Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Chisinau Videos

Videos by Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău in Chisinau. Pagina ICR Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină participarea reprezentanților UNATC I. L. Caragiale la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest.

În perioada 20-24 noiembrie 2023, Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice (AMTAP) organizează cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film „ClassFest”, secţiunea Cinematografie – o acţiune artistică internaţională, unică în Republica Moldova, care promovează creațiile tinerilor cineaşti, încurajează schimbul de experienţă şi relaţiile profesionale între studenții, profesorii, profesioniştii din R. Moldova și cei din școli de film europene, familiarizând publicul larg cu filmele realizate de generaţia tânără, promovând valorile artei contemporane şi dialogul intercultural.

În cadrul festivalului vor fi prezentate peste 70 de filme artistice, documentare, animație, Participanții festivalului vor fi antrenați în discuții, dezbateri și workshop-uri coordonate de cineaști din România si Germania.

Ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film ClassFest 2023 va avea loc în ziua de 20 noiembrie, ora 18.30 la Centrul de dezvoltare a industriilor creative ARTCOR (str. 31 august 1989, nr. 137).

Partenerii generali: Biroul de Cooperare al Elveției/Guvernul Elveției, Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Parteneri strategici: Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceza din Moldova, Centrul Cultural German ACCENTE / Goethe - Zentrum Chișinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, Direcţia Cultură a Primăriei municipiului Chişinău, Centrul Industriilor Creative ARTCOR, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, OWH Studio.

Parteneri Media: TV 8, Jurnal TV, UNIMEDIA, MOLDOVA.ORG, Agenţia de presă INFOTAG, MoldKorr, Privesc.eu, diez.md.

Other Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău videos

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină participarea reprezentanților UNATC I. L. Caragiale la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest. În perioada 20-24 noiembrie 2023, Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice (AMTAP) organizează cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film „ClassFest”, secţiunea Cinematografie – o acţiune artistică internaţională, unică în Republica Moldova, care promovează creațiile tinerilor cineaşti, încurajează schimbul de experienţă şi relaţiile profesionale între studenții, profesorii, profesioniştii din R. Moldova și cei din școli de film europene, familiarizând publicul larg cu filmele realizate de generaţia tânără, promovând valorile artei contemporane şi dialogul intercultural. În cadrul festivalului vor fi prezentate peste 70 de filme artistice, documentare, animație, Participanții festivalului vor fi antrenați în discuții, dezbateri și workshop-uri coordonate de cineaști din România si Germania. Ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film ClassFest 2023 va avea loc în ziua de 20 noiembrie, ora 18.30 la Centrul de dezvoltare a industriilor creative ARTCOR (str. 31 august 1989, nr. 137). Partenerii generali: Biroul de Cooperare al Elveției/Guvernul Elveției, Ministerul Culturii al Republicii Moldova. Parteneri strategici: Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceza din Moldova, Centrul Cultural German ACCENTE / Goethe - Zentrum Chișinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, Direcţia Cultură a Primăriei municipiului Chişinău, Centrul Industriilor Creative ARTCOR, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, OWH Studio. Parteneri Media: TV 8, Jurnal TV, UNIMEDIA, MOLDOVA.ORG, Agenţia de presă INFOTAG, MoldKorr, Privesc.eu, diez.md.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău vă urează Sărbători Fericite!

Aseară, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, geniul maestrului Grigore Leșe ne-a invitat pe toți să reflectăm asupra a ceea ce suntem, de unde venim și încotro ne îndreptăm. A fost și o tranziție dinspre sărbătoarea din jurul Zilei Naționale a României, către farmecul sărbătorilor de iarnă și a Crăciunului. Fenomenal, aplaudat la scenă deschisă, Grigore Leșe și-a „pus sufletul în palma” publicului, iar acesta a știut să-și manifeste prețuirea față de acest gest. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Romaniei la Chisinau, TVR Moldova si Institutul Cultural Roman “Mihai Eminescu” la Chisinau. #ICR #GrigoreLese #TVRMoldova

