Inter Rijswijk

Inter Rijswijk is dé volleybalvereniging van de regio Haaglanden; gevestigd in Rijswijk (ZH). Met c

Inter Rijswijk is ontstaan uit fusies tussen drie volleybalverenigingen uit Rijswijk. Als eersten fuseerden in 1990 Riva VSC (opgericht in 1953) en PVC /Blokkeer (opgericht in 1948) met als nieuwe naam VC Rijswijk. Waarna in 1996 Inter Amicos (opgericht in 1953) zich aansloot en de uiteindelijke naam zou worden: Inter Rijswijk. Wedstrijd- en trainingslocatie:
De Altis
De Bruyn Kopsstraat 1
2288 ET Rijswijk

Photos from Inter Rijswijk's post 06/04/2024

Deze mini's van de week zullen langs de lijn staan bij Dames 1 (Julia) en Heren 1 (Twan). Dit is alweer de laatste thuiszaterdag en dus is er daarna natuurlijk FEEST🥳 Kom je ze ook aanmoedigen?

16/03/2024

Lieve dames en heren,

Het einde van het seizoen komt erg dichtbij nu, dat betekent ook het laatste Interfeest! Om dit seizoen met een knaller af te sluiten is het thema van dit feest Hollywood! Dus trek je mooiste en glamoureuze outfit aan en shine en dans met ons de avond weg🤩
Zien we jullie 6 april onze d1 en h1 aanmoedigen om daarna lekker te feesten?! Tot dan🥳

Photos from Inter Rijswijk's post 02/03/2024

Vandaag mogen Nia en Merlijn als mini's van de week mee met de wedstrijden van Dames 1 (16.30) en Heren 1 (19.30) in de Altis. Kom je ze ook aanmoedigen?💪

01/03/2024

Dames 2 heeft afgelopen zaterdag in de bekercompetitie helaas verloren van VCH. Lees hieronder hun verslag👇

•Wedstrijdverslag 24 februari •

VCH deed wat ze moesten doen en winnen deze bekerwedstrijd met 0-3. We weten in alle sets goede punten te maken maar VCH maakte het moeilijk en ging er uiteindelijk dus met de winst vandoor! Heel erg b***n dat we uit de 🏆 liggen maar vanaf nu nog even volle focus op de competitie.

Gefeliciteerdd VCH en win dan gelijk maar even de beker ;)🥳

24/02/2024

En de mini van de week is...Evelijn! Zij zal er vanavond bij zijn op het centrecourt om 19.00 in de Altis bij dames 1!💥 Kom je ook?

Photos from Inter Rijswijk's post 17/02/2024

De jongens A, B én C zijn door naar de finale van het NOJK op 30 maart!🥳 Gefeliciteerd mannen! Lees hieronder hoe het ging bij de jongens C en B:

Jongens C speelde vandaag de halve finale van het NOJK en is door naar de finale op 30 maart! Na de 1e plek in de poule werd in de kruisfinale met ruime cijfers gewonnen van Ta**us.

Jongens B speelde vandaag de halve finale van het NOJK. Alle wedstrijden werden met 2-0 gewonnen. De jongens zijn glansrijk door naar de finales op 30 maart🥳🥳

11/02/2024

Dames 2 heeft afgelopen zaterdag verloren van de dames uit Schoonhoven. Lees hieronder hoe het ging:

Jeetje wat begonnen wij weer is sterk, ons eigen spelletje en dosko in de hand resulteerde in een 13-25 winst in set 1. In set 2 kwam Dosko meer mee, maar we bleven lange tijd bij tot hun het afmaakte, 25-20. Set 3 leek alles op rolletjes te lopen waar we zelfs een 10-18 voorsprong weten te pakken. Helaas gaven we deze toch nog weg en won Dosko met 26-24.

Set 4 tjaa wat moeten wij erover zeggen.. Op?, Eigen fouten? Verkeerde beslissingen van de 2e scheids? Onsportieve tegenpartij & Publiek? Het was het niet meer en won Dosko met 25-17¿? dus resulteerde dat in een 3-1 verlies helaas..

