Biserica Ortodoxă „Sf. Vasile” Nürnberg II - Langwasser

Kontaktinformationen, Karte und Wegbeschreibungen, Kontaktformulare, Öffnungszeiten, Dienstleistungen, Bewertungen, Fotos, Videos und Ankündigungen von Biserica Ortodoxă „Sf. Vasile” Nürnberg II - Langwasser, Kirche, Königshammer Str. 56, Nuremberg.

Domnul, pe cruce, ne e model de trezvie și grijă părintească 14/09/2024

14 septembrie - sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci
Evanghelia zilei
Ioan 19, 6-11, 13-20, 25-28, 30-35
Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci e un moment important în calendarul Bisericii, constituind unul dintre praznicele cele mai vechi ale creștinătății. Ea amintește de momentul descoperirii lemnului Sfintei Cruci în vremurile în care, la porunca Sfintei Elena, mama împăratului Constantin cel Mare, s-a început construirea bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Domnul, pe cruce, ne e model de trezvie și grijă părintească Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci e un moment important în calendarul Bisericii, constituind unul dintre praznicele cele mai vechi ale creștinătății. Ea amintește de momentul descoperirii lemnului Sfintei Cruci în vremurile în care, la porunca Sfintei Elena, mama împăratului Consta...

Dreapta socoteală e mai mare decât postul 13/09/2024

13 septembrie - vineri în săptămâna a douăsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Marcu 2, 18-22
Dreapta socoteală e comoară de mare preț în relația cu semenii. Prin ea este absolut necesar să se întrevadă faptul că motorul tuturor virtuților e dragostea față de aproapele.

Dreapta socoteală e mai mare decât postul Dreapta socoteală e comoară de mare preț în relația cu semenii. Prin ea este absolut necesar să se întrevadă faptul că motorul tuturor virtuților e dragostea față de aproapele.

Atunci când intră în casa cuiva, Domnul aduce vindecarea de toate relele 12/09/2024

12 septembrie - joi în săptămâna a douăsprezecea după Rusalii
Marcu 1, 29-35
Evanghelia zilei
Rugăciunea Domnului este o rugăciune în liniște, în taină, departe de zarva cotidiană și de orice ar putea să o întrerupă. Această formă de rugăciune a fost și este imitată până azi de mulți creștini care se roagă la miezul nopții sau dis-de-dimineață, ori „mânecând” după un termen vechi bisericesc întâlnit în multe imne care se cântă la strană. Atunci, în acel moment prielnic, iubit de pustnici și veghetorii lumii, întreaga făptură este într-o liniște mare și nimic nu distrage de la întâlnirea cu Dumnezeu.

Atunci când intră în casa cuiva, Domnul aduce vindecarea de toate relele Rugăciunea Domnului este o rugăciune în liniște, în taină, departe de zarva cotidiană și de orice ar putea să o întrerupă. Această formă de rugăciune a fost și este imitată până azi de mulți creștini care se roagă la miezul nopții sau dis-de-dimineață, ori „mânecând” du...

Cuvintele și faptele lui Iisus, un alt fel de „breaking news” 10/09/2024

11 septembrie - miercuri în săptămâna a douăsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Marcu 1,23-28
Binele aparține naturii lucrurilor și de aceea nu face atâta vâlvă cât face răul, atunci când tulbură pacea cotidiană.

Cuvintele și faptele lui Iisus, un alt fel de „breaking news” Binele aparține naturii lucrurilor și de aceea nu face atâta vâlvă cât face răul, atunci când tulbură pacea cotidiană.

Cuvântul Domnului este „cu putere multă” 09/09/2024

10 septembrie - marți în săptămâna a douăsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Marcu 1, 16-22
Domnul învăța „ca unul care are putere”, adică era foarte convingător. Așadar, înainte de a săvârși vreo minune, Domnul convinge pe iudei prin puterea cuvântului. Astfel i-a convins și pe primii ucenici.

Cuvântul Domnului este „cu putere multă” Domnul învăța „ca unul care are putere”, adică era foarte convingător. Așadar, înainte de a săvârși vreo minune, Domnul convinge pe iudei prin puterea cuvântului. Astfel i-a convins și pe primii ucenici.

