Melfiz Fizik Tedavi, Sağlıklı Yaşam Ve Özel Eğitim Merkezi

1. Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Programlari
2. Klinik Pilates Programlari
3. Klinik Gebelik Pilate

10/11/2022

Saygı,Minnet Ve Özlemle Anıyoruz...🙏

02/11/2022

En Özel Basarilarimizdan Sadece Bir Tanesi
🙏😊🥰😊🙏

12/09/2022
08/09/2022

🙏🌈🥰🥰🥰🌈🙏

Photos from Melfiz Fizik Tedavi, Sağlıklı Yaşam Ve Özel Eğitim Merkezi's post 10/05/2022

Melfizce Bilgilendirme👩‍🏫👩‍🏫👩‍🏫
Kaydirmalı Post➡️➡️➡️

02/04/2022

Farkında mısınız?💙💚💛🧡

25/03/2022

Melfizce Bilgilendirme👩‍🏫👩‍🏫Klinik pilates kısaca omurga, eklem, kas ya da sinir sistemi rahatsızlıklarına yönelik mat, reformer, cadillac gibi özel ekipmanlarla uygulanan pilates egzersiz programları olarak tanımlayabiliriz. Seanslar hastanın fiziksel değerlendirmesi sonrası programlanır ve kişinin fiziksel durumu ve ihtiyacına göre şekillenir.Kişinin omurga sağlığını düzeltmek, kas iskelet sistemi ile ilgili hastalıklardan (skolyoz ve kifoz gibi omurga sorunları, kas spazmları, fibromiyalji,
bel ve boyun fıtıkları, donuk omuz, omuz eklemi, kas ve tendon yaralanmaları, menüsküs, ön çağraz bağ yaralanması v.b gibi diz problemleri, kalça problemleriv.b.) korumak ve tedavi etmek amacıyla uygulanan kişiye özel egzersizler bütünüdür.Pilatesin temel felsefesi doğrultusunda  hareket ederek kişinin rahatsızlıklarına yönelik değiştirilen terapatik egzersiz metodlarından oluşur. Pilateste bildiğimiz üzere sıkılaşma ve genel sağlık hedeflenir. Klinik pilateste ise kişinin rahatsızlığına göre doktor kontrolünde ve bir fizyoterapist eşliğinde hedefe yönelik program oluşturulur. Klinik pilateste amaç sadece kas güçlendirmeye yönelik değildir. Ayrıca hastaların yaşam kalitesini artırarak günlük yaşam aktivitelerinin daha kolay yapılmasını sağlar.

