ACEC Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya

ACEC es una Asociaciación abierta a todos los autores (escritores, poetas, traductores, etc.) de Cataluña sin distinción de nacionalidad o idioma.

30/07/2024

Anna Murià, luz literaria en la sombra. ESPEJOdeLETRAS podcast ACEC - https://mailchi.mp/acec/anna-muri-luz-literaria-en-la-sombra-espejodeletras-podcast-acec-l4p9xj5eqq

30/07/2024

Isabel Olesti - Àlbum d'amors complicats - Diàlegs en línia

''Ara no ens posems sentimentals''

Isabel Olesti conversa amb Ada Castells d'Àlbum d'amors complicats

Àlbum d'amors complicats. divuit contes que conte aquest àlbum són aixo que promet el proleg que l'encapçala. Són histories d'amor que renuncien al sentimentalisme i als finals feliços per proposar-nos una experiencia molt mes valuosa: la de la literatura que no està renyida amb la realitat, sinó que ens convida a veure-hi reflectides experiencies que se'ns fan molt properes. Amb aquest recull intens i variat, que ha obtingut el primer I Premi de Narrativa Ciutat de Reus "Dire el que em fuig", la saviesa narrativa d'Isabel Olesti se'ns ofereix amb tota plenitud.

Isabel Olesti (Reus, 1957) és escriptora i gestora de projectes literaris. Col·laboradora habitual de premsa. Va guanyar el premi Andròmina amb el recull de contes Desfici (1988) i el Josep Pla ambDibuix de dona amb ocells blancs (1995). Ha publicat les següents novel·les: L'aire groc (1996), El marit invisible (1999), El festí de Nàpols (2002) i la novel.la juvenil La muntanys dels secrets (2005). L'any 2005 va publicar la biografia d'unes dones compromeses amb la guerra civil: Nou dones i una guerra. Les dones del 36.

17/07/2024

Xavier Moret - Menorca, l'illa somiada - Diàlegs en línia

''Próxima destinació: les paraules''

Xavier Moret conversa amb Ada Castells de literatura de viatges, amb motiu de Menorca, l'illa somiada

Facebook : https://www.facebook.com/ACECatalunya/

Instragram ACEC https://www.instagram.com/acec_escriptors/

Youtube ACEC https://www.youtube.com/c/ACECatalunya

Menorca, lilla somiada Els paradisos no cal anar a buscar-los lluny. Una prova la tenim en una illa molt propera, Menorca. No és gaire gran i la muntanya més alta fa tan sols 358 metres d’altura, però és una terra meravellosa que té algunes de les cales més belles del Mediterrani. La rivalitat entre Maó i Ciutadella, els camps plens de vaques i limitats per parets seques, una gastronomia lligada a la terra, una història marcada pels monuments talaiòtics, pel record dels atacs turcs, pel domini britànic del segle XVIII i per la irrupció del turisme al segle XX l’han dotat d’una personalitat que atrapa el visitant i el lector.

Xavier Moret (Barcelona, 1952) és escriptor i periodista. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, entre els quals TV3 i El País, i està especialitzat en el periodisme cultural i de viatges. Com a escriptor, va publicar la seva primera novel·la, L'americà que estimava Moby Dick, el 1985. Després l'han seguit, entre d'altres, L'impostor sentimental (Empúries, 1995) i Qui paga, mana (Empúries, 1997), que han estat traduïdes al castellà, i Zanzíbar pot esperar (Columna, 2002). Té editats també diversos llibres de viatges: Amèrica, Amèrica (Empúries, 1988), Boomerang (Empúries, 2000), i Europa Express (Columna, 2001), entre d'altres.

15/07/2024

Eduardo Romero - 'Centímetro a centímetro' (Pepitas & Los Aciertos) - Diálogos Online

''Las personas que nos cuidan''

Eduardo Romero presenta 'Centímetro a centímetro' (Pepitas & Los Aciertos). En conversación con Álvaro Colomer

Centímetro a centímetro Dice la madre del editor que «nadie sabe lo que es esto hasta que te toca». Eduardo Romero ha escrito un texto que en realidad es un agujero por el que se puede ver el minuto a minuto de un anciano y la mujer que lo cuida. Un pequeño libro —más que necesario— que nos permite hacernos cargo de una de las cuestiones más acuciantes de nuestro tiempo.

