן ותמשיכי לעשות חיל ולהעניק כפי שאת עושה.
נשיקות עדי וכורם
כללים למבקרים אצל משפחה עם תינוק חדש: להביא דבר מאכל, לעזור במטלות הבית, לא לחבק את התינוק, להשאיר את הדיעות שלך לעצמך, ולבוא לזמן קצוב..
אמהות יקרות, הקיץ רק מתחיל... בימים חמים יתכן ותינוקכן ירצה לינוק יותר תכוף. תקשיבו לגוף שלכן ותקפידו לשתות מים :)
הדגמה של שיפור אחיזה על השד מבלי לנתק את התינוק ולחברו שנית
תינוק תופס שד בעזרת ד''ר ג'ק ניומן - וידאו ~ מקום תומך הנקה תינוק תופס
כל מילה בסלע
איך יכול להיות שבכל בתי החולים בישראל ברירת המחדל הוא הפרדה אוטומטית של אמא ותינוק כשעה לאחר הלידה?
מדוע לא ההפך? מדוע שלא ברירת המחדל תהיה שתינוקות שהרגע נולדו לא מופרדים מהאמהות שלהם אלא אם כן האמא אמרה אחרת?
תחשבו באיזו מערכת רפואית הזויה אנחנו חיות? במקום, שבית החולים שהבין שאפס הפרדה זה הדבר הטבעי והנכון כמו שארגון הבריאות העולמי ממליץ וכך מתנהלים במדינות מתוקנות, ויישם את הנוהל הזה כדיפולט בכל הלידות- ההפך הוא הנכון.
קודם כל בואו נפריד אמא ותינוק, אח"כ מי שתלחם, תדרוש, תתחנן, תישאר עם התינוק שלה.
מי ההזוי שמסיע את האוטובוס הזה ואיך אפשר לדרוש מכולם לעצור ולתת לנו לרדת??
הקריאה שלנו היא פשוטה מאוד: *תפסיקו להפריד תינוקות מאמהות*
תינוק שוהה 9 חודשים בבטן אמו, הוא שומע את רחשי ליבה, את קולה ומכיר את הריח שלה ורק שלה.
אין שום הסבר הגיוני שמצריך את ההפרדה הגורפת הזו אלא אם כן יש צורך רפואי מיוחד.
בישראל השנה היו 190,000 לידות. 90% מהן לידות תקינות בריאות ליילודים בריאים. ועדיין, כשעה עד שעתיים לאחר הלידה , בגלל נהלים של בית חולים, מגיעה אחות תינוקייה עם עגלה לחדר ומבקשת לקחת את התינוק שהרגע יילדת למחלקה אחרת הרחק ממך.
את, שהרגע ילדת את התינוק/ת שנשאת בבטנך, צריכה להיפרד ממנו/ה כי לבית החולים יותר נוח שהתינוק יגיע לבדיקות בתינוקייה מאשר להקצות כח אדם שיבוא אלייך, ולא משנה המחיר האישי שאת תשלמי
אז חשוב לנו שתדעו, שבהרבה בתי חולים בעולם המערבי, במדינות מתוקנות הנורמה היא הפוכה!!! לא מפרידים אמא ותינוק אפילו לא לרגע, לא לשעה לא לשעתיים ולא "רק לבדיקות", התינוק מקבל את כל הבדיקות והטיפולים ליד ועל האמא שלו. כי היא מקור החיים שלו. היא החום, והיא המזון, והיא זו שנשאה אותו בבטנה.
רק בישראל, בשנת 2016, אמא צריכה "לנוח" ותינוק צריך "לנוח". בנפרד. החליטו עבורנו שאנחנו צריכות לנוח הרחק מהתינוק שלנו. כי החליטו. כי אנחנו עייפות. אבל אף אחד לא אמר לנו שכל המערך ההורמונלי שלנו עובד כך שמיד לאחר הלידה אנחנו מלאות באדרנלין. שוכחים שהגוף שלנו מותאם בתאום מושלם לתינוק – למחזורי שינה וערות, לצרכים פיזיים נוספים שלו כמו חום גוף, רמות סוכר בדם וכשהוא יישן גם אנחנו ישנות וכשהוא ער אנחנו ערניות.
