Woonder.be
natuurlijke bouwprojecten, bouwmaterialen, plan- en bouwadvies en opleiding
Voor de snelle beslissers: deze maandag onze opleiding over bouwen met strobalen.
Een uitgebreide theoretische verdiepingsdag voor wie aan de slag wilt met dit natuurlijke, lokale en kwalitatieve materiaal.
Wanneer? Ma 7/10 van 10u tot 17u.
Waar? Tuin van Padua, Gent
Samen met Peter Vos van architectengroep barchi.
Aanmelden? Alle info en inschrijven via de website: www.woonder.be/agenda.
Foto: Thomas Noceto.
______
Workshop in de kijker!
Volgende week maandag 7 oktober ontvangen we je voor onze diepgaande opleiding Alles over bouwen met strobalen.
Met strobalen kan je eenvoudige en heel degelijke gebouwen neerzetten. Gezond, comfortabel en warm van sfeer. Er bestaat waarschijnlijk geen bouwmethode met een lagere impact.
Eenvoudig? Zeker!
Zo eenvoudig dat we het bij ontwerp en uitvoering vaak veel te moeilijk maken. Maar ook weer niet zo eenvoudig dat je het vanzelf kan ontwerpen en uitvoeren.
In deze opleiding krijg je een breedbeeld overzicht van strobalenbouw: wat er kan, hoe het kan, wat er niet kan, wat het met je doet. We geven je inzicht in opbouw, materialen, aanpak, planning, …
Deze opleiding is ideaal voor wie met strobalen aan de slag wil als ontwerper, bouwer of opdrachtgever. Het is meer dan even snuffelen: je kent de voordelen, de uitdagingen en de belangrijkste principes van ontwerp en uitvoering.
> Wanneer? Ma 7/10 van 10u tot 17u in de Tuin van Padua in Gent. Samen met Peter Vos van .
> Voor wie? Architecten, aannemers, bouwheren, studenten en andere nieuwsgierigen. Op niveau voor professionals, maar ook toegankelijk voor wie zelf gaat bouwen of gewoon geïnteresseerd is.
> Volgde je eerder al de praktijkworkshop strobalen? Dan krijg je korting. Ook als student of coöperant krijg je een mooie korting.
Alle info en inschrijven op de website.
Tot dan!
Op de foto: project De Kaasdroger. Aannemer: . Architect: . Foto: Yvan De Saedeleer.
______
We willen natuurlijker, eenvoudiger, lokaler gaan bouwen. Dat is beter, voor het milieu en voor ons.
Onze basisopleiding verandert je visie op bouwen.
We bekijken het waarom van natuurlijk bouwen. We stellen vragen over hoe het anders kan en zien de mogelijkheden.
De tijd is rijp.
De kennis is voorhanden.
Kom langs in de basisopleiding natuurlijk bouwen en verander je blik op bouwen.
______
Bij woonder ondersteunen we je bij jouw natuurlijke bouwproject.
We begeleiden jou van pril bouwidee tot lievelingshuis.
Van droom naar fijne plek.
Van perceel naar meergezinswoning.
Van pand met potentieel naar performante bedrijfsruimte.
🌱 Benieuwd naar het aanbod?
🌳 Traject natuurlijk bouwen: persoonlijke begeleiding op maat van jouw bouwproject.
> Intake: we brengen je vraag in kaart, leggen onze aanpak grondig uit en geven antwoord op al je vragen.
> Voortraject: Gaan we samen verder? Dan bekijken we je wensen en de mogelijkheden van je plek. We maken scenario’s, budgetten en een stappenplan.
> Bouwtraject: Wil je niet zelf aan de slag en gaan we samen bouwen? Dan stellen we, samen met jou, een team samen om het ontwerp, aanbestedingsdossier en de uitvoeringsplannen op te maken. We begeleiden je project en volgen mee op zodat je natuurlijke en circulaire ambities gevolgd worden.