25/03/2022

KLİNİK PİLATES İÇERİĞİMİZ
🌻🌻🌻

22/03/2022

Psikolojide Bugünkü Konumuz 💫 Anksiyete💫

22/03/2022

Melfizce Bilgilendirme👩‍🏫👩‍🏫👩‍🏫

22/03/2022

Donuk omuz (Frozen shoulder) Nedir?👩‍🏫👩‍🏫👩‍🏫
Donuk omuz sendromu (Frozen shoulder,adheziv kapsülit), omuz eklem kapsülünün daralması, kalınlaşması ve iltihaplanmasıyla birlikte eklem içi sıvısının azalmasına bağlı olarak omuz hareketlerinizin kısıtlanmasına yol açan bir hastalıktır.
Çok çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana çıkabilen donuk omuz sendromu için genellikle altta yatan bir neden saptanması güçtür.
Omuzun incinmesinden yıllar sona donuk omuz meydana gelebildiği gibi, omuz ekleminin uzun süre hareketsiz kalmasına neden olabilen kalp krizi gibi rahatsızlıklar ya da düşme, çarpma gibi travmalar sonucunda da geliştiği gözlenmiştir.
Belirtileri Nelerdir?
Kolun hareket ettirilmesiyle artan omuz ağrısı
Üzerine yatmakla artan omuz ağrısı
Kolu belli bir noktadan fazla kaldıramamak veya döndürememek
Uyutmayacak derecede şiddetli omuz ağrısı
Omuzda, günlük işleri yapmayı güçleştirecek ölçüde ağrı.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?
Erken dönemden itibaren eklem hareket açıklığının korunması önemlidir. Bu amaçla fizik tedavi ve egzersiz uygulamalarını içeren bir rehabilitasyon programına başlanması gerekir. Yüzeyel soğuk ve sıcak uygulamaları, ultrason, lazer, ağrı kesici akım tedavileri, kinezyo bantlama, hidroterapi ve masaj donuk omuz tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri arasında yer alır. Eklem hareket açıklığına yönelik egzersiz programına erken dönemden itibaren başlanmalı ve devam edilmelidir.
Konservatif tedavi ile sonuç alınamayan bazı dirençli donuk omuz durumlarında cerrahi müdahale gerekebilir. Genellikle artroskopik olarak yapılan müdahale sonrası erken dönemde rehabilitasyona başlanması tedavinin başarısı için önemlidir.
Donuk omuz tedavi edilmezse şikayetler yıllar boyu devam edebilir. Çoğu hastada omuz ekleminde kısıtlılıklar kalıcı hale gelebilir.

10/02/2022

🐝🐝🐝

10/02/2022

🌻🌻🌻

19/01/2022

👩‍💼👨‍💼

28/12/2021

**YÜZ FELCİ** Nedir?
Nasıl Oluşur?
Yüzdeki sinirlerin zarar görmesi sonucu yüz kaslarının hareket yetisinin kaybedilmesi olarak tanımlanabilen yüz felci; boyun tümörleri, travmalar, genetik faktörler ve enfeksiyonlar gibi farklı nedenlerle ortaya çıkabilir.
Yüz felci aniden belirebildiği gibi zaman içerisinde de belirtileri şiddetlendirebilir.

Yüz Felci Tekrarlayıcı mı?
Yüz felcinin tekrar etme olasılığı %5 - 15 civarında olup altta yatan hastalıklar ve risk faktörlerine göre değişir.

Yüz Felci Belirttileri ?
-Yüzün bir kısmında ya da tamamında kaslarda hareket kaybı,
-Yüz kasları üzerindeki hakimiyetin kısmen ya da tamamen kaybedilmesi,
-Yeme ve içme zorluklarının yaşanması,
-Konuşma bozukluğunun başlaması,
-Tat alma fonksiyonlarının zarar görmesi,
-Dudakların sarkması,
-Bilinç düzeyinde değişmeler,
-Hareket koordinasyonunun bozulması,
-Baş dönmesi gibi belirtilerle kendini gösterir.

Yüz Felci görülen hastaların zorunlu olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon programına girmesi gerekir.
Bunun temel nedeni yüz kaslarının kontrollerini geri kazanmaları, kasların esnekliğinin arttırılması ve kişinin fonksiyon kayıplarının düzeltilmesi gerekliliğidir.

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Programlarinda neler uygulanır?

*Yüzeyel Sıcaklık Uygulamaları,
*Elektrik Stimulasyonu,
*Masaj,
*PNF Teknikleri ve
*Hastanın Yasam Kalitesini Arttiran Egzersiz Programlari Uygulanmaktadır.

