Consulatul General al Romaniei la Torino

Consulatul General al Romaniei la Torino

Potrebbe piacerti anche

PRO România Valea Ciorii
PRO România Valea Ciorii

Bine ati venit pe pagina Facebook a Consulatului General al Romaniei la Torino!

Pagina Facebook a Consulatului General al Romaniei la Torino vine în completarea necesităţii de informare a românilor din Italia cu privire la activitatea Consulatului şi a realităţilor româno-italiene. Pentru Servicii Consulare consultaţi pagina web a Consulatului http://torino.mae.ro/contact

31/08/2024

📣 Mesajul consulului general al României la Torino, Cosmin Dumitrescu, cu ocazia Zilei Limbii Române 🇹🇩

Astazi, 3️⃣1️⃣ august, sarbatorim Ziua Limbii Române. La multi ani limbii române, românilor si tuturor vorbitorilor de limba română!

Dumnezeu sa binecuvânteze România 🇷🇴 și marea națiune română!

🇮🇹 3️⃣1️⃣ Agosto - Buona Festa della Lingua Romena!

Dio benedica la Romania 🇷🇴 ed i romeni!

🇷🇴

30/08/2024

📣 IMPORTANT: Este disponibilă înregistrarea sesiunii de informare pe tema dreptului la pensie și a transmiterii certificatului de viață ce a avut loc joi, 29 august 2024.

29/08/2024

📣 Vă reamintim că în această seară, de la ora 18.00, va avea loc o nouă sesiune de informare transmisă LIVE pe pagina de Facebook Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia pe tema dreptului la pensie și a transmiterii certificatului de viață.

📣 Vă reamintim că în această seară, de la ora 18.00, va avea loc o nouă sesiune de informare transmisă LIVE pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia pe tema dreptului la pensie și a transmiterii certificatului de viață.

📲 Sesiunea de informare poate fi urmărită la următorul link: https://fb.me/e/huIbltl6G sau accesând pagina de Facebook a Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia.

👩‍💻 Pentru a intra în dialog cu atașatul de muncă, vă rugăm să scrieți întrebările dvs. în comentarii la momentul începerii sesiunii live pe Facebook și colega noastră vă va răspunde.

Eden - Un pianeta da salvare 26/08/2024

📣 Sempre più spesso la 🇷🇴 Romania viene proposta come meta turistica meravigliosa.
Lo fa anche, in maniera egregia, sull'emittente la trasmissione - Un Pianeta da salvare, nella puntata che è andata in onda domenica 25 agosto 2024 e che, per circa mezz'ora racconta della Romania, "questo un paese di cui sicuramente non conosciamo abbastanza, dove la natura è una grande protagonista, ma ci sono anche delle storie che hanno sempre ispirato la cinematografia".
🌼 Un sentito ringraziamento alla ineguagliabile Licia Colò e a Mr Nat 2.0 per aver raccontato in immagini così suggestive il nostro bellissimo paese, la Romania (dal minuto ⏱1:49).

Eden - Un pianeta da salvare Licia Colò alla scoperta delle bellezze naturali del nostro pianeta, con una finestra aperta sull’attualità per contribuire a proteggere e migliorare il delicato equilibrio tra l’ambiente e l’uomo.

