EuroClub USM
Nearby non profit organizations
MD-2009
Str. Mateevici
You may also like
Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from EuroClub USM, Youth Organization, Str. Alexei Mateevici 60, Chisinau.
Suntem un club de tineri ambițioși și deștepți din cadrul Universității de Sat din Republica Moldova,care avem scopul de-a promova valorile europene în cadrul Universității,dar și pe întreg teritoriul Republicii Moldova!
📅După vizita de la Facultatea Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, în data de 14 noiembrie 2023 o echipă a Euroclubului Universității de Stat din Moldova a intreprins o vizită de promovare la Facultatea Științe Economice, în componență: Mădălina Zaporojan , studentă an.III Relații Internaționale, coordonatoare, Madalina Movileanu , studentă an.III Relații Internaționale, Chiriță Nadejda, studentă an.II Relații Internaționale, Ion Corjan , student an.I Relații Internaționale, Grigore Vasilescu , dr.hab., prof.univ., coordonator al Euroclubului.
🇪🇺În cadrul întâlnirii au fost prezentate informații despre activitatea Euroclubului USM, despre relațiile actuale Uniunea Europeană – Republica Moldova, asistența UE pentru țara noastră, programele și proiectele care se implementează cu sprijinul Uniunii Europene, inclusiv destinate tineretului. A urmat o rundă interactivă de întrebări și răspunsuri, au fost repartizate materiale promoționale despre Uniunea Europeană, iar cei mai activi studenți au fost premiați. Vizite de informare și promovare ale Euroclubului USM vor continua și la alte facultăți ale Universității de Stat din Moldova.
🎉Din partea Euroclubului exprimăm pe această cale mulțumiri conducerii Facultății Științe Economice, de-asemenea și D-nei Natalia Antoci pentru găzduirea și buna organizare a evenimentului.
Săptămâna europeană pentru climă și energie verde
📅În data de 17 octombrie 2023 o echipă a Euroclubului Universității de Stat din Moldova în componență: Mădălina Zaporojan , studentă an.III Relații Internaționale, coordonatoare, Andrea Rusnac , studentă an.II Relații Internaționale, Popa Leonila și Russu Artiom , studenți an.I Relații Internaționale, Grigore Vasilescu , dr.hab., prof.univ., coordonator al Euroclubului, a organizat o vizită de informare și promovare la Facultatea Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială din cadrul USM. La întâlnire cu studenții Facultății a participat de asemenea D-na Ecaterina Zasmenco, coordonatoarea Centrului de Informare a UE la USM.
📢Evenimentul a fost deschis de D-na Ana Tarnovschi, prodecanul Facultății.
🇪🇺În cadrul întâlnirii au fost prezentate informații despre activitatea Euroclubului USM, despre relațiile actuale Uniunea Europeană – Republica Moldova, asistența UE pentru țara noastră, programele și proiectele care se implementează cu sprijinul Uniunii Europene, inclusiv destinate tineretului. Au fost de asemenea prezentate informații referitor la Activitatea Centrului de Informare a UE la USM, la resursele informaționale UE, oficiul de publicații UE etc. A urmat o rundă interactivă de întrebări și răspunsuri, au fost repartizate materiale promoționale despre Uniunea Europeană, iar cei mai activi studenți au fost premiați. Vizite de informare și promovare ale Euroclubului USM vor continua și la alte facultăți ale Universității de Stat din Moldova.
🎉Din partea Euroclubului exprimăm pe această cale mulțumiri conducerii Facultății Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială pentru găzduirea și buna organizare a evenimentului.
📍La data de 13 octombrie 2023, s-a desfășurat prima întâlnire a EuroClubului USM, după ce am finalizat cu succes procesul de recrutare a noilor membri.
📍În cadrul primei ședințe introductive, am avut oportunitatea de a ne familiariza cu noii membri, am adunat idei pentru activitățile pe care le putem organiza împreună și am stabilit principalele inițiative pe care le vom desfășura în viitorul apropiat.
📍În plus, am adus câteva modificări în conducerea EuroClubului, inclusiv desemnarea următorilor coordonatori:
✅️Coordonator din partea profesorilor: 𝐆𝐫𝐢𝐠𝐨𝐫𝐞 𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮, doctor habilitat;
✅️Coordonator din partea studenților: 𝐌ă𝐝ă𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐙𝐚𝐩𝐨𝐫𝐨𝐣𝐚𝐧;
✅️Vicecoordonator: 𝐋𝐚𝐮𝐫𝐚 𝐂𝐚𝐭𝐚𝐫𝐚𝐠𝐚;
✅️Vicecoordonator: 𝐀𝐧𝐚 𝐓𝐞𝐢ș𝐚𝐧𝐮 .