Eduardo Romero ha publicado cuatro libros en esta casa. Autobiografía de Manuel Martínez (2019) es una magnífica crónica de esa generación de inadaptados sociales a los que la democracia española solo les dio a elegir entre la cárcel o el manicomio. En mar abierto (2021) es la historia coral de un vecindario atravesado por las fronteras. ¿Cómo va a ser la montaña un dios? (2022) es un viaje de ida y vuelta por dos universos separados por miles de kilómetros, pero interconectados por varios hilos: el carbón y la minería, el capital y su logística portuaria, la migración y el exilio. Por último, Centímetro a centímetro (2024) es una emocionante historia que recorre el día —una especie de baile a cámara lenta— de un anciano y de la mujer que lo cuida. Además, Eduardo ha escrito numerosos libros dedicados a la crítica de la política migratoria editados por Cambalache, entre ellos: Quién invade a quién. Del colonialismo al II Plan África (2011) y Un deseo apasionado de trabajo más barato y servicial. Migraciones, fronteras y capitalismo (2010). También es autor del relato Naiyiria (2016), ilustrado por Amelia Celaya, y del librito en torno a la pandemia La nueva normalidad (2021).

09/07/2024

Anna Pazos - Matar el nervi (LA SEGONA PERIFERIA) - Diàlegs en línia

''Estem neguitoses''

Anna pazos conversa amb Ada Castell de Matar el nervi

Matar el nervi' és una descarnada revisió d’una joventut que vol acabar-se. La cerca furiosa d’una pregunta per poder obtenir una resposta. Una passejada pel costat salvatge de la vida. Un nervi indomable empeny l’autora a practicar una fugida endavant que la porta a Tessalònica, a Jerusalem, a una travessia per l’Atlàntic, a Nova York i finalment a submergir-se en la història íntima de la seva família. La seva atracció pels personatges extrems farà la resta. La mirada d’Anna Pazos és desafiant i incisiva —periodística—; la seva escriptura d’una potència portentosa, en què la literatura es fon amb la vida. Qui sap si, sense pretendre-ho, ha escrit un retrat generacional de primer ordre.

Anna Pazos (Barcelona, 1991) es escritora y documentalista. Ha producido varios documentales cortos y pódcast de no ficción. Ha colaborado con crónicas y reportajes en El País, La Vanguardia, Jacobin y Le Monde Diplomatique, entre otros. Entre 2014 y 2015 vivió en Jerusalén, donde escribió para medios como Haaretz y The Jerusalem Post. En 2017 obtuvo una beca Fulbright para estudiar un posgrado en la New York University. En Nueva York trabajó como fact-checker en el New York Times Syndicate y como editora y productora en la BBC. En 2020 publicó en BBC Reel su primer corto autobiográfico, The Circle: A story of love, waves and the arms trade, sobre su experiencia viviendo en un barco con el hijo de un vendedor de armas. Desde mayo de 2020 copresenta el pódcast Les Golfes.

08/07/2024

Clara Usón - 'Las fieras' (Seix Barral) - Diálogos online

''La terrorista''

Clara Usón presenta 'Las fieras' (Seix Barral). En conversación con Álvaro Colomer.

Las fieras Idoia López Riaño, conocida como la Tigresa, fue una de las más sanguinarias terroristas de ETA y la que más atrajo la atención de los medios, tanto por sus atentados como por su belleza. Su historia, repleta de claroscuros, transcurre en paralelo a la de Miren, una adolescente que busca su lugar en el Euskadi de los años de plomo y que se esfuerza por parecer normal en una familia que no lo es, con un padre al que teme, un policía de la vieja escuela metido en la chapuza miserable de los GAL. Las fieras es una novela fascinante que retrata de forma magistral a una generación sacudida por la violencia, encarnada en dos mujeres cuyas historias quedan ligadas por un as*****to sin resolver, durante la guerra sucia entre la ETA y los GAL. Entre unos y otros escribieron una de las páginas más abominables de la historia reciente. Clara Usón, Premio Nacional de la Crítica con La hija del Este, vuelve a profundizar en la frivolidad del mal en una novela sorprendente, documentada con minucioso rigor, que, en su logrado equilibrio entre hechos reales y ficción, mantiene al lector en vilo hasta la última página.