22/08/2024

📣Ministerul Educației a stabilit metodologia de recunoaștere și echivalare a actelor de 👩‍🎓 studii universitare obținute în străinătate
Ministerul Educației a publicat Ordinul 5.508/2024 prin care se aprobă metodologia de recunoaștere și echivalare a actelor de studii universitare de scurtă durată, licență, masterat sau postuniversitare.
Acest ordin se aplică cetățenilor români, cetățenilor ai statelor membre ale 🇪🇺 Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European și din Confederația Elvețiană, cetățenilor din state terțe care beneficiază de egalitate de tratament cu cetățenii români și persoanelor care beneficiază de o formă de protecție internațională pe teritoriul României, conform legii, în ceea ce privește accesul la educație, formare profesională și piața muncii, dar și cetățenilor din state terțe, numai în vederea accesului pe piața forței de muncă din 🇷🇴România.
Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) recunoaște și echivalează actele de studii din străinătate.
Recunoașterea se face automat pentru actele de studii obținute în statele membre ale Uniunii Europene (UE), ale Spațiului Economic European și în Confederația Elvețiană, precum și în statele terțe, în cazul universităților de prestigiu prevăzute în Lista universităților de prestigiu din alte state.
În ceea ce privește actele de studii din străinătate obținute în state terțe, recunoaștere și echivalarea pentru accesul pentru continuarea studiilor sau pentru accesul pe piața forței de muncă se face la cerere.
Dosarul pentru recunoașterea și echivalarea actelor de studii obținute în străinătate, pentru continuarea studiilor în România și/sau pentru accesul pe piața forței de muncă din România, trebuie să conțină:
• cerere;
• actul de identitate și dovada schimbării numelui titularului (dacă este cazul);
• actul de studii;
• suplimentul la diplomă/foaia matricolă;
• pentru exercitarea unei profesii reglementate, alte documente relevante (de exemplu, programele analitice ale cursurilor efectuate, descrierea completă a cursurilor/materiilor studiate, documente referitoare la efectuarea cursurilor postuniversitare etc.);
• dovada taxei de evaluare, conform normelor legale în vigoare;
Pentru cetățenii din state terțe care solicită accesul pe piața forței de muncă din România, dosarul trebuie să conțină:
• cerere formulată de angajator;
• actul de identitate și dovada schimbării numelui (dacă este cazul);
• actul de studii;
• dovada achitării taxei de evaluare, conform normelor legale în vigoare;
• adresă din partea instituției organizatoare a programului de formare profesională.
Actele solicitate în procedura de recunoaștere se depun, în copie, pentru documentele emise în limbile română, engleză, franceză, spaniolă și italiană. Pentru celelalte limbi străine, actele se depun în copie și traducere legalizată în limba română, în copie.
În cazul unor programe de studii integrate, organizate între instituții de învățământ superior acreditate din România și din străinătate, finalizate cu diplomă comună, dublă sau multiplă, actele de studii eliberate în străinătate nu sunt supuse procesului de recunoaștere sau echivalare și sunt recunoscute de drept de către statul român. Dosarele se depun online (prin Punctul de contact unic electronic – PCUe), prin intermediul unităților de învățământ superior sau la Registratura Ministerului Educației sau prin intermediul serviciilor poștale.
Metodologia pentru recunoașterea și echivalarea actelor de studii universitate obținute în străinătate este disponibilă aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/285542

Photos from Consulatul General al Romaniei la Torino's post 21/08/2024

📣Spenti i riflettori sui Giochi Olimpici di Parigi 2024, l’attenzione di tutto il mondo si concentra sul prossimo evento sportivo ospitato dalla Ville Lumière: I Giochi Paralimpici di Parigi 2024 , che si svolgeranno dal 28 agosto all’8 settembre 2024 https://olympics.com/.../giochi.../giochi-paralimpici.
4.400 atleti Paralimpici, inviati da 185 Comitati Paralimpici Nazionali daranno vita, nelle 18 sedi di gara, a 549 eventi sportivi, seguiti da oltre 2,8 milioni di spettatori.
🇷🇴 La Romania avrà 6 atleti in 3 discipline: judo, ciclismo e tennistavolo.
🇮🇹 L’Italia sarà presente con 141 sportivi, partecipanti nelle gare per le medaglie in 17 discipline.
Tra loro anche atleti nati in Romania, seconde generazioni naturalizzati italiani.
🤺 Nella scherma, accanto a «Bebe» Vio, Rossana Pasquino e Loredana Trigilia, ci sarà anche la torinese Ionela Andreea Mogos, nata nell’88 a Vaslui, in Romania, dall’età di 14 anni residente in Piemonte. Pensando a Parigi 2024 Andreea dice:” Non porterò alcun porta fortuna, ma solo l'abbraccio e l'incitamento di tutte le persone che mi vogliono bene e fanno il tifo per me". E tra queste ci sarà senza ombra di dubbio anche tutta la comunità italo-romena, che tiferà per la squadra azzurra.
🚴‍♀️Nel ciclismo, specialità Handbike - crono, strada troviamo la giovane romagnola Ana Maria Vitelaru, nata nell’83 a Negresti, in Romania, arrivata nel Bel Paese appena diciasettenne.
🚣Nella Canoa gareggerà Ciustea Marius Bogdan, classe 1993, nato a Trusesti, in Romania, che si allena al Circolo Canottieri Aniene. A Parigi “spero di centrare uno dei tre posti sul podio”, afferma l’atleta che aggiunge: “Io ce la sto mettendo tutta”.
Assisteremmo, durante questo evento sportivo inclusivo, simbolo dell'uguaglianza e delle opportunità, ad un esempio di integrazione sociale e professionale, nell’ambito di un Partenariato Strategico rafforzato che lega l’Italia e la Romania da oltre 25 anni.
✅Partenariato che offre un eccellente quadro di affermazione dei profondi legami storico-culturali con la presenza di oltre un milione di cittadini romeni, la più numerosa comunità straniera in Italia.
Il Consolato Generale di Romania a Torino augura alle squadre romene ed italiane e a tutti i partecipati ai Giochi Paralimpici di Parigi 2024 di ottenere risultati da record.
🏆 Che vincano i migliori!