📢Dăm start perioadei de recrutare în EuroClubul USM!
✅Dacă ești student la una din facultățile Universității de Stat din Moldova,te așteptăm cu mare drag în echipa noastră!
✅Perioada de recrutare:începând cu 25.09.2023 până la 06.10.2023;
Link-ul către formularul de înscriere: https://forms.gle/VxHzTh5YFLFnUH8V6
📣FRIȘPA Nr.1 la Promovarea Valorilor Europene‼️
🇪🇺 În prima oră de studii din anul 2023-2024, membrii EuroClub USM au adus "MOLDOVA EUROPEANĂ" în sălile de clasă! 🇲🇩
Ruslan Graur le-a vorbit elevilor din clasele a 11-a și a 12-a, din cadrul Liceului Teoretic Ștefan cel Mare, despre evoluția relației dintre UE și Republica Moldova. La fel elevii au fost informați despre perspectivele de aderare a Republicii Moldova la Comunitatea Europeană în condițiile actualelor crize și angajamentele pe care le are țara noastră în procesul de integrare.
Mădălina Zaporojan a continuat această călătorie europeană în clasa a 12-a la același liceu, împărtășind idei inspirate despre valorile și oportunitățile europene.
Dar pasiunea noastră pentru Europa nu se oprește aici! Madalina Movileanu a făcut ca "MOLDOVA EUROPEANĂ" să vibreze și în clasa a 7-a la Liceul Teoretic Horești, inspirând viitoarea generație de cetățeni europeni.
Suntem mândri că putem contribui la educația tinerei generații, prin promovarea valorilor europene și suntem nerăbdători să continuăm această călătorie împreună! 🌍❤️
EuroClubul Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare a UE de la USM, Centrul de Studii Europene USM, cu sprijinul Rectoratului USM și cu suportul Tinerilor Ambasadori Europeni, a Proiectului StratCom, Centrul de Informare UE/Europe Cafe, a organizat în premieră în data de 17 mai 2023 un eveniment de amploare – Orășel European Universitar, cu participarea Facultăților USM, Instituțiilor Științifice universitare, Bibliotecii Centrale Universitare, Facultății Arte Frumoase a USM. La eveniment, desfășurat cu genericul “UE – Moldova: împreună mai puternici!”, au fost prezenți și au luat cuvântul Grigore Vasilescu, dr.hab., prof.univ., coordonatorul EuroClubului USM și director al Centrului de Studii Europene USM, moderatorul evenimentului, Igor Șarov, Rectorul USM, ES Graham Paul, Ambasadorul Republicii Franceze, ES Lorenzo Tomassoni, Ambasadorul Italiei, ES Pavol Ivan, Ambasadorul Republicii Slovace, Alexandrina Garuța, din partea Tinerilor Ambasadori Europeni. Participanții și oaspeții au vizitat corturile și standurile Facultăților și Instituțiilor, au luat cunoștință cu proiectele implementate cu suportul european, realizările USM pe planul cooperării și colaborării cu universități și instituții din statele membre UE, încadrarea USM în spațiul european al educației și cercetării. Evenimentul a inclus un Flashmob susținut de studenții USM, membrii EuroClubului, coordonator Ruslan Graur, la fel și un frumos concert, prezentat de tinerii talentați, studenții din cadrul Facultății Arte Frumoase USM. Evenimentul, care a fost pe larg mediatizat, prin toate activitățile organizate a demonstrat solidaritatea și susținerea de către comunitatea universitară a parcursului european al Republicii Moldova.
„𝑼𝑬 – 𝑴𝒐𝒍𝒅𝒐𝒗𝒂: 𝒊̂𝒎𝒑𝒓𝒆𝒖𝒏𝒂̆ 𝒎𝒂𝒊 𝒑𝒖𝒕𝒆𝒓𝒏𝒊𝒄𝒊❗❞ - 𝒁𝒊𝒖𝒂 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒊, 𝒎𝒂𝒓𝒄𝒂𝒕𝒂̆ 𝒍𝒂 𝑼𝑺𝑴 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝒊𝒏𝒂𝒖𝒈𝒖𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑶𝒓𝒂̆𝒔̗𝒆𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒂𝒏 𝑼𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒂𝒓
🇪🇺🇲🇩Universitatea de Stat din Moldova susține parcursul European al țării noastre. Cu ocazia marcării Zilei Europei, USM a inaugurat Orășelul European Universitar.