Un început nou împreună cu Sfântul Evanghelist Marcu 09/09/2024

9 septembrie - luni în săptămâna a douăsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Marcu 1, 9-15
Împărăția vine atunci când se plinește vremea, adică la momentul hotărât de Dumnezeu drept cel mai potrivit. Iar apropierea Împărăției lui Dumnezeu trebuie să fie întâmpinată de oameni prin pocăință, adică prin schimbarea mentalității și prin credința în Evanghelie, în vestea cea bună.

Un început nou împreună cu Sfântul Evanghelist Marcu Împărăția vine atunci când se plinește vremea, adică la momentul hotărât de Dumnezeu drept cel mai potrivit. Iar apropierea Împărăției lui Dumnezeu trebuie să fie întâmpinată de oameni prin pocăință, adică prin schimbarea mentalității și prin credința în Evanghelie, în ves...

Cei care cred în Hristos, Care e Veșnicia, nu au cum să piară 08/09/2024

8 septembrie - duminica înainte de Înălțarea Sfintei Cruci
Evanghelia zilei
Ioan 3, 13-17
În această duminică de înainteprăznuire, Sfinții Părinți au rânduit citirea unui scurt fragment de la Ioan, din convorbirea Domnului cu Nicodim. Este vorba despre Cruce, semn profețit deja în Vechiul Testament, care se constituie ca o axă a lumii, unind cerul cu pământul prin Cel răstignit pe ea.

Cei care cred în Hristos, Care e Veșnicia, nu au cm să piară În această duminică de înainteprăznuire, Sfinții Părinți au rânduit citirea unui scurt fragment de la Ioan, din convorbirea Domnului cu Nicodim. Este vorba despre Cruce, semn profețit deja în Vechiul Testament, care se constituie ca o axă a lumii, unind cerul cu pământul prin Cel răst...

Învățătura Domnului Iisus despre căsătorie, divorț și celibat 06/09/2024

7 septembrie - sâmbătă în săptămâna a unsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 19, 3-12
A doua și a treia căsătorie nu mai sunt considerate Sfinte Taine, ci binecuvântări bisericești pentru ca oamenii să nu trăiască în desfrânare. Rugăciunile de la slujbe sunt mai scurte și lipsite de fastul bisericesc, concentrându-se pe ideea de păcat, ispășire și pocăință.

Învățătura Domnului Iisus despre căsătorie, divorț și celibat A doua și a treia căsătorie nu mai sunt considerate Sfinte Taine, ci binecuvântări bisericești pentru ca oamenii să nu trăiască în desfrânare. Rugăciunile de la slujbe sunt mai scurte și lipsite de fastul bisericesc, concentrându-se pe ideea de păcat, ispășire și pocăință.

Creștinul e chemat să privegheze neîncetat în așteptarea Stăpânului 06/09/2024

6 septembrie - vineri în săptămâna a unsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 24, 27-33; 42-51
Domnul iartă și îndreaptă constant, dar cândva vine și darea de seamă care nu e o glumă și nu lasă loc de justificare. Privegherea la care ne îndeamnă Hristos înseamnă o viață constantă în curățenie și respectarea celorlalte slugi ale Domnului, chiar de ar fi ele mai mici decât noi.

Creștinul e chemat să privegheze neîncetat în așteptarea Stăpânului Domnul iartă și îndreaptă constant, dar cândva vine și darea de seamă care nu e o glumă și nu lasă loc de justificare. Privegherea la care ne îndeamnă Hristos înseamnă o viață constantă în curățenie și respectarea celorlalte slugi ale Domnului, chiar de ar fi ele mai mici decât...

Cum să interpreteze creștinii semnele vremurilor de pe urmă 04/09/2024

5 septembrie - joi în săptămâna a unsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 24, 13-28
Semnele vremurilor trebuie să ne țină treji fiindcă venirea Domnului Iisus Hristos ca să judece lumea e un lucru care se poate întâmpla oricând și nu ține seama de calculele omenești. Însă și mai adevărat decât aceasta este faptul că trebuie să fim mereu treji, păstrând în inimile noastre poruncile Domnului și trăind autentic creștinismul fiindcă până la a ne gândi la sfârșitul întregii lumi, e bine să ne gândim la mai aproape. Sfârșitul individual, al fiecăruia dintre noi, ne aduce deja înaintea Dreptului Judecător și atunci vom da seama de înțelesul foarte personal al cuvântului: „cine va răbda până la sfârșit, acela se va mântui”.