20/08/2024

📣Nu s-au stins bine luminile reflectoarelor peste Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august), că "Orașul Luminilor" se pregătește să găzduiască a XVII ediție a Jocurilor Paralimpice Paris 2024 (28 august - 8 septembrie 2024). https://olympics.com/it/paris-2024/i-giochi/giochi-olimpici-paralimpici/giochi-paralimpici.
🇫🇷 Capitala franceză va primi 4.400 de sportivi paralimpici din întreaga lume (185 Comitete Paralimpice Naționale), care, timp de 12 zile, se vor întrece în 22 de sporturi și discipline în cadrul a 549 de evenimente competiționale.
🇮🇹 Italia va participa cu 141 de atleți, care vor concura pentru medalii în 17 discipline.
🇷🇴 România va avea 6 reprezentanți care vor concura la 3 discipline sportive, respectiv la judo, ciclism și tenis de masă.
🤺 Din echipa italiană de scrimă (floretă) va face parte, alături de «Bebe» Vio și Loredana Trigilia, multipla campioană Ionela Andreea Mogos, sportivă născută la Vaslui, în România și rezidentă în frumosul oraș Torino, de la vârsta de 14 ani.
✅”Nu voi duce cu mine nici un talisman, ci doar îmbrățișarea și susținerea tuturor celor care mă iubesc și mă susțin" a afirmat atleta, referindu-se la participarea sa la competiția ce se va deschide săptămâna viitoare.
🏆 Mult succes Ionela Andreea Mogos și din partea comunității italo-românești, pentru care ești un exemplu de integrare și reziliență.
Consulatul General al României la Torino urează mult succes tuturor sportivilor ce vor concura la Jocurile Paralimpice de la Paris!

20/08/2024

📣📨📮 Despre votul prin corespondență la alegerile din anul 2024 pentru Președintele României și Senat și camera Deputaților.

📫 Dacă ești cetățean român cu drept de vot și ai domiciliul sau reședința legal stabilite în străinătate, poți 𝐯𝐨𝐭𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟒 pentru 𝐏𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 și pentru 𝐒𝐞𝐧𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫, în trei pași simpli:

1️⃣ Te înscrii într-un formular online, aflat pe site-ul www.votstrainatate.ro, gestionat de 𝐀𝐄𝐏 - 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐏𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐚̆, până pe 10 octombrie pentru alegerile prezidențiale și până pe 17 octombrie pentru alegerile parlamentare;
2️⃣ 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐏𝐨𝐬̦𝐭𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 exercitării dreptului de 𝐯𝐨𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆, până cel mai târziu cu 25 de zile înainte de data alegerilor, la adresa de domiciliu sau de reședință indicată în cererea de înregistrare;
3️⃣ 𝐕𝐨𝐭𝐞𝐳𝐢. Plicurile exterioare sigilate trebuie expediate cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestora până cu 3 zile înaintea datei votării, inclusiv, la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondență.

În ziua votării, după ora 21:00, biroul electoral pentru votul prin corespondenţă desigilează urnele de vot, una câte una, şi desigilează plicurile interioare.

👉 Accesează www.votstrainatate.ro și exprimă-ți opțiunea la vot.

𝐀𝐈 𝐈̂𝐍𝐂𝐑𝐄𝐃𝐄𝐑𝐄 𝐈̂𝐍 𝐀𝐋𝐄𝐆𝐄𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐓𝐀𝐋𝐄.​

Enescu - Romanian Rhapsody No 1 - Celibidache, George Enescu Philharmonic (1978) 19/08/2024

📣143 anni fa nasceva a Liveni, in Romania, , il più importante compositore, violinista, pianista e direttore d'orchestra romeno di tutti i tempi.

