Universiteit Antwerpen: Project MVO
Universiteiten in de buurt
Prinsstraat
Prinsstraat
Prinsstraat
Prinsstraat
Prinsstraat
Prinsstraat
Grote Kauwenberg
Prinsstraat
Dit vind je misschien ook leuk
Pagina ter ondersteuning van Project MVO, gedoceerd aan de Universiteit Antwerpen (masterjaren Handelsingenieur). Doel: faciliteren van de communicatie.
Project MVO is sinds enkele jaren een apart en verplicht te volgen opleidingsonderdeel aan de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Project MVO wordt in het eerste masterjaar van de studenten Handelsingenieur aangeboden. De studenten leren enerzijds de vaardigheden vereist voor projectmanagement, anderzijds geven ze deze kennis invulling via een geïntegreerd
FAQ15: De peer review is eindelijk online!
Deadline 10 juni, maar eigenlijk asap. Via Blackboard vind je de mededeling om deel te nemen. Gelieve uiteraard enkel punten te geven voor je eigen groep. Blackboard is hier niet echt flexibel in de weergave .
Wegens technische moeilijkheden zijn er nog geen mails verstuurd met betrekking tot de opstart van de peer review. Geen nood om ons zelf mails te beginnen sturen met verdeling van je scores voor de groepsdynamiek. We houden jullie op de hoogte!
FAQ14: Slotevent?
- Overzichtsposter zal klaarhangen
- Bereid korte uitleg voor (doelgroep: medestudenten + jury)
Tip: Voorbereiden elevator pitch volgens structuur abstract (3 minuten)
FAQ13: Welke onderdelen moeten er aanwezig zijn in het portfolio?
Finaal rapport (2x hard copy + digitaal) tegen 29 april 2016 – 17u
–Abstract, volgens template
–Uitgewerkte Probleemschets, doelstellingen en scope
–Beschrijving methodologie
–Uitgewerkte resultaten
–Bevat projectfiche, voortgangsrapporten, logboek en poster in bijlage
Hard copy zelf af te geven aan externe begeleider (ie. organisatie). Naast hard copy, ook digitaal naar interne begeleider (ie. UA begeleider)
Deze informatie is terug te vinden op slide 12 van de presentatie tijdens de infosessie.
FAQ12:
op de poster en in de abstract wordt 'volgnummer' vermeld. Deze is terug te vinden in een bijkomstig document dat op BlackBoard werd geplaatst. Het zorgt ervoor dat de projecten centraal beter te ordenen zijn, alsook de posters eenduidig opgehangen kunnen worden en het abstractenboek alfabetisch kan worden opgemaakt. Hou er dus aub rekening mee.
FAQ11:
Finaal rapport, aka portfolio (2x hard copy + digitaal) tegen 29 april 2016 – 17u:
- Abstract, volgens template
- Uitgewerkte Probleemschets, doelstellingen en scope
- Beschrijving methodologie
- Uitgewerkte resultaten
- Projectfiche
- Voortgangsrapporten
- Logboek
- Poster
Hard copy zelf af te geven aan externe begeleider (ie. organisatie); naast hard copy, ook digitaal naar interne begeleider (ie. UA begeleider)
FAQ10: De deadline voor het indienen van het eerste voortgangsrapport komt dichterbij. Zoals vermeld tijdens de infosessie dient een digitale versie te worden doorgezonden naar de interne begeleider. De projectleider (= teamverantwoordelijke of verantwoordelijke student) geeft zijn fiat over dit document. Idealiter is de organisatie op de hoogte van je voortgang en ontvangen ook zij een digitale copy van je voortgangsrapport.
FAQ9: Enkelen van jullie ontvingen een mail met de vraag de gehandtekende projectfiche op te pikken. Enkel van diegenen die een mail ontvingen is de projectfiche reeds gehandtekend van de rector teruggekomen. De anderen behoren tot een andere batch en zullen later de melding ontvangen.
FAQ8: Voortgangsrapport, hoezo? - Op BlackBoard, onder studiemateriaal, vindt u de template terug voor het indienen van jullie eerste voortgangsrapport. Dit moet binnen zijn bij de interne begeleider, uiterlijk 18 december, 17u.