Clara Usón nació en Barcelona en 1961. Su primera novela, Las noches de San Juan, obtuvo el Premio Femenino Lumen en 1998. Con posterioridad, publicó Primer vuelo (2001), El viaje de las palabras (2005; Seix Barral, 2021) y Perseguidoras (2006). Tres años después fue galardonada con el Premio Biblioteca Breve por Corazón de na**lm (2009). Su siguiente novela, La hija del Este (2012), recibió el Premio Nacional de la Crítica, el Premio Ciutat de Barcelona y el Premio de la Cultura Mediterránea; «una novela bellísima» (A. Sofri, La Repubblica), «una subyugante mezcla de ensayo histórico y ficción» (Javier Cercas, El País), por la que Usón pasó a ser considerada como «una de las grandes escritoras europeas de nuestro tiempo» (Ana María Moix). Con Valor (2016) confirmó una obra narrativa que «da muestras de una solidez y un brillo cada vez mayores» (Alejandro Luque, El Correo de Andalucía). El asesino tímido (2018), en la que explora la vida de la actriz Sandra Mozarovski, le valió el Premio Sor Juana Inés de la Cruz en 2018. Las fieras (2024) es su última novela.

L'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya ha creat un canal propi a YouTube on recull els vídeos dels actes més rellevants organitzats per l'Associació, com ara les Jornades Poètiques i les de l'Excel·lència Literària, l'acte d'homenatge que dedica cada any a un autor, les conferències i les entrevistes. Amb aquesta iniciativa, l'ACEC amplia la seva presència a la Xarxa utilitzant les vies de comunicació que ofereixen les noves tecnologies.

01/07/2024

Mario Cuenca Sandoval - 'Aurora Q' (Galaxia Gutenberg) - Diálogos Online

''Los orígenes de la crueldad''

Mario Cuenca Sandoval presenta 'Aurora Q' (Galaxia Gutenberg). En conversación con Álvaro Colomer.

Aurora Q Dos niños armados caminan por el andén de una autopista, descalzos y cubiertos de sangre. No saben que se va a escribir mucho sobre ellos en la prensa y en los medios académicos. No saben que su caso se convertirá en materia de agrias polémicas científicas. Estructurada como un relato clínico, Aurora Q. retrocede, desde esta imagen inicial, hasta los orígenes de la crueldad de aquellos a los que la prensa española bautizara como los niños del Arca, para mostrarnos cómo las historias que nos contamos unos a otros nos preparan para ejercer la crueldad. Una novela que sumerge al lector en un sistema de narraciones concéntricas, de esferas que giran en torno a Aurora Q., la misteriosa mujer a la que la psiquiatría de su tiempo atribuyó la causa de los crímenes de los niños salvajes David y Raquel S.

Mario Cuenca Sandoval (Sabadell, 1975) es profesor de filosofía en el Instituto Maimónides (Córdoba) y autor de cinco novelas: Boxeo sobre hielo (Berenice, 2008, Premio Andalucía Joven de Narrativa), El ladrón de morfina (451 Editores, 2010, traducida al francés por Passage du Nord-Ouest y Seuil), Los hemisferios (Seix Barral, 2014, traducida por Seuil en 2016), El don de la fiebre (Seix Barral, 2018, Premi Ciutat de Barcelona 2018) y LUX (Seix Barral, 2021), así como de los poemarios Todos los miedos (Renacimiento, 2005, Premio Surcos de Poesía), El libro de los hundidos (Visor, 2006, Premio Vicente Núñez de Poesía) y Guerra del fin del sueño (La Garúa, 2008). Ha editado, además, antologías de cuentos como 22 Escarabajos. Antología hispánica del cuento Beatle (Páginas de Espuma, 2009) y Las bibliotecas imaginarias (Cuadernos del Vigía, 2017). Ganador del XVII Premio Málaga de Novela.

27/06/2024

''El Boletín Oficial de la Isla del Naufragio''

Ceferino Galán, autor del fanzine ''El naufraguito'', presenta su libro ''La revolución sólo te tiene a ti'', en conversación con Francesc Cornadó.