🌳 Advies op maat: voor bouwheren, architecten of aannemers.
> Planadvies: heb je een plan en wil je advies hoe je dat best uitwerkt volgens de principes van natuurlijk bouwen? Specifieke vragen over haalbaarheid, details, materiaalkeuze, uitvoering? Zeker zijn dat je niets over het hoofs ziet? We zitten samen aan tafel.
> Advies op de werf: zit je op de werf met een specifieke situatie en twijfel je aan oplossingen? Vraag je je af wat natuurlijke materialen kunnen beteken? We geven je onze expertise.
Op de website kan je de details lezen en vind je prachtige voorbeeldprojecten waar we bij betrokken waren. We helpen je graag op weg zodat je weet wat de mogelijkheden zijn.
Zo kan je alvast beginnen dromen, en bouw je mee aan een duurzaam verhaal.
Welkom bij woonder bouwt!
______
Als je natuurlijk gaat (ver)bouwen is hout een van de basismaterialen om mee aan de slag te gaan.
Alleen: heb je er al eens bij stilgestaan waar dat hout vandaan komt? Vaak komt het van ver weg en heeft het al verschillende bewerkingen en fabrieken gezien voor jij ermee aan de slag gaat. Dat kan anders!
Wat als we vertrekken van zeer lokaal hout. Een boom die toch geveld moest worden, misschien wel op de werf zelf. En hoe kan je dan die boom klaarmaken als constructiehout, met zo natuurlijk mogelijke technieken en handwerktuigen.
Op 24 september organiseren we samen met het MOT in Grimbergen en Ante Corthals van Tasketee een dagopleiding natuurlijk bouwen met zeer lokaal hout. Tijdens deze opleiding leer je theorie én praktijk.
Je leert over lokale houtsoorten als constructiemateriaal. Je leert als een ambachtsman of -vrouw naar je boom of stam kijken, bepalen hoe en waar je het beste verzaagt. Een volleerd houtbewerker worden vraagt jaren ambachtswerk, maar tijdens deze opleiding leren we je kijken naar de mogelijkheden in theorie en praktijk en ervaar je hoe efficiënt lokaal bouwen is.
Een unieke gelegenheid om je kennis over houtconstructies te verrijken!
Wanneer?
Dinsdag 24 september van 10u tot 17u, door .
Waar?
in Grimbergen. We voorzien een licht middagmaal.
Voor wie?
Voor schrijnwerkers, architecten, erfgoedspecialisten, liefhebbers van hout.
Er is geen voorkennis vereist, maar het helpt.
Aanmelden & alle info via de website.
Tot dan!
______
Oude gebouwen renoveren.
Oude gebouwen van voor 1950 worden vaak gesloopt omdat we niet meer goed weten hoe ze werken. Bij een verbouwing zien we de uitdagingen en moeilijkheden en besluiten al snel dat het niet meer de moeite waard is om het gebouw te herstellen. Of: er wordt geopteerd voor renoveren maar met ingrijpende aanpassingen aan de constructie en afwerking met plastic, beton en cement.
Maar is dat nodig? Is het niet veel zinvoller en ecologischer om te vertrekken van wat we al hebben?
Bij oude gebouwen is het een kwestie van ze goed te verzorgen en in ere te herstellen. Door met natuurlijke materialen en technieken te werken kan je oude gebouwen helemaal opnieuw gebruiksklaar maken, met alle hedendaagse comfort én een aangename leefkwaliteit. We hoeven dat trouwens niet voor de nostalgie te doen; renovatie met natuurlijke materialen is technisch beter en zorgt dat het gebouw nog vele jaren mee kan gaan.