Wij mogen trots zijn op het spel wat we hebben neergezet!🥳 Op naar de kwart finale van de beker 24 februari!!

11/02/2024

Dames 3 heeft met 3-2 van SKC gewonnen!🥳 Lees hieronder hun verslag👇

Afgelopen vrijdag speelden wij de wedstrijd tegen een van de grootste concurrenten uit onze poule, SKC D2. Het was een spannende wedstrijd waarin wij uiteindelijk aan het langste eind trokken met een 3-2 overwinning!

07/02/2024

🗓️ Nieuwe dag, nieuwe tijd! 🗓️ Vanaf 13 februari verplaatst het inloopspreekuur van Sport+ naar de dinsdagavond, met inlooptijden van 18:30 tot 19:30 uur in Sporthal De Altis InterRijswijk! 🏐 En er is meer: we verwelkomen Caroline, heb je gezondheidsvragen? Caroline staat klaar om je te helpen. Tot dan!!

31/01/2024

Heren heeft weer gewonnen afgelopen zaterdag!🥳 Lees hieronder het verslag:

De mannen van heren 1 zijn in 2024 nog steeds ongeslagen. Zaterdagavond werd in eigen huis ook Spaarnestad met speels gemak weer zonder punten naar huis gestuurd. Dit levert de mannen van coach Van Hal voorlopig een 4e plek op de ranglijst op.

De uitwedstrijd tegen Spaarnestad in de eerste helft van het seizoen werd ook door heren 1 gewonnen. Toen wisten de mannen de wedstrijd na een 2-0 achterstand naar eigen hand te draaien en met 2-3 winst weer terug naar huis te rijden.

We lijken in de eerste set erg aan elkaar gewaagd. De stand gaat steeds gelijk op, maar toch weten wij het uiteindelijk boven de 20 af te maken. 25-22.

Het eerste gedeelte van de tweede set blijven we wederop dicht bij elkaar, maar we weten uiteindelijk toch een g*t te slaan. Spaarnestad blijft lange tijd achter, waardoor de set een gelopen koers voor ons lijkt. Niets blijkt minder waar. Ze weten toch weer terug te komen tot 21-21. Een wissel op de diagonaal aan onze kant zorgt voor net genoeg afwisseling om de set wederom met 25-22 af te sluiten.

In de derde set willen we het eigenlijk alleen maar snel afmaken. Spaarnestad heeft al opgegeven - of zo lijkt het - het scorebord toont onder andere 7-2, 11-5 en 14-8. Wij sluiten de wedstrijd op 25-19 af en houden ook vandaag weer alle punten in eigen zak!

De mannen mogen een week lang genieten van de 4e plek. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Ta**us op het programma. Om 20:00 uur in De Kruisboog in Houten.

✒️

Photos from Inter Rijswijk's post 13/01/2024

Het is weer zover: de eerste thuiszaterdag van 2024! En zeker niet te missen, onzemini's van de week. Bij heren 1 zal Lars de mini van de week zijn en bij Dames 1 Mathilde. Na d1 en h1 gaan we doorfeesten 💃 in het Interlokaal met als thema: Disney. Kom je ook aanmoedigen?

25/12/2023

Dames 1 sluit het jaar ook winnend af! Lees hieronder hun verslag:

Rijswijk sluit het jaar winnend af

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft heeft geresulteerd in een 2-3 overwinning voor Inter Rijswijk DS1. In het Kippendorp wisten de dames de genadeklap pas in de vijfde, beslissende set uit te delen na een 0-2 voorsprong.

In de eerste set wist thuisploeg Simplex/SSS DS1 niet langs de Rijswijkse blokkering te komen. Vanaf 3-4 heeft Rijswijk de hele set lang voor gestaan. Er werd prima serveerwerk afgeleverd en het g*t werd alleen maar groter. Het eerste punt werd verzilverd (21-25).

Set twee kende een minder voorspoedige start. Inter Rijswijk kwam op een 10-6 achterstand toen de eerste time-out werd genomen. Vervolgens werd deze achterstand vakkundig omgebogen tot een 10-12 voorsprong op de service van Sterre Willems. De kleine marge werd uitgebreid en de side-outs werden gescoord. Rijswijk tikte als eerste de 25 aan (19-25).