🎼 Fu anche un geniale pedagogo e tra i suoi studenti si annoverano studenti illustri come i 🎻violinisti Christian Ferras, Ivry Gitlis, Arthur Grumiaux, Uto Ughi e . Quest'ultimo, che provava verso di lui un profondo affetto, dichiarò: ✅"Per me rimarrà una delle meraviglie del mondo reale. [...] Le sue forti radici e la sua anima nobile derivano dal suo paese, un paese di incomparabile bellezza".

🎁Regalo anniversario: La Rapsodia romena n. 1 in la maggiore, op. 11 n. 1, scritta nel 1901, interpretata dall'Orchestra filarmonica , sotto la direzione della bacchetta di .

https://www.youtube.com/watch?v=fwxuMDxT9Dw

Enescu - Romanian Rhapsody No 1 - Celibidache, George Enescu Philharmonic (1978) George Enescu - Romanian Rhapsody, Op. 11 No. 1George Enescu Philharmonic Orchestra conducted by Sergiu CelibidacheLive recording: 1978

Photos from Consulatul General al Romaniei la Torino's post 13/08/2024

Duminică, 4 august 2024 consulul general al României la Torino, Cosmin Dumitrescu a efectuat, împreună cu reprezentanții autorităților italiene locale, oficiile de inaugurare a zborului comercial, care operează de la această dată bisăptămânal pe ruta Cuneo (regiunea Piemonte) – Bacău.
Ceremonia tradițională practicată de toate aeroporturile internaționale de „botezare”, de către pompierii locali, a aeronavei care a operat primul zbor pe ruta Bacău – Cuneo, a avut loc în zona oficială a pistei de aterizare a Aeroportului Internațional Cuneo, în prezența reprezentanților autorităților italiene, a reprezentanților companiei italiene AEROITALIA, care operează zborul, dar și a membrilor comunității româno-italiene, care au beneficiat de zborul tur-retur Bacău-Cuneo.
În mesajul transmis în cadrul reuniunii șeful oficiului consular a amintit cadrul bilateral al relațiilor dintre România și Italia și oportunitățile cele mai relevante de dezvoltare a acestor relații, având în vedere cadrul optim de Parteneriat Strategic Consolidat în care acestea se desfășoară la cel mai înalt nivel, menționând reuniunea celor două guverne român și italian, care a avut loc în luna februarie a acestui an.
A evidențiat colaborarea economică foarte bună dintre Italia și România, care se dezvoltă optim în cadrul creat de Declarația de Parteneriat Strategic Consolidat și faptul că, în prezent, Italia ocupă locul 2 în topul partenerilor comerciali externi ai României și locul 5 în topul investitorilor străini, din punct de vedere al capitalului investit.
A subliniat, de asemenea că valoarea schimburilor comerciale bilaterale a depășit în anul 2023 nivelul de 20 de miliarde euro, aceasta fiind cea mai ridicată valoare înregistrată în istoria relațiilor româno-italiene și faptul că balanța comercială rămâne echilibrată între România și Italia, oferind condiții optime de dezvoltare economică a celor două state și prosperitate pentru cele două națiuni partenere.
A arătat că potențialul de dezvoltare a relațiilor economice pe componentele antreprenoriale comerciale și investiționale între provincia Cuneo, care este una dintre cele mai puternice provincii italiene din punct de vedere economic și zona determinată de județul Bacău și județele limitrofe din România, o zonă care are atât potențial de creștere, cât și un ritm de dezvoltare economică accelerată este unul foarte mare cu perspective certe de creștere sustenabilă și de atractivitate financiar-economică multidimensională.
A subliniat în final principalele elemente ce caracterizează prezența în Regiunea Piemonte a comunității românești, punând accent pe nivelul excelent de integrare, aspect recunoscut și apreciat de aceștia. În regiunea Piemonte este stabilită o comunitate româno-italiană care depășește 140 de mii de persoane, un număr semnificativ dintre aceștia fiind originari din Bacău și din județele limitrofe.
Reprezentanții autorităților italiene locale și cei ai companiei AEROITALIA au exprimat satisfacție pentru stabilirea noii rute de zbor între Cuneo și Bacău, subliniind avantajele majore pe care le dobândesc astfel investitorii italieni în estul României, investitorii români în Italia, schimburile comerciale și membrii comunității româno-italiene originari din Bacău stabiliți în număr mare în Regiunea Piemonte.
De asemenea, reprezentanții autorităților italiene prezenți și cei ai companiei aeriene care operează zborul Cuneo – Bacău și-au exprimat voința de a mări numărul zborurilor operate de la 2 la 5 pe săptămână în viitorul cât mai apropiat.

