ACREHAB
Academy for Rehabilitation Sciences: levenslangleren voor zorgprofessionals
Onze live 'From Science to Practice' webinar met Dr. Michel Mertens omtrent de pathofysiologie van inflammatie-gerelateerde musculoskeletale schouderklachten gemist? Vergeet dan niet dat je de opname hiervan nog tot het einde van dit kalenderjaar kan bestellen en bekijken!
➡️ Ga naar onze website 🌐 https://acrehab.ugent.be/2024_inflammatie_schouder
➡️ Bestel de opname 💻
➡️ Bekijk de opname thuis 👀
➡️ Vul de online bevraging in ✅
➡️ Ontvang 4 PQK punten 🎉
❄️ Dit koude weer doet ons al denken aan de kerstperiode, dus waarom wachten tot december om kadootjes uit te delen...
🎁 Daarom organiseert ACREHAB tesamen met een aantal UGent collega's maar liefst 3 gratis navormingsactiviteiten in November!
❓ Je honger naar kennis stillen, benieuwd naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten of op zoek naar de laatste accreditatiepunten?
👩🏿🏫 Als navormingsinstituut van Universiteit Gent biedt ACREHAB een aantal toegankelijke navormingsactiviteiten die op deze noden inspelen.
🎯 Deze activiteiten stimuleren de interactie tussen academici en clinici en de uitwisseling van kennis en ervaring.
🗣️ Gegeven door dé experten uit het vakgebied, uit binnen- en buitenland.
🆓 Daarbovenop nog eens helemaal gratis en geaccrediteerd!
🖱️ Dus wacht niet langer en schrijf je nu in!
🌐 https://acrehab.ugent.be/
🏛️ Samen met onze collega's van de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie organiseren we deze gratis online navormingsactiviteit voor de stagementoren van de basisopleiding.
👶🏻 Tijdens deze webinar geeft collega Dr. Amy De Roubaix (pediatrische kinesitherapeut en postdoctoraal onderzoeker UGent) handvaten voor de vroegtijdige herkenning van Developmental Coordination Disorder (DCD) bij jonge kinderen.
Deze navormingsactiviteit is uitsluitend en specifiek bedoeld voor stagementoren van de UGent opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.
Stagementoren kunnen gratis deelnemen mist inschrijving via 🌐 https://acrehab.ugent.be/stagesemi_DCD24 (link in bio)
Nog geen stagementor maar wel interesse om dit te worden? Meer ℹ️ vind je op https://www.ugent.be/ge/reva/nl/onderwijs/bachelorenmaster/afgestudeerden/stagementor
🔥 Tijdens de aankomend REVA-CLUB wordt een update gegeven over de huidige evidentie omtrent de revalidatie van chronische musculoskeletale pijn. Er wordt ingegaan op de internationale criteria om te kunnen spreken van een interdisciplinaire multimodale pijnbehandeling (IMPT), de inhoud en effectiviteit van IMPT op basis van wetenschappelijke bevindingen, hoe IMPT te personaliseren op maat van de patiënt en toe te passen in de klinisch praktijk.
🧑🏼🏫 Het multidisciplinair lesgeversteam gespecialiseerd in de behandeling van chronische musculoskeletale pijn bestaat uit Prof. Rob Smeet (pijnrevalidatiearts CIR en hoogleraar Maastricht University 🇳🇱), Dr. Stefan Elbers (psycholoog & gedragsonderzoeker Hogeschool Utrecht 🇳🇱), Dr. René Oosterwijk (pijnrevalidatiearts & medisch directeur CIR 🇳🇱). Onze in house experte Elise Cnockaert (kinesitherapeut AZ Sint-Lucas Gent & mandaatsassistent UGent 🇧🇪).
🆓 Gratis geaccrediteerde avondlezing & netwerkreceptie. Inschrijven op 🔗 https://acrehab.ugent.be/2024-revaclub-pijnrevalidatie (link in bio)
📢 Na een succesvolle 1e editie & een reeds uitverkochte 2e editie komt de navorming grip krijgen op klimblessures in 2025 terug voor een 3 editie!
🧗🏼♂️Lesgeefsters Elyne Heirman en Lara Dieben nemen je mee in de wereld van de klimsport en leren je hoe je de klimmend atleet en hobbysporter kan begeleiden en ondersteunen tijdens de revalidatie van pulley- en elleboogblessures.
💬 Dat deze opleiding een aanrader is lees je uit getuigenissen van voormalige deelnemers.