Een ezel stoot zich niet twee maal aan de zelfde steen, maar Rijswijk deed dit wel. Opnieuw een stroeve start, die leidde tot een vroege achterstand van 12-7. Een behoorlijk g*t om nog goed te maken, maar de Rijswijker dames hebben eerder laten zien dit soort achterstanden te kunnen inhalen. De ploeg schopte het nog tot 22-22, maar helaas werd de definitieve trekker niet overgehaald. Met 25-23 ging de set nipt naar de thuisploeg.

De vierde set kende, in tegenstelling tot de tweede en derde sets, wél een voortvarende start. Jammer genoeg kwam de Barneveldse ploeg beter in hun spel en maakten ze goed gebruik van de zwakke plekken van Rijswijk. Tot 16-16 ging het gelijk op, maar de Rijswijkse aanval liep spaak. Er werd moeizaam gescoord en opnieuw ging de set met een minimaal verschil naar SSS (25-22).

In set vijf liet Rijswijk er geen gras over groeien. Vanaf het allereerste punt van de set heeft het team een voorsprong genomen en niet meer weggegeven. Met frisse krachten in het veld was het snel gespeeld, ‘set and match’ voor Rijswijk (10-15).

Lees verder in de reacties 👇

Photos from Inter Rijswijk's post 25/12/2023

Dames 2 heeft de bekerwedstrijd gewonnen! Lees hieronder hun wedstrijdverslag 👇

We winnen in een prima spelende wedstrijd met 3-0 van VVV Delta D1, w1t betekent dat we door zijn naar de kwartfinale 🥳 Een mooier moment om de kerstvakantie te beginnen kan niet, dus daar gaan we dan ook even van genieten!!

We wensen jullie namens heel dames 2 fijne feestdagen🎄 en een gelukkig nieuwjaar🎆

20/12/2023

Het einde van het jaar nadert, maar in 2024 starten we het jaar met een Disneyfeest op 13 januari⭐️ Kom in je mooiste Disney-outfit na de wedstrijden van Dames 1 (16.30) en Heren 1 (19.30)

Tot dan!

18/12/2023

Het komt steeds dichterbij: het Oliebollentoernooi 2023!⭐️ Er is nog maar 1 plekje vrij, dus schrijf je snel in want VOL=VOL

Je kunt je inschrijven via onderstaande link:

14/12/2023

Onze jongens B1 zijn de eerste helft van het seizoen in de hoofdklasse kampioen geworden!! Klasse mannen🏆👏

13/12/2023

Dames 1 heeft afgelopen zaterdag een winst geboekt:

Mooie zege voor Inter Rijswijk

Na het prima resultaat tegen hekkensluiter Halley DS1 van vorige week is het zelfvertrouwen gegroeid. De tweede ploeg van SOMAS/Activia, angstgegner van de voorbije jaren, kwam vanuit het verre Sint Anthonis om slechts één punt oostwaarts mee terug te nemen. Inter Rijswijk DS1 doet goede zaken en houdt vier punten over aan dit duel der middenmoters.

Bij de start van de wedstrijd ging de service constant over en weer omdat beide ploegen de side-out wisten te maken. Op 6-10 achter nam coach Steenbakkers een vroege time-out om de ploeg nog maar eens op scherp te zetten. Op een goede serviceserie van Ella Gonton kwam Rijswijk op 15-15 langszij. Inter wist als eerste op setpoint te komen op 24-22. Helaas lukte het niet de genadeklap uit te delen en werd de spreekwoordelijke kaas van het Rijswijkse brood af gesnoept. De set ging nipt naar de bezoekers (25-27).

Er werd goed gevolleybald, maar het kwartje viel net de verkeerde kant op. In set twee liet Inter er echter geen gras over groeien. Dankzij fantastisch serverend werk van Sanne de Jong, die tevens een prima wedstrijd speelde, stond de ploeg halverwege de set op een voorsprong van 5 punten (13-8). Opnieuw deed Ella Gonton een duit in het zakje met genadeloze klappen aan het net en vanaf de servicelijn. De bezoekers hadden weinig in te brengen en de tweede set was snel gespeeld (25-11).