08/08/2024

📣 În conformitate cu dispozițiile legale, în zilele de 15 și 16 august 2024 oficiul consular NU va avea program cu publicul.

✅Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență (accidente cu victime, decese, calamități și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar) au la dispoziție numărul de telefon pentru situații de urgență ☎️ 3387568134* (*La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Photos from Consulatul General al Romaniei la Torino's post 06/08/2024

📣✈️ Duminică, 4 august 2024 consulul general al 🇷🇴României la Torino, Cosmin Dumitrescu a efectuat, împreună cu reprezentanții autorităților 🇮🇹italiene locale, oficiile de inaugurare a zborului comercial, care operează de la această dată bisăptămânal pe ruta Cuneo (regiunea Piemonte) – Bacău.
✅Ceremonia tradițională practicată de toate aeroporturile internaționale de „botezare”, de către pompierii locali, a aeronavei care a operat primul zbor pe ruta Bacău – Cuneo, a avut loc în zona oficială a pistei de aterizare a Aeroportului Internațional Cuneo, în prezența reprezentanților autorităților italiene, a reprezentanților companiei italiene AEROITALIA, care operează zborul, dar și a membrilor comunității româno-italiene, care au beneficiat de zborul tur-retur Bacău-Cuneo.
În mesajul transmis în cadrul reuniunii șeful oficiului consular a amintit cadrul bilateral al relațiilor dintre România și Italia și oportunitățile cele mai relevante de dezvoltare a acestor relații, având în vedere cadrul optim de Parteneriat Strategic Consolidat în care acestea se desfășoară la cel mai înalt nivel, menționând reuniunea celor două guverne român și italian, care a avut loc în luna februarie a acestui an.
A evidențiat colaborarea economică foarte bună dintre Italia și România, care se dezvoltă optim în cadrul creat de Declarația de Parteneriat Strategic Consolidat și faptul că, în prezent, Italia ocupă locul 2 în topul partenerilor comerciali externi ai României și locul 5 în topul investitorilor străini, din punct de vedere al capitalului investit.
A subliniat, de asemenea că valoarea schimburilor comerciale bilaterale a depășit în anul 2023 nivelul de 20 de miliarde euro, aceasta fiind cea mai ridicată valoare înregistrată în istoria relațiilor româno-italiene și faptul că balanța comercială rămâne echilibrată între România și Italia, oferind condiții optime de dezvoltare economică a celor două state și prosperitate pentru cele două națiuni partenere.
A arătat că potențialul de dezvoltare a relațiilor economice pe componentele antreprenoriale comerciale și investiționale între provincia Cuneo, care este una dintre cele mai puternice provincii italiene din punct de vedere economic și zona determinată de județul Bacău și județele limitrofe din România, o zonă care are atât potențial de creștere, cât și un ritm de dezvoltare economică accelerată este unul foarte mare cu perspective certe de creștere sustenabilă și de atractivitate financiar-economică multidimensională.
A subliniat în final principalele elemente ce caracterizează prezența în Regiunea Piemonte a comunității românești, punând accent pe nivelul excelent de integrare, aspect recunoscut și apreciat de aceștia. În regiunea Piemonte este stabilită o comunitate româno-italiană care depășește 140 de mii de persoane, un număr semnificativ dintre aceștia fiind originari din Bacău și din județele limitrofe.
Reprezentanții autorităților italiene locale și cei ai companiei au exprimat satisfacție pentru stabilirea noii rute de zbor între Cuneo și Bacău, subliniind avantajele majore pe care le dobândesc astfel investitorii italieni în estul României, investitorii români în Italia, schimburile comerciale și membrii comunității româno-italiene originari din Bacău stabiliți în număr mare în Regiunea Piemonte.
✅De asemenea, reprezentanții autorităților italiene prezenți și cei ai companiei aeriene care operează zborul Cuneo – Bacău și-au exprimat voința de a mări numărul zborurilor operate de la 2 la 5 pe săptămână în viitorul cât mai apropiat.