FAQ7: drie exemplaren, handtekening van alle partijen, eerst fiat van interne begeleider... waar vinden we al deze informatie? - Tijdens de infosessie werd hier duidelijk bij stilgestaan. Bovendien staat dit stappenplan heel uitgebreid in de ppt, die terug te vinden is op BlackBoard, onder studiemateriaal (eerste entry!). Gebruik deze en volg de stappen.
FAQ6: wij kunnen enkel drie originele documenten aanvaarden, aangezien volgens de wet kopieën van contracten niet wetsgeldig zijn. Zorg dus dat iedereen drie exemplaren persoonlijk ondertekent.
FAQ5: het voortgangsrapport dien eenmaal per semester te worden opgeleverd aan interne en externe begeleider. Dit document bundelt, zoals het woord het aangeeft, de voortgang en is bijkomstig aan andere deliverables. Bovendien geeft dit de mogelijkheid om problemen (en reeds gevonden oplossingen) aan te kaarten en voor te stellen. De template is terug te vinden via BlackBoard.
FAQ4: de overeenkomst wordt door de Erasmus student persoonlijk getekend wanneer deze terug in België aanwezig is. Geen digitale handtekeningen of scans worden aanvaard, daar dit een officieel stuk is. Hiervoor kan de Erasmus student terecht bij mevrouw Penne (B216). Gelieve dit zo snel mogelijk te regelen bij thuiskomst.
FAQ3: meerdere studenten hebben problemen met het terugvinden van de uitgebreide projectbeschrijving. Deze is terug te vinden via BlackBoard, als u doorklikt bij Studiemateriaal > Projecten: De beschrijving. Er is duidelijk weergegeven dat in een bijkomende map een langere projectbeschrijving te vinden is. Gebruik deze om u voor te bereiden op de eerste gesprekken. Hierin vindt u ook de contactgegevens van de organisatie!
FAQ2: de handtekening van de rector wordt geregeld via de organisatie van Project MVO, nadat alle andere partijen akkoord zijn. U hoeft dus zelf geen contact te zoeken met de stafdienst van de rector.
FAQ1: Krijgt de Erasmusstudent een bijkomende taak?
- Als erasmusstudent werk je gewoon mee aan het project, vanop afstand.Je blijft op de hoogte van wat er zich afspeelt in België. Je communiceert actief met je teamleden. Daarnaast kunnen jullie de werkbelasting zelf plannen en bijvoorbeeld een grotere focus leggen op tweede semester voor die student, ter compensatie.
En we zijn live!
Zijn jullie tevreden met het project dat werd toegekend? Laat het ons hieronder even weten.
De groepen werden verdeeld en 31 projecten zullen worden uitgevoerd tijdens MVO1516. 14 begeleiders staan in voor de ondersteuning. Niet vanzelfsprekend! Laten we er samen een geweldige editie van maken. Succes iedereen!
Tutoraat is op zoek naar sociaal geëngageerde studenten, die minstens in hun 2de bachelor zitten, om gedurende minstens één semester wekelijks bijles te geven aan leerbedreigde leerlingen uit het 4de, 5de of 6de secundair.
Tutoraat - Universiteit Antwerpen Binnen het Tutoraatproject geven studenten bijles aan middelbare scholieren. Het Tutoraatproject wil zo de doorstroom binnen het secundair onderwijs en de instroom naar het hoger onderwijs verbeteren, vooral voor leerbedreigde jongeren. Deze doelgroep komt vaker in het watervalsysteem terecht en str…
Problemen bij het vinden van een vierde groepslid? Gebruik deze FB-pagina om je oproep te lanceren.
Nog maar 14 groepen ingeschreven. Communiceer de boodschap naar je medestudenten en zorg ervoor dat we iedereen bereiken. Na de deadline aanvaarden we geen voorkeur meer en zal het moeilijk worden nog een groep samen te stellen.
Naast de ppt van de infosessie, die u kan terugvinden op BB, kan u ook steeds terecht op onze website. Hier vindt u meer info over de voorbije projecten en organisaties.
Project Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) - University of Antwerp Project MVO is sinds vijf jaar een verplicht te volgen opleidingsonderdeel aan de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen. De invulling van Project MVO bestaat uit een geïntegreerd project dat uitgevoerd moet worden in groepen van 3 à 4 studenten uit de master Handelsingenieur.