La Chișinău se vor desfășura Zilele Ion Luca Caragiale cu genericul „CARAGIALE SĂ NE JUDECE!” Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale - unul dintre cei mai importanți dramaturgi români din toate timpurile. Cu această ocazie, mai multe trupe de teatru din România și Republica Moldova și-au dat întâlnire la Chișinău, unde, în perioada 10-20 octombrie 2022, vor participa la festivalul „Zilele Ion Luca Caragiale la Chișinău”, desfășurat sub genericul „Unire prin cultură – Caragiale să ne judece!”, inițiat de Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”. Pe parcursul celor 10 zile de festival, spectatorii din Chișinău vor avea ocazia să vadă mai multe versiuni ale pieselor și schițelor lui Caragiale în montarea Teatrului Evreiesc de Stat din București, Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava, Teatrului Dramatic „I.D. Sârbu” din Petroșani, Teatrului de Artă din Deva, Teatrului „Principal” din București, Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău și Teatrului Național „Satiricus I.L.Caragiale” din Chișinău. ICR Chișinău susține participarea Teatrului Evreiesc de Stat din București care va prezenta, în premieră absolută, spectacolul „...și simț monstruos” - dramatizare după I.L.Caragiale semnată de Monica Stoica și Vlad Isăilă. Festivalul este realizat de Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și al Primăriei municipiului Chișinău. #teatrulsatiricus #zileleionlucacaragiale #ICR

Astăzi, 19 iulie 2022, scriitorul Norman Manea împlinește venerabila vârstă de 86 de ani. Multă sănătate și La Mulți Ani, Maestre!

Astăzi, 19 iulie 2022, scriitorul Norman Manea împlinește venerabila vârstă de 86 de ani. Multă sănătate și La Mulți Ani, Maestre!

Astăzi, 19 iulie 2022, scriitorul Norman Manea împlinește venerabila vârstă de 86 de ani. Multă sănătate și La Mulți Ani, Maestre!

“Tratatele de Pace de la Paris (1919-1920): către o arhitectură a păcii europene” Institutul Cultural Român organizează, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe – Unitatea Arhivele Diplomatice, vernisajul expoziției “Tratatele de Pace de la Paris (1919-1920): către o arhitectură a păcii europene”, vineri, 3 iunie 2022, la sediul din București. Expoziția “Tratatele de Pace de la Paris (1919-1920): către o arhitectură a păcii europene” este centrată pe prezentarea contribuției diplomației române la pregătirea și desfășurarea Conferinței de Pace de la Paris și cuprinde o serie de fotografii și documente care ilustrează unele dintre cele mai importante acte internaționale încheiate în cadrul Conferinței de Pace desfășurate la Paris pe parcursul anilor 1919-1920, după încheierea Primului Război Mondial. Bazându-se pe realitățile rezultate în urma disoluției marilor imperii multinaționale, precum și pe principiile formulate de Woodrow Wilson, în decursul anului 1918, reprezentanții statelor participante au negociat pacea în Europa, aplicând principiile autodeterminării și protecției minorităților naționale. Pentru prima dată, s-a recurs la expertiza științifică a specialiștilor în diverse domenii precum: drept internațional, istorie, statistică, cartografie, lingvistică, etnografie. Expoziția cuprinde o selecție de copii în format digital după documente diplomatice, fotografii și reproduceri din presa epocii, tratatele de pace semnate de România, păstrate în Arhivele Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe, dintr-o perspectivă inedită asupra procesului de negociere a confirmării statutului internațional al României rezultat în urma Primului Război Mondial. De asemenea, vor fi expuse în original și tratatele de pace elaborate în anii 1919-1920. Demersul expozițional reprezintă o pledoarie pentru rememorarea faptelor istorice în context, ca lecții ce

Melancolie

Conferinta-concert "Enescu pe intelesul tuturor"

Centenarul Filmului Românesc în Republica Moldova

Clip promo ClassFest 2018