Δρ Ουρανία Οριάνα Χαραλαμπίδου

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Δρ Ουρανία Οριάνα Χαραλαμπίδου, Medical and health, Λεωφόρος Λυκαβητού 25, Lakatamia.

02/07/2023

Goodnight everyone💗💗💗

24/06/2023

Σε παρακαλώ μην προσπεράσεις αυτή την εικόνα ... μην την κοιτάξεις φευγαλέα.
Δες την ..ΔΕΣ την καλά μεχρι να δακρίσεις...
Να την κοιτάς κάθε μέρα...να την κοιτάς για να θυμάσαι!

Ξέχασες... ΞΕΧΑΣΑ..!
Κάθε μέρα αγωνίζομαι να υπενθυμίζω στον εαυτό μου τον θησαυρό στα "απλά" και στο τι έχει πραγματική αξία...αλλά είναι δύσκολο... πολύ δύσκολο.

Βλέπεις δεν ζω μόνη, δεν ζω απομονωμένη...απορροφούμαι από την καθημερινότητα... και όλο ζητώ περισσότερα...ξεγελιέμαι, θαμπώνομαι απο τα φωτεινά , τα ακριβά, τα χλιδάτα!
Όσο πιο πολύ γεμίζω το "μπαούλο" μου με τα "πολυπόθητα" αντικείμενα ... αλλο τόσονιώθω την ανάγκη να κάνω κι άλλο "χωρο" για περισσότερα.
Και γεμίζω...και στιβάζω...και στριμώχνω... αποθηκεύω για μια " βροχερή μέρα"!

Τίμημα αυτής της ατέρμωνης "αποθήκευσης", της ανάγκης για "ασφάλεια", για ένα πιο "άνετο" αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον... αυτό το ίδιο... ο χρόνος μου... η "στιγμή " που χάθηκε, το "τώρα", όλη μου η ζωή!
Όλη η ζωή που θα ζήσω "αύριο" , όλη η αγάπη που δεν πρόλαβα να δώσω στα παιδιά μου, όλα τα χαμόγελα που δεν μοίρασα, όλες οι αγκαλιές και τα σ'αγαπώ που δεν είχα χρόνο να πω... πολλές φορές ούτε να νιώσω.
Τίμημα το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας που ξέχασα να απολαύσω... το όμορφο τραγούδι της φύσης που μου διέφυγε...
Τίμημα όλα μου τα παιδικά όνειρα όταν άρχιζα αυτό το ταξίδι.

Μα βασικότερα τίμημα αυτή η ίδια η ΗΡΕΜΙΑ της ψυχής μου!

Δεν θέλω να χάσω άλλο χρόνο μαζεύοντας "σκουπίδια", όσο λαμπερα κι αν μοιάζουν.

Θέλω να ζήσω την κάθε στιγμή με αγάπη, με γαλήνη, με ηρεμία, μακριά απο το άγχος του ανούσιου αποθυσαυρισμου!

Taylor Swift - Anti-Hero (Official Music Video) 16/06/2023

Taylor Swift - Anti-Hero (Official Music Video) Official music video for “Anti-Hero” by Taylor Swift from the album ‘Midnights’.Buy/Download/Stream ‘Midnights’: https://taylor.lnk.to/taylorswiftmidnights ►...