Hoe doe je dat dan? Dat is waar onze dagopleiding pathologie van oude gebouwen over gaat. Op 20 september ontvangen we samen met erfgoedexpert Ivo Segers voor een dagopleiding over de natuurlijke renovatie van oude gebouwen. We gaan aan de slag met de vraag: hoe kan je een oud gebouw weer herstellen en met de juiste materialen klaar maken om opnieuw zo lang mogelijk te gebruiken. Tijdens de opleiding bekijken we beeldmateriaal en bespreken we tal van mogelijke problemen (scheuren, zouten, opstijgend vocht, vochtige vloeren, …). Je leert de oorzaken te achterhalen en de juiste oplossingen te bepalen.
Wanneer?
Vrijdag 20 september van 10u tot 17u.
Waar?
-circomat in Antwerpen.
Voor wie?
Voor architecten, aannemers, gepassioneerde verbouwers, gemeenten, stedenbouwkundigen, … Geen voorkennis vereist.
Aanmelden & alle info via de website.
Tot dan!
Op de foto: 't Schip in Hoegaarden door Hoecksteen bvba.
______
September bij woonder.
Benieuwd naar natuurlijk bouwen en zin om er het fijne van te leren?
Dit najaar organiseren we weer heel wat interessante cursussen en praktijkworkshops.
🌱 Pathologie van oude gebouwen: vr 20 september van 10u tot 17u in Antwerpen, met .
🪵 Natuurlijk bouwen met zeer lokaal hout: di 24 september 2024 van 10u tot 17u in het MOT in Grimbergen, met Ante Corthals van Tasketee.
🌱 Basisopleiding Natuurlijk Bouwen: 8 lessen op donderdag tussen 20u en 21u, van 26 september tot 12 december (exacte datums op de website).
Alle info en aanmelden via de website!
Op de foto: Project Bioklas in Edegem. Aannemer: Het Leemniscaat. Architect: . Foto's: .
______
Voor de snelle beslissers!
🌱 Benieuwd naar natuurlijk bouwen maar weet je niet waar te beginnen? Start met onze basisopleiding! In 8 lessen leer je op een toegankelijke en degelijke manier het wat, waarom en hoe van natuurlijk bouwen. We bespreken alles van natuurlijke intelligentie tot circulair bouwen, van gebouwfysica, bouwwerven en materiaaleigenschappen tot kalk, leem en vezels. Benieuwd? Bekijk zeker de website!
🌱 Vanmiddag gaan we van start met de eerste les: bouwen met natuurlijke intelligentie. Online, van 12u tot 13u. De rest van de week en volgende week komen we samen voor de volgende lessen.
🌱 Geraak je er vandaag niet? Sluit je gerust morgen nog aan! De lessen die je nu mist, kan je inhalen tijdens de volgende reeks.
Tot straks!
Op de foto: Project De Tuin van Padua. Architect: Bast Architects & Engineers. Fotograaf: Marc Sourbron.
______
Mieke en Tom bouwen een nieuwbouwwoning met strobalen.
“Wij hebben in 2017 deze grond gekocht met een stenen ongezellige bungalow in een leuke omgeving: een bos, een grote eigen tuin en toch nog winkels dichtbij. Na enkele jaren wonen en sparen hebben we de knoop doorgehakt om een volledige nieuwbouw te zetten.
We geloven dat de bouwsector veel ecologischer kan, daarom proberen we onze hele bouw zo ecologisch mogelijk aan te pakken. Bij elke stap die we zetten worden materiaalkeuzes afgewogen. Zo hopen we een fijne gezonde woning neer te zetten voor ons gezinnetje.”
Benieuwd? Op 30 augustus gaan we een dag samen bouwen aan de woning van Mieke en Tom.
Strobalenbouw is super low-impact, eenvoudig, zeer haalbaar en gezond. Je moet enkele goed weten hoe het moet. Dat leren wij jou!
🌱 Een volledige dag mee bouwen in de praktijk, op een echte werf.
🌱 Alle ruimte om vragen te stellen en bij te leren over het hoe en waarom.
🌱 Alle tijd om uitgebreid te oefenen en het vakmanschap in de vingers te krijgen.