Cum să interpreteze creștinii semnele vremurilor de pe urmă Semnele vremurilor trebuie să ne țină treji fiindcă venirea Domnului Iisus Hristos ca să judece lumea e un lucru care se poate întâmpla oricând și nu ține seama de calculele omenești. Însă și mai adevărat decât aceasta este faptul că trebuie să fim mereu treji, păstrând în inimi...

Cinstirea strămoșilor și prețuirea urmașilor 03/09/2024

4 septembrie - miercuri în săptămâna a unsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 23, 29-39
Cinstirea strămoșilor este adesea confundată în mentalitatea colectivă cu mândria națională, cultivată îndeosebi la marile sărbători cu conotație istorică sau uneori și religioasă. Acest fenomen este bineplăcut lui Dumnezeu în măsura în care bucuria și solidaritatea cu frații de un sânge și de o credință se întinde pe două planuri în plan temporal. Pe o axă orizontală aceasta se manifestă prin legătura cu contemporanii noștri, fiind vorba de însăși împlinirea poruncii iubirii aproapelui, însoțită firește de respectul reciproc și responsabilitatea unuia pentru celălalt. Pe verticală, iubirea aceasta se manifestă printr-o curată cinstire a memoriei strămoșilor noștri, prin pomenirea lor, cu toate bunele și mai puțin bunele, luând aminte și învățând din viața și faptele lor.

Cinstirea strămoșilor și prețuirea urmașilor Cinstirea strămoșilor este adesea confundată în mentalitatea colectivă cu mândria națională, cultivată îndeosebi la marile sărbători cu conotație istorică sau uneori și religioasă. Acest fenomen este bineplăcut lui Dumnezeu în măsura în care bucuria și solidaritatea cu frații d...

Fățărnicia e asemenea unui mormânt văruit 03/09/2024

3 septembrie - marți în săptămâna a unsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 23, 23-28
E mult mai ușor să iei aminte la ziua de rugăciune, la rânduielile de post, poate și la rânduielile zilnice ale canonului de rugăciune. Dar mult mai greu este să faci o judecată dreaptă și nu una părtinitoare, bârfitoare și răutăcioasă. E la fel de greu să faci milă cu cele ce are nevoie aproapele, nu cu ceea ce ție oricum nu îți mai trebuie. Și poate chiar mai greu este cu credința, acea încredere în Dumnezeu care mută munții, după cm citim în Scripturi, aceea care nu se rușinează de lumea modernă, care nu se ascunde în atitudini sofisticate.

Fățărnicia e asemenea unui mormânt văruit E mult mai ușor să iei aminte la ziua de rugăciune, la rânduielile de post, poate și la rânduielile zilnice ale canonului de rugăciune. Dar mult mai greu este să faci o judecată dreaptă și nu una părtinitoare, bârfitoare și răutăcioasă. E la fel de greu să faci milă cu cele ce are...

Domnul Iisus deplânge fățărnicia și falsele jurăminte 02/09/2024

2 septembrie - luni în săptămâna a unsprezecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Ne aflăm și azi în pericolul să cădem în starea cărturarilor și fariseilor și să fim fățarnici, dacă nu de-a dreptul nebuni și orbi. Nu o dată pentru propriile interese punem valorile materiale în locul celor duhovnicești și interesele personale înaintea adevăratei dreptăți creștine. Cu toate acestea, conștiința noastră sau bunul nostru simț ne garantează că putem vedea ce e omenia și ce nu. Iar dacă nu ascultăm de conștiință, atunci vom ajunge să ne osândim singuri.

Domnul Iisus deplânge fățărnicia și falsele jurăminte Atunci când citim aceste cuvinte putem să ne dăm ușor seama de pericolul care ne paște pe fiecare dintre noi, cei de azi, să cădem în starea cărturarilor și fariseilor și să fim fățarnici, dacă nu de-a dreptul nebuni și orbi. Nu o dată pentru propriile interese punem valorile materi...