08/03/2023

Πάλι δεν μπορώ να κοιμηθώ, γονατιστή γράφω γρήγορα να αποτυπώσω αυτά που τρέχουν στο μυαλό μου, αυτά που θέλω να μοιραστώ , μήπως τα ξεχάσω.
Στο μυαλό μου γυρίζουν τα λόγια του μεγάλου Ν.Καζαντζάκη “Για να ανεβείς στον ουρανό , πρέπει να πάρεις φόρα από τον πάτο της κόλασης”.
Αυτά τα λόγια με συγκλονίζουν!
Ναι, ξέρω τι θα πει κόλαση. Την έχω μέσα μου.
Πολλά χρόνια δεν ήξερα ότι ήταν εκεί. Μεγαλώνοντας άρχισα να την νιώθω – οργή, ζήλια,άγχος,μίσος,αλαζονεία,λαγνεία,απληστία-τρομοκρατήθηκα, την έκρυψα βαθιά μέσα μου, έκλεισα τα μάτια μου, την απαρνήθηκα.
Συνέχισαν τα χρόνια να περνούν και ο χαρακτήρας μου παρέμενε αναλλοίωτος, το πνεύμα μου “κοιμότανε” ήρεμο.
Αλλά αλίμονο, η κόλασή μου “ξύπνησε” ξαφνικά και τα “θανάσιμα μου αμαρτήματα” βρήκαν το δρόμο τους στο συνειδητό και με κοίταζαν κατάματα περιμένοντας απαντήσεις.
Αυτή τη φορά δεν τα έθαψα, δεν τρομοκρατήθηκα , σαν παιδιά μου τα αγκάλιασα. Αγκάλιασα την κόλασή μου. Κομμάτι δικό μου το αγάπησα σαν τέτοιο. Κατάλαβα ότι τόσα χρόνια αγνοούσα το θησαυρό που κρύβεις μέσα σου το κάθε ένα από αυτά.
Το κάθε αρνητικό συναίσθημα που εμείς βιώνουμε έχει πολλά να πει για εμάς ,για το χαρακτήρα μας.
Έτσι πρέπει να το δούμε, να το παραδεχτούμε και να το ψαχουλέψουμε. Να δούμε τους λόγους που αυτά δημιουργήθηκαν , γιατί άλλωστε χωρίς οργή δεν υπάρχει χαρά, χωρίς ζήλια δεν υπάρχει βελτίωση, χωρίς άγχος δεν υπάρχει ηρεμία, χωρίς μίσος δεν υπάρχει αγάπη, χωρίς απληστία δεν υπάρχει απλότητα, χωρίς λαγνεία δεν υπάρχει ηδονή , χωρίς κόλαση δεν υπάρχει παράδεισος.
Και όταν πια είναι ξεκάθαρος μέσα μας ο λόγος του βιώματος η σπίθα του θα γίνει φωτιά για να λάμψει μέσα μας.
Αγκάλιασε την κόλασή σου και πέταξε στον ουρανό!
Δρ. Οριάνα Χαραλαμπίδου Ψυχίατρος

26/02/2023

Η φύση είναι φιλευσπλαχνη, υπομονετική, δωτική. Η φύση αγαπά και προστατεύει... η φύση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!!!

Για χρόνια υπομένει και κακοποιείται απο την "ανάπτυξη" μας, και περιμένει πότε θα δούμε αυτό που πραγματικά έχει αξία. Περιμένει να απομακρυνθούμε απο το τιποτα του υλισμού στην συνειδητοποήση της ολότητάς μας. ΜΑ ΜΑΤΑΙΑ!
Φιλευσπλαχνη καθώς είναι δεν επιθυμεί να μας αφήσει στο ΕΛΕΟΣ ΜΑΣ!

Μα ήρθε η ώρα αυτή που θα ξανακάνει την επιλογή της, γιατί αυτος είναι ο νομος της φύσης.

Τελευταιά προειδοποίηση, να αφήσουμε τον υλικό κόσμο, να γυρίσουμε μέσα μας, να δούμε και να πονέσουμε τον δίπλα μας, να πράξουμε με γνώμονα την καλοσύνη και το γενικό καλό.

Να αφήσουμε την αλαζονεία, να καταλάβουμε την ευαλωτότητά μας, να αρχίσουμε να προσφέρουμε.
Να αναπτύξουμε πνεύμα και οχι φουσκωμένους λογαριασμούς!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΕΠΙΛΟΓΗ! ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ!

Έστω και τώρα ας ακούσουμε την προειδοποιησή της και ας κανουμε το σωστό.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ!
Δεν θέλει πανικό θέλει αγάπη για μας και τον συνάνθρωπό μας για ένα πιο όμορφο αύριο!

Καλημέρα!

22/02/2023

Oχι ψυχή μου, δεν μπορώ σήμερα,δεν νοιώθω να χαμογελάσω, δεν θέλω να ακούσω αστεία, δεν μπορώ να είμαι ευχάριστη παρέα.

Σήμερα θέλω να χαθώ στις σκέψεις μου, θέλω να ενωθώ με την θλίψη μου, να βιώσω τον πόνο μου!

Δεν λέω οτι δεν σε χρειάζομαι κοντά μου. Δεν σου ζητώ να φύγεις. Μπορείς να μείνεις...θέλω να μείνεις...αλλά μην με πιέζεις...μην μου ζητάς να χαμογελάσω ψεύτικα...μην φιλοσοφείς για θετικές σκέψεις... ΔΕΝ ΘΕΛΩ!