Tijd om deze webpagina nieuw leven in te blazen! Het nieuwe academiejaar gaat weldra van start en de nieuwe projectaanvragen lopen gestaag binnen! Tijdens de infosessie van 25 september (C204; 13u) krijgt u meer informatie over het ietwat aangepaste format en de nieuwe projecten!
Armentekort VZW brengt onder de aandacht:
Bedrijven zoals Colruyt, Truvo en Accenture investeren in persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers met dezelfde gereedschappen die in de ATK opleiding aangeboden worden: Waarderend Onderzoek, NLP… . Hoewel eigen aan het buddyproject van ArmenTeKort blijft deze opleiding volledig vrij van enig engagement naar de organisatie.
Opleiding | armentekort vzw Armentekort voorziet een grondige opleiding en buddyschap voor veerkrachtige mensen die écht een verschil willen maken voor de eigenwaardeproblematiek van kansarme mensen. Uiteraard is dit een uitdaging. Om je verder te informeren en hopelijk ook te overtuigen organiseren we infodagen. De eerstvolge…
Project MVO viel vandaag in de prijzen op de Onderwijsbeleidsdag van de Universiteit Antwerpen voor beste project/poster. We verzamelden de meeste pluimen op onze hoed. Naar schatting waren er 100 genomineerden en werden een 40tal projecten effectief voorgesteld. !
Read all about Project MVO in Flanders Today.
Thanks to you we managed another succesful edition!
UA lends out students and their business savvy to non-profits | Flanders Today With a project that has business engineering students helping non-profits raise their game, the economics department at Antwerp University is hoping to train a new generation of socially aware CEOs.
Wegens moeilijkheden op de e-campus zal het document voor de peer review pas maandag 26/05 uitgestuurd worden. Voorziene deadline voor het finaliseren is woensdag 28/05. Gelieve je mailbox in de gaten te houden en enkele minuten te nemen voor het eerlijk en oprecht invullen van de peer review. Dit is een wezenlijk deel van de kwaliteitsbewaking.
Het book of abstracts bij Project MVO 1314 is nu online beschikbaar via de website. (http://www.ua.ac.be/main.aspx?c=.PROJECTMVO&n=119638&ct=119638) Deze bevat een samenvatting van alle projecten, alsook een getuigenis van de organisaties (waar beschikbaar).
universiteit antwerpenBook of Abstracts 1314 universiteit antwerpenBook of Abstracts 1314
Beste studenten, vergeet niet dat morgen het eindevenement van project MVO plaatsvindt. Jullie worden om 15.30 verwacht voor de plenaire sessie. Nadien volgt de poster voorstelling en de receptie. De exacte planning kan u terug vinden in de nieuwsbrief van april. Veel succes.
Klik hier om uitgelicht te worden.
Telefoon
Adres
Prinsstraat 13
Antwerp
2000
Mechelsesteenweg 109
Antwerp, 2018
Het ontwikkelen van uw talent is onze passie. Kijk op www.expertacademy.be
Nationalestraat 5
Antwerp, 2000
http://www.kdg.be/rechtspraktijk https://www.youtube.com/channel/UCRrxVnzIf3Po_minnvtmlnA
Desguinlei 25
Antwerp, 2018
Muziekbibliotheek en -archief / Erfgoedbibliotheek
Nationalestraat 5
Antwerp, 2000
Opleiding Event- en Projectmanagement Karel de Grote-Hogeschool. Antwerpen. http://www.kdg.be/oplei
Desguinlei 25
Antwerp, 2018
In deze eenjarige opleiding leer je als leerkracht Mantle of the Expert (drama als artistiek leermiddel) doeltreffend toe te passen.
Noorderlaan 139
Antwerp, 2030
ACSA Bedrijfscussen biedt gespecialiseerd maritiem volwassenenonderwijs aan personeelsleden van aangesloten bedrijven in de Haven van Antwerpen.
Boogkeers 5
Antwerp, 2000
Centrum Nascholing Onderwijs (CNO - UAntwerpen) organiseert nascholingen voor het brede onderwijsveld
Campus Noord Noorderplaats 2
Antwerp, 2000
Informatie vanuit de bachelor Sociaal Werk op de AP Hogeschool