Rugăciunea și postul sunt arme regenerabile în lupta cu vrăjmașul 01/09/2024

1 septembrie - duminica a zecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 17, 14-23
Postul și rugăciunea nu sunt, în exercițiul nostru zilnic, arme cu putere redusă și de uz limitat, deși uneori cu greu le observăm efectul. Nu reprezintă nici un arsenal care se isprăvește în lupta împotriva celui rău. Ele sunt resurse „regenerabile”, fiindcă atunci când postim, atunci când ne rugăm, o facem cu nădejdea în Domnul Cel înviat, Izvor nesecat de putere, Care ne ajută în nevoile noastre.

Rugăciunea și postul sunt arme regenerabile în lupta cu vrăjmașul Postul și rugăciunea nu sunt, în exercițiul nostru zilnic, arme cu putere redusă și de uz limitat, deși uneori cu greu le observăm efectul. Nu reprezintă nici un arsenal care se isprăvește în lupta împotriva celui rău. Ele sunt resurse „regenerabile”, fiindcă atunci când postim, ...

Atitudinea Domnului Iisus față de respectarea rânduielilor vechi 31/08/2024

31 septembrie - sâmbătă în săptămâna a zecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 17,24-27; 18, 1-4
Împărăția lui Dumnezeu, prin urmare, este a celor care nu uită de rânduielile omenești, însă nici nu le pune pe acestea înaintea lui Dumnezeu. Sau cu alte cuvinte: nu legile și regulile sunt mai mari decât Dumnezeu, ci Dumnezeu e mai presus decât toate legile, dar ni le-a dat nouă pentru a ne putea ghida, știind astfel cm să mergem pe drumul vieții.

Atitudinea Domnului Iisus față de respectarea rânduielilor vechi Împărăția lui Dumnezeu, prin urmare, este a celor care nu uită de rânduielile omenești, însă nici nu le pune pe acestea înaintea lui Dumnezeu. Sau cu alte cuvinte: nu legile și regulile sunt mai mari decât Dumnezeu, ci Dumnezeu e mai presus decât toate legile, dar ni le-a dat nouă pent...

30/08/2024

Asociația de tineret A.T.O.R.G. a Mitropoliei noastre organizează întâlnirea sa anuală la Viena, la început de Octombrie. Căutăm doritori de a participa la această întâlnire și de ce nu, de a se alătura proiectelor asociației!

Dragi prieteni, simpatizanți și susținători ATORG,
Mulți dintre Dumneavoastră ați așteptat acestă veste a începerii înscrierilor la evenimentul nostru anual. Astfel că vă anunțăm, acum, cu profundă bucurie, faptul că Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Germania, Austria și Luxemburg (ATORG), cu binecuvântarea atât a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Dr. Serafim Joantă cât și a Preasfințitului Părinte Episcop Vicar Dr. Sofian Brașoveanul, președintele acestei asociații, vă invită în perioada 11 – 13 Octombrie 2024 să participați la întâlnirea și conferința anuală ATORG.

Întâlnirea va avea loc în capitala Austriei, Viena, avându-i ca invitați pe Părintele Profesor univ. Dr. Stelian Tofană, Profesor de Noul Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxă și Director adjunct al Centrului de Studii biblice, Universitatea „Babeș -Bolyai”, Cluj-Napoca, și pe Monahul Pimen Vlad, starețul Schitului Lacu din Muntele Athos, Grecia.

Mai multe detalii cu privire la Părintele Profesor Stelian Tofană puteți să aflați accesând acest link: https://ot.ubbcluj.ro/sites/default/files/cadre-docs/CV%20Stelian%20Tofan%C4%83.pdf.

Detaliile cu privire la tema întâlnirii de anul acesta și cele privitoare la programul întâlnirii ATORG Viena 2024 și posibilitățile de participare le puteți afla accesând acest link: https://www.atorg.de/ro/activitati-4/intalniri-anuale/11-13-octombrie-2024-intalnirea-anuala-atorg-la-viena-anunt.
Aici găsiți formularul de înscriere: https://forms.gle/QLhzNsLfHnsksUJn7.