12/10/2021

MELFIZCE BILGILENDIRME BOYUN DEVAMI 👩‍🏫🌺
Boyun Ağrısı Tipleri
1. Mekanik Boyun Ağrısı:
En sık görülen boyun ağrısı tipidir. Çoğunlukla boyunu etkileyen küçük travmalar veya boyun kaslarını ve bağ dokusunu etkileyen küçük zedelenmeler nedeni ile olur. Kötü postür bu tip ağrının en önemli nedenidir. Özellikle gün boyu masa başında öne eğik pozisyonda çalışan kişilerde sık rastlanan bir yakınmadır. Mekanik boyun ağrısı başa, omuzlara ve kollara yayılabilir. Sıklıkla ağrının gerçek nedeni ve yeri bulunamaz.
2. Omurga Hastalıklarına Bağlı Boyun Ağrısı:
Bu gruptaki boyun ağrıları oransal olarak mekanik boyun ağrısına göre daha az görülür. En sık görülen nedenleri şunlardır:
A)Boyun fıtığı (Servikal disk hernisi)
Disk materyali iki omur arasında dışarıda görece olarak daha sert bir kılıf, içinde ise jel kıvamında yumuşak doku kısımlarından oluşur. Dış kılıfın zayıflaması veya yırtılması ile iç kısım dışarıya doğru kayar ve sinirlere baskı yapmaya başlar. Dış tabakadaki zayıflama veya yırtılma daha çok boyun ağrısına yol açarken, iç tabakanın dışarıya doğru yer değiştirmesi olarak tanımlanabilecek boyun fıtığı sinir kökü üzerine baskı yaptığı için özelikle omuza ve kola vuran ağrıya yol açar. Kol ağrısı sinir köklerine bası olduğu için çoğunlukla boyun ağrısından daha şiddetlidir. Sinir köklerine olan basının düzeyine göre kol ve el kaslarında güçsüzlük ve uyuşukluk olabilir.
B)Boyun omurlarında dejenerasyon / yıpranma (Servikal spondilosiz)
Özellikle yaşlanma ile beraber boyunda omurlar arasında bulunan diskin su oranı azalır ve diskin harekete katkı yeteneğinde azalma olur. Diskin bozulması ile yüksekliği azalır ve boyun omurlarının arka tarafında bulunan eklemlere daha fazla yük binmeye başlar. Yük dağılımındaki ve hareket yeteneğindeki dengesizlik omurlarda bozulmaya yol açar ve anormal kemik uzantıları oluşur.Bu kemik uzantıları boyunda ağrıya yol açabilir.
C)Servikal spondilotik miyelopati
Boyun omurgasındaki spondilotik değişiklere ve omurilik kanalında daralmaya bağlı olarak omurilik üzerine bası durumudur.Omurilikte sürekli bası olduğunda bacaklarda gerginlik hissi, sertlik, yürüme zorluğu,kollarda kuvvetsizlik uyuşukluk gibi belirtiler görülür.

Takim Arkadaslari Ariyoruz👩‍🏫👩‍🏫👩‍🏫 20/09/2021

👩‍🏫👩‍🏫👩‍🏫

Takim Arkadaslari Ariyoruz👩‍🏫👩‍🏫👩‍🏫

20/09/2021

Ekibimizde Gorev Alacak Özel Eğitim Ögretmeni Aranmaktadir.

27/08/2021

Takim Arkadaslari Ariyoruz👩‍🏫👩‍🏫👩‍🏫

12/07/2021

Problemlere Değil... Çözümlere Odakli Sağlık Hizmeti...👩‍🏫👩‍🏫
Hayatınıza Dokunmak Ve İz Bırakmak En Büyük İsteğimiz...🧚‍♀️🧚‍♀️

12/07/2021

Bel Ağrıları

Bel ağrısı, ağrıma, acıma, yanma veya batma şeklinde, keskin veya künt hissediliyor olabilir. Yeri bazı durumlarda noktasal olarak belirlenebilirken, bazı durumlarda dağınık ve yeri tam tespit edilemez şekildedir. Hafif veya ağır olabilir, iniş çıkışlar sergileyebilir.Ağrı, kemik, kıkırdak, kas, eklem kapsülü, bağ, disk veya damar kaynaklı olabilir, ve her zaman kesin sebep ortaya konulamayabilir. Bazı durumlarda altta yatan ana ağrı sebebi ortadan kalktığı halde bir kez uyarılmış olan sinir uçlarının sinyal göndermeye devam etmesi nedeniyle ağrı sebat edebilir. Stresin de bel ağrılarının sebebinde önemli bir yer tutması kaynağın tespit edilmesini zorlaştırabilir.Bel ağrısı, hangi dokudan kaynaklanırsa kaynaklansın, ilgili dokular yer değiştirerek veya genişleyip kalınlaşarak sinirler üzerinde bası yapar hale gelir ise bacak ağrısı, uyuşması, ısınması ve idrar kaçırma gibi problemleri beraberinde getirebilir.