Μείνε κοντά μου,αλλά σεβάσου την θλίψη μου,σεβάσου την μοναξιά μου, κράτα μου το χέρι σφυκτά, μην μιλάς, μην εξηγείς και πανω απ'όλα μην προσπαθήσεις να βάλεις λογική στο συναίσθημα... μείνε μαζι μου σιωπηλός... αποδέξου την θλίψη μου...αγκαλιασέ την...γιατί τώρα ειναι κομμάτι μου... ασε με να κλάψω...γίνε στήριγμά μου... νοιώσε αυτό που νοιώθω...μην αντιστέκεσαι... μην φοβάσαι!
Μην φοβάσαι να δείς την θλίψη σου στα μάτια μου, αυτη θα φύγει και στη θέση της θα έρθει η ηρεμία , η γαλήνη επειδή την καλωσόρισα δεν την φοβήθηκα, επειδη την αποδέχτηκα, την αγκάλιασα.

Κομμάτι της ζωής μας αναπόσπαστο όπως όλα τα συναισθήματα , δεν κλείνω την πόρτα, δεν την αγνοώ. ΑΛΙΜΟΝΟ!

Μην ξεχνάς ,για να τονίσεις τις λεπτομέρειες και για να δώσεις βάθος σε ένα πίνακα το χρώμα που βάζεις ειναι το μαύρο!

Μην αγνοείς ποτέ τον πόνο σου, κοιταξέ τον κατάματα με αγάπη!

Αγάπα την θλίψη σου έχει πολλά να σου προσφέρει.

Δρ Χαραλαμπίδου Ουρανία

20/02/2023

Παραμύθι Αλλιώς...

Μιά φορά και ένα καιρό ήταν ενας όμορφος και έξυπνος νεαρός ο Φθόνος, γιος της Αδιαφορίας και μια γλυκιά και έξυπνη κοπέλλα η Καλοσύνη, κόρη της Αγάπης.
Οι δυο νεαροί γνωρίστηκαν ενα βράδυ Χριστουγέννων και άρχισαν να κάνουν παρέα.
Καθημερινά η Καλοσύνη με τρυφερότητα και ενδιαφέρον , έδειχνε με τα λόγια και της πράξεις τις τα συναισθήματά της για τον νεαρό φθόνο.
Ο Φθόνος δέχτης αυτών των πτωτόγνωρων συναισθημάτων αρχικά το καλοδέχθηκε.
Σιγά σιγά ομως αρχισε να νοιώθει " άβολα".
Άρχισε να νοιώθει ολο και περισσοτερο την ανάγκη να βρίσκεται γυρω απο την Καλοσύνη και τα δυνατά αυτά συναισθήματα των οποίων ηταν για πρώτη φορά δέχτης.
Αυτή η ανάγκη του αρχισε να τον προβληματίζει, φοβίθηκε την δύναμη της και αποφάσισε να μιλήσει στην Καλοσύνη.
Ενα πρωί συνάντησε την Καλοσύνη και με πρόφαση την "ειληκρίνεια" της μίλησε με ντροπιαστηκά, ταπεινοτηκά μα έξυπνα λόγια.
Η Καλοσύνη πόνεσε πολυ, με δάκρυα στα μάτια και χωρις να απαντήσει στα οσα είχε ακούσει, πολλά απο τα οποία αναγνώριζε οτι ήταν ορθά, επέστρεψε στο διαμέρισμά της.
Καθως ήταν Κουλουριασμένη στον καναπέ, βυθισμενη στις σκέψεις και χωρίς να σταματήσει να κλαίει ουτε λεπτο χτύπησε το κουδούνι.
Στην πόρτα στεκόταν ο γείτονας της ο Θυμός, που ειχε έρθει να ζητήσει λίγο ξύδι.
Βλεποντας την βουρκομένη την πηρε απο το χέρι και αφού άκουσε την ιστορία της, την συμβούλευσε να κανει το σωστό.
Να σταματήσει να κλαίει και αφού εξηγήσει του Φθόνου οτι δεν του αξίζει πια μια τέτοια κοπέλλα ,να τον εγκαταλήψει.
Πρόχειρα ανακουφησμένη η Καλοσύνη ευχαρίστησε το γειτονά της και αφου αυτός εφυγε ξάπλωσε να κοιμηθεί.
Αλίμονο ομως τα λόγια του θυμού αρχισαν να την αναστατώνουν ακομα πιο πολυ οσο περνουσε η ώρα. Δεν ταίριαζε με την Καλοσύνη αυτή η εξήγηση... όλο το βράδυ δεν έκλεισε μάτι.
Όταν ξυμέρωσε αποφάσησε να μιλήσει με την νονά της. Η νονά της ήταν αρκετά νεαρή σε ηλικία, συχνά μοιραζόταν πολλά μαζί της και την έκανε να νοιώθει παντα πιο ανάλαφρα, την έλεγαν Κατανόηση.
Ώρες ολόκληρες μιλησε στην νονά της, αυτή την άκουγε με προσοχή και όποτε δάκριζε η καλοσύνη ,δάκριζε και η νονά, όποτε θύμωνε η Καλοσύνη ,δακριζε η νονά...
Οταν πια τα είπε όλα η Καλοσύνη ,η νονά της,
ανοιξε την αγκαλιά της και τις εξήγησε οτι ο Φθόνος φοβήθηκε την δύναμη της Αγαπης της.
Φοβήθηκε γιατί η Αγαπη της Καλοσύνης ήταν κατι πολυ δυνατό, άγνωστο για εκείνον μπροστά στο οποίο έχανε την δύναμη και τον έλεγχο έτσι το μονο όπλο που του είχε μίνει ήταν τα σκληρά λόγια.
Τέλος της εξήγησε ότι είχε 2 επιλογές, ή θα έφευγε μακριά έτσι ώστε να μην την πονάει άλλο με τα σκληρά του λόγια είτε να παραμινει κοντά του "αναλλοίωτη" με υπομονή και επιμονη να συνεχίζει να δινει αυτο που γνωρίζει αγαπη και τρυφερότητα.
Η Καλοσύνη ευχαριστησε με μια σφικτη αγκαλιά την νονά της και έφυγε... αλλά δεν ήξερε ούτε πού να πάει ούτε τί να κανει... και τοτε σκέφτηκε τον ένα τόπο που ένοιθε πάντα ζεστασιά και ασφάλεια την αγκαλιά της Μανας της, της Αγάπης.
Χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε στο πατρικό της και μπηκε στην αγκαλιά της Μανας της ρωτώντας την τί να κάνει ... η ΑΓΑΠΗ τότε της είπε " κόρη μου δώσε αγάπη και ας μην σου δώσουν, δώσε χωρίς να περιμένεις. Μη φοβάσαι η αγαπη ειναι η μεγαλύτερη δύναμη και μην φοβάσαι όταν κουράζεσαι ΠΑΝΤΑ θα ειμαι κοντά σου και εγώ και η νονά σου για μια ζεστή αγκαλιά".
Τότε και μόνο τότε η καλοσύνη ένοιωσε ηρεμη και ευτυχησμένη.
Και έτσι εζησαν αυτοί καλά...