Întâlnirea anuală ATORG Viena 2024 va fi găzduită și susținută de Parohia Ortodoxă Română din Viena cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh și Sfântul Ștefan cel Mare” (Preot paroh Emanuel Nuțu).

Întrucât locurile vor fi limitate, vă așteptăm să vă înscrieți deja din vreme.

Vă rugăm să distribuiți această informație!

Să ne (re)vedem cu bine la Viena!
Cu bucurie în nădejdea revederii,
Al Dumneavoastră,
Părintele (psih.) Teodor Tăbuș
Vicepreședinte ATORG-Germania

Relațiile pământești se încheie cu moartea, însă cele cerești sunt veșnic vii 30/08/2024

30 august - vineri în săptămâna a zecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 22, 23-33
Moartea își pierde sensul de sfârșit și devine trecere către un stadiu superior. După ea, cei înviați întru Domnul nu se mai preocupă de cele lumești, de căsătorie, de avere, de mâncare, de lupta pentru supraviețuire, fiindcă toate acestea nu mai au sens în Împărăția lui Dumnezeu.

Relațiile pământești se încheie cu moartea, însă cele cerești sunt veșnic vii Moartea își pierde sensul de sfârșit și devine trecere către un stadiu superior. După ea, cei înviați întru Domnul nu se mai preocupă de cele lumești, de căsătorie, de avere, de mâncare, de lupta pentru supraviețuire, fiindcă toate acestea nu mai au sens în Împărăția lui Dumnez...

Postim nu pentru martiriul Botezătorului, ci pentru nesocotința unui rege 28/08/2024

29 august - Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul
Evanghelia zilei
Marcu 6, 14-30
În această zi de sfârșit de august postim și ne rugăm, amintindu-ne de tragica petrecere din viață a marelui profet. Însă nu moartea Sfântului Ioan prin decapitare este motivul postului, cm de altfel nu postim nici de Adormirea Maicii Domnului și nici de sărbătorile sfinților amintiți înainte. Ci, la fel cm în săptămâna vameșului și fariseului anulăm ajunarea miercurea și vinerea pentru a nu fi ca fariseul postitor și lăudăros, tot la fel acum postim pentru a nu fi ca Irod, petrecând în beție și pierderea minții.

Postim nu pentru martiriul Botezătorului, ci pentru nesocotința unui rege În această zi de sfârșit de august postim și ne rugăm, amintindu-ne de tragica petrecere din viață a marelui profet. Însă nu moartea Sfântului Ioan prin decapitare este motivul postului, cm de altfel nu postim nici de Adormirea Maicii Domnului și nici de sărbătorile sfinților aminti....

Nu promisiunea, ci împlinirea poruncilor mântuiește 28/08/2024

28 august - miercuri în săptămâna a zecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 21, 28-32
Morala Evangheliei este foarte simplă și pentru noi cei de azi. Nu cei ce respectă poruncile de fațadă se vor mântui, ci cei care le împlinesc fără a se lăuda cu ele, din adâncul inimii și fără să caute răsplată pentru lucrul bun.

Nu promisiunea, ci împlinirea poruncilor mântuiește Morala Evangheliei este foarte simplă și pentru noi cei de azi. Nu cei ce respectă poruncile de fațadă se vor mântui, ci cei care le împlinesc fără a se lăuda cu ele, din adâncul inimii și fără să caute răsplată pentru lucrul bun.

Corectitudinea divină și corectitudinea politică 26/08/2024

27 august - marți în săptămâna a zecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 21, 23-27
În credință, corectitudinea este divină și nu politică. Nu echilibrul convenienței, nu împăcarea aparentă a contrariilor este soluția în demonstrarea credinței. Vorba bine ticluită nu ajunge nici să usuce smochinii neroditori și nici să mute munții din loc.

Corectitudinea divină și corectitudinea politică În credință, corectitudinea este divină și nu politică. Nu echilibrul convenienței, nu împăcarea aparentă a contrariilor este soluția în demonstrarea credinței. Vorba bine ticluită nu ajunge nici să usuce smochinii neroditori și nici să mute munții din loc.