Akut Bel Ağrısı Nedir?

6 haftadan kısa süredir var olan ağrılardır. Belirli bir aktivite veya kaza sonrası başlayabileceği gibi, aktiviteden tamamen bağımsız da olabilir. İnsanların %80’i yaşamları boyunca en az 1 kez ciddi bir bel ağrısı atağı geçirirler. Çoğu zaman ağrı, kendiliğinden azalır. Yarıya yakını 2 hafta içerisinde tamamen iyileşecektir. 6 haftada ise kişilerin %80'inde bel ağrısı tamamen geçer. Bir kez ciddi bel ağrısı yaşayan kişilerin %30’u tekrarlayan bir atak / ataklar geçirecek veya kronik ağrı yaşayacaktır.

Kronik Bel Ağrısı Nedir?

3 aydan uzun süredir var olan bel ağrılarıdır. Var olan doku irritasyonu, ortamdaki sinir uçlarını uyararak ağrı yapar. Vücudun verdiği tepki ile gelişen yangı (inflamasyon) ve şişlik de ağrıya katkıda bulunabilir. Genel olarak bölgeye olan kan akımı ve oksijenlenme de azalmıştır.Bu durum ağrıyı oluşturan bölgedeki zararlı atıkların da atılmasını zorlaştırmaktadır. Uygun tedaviyi belirlemek için olası ağrı kaynakları titizlikle araştırılmalıdır.

Bel Ağrılarinda Fizik Tedavi Süreci Ağrılari Azaltmak,Fiziksel Performansi Iyleştirmek Ve Yaşam Kalitesini Arttirmak Icin Önemli Rol Oynamaktadir.

MELFİZ
BILGI VE ILETISIM 05488878888

02/04/2021

🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️

01/04/2021

MELFIZ'ce 💎
Bilgilendirmeler🌸
Serebral palsi, yani beyin felci insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumuna verilen isimdir. Serebral Palsi çoğunlukla doğumdan önce olmak üzere olgunlaşmamış beynin gelişmesi sırasında meydana gelen hasardan kaynaklanır.Bu sebeple serebral palsinin belirti ve semptomları bebeklikte veya okul öncesi yıllarda ortaya çıkar. Genel olarak hareket bozukluklarına ve bunlarla ilgili anormal reflekslere, uzuvların ve gövdenin gevşekliğine veya sertliğine, anormal pozisyonda durmaya, istemsiz hareketlere, kararsız yürümeye veya bunların bir kombinasyonuna neden olur.
Serebral palsi geçiren bireyler yutma problemleri yaşayabilirler ve genellikle göz kaslarındaki bir dengesizlik nedeniyle gözlerini aynı nesneye doğru odaklamakta güçlük çekebilirler. Ayrıca kaslardaki kasılmanın sertliği nedeniyle bireyin vücudunun çeşitli eklemlerinde hareket aralığını azalmış olabilir.
Serebral palsinin günlük faaliyetler üzerindeki etkisi bireyden bireye büyük farklılıklar gösterir. Bazı vakalarda bireyin normal yürümesi mümkünken, diğer vakalarda yardım gerekli olabilir. Bazı bireylerde normal veya normale yakın zihinsel gelişim gözlemlenirken, diğerlerinde zihinsel engellerin çıkması mümkündür. Eş zamanlı görülen diğer durumların arasında epilepsi, körlük veya sağırlık da olabilir.
SP’de klinik tipler şu şekildedir:

-Spastik

-Diskinetik

-Ataksik

-Hipotonik

-Miks tip

Serebral Palsi'de Biyopsikososyal Modele Göre Yaklaşılmalıdır. Bütüncül Tedavi Yöntemleri Uygulanmaktadir. Fizik Tedavi,Rehabilitasyon Ve Özel Eğitim En Önemli Ve Olmassa Olmaz Tedavi Dallaridir.