Wanneer?
Vrijdag 30 augustus van 10u tot 17u in Sint-Niklaas, samen met Architectengroep Barchi.
Voor wie?
Architecten, aannemers, bouwheren, aannemers, gepassioneerde verbouwers, studenten en andere nieuwsgierigen.
Alle info en aanmelden via www.woonder.be/agenda.
Tot dan!
Foto van een eerder strobalenproject door barchi.
______
Zag je onze vernieuwde webpagina met bouwmaterialen al?
Bij woonder verkopen we natuurlijke materialen voor jouw project.
🌱 Natuurlijk bouwen begint namelijk met... natuurlijke materialen. Kwalitatieve, lokale en pure grondstoffen om je bouwproject te realiseren. Zuiver zonder compromissen, degelijk voor het leven. Maar waar vind je ze? Een bouwproject is zo al complex genoeg zonder dat je het hele land wilt rondrijden.
🪵Benieuwd naar het aanbod? We hebben kalkhennep, bouwstrobalen, isolatieschelpen, gespleten bamboematten, kurkkorrels, hydraatkalk, hennepscheven, 100% natuurlijk additief voor kalkhennep, tras, kalei, kalkmortel, kalkchape, natuurlijk hydraulische kalk, kurkchape en we verhuren mengers voor op de werf.
Op de website kan je voor elk van de materialen lezen waarvoor je ze kan gebruiken, en we helpen je graag op weg met kiezen zodat je de juiste materialen bestelt voor jouw project.
🌞 Dankzij ons uitgebreide netwerk en jarenlange ervaring met natuurlijk bouwen kunnen we jou voorzien van de juiste materialen en expertise om je project in de praktijk te brengen. Source to site. Zo weinig mogelijk fabrieken en onnodige tussenstappen. Woonder faciliteert de rechtstreekse link tussen de kwalitatieve grondstoffen en jouw project.
Zo hoef je het niet allemaal zelf uit te pluizen, en kan jij je toeleggen op de realisatie van je droom.
Welkom bij woonder materialen: jouw leverancier van natuurlijke bouwmaterialen.
PS: Sla deze post op voor later! Zo vind je het overzicht later gemakkelijk terug wanneer je gaat klussen of (ver)bouwen.
______
Hoe natuurlijk bouwen? (3/3)
Door gebruik te maken van natuurlijke bouwmaterialen gunnen we onszelf - en de wereld - een heel aangename plek om in te wonen.
Ondanks de voordelen van natuurlijk bouwen gebeurt dit vandaag nog veel te weinig. Waarom? Zelfbouwers of aannemers weten vaak nog niet goed hoe er aan te beginnen. De kennis is vaak nog ontoegankelijk waardoor er toch maar terug naar de moderne (vaak chemische) oplossingen wordt gegrepen.
Daarom maken we het je gemakkelijk: bij woonder kan je natuurlijke bouwmaterialen bestellen, toegepaste opleidingen en workshops volgen en krijg je persoonlijke begeleiding bij je natuurlijke bouwproject. Zo hoef je het niet allemaal zelf uit te pluizen en kan je bouwen op onze jarenlange expertise.
Natuurlijk bouwen is niet moeilijk, het vraagt alleen dat we de dingen vanuit een ander perspectief bekijken. Laten we hier samen werk van maken!
______
Wil je meer weten over het wat, waarom en hoe van natuurlijk bouwen? Onze opleidingsagenda van het najaar staat online. We gaan in augustus van start met:
> Basisopleiding Natuurlijk Bouwen: 8 lessen, elke middag tussen 12u en 13u, van 19 tot 29 augustus.
> Workshop bouwen met strobalen: vr 30 augustus van 10:00 tot 17:00 in Sint-Niklaas, met Architectengroep Barchi.
Alle info en aanmelden via de website!