Uscarea smochinului și credința care mută munții 26/08/2024

26 august - luni în săptămâna a zecea după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 21, 18-22
Mântuirea nu vine prin lupta de eliberare de sub cotropitori, nici cu prețul sângelui vărsat prin jertfele rânduite de Legea veche, nici nu se moștenește de la străbuni, ci se obține prin credința curată în Hristos care poate muta munții.

Uscarea smochinului și credința care mută munții Mântuirea nu vine prin lupta de eliberare de sub cotropitori, nici cu prețul sângelui vărsat prin jertfele rânduite de Legea veche, nici nu se moștenește de la străbuni, ci se obține prin credința curată în Hristos care poate muta munții.

Frica, îndoiala și chiar necredința se risipesc prin rugăciune 25/08/2024

25 august - duminica a noua după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 14, 22-34
În înţelepciunea Sa, Domnul a lăsat să asociem disperarea, cauzată de lipsa soluțiilor, cu strigătul după ajutor. Iar la strigătul din inimă El reacționează imediat: a răspuns celor speriați din corabie, care credeau că văd o nălucă ce i-ar fi putut probabil scufunda în valuri. A răspuns și lui Petru, chiar dacă l-a numit „puțin credincios”. Salvarea vine, însă atunci când strigătul e țintit către Domnul, nu eliberat în gol.

Frica, îndoiala și chiar necredința se risipesc prin rugăciune În înţelepciunea Sa, Domnul a lăsat să asociem disperarea, cauzată de lipsa soluțiilor, cu strigătul după ajutor. Iar la strigătul din inimă El reacționează imediat: a răspuns celor speriați din corabie, care credeau că văd o nălucă ce i-ar fi putut probabil scufunda în valuri. A...

A doua înmulțire a pâinilor – simbol al chemării păgânilor la Dumnezeu 24/08/2024

24 august - sâmbătă în săptămâna a noua după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 15, 32-39
Domnul ne hrănește, apoi ne trimite pe fiecare să fim noi înșine apostoli în casele și orașele noastre, iar El Se întoarce la Tatăl, așa cm a făcut prin Înălțarea Sa la cer. Însă nu ne părăsește, ci ne dă șansa de a păși cu propriile forțe, urmând să ne viziteze din nou, la Judecata cea din urmă.

A doua înmulțire a pâinilor – simbol al chemării păgânilor la Dumnezeu Evanghelia se încheie cu mențiunea că Iisus a dat drumul mulțimilor, S-a suit în corabie și S-a dus în ținutul Magdala, ceea ce simbolic poate fi interpretat prin aceea că Domnul ne hrănește, apoi ne trimite pe fiecare să fim noi înșine apostoli în casele și orașele noastre, iar El ...

Despre mânia dumnezeiască 23/08/2024

23 august - vineri în săptămâna a noua după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 21,12-14; 17-20
Atunci când noi săvârșim fărădelegi de tot felul, nu suntem pedepsiți aspru sau imediat fiindcă Domnul e „îndelung-răbdător și mult-milostiv” (Psalm 102,8). Se mânie pe cei răuvoitori, pe cei bolnavi duhovnicește în mod benevol, dar are milă de orbi și șchiopi, adică de cei care își știu starea și se roagă cu credință să primească vindecarea.

Despre mânia dumnezeiască Atunci când noi săvârșim fărădelegi de tot felul, nu suntem pedepsiți aspru sau imediat fiindcă Domnul e „îndelung-răbdător și mult-milostiv” (Psalmi 102,8). Se mânie pe cei răuvoitori, pe cei bolnavi duhovnicește în mod benevol, dar are milă de orbi și șchiopi, adică de cei ...

Rolul nostru în lumea păzită de Dumnezeu 22/08/2024

22 august- joi în săptămâna a noua după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 20, 17-28
Întâietatea în creștinism nu e ca în lumea obișnuită. Cel dintâi nu e cel care stăpânește, ci acela care slujește și suferă pentru aproapele.

Rolul nostru în lumea păzită de Dumnezeu Întâietatea în creștinism nu e ca în lumea obișnuită. Cel dintâi nu e cel care stăpânește, ci acela care slujește și suferă pentru aproapele.