De dames van Inter Rijswijk hadden de smaak te pakken en stoomden door in set drie. Het publiek werd verwend met lange rally’s waarin de ene na de andere onmogelijke bal van de grond werd gehouden. Halverwege de set werd er door Inter een g*t geslagen. Dankzij een goede side-out in combinatie met voldoende variatie in de aanval was ook de tweede setwinst een feit (25-19).

Lees verder in de reacties👇

10/12/2023

Gisteren heeft Heren 1 tegen VCN gespeeld. Lees hieronder hoe het gelopen is👇

De mannen van H1 boekten zaterdagavond een zakelijke overwinning op de nummer 12 uit de poule, VCN. In slechts drie sets wisten de heren de volle punten in eigen huis te houden. 3-0 (25-22, 25-21, 25-19)

Voor de staf was de wedstrijd van vanavond een ontmoeting met een aantal oude bekenden. Het eerst herenteam van VCN speelde vorig jaar nog in de eredivisie onder leiding van coach Van Hal. Vandaag staat Ferry met dezelfde staf als vorig jaar aan de andere kant van het net voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar.

Set één kent een moeilijk begin voor ons. De punten die aan de goede kant van het scorebord staan, zijn het resultaat van de foutservices van VCN. Vanaf 16-16, net op tijd voor de big points, weten we toch het tij te keren. Het gaat nog even gelijk op, maar uiteindelijk weten wij de set binnen te slepen. 25-22

Ook in set twee hebben we opstartproblemen. VCN maakt hier wederom gebruik van. Tot 18-18 blijft VCN steeds aan de leiding en tot 20-20 gaat het nog even gelijk op, maar ook hier staan wij boven de 20 op en weten we de tweede set als team binnen te slepen. 25-21

In set drie komen we eindelijk direct met een voorsprong uit de startblokken. VCN weet hier en daar nog een puntje te scoren - zelfs nog heel even ten koste van onze Bassie, die een aanval vol in zijn gezicht krijgt - maar kan niet genoeg doen om ons te stoppen. Op een stand van 25-19 sluiten we de wedstrijd winnend en met 3-0 af.

Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Heren 1 reist dan af naar Meijel voor de wedstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst, Peelpush.

09/12/2023

Vandaag heeft dames 1 weer een mini van de week: Hannah! Om 14:15 speelt dames 1 tegen Somas Activia, kom jij ons aanmoedigen?🥳

Photos from Inter Rijswijk's post 05/12/2023

Zaterdag heeft dames 2 weer een bekerwedstrijd gespeeld. Lees hieronder hoe het gegaan is 👇

Gister was het 🏆 time en speelde we tegen kratos ‘08 D1. Waar we aan het begin even moesten inkomen en niet helemaal in ons eigen spel kwamen wisten we dit gelukkig snel weer te vinden! Na 3 sets: 25:21, 25:21 en 25:19 was het klaar en stond ee een 3-0 voor ons op het bord🥳 Op naar de 3e ronde hierover later meer👋🏻

02/12/2023

Dames 1 heeft vandaag weer een mini van de week: Leona. Ze mag op centrecourt mee met de dames. Die spelen om 16.30 tegen Halley! Kom ze aanmoedigen in onze eigen Altis😝

27/11/2023

Afgelopen woensdag kwam Gregory Sedoc langs om te praten over positieve sport. 😃

19/11/2023

Heren 1 wint zinderend spannende derby:

Heren 1 heeft de derby tegen Gemini Kangeroes gewonnen met 3-2 (25-15, 19-25, 25-27, 25-11, 15-12). De mannen van coach Ferry van Hal trokken voor eigen publiek aan het langste eind.

Het is inmiddels alweer even geleden dat heren 1 thuis speelde. Op zaterdag 28 oktober jl. sleepte het met gemak drie punten binnen tegen oud eredivisionist Ta**us. De twee uitwedstrijden in de afgelopen weken werd helaas niet gewonnen.