La revolución solo te tiene a ti es una recopilación de textos de El Naufraguito, el mítico fanzine que desde hace 35 años es el Boletín Oficial de Isla Naufragio. Galardonado en 2003 y 2011 con el Premio a Mejor Fanzine por el Salón del Cómic de Barcelona, y considerado el decano de los fanzines de lucha y amargura, recopila relatos en los que náufragos de todo el mundo dan testimonio de sus vidas arriesgadas. Está dividido en cuatro bloques de sabiduría: El pan de la excitación, Arreglar el mundo con doctrinas artificiales, La huella material que deja la catástrofe y Muchos tienen que sucumbir.

21/06/2024

Blanca Llum Vidal - No cometràs adulteri (Fragmenta Editorial) - Diàlegs en línia

''Adulteris i altres subversions''

Blanca Llum Vidal conversarà amb Ada Castells de No cometràs adulteri (Fragmenta Editorial)

L' adulteri pot ser el que ha sigut sempre segons el diccionari normatiu, és a dir, la «violació de la fidelitat conjugal». Ara bé, per la poeta Blanca Llum Vidal, també pot ser altres coses: un indici d’un problema que batega al fons de la nostra organització social i fins i tot un mecanisme per sanar-lo; una ocasió per posar en qüestió els rols de gènere; una experiència per explorar l’impacte dels cossos en contacte (que sempre hem llegit per contrast amb dues ànimes que es troben). Amb un estil poètic i abassegador, Vidal reinterpreta els versos polítics de Brossa, la sorprenent història de la poeta Marina Tsvetàieva i les narratives dissidents de Víctor Català. Un text subversiu que explora les conseqüències polítiques i socials d’entregar-se al sexe més enllà del matrimoni. La sèrie Deu Manaments vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.

Blanca Llum Vidal (Barcelona, 1986) és poeta, editora i treballadora social. Ha publicat La cabra que hi havia, Nosaltres i tu, Homes i ocells, Visca!, Punyetera flor, Maripasoula (crònica d’un viatge a la Guaiana francesa), Aquest amor que no és u, Amor a la brega, La princesa sou Vós i Llegir petit i escriure sobre literatura i amor. Ha traduït, amb Arnau Pons, El dolor, de Marguerite Duras, i de la mateixa autora ha traduït Escriure en solitari. Ha editat, entre altres obres, la poesia d’Àngel Guimerà, les cartes d’exili de Mercè Rodoreda a Anna Murià i els contes de Víctor Català, i ha tingut cura d’una antologia de l’assaig feminista de Maria Aurèlia Capmany. Ha recitat arreu dels Països Catalans i de l’Estat, a Ucraïna i a Santiago de Xile. Darrerament puja a l’escenari amb la clàssica i el postrock de Los Sara Fontán.

18/06/2024

Pilar Codony - Distòcia i Dominaràs la Terra - Diàlegs en línea

''Som unes bèsties''

Pilar Codony conversa amb Ada Castells dels llibres Distòcia i Dominaràs la Terra

17/06/2024

Julio Llamazares - 'Luna de lobos' y 'La lluvia amarilla' (Seix Barral) - Diálogos online

Julio Llamazares - 'Luna de lobos' y 'La lluvia amarilla' (Seix Barral) - Diálogos online

11/06/2024

DESPLEGAMOS EL MAPA DE PAUL AUSTER. Podcast Librújula ACEC - https://mailchi.mp/acec/desplegamos-el-mapa-de-paul-auster-podcast-librjula-acec

11/06/2024

Laia Fàbregas - El silenci dels astronautes (Edicions 62) - Diàlegs en línia

''Escriure per descobrir-nos''

Laia Fàbregas conversa amb Ada Castells d'El silenci dels astronautes

El silenci dels astronautes. La Rita, de set anys, te problemes greus de comunicació a l’escola. S’ha inventat una bombolla que la protegeix dels que l’envolten i viu en el seu silenci. No parla amb ningú. En canvi, a casa, no calla. L’Anna, la mare de la Rita, viu atrapada en una bombolla de culpabilitat. Atabalada per la feina, per la seva preocupació per la Rita i pel record de la filla que se li va morir a la panxa a mig embaràs, no aconsegueix escriure. La historia de David Vetter, un nen nord-americà que va viure dotze anys tancat en una bombolla de plàstic perque el seu sistema immunitari no funcionava, els servirà a mare i filla per superar les seves pors i vulnerabilitats i sortir de les presons invisibles que s’han construt.