Op de foto: Project De Superette in Bokrijk. Aannemer: Het Leemniscaat. Architect: BC Architects & Studies. Fotograaf: Thomas Noceto.
______
Waarom zou je natuurlijk bouwen? (2/3)
Over het veranderende klimaat hoeven we je wellicht niet meer te vertellen. Maar waarom is natuurlijk bouwen zo'n belangrijke schakel?
De bouwsector heeft een aanzienlijke voetafdruk, zowel door de grote hoeveelheid materialen die wordt gebruikt als door het transport ervan. Onderzoek wijst uit dat de focus op een lagere CO2-uitstoot in gebouwen net kan leiden tot meer uitstoot tijdens de bouw en productie.
Met andere woorden, de volledige keten en levenscyclus van gebouwen moet mee in rekening worden gebracht. De oplossing ligt voor de hand: meer lokale en natuurlijke grondstoffen gebruiken. Ze vragen minder transport, ze creëren minder CO2 bij de productie en ze slaan CO2 op in het gebouw zelf.
Duurzaamheid is geen ver-van-ons-bed verhaal, integendeel. Onze woningen zijn de hoeksteen van een gezond leven, voor ons en voor het klimaat.
______
Wil je meer weten over het wat, waarom en hoe van natuurlijk bouwen? Onze opleidingsagenda van het najaar staat online. We gaan in augustus van start met:
> Basisopleiding Natuurlijk Bouwen: 8 lessen, elke middag tussen 12u en 13u, van 19 tot 29 augustus.
> Workshop bouwen met strobalen: vr 30 augustus van 10:00 tot 17:00 in Sint-Niklaas, met Architectengroep Barchi.
Alle info en aanmelden via de website!
Op de foto: Project De Superette in Bokrijk. Aannemer: Het Leemniscaat. Architect: BC Architects & Studies. Fotograaf: Luc Daelemans.
______
Wat is natuurlijk bouwen?
Er is gelukkig meer en meer aandacht voor duurzaamheid maar het is goed om er even bij stil te staan wat dat juist wilt zeggen.
Natuurlijk bouwen betekent in essentie: bouwen met wat de natuur ons te bieden heeft.
Dat betekent dat we gebruik maken van bouwmaterialen recht uit de natuur die bovendien snel hernieuwbaar of ruim voorradig zijn. We gebruiken bijvoorbeeld leem, stro, hennep, kalk, hout, kurk, schelpen, … Van materialen die noodzakelijk, maar toch belastend zijn, zoals bijvoorbeeld kalk, gebruiken we zo weinig mogelijk en kiezen we de minst belastende versie, namelijk hydraatkalk.
Bovendien zoeken we naar zeer lokale ketens voor bouwmaterialen, onder andere van reststromen uit landbouw, bosbouw en natuur- en groenbeheer, zodat er zo weinig mogelijk fabrieken en zo weinig mogelijk transport aan te pas komt.
Klinkt straf? Dat is het ook! Maar deze natuurlijke materialen hebben hun kwaliteit en effectiviteit al bewezen doorheen de jaren, en dankzij onze moderne inzichten en vakkennis kunnen we hier degelijke, toekomstgerichte woningen mee (ver)bouwen. Van structuur tot isolatie en afwerking.
De kunst zit 'm simpelweg in het omdenken. In je project vanuit een ander perspectief bekijken en dan keuzes durven maken!
Meer leren?
In augustus organiseren we een Basisopleiding Natuurlijk Bouwen: 8 lessen, elke middag tussen 12u en 13u, van 19 tot 29 augustus.
Liever ineens in de praktijk?
Workshop bouwen met strobalen: vr 30 augustus van 10:00 tot 17:00 in Sint-Niklaas, met Architectengroep Barchi.
Lees alle details op de website. Tot dan!
Op de foto: Project Groots wonen in de rij. Aannemer: Het Leemniscaat, Baert Gebroeders. Architect: Dries Van de Poel.
