CorToxy
Ik ben e holistische apotheker.Wanneer e symptoom chronificeert,dan Teach ik jou in de bredere aanpak
Best Wishes for 2024!
Ook in 2024 ondersteun ik jou in een diagnose, een klacht, een symptoom.
Www.cortoxy.be
Een onderzoek dat aantoont wat er echt toe doet om een kwalitatiever en zelfs langer leven te ‘leiden’.
1. Lichaamsbeweging: metabool equivalent (verhoogd hartritme en ademhaling) aan 7,5u/week.
2. Geen verslaving aan opioïden (pijnstillers)
3. Nooit is het te laat om te stoppen met roken
4. Omgaan met stress: vermijden of omzetten in positieve energie.
5. Plantaardig, mediterraans dieet
6. Vermijden van drankmisbruik
7. Ononderbroken slaap van 7a9u per nacht
8. Positieve, sociale relaties onderhouden
Het is zelfs zo dat het hebben van diabetes type2, hoge cholesterol, beroertes en kanker de uitkomst niet veranderen.
Acht gewoonten die je moet overnemen om 24 jaar langer te leven: nieuwe studie belooft wel heel grote impact Wil je tot 24 jaar langer leven? Dan hoef je volgens een nieuwe Amerikaanse studie gewoon op je veertigste deze acht gezonde gewoonten over te nemen.
‘Ons brein is het meest hongerige orgaan’.
Laat onbewerkte voeding toegankelijker worden, zodat de grote, positieve impact zijn vruchten kan afwerpen.
Vorige week nog in de media: het project ‘brood(doos)nodig’: brooddozen van kinderen op school frequent niet waardevol gevuld….!
Het zou zo moeten zijn dat dit ‘food for brain’ bevat. Maar wat dit inhoudt, daar schiet men nog vaak tekort.
Het levert ons zoveel weldaad🧠
Mentale weerbaarheid, metabole flexibiliteit, preventie op ‘welvaarts’ziekten,…
Psychologe Kimberley Wilson: ‘We eten ons een weg naar alzheimer’ Ons dieet bepaalt hoe fris we denken. Een tekort aan vitamine B maakt ons agressiever en eieren wapenen ons tegen stress. Onze voeding beïnvloedt onze hersenen meer dan we beseffen, zegt de Britse psychologe Kimberley Wilson. ‘Er gebeurt te weinig met de inzichten die we hebben.’
‘Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en andere windmolens’.
Als apotheker, met mijn extra inzichten in de functionele geneeskunde, zet ik tijdens een anamnese in om het symptoom dat aangepakt moet worden, te bekijken vanuit de functie ervan.
Bv. Heel concreet…,een hot item…, voldoende maagzuur is nodig om eten te verteren. Als men chronisch het maagzuur blokkeert dan zullen de darmen het zwaar te verduren krijgen en is bacteriële, virale, schimmel- overgroei het gevolg. SIBO, Crohn,… : auto-immuunziekten die een overactiviteit van het immuunsysteem vragen.
- Wat als het teveel aan maagzuur een nut heeft en daardoor het pathogeen kan vernietigd worden….
- Wat als je weet hoe het teveel aan maagzuur kan geneutraliseerd worden door de productie van de juiste hormonen…
- Wat als juiste voeding een invloed kan hebben…
- inzicht van chronisch gebruik tov acuut gebruik…
Allemaal belangrijk in een anamnese, te ontdekken hoe we een patiënt kunnen helpen. Het vraagt tijd, motivatie en kennis om dit telkens weer opnieuw te doen en een waardevolle job te leveren.
Love my job…
Het is een uitdaging voor elk van ons, de job van vroeger nog te kunnen uitoefenen in zijn ‘core’.
de kwaliteitsindicatoren, georganiseerd vanuit de consumentenorganisatie, zullen moeten bekeken worden vanuit de apotheker als persoon, net zoals andere eerstelijnsfuncties en niet vanuit de apotheek op zich!
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220927_93783658
‘De kleinste verandering maakt het grootste verschil’. Een kleine verandering in het ‘nu’, kan zorgen voor een grotere, gezondere impact later. Deep Learning, inzicht geven is een basis van communicatie om ook patiënten te kunnen/leren motiveren in het belang van functionele zorg.
Weg met 'nu, nu, nu' Het dwangmatig handelen in het nu brengt geen geluk.
Hieruit wordt nog maar eens duidelijk dat er weerom studies aantonen dat voeding, En ook andere factoren zoals beweging, context, bioritme een invloed hebben op de gezondheid van de hersenen en de darm.
Ons brein staat boven alles en ‘spreekt’ met ons darmmicrobioom.
Als het voedingspalet ons nu zo’n voordeel biedt, wat houd je dan nog tegen om voluit te gaan?
https://www.knack.be/opinie/ook-voor-de-gezondheid-van-de-hersenen-is-goede-voeding-cruciaal/?fbclid=IwAR3xDqQX3haZu4bwzNm0Etmeyf3dGJuymUucmQWWQnm0vV9irMHeQG8b52c
What about, de lichaamstemperatuur, functioneel bekijken...
Zou het geen goed idee zijn om ook onze dagcurve te kennen?
Als ziekte zich stelt, is het voordeel om te achterhalen welk tekort meespeelt als een infectie niet tijdig wordt opgelost.