🙏Evenimentul a reunit membrii comunității universitare, facultățile USM, institutele științifice USM, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la Chișinău, Tinerii Ambasadori Europeni, alți oaspeți.
🤝Printre invitații speciali, care au vizitat Orășelul European Universitar au fost Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S. Lorenzo Tomassoni, Ambasadorul Franței la Chișinău, E.S. Graham Paul și Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, E.S. Pavol Ivan.
🆒Evenimentul a fost deschis printr-un flashmob al tinerilor, membrii Euroclub USM, care au aplaudat și scandat „UE – Moldova: împreună mai puternici!”.
➡️Rectorul USM, Igor Șarov a menționat că Europa înseamnă prosperitate, democrație, pace, libertate, investiții în știință, proiecte educaționale, mobilități academice pentru studenții și cadrele noastre didactice. „Sunt sigur că inclusiv, prin evenimentul de astăzi, transmitem un mesaj clar: Comunitatea noastră universitară vrea în Europa!”, a mai subliniat Igor Șarov.
➡️Ambasadorul Franței la Chișinău, E.S. Graham Paul a îndemnat tinerii studenți să creadă în parcursul european al țării noastre și să contribuie la edificarea unui viitor european. „UE reprezintă pace, solidaritate între parteneri, ceea ce ne face mai puternici. Avem nevoie de ideile, energia și aptitudinile voastre, a tinerilor, pentru a construi o Europă și mai bună!”, a conchis Excelența Sa.
➡️Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S. Lorenzo Tomassoni, de asemenea, a subliniat importanța implicării tinerilor în procesul parcursului european al Republicii Moldova.
➡️E.S. Pavol Ivan, Ambasadorul Slovaciei la Chișinău a împărtășit experiența țării sale în procesul de integrare, dar și cea de membru cu drepturi depline, urându-i poporului nostru succes în acest proces.
➡️Alexandrina Garuța, Tinerii Ambasadori Europeni, a subliniat despre cât de important este pentru tineri integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană!
🔎Oficialii au vizitat standurile facultăților și a institutelor USM, unde le-au fost prezentate programele de studii, proiectele de dezvoltare și realizările USM pe plan intern și extern.
🫶Participanții au fost încântați și de un concert, prezentat de studentele de la Facultatea de Arte Frumoase USM.
👏Evenimentul a fost organizat de Rectoratul Universității, EuroClub USM, Centrul de Studii Europene și Centrul de Informare a UE USM, cu suportul Tinerilor Ambasadori Europeni, Europe Café.
📌În contextul crizelor întâmpinate în perioada 2019-2023, considerăm oportun valorificarea aportului economic adus de UE pentru R. Moldova🇲🇩🤝🇪🇺
💉😷Astfel, pentru depășirea pandemiei COVID-19, UE a alocat nu mai puțin de 600 milioane de euro.💶 Adițional, în prima fază UE🇪🇺 a livrat peste 1500 de măști și peste 1,2 tone de gel dezinfenctat. 😷
👨🔧🔌Pentru depășirea crizei energetice, au fost alocați peste 150 milioane euro🇪🇺, iar Gazoductul Iași-Ungheni, sursă alternativă pentru energie, a fost folosit pentru prima dată în decembrie 2022. 🇪🇺UE a alocat și 300 de milioane de euro pentru achiziționarea de rezerve strategice de gaze naturale;⛽
⛽De asemenea, 600 de mii de consumatori beneficiază de compensații la factura pentru energie datorită asistenței financiare a UE pentru R. Moldova;🏠
Astfel, UE a reprezentat cel mai important partener economic al R. Moldova.
📌Considerăm că fiecare persoană ce dorește ca statul să continue calea europeană trebuie să cunoască faptul că UE este alături de R. Moldova de la obținerea independenței și până în prezent, necătând la crizele și
problemele interne cu care se confruntă. 🇪🇺UE reprezintă un arbitru regional care în detrimentul virajelor politice ale elitelor politice a R. Moldova🤨, a continuat să ne susțină și să manifeste deschidere spre calea noastră europeană.