CNPP - Ce este certificatul de viată și când trebuie transmis la casa de pensii care deține dosarul de pensie al persoanei domiciliate în străinătate? - Întrebări frecvente 06/08/2024

📣❗ Despre certificatul de viată și transmiterea acestuia la casa de pensii care deține dosarul de pensie al persoanei domiciliate în străinătate.
✅Potrivit noii legi a pensiilor, în vigoare de le 1 septembrie 2024, în cazul beneficiarilor stabiliți în străinătate (nerezidenți), certificatul de viață se transmite semestrial, din proprie inițiativă, de beneficiarul nerezident aflat în plată, până cel târziu la data de 3️⃣1️⃣ MARTIE, respectiv până la data de 3️⃣0️⃣ SEPTEMBRIE a fiecărui an.
Certificatul de viață trebuie semnat în fața unei AUTORITĂȚI LEGALE de pe teritoriul statului de domiciliu sau de ședere permanentă, după caz, respectiva autoritate certificând acest fapt.
📌Sintagma "autorități legale" se referă la:
✅instituții de pensii;
✅autorități administrative locale;
✅oficii consulare;
✅notari publici;
✅avocați;
✅consilieri juridici;
✅medici de familie de pe teritoriul statului de domiciliu, respectiv reședință;
✅birouri ale Patronatelor cu care Casa Națională de Pensii Publice a încheiat Protocoale de Colaborare:
👉Institutul Național de Asistență Socială (INAS) din Italia,
👉Institutul Național Confederal de Asistență (INCA) din Italia și
👉Institutul de Tutelă și Asistență a Muncitorilor (ITAL - UIL) din Italia.
https://www.cnpp.ro/certificatul-de-viata

CNPP - Ce este certificatul de viată și când trebuie transmis la casa de pensii care deține dosarul de pensie al persoanei domiciliate în străinătate? - Întrebări frecvente Pentru a se evita efectuarea unor plati necuvenite catre beneficiari nerezidenti in Romania, a caror situatie s-a modificat, cu efecte asupra obligatiei casei teritoriale de pensii competente de a achita drepturile de pensie si/sau alte drepturi care se stabilesc si se platesc de catre casele terito...

Photos from Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia's post 16/07/2024

📣 Il Messaggero invita a scoprire la : Costanza, la "perla" del Mar Nero: cosa fare e vedere nella città della Romania teatro del Neversea Festival.

12/07/2024

Și pentru că mai sunt doar 2️⃣ săptâmâni până la debutul 𝗝𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗢𝗹𝗶𝗺𝗽𝗶𝗰𝗲 𝘀̦𝗶 𝗣𝗮𝗿𝗮𝗹𝗶𝗺𝗽𝗶𝗰𝗲 𝗱𝗲 𝗩𝗮𝗿𝗮̆, 𝗣𝗮𝗿𝗶𝘀 𝟮𝟬𝟮𝟰, nu ne-am gândit doar la sportivii noștri 🇷🇴 care vor concura, ci și la voi, cei care veți merge în Franța 🇫🇷 pentru a-i susține 🫶🏻👏🏻.

Și ne-am dat seama că un set de 𝒓𝒆𝒄𝒐𝒎𝒂𝒏𝒅𝒂̆𝒓𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒂̆𝒍𝒂̆𝒕𝒐𝒓𝒊𝒂 🚗🛫𝒔̦𝒊 𝒔̦𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆𝒂 🏨 în Franța 🇫🇷 v-ar prinde tare bine ☺️!

Iar acum că ți-am captat atenția, nu îți mai râmâne decât să fii cu ochii 👀 pe noi în continuare! Revenim cât ai zice “ 🇷🇴!

11/07/2024

📌Pașapoartele declarate pierdute, distruse sau furate sunt NULE de drept și NU mai pot fi utilizate, chiar dacă sunt găsite ulterior.
👉 În cazul persoanelor care găsesc documentul de călătorie declarat pierdut sau furat, există obligația de a îl depune, de îndată, la cel mai apropiat serviciu public comunitar de pașapoarte, la Direcția Generală de Pașapoarte ori la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

10/07/2024

📣 În condiţiile legii, pot fi eliberate paşapoarte temporare, cu valabilitate de 1 an, atunci când solicitantul probează necesitatea şi capacitatea continuării imediate a călătoriei în străinătate (bilet de avion/alte documente) sau o situaţie de excepţie/urgenţă, documentată corespunzător, care să indice imposibilitatea procesării unui paşaport electronic simplu.