______
Natuurlijke bouwmaterialen.
Wanneer je gaat bouwen of klussen krijg je heel wat keuzes voorgeschoteld. Hoe wil je dat je project er uitziet, hoe ga je het oriënteren, welke functionaliteiten vind je belangrijk, kan je het goed onderhouden, …
Er komt heel wat bij kijken, maar aan de basis van dit alles ligt een belangrijke beslissing:
welke materialen ga je gebruiken?
De standaard invalshoek vandaag is die van de 'moderne' materialen: beton, cement, plastic en chemische additieven.
Maar kan het ook anders? De materialen die je gebruikt bepalen de kwaliteit en leefbaarheid van je gebouw. De plek waar je dagelijks woont, werkt, slaapt, speelt, ontspant. Dan kan je maar beter in een gezond gebouw wonen, toch?
Er zijn gelukkig heel wat alternatieven voorhanden, we hebben die chemische materialen echt niet nodig. Je kan met puur natuurlijke materialen de prachtigste gebouwen neerzetten van A tot Z en je interieur afwerken in alle soorten stijlen. Je hoeft er heus niet voor in Bokrijk te gaan wonen. :)
Wonen in een gebouw met natuurlijke materialen is simpelweg heel aangenaam. Het betekent dat je kan ademen en niet in een plastic omhulsel zit, dat je kan ontspannen in een goede akoestiek, en dat je leeft in een stabiel binnenklimaat dat bestand is tegen wisselende weersomstandigheden - en daar hebben we er tegenwoordig genoeg van.
Als je deze zomer gaat (ver)bouwen of klussen: ga dan zeker eens kijken op onze website. We hebben een uitgebreid assortiment puur natuurlijke bouwmaterialen, specifiek geselecteerd op hun kwaliteit. Ze zijn eenvoudig om mee te werken en je bepaalt ermee hoe zalig je de komende jaren gaat wonen.
Mail ons gerust voor vragen!
Op de foto: de indrukwekkende houtconstructie voor de Tuin van Padua, een vroegere kapel waar nu 18 gezinnen wonen. Bast architects & engineers. Foto: Marc Sourbron.
______
Goed nieuws!
Onze nieuwe opleidingsagenda voor het najaar staat online. En nog beter nieuws: we beginnen in augustus al met een 'bootcamp' van de basisopleiding voor wie zich ineens helemaal klaar wilt stomen voor het nieuwe seizoen.
🌱 Basisopleiding Natuurlijk Bouwen Bootcamp: 8 lessen, elke middag tussen 12u en 13u, van 19 tot 29 augustus.
Ben je dan nog volop in vakantiemodus? Geen zorgen, er staat nog een tweede, meer gespreide reeks gepland vanaf september
🌱 Basisopleiding Natuurlijk Bouwen: 8 lessen, telkens op donderdagavond tussen 20u en 21u, van 26 september tot 5 december.
Wil je je inzichten én vaardigheden over natuurlijk bouwen helemaal verdiepen? Dit najaar komen we samen voor weer heel wat boeiende workshopdagen. Bekijk hier alvast het overzicht:
🌱 Workshop bouwen met strobalen: vr 30 augustus van 10:00 tot 17:00 in Sint-Niklaas, met Architectengroep Barchi
🌱 Pathologie van oude gebouwen: vr 20 september van 10:00 tot 17:00 in Borgerhout, met Ecomat
🌱 Natuurlijk bouwen met zeer lokaal hout: di 24 september van 10:00 tot 17:00 in het MOT in Grimbergen, met Tasketee
🌱 Alles over bouwen met strobalen: ma 7 oktober van 10:00 tot 17:00 in De Tuin van Padua in Gent, met Architectengroep Barchi
🌱 Houtverbindingen in natuurlijk bouwen en renoveren: vr 8 november van 10:00 tot 17:00 in Mortsel, met Tasketee
🌱 Ontwerp en detaillering voor natuurlijk bouwen en renoveren: di 19 november van 10:00 tot 17:00 in Gent, met Architectengroep Barchi
🌱 Alles over bouwen met kalkhennep: di 3 december van 10:00 tot 17:00 in De Tuin van Padua in Gent, met Het Leemniscaat
🌱 Pathologie van oude gebouwen: vr 13 december van 10:00 tot 17:00 in Antwerpen, met Ecomat
Eens je de eenvoud en kracht van natuurlijk bouwen hebt ontdekt is er geen weg meer terug. Onze opleidingen bruisen van de inspiratie en doen je handen kriebelen om onmiddellijk aan de slag te gaan.