❗️În data de 11 aprilie, cu un grup de studenți de la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a USM, membri ai Euroclubului USM, în componența: Ruslan Graur, Mădălina Zaporojan, Madalina Movileanu, Grigore Rînja, Rusu Sergiu, am efectuat o vizită de promovare la Ialoveni, în cadrul căreia, la Centrul de Informare Europeană de pe lângă Biblioteca Publică Raională "Petre Ștefănucă", Ialoveni, am avut o întâlnire cu liceenii din localitate.
➡️ Am avut prezentări și am discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, avantajele aderării țării noastre la Uniunea Europeană, sarcinile care urmează a fi realizate în această direcție. Am vorbit de asemenea despre proiecte și programe europene pentru tineret, despre posibilitățile de studii la Universitate, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative.
➡️ Mulțumim pe această cale elevilor, cadrelor didactice pentru participare la eveniment. Mulțumim colaboratorilor Bibliotecii din Ialoveni, Doamnei Director, în mod special Doamnei Maria Gîndea, coordonatoarea Centrului de Informare Europeană din localitate, pentru buna organizare și desfășurare a evenimentului.
📯 𝘾𝙤𝙣𝙘𝙪𝙧𝙨 𝙙𝙚 𝙚𝙨𝙚𝙪𝙧𝙞: 𝙍𝙚𝙥𝙪𝙗𝙡𝙞𝙘𝙖 𝙈𝙤𝙡𝙙𝙤𝙫𝙖 ş𝙞 𝙐𝙣𝙞𝙪𝙣𝙚𝙖 𝙀𝙪𝙧𝙤𝙥𝙚𝙖𝙣ă: î𝙢𝙥𝙧𝙚𝙪𝙣ă 𝙢𝙖𝙞 𝙥𝙪𝙩𝙚𝙧𝙣𝙞𝙘𝙞!
🔜 Centrul de Studii Europene şi EuroClub din cadrul Facultăţii Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat din Moldova vă invită să participați la Concursul de eseuri, organizat pe 1️⃣6️⃣ mai 2023 și să va expuneți propria viziune referitoare la procesul de integrare europeană, relaţiile dintre 🇲🇩Republica Moldova şi 🇪🇺 Uniunea Europeană, viitorul Uniunii Europene sau un alt subiect asociat.
☝️Competiția face parte din ansamblul de evenimente dedicate Zilelor Europei 2023.
📌𝐂𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̗𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞 ➡️
👉Pentru a vă înscrie la concurs completaţi formularul de înregistrare accesând link-ul: https://forms.gle/9H83JCkcggQn7CTFA şi expediaţi eseul pe adresa [email protected] .
🚩Termen limită pentru înscrierea lucrărilor: 05 Mai 2023.
ℹ️ Lucrările înscrise și acceptate vor fi prezentate oral pe data de 16 mai 2023, de la ora 11.00
✅La competiție pot participa studenți înscriși în cicluri universitare de licență și de master
✅Concursul se desfășoară în două etape: 1-a fază presupune înscrierea lucrărilor, evaluarea și selecția lor; și 2-a fază presupune susținerea orală a lucrărilor selectate
✅Fiecăruia dintre participanții selectați pentru a 2-a fază a concursului, i se va acorda un Certificat de participare. 🏆 Primele 3 lucrări premiate vor primi premii speciale.
✅ Prezentările orale vor dura aproximativ 5-10 minute și vor include ideile principale prezentate în eseuri.
✅ Participarea la concurs este gratuită.
𝐅𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭:
☑️Eseurile pot avea un singur autor și trebuie scrise în limba română/ engleză / rusă;
☑️Lucrările trebuie să conțină 800 – 1500 de cuvinte și trebuie să îmbrace forma unui eseu argumentativ.
☑️Condiții de tehnoredactare: Volum 3-5 pagini, Times New Roman, 12, interval 1,15, câmpurile sus/jos 2,5 cm; dreapta 1 cm, stinga 3 cm.
☑️Lucrările vor fi trimise, în format pdf, la adresa [email protected]
☑️Pentru trimitere, documentul va fi salvat cu denumirea "eseu_ nume_prenume"
𝐂𝐫𝐢𝐭𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐞𝐯𝐚𝐥𝐮𝐚𝐫𝐞:
➡️ Condiții de formă (respectarea condițiilor de tehnoredactare, aspectul general al lucrării) 1 p.
➡️Claritatea și cursivitatea logică a lucrării 2p.
➡️Calitatea argumentării 2p.
➡️Originalitate 3p.
➡️Cursivitatea și atractivitatea prezentării orale 2p (doar pentru faza națională).
🤝Vă așteptăm, cu drag!
