Esca Handbal Dames 2

Hallo οΏ½
Wij zijn Esca Dames 2.

Wij zijn 13 meiden die wel van een drankje en een dansje houden, maar wel enorm genieten van onze wedstrijden samen. οΏ½
We hopen dat jullie veel lol hebben bij het lezen van onze verslagen.

17/11/2019

Match day πŸ˜πŸ€ΎπŸ½β€β™€οΈπŸ€Ύβ€β™€οΈπŸ€ΎπŸΌβ€β™€οΈπŸ€ΎπŸΎβ€β™€οΈ

26/10/2019

Na 3 weken chillen is het vanavond (eindelijk) weer zo ver! Komen jullie kijken?? πŸ’ͺ🏻

06/10/2019
06/10/2019

05-10-2019 Artemis, thuis!

Een onbekende tegenstander voor ons, en misschien gingen we er met iets te makkelijke gedachte in.

Voor aanvang van de wedstrijd wisten we dat we niet compleet zouden zijn. Nienke had nachtdienst en Bernice was op vakantie naar Boedapest geweest en kwam die middag pas aan met het vliegtuig. Zij zou proberen om de tweede helft te komen en ons te coachen waar dat kon. Je mist een opbouwer die vaak en veel aanwezig is in ons aanvallend spel, dus dat was voor ons wel een gemis. Toch zouden we er voor gaan!

Het ging nu al mis tijdens het omkleden.. Vanessa, Denise, Narelle en ik waren onze ploeggenoten kwijt en we zaten opgesplitst in verschillende kleedkamers. Verrassend.. dat niet alles meteen soepel verloopt voor ons. πŸ˜‚πŸ™„

Onze warming-up was in de gang want onze dames 1 speelden in de hal hen eerste thuiswedstrijd. Die wonnen ze trouwens. 30-18 πŸ’ͺ🏻
Lekker bezig dames!!
Tijdens het warmlopen stond Bernice ineens voor mijn neus!! Deed ze mee? Nee ze had geen spullen mee en was vanuit het vliegveld meteen hier heen gekomen om ons te steunen! Geweldig natuurlijk!! Maar deze kans liet ik niet gaan! Hup, kleedkamer in, pakje aan, sokken gestolen van Vanessa en de schoenen van Hayke! Thnx daarvoor nog Hayk! 😘

Na het begroeten van de tegenstander ging het woord naar Jan Wensink. Afgelopen maandag heeft Vanessa haar vader verloren en wij vonden het erg belangrijk om met z’n alle een minuut stilte te houden en zo stil te staan bij dit enorme verlies. Dit was een indrukwekkend moment. Dames 1 en Dames 2 kwam bij elkaar en samen met de tegenstander en het publiek was het een minuut stil. Nog bedankt allemaal voor dit prachtige gebaar πŸ™πŸ».
Wij mochten hierna begroeten. Dit was ook bijzonder, want Cees heeft onze wedstrijd bal van deze wedstrijd gesponsord, dus alle doelpunten waren voor hem! Ik weet zeker dat hij ervan genoten zou hebben. πŸ’š

De wedstrijd begon! We begonnen wat twijfelachtig. Misten kansen maar stonden ook in de dekking niet helemaal zoals we zelf wilden. We gaven teveel gaten weg en Artemis kon ons prima bijhouden.
Waar de ene aanval geniaal was, de afstand schoten van Bernice en mijzelf er prima ingingen en we Vanessa op de cirkel meerdere malen prachtig konden vinden misten we wel veel te veel!! Onze snelle aanvallen gingen de ene keer heerlijk soepel en konden we makkelijk schakelen en scoren. En gingen ze de andere keer helemaal mis en gooiden we meters over elkaar heen.
Ruststand: 12-11.

11 doelpunten tegen is (weer!) helemaal prima! Maar er maar 12 scoren, gezien de kansen die we hadden, was echt te weinig.
In de rust werd er gezegd dat we meer met elkaar moesten communiceren, elkaar meer moesten steunen en meer snellere tegen aanvallen blijven doen. Artemis werd moe. Wij ook, of ik moet zeggen ik ook, maar de meeste van ons weten dat mijn talent ook ligt bij andere dingen. Zoals weten wie er sneller is, en die lekker laten rennen!
De tweede helft ging een stuk beter! Narel stond ongelofelijk te keepen en Artemis had moeite met het net te vinden. Wij vonden het net steeds vaker en onze doelpunten liepen op. Waar er meerdere meiden waren die een liefdevolle relatie hadden met de lat of de p**l.. gingen ze er gelukkig ook wel in!
Eindstand: 25-18

Ik wil graag het publiek bedanken voor het aanmoedigen. We hebben van jullie genoten! Ik hoop jullie ook van ons.
Onze volgende wedstrijd is nu pas op zaterdag 26 oktober. Dan spelen wij in valkenhuizen tegen Huissen om 20.10.
Zien we jullie dan??

Laters. πŸ™‹πŸΌβ€β™€οΈ
Laura

06/10/2019

Gisteren speelden wij tegen Artemis! Winst voor ons!! 25-18 πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻
Voor de wedstrijd namen wij een minuut stilte voor het verlies van een bijzonder persoon.
Iedereen bedankt voor het gebaar. πŸ’š

05/10/2019

Esca Handbal Dames 2's cover photo

29/09/2019

29-09-2019
Pacelli - Esca

De eerste wedstrijd van het seizoen! En we waren er klaar voor!!