Sla dit overzicht op in je favorieten zodat je er later terug naar kan komen kijken, en ga intussen zeker al eens kijken op de website.
Tot binnenkort!
Op de foto: Project De Kaasdroger. Aannemer: Het Leemniscaat. Architect: Architectengroep Barchi. Foto: Yvan de Saedeleer.
🏗️🌳 CASCO schiet uit de startblokken!
Het is officieel: we trapten met 12 enthousiaste partners het grensoverschrijdende project CASCO, Carbon Sink Construction, af in Antwerpen.
Dit Interregproject zal een ecosysteem voor zeer lokale natuurlijke materialen in België en Nederland uitbouwen. Met ons consortium willen we dat bouwen met lokale natuurlijke materialen de meest voor de hand liggende keuze wordt voor bouwprofessionals.
Om dat doel te bereiken zullen we de komende drie jaar de vraag naar en het aanbod van natuurlijke materialen uit reststromen vergroten. Meer informatie 🖇️ https://interregvlaned.eu/casco-carbon-sink-construction/over-ons
Wij gaan met Woonder hele korte ketens van opzetten om van reststromen uit landbouw, bosbouw en natuur- en groenbeheer bouwmaterialen te maken. Zo weinig mogelijk fabrieken, zo weinig mogelijk transport. Wie ideeën heeft voor de zeer korte keten of zelf speler is mag ons contacteren!
Op 14 november is er een eerste internationale event: tijdens de Expert Day ‘Toekomstbestendig bouwen met biobased materialen’ geeft Pixii je een stand van zaken uit de bouwsector. Meer informatie en inschrijven 🖇️ https://nieuws.pixii.be/aanbod/opleidingen/toekomstbestendig-bouwen-met-biobased-materialen/
______
In dit project werken we samen met VIBE vzw, Avans Hogeschool, Universiteit Gent, murmuur architecten B.V. CVBA, Inagro vzw, Labland vzw, FRAAi Architecten, KiemKracht, Pixii / Passiefhuis-Platform vzw, Pitterz, Seedscope Insight. CASCO wordt gefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland.
De zomervakantie is begonnen. Het ideale moment om de handen uit de mouwen te steken en te klussen in huis! Heb je plannen? Onthoud dat er heel wat natuurlijke opties zijn om te (ver)bouwen. Minstens zo kwalitatief en veel gezonder voor jezelf en het milieu. We helpen je graag op weg!
Goed om te weten: tijdens het bouwverlof zijn we er even tussenuit, van 13 juli tot 4 augustus, maar je kan wél materialen bestellen of ons alvast contacteren voor een samenwerking achteraf.
> De website van Woonder Materialen steekt in een nieuw jasje! Je vindt er nu een duidelijk overzicht van alle materialen die we in huis hebben en heel wat achtergrondinformatie over hoe je ze kan gebruiken. We verkopen de materialen die we zelf het beste vinden na onze jarenlange ervaring. Zo kan je zelf vlot op weg en weet je dat je degelijke grondstoffen in huis haalt voor je project! Ga dus zeker eens kijken op de website zodat je deze zomer ineens met je natuurlijke materialen kan werken.