📌 Ce se întâmpla daca nu sunt respectate normele siguranței rutiere? Care este realitatea în țara noastră?
➡️ Este foarte important ca Republica Moldova să implementeze politicile Uniunii Europene în securitatea și siguranța traficului rutier. Colegile noastre vor relata despre ce se poate întâmpla dacă nu sunt respectate regulile în traficul rutier.
❇️ Mottoul central - drumuri europene - siguranță europeană!
➡️ Fiecare stat european pune preț pe siguranța cetățenilor lor, astfel este important ca să se implementeze proiecte care au scopul de-a asigura securitatea și siguranța cetățenilor atunci când se află în trafic.
📌Despre siguranța rutieră în Republica Moldova ne vor vorbi colegile noastre: Bumbac Sofia, Cebanica Corina, Negara Cristina și Rotarenco Angela!”.
✅ Mottoul central - drumuri europene - siguranța europeană!
🗣️Egalitatea între femei și bărbați reprezintă un drept fundamental, o valoare comună a Uniunii Europene și o condiție necesară pentru îndeplinirea obiectivelor de creștere, ocupare a forței de muncă și coeziune socială la nivelul UE.
✍️Egalitatea de gen, pe lângă faptul că este un drept fundamental al omului, este esențială pentru realizarea unor societăți pașnice, cu potențial uman deplin și dezvoltare durabilă. În plus, s-a demonstrat că împuternicirea femeilor stimulează productivitatea și creșterea economică.
👫Din păcate, mai este un drum lung de parcurs pentru a atinge egalitatea deplină a drepturilor și șanselor între bărbați și femei, avertizează ONU Femei. Prin urmare, este de o importanță capitală să pună capăt multiplelor forme de violență de gen și să se asigure accesul egal la educație și sănătate de calitate, resurse economice și participare la viața politică atât pentru femei, cât și pentru fete, și pentru bărbați și băieți.
🫂📣 De asemenea, este esențial să se obțină șanse egale în accesul la locuri de muncă și la poziții de conducere și de luare a deciziilor la toate nivelurile.
📌Fiecare persoană, femeie sau bărbat își poate autodefini rolul în familie, în politică, în societate, iar discriminarea de gen este o încălcare a dreptului omului.
📢Fiecare dintre noi poate contribui la îmbunătățirea situației!
❇️ De ce procesul de comunicare pe dimensiune socială dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, deține greutate ?
📌 Societatea, reprezintă cel mai important vector pe dimensiunea unei colaborări eficiente dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.
📌 Perioada actuală, în care sunt discutate posibilitățile Republicii Moldova de a se alinia valorilor Uniunii Europene, vin cu o provocare – provocarea de a comunica de o manieră eficientă acest proces!
🤝 În ceea ce privește relația dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova- comunicarea la nivel social joacă un rol important în promovarea integrării europene a Moldovei și în consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două părți.
❗️În același timp, este important să cunoaștem aspectul comunicării deja existente. Astfel, Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova în procesul de reformă și modernizare prin intermediul de asistență și dialog politic, iar, comunicarea socială, reprezintă cel mai puternic instrument de promovare acestui proces.
✅ Pe de altă parte, din perspectiva Moldovei, comunicarea socială este importantă în promovarea valorilor democratice și a procesului de integrare europeană. Moldova a înregistrat un progres semnificativ în acest sens în ultimii ani, prin adoptarea unui program de reformă amplu, care vizează modernizarea și consolidarea instituțiilor publice și a economiei, dar și prin îmbunătățirea relațiilor cu UE și cu statele vecine.
➡️ Comunicarea la nivel social, este utilizată de către Republica Moldova pentru a consolida și pentru a promova acțiunile și valorile sale, cu scopul de a promova imaginea țării cât și capacitatea de a fi un partener strategic cu valori democrate în regiune.
❗️Urmărește-ne pentru a fi informat!
Lasă un comentariu acestei postări, și exprimă-ți atitudinea cu referire la comunicarea pe dimensiune socială !
➡️ Respectarea drepturilor persoanelor este una dintre obligațiile fundamentale ale UE. Uniunea trebuie să respecte aceste drepturi în realizarea politicilor și programelor sale, la fel și instituțiile UE și fiecare dintre statele membre. 🇪🇺✨
🤝 Drepturile omului sunt universale (se aplică peste tot) si egalitare (aceleași pentru toți).