👉🏼 Mis de kans niet om erbij te zijn en schrijf je in op https://acrehab.ugent.be/2025-klimblessures
🆕 Wil je je inzicht, klinisch redeneren & arsenaal aan vaardigheden m.b.t. de revalidatie bij personen met de ziekte van Parkinson uitbreiden en/of verdiepen? Dan is deze driedaagse, intensieve navorming iets voor jou!
👴🏼 Na een opfrissing over de pathofysiologie, symptomen, classificatie & diagnostiek staan we stil bij de therapeutische richtlijnen, therapeutische oefenconcepten en oefen we nieuwe vaardigheden in. Dit vanuit verschillende disciplines & invalshoeken en rekening houdend met het ziektestadium.
👨🏼🏫 Het multidisciplinaire lesgeversteam bestaat uit gedreven en enthousiaste collega’s die hun expertise graag met je delen.
ℹ️ https://acrehab.ugent.be/2025-parkinson
🆕 Hamstringletsels zijn een vaak voorkomend probleem binnen sprint-gerelateerde sporten zoals voetbal, rugby en atletiek. Ook Achillespees tendinopathie is een frequent voorkomende overbelastingblessure dewelke kan leiden tot langdurige beperkingen en steeds terugkerende klachten.
🔎 Tijdens dit minisymposium in de namiddag van 27/11 zullen Prof. Hans Tol (Amsterdam University Medical Center 🇳🇱) en Prof. Stijn Bogaerts (UZ Leuven 🇧🇪) resultaten uit recente onderzoeken toelichten met betrekking tot de risicofactoren en de preventieve en therapeutische aanpak van hamstringletsels en pees-tendinopathieën, alsook hoe je de ‘return to play’-beslissingen maakt en kan aanpakken bij deze blessures. Prof. Erik Witvrouw (UGent) modereert de sessie.
👨🏫 Het is de unieke kans om te leren van, en in interactie te gaan met twee experten in het vakgebied van de sportrevalidatie die ondermeer ervaring hebben met het medisch begeleiden van voetbalclub AFC Ajax, volleybalteam Asterix Avo en de Belgische nationale volleybalteams van de vrouwen (Belgian Yellow Tigers) en de mannen (Belgian Red Dragons).
Deelname is gratis maar registratie is verplicht.
ℹ️ https://acrehab.ugent.be/2024-symposium-blessures
📅 Vandaag is het dag van de mentale gezondheid. Hoe waak jij als zorgprofessionals over je eigen welzijn? Is dit een vraag waar je graag eens over reflecteert, met aandacht voor je eigen denken, voelen en handelen in werk-gerelateerde situaties?
👨🏼⚕️🪞 Tijdens de navormingsdag 'Tools om jezelf mentaal te coachen als zorgprofessional' nemen we je functioneren in verschillende situaties onder de loep om patronen te herkennen. Na zelfreflectie en -analyse gaan we op zoek naar tools om oplossingsgericht te handelen in verschillende contexten. Het is een praktisch gerichte dag, waar je als deelnemer bewust wordt gemaakt van jouw manier van omgaan met persoonlijke en professionele situaties, zowel in relatie tot jezelf als tot anderen. Je leert direct en zeer concreet hoe je uitdagende situaties op een constructieve manier kunt aanpakken.
👩🏼🏫 Deze navorming wordt gegeven door Katrien Bartholomeeusen. Katrien is kinesitherapeut, manueel therapeut, erkend professioneel coach en bemiddelaar in ondernemingszaken. Ze heeft grondige en wetenschappelijk ondersteunende kennis en kunde vanuit verschillende dimensies en staat met haar twee voeten al meer dan 25 jaar in de praktijk tussen patiënten, cliënten en collega’s. Met haar ervaring en passie voor het gedrag van mensen en de daarbij horende mentale en emotionele dimensies is Katrien de ideale persoon om je te begeleiden en je aan te leren hoe je jezelf mentaal kan coachen als zorgprofessional om je mentaal welzijn te bewaken.
ℹ️ https://acrehab.ugent.be/2024-mentalecoaching (link in bio)
⚠️ Het piriformis syndroom, iedereen heeft wel er al van gehoord maar slechts weinigen weten het te erkennen in de dagdagelijkse praktijk. Bestaat het wel? Is het een myofasciale of een neurogene pathologie? Het doel van deze navorming is dat je dit syndroom leert te begrijpen, je hieromtrent een up-to-date visie te geven zodat je het syndroom bij je patiënten kan herkennen. Je verwerft de juiste kennis en vaardigheden van testen die je hiervoor nodig hebt. Daarnaast leer je het piriformis syndroom behandelen op een evidence-based manier.