Bunătatea dumnezeiască versus dreptatea omenească 21/08/2024

21 august - miercuri în săptămâna a noua după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 20, 1-16
Ceea ce dezvăluie Domnul Iisus în această pildă este mila lui Dumnezeu, Care găsește un rost omului chiar și în ultimul ceas. Nimeni nu e pierdut atâta timp cât încă mai trăiește. Iar acești lucrători din ultimul ceas sunt primiți alături de ceilalți cu aceeași dragoste. Problema cea mare apare atunci când judecata noastră umană ne joacă feste și începem să presupunem că noi, care suntem alături de Domnul dintotdeauna, ar trebui să fim privilegiați în raport cu cei care s-au pocăit la bătrânețe. Practic, noi judecăm ceva pentru care nu suntem capabili, cuantificăm mila lui Dumnezeu după principii omenești.

Bunătatea dumnezeiască versus dreptatea omenească Ceea ce dezvăluie Domnul Iisus în această pildă este mila lui Dumnezeu, Care găsește un rost omului chiar și în ultimul ceas. Nimeni nu e pierdut atâta timp cât încă mai trăiește. Iar acești lucrători din ultimul ceas sunt primiți alături de ceilalți cu aceeași dragoste. Problema...

Rugăciunea și iertarea sunt esențiale pentru viața comunitară 19/08/2024

20 august - marți în săptămâna a noua după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 18,18-22, 19, 1-2
Iertarea este în esența ei o calitate umană care nu are limite, însă există situații în care aceasta se aplică cu înțelepciune. Poți ierta pe cineva care ți-a greșit ție personal și de șaptezeci de ori câte șapte, însă în ceea ce înseamnă viața comunitară, atunci când un mod de viață greșit poate afecta întreaga comunitate, atunci iertarea se împletește cu sfatul spre îndreptare, iar în caz că cel care greșește nu se îndreaptă, se trece la măsuri mai stricte.

Rugăciunea și iertarea sunt esențiale pentru viața comunitară Iertarea este în esența ei o calitate umană care nu are limite, însă există situații în care aceasta se aplică cu înțelepciune. Poți ierta pe cineva care ți-a greșit ție personal și de șaptezeci de ori câte șapte, însă în ceea ce înseamnă viața comunitară, atunci când un m...

Ce pot învăța cei maturi de la copii 19/08/2024

19 august - luni în săptămâna a noua după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 18, 1-11
Copiii sunt, în frăgezimea lor, inocenţi şi lipsiţi de dorinţa de a face rău. De aceea, uneori, ei mai dau și răspunsuri de o înţelepciune care îi şochează pe cei maturi, tocmai pentru că gândirea lor este directă şi nu întinată de păcate.

Ce pot învăța cei maturi de la copii Copiii sunt, în frăgezimea lor, inocenţi şi lipsiţi de dorinţa de a face rău. De aceea, uneori, ei mai dau și răspunsuri de o înţelepciune care îi şochează pe cei maturi, tocmai pentru că gândirea lor este directă şi nu întinată de păcate.

Minunea, protejarea mediului și rugăciunea de mulțumire 18/08/2024

18 august - duminica a opta după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 14, 14-22
Minunea înmulțirii pâinilor este cu totul aleasă atât prin dimensiunea grupului de martori și beneficiari, cât și prin cantitatea redusă care s-a multiplicat, însă mai mult decât acestea, prin modul în care ea s-a săvârșit. Masa se ia cu mulțumire, cu ochii ridicați spre cer și în rugăciune, iar apoi împărțind tot ce ai cu ceilalți.

Minunea, protejarea mediului și rugăciunea de mulțumire Minunea înmulțirii pâinilor este cu totul aleasă atât prin dimensiunea grupului de martori și beneficiari, cât și prin cantitatea redusă care s-a multiplicat, însă mai mult decât acestea, prin modul în care ea s-a săvârșit. Masa se ia cu mulțumire, cu ochii ridicați spre cer și î...