📌 Este deosebit de important să aceste drepturi, să dăm voce celor care nu se pot face auziți și să fim în permanent vigilenți. Nici un om, oriunde s-ar afla, nu poate fi vreodată lipsit de drepturile sale, în orice circumstanțe și indiferent de motiv. Ele ne aparțin doar pentru ca suntem ființe umane. 👩🏼🤝👨🏾🫶🏻
📌Drepturile și libertățile fundamentale ale omului reprezintă piatra de temelie a , a păcii și securității, precum și a dezvoltării durabile. Reprezintă un comun spre care trebuie sã tindă toate națiunile, pentru ca aplicarea lor să devină universală și efectivă.🇪🇺🇲🇩
Salut dragi prieteni! 👋
Astăzi dorim să vă aducem la cunoștință esența valorii statului de drept și importanța acestei valori pentru Republica Moldova și parcursul său european 🇪🇺
Despre ce înseamnă statul de drept vă va comunica colegul nostru Alexandru ✌️
🇪🇺 Despre importanța statului de drept pentru Republica Moldova vă va spune mai multe colega noastră Vlada ✌️
🇪🇺 Despre cm putem înțelege dacă Republica Moldova este sau nu un stat de drept vă va comunica colega noastră Mihaela ✌️
📍 Democrația este o valoare fundamentală pentru Uniunea Europeană 🇪🇺, iar acest lucru se reflectă și în Republica Moldova 🇲🇩.
Uniunea Europeană 🇪🇺 este adesea considerată un model de democrație datorită angajamentului său față de valorile 🖇 și instituțiile democratice 🏢.
💡 Democrația permite cetățenilor să aibă un cuvânt de spus în procesul de luare a deciziilor, responsabilizează liderii, protejează drepturile și libertățile individuale, promovează stabilitatea și pacea și încurajează dezvoltarea economică.
👉🏻 Astfel, de-a lungul timpului Uniunea Europeană 🇪🇺 a sprijinit activ eforturile Republicii Moldova 🇲🇩 de a-și consolida democrația, atât financiar, cât și politic.
🇪🇺 Uniunea Europeană este un simbol al unității și cooperării europene, o mărturie a faptului că prin unire și colaborare putem depăși orice obstacol. Ca un far al democrației și drepturilor omului, UE reprezintă o forță pozitivă în lume, promovând valorile de bază ale libertății, egalității și solidarității.
🇲🇩🫱🏼🫲🏽 Aderarea la Uniunea Europeană ar fi un moment istoric pentru Republica Moldova, reprezentând o confirmare a eforturilor și a angajamentului său de a se alinia valorilor europene și de a-și dezvolta societatea și economia.
🫂 Pasul nostru în familia Uniunii Europene ar aduce beneficii semnificative, inclusiv protejarea drepturilor și libertăților cetățenești, îmbunătățirea standardelor de viață, creșterea economică și a investițiilor, precum și accesul la programele și fondurile UE.
✍🏽 Astăzi, vă propunem să ne reamintim despre parcursul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
➡️ În data de 5 aprilie 2023 în incinta Bibliotecii Centrale Universitare USM a avut loc ședința ordinară a EuroClubului USM cu participarea Centrului de Informare Europeană USM.
În ordinea de zi au fost câteva întrebări:
📌 Informația despre Atelierul Centrelor de Informare Europeană și Eurocluburilor din republică din 29-30 martie 2023;
📌 Discutarea și aprobarea Planului activităților dedicate Zilei Europei 2023 în cadrul USM;
📌 Activitățile EuroClubului USM în perioada următoare.
Au fost luate deciziile corespunzătoare.
❗️Astăzi, 31 Martie, membrii EuroClubului USM, în cadrul Europe Café, au participat la o discuție cu Excelența Sa, Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în Republica Moldova.
➡️Ambasadorul le-a vorbit studenților despre experiența de peste 50 de ani a Irlandei, alături de Comunitatea Economică Europeană.
În ziua de 2martie 2023 la MEDIACOR USM a avut loc prima REUNIUNE a EUROCLUBURILOR USM, ASEM, ULIM și a TINERILOR AMBASADORI EUROPENI (TAE). Reuniunea a fost deschisă de Grigore Vasilescu, coordonator Euroclub USM, Ghenadie Cojocaru, coordonator al Rețelei naționale de Eurocluburi și Centre de Informare a UE din cadrul Proiectului STRATCOM a Delegației UE în Republica Moldova, Daniel Bîzdîga, TAE. În cadrul Reuniunii au fost prezentate Eurocluburile participante, a fost organizat un Quizz “UE – spațiu al valorilor”, de asemenea un Braimstorming/Atelier de planificare a Zilelor Europene 2023. Reuniunea a fost moderată de Ruslan Graur, coordonator Euroclub USM din partea studenților, Olivia Plămădeală, coordonator ASEM, Daniela Popușoi, coordonator ULIM. La finalul evenimentului organizatorii au înmânat participanților Certificare de participare, Diplome, premii. S-a exprimat părerea unanimă că Reuniunea a fost una de succes, la fel și dorința de a se organiza asemenea evenimente pe viitor.