Condiții de ieșire din țară pentru cetățenii români minori - Politia de Frontiera 05/07/2024

📣 Despre condițiile de ieșire din România a cetățenilor români minori

✅Dacă minorul, cetățean român, are domiciliul sau reședința în străinătate, i se permite ieșirea din România, fără prezentarea unei declarații din care să rezulte acordul părintelui/părinților, dacă însoțitorul prezintă la controlul de frontieră documente care atestă faptul că minorul se deplasează în statul de domiciliu/reședință.

📌Toate info: punctul 5️⃣ pe pagina Poliției de frontieră referitoare la Condiții de ieșire din țară pentru cetățenii români minori:

Condiții de ieșire din țară pentru cetățenii români minori - Politia de Frontiera Cetăţenii români minori pot călători în străinătate în baza documentului de călătorie individual valabil - pașaport sau carte de identitate (minori peste 14 ani) numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali. Prin reprezentant legal se înțelege persoana des...

04/07/2024

📌Punte de cântece și dansuri tradiționale românești între Torino și Slatina, România, unde se desfășoară cea de-a XXIV - a ediție a Festivalului Concurs "Călușul Românesc".

🥇 Școala Grupul Vatra participă cu 35 de copii și tineri.

✅ Mult succes și să aduceți la Torino cât mai multe trofee 🏆.

03/07/2024

📌 IMPORTANT: La data de0️⃣3️⃣ iulie 2024 intră în vigoare modificările și completările aduse Legii nr. 248/2024 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

📘 Citiți cu atenție Ghidul informativ prezent pe pagina oficială a Directia Generala de Pasapoarte.
https://pasapoarte.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2024/07/Ghid-modificari-legislative.pdf?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3V8O2p1iP5GqAspp2NAC6hRRAUMZio3d4WQ-HM3K7FXp7LnyIh7Ljpy50_aem_QLRiDn_j31FPgOFLbhlktw

🆕 Modificări legislative implementate în sistemul de pașapoarte ca urmare a modificării și completării Legii 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate

În scopul organizării eficiente a vacanțelor în contextul sezonului estival, informăm cetățenii că, începând cu data de 03.07.2024, vor fi implementate noi modificări legislative în sistemul de pașapoarte:

❗ Eliberarea pașaportului simplu temporar se va realiza doar în situații obiective și urgente, ce exclud cazurile în care deplasarea persoanei pe teritoriul altui stat are la bază rațiuni exclusiv turistice. Situaţiile obiective și urgente trebuie probate cu documente din care să rezulte necesitatea deplasării persoanei în străinătate.

👉 Totodată, atragem atenția cu privire la faptul că există state care nu permit intrarea pe teritoriul lor național cu pașaportul simplu temporar, sens în care, recomandăm accesarea site-ului Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro , secțiunea condiții de călătorie, înaintea efectuării călătoriei.

❗ Pașapoartele declarate pierdute, distruse sau furate sunt nule de drept și nu mai pot fi utilizate, chiar dacă sunt găsite ulterior.

👉 În cazul persoanelor care găsesc documentul de călătorie declarat pierdut sau furat, există obligația de a îl depune, de îndată, la cel mai apropiat serviciu public comunitar de pașapoarte, la Direcția Generală de Pașapoarte ori la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

❗ Reamintim, totodată, faptul că:
- pierderea sau distrugerea pașaportului simplu electronic/temporar se declară de către titular în țară la orice serviciu public comunitar de pașapoarte sau la Direcția Generală de Pașapoarte, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.
- furtul documentelor de călătorie se declară de îndată la cea mai apropiată unitate de poliție din țară sau, după caz, de pe teritoriul statului în care s-a produs evenimentul, solicitând eliberarea unei adeverințe care să ateste declararea evenimentului respectiv.

❗ Cetăţenii români pot deţine, concomitent, un paşaport simplu electronic şi un paşaport simplu temporar valabile:
a) atunci când pașaportul simplu electronic a fost depus pentru obținerea unor vize, în situații obiective și urgente, în care este necesară prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea și eliberarea pașaportului simplu electronic sau acesta a fost depus pentru obținerea unor vize;
b) în situația în care se probează, cu documente, necesitatea deplasării cetățeanului român în străinătate, în perioada în care paşaportul simplu temporar este depus pentru obţinerea unor vize.

❗ Cetăţenii români pot deţine, concomitent, două paşapoarte simple electronice valabile, numai în următoarele situații:
a) când titularul declară în scris că urmează să călătorească în state între care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict;
b) când titularul deţine paşaport simplu electronic, dar, ca urmare a epuizării filelor destinate aplicării vizelor, călătoria în statele pentru care este necesară aplicarea acestora nu mai este posibilă.