De eerste set komen de mannen goed uit de startblokken. De Kangeroes hebben weinig te vertellen en krijgen geen kansen. Heren 1 stoomt door naar de 25 en laat de gasten op 15 achter.

In set twee lijken de rollen compleet omgedraaid. De mannen zijn het helemaal kwijt en krijgen het spel niet onder controle. Er lijkt nog even een eindsprint ingezet te worden, maar het zijn toch de Kangeroes die de set winnen met 19-25.

Onze mannen herpakken zich in de derde set en lijken op hun gemak op de setwinst af te stevenen. Gemini Kangeroes zet echter ineens een eindsprint in. Na 24-24 en 25-25 pakken zij de setwinst met 25-27.

Set vier lijkt heren 1 er klaar mee. De mannen gunnen de tegenstander niets meer en dat blijkt ook uit de setstand. De gasten komen met 25-11 niet eens boven de 15 punten uit. Tijd voor een vijfde en beslissende set!

In de laatste set gaat het erg gelijk op, maar heren 1 weet de tegenstander met één à twee puntjes toch steeds op veilige afstand te houden. Na een discutabele bal - die door de passer-loper van Gemini via de tribune nog terug wordt gehaald - lijkt de set bijna nog uit handen te glippen. Coach Ferry van Hal weet de mannen echter snel tot bedaren te brengen, waarna de laatste paar punten op bijna zakelijke wijze netjes worden binnengehaald. De winst is vandaag voor Inter Rijswijk heren 1!

Volgende week zaterdag staat er voor de heren wederom een uitwedstrijd op het programma. Directe concurrent Volley Tilburg is dan om 20:30 uur de tegenstander in Topsporthal Tilburg.

04/11/2023

Geen gebrul- Vier nul voor onze dames 3!!💪
Goed gedaan dames!

04/11/2023

Dames 1 heeft weer een mini van de week vandaag: Lana! Kom vanavond allemaal aanmoedigen om 19.00💥

17/10/2023

Met een 5 setter heeft Heren 1 de winst meegenomen uit Haarlem:

De heren zijn met een wat kleiner team dan normaal afgereisd naar Haarlem. Passer/loper Noud is deze week nog niet van de partij, maar wordt vervangen door Jorn, en libero Jari is helaas ook afwezig.

Set een verloopt voor ons niet volgens plan. We komen in de beginfase hier en daar een puntje op voorsprong, maar krijgen geen grip op ons spel en houden Spaarnestad met moeite bij. Het is voor ons wennen aan hun spel en inkomen, maar we beginnen daar te laat mee: 25-20.

In set twee gaat het ons beter af. We bouwen een voorsprong op, maar Spaarnestad zit ons op de hielen. Op 20-23 moeten wij het afmaken, maar blijkt de thuisploeg toch nog niet helemaal klaar met ons. Ze vechten zich terug en pakken in de eindfase toch nog de set met 28-26.

In set drie is het voor ons duidelijk wat ons te doen staat: vastbijten en niet meer loslaten. Voordat we mogen beginnen heeft de arbitrage eerst nog een gele kaart voor de mannen uit Haarlem, maar dan zijn we los. De eerste 5 punten zijn voor ons en die voorsprong behouden we gedurende de set ook. Boven de 20 komt Spaarnestad nog heel even in actie, maar niet voldoende. De derde set is voor ons: 23-25.

Ook in set vier gaan we weer erg lekker! De thuisploeg lijkt de weg kwijt en wij maken daar dankbaar gebruik van. We bouwen een flinke voorsprong op en laten Spaarnestad daarmee achter. Een flinke overwinning: 17-25.

Set vijf, weten we het af te maken? Spaarnestad laat ons liefst vier punten scoren voordat ze een time-out nemen. Het lijkt hen echter niet te helpen. Wij zijn op gang en ruiken de winst al. Op 8-11 vindt coach Van Hal het nog even tijd voor een time-out en die hadden we nodig. Spaarnestad krijgt nog één puntje van ons, maar op 9-15 is de winst dan toch echt voor ons!

De tweede overwinning op rij! Zwaarbevochten deze keer, maar zeker niet minder mooi.