În data de 29 noiembrie 2022 în cadrul orelor la Integrare europeană, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, USM, a avut loc o Sesiune de informare pentru studenți și membrii EuroClubului USM "Erasmus+ oportunitățile oferite de program pentru studenți". Informațiile au fost prezentate de către Claudia Melinte, Coordonator Erasmus, Cristina Gherman, Administrator, Olga Ghilca, Ofițer de comunicare, cât și Lilia Lozovanu, responsabil Erasmus USM. Studenții au fost familiarizați cu oportunitățile de mobilitate, stagii de studii, stagii de practică. La final a fost organizat un concurs de întrebări și răspunsuri, iar cei mai activi au fost menționați. Mulțumim mult Oficiului Național Erasmus+ în Moldova, personal Doamnei Claudia Melinte pentru colaborare!
În data de 21 octombrie 2022 Centrul de Studii Europene și Euro Clubul USM a organizat o vizită de studiu la Centrul de Informare UE Europe Cafe / Proiectul StratCom a Delegației UE în Republica Moldova a studenților Facultății Relații Internaționale Științe Politice și Administrative, grupa RI an.I, audienții cursului Integrare Europeană. În cadrul vizitei Dna Raluca Costache, Lider de Echipă StratCom și Ghenadie Cojocaru, coordonator Rețea Centre de Informare UE și Eurocluburi, au informat studenții despre relațiile actuale ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, proiectele și asistența UE pentru țara noastră, cât și oportunitățile, posibilitățile de angajare a tineretului în activități de promovare a valorilor și cunoștințelor europene. Mulțumim gazdelor pentru ospitalitate și contribuție!
📌Pe data de 19.10.2022 a avut loc prima ședință a EuroClubului USM,după ce am reușit să finalizăm procesul de recrutarea a noilor membri!
📌Prima ședință a fost introductivă,unde am făcut cunoștință cu membrii noi,am reușit să culegem idei de activități pe care le putem organiza împreună și am stabilit unele din principalele activități care urmează să le avem în timpul apropiat.
📌Totodată am făcut schimbări în bordul EuroClubului,prin includerea noilor membri,astfel s-a decis:
✅Coordonator EuroClub USM din partea profesorilor:Vasilescu Grigore,doctor habilitat;
✅Coordonator EuroClub USM din partea studenților:Graur Ruslan;
✅Vicecoordonator:Zaporojan Mădălina;
✅Vicecoordonator:Laura Cataraga;
✅Coordonator departamentul Reaurse Umane și Relații Publice:Andreea Rusnac;
✅Coordonator departamentul Resurse Financiare și Sponsori:Cristiana Spatari;
✅Coordonator departamentul Mediatizare și Promovare:Bunescu Olga;
✅Coordonator Departamentul Elaborare de proiecte:Lesnic Adriana;
❤✨Dragi profesori, mulțumiri cordiale și sincera recunoștință pentru cunoștințele cu care ne înzestrați, la rândul lor devenind baza succesului nostru. Vă mulțumim pentru grija și sprijinul pe care le oferiți zi de zi, eforturile voastre, munca, răbdarea și înțelegerea nu au preț. Vă dorim multă sănătate și longevitate, buna dispoziție și bunăstare !!!! ✨❤
📌În data de 29 septembrie 2022 membrii EuroClubului USM au participat la o acțiune de alergare în jurul lacului Valea Morilor, acțiune organizată în cadrul Săptămânii Europene a Sportului.
📌Participanții la acțiune au fost salutați de Team Leader-ul StratCom al Delegației UE în Republica Moldova. EuroClubului USM i-a fost înmânată Cupa, certificate și două mingi (volei și fotbal).
Săptămâna Europeană a Sportului!💪
✅Dăm start perioadei de recrutare în EuroClubul USM!
✅Dacă ești student la una din facultățile Universității de Stat din Moldova,te așteptăm cu mare drag în echipa noastră!