ומה עם אבא? אבא פה, אז אם אני צריכה לנוח הוא ישגיח על התינוקי שלי לידי. ללא הפרדה. כי ככה אני נחה הכי טוב, כשאני משגיחה על התינוק שלי. אני או בן זוגי.
אז למה לא ההפך? למה לא להשאיר את כל התינוקות עם האמהות שלהם ורק אמהות שדורשות שייקחו מהן את התינוק שלהן מכל סיבה שהיא, ללא שום שיפוטיות יילקחו?
מדוע 90% מהתינוקות בישראל צריכים להיות מופרדים ממקור החיים שלהם? אחרי שעה ?!
המצב הזה חייב להשתנות! זה בלתי נתפס ולא יכול להימשך כך.
במקום לתת לאמא ותינוק להגיע לבונדינג, להניק, ולאמא להבין שהיא האחראית היחידה על התינוק שלה, שהיא הרגע הפכה להיות אמא, במקום זה, מגיע בית החולים ומפריע לתהליך ההיקשרות הכ"כ טבעי הזה, הוא הופך את עצמו לאחראי על התינוק הזה ולבריאותו, יוצר מצב שבו ההורים לא מרגישים את האחריות הזו. "לא, כל עוד אני בבית החולים בית החולים אחראי על התינוק שלי, ורק כשנצא בעוד יומיים זה אני. "
זה יוצר מצב שבו אנו כחברה מתייחסים לתינוקיות כמו בייביסיטר, התינוקיות בישראל מלאות בתינוקות שנותרים לבד ללא אמא. מלאות, מתפוצצות.
על כל אחות תינוקייה יש 12 תינוקות במקרה הטוב, 12 תינוקות שנמצאים ללא אמא שלהם, בוכים, לעיתים בוכים כל כך הרבה זמן שהם פשוט מכבים את עצמם והולכים לישון, ואז כשהאמא של אותו תינוק נכנסת היא רואה אותו ישן ומאמינה שהוא טופל טוב.
נהלי בתי החולים בישראל יוצרים מצב שבו אמא שלא תשאיר את התינוק שלה עם מישהו אחר אפילו לא עם סבתא שלו, יום אחרי שהיא תצא מבית החולים, נאלצת לתת בבית החולים לאישה זרה לשמור לה על התינוק שלה. לעיתים לכל הלילה. למה? כי היא הופרדה, כי אמרו לה התינוק באחריותנו, כי לימדו אותנו שזה הדבר הטבעי וההגיוני לעשות וערערו את הידיעה הפנימית - שזה התינוק שלה ורק היא מחליטה עליו ורק היא אחראית עליו.
כל זה, זה באשמת נהלי בתי החולים, כל זה יוצר חברה מעוותת. וכל זה חייב להיפסק.
תאפשרו לכל הנשים והיילודים להישאר ביחד כברירת מחדל, תפסיקו לשלוח אחיות תינוקייה לחדרי הלידה לבקש את התינוקות, כי התינוק הוא שלנו ולא של בית החולים.
כל אמא שמרגישה שהיא לא מסוגלת, שקשה לה, שאין לה מלווה שעברה עליה לידה קשה מידי או מכל סיבה שהיא לא יכולה לטפל בילד שלה, תיגש בעצמה ותבקש עזרה מהתינוקייה, היא תבקש שייקחו וישמרו לה על הילד, רק שאז, הוא כבר לא ישכב שם עם 60 תינוקות נוספים. בתסריט הזה התינוקיות יהיו כמעט ריקות, ויהיו בהם רק תינוקות שזקוקים באמת להשגחה רפואית.