🧑🏻🏫 Onze in-house expert Levi Decrock die lesgeeft aan de UGent in de postgraduaat Manuele Therapie en daarnaast als zelfstandig kinesitherapeut werkt in zijn eigen praktijk verzorgt deze navorming.
ℹ️ https://acrehab.ugent.be/2025-piriformis
🙌🏼 Calling all manual therapists 🙌🏻
De refresher course mid- en laag cervicale manipulatietechnieken komt er in 2025 opnieuw aan!
✅ Heropfrissing en verfijnen van gekende manipulatietechnieken
✅ Verdieping van het klinisch redeneren voor toepassing van manipulaties van de mid- en laag cervicale wervelzuil
✅ Verwerven van nieuwe inzichten en vaardigheden in het kader van mid- en laag cervicale wervelzuilmanipulaties
ℹ️ https://acrehab.ugent.be/2025-refresher-midlaagcervicale
De laatste 🔸REVA-CLUB🔸 van 2024 komt er aan waarbij je een gratis lezing kan bijwonen gevolgd door een netwerk-receptie waarop je kan bijpraten met sprekers en collega's.
🔥 Tijdens deze REVA-CLUB wordt een update gegeven over de huidige evidentie omtrent de revalidatie van chronische musculoskeletale pijn. Er wordt ingegaan op de internationale criteria om te kunnen spreken van een interdisciplinaire multimodale pijnbehandeling (IMPT), de inhoud en effectiviteit van IMPT op basis van wetenschappelijke bevindingen, hoe IMPT te personaliseren op maat van de patiënt en toe te passen in de klinisch praktijk.
🧑🏼🏫 Voor deze lezing zijn we verheugd een aantal Nederlandse gastprekers te ontvangen. Het multidisciplinair lesgeversteam gespecialiseerd in de behandeling van chronische musculoskeletale pijn bestaat uit Prof. Rob Smeet (pijnrevalidatiearts CIR en hoogleraar Maastricht University 🇳🇱), Dr. Stefan Elbers (psycholoog & gedragsonderzoeker Hogeschool Utrecht 🇳🇱), Dr. René Oosterwijk (pijnrevalidatiearts & medisch directeur CIR 🇳🇱). Onze in house experte Elise Cnockaert (kinesitherapeut AZ Sint-Lucas Gent & mandaatsassistent UGent 🇧🇪).
ℹ️ https://acrehab.ugent.be/2024-revaclub-pijnrevalidatie
🏥 Ken je ons ACREHAB 'on tour' aanbod al? Wij verzorgen hierbij een navorming ter plaatste in jouw zorginstelling.
📽️ Hilde Dewil, kinesiste bij Woonzorgcentrum Delacroix legt in deze getuigenis uit waarom ze kozen voor een ACREHAB-opleiding op hun eigen locatie.
📨 Contacteer ons op [email protected] voor een voorstel op maat!
📢 In collaboration with Schoudernetwerk Vlaanderen and with the support of the doctoral schools of UGent, ACREHAB is organizing an evening symposium on shoulder rehabilitation on October 29.
🆕 Experts in this field will give presentations on innovations in shoulder rehabilitation anno 2024 and update you on the evaluation and treatment of proprioception deficits, the role of sleep disorders in shoulder pain, new insights into exercise therapy and post-surgical rehabilitation of the shoulder.
🤝🏻 It is a unique opportunity to hear various international experts speak during a scientific based and clinically relevant symposium. After the lectures, you will have the opportunity to network with the speakers and other clinicians and academics in the field during a reception offered by Schoudernetwerk Vlaanderen.
The lecturers are none other than:
🗣️ Prof. Jean-Sébastien Roy (Université Laval 🇨🇦)
🗣️ Dr. Birgitte Hougs Kjær (Copenhagen University Hospital 🇩🇰)
🗣️ Dra. Amanda Ager (Brunel University 🇬🇧 UGent🇧🇪)
🗣️ Prof. Liesbet De Baets (KU Leuven 🇧🇪)
UGent colleagues Prof. Annelies Maenhout and Prof. Anke Van Bladel will moderate the symposium.
Participation is free but registration is required.
More ℹ️ via https://acrehab.ugent.be/symposium-shoulderrehab-2024 (link in bio)
🆕 Na een succesvolle voorjaarseditie rond de aanpak van klimblesssures én een volle aankomend najaarseditie in december 2024 is er nu ook een nieuwe editie in 2️⃣0️⃣2️⃣5️⃣ waarop je kan inschrijven!