✅Perioada de recrutare:începând cu 29.09.2022 până la 07.10.2022;
Link-ul către formularul de înscriere:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScj0dijt9vcWMcUcW_Oo6QG3mWJsZDsc-t68R1d4bLXIzQTDw/viewform
➡️Până pe 30 septembrie sunt deschise aplicările pentru a deveni Tânăr Ambasador European Republica Moldova (accessază: https://bit.ly/Tanar_Ambasador_European )
➡️Îți dorești să afli mai multe despre oportunitățile UE pentru tineri, să îți reprezinți țara la nivel internațional și să contribui la dezvoltarea comunității tale?
✅Cerințe:
Vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, ai un nivel bun de cunoaștere a limbii engleze și cetățenia Republicii Moldova sau al oricărui stat membru al UE.
➡️Pentru a candida trebuie să completezi cererea până vineri, 30 septembrie 2022!!!! -> https://bit.ly/Tanar_Ambasador_European
➡️Mai multe informații despre procesul de participare și selectare pot fi găsite aici: https://euneighbourseast.eu/young-european-ambassadors/
✅Euroclub USM în acțiune!
În data de 12 septembrie 2022 o echipă a EuroClubului USM a efectuat o vizită la Orhei. Din echipă au făcut parte: Grigore Vasilescu, dr. hab., prof.univ., directorul Centrului de Studii Europene din cadrul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative și coordonator al EuroClubului, studenții anului III a aceeași facultăți Ruslan Graur, coordonatorul Clubului din partea studenților, Alexandru Nanii și Mihaela Gorceac.
În cadrul vizitei la Biblioteca Publică Raională “A. Donici” a avut loc o întâlnire a membrilor Euroclubului cu elevii de la liceele și colegiile din oraș la care s-au pus în discuție aspecte ale integrării europene a Republicii Moldova cu genericul “Argumente pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.” Studenții USM, membrii EuroClubului, au adus mai multe informații referitor la procesul de integrare europeană a țării noastre, au răspuns la întrebările celor prezenți, la fel au repartizat și anumite materiale promoționale. În timpul discuțiilor Directoarea Bibliotecii, Doamna Stepanida Țugui, a intervenit cu informații referitor la activitatea Centrului de Informare al Uniunii Europene de pe lângă Biblioteca Publică.
Din partea Euroclubului exprimăm mulțumiri Doamnei Țugui și echipei de la Orhei pentru buna organizare a evenimentului. Mulțumiri și USM pentru susținere logistică!
Click here to claim your Sponsored Listing.
Category
Contact the organization
Telephone
Website
Address
Str. Alexei Mateevici 60
Chisinau
MD-2009
Opening Hours
Monday | 09:00 - 17:00 |
Tuesday | 09:00 - 17:00 |
Wednesday | 09:00 - 17:00 |
Thursday | 09:00 - 17:00 |
Friday | 09:00 - 17:00 |
Alba Iulia, Nr 93, Ap. 37
Chisinau
SCOUTS - Creating a better world! Asociaţia Naţională a Scouţilor din Moldova este o mişcare ed
Petru Rareș, 18
Chisinau, MD-2005
Noi, tinerii, CoNTăM! www.cntm.md
Chisinau, MD2003
The EYP is an independent, educational project tailored to the needs of young European citizens.
Stefan Cel Mare Si Sfînt
Chisinau, MD-2012
Model European Union Chișinău is a simulation of the EU legislative process for young people.
Bd. Ștefan Cel Mare și Sfânt 200 MD-2004 Chișinău, Republica
Chisinau
Senatul este o structură ce are la bază scopul de a reprezenta interesele studenților în instituție.
Chisinau
A.O. Labirintul Succesului GOLD este o asociație non-guvernamentală și non-profit, care se axează pe
Clt. Botanica@gmail. Com
Chisinau, 2072
Consiliul Local al Tinerilor din Botanica este o formă de reprezentare a tinerilor din sectorul Botanica. Acesta are drept scop implicarea acestora în procesele decizionale, este o...
Chisinau
Bine ați venit pe pagina Chișinău-Capitala Europeană a Tineretului 2026!
Chisinau
Senatul Studenţesc al AMTAP reprezintă o structură de autoguvernanţă studențească.
Bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfînt 153
Chisinau, 2004
Антивоенные митинги в Кишиневе
Https://goo. Su/9ZdP
Chisinau
Centrele de tineret din R. Moldova sunt create să ofere tinerilor oportunități de dezvoltare personal