28/03/2021

MELFIZ'ce💎Bilgilendirme🌸Skolyoz Nedir?👩‍🏫👩‍🏫
Omurganın çoğunlukla göğüs (thoracic) ve/veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (kamburluk; arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (Kifoskolyoz). Normal omurgada yukarıdan aşağıya düz bir şekilde uzanan omurlar (omurgayı oluşturan kemikler) skolyozlu omurgada sağa, sola doğru ve/veya kendi eksenleri etrafında dönerler.Normal omurgada yukarıdan aşağıya düz bir şekilde uzanan omurlar (omurgayı oluşturan kemikler) skolyozlu omurgada sağa, sola doğru ve/veya kendi eksenleri etrafında dönerler.

Başlıca skolyoz tipleri

Doğuştan (konjenital); genellikle omurgadaki bir gelişim kusuruna veya birbirine kaynamış kaburgalara bağlı,

Polio (çocuk felci), beyin felci veya kas distrofisi (erimesi) gibi durumlara bağlı olarak kasların felci sonucu oluşabilir.

Nedeni bilinmeyen (İdiyopatik); Daha önce düzgün olan bir omurgada, bilinmeyen bir nedenle ortaya çıkabilir.

Skolyoz belirtileri

Omurganın yana doğru eğriliği

Omurganın yan ve öne doğru eğriliği

Bir omuzun (sağ-sol) öne ilerlemesi

Omuz ve kalçaların simetrik durmaması

Birinci eğriliği karşılayıcı ikinci bir eğri varlığı

Sırt ve/veya bel ağrısı

Nefes darlığı, yorgunluk

25/03/2021

MELFIZ'ce 💎👩‍🏫💎
Kısa Kısa Bilgilendirmeler🌸Fonolojik Bozukluk Nedir?Fonoloji,Bir Dilde Kullanilan Konuşma Sesleri Ve Bu Seslerin Birleştirilmesi Ile Ilgili Kurallari İçerir. Fonolojik Bozukluk İse Bu Kurallardaki Bozulma Sonucu Ortaya Çıkan;Konuşmadaki Seslerin Yer Değiştirilmesi (kamyon-kaymon),Konuşma Sesinin Düşürülmesi (koltuk-kotuk) Ve/Veya Konuşma Sesinin Hatali Kullanimi Olabilmektedir.Ancak Bu Süreçlerden Bazıları 3-4 Yaşlarında Kaybolmuyorsa Bu Fonolojik Bozukluk Olarak Adlandırılabilir. Türkçe Icin 6 Yaşına Kadar Tüm Fonolojik Süreçlerin Tamamlanmasi Gerekir.👩‍🏫

21/03/2021

Down Sendromu Farkındalık Günü 🤗🙏👼

18/03/2021

Özel Eğitime Ihtiyacı Olan Bireyler;
1. Otizm
2. Down Sendromu
3. Serebral Palsi
4. Özel Ögrenme Güçlüğü
5. Dil Ve Konuşma Güçlüğü
6. Yaygın Gelişimsel Bozukluk
7. Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu(DEHB)
8. Bedensel Yetersizlik, Süreğen Hastalik Ve Ortopedik Yetersizlik
9. Işitme Yetersizliği
10. Görme Yetersizliği
11. Zihinsel Yetersizlik
12. Üstün Ve Özel Yetenek