Laia Fàbregas. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Entre el 1997 i el 2008 va viure a Holanda on va estudiar gestió cultural a la Universitat Erasmus de Rotterdam i va treballar en diferents empreses holandeses i multinacionals del sector de la banca (Rabobank), la consultoria d'organització (Ordina) i el sector públic (Policia d’Amsterdam). El 2008 va debutar amb la novel·la La nena dels nou dits, escrita originalment en neerlandès i traduïda després al català (Columna), castellà (El Aleph) i cinc llengües més. El 2010 va publicar La Llista (Amsterdam), que també es va editar en castellà (Landen, Alfaguara) i en neerlandès, francès i anglès. El 2013 va publicar Dies de cel groc (Amsterdam) en català i neerlandès. No escriuré la teva història és la seva quarta novel·la.Des del 2012 imparteix classes d’Escriptura creativa al Laboratori de Lletres. Al 2014 va esdevenir codirectora de l’escola. Des del 2019 és directora del Màster en Creació Literària del Laboratori de Lletres.

¿Quieres que tu empresa sea el Organización Sin Fines De Lucro mas cotizado en Barcelona?
Haga clic aquí para reclamar su Entrada Patrocinada.

Dirección


Carrer Canuda, 6
Barcelona
08002
Otros Organización sin ánimo de lucro en Barcelona (mostrar todas)
Educo Educo
C/Guillem Tell, 47
Barcelona, 08006

Somos una ONG de cooperación global para el desarrollo. Protegemos a la infancia y garantizamos sus derechos. http://www.educo.org. Estamos acreditados por la Fundación Lealtad y c...

CLBCN chilenosenbarcelona.com CLBCN chilenosenbarcelona.com
Barcelona

Bienvenido al punto de encuentro complementario a chilenosenbarcelona.com

Edu21 Edu21
Reina Victòria, 10
Barcelona, 08021

Edu21 promou la millora de l'educació mitjançant el debat i la reflexió pedagògica i l'impuls i

Unión Bíblica de España Unión Bíblica de España
Barcelona

La Unión Bíblica de España (UB) forma parte de un movimiento misionero cristiano interdenominacional que trabaja en más de 130 países.

FAS-Fundació Autònoma Solidària FAS-Fundació Autònoma Solidària
Plaça Cívica. Campus UAB. Bellaterra
Barcelona, 08193

Entitat d'acció social universitària. UAB

ASPREH ASPREH
Calle Aragó, 520 1ª 2ª
Barcelona, 08013

Asociación de Profesionales de la Rehabilitación de Personas con Discapacidad Visual

Technologies To The People Technologies To The People
Barcelona

Company dedicated to bringing technological advances closer to the least privileged, a sort of vague corporation that reproduced dissuasive language.

Fundación CiEM de Cooperación Internacional contra la Esclerosis Múltiple Fundación CiEM de Cooperación Internacional contra la Esclerosis Múltiple
Barcelona, 08032

Organización privada sin ánimo de lucro destinada a dar apoyo y soporte a las personas diagnosticadas de Esclerosis Múltiple

Associació Catalana Síndrome X Fràgil Associació Catalana Síndrome X Fràgil
PLAÇA DEL NORD, 14
Barcelona, 08024

La X Fràgil és un trastorn genètic lligat al cromosoma X que provoca des de dificultats d'aprenentatge fins a disminucions de la capacitat intel·lectual.

Jokers mc Barcelona Jokers mc Barcelona
Avançada 17
Barcelona, 08030

JOKERS MC NORDESTE BARCELONA CHAPTER Motorcycle Club since 1995 Avan?

Programa Thao-Salud Infantil Programa Thao-Salud Infantil
Barcelona, 08037

Programa de prevención de la obesidad infantil y promoción de hábitos saludables.

Fundació Foto Colectania Fundació Foto Colectania
Passeig Picasso, 14
Barcelona, 08003

Foto Colectania es una entidad privada sin ánimo de lucro que se inauguró en Barcelona en el año 2002 y cuya finalidad es difundir la fotografía.