Ik kan jullie alvast voorbereiden dat al onze wedstrijden echt niet even soepel zullen gaan verlopen, en dan bedoel ik eigenlijk niet in de wedstrijd zelf, maar meer tijdens de voorbereiding er naar toe. En geloof me als ik zeg, dat ik juist enorm genieten van deze momenten. πŸ˜‚

Dus... zondag ochtend vroeg.. kwart over 9 zouden we vertrekken. Zaterdag avond was een groot deel van ons team een drankje gaan doen in de stad, en ze hebben daar goed van genoten. Vanessa was er bij dit drankje helaas niet bij. Vanwege persoonlijke redenen miste zij ook onze eerste competitie wedstrijd. Denk je is in hoe groot mijn geluk was toen ik op de zaterdag avond geappt werd met de vraag of ze met me mee kon rijden, want ze waren toen al onderweg naar huis! Gelukkig miste mijn BF de eerste wedstrijd toch niet. Vanes pikte ik op om 8.40, bij Narelle waren we om 8.45 . Zondag ochtend, dus erg rustig op de weg, en we stonden om 9.00 al bij de hal. Hadden we mooi tijd om een plan te bedenken waardoor we iedereen konden verrassen met het feit dat Vanessa er toch wel bij was! En dat was een super verrassing. Iedereen moest natuurlijk knuffelen en we begonnen onze rit met veel enthousiasme. Op naar Zieuwent.
En daar ging het mis... ik reed in mijn witte Suzuki swift bolide voorop en op de a12 reden we nog goed achter elkaar. Er kwam een moment dat ik (met Narelle en vanes in de auto) een andere witte Swift inhaalde, en dat bracht Bernice (die achter mij aan reed) door de war. Op de automatische piloot werd deze Suzuki met enorme precisie achtervolgd. Zelfs tot op de parkeerplaats van voetbal vereniging DCS in Zevenaar πŸ˜‚. Tot het moment dat er 3 jonge gastjes uit stapten, en toch wel vreemd keken dat zij achter volgt waren door 3 vreemde auto’s!! En de meiden ineens er achter kwamen dat de verkeerde auto blind was gevolgd.

Ondertussen, in die super snelle goeie witte Suzuki swift...

Hadden wij alle 3 al een gemiste oproep gehad van Anouk. Na het terug bellen van Narelle kwamen we erachter dat ze een vergissing hadden gemaakt, en hebben wij met z’n 3en strak gelegen van het lachen!
Ze zouden 10 minuten later aankomen bij de hal in Zieuwent. Na een geweldig optreden van mij als Celine Dion, waarvan de beelden helaas wegens privacy redenen niet gedeeld mogen worden (Vanessa 😑), kregen we helaas erg slecht nieuws. De vader van Vanessa, die de afgelopen weken al erg ziek was, was enorm achter uit gegaan, en ze moest een keuze maken of ze de wedstrijd nog wou spelen. Daar koos ze wel voor, na overleg met hubby Ed.
Aangekomen bij de hal hebben we dit even uitgelegd aan iedereen en Vanessa werd enorm gesteund door haar team, en had zin om alles er voor even uit te gooien in de wedstrijd.

Warming up in de gang πŸ™„, en om 10.50 werd de wedstrijd aangefloten. We begonnen prima.. we waren aan het zoeken in de aanval naar het net, maar in de verdediging steunden we elkaar. Na 8 minuten spelen werd het eerste doelpunt van de wedstrijd pas gemaakt. Ruststand: 7-7

In de rust spraken we af dat we beter naar elkaar moesten luisteren in de verdediging, en elkaar toch weer meer moesten steunen. We namen teveel de verkeerde keuzes en dat moesten we nu voorkomen. Bernice en ik werden er op gewezen dat er een keeper stond op de plek waar we bleven schieten, namelijk voor ons aan de linker kant. Verrassend.. omdat dat helemaal niet onze voorkeur kant is om te schieten πŸ™ˆπŸ˜‚πŸ˜©.
In de tweede helft vonden we ook het wisselen iets lastiger, we wilden graag voor de winst gaan, maar wilden ook iedereen aan het spelen laten komen. Dan is het toch fijner om iemand te hebben die dat voor je regelt.
In de laatste 10 minuten hadden we minder antwoord op hun afstand schoten en die gingen er dan ook steeds makkelijker in bij ze.
Eindstand: 20-19.

We b***n dat we onze eerste wedstrijd hebben verloren. En kunnen verzekeren dat dit thuis zeker niet gaat gebeuren! Ook erg zonde dat we hebben verloren. 20 doelpunten tegen is natuurlijk helemaal niet slecht, dit was trouwens de schuld van Narelle, die echt een enorm goeie pot keepte. We moeten ons gaan concentreren op onze eigen schoten! We moeten meer gaan scoren!! Goed ontwikkel punt!
Volgende week is Artemis aan de b***t. Een onbekende tegenstander voor ons, zij zijn er nieuw bij in de poule. Maar we gaan ervoor!