❗ Eliberarea succesivă a mai multor paşapoarte simple electronice, respectiv pentru o anumită perioadă de timp sau până la dobândirea capacității depline de exercițiu de către minor, se efectuează numai dacă, în cuprinsul hotărârii judecătorești sau al ordonanței președințiale de suplinire a acordului, instanța a stabilit, în mod expres, acest aspect.

Pentru informații suplimentare, puteți accesa Ghidul informativ.
https://pasapoarte.mai.gov.ro/ghid-informativ-modificari-legislative/

02/07/2024

📣Asistență și protecție consulară pentru cetățenii români cu DUBLĂ CETĂȚENIE

În cazul persoanelor cu dublă/multiplă cetățenie domiciliate sau rezidente pe teritoriul unui stat a cărui cetățenie o dețin, pe lângă cetățenia română, posibilitățile de acordare a protecției consulare din partea misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale României sunt limitate.

În baza articolului 4 din Convenția referitoare la anumite aspecte ale conflictului de legi în materia cetățeniei, deschisă spre semnare la Haga la 12 aprilie 1930, ”un stat nu poate acorda protecție diplomatică unui cetățean al său împotriva unui alt stat a cărui cetățenia o posedă, de asemenea.” Deși foarte puține state sunt părți la această convenție, prevederea respectivă a căpătat un caracter cutumiar, fiind unanim acceptată în dreptul internațional.

Astfel, un cetățean român nu se poate prevala de protecția consulară a României în raport cu autoritățile altui stat a cărui cetățenie o deține și pe teritoriul căruia își are domiciliul sau reședința, fiind tratat, de regulă, din perspectiva statului de domiciliu/reședință, exclusiv ca cetățean al acelui stat.

Sursa: https://www.mae.ro/node/41422

Vuoi che la tua azienda sia il Servizio Di Governo più quotato a Turin?
Clicca qui per richiedere la tua inserzione sponsorizzata.

Video (vedi tutte)

In anul 1861 domnitorul Alexandru Ioan Cuza decreta tricolorul ca drapel oficial al Principatelor Unite, afirmând că: „S...
Colinde la Consulat
📌 Câteva crâmpeie din timpul întâlnirii desfășurate vineri, 1 decembrie desfășurată la Libreria Pantaleon din Torino, un...
🇷🇴📣Clădirea 🇮🇹 Regiunii Liguria împodobită, cu ocazia Zilei Naționale a României în culorile tricolorului 🇷🇴: albastru, ...
Mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României
📣Artă românească la malul mării, la Genova Vă invităm să vizitați, până în data de 14 septembrie 2022, expoziția interna...
Șerban Isabella-Maria, 16 ani, câștigătoarea Turneului ITF under 18 J5 de tenis, desfășurat în Slovenia
Vacanțe liniștite!
📌#1Decembrie, #ZiuaNaţionalăaRomâniei 🇷🇴 a fost sărbătorită chiar și la altitudini de peste 10 000 de metri.  Pasagerii ...
📢 Primarul Marco Bucci per Genova  este alături de comunitatea românilor din oraș, la ceas de sărbătoare, adresându-le c...

Indirizzo


Via Ancona 7
Turin
10152

Orario di apertura

Lunedì 09:00 - 16:00
Martedì 09:00 - 16:00
Mercoledì 09:00 - 16:00
Giovedì 09:00 - 16:00
Venerdì 09:00 - 16:00

Altro Consolati e ambasciate Turin (vedi tutte)
Consolato Onorario di Ucraina a Torino Consolato Onorario di Ucraina a Torino
Via Roma 366
Turin, 10123

Consolato Onorario di Ucraina a Torino / Почесне Консульство України в м.

Consolato del Regno del Marocco - Torino Consolato del Regno del Marocco - Torino
Via Belfiore, 27, Torino TO
Turin, 10125

Questa è la pagina ufficiale del Consolato Generale del Regno del Marocco a Torino هذه الصف

Consulado General del Perú en Turín Consulado General del Perú en Turín
Via Pastrengo 29
Turin, 10128

Cuenta oficial del Consulado General del Perú en Turín. Atención de trámites con previa cita. Horario de atención: lunes a viernes de 8:00 a 13:00. Entrega de DNI y pasaportes: de ...