Tekorten kunnen zich oa. stellen door
🌡bioritmeverschuiving,
🌡 neuro-inflammatie, waarbij de hypothalamus de homeostase niet bewaart, 🌡 de lichaamssamenstelling waarbij de mogelijkheid bestaat dat koorts maken, uitblijft.
🌡 een chronisch actief immuunsysteem door toxines, schimmels, ...
Een objectief, meetbaar signaal kan dan onze lichaamstemperatuurcurve zijn.
🕵🏼Functioneel kijken naar een diagnose achterhaalt mogelijke tekorten, zet in op herstel/controle hierover en preventie.
Vandaag las ik een artikel in een vaktijdschrift, dat nog maar eens duidt op de noodzaak aan een extra job in de zorg die een meerwaarde is en zal zijn voor de patiënt. Die weg ben ik reeds ingeslagen. 😇.
Voor wie het effect van beweging nog niet kent, kan deze podcast eens beluisteren. Het is Het medicijn om welvaartsziekten te verhelpen. De BDNF die hieruit ontstaat, kan je met niets anders evenaren.
Naast Juiste voeding als medicijn, zal het na het beluisteren van deze podcast, het ook duidelijk worden dat bewegen een must is in Jouw levensdriehoek. Welke prioriteit aan soort beweging hangt af van de diagnose.
Zonder diagnose, dan beoefen je de variatie aan soorten beweging.
Patiënten die mij kennen weten waarover ik heb😉.
Waarom is lichaamsbeweging gezond? We weten allemaal wel dat beweging goed voor ons is. Als we teveel stilzitten neemt de kans op een hele reeks aandoeningen toe. Maar waarom is dat zo? Waarom...
What’s your purpose?
Maak jouw talent zichtbaar, concreet of groot.
Houd dit vast, hoe gek en anders, het blijft bijzonder.
Periodontale (neus/mond/kaak) klachten zijn de oorsprong van chronische ziektebeelden. Niet enkel vandaag, maar tijdens Elke interventie, hoe dan ook: houd rekening met een mogelijke zwakte op dit niveau. Juiste mondhygiëne, juiste voeding, juiste kennis over dagelijkse medicatie en het persoonlijk verhaal.
4jaren opnieuw studeren, me verdiepen in de wetenschap volgens de kPNI, werd bekroond met een Mastertitel. Officieel, als mijn kers op de taart: een nieuwe naam: corToxy
👉www.corToxy.be
Een gepast artikel dat aangeeft, wat het belang is, een doel te hebben en dat ook na te streven. Wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan om te bepalen hoe belangrijk het is voor iemand zijn gezondheid het doel te definiëren en desnoods te herbenoemen. Zelfs in elk stadium van het leven.
Mijn purpose vind je op www.corToxy.be
Wat is jouw purpose?
Purpose: meer dan een buzzword Purpose zou onder andere een positieve invloed hebben op bevlogenheid van medewerkers en de financiële performance van bedrijven.
Periodontale (neus/mond/kaak) klachten zijn de oorsprong van chronische ziektebeelden.
Recente onderzoeken tonen aan dat er duidelijke relatie is tussen verlies aan geur en tinnitus. Ons belangrijkste immunologische orgaan: de reukzin, moet direct gevaar (op elk niveau) kunnen waarnemen. Als we deze sterkte verliezen, dan bestaat de mogelijkheid dat ons gehoor zich versterkt zal laten ‘horen’ als afweer. De eerste interventie die noodzakelijk is, is ons reuk- En smaakorgaan weer aansterken. De barriëre hiervan is een mucuslaag, opgebouwd met de juiste suikers, bezenuwd vanuit de kaak.
‘Kennis is macht en heelt alle wonden’.
Inzicht vanuit de klinische- psycho-neuro-immunologie biedt een positieve evolutie in dit herstel.
"Leven met tinnitus hoeft geen probleem te zijn" | Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen | Universiteit Antwerpen "Leven met tinnitus hoeft geen probleem te zijn" Dossier Eén op vijf volwassen Belgen loopt rond met een constant geluid in de oren: tinnitus. Tinnitus kan leiden tot mentale klachten zoals slaapproblemen en angst, maar toch betekent dat niet dat je leven voorbij is na de piep. Integendeel: vandaag...
Het is en blijft een hot topic.
Ons microbioom, onze verdediging, ons tweede brein.
https://www.ted.com/talks/henna_maria_uusitupa_how_the_gut_microbes_you_re_born_with_affect_your_lifelong_health/up-next?utm_source=facebook.com&utm_content=talk&utm_term=science&utm_campaign=social&utm_medium=referral&fbclid=IwAR3SNNz-iDTkDrXbeAEDQogw3iYpz5qMDdxy0sg2LfrickT7m1WMghSMdkE
How the gut microbes you're born with affect your lifelong health Your lifelong health may have been decided the day you were born, says microbiome researcher Henna-Maria Uusitupa. In this fascinating talk, she shows how the gut microbes you acquire during birth and as an infant impact your health into adulthood -- and discusses new microbiome research that could....
De ideale manier om te leren hoe je gezond flexibel wordt. Gewoon doen🤛
Klik hier om uitgelicht te worden.
Video's (alles zien)
Contact de praktijk
Telefoon
Website
Adres
Hogestraat 47
Hooglede
8830
Hooglede, 8830
Ons aanbod aan diverse specialisaties zorgt voor een snelle en efficiënte revalidatie!
Bruggestraat 46
Hooglede, 8830
Kine Hoogland, gelegen in de dorpskern van Hooglede, legt de focus bij jou. Het gepersonaliseerd beh