LuDis
Schulen/Universitäten in der Nähe
10099
39326
Wada Sodonka
MOUNA
Cursuri online pentru copiii români din diaspora
ludis.webflow.io Suntem o școală online independentă, dedicată copiilor români din diaspora.
Oferim cursuri de limba și literatura română, cultură și tradiții populare românești, istoria românilor, geografia României, ateliere creative. Sistemul de predare este unul modern, interactiv, cu jocuri, povești și resurse digitale.
"Copiii nu sunt doar inocenți și curioși, ci și optimiști și bucuroși și în esență fericiți. Ei sunt, pe scurt, tot ceea ce și-ar dori adulții să fie." - Carolyn Haywood
La mulți ani tuturor copiilor!
Dansurile populare românești, unele dintre cele mai îndrăgite (inclusiv în prezent) manifestări ale culturii spirituale românești, au o caracteristică aparte, care le deosebește de manifestările similare ale altor popoare europene. Este vorba despre un puternic caracter sincretic. Mai exact coregrafia folclorică românească este puternic dependentă de muzică și de textul literar scandat sau cântat. Dansul folcloric nu poate fi conceput în lipsa cuplului muzică-text, cele două asigurându-i ritmul caracteristic și tematica.
Deși privite de unii părinți ca o activitate distractivă pentru cei mici, în funcție de dificultatea și frecvența antrenamentului, ele necesită de multe ori o anumită condiție fizică și disciplină, comparabile cu cele ale activităților sportive.
Cei mici pot afla mai multe despre folclorul coregrafic românesc la cursurile LuDis de Cultură populară și tradiții. Contactați-ne pentru înscrieri!
*
*
Desenatul nu este doar o activitate distractivă și iubită de cei mici, ci și o unealtă de bază când vine vorba de învățare. Studii recente arată că desenatul este o activitate superioară de exemplu scrisului sau cititului, întrucât ne obligă să procesăm informația în mai multe moduri: vizual, chinestezic și semantic.
De aceea, printre primii pași pe care îi facem în cadrul cursurilor online LuDis, pentru a-i apropia pe cei mici de limba și cultura română, este să desenăm împreună ce înseamnă România pentru fiecare dintre noi.
Încercați și voi! Distracția este garantată.
*
*
How to draw the National Flag of Romania Printable link: https://artforall.me/video/how-to-draw-the-national-flag-of-romania
Știați că visele (din timpul somnului) nu sunt doar terapie pentru suflet, ci și un mod de a ne dezvolta creativitatea și de a învăța să rezolvăm probleme? De aceea, mai ales pentru copii, un somn adânc, cu vise, poate fi la fel de important precum activitățile de învățare din timpul zilei. Ce bine ar fi dacă am putea să alegem visele de care avem nevoie în fiecare noapte!
Cineva s-a gândit deja la asta.
Mai multe aflați din cel mai nou episod al podcast-ului Poveștile LuDis : "Mașinăria de vise", de Adina Rosetti: https://spoti.fi/3M42QAY
*
*
De ce este important ca cei mici să vorbească atât limba țării în care locuim, cât și limba română?
- Pentru că bilingvismul (utilizarea de aceeași persoană a două limbi diferite) îi ajută pe copii să empatizeze, lăsând loc toleranței față de ceilalți;
- Pentru că bilingvii sunt mai abili în rezolvarea problemelor, au o gândire critică superioară, memorie și atenție mai bună, iar multitasking-ul este la ordinea zilei;
- Pentru că bilingvismul se traduce de multe ori în adaptabilitate, trăsătură care le permite copiilor să facă față mai bine schimbărilor din viața lor și din mediul înconjurător;
- Pentru că limba pe care o vorbim ne ajută să înțelegem lumea și poate chiar influența modul în care o vedem și o descriem.
În special pentru copiii care cresc într-o altă țară față de cea din care vin părinții lor, păstrarea limbii materne le oferă acces către o lume care este a lor, în aceeași măsură precum cea în care trăiesc.
Citește mai mult: https://bit.ly/3o4XcGQ
Nu doar super-eroii sunt curajoși! Curajul este peste tot în jurul nostru, mai ales atunci când avem copii. Curajul este energia care îi ajută pe cei mici să evolueze, din toate punctele de vedere, și să descopere lumea.
Poate ați fost întrebați vreodată de un copil "Ce înseamnă curaj?" Vă îndemnăm astăzi să le răspundeți celor mici printr-o poveste.
Al doilea episod al podcast-ului LuDis este o poveste din "Cartea curajului" de Adina Rosetti.
Vă dorim audiție plăcută!
https://spoti.fi/42mPNSo
*
*
Mâna sus cine are copii care știu din ce zonă a României vin părinții sau bunicii lor! De ce este important ca cei mici să cunoască zonele etnografice românești?