Δρ Χαραλαμπίδου Ουρανία
Ψυχίατρος

20/02/2023

Σας καλωσορίζω στην σελίδα μου με τα λόγια του Βολταίρου "Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να αφιερωθεί κανείς σταθερά και απόλυτα σε ένα και μόνο σκοπό, τον όποιο φωτίζουν ευγενή ελατήρια. Ένας τέτοιος αγώνας ανυψώνει και εξιδανικεύει τον άνθρωπο και εξασφαλίζει επιτυχία στη ζωή."
Σκοπός μου λοιπόν είναι μέσα από το λειτούργημα και τη ζωή μου να μπορέσω να βοηθήσω, με εφόδια τις γνώσεις και την αγάπη μου για το αντικείμενο, ανθρώπους που με εμπιστεύονται για να βρουν το δρόμο τους για μια καλύτερη και λειτουργική ζωή.

Want your business to be the top-listed Health & Beauty Business in Lakatamia?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Category

Telephone

Website

Address


Λεωφόρος Λυκαβητού 25
Lakatamia
2334

Opening Hours

Monday 10:00 - 19:00
Tuesday 10:00 - 19:00
Wednesday 10:00 - 19:00
Thursday 10:00 - 19:00
Friday 10:00 - 19:00

Other Medical & Health in Lakatamia (show all)
Έργο Ζωής Έργο Ζωής
Giasemion 4
Lakatamia, 2322

Στο κέντρο " Έργο Ζωής " παρέχονται υπηρεσίες αξιολόγη?

GC Physiotherapy and Rehabilitation Center GC Physiotherapy and Rehabilitation Center
Kyproleontos 1
Lakatamia, 2314

Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης Μυοσκελετικών και Νευρολογικών Παθήσεων.

PhysioVinci PhysioVinci
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ239/Δημήτρη Λιπέρτη 1
Lakatamia, 2311

Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης

Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physiomed Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physiomed
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ
Lakatamia, 2323

Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης

OptoGenesis Ltd. OptoGenesis Ltd.
177AB Makariou Avenue, Nicosia
Lakatamia, 2311

Οπτικομετρήσεις,Γυαλία Ηλίου, Γυαλία Οράσεως, Φακοί Επ