Păcatul împotriva Duhului Sfânt – se iartă sau nu se iartă? 16/08/2024

17 august - sâmbătă în săptămâna a opta după Rusalii
Evanghelia zilei
Matei 12, 30-37
Păcatul împotriva Duhului Sfânt nu se poate ierta nu fiindcă Dumnezeu S-ar simţi atât de jignit sau că nu ar putea trece peste un asemenea afront. Dumnezeu nu judecă la fel ca oamenii, nu Se supără ca oamenii fiindcă e Tatăl iubitor Care primește pe fiecare fiu risipitor și Care așteaptă oricând întoarcerea noastră. Însă asemenea păcat nu se iartă pentru că însuşi cel care îl săvârşeşte se află într-o eroare care l-a împietrit în negare şi răutate. Începutul răutății stă în refuzul evidenței, realității. Păcatul împotriva Sfântului Duh se manifestă concret și prin refuzarea adevărului vieții și legilor vieții, adică prin negarea iubirii lui Dumnezeu.

Păcatul împotriva Duhului Sfânt – se iartă sau nu se iartă? Păcatul împotriva Duhului Sfânt nu se poate ierta nu fiindcă Dumnezeu S-ar simţi atât de jignit sau că nu ar putea trece peste un asemenea afront. Dumnezeu nu judecă la fel ca oamenii, nu Se supără ca oamenii fiindcă e Tatăl iubitor Care primește pe fiecare fiu risipitor și Care aștea...

Wollen Sie Ihr Kultstätte zum Top-Kultstätte in Nuremberg machen?
Klicken Sie hier, um Ihren Gesponserten Eintrag zu erhalten.

Kategorie

Telefon

Adresse


Königshammer Str. 56
Nuremberg
90469

Öffnungszeiten

09:30 - 12:00

Andere Kirche in Nuremberg (alles anzeigen)
PIWC Nürnberg Charismatic Assembly PIWC Nürnberg Charismatic Assembly
Nuremberg, 90441

Willkommen zu der offiziellen Facebook-Page von P.I.W.C. Nürnberg Charismatic Assembly!� Auf unserer Seite werden wir für dich christlich-orientierte Videos und Bilder posten, dami...

Kirche in Boxdorf Kirche in Boxdorf
Nuremberg, 90427

Wir sind die Kirchengemeinden "St. Thomas" (kath.) und "Zum guten Hirten" (evang.) in Nürnberg Boxd

Evang.-Luth. Kirchengemeinde Nürnberg St. Leonhard-Schweinau Evang.-Luth. Kirchengemeinde Nürnberg St. Leonhard-Schweinau
Georgstraße 10
Nuremberg, 90439

Seite der Evang.-Luth. Kirchengemeinde Nürnberg St. Leonhard-Schweinau . Die aktuellen Veranstaltun

LWMC Nürnberg LWMC Nürnberg
IngolstädterStr. 126
Nuremberg, 90461

Tamil Christian Church in Nürnberg

JesusCentrum JesusCentrum
Dagmarstraße 14
Nuremberg, 90482

Wir sind eine junge, lebendige, christliche Gemeinde und gehören zur Evang.-methodistischen Kirche

Pilgerzentrum St. Jakob Nürnberg Pilgerzentrum St. Jakob Nürnberg
Jakobsplatz 1
Nuremberg, 90402

Das Pilgerzentrum St. Jakob ist ein Angebot der Nürnberger Evangelischen Innenstadtgemeinde St. Jakob

Buddhismus Nürnberg - Bodhidharma Chan/Zen Tempel Buddhismus Nürnberg - Bodhidharma Chan/Zen Tempel
Frankenstraße 152
Nuremberg, 90461

Der Bodhidharma Tempel Nürnberg ist ein Original Chan/Zen buddhistischer Tempel des koreanischen Ta

KjG St. Maximilian Kolbe KjG St. Maximilian Kolbe
Annette-Kolb-Straße 59
Nuremberg, 90471

Willkommen auf der Facebookseite der Jugendarbeit in der KjG Pfarrei St. Maximilian Kolbe.

FFFNations Church FFFNations Church
Nuremberg

Christian Faith Family Intl Church Christian Faith Family Intl Church
Ostendstr 115
Nuremberg, 90482

Biserica Apele vii Nürnberg Biserica Apele vii Nürnberg
Edisonstr . 60
Nuremberg, 90431