Pentru că uneori se întâmplă să apară diferențe între ceea ce ei aud de la părinți/bunici, legat de tradiții, obiceiuri, port popular sau chiar mentalitate, în funcție de zona din care provin. Pentru copiii care cresc practicând obiceiurile altei țări, este important să poată identifica fără prea multe confuzii propria lor moștenire culturală, pentru a putea, mai târziu, să se definească într-o lume cosmopolită, fără granițe fizice.
*
*
Înscrierile pentru cursul de "Cultură și tradiții populare românești" sunt deschise.
*
Link în comentarii cu exercițiul de poziționare pe hartă a zonelor etnografice.
Trăim într-o lume în care educația tradițională este percepută ca fiind ineficientă și plictisitoare. Școlile din ziua de astăzi se confruntă cu probleme majore legate de motivația și angajamentul elevilor. Soluția propusă de specialiștii in educație, tot mai des în ultimii ani, este Gamification.
Definit ca „utilizarea de elemente ludice în alte contexte decât cele de joc”, Gamification este un trend în creștere rapidă. Apare din ce în ce mai des în domenii diverse, precum afaceri, marketing, management corporativ sau în inițiative de wellness și ecologie, datorită potențialul său de a modela comportamentul utilizatorilor în direcția dorită.
Specialiști în educație consideră că jocul este soluția perfectă pentru învățământ, nu numai din acest motiv, ci mai ales pentru că:
- are capacitatea de a educa;
- consolidează abilități importante, cm ar fi rezolvarea problemelor, colaborarea și comunicarea.
- are o putere motivațională remarcabilă: încurajează elevii să se implice, adesea fără nicio recompensă, doar pentru bucuria de a se juca și pentru posibilitatea de a câștiga.
*
În cadrul cursurilor online LuDis, jocurile sunt la ele acasă. Află mai multe de pe website-ul nostru! (link în bio)
https://ludis.webflow.io/blog
*
Știați că, pentru copiii persoanelor care locuiesc departe de țara de origine, riscul de a uita limba maternă este unul ridicat?
Potrivit oamenilor de știință, copiii sunt mai predispuși la pierderea primei limbi decât adulții. Dacă emigrează înainte de pubertate (adică între 8 și 13 ani) și sunt puțin sau deloc expuși la prima lor limbă, cei mici pot ajunge să piardă toate sau majoritatea cunoștințelor de limbă maternă.
Pierderea primei limbi achiziționate este un proces cunoscut în cercurile profesionale sub numele de "language attrition" (atriție lingvistică).
În cazul în care copiii nu locuiesc în țara în care se vorbește prima lor limbă, aceasta va fi neglijată. Mai mult decât atât, ei învață o a doua limbă în noua lor țară de origine, ceea ce duce de obicei la o pierdere mai semnificativă a primei limbi.
Unii experți susțin că limba maternă este mai predispusă la pierdere (inclusiv integrală) atunci când copiii au un contact redus cu ea înainte de împlinirea vârstei de 12 ani. (Ipoteza perioade critice)
Află mai multe: ludis.webflow.io/blog
Voi ce faceți pentru a vă asigura că cei mici nu își uită limba maternă?
Bine te-am găsit, FB! Suntem LuDis, o școală online dedicată copiilor români din diaspora, și suntem extrem de emoționați să începem aventura noastră educativă.
Au mai rămas câteva săptămâni până la începerea cursurilor!
Află mai multe despre noi, aici: ludis.webflow.io
Photo: Unsplash.
Klicken Sie hier, um Ihren Gesponserten Eintrag zu erhalten.
Kategorie
die Schule/Universität kontaktieren
Telefon
Webseite
Adresse
Berlin
Öffnungszeiten
Montag | 09:00 - 17:00 |
Dienstag | 09:00 - 17:00 |
Mittwoch | 09:00 - 17:00 |
Donnerstag | 09:00 - 17:00 |
Freitag | 09:00 - 17:00 |
Potsdamer Str. 182
Berlin, 10783
Wir zeigen, dass Jugendliche in sozialen Brennpunkten erfolgreich sein können. Mach mit und werde Fellow - jetzt bewerben: www.teachfirst.de/bewerben
Novalisstraße 12
Berlin, 10115
The DO empowers you to take action and create positive impact in your company, your community and th
Wilhelmine-Gemberg-Weg 12
Berlin, 10179
We offer Education, Network and Research for a responsible banking and finance sector.
LeibnizStr. 32
Berlin
We are a network of educational, corporate, association and government organisations. Our goal is to develop and facilitate best practices on badges and credentials regionally and ...
Stuttgarter Str. 56
Berlin, 12059
PICTURE BERLIN, started in 2009, is an interdisciplinary art program featuring peer-to-peer knowledg
Knesebeckstraße 74
Berlin, 10623
Wir bilden in Kommunikation & Journalismus aus und haben deinen nächsten Schritt im Blick 📝
Friedrichstraße 153 A
Berlin, 10117
Gemeinnütziges Forum finnischer Kultur, Wissenschaft und Wirtschaft im deutschsprachigen Europa.