Komend weekend ligt de reguliere competitie even stil en mogen we naar Krimpen aan den IJssel voor de beker. We spelen om 13:00 uur tegen Volley Lek en IJssel om 15:00 uur tegen VCN.

16/10/2023

Geef je contactpersoon door! 👥️ Mail naam + telefoonnummer + mailadres naar [email protected] 💪

16/10/2023

Dames 3 heeft 4 punten meegenomen uit de Houtrust tegen Kalinko! Lekker dames!!

Photos from Inter Rijswijk's post 09/10/2023

Heren 1 heeft ook gewonnen zaterdag! 👇

In een gezellig drukke Altis wisten ze maar liefst 3-0 van Donki Sjot uit Den Dungen te winnen.

De selectie is deze zaterdag iets gewijzigd ten opzichte van de afgelopen weken. Passer-loper Noud is afwezig, maar wordt vervangen door Jorn Lorsheijd!

We starten de wedstrijd vandaag om 19:45 uur, maar dat mag de pret niet drukken! Na een lastige start met twee verloren wedstrijden zijn we er vandaag extra op gebrand om te laten zien wat we kunnen. We komen in de eerste set vrijwel meteen op voorsprong. Donki Sjot blijft wel bij, maar we kunnen onze voorsprong steeds iets verder uitbouwen. In de eindfase lijken de mannen uit Den Dungen nog heel even dichterbij te willen komen, maar daar maken wij al snel een eind aan, 25-18.

In set twee weten we weer een voorsprong te pakken, maar na 5-5 geven we deze helaas weer uit handen. Na de time-out van coach Van Hal lijken we onszelf weer langzaam te herpakken en kruipen weer dichterbij. De score gaat tot 18-18 gelijk op. Op 20-18 blijken de mannen uit Den Dungen moeite te hebben met een beslissing van de arbitrage, wat hen uiteindelijk een gele kaart oplevert. Wij hebben vandaag echter weinig moeite om de punten binnen te halen en stomen door richting de 25! Op 25-23 slepen we ook de tweede set binnen.

Op naar set drie, weten we deze lijn door te zetten? We scoren mooie punten, maar we lijken deze set iets meer aan elkaar gewaagd. Tot 13-13 gaat het steeds gelijk op, maar dan weten wij toch ineens uit te breken. Een time-out voor Donki Sjot op 23-18 lijkt ons nog meer kracht op te leveren - of is het ons geheime wapen, Jorn, die er op dat moment ook in komt? Hoe dan ook, ook set drie weten we winnend af te sluiten waardoor de winst én de volle punten vandaag van ons zijn!

We hebben dit weekend mogen genieten van deze eerste (thuis)winst, maar deze week kijken we weer vooruit! Aanstaande zaterdag mogen we op bezoek in Haarlem en nemen we het om 19:30 uur op tegen Spaarnestad.

📸:
✒️:

26/09/2023

De grote clubactie is weer begonnen dus sla je loten in!🤩

Steun Inter Rijswijk en koop een lot!🏷

Wilt u dat uw bedrijf hét hoogst genoteerde Sportschool in Rijswijk wordt?
Klik hier om uitgelicht te worden.

Video's (alles zien)

De Meisjes A speelden ook afgelopen zaterdag de Halve Finale van het NOJK. In een hele spannende kruisfinale lukte het h...
De MA1 wist gisteren in een spannende 5 setter te zinnen van Zovoc. Lees hieronder hun wedstrijdverslag 👇Gister speelde ...

Type

Adres

Rijswijk
2288EC

Andere Sportclub in Rijswijk (alles zien)
Padel Academy Padel Academy
Rijswijk

Hello Padel Academy Holland is the first certified academy in Holland for padel. We are not only giving training for adults and trainers but also for kids: Padel Rebels!

Scheidsrechtersvereniging Den Haag Scheidsrechtersvereniging Den Haag
Schaapweg 2
Rijswijk, 2585SP

Welkom bij de Facebookpagina van Scheidsrechtersvereniging Den Haag. Wij zijn een vereniging voor en door scheidsrechters en actief in de gehele regio Den Haag.