16/03/2021

🌸Psikoloğun Yaygın Çalışma Alanları🌸
●    Şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar (Şizofreni, Şizofreniform Bozukluk, Kısa Psikotik Bozukluk)
●    Delüzyonel (hezeyanlı, sanrılı) Bozukluk
●    Şizoaffektif Bozukluk
●    Duygudurum Bozuklukları (depresif bozukluk, bipolar (iki uçlu) bozukluk…)
●    Anksiyete Bozuklukları (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu, özgül fobiler(köpek, karanlık, yükseklik, iğne vb)...)
●    Obsesif Kompulsif Bozukluk
●    Tik Bozuklukları
●    Dürtü Kontrol Bozuklukları (trikotillomani, kleptomani, piromani…)
●    Somatoform Bozukluklar (Bedensel Belirti Bozukluğu)
●    Hipokondriyazis (Hastalık Anksiyetesi Bozukluğu)
●    Disosiyatif (konversif) Bozukluklar
●    Yeme Bozuklukları (Anoreksiya nervoza, Bulimia nervoza)
●    Uyku Bozuklukları
●    Uyum Bozuklukları
●    Travma Sonrası Stres Bozukluğu
●    Cinsel İşlev Bozuklukları şeklindedir.

Bunların yanısıra genellikle çocukluk çağında başlayan diğer ruhsal bozukluklar;
●    Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
●    Öğrenme Bozuklukları
●    Otizm Spektrum Bozuklukları
●    Zekâ Gerilikleri

15/03/2021

🌸Dil Ve Konuşma Terapisi🌸
Çalışma Alanlari 👩‍🏫

13/03/2021

💎MELFİZ'ce💎
Bilgilendirme
🌸Osteoartrit(Kireçlenme) Nedir?🌸
Dejeneratif eklem hastalığı olan osteoartrit halk arasında kireçlenme olarak bilinmektedir. Yaş Ilerledikce Görülme Sıklığı Artar. 50 yaş üzerindeki kişilerde en sık görülen eklem hastalığıdır. Osteoartrit vücuttaki herhangi bir eklemi etkileyebilir,aynı zamanda eklemin bütün yapıları etkilenir.Hastalarda fonksiyonel yetersizliğe ve sakatlığa, eklem kıkırdağının yapısının bozulması, aşınması, incelmesi ve hatta kaybına neden olur.  En sık etkilediği eklemler eller, kalça, diz ve omurgadır.
Osteoartritte eklem kıkırdak yapısında bozulma oluşur. Bunun sonucu olarak eklem kıkırdağının altındaki kemik dokusunda değişiklikler meydana gelir. Kemikteki büyümeler ve eklem kenarındaki çıkıntılar eklemlerin normal yapısını bozarak, hareketlerde kısıtlanmaya ve ağrıya neden olur.

OSTEOARTRIT Mutlaka Tedavi Ve Destek Alinmasi Gereken Bir Eklem Hastalığıdır.🌸

13/03/2021

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon'un Kapsadığı Hastalıklar ;
1. Osteoartrit (Kireçlenme)
2. Osteoporoz (Kemik Erimesi)
3. Skolyoz (Omurga Eğrilikleri)
4. Servikal Disk Herniasyonları (Boyun Bölgesi Fıtıkları)
5. Torakal Disk Herniasyonları (Sırt Bölgesi Fıtıkları)
6. Lumbar Disk Herniasonları (Bel Bölgesi Fıtıkları)
7. Sakral Bölge Problemleri ( Kalça Ve Kuyruk Kısmı)
8. İnflamatuar Eklem Hastalıkları
(Romatoid Artrit,Ankılozan Spondilit...vs)
9. Spondilolizis (Omurga Stres Kırıkları) Ve
Spondilolistezis (Omurga Kayması)
10.Yumuşak Doku Romatizmaları
(Fibromiyalji,Myofasial Ağrı Sendromu..vs)
11.Kırık / Çıkık Sonrası Eklem Sertlikleri Ve Dolaşım Bozuklukları
12.Spor Yaralanmaları (Meniscüs Problemleri,Bağ Problemleri..vs)
13.Kas,Tendon,Eklem Ve Bağ Yaralanmaları ve Hastalıkları
14.Ortopedik Problemler (Düz Tabanlık,Ayak Problemleri..vs)
15.Özel Gereksinimli Bireyler İçin Rehabilitasyon Programları(Serabral Palsi,Down Sendromu,Otizm..vs)
16.Nörolojik Hastalıklar(İnme, Yüz Felci, Omurilik Yaralanmaları,
Kas Hastalıkları,Musküler Distrofi,Parkinson,MS...vs)
17.Solunum Problemlerine Yol Açan Hastalıklar(Astım..vs)
18.Denge Ve Koordinasyon Problemleri
...Ve Daha Birçok Hastalık Ve Problemlerde Tedavi ve Rehabilitasyon Programları Uygulanmaktadır.