🧗♂️ Boulderen en sportklimmen winnen de laatste jaren sterk aan populariteit. De sport is laagdrempelig, sociaal en Olympisch vertegenwoordigd, maar niet geheel zonder risico. De klimmende atleet krijgt belastingen op de vingers (en bij uitbreiding het gehele bovenste lidmaat) te verduren die nagenoeg uniek zijn voor de sport, met kenmerkende letsels tot gevolg.
💪 Tijdens deze dagopleiding voor handtherapeuten en kinesitherapeuten komen de pathofysiologie, classificatie & diagnostiek, en het revalidatieproces en gerelateerde technieken en oefenmaterialen voor de meest voorkomende hand- en elleboogblessures bij klimmers aan bod.
👩🏼🏫 Lesgeefsters Lara Dieben & Elyne Heirman zijn beiden kinesitherapeut & handtherapeut en klimster in hun vrije tijd. Hun hobby werd een professionele interesse en ze specialiseerden zich tot de specifieke preventie & behandeling van vinger-, pols- elleboog- en schouderklachten bij klimmers. Deze kennis, ervaring & passie delen ze tijdens deze vorming met andere geïnteresseerde therapeuten.
ℹ️ https://acrehab.ugent.be/2025-klimblessures
👀 Gespot Prof. Hannah Keppler die misvattingen over tinnitus aankaart!
🔔 Wil je meer weten over tinnitus en hoe je patiënten met tinnitus kan helpen met hun klachten? Prof. Keppler en haar collega's reiken je de nodige handvaten aan tijdens onze 2-daagse navorming over de multidisciplinaire aanpak van tinnitus op 21 oktober en 08 november.
Schrijf je in via 🌐 https://acrehab.ugent.be/2024-tinnitus
Een nieuwe editie van de meerdaagse navorming handtherapie startte op vrijdag en dat zag er zo uit 👇🏼
🌬️ De respiratoire fysiologie en pathologie van het (pasgeboren) kind zijn anders dan bij volwassenen. Daarnaast kunnen baby's en kleine kinderen onze therapieinstructies niet verstaan en uitvoeren zoals dit bij volwassenen het geval is. Dit maakt dat respiatoire aandoeningen bij baby's en niet-coöperatieve kinderen om een aangepaste revalidatie vragen. Tijdens deze 2-daagse navorming wordt ingegaan op de ontwikkeling, fysiologie en pathologie van het respiratoire stelsel bij het kind en de kinesitherapeutische respiratoire technieken die je kan gebruiken voor de behandeling van deze pathologieën.
💬 Dat je deze navorming de nodige achtergrondkennis biedt rond respiatoire aandoeningen bij kinderen en praktische tips en trics om je behandeltechnieken aan te passen voor gebruik in pediatrische populaties blijkt uit bovenstaande getuigenissen van ex-deelnemers.
ℹ️ Ben je er deze editie ook bij? Schrijf snel in via https://acrehab.ugent.be/2024-respiratoire-kinderen
Klik hier om uitgelicht te worden.
Video's (alles zien)
Contact de scholen
Telefoon
Website
Adres
Corneel Heymans 10
Ghent
9000
KL Ledeganckstraat 4
Ghent, 9000
Een visie waarin leerlingen zelf “eigenaar” zijn van hun leerproces! #wearedki
Industrieweg 232
Ghent, 9030
Officiële Facebookpagina van de Bachelor Grafische en Digitale Media van Arteveldehogeschool
Gebroeders Desmetstraat 1
Ghent, 9000
Kies je eigen studieshake en word een kei in AI, Internet of Things, telecom, netwerken of web
Jozef Plateaustraat 22
Ghent, 9000
https://www.ugent.be/ea/nl/diensten/bibliotheek https://www.instagram.com/faclibingarch/
Heiveldstraat 117
Ghent, 9040
Meer dan 1000 leerlingen, 2 campussen en 11 A*O afstudeerrichtingen. SJC, samen gaan we hogerop !
Coupure Links 653
Ghent, 9000
IAAS Gent is the local IAAS committee in Ghent. IAAS is the International Association of students in
Abdisstraat 56
Ghent, 9000
Richtpunt campus Gent Abdisstraat (de PM) is een warme middenschool die zowel A-stroom, B-stroom als onthaalonderwijs aanbiedt. We zijn de onderbouw van Richtpunt campus Gent Henle...
Visitatiestraat 5
Ghent, 9040
Sluit je aan bij de leerlingenraad van het Sint-Janscollege!
Tweekapellenstraat 38
Ghent, 9050
De ouderraad wil de band tussen ouders, leerlingen en school versterken met als doel van de school een leuke, gezonde, gezellige en veilige plek te maken.
Jozef Plateaustraat 22
Ghent, 9000
www.architectuur.ugent.be