> We hebben er een heel mooi semester opzitten bij Woonder Academie. Na de zomer komen er weer heel wat boeiende opleidingen op de agenda. De beste manier om als eerste op de hoogte te blijven is onze nieuwsbrief, dus meld je alvast aan via de website.
> Zoals steeds kan je ook bij ons terecht bij Woonder Bouwt voor advies op maat. Als particulier wanneer je een bouwheer wilt voor je project, maar ook als professioneel bouwheer of architect wanneer je extra fundamenten kan gebruiken voor je natuurlijke bouwproject of met vragen zit. Contacteer ons vrijblijvend.
Zomerse groeten en tot binnenkort!
Op de foto: Project De Kaasdroger. Aannemer: Het Leemniscaat. Architect: Architectengroep Barchi. Foto: Yvan De Saedeleer.
______
Als je natuurlijk wil gaan bouwen of verbouwen, zit je goed bij Woonder!
Steeds natuurlijker, steeds lokaler, steeds eenvoudiger. Steeds beter, ook voor jou. We hebben een visie op wat goed bouwen is en maken resolute keuzes: de tijd is rijp.
We maken van natuurlijk bouwen de logische keuze en we zetten je op weg en helpen je doorheen het ontwerp- en bouwproces. Onze bouwmaterialen zijn compromisloos zuiver en degelijk, onze opleidingen veranderen de bouwwereld en we zijn bekend om onze expertise en eerlijk advies.
Met Woonder (ver)bouw je met een positieve impact op jezelf, je klanten en andere mensen, hun omgeving, milieu en klimaat.
Meer weten? Op onze website kan je nog veel meer lezen: mooie bouwprojecten, diepgaande informatie over natuurlijke bouwmaterialen, het hoe en waarom van natuurlijk bouwen, … Heel wat boeiende inspiratie als je deze zomer een klein of groter bouwproject plant!
Project op de foto: Groots wonen in de rij. Aannemer: Het Leemniscaat, Baert Gebroeders. Architect: Dries Van de Poel.
______
Woonder heeft als missie om het vakmanschap van natuurlijk bouwen weer op de kaart te zetten. Je kan bij ons terecht voor natuurlijke bouwmaterialen, kwalitatieve opleidingen en advies bij jouw bouwproject. Alles om je op weg te helpen met je project, als particulier of als professional. Lees alle details op de website en contacteer ons bij vragen.
Klik hier om uitgelicht te worden.
Video's (alles zien)
Type
Website
Adres
Gent
Ghent
H. Drubbelstraat 33
Ghent, 9041
De core business van De Weerdt Renovatiebedrijf zijn hoogstaande gevelrestauraties. Bij ons vind u geen snel oplapwerk maar kwaliteit.
Ghent, 9000
De bvba Atecon specialiseert zich sinds enkele jaren in isolatie - en renovatiewerken van woningen en appartementen. We bieden onze klanten een waaier aan mogelijkheden aan waarbi...
Lourdesstraat 11
Ghent, 9041
Atelier LG werkt op maat van uw woning en uw budget. Van algemene (ver)bouwwerken tot kleine klussen. Renovatieproject? meubels op maat? aanpassen sanitair of elektriciteitsnet? Aa...
Industrieweg 124
Ghent, 9032
Denys is an innovative, multidisciplinary and international construction group that specialises in water, energy, mobility, infrastructure, engineering, tunnelling, restoration and...
Brugsesteenweg, Gent
Ghent, 9000
UCS este o companie de construcții care angajează oameni dornici de muncă! Astfel,suntem în căutare de angajați responsabili și muncitori atât cu pașaport românesc cât și cu pașapo...
Mariakerksesteenweg, Gent
Ghent, 9031
- Dak- en wandbeplating - Asbestverwijdering - Epdm-rubber - Plaatsen van staalframe - Isoleren
Ghent
Bij DMG Aannemingen kan u terecht voor alle nieuwbouw en/of renovatie gerelateerde projecten.