Gelin Problemlere Değil, Çözümlere Odaklanalım.. Beraber Başarılamaycak Hiçbirşey Yoktur..

İletişim: 05488878888

10/03/2021

Down Sendromu Nedir?🌸
Genetik bir farklılık, bir kromozom anomalisidir. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir. Down sendromuna sebep olduğu bilinen tek etmen hamilelik yaşıdır, 35 yaşüstü hamileliklerde risk artar. Ancak genel olarak genç kadınlar daha fazla bebek sahibi olduğundan Down sendromlu çocukların %75-80'i genç annelerin bebekleridir. Ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı yoktur. Ortalama her 800 doğumda bir görülür. Tüm dünyada 6 milyon civarında Down sendromlu birey yaşamaktadır. Hafif veya orta seviye zihinsel ve fiziksel gelişim geriliğine sebep olur.
 

47 KROMOZOM NASIL OLUR?

İnsan vücudunu oluşturan kromozomların 23 tanesi anneden, 23 tanesi ise babadan gelmektedir. Down sendromunda  21. kromozom 2 değil 3 adet olmaktadır (Bu sebepten dolayı Down sendromu Trizomi 21 diye de bilinmektedir). Bunun sonucu olarak toplam kromozom sayısı 46 değil 47 olmaktadır.
 

DEĞİŞİK TİPLERİ VAR MI?

3 tip Down sendromu vardır.

1-Trizomy 21
2-Translokasyon
3-Mozaik

22/02/2021

🥰🥰🥰
👏👏👏

02/02/2021

Problemlere Değil.... Çözümlere Odaklı Sağlık Ve Eğitim Hizmeti....
-MELFİZ-

Want your business to be the top-listed Health & Beauty Business in Gönyeli?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Category

Telephone

Website

Address


S*t. Hüseyin Amca Caddesi No:70/Zemin Kat
Gönyeli

Opening Hours

Monday 09:00 - 18:30
Tuesday 09:00 - 18:30
Wednesday 09:00 - 18:30
Thursday 09:00 - 18:30
Friday 09:00 - 18:30
Saturday 09:00 - 14:00

Other Medical Services in Gönyeli (show all)
Health&Beauty Care Ecz. Emine Keskin Health&Beauty Care Ecz. Emine Keskin
Atatürk Caddesi Yasemin Apt Gönyeli İlkokulu Karşısı Meyhane Müzeyyen Yanı
Gönyeli

Eczacınız En Yakın Sağlık Danışmanınızdır. Ecz. Emine Keskin

Yenikent Sağlık Merkezi Yenikent Sağlık Merkezi
Harup Sokak No 13 Ortaköy Lefkoşa (İrsen Küçük Ortaokulu Yanı, Metehan Çemberi)
Gönyeli

SAĞLIK MERKEZİ

NeuroMotion Fizik Tedavi Rehabilitasyon  ve Sağlıklı Yaşam Merkezi NeuroMotion Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Sağlıklı Yaşam Merkezi
Şehit Hüseyin Amca Caddesi Gönyeli Mahallesi NOOR Apt Blok B. Gönyeli
Gönyeli