הצטרפו לקריאה שלנו לשינוי המדיניות בבתי החולים, שתפו את הפוסט, תייגו הורים, תייגו רופאים, אחיות, מנהלים, אנשי ציבור וכוח, בואו נפסיק את העיוות הזה, בואו ניתן לאמא ולתינוק זמן ולהפסיק להילחם לאחר הלידה על הזכות הטבעית שלהם להיות יחד.
אפס הפרדה כברירת המחדל בבתי החולים בישראל.
**************************************************************
תייגו, שתפו, שעוד הורים לפני לידה יבינו את הזכויות שלהם.
ואם אתםן רוצים/ות עוד פרטים על אפס הפרדה ואיך ניתן ליישם אותה בבתי החולים בישראל - כנסו לסיור הפתיחה שלנו - http://on.fb.me/1Lx7mQ2
מקור תמונה --> http://bit.ly/292eY4Y
הדגמה של מתן בקבוק לתינוק בצורה תומכת הנקה,-"האכלה קצובה" העיקרון הוא לתת לאט ומעט. לנסות ולחקות את ההנקה שבה התינוק אקטיבי והיניקה ממושכת
Paced Bottle Feeding For The Breastfed Baby Paced bottle feeding is a method of bottle feeding that is designed to mimic breastfeeding. There are many reasons families might decide to try it. Some moth...
מזדהה מילה במילה.... כשנולד תינוק נולדת גם אמא. ישנו ידע בסיסי שנחוץ לאם טרם הלידה. הפנמת הידע והפיכתו לפעולה נכונה לעתים לוקחת זמן. התמיכה באם הטריה צריכה להיות טוטאלית. לא פחות. לידה היא דבר טבעי, אבל גיוס הכחות והפנמת הסיטואציה החדשה לוקחים זמן. משך הזמן משתנה מיולדת אחת לרעותה, וזה הזמן שיש לשאת את היולדת ופרי בטנה על כפיים. הצוות הסעודי . הרפואי. המשפחה. הקהילה.
אמא צעירה, לידה ראשונה, ילדה יום קודם, כל כך מבולבלת, ממש לא מבינה מה קורה איתה...
"אני צריכה שתסבירי לי, לא הבנתי, מה עושים, מתי מאכילים, איך, הם אמרו לי בתינוקייה שהוא אמור לאכול כל 3 שעות, אבל בכל פעם שאני באה לקחת אותו אחרי שלוש שעות הוא בכלל ישן, הוא ישן כבר שעות, זה בסדר?
ואני יושבת ומסבירה, יש עוד המון יולדות שמחכות לי, אני אמורה להזדרז, אבל משהו בה משך אותי, לא הייתי מסוגלת לזרוק לה שתי הנחיות ולהמשיך.
הסברתי, הסברתי לה על השעות לאחר הלידה, על הבכי של התינוקות בתינוקייה, על המתח שהם נכנסים אליו בזמן שהם בוכים ללא מענה, על התגובה של תינוק שבכה ובכה ובסוף נרדם מייאוש, על העומס האדיר בתינוקייה ועל כך שאין מצב שאחות אחת יכולה לספק את כל הצרכים של 13 תינוקות שהרגע נולדו (גם בגיל חצי שנה היחס הזה ייראה לנו לא להיט).
אני מסבירה שהוא ישן כי הוא עשה כיבוי, כדי לשמר אנרגיה, הבכי שורף קלוריות, מסבירה שההורמון של המתח עדיין גבוה אצלו, בדיוק כמו שהיה כשהוא בכה. מראה לה איך האגרופים שלו מכווצים, המצח שלו זעוף, מדגימה לה איך כל נגיעה בו מעוררת בהלה ובכי חד, מסבירה לה עם כאב רב שהוא פשוט בפוסט טראומה מהשעות לבד בתינוקייה, שם דקרו אותו ומדדו לו חום וקילחו אותו והכל ביעילות ובזריזות בלי שום הצעת נחמה, מראה לה איך ברגע שאני מורידה לו את הבגדים ושמה אותו עליה עור לעור הוא מיד נרגע, כל הגוף שלו מתרכך.
מסבירה לה שלצערי הטעו אותה, שהוא לא רעב כל 3 שעות, שלפעמים הוא רעב גם אחרי שעה, שהיא לא יכולה לדעת כמה זמן הוא בכה והתייאש עד שהיא באה (כמה פעמים ראיתי אותם עושים את זה :( ), וממליצה לה לעבור לביות מלא ולא לתת לו להיות רגע בתינוקייה בלעדיה מהרגע הזה. ובכלל, לתת לו להיות עליה בעור לעור כמה שיותר, לעשות תיקון ולהחזיר לעצמו את הביטחון בעולם הזה.
והיא יושבת שם ובוכה, וכל רגע אומרת לי שהיא לא מאמינה, לפעמים אני מרגישה שאני לא רוצה להסביר את זה יותר, לא רוצה להכאיב לאמהות יותר, אבל הבטחתי לעצמי, ביום שאני גיליתי את כל זה, הבטחתי לעצמי שאגלה את זה לכמה שיותר אמהות, כולן צריכות לדעת את זה, וכמה שיותר מוקדם יותר טוב.
*****************************
תייגו, שתפו, שעוד הורים לפני לידה יידעו.
ואם אתםן רוצים/ות עוד פרטים על אפס הפרדה ואיך ניתן ליישם אותה בבתי החולים בישראל - כנסו לכאן - http://on.fb.me/1Lx7mQ2
*****************************
מחקר על 77 פגים (שבוע 26-30) שמחצית מתזונתם היתה חלב אם. נמצא כי התפתחות מוחם היתה טובה יותר! יותר רקמת מוח. מחקרים אחרים מצאו קשר בין קוגניציה לנפח מוח. הינה לכם עוד סיבה למה יש צורך דחוף בבנק חלב-אם בארץ, סתם ככה כמו בכל העולם המודרני . מגיע לכולם הטוב ביותר!!
Breast milk linked to significant early brain growth in preemies - Scienmag Feeding premature babies mostly breast milk during the first month of life appears to spur more robust brain growth, compared with babies given little or no breast milk. Studying preterm infants in ..
אין תחליף לחלב אם! - ד"ר מיכאל לייטמן לאחר שניסינו את שלל תרכובות המזון לתינוקות, משרד הבריאות העולמי יוצא למלחמה חסרת תקדים בתחליפי חלב אם, ומחזיר אותנו למקור. דווקא בעידן המודרני שאפשר להחליף כל דבר באינסטנט, בהנקה יש משהו עמוק הרבה יותר ממזון שאותו לא ניתן להחליף. מה …
שיעור ההנקה ברחבי העולם אצל תינוקות בני פחות מחצי שנה.
פשוט מצער לראות את האחוזים הנמוכים. איך יתכן שהבריאה נתנה לאישה מתנה יקרת ערך, לקידום בריאותה ובריאות צאצאיה - הפיזית והנפשית,
,והיא עושה בה שימוש כ''כ זעום, ומה זה אומר עלינו כחברה, כאן על הכדור המופלא הזה. ....
יש הרגשה שהתבלבלנו קצת, לא ??
האם זה קורה גם בישראל?
ארגון הבריאות העולמי, ה WHO , פרסם החודש דוח שמותח ביקורת קשה על חברות המפרסמות פורמולות של תחליפי חלב אם וטוען שפרסום אגריסיבי, הכולל חלוקת דוגמיות בחינם, פוגע בשיעורי ההנקה ומקל על נשים רבות את ההחלטה לא להניק.
הקוד של אירגון הבריאות העולמי, אוסר על פרסום וקידום שווקי של תחליפי חלב. בנוסף הקוד אוסר על מתן התוויות בריאותיות ואידאליזציה של תחליפי החלב. על פי ה WHO , כל פרסום שהוא של תחליפי חלב אם, חייבת לכלול אמירה על העדיפות של הנקה על פני כל פורמולה ועל כל שיש סיכונים בהימנעות מהנקה.
ה WHO ממליץ על הנקה בלעדית במשך ששת החודשים הראשונים לחיים ולאחר מכן, שילוב של מזונות נוספים לצד הנקה, עד גיל שנתיים.
תעשיית תחליפי החלב מגלגלת סכום של 45 מיליארד דולר בשנה ולפי התחזיות, סכום זה צפוי לעלות ל 70 מילארד דולר בשנה.
אין ספק שיש מקרים בהם האשה לא יכולה להניק מסיבות בריאותיות או נפשיות, אבל אלו מיעוט המקרים. ברוב המקרים, עקב הנוחות והזמינות של הפרומולות, נשים רבות בוחרות לא להניק או להפסיק את ההנקה בשלב מוקדם על מנת לחזור לעבודה. ארגון הבריאות העולמי טוען שלחברות המייצרות את תחליפי החבל יש חלק מרכזי בתופעה זו בכך שהן מפרסמות בצורה מסיבית ולא פעם אגרסיבית את מוצריהן (בתוך מחלקת היולדות, חלוקת דוגמיות חינם וכו') ומדגישות של המעלות של תחליפי החלב שלהן (כגון מכיל אומגה 3, מכיל פרוביוטיקה ועוד) ובכך יוצרות מצג שווא שתחליף החלב נותן מענה איכותי בדומה לחלב אם.
ארגון הבריאות העולמי קורא למדינות לחוקק חוקים שיגבילו את אופן הפרסום של תחליפי החלב וזאת כדי להגדיל את שיעורי ההנקה באוכלוסיה. מתוך 194 מדינות שנבדקו בדוח, רק ב 37 מהן חוקקו חוקים המגבילים את אופן השיווק והפרסום של תחליפי החלב.
הנקה הינה בעלת תועלת רבה הן לאמא והן לילוד. היא מקטינה סיכון למספר רב של מחלות, החל מסרטן השד, סכרת נעורים, אטופיק דרמטיטיס, עודף משקל, מחלות אוטואימוניות, מחלות לב ועוד.
חלב אם מכיל נוגדנים ותאי דם לבנים מהאם - מרכיבים חשובים ששום תחליף לעולם לא יהיה מסוגל לספק. חבל אם מכיל גם הורמונים שונים, כגון הורמון גדילה, הורמונים מווסתי תיאבון, אנזימי עיכול, החיונים להתפתחות ולגדילה של הילוד. הורמונים ששום תחליף לא יוכל לספק.
חלב האם מכיל גם מגוון עצום של חיידקים פרוביוטיים, מגוון ששום תחליף לא יכול לספק, גם אם הוא מכיל חיידקים פרוביוטיים.
יש בחלב אם חומר שנקרא בשם המלט - hamlet (כמו היצירה המפורסמת של שייקספיר), חומר שהתברר כמחסל תאי סרטן מ 40 סוגים שונים וזאת ללא כל פגיעה בתאים שאינם סרטניים.
המינרלים בחלב אם קשורים לחומצות אמינו ולכן ספיגתם טובה הרבה יותר לעומת מינרלים שהוספו לפורמולה.
אלו רק חלק קטן מהיתרונות העצומים של חלב אם.
האם נזכה לראות גם בישראל חוקים שמגבילים את אופן הפרסום והשיווק של תחליפי החלב? הלוואי.
עד אז, הפיצו פוסט זה כדי לקדם את ההנקה בישראל.
שלכם,
ד"ר גיל